Archive for september, 2020

Nej jag är inte Polis

by on sep.30, 2020, under Allmänt skrivande

Nej jag är inte polis. Visst fotograferar jag polishändelser men inte i polisuniform. Den här bilden fick jag av en kollega i Stockholm och jag själv trodde det var en ihopklippt bild. Men fick även se en film på vederbörande person. Det är en polis som är tekniker och som fotograferar brottsplatser bland annat. Men alltså, inte Ulf Wigh utan tydligen min dubbelgångare.

Idag när jag körde hem ifrån stan var jag tvungen att stanna till vid sommarstugegrannen och ta denna bild. Det är ju faktiskt det enda träd som ännu blivit klätt i höstens färger. Bakom är ett äppleträd dit rådjuren går varje dag för att mumsa i sig äpplen både på marken och i trädet.

Sist men inte minst bara en påminnelse till alla mina besökare att vi är trots allt inte odödliga utan vi ska alla vandra dit förr eller senare så tänk på följande text på bilden.

Kommentarer inaktiverade för Nej jag är inte Polis more...

Hösten är här och gräset blev klippt

by on sep.28, 2020, under Allmänt skrivande

Hösten är här men hör å häpna så blev gräset klippt i alla fall. Å kanske det blir ett varv till innan det vita trillar ner från himlen. Först såg den här maskinen till att det högsta försvann.

Innan nästa maskin pressade sig in genom grindhålet. Å det höga gräset var ett minne blott men klart mycket vek sig ju så som sagt en klippning till bör det nog bli.

Buskarna som växt och som gjort att man varken sett studsmattan eller skaterampen försvann på 15 minuter och låg som smulor på gräset så nu har jag även räfsat ner det och kört iväg det med skottkärran.

Även vändzonen blev i ordning innan maskinerna försvann från gården för denna gång. Men vi kom överens om en hel del vad som ska göras inom närmaste tiden. Ett lyft, jo visst å det kommer nog å bli jäkla bra.

Nere på mossen håller Lelles Odling fortfarande på och tar upp potatis och morötter från fälten. Det är nog ett rätt slitit jobb kan jag tänka mej.

Häromdagen var jag iväg till Kvarsebo och hälsade på en gammal bekant som flyttat ut dit från Åby. Å nog var stället fint och en härlig utsikt men fy faan för å bo så långt ifrån stan. Jag skulle nog aldrig klara av det.

Hemresan tog jag med Färjan från Kvarsebo som dagen till ära fungerade. Det har ju varit mycket strul med den färjan har jag läst på nätet men nu fungerade den i alla fall så jag slapp att åka den långa vägen som jag körde ut genom Getå å Strandvägen mm.

På vägen hem passade jag på att fara förbi gården som var min fars favoritställe de sista åren han levde. Å faktum var att det såg lika vacker ut nu som när han levde. Å samma planka såg det ut att vara också som höll upp ett av trädens tunga grenar. Ett litet växthus och en liten friggebod hade det dock satts upp på tomten.

En sväng till Söderköping blev det också häromdagen då ett Kustbevakningsfartyg gled på Göta Kanal och några bilder samt film levererades till NT som förstås blev nöjda och glada.

Nu är Kevin hemma igen från skolan genomförkyld och hostig och har fått order om att inte komma till skolan förrän han är frisk. Sån tur är så har de ju studiedagar torsdag och fredag och man får väl hoppas han är frisk till nästa vecka.
Själv var jag ju småkrasslig för ett tag sedan så det kan ju varit jag som smittat honom, om inte så kanske han smittar mig nu :( :( Men det märker man väl.

Kommentarer inaktiverade för Hösten är här och gräset blev klippt more...

En titt bakåt i tiden

by on sep.28, 2020, under Allmänt skrivande

Sitter och kikar på mina gamla FB-bilder som dyker upp ibland. Den här bilden på grävlingen är nog innan Facebook kom till faktiskt men den bodde under mitt hus i alla fall och kom fram varje kväll och såg om hundarna hade lämnat nåt gott i sina skålar. Den var inte alls rädd av sig och vid något tillfälle så nosade en av katterna och grävlingen på varandra. Katten stod på altan och Grävlingen på den plats där han är på bilden.

Den här bilden tog jag dock för ett par år sedan då den satt i ett träd nära vår stuga. Hann och ta flera bilder innan den valde att flyga iväg.

Den här bilden är dock bara några dagar gammal och hon lät sig fotograferas och stod länge och kika på mig innan hon vände och gick sakta bort över fältet.

Kommentarer inaktiverade för En titt bakåt i tiden more...

Idag var en bra dag

by on sep.15, 2020, under Allmänt skrivande

Idag var en bra dag men många mil körda. Men träffade otroligt trevliga människor trots mitt jobb som fotograf. Vid ett otroligt fint ställe nära havet bjöds jag på kaffe av den manliga husägaren som hade stället som sommarnöje. Han fråga mej om jag ville låna hans båt för att åka ut till branden på ön men när jag tackade nej så sa han då tar vi en kopp kaffe på soldäcket å så kan vi vänta in när räddningstjänsten kommer tillbaka.
Senare idag fick jag reda på vilken denna man var också, alltid intressant att veta men kunde aldrig ha anat det om någon gett mig några förslag.

Även en av konstaplarna vid olyckan i samma omoråde var ovanligt talför och informerade mig på plats vad som hade hänt och lite ytterligare uppgifter. Å så ska man ju inte glömma damen som bodde på gården där jag körde fel som berättade vilken väg jag skulle ner på för att komma rätt till havet :)

Nu har i alla fall hösten kommit och löven låg tätt på gräset vid Borgs kyrka då jag var ute där igår och planterade lite ljung på min farmors grav.

Förutom min farmor ligger det ju ytterligare en kvinna där och jag är inte helt säker men tror att det är min farmors mor.

Här så långt ifrån allmän väg man kan komma stod brandbilarna parkerade och där hade de åkt ut med båt. Jag nöjde mig dock att få förmånen att prata en stund med denna trevliga herre och han berättade vad han gjort för att få stället precis som han ville. Å jag förstår för han hade råd konstatera jag efteråt :)

Kommentarer inaktiverade för Idag var en bra dag more...

Hösten har kommit

by on sep.13, 2020, under Allmänt skrivande

Sommaren är borta och den var ju inte så där riktigt som jag ville ändå så det är väl bara att hoppas att hösten blir lite bättre.
Just nu finns det ju en lång ”Måste Göra” lista tyvärr. Först på listan är ju att få i ordning på den lilla stugan. Byta ut badkaret till en duschkabin å så måste ja byta ut spisen å likaså bänkskivorna i köket. Skaffa in en tvättmaskin och en diskmaskin ska ju göras också liksom torktumlare och lite annat som ska fixas innan nästa hyresgäst kommer in eller ska vi göra som vi tänkte ett tag….. Ja det återstår att se.

Poolen har vi i alla fall kommit överens om att vi ska fixa till igen i vår och nu har ju även bubbelbadet pajat. Tveksamt om det finns just det kretskortet som jag behöver annars blir det ett nytt bubbelbad i vår också. Lite knöligt blir det dock att dels få ut det gamla och så in med det nya i lusthuset men allt ska nog fixa sig.

En dag när jag var över till lillstugan så följde Ghost med och han viftade så glatt på svansen för i hans huvud fanns nog att han skulle få busa lite med Hugo men besvikelsen var nog stor då han upptäckte att huset var tomt och Hugo fanns inte kvar där.

En del frågar hur våra hundar ser ut och så där såg dom ut för ett par år sedan då var nyklippta. Bilden är ju svartvit men den lilla till vänster heter Candy och är brun och så ligger Ghost till höger och i mitten sitter då morsan.

Å igår skaffa ja mig en hund till men då den kanske inte är rumsren så får den sitta ute och vakta gården i stället. Kanske den får komma in under vintern men det är inte säkert.

Vi brukar ju få en hel del äpplen på våra trän men i år var det ont om äpplen men däremot blev det en hel del päron i trädet som knappt står upp och som är så ihåligt att man kan se genom det.

Å bilen som jag köpte efter att Saaben havererade fungerar kanon efter att en kompis bytte länkarmarna på den. Å nu är ju guppen lagade men ett å annat lite hål börjar komma upp igen. Ska nog försöka få den sladdad innan vintern gör sitt intåg eller vem vet den kanske uteblir i år.

Att plastpåsarna blev dyra vet ju alla och nu är det ju billigare att ta med hela kundvagnen tänker nog några. Kostar ju bara en femma och man får ju plats med mycket varor i den. Å sen när man lastat ur dom hemma så ställer man dom där snyggt intill buskarna, för att ta med dom tillbaka är ju ingen som har lust med. Det här är på Timmermansgatan nära Mirum Galleria.

Kommentarer inaktiverade för Hösten har kommit more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.