Archive for augusti, 2020

Så blev det några middagar

by on aug.20, 2020, under Allmänt skrivande

Igår så bestämde jag mig för att göra som jag gjorde förr. Stå vid spisen större delen av dagen och så fick det bli.

Å det blev några middagar med Kålpudding, några middagar med Fläskfilégryta, några middagar med Köttfärslimpa. Å det kändes rätt bra när man till slut stuvade in det i frysen och det såg ut som förr med bara färdiglagad mat. Frysboxen är ju förstås som vanligt halvfull med nötkött å annat gott som måste lagas till :)

På morgonen innan all matlagning tog jag mig en sväng över till andra sidan sjön men med bilen och på vägen då förstås. Båten som jag hade en gång är ju såld sen jäkla många år sen. Häradsuddens bad såg snyggt och det såg ju ut att vara skaplig strand ändå mot vad jag hade väntat mig.

Nu svänger vägen ett stycke fram och går man inte vidare så vet man ju heller inte vad som finns runt kröken. Å vi får väl se men en hel del förändringar kommer nog att ske har jag beslutat mig för. Sen får förstås andra tycka vad fan dom vill att jag gör rätt eller fel :)

Kommentarer inaktiverade för Så blev det några middagar more...

Nu var hålen borta på vägen

by on aug.19, 2020, under Allmänt skrivande

Igår kom en granne som bor en bit bort upp med en traktor och en stor skopa grus och fyllde igen de stora hålen som blivit på vägen. Kommer det sedan lite regn så kanske vägen går att sladda också. Men nu är den ju fullt framkomlig även om man måste köra väldigt lugnt så inte gruset skvättar upp igen och hålen kommer tillbaka.

Å ryktas ju om regn under eftermiddagen men idag gör det inget om det är uppehåll å vackert då någon planerade bad senare i eftermiddag.

Kommentarer inaktiverade för Nu var hålen borta på vägen more...

Sommaren närmar sig slutet

by on aug.17, 2020, under Allmänt skrivande

Sommaren närmar sig slutet och jag har väl absolut inte hunnit med det jag hade tänkt från början. Men det är ju bara att konstatera.

De här bilderna är tagna vid Glan på det ställe där min far hade båten låg vid bryggan för sådär 60 år sedan. Hade från början tänkt att ta ett dopp där men vattennivån i Glan har sjunkit rejält så något bad blev det tyvärr inte.

Till slut var så duschrummet med toalett renoverat och klart. Även om det från början skulle varit klart veckan efter midsommar så blev det inte alls så. Förseningar på leveranser av duschdörrar och annat och så skulle visst hantverkarna ha semester också.

Men det ser betydligt snyggare ut med nytt golv och nya tapeter, ja allt är ju faktiskt nytt där inne.

Häromkvällen så blev jag uppbjuden till Käth och Jakob till deras sommarställe i Korkelösa. Första dagen på säkert ett år som jag kopplade av en lördagskväll.

Jakob var tydligen Kocken den här kvällen och det smakade utsökt. Förutom mat blev det ju mycket prat och skratt och även lite badande i den lilla sjön.

Igår kväll var det åter dax för en liten tripp ut i det okända eller… Nä inte riktigt jag visste vart vi skulle och hoppades bara att det inte var några andra där.

Inte någon fanns där och nog var det skönt att bada i den lilla sjön uppe i Kolmårdsskogarna. Visserligen var det ju inte så trevlig botten men det var avsvalkande och skönt att bara bada och njuta av tystnaden där ute i skogen.

Efter badet återvände vi mot stan och jag släppte av sällskapet och fortsatte hemåt där jag tog en fika innan jag for in till stan igen och fotograferade ett beställningsjobb till NT.

Å idag försvann den gamla Saaben från gården ståendes på ett bilsläp. Nu är det bara Chevan å lite annat som ska bort där uppe också.

Om två¨dagar börjar skolan och Kevin går sitt sista år på gymnasiet. Nu kan han åka till skolan själv oavsett vilket väder det är då han kör sin egen bil dit.

Kommentarer inaktiverade för Sommaren närmar sig slutet more...

Några bilder får gårdagen

by on aug.07, 2020, under Allmänt skrivande

Igår så for jag in till stan och hyrde ett släp så jag kunde köra in allt skräp som låg på altan sedan vi rev den ena toaletten med dusch. Sen fanns det ju kartonger och så en trasig gästsäng.

Framåt kvällen åkte jag en sväng uppåt Rodga och vidare upp. Såg många fina ställen och tänkte ta mig ett dopp i den här sjön men oj vad folk det var å de grillade där man kunde gå ner till vattnet så jag lät bli. Just här var jag som barn mycket med mina föräldrar när jag var mindre och vi plockade bland annat lingon på andra sidan sjön och så hade min far byggt en koja på mossen som var till höger om sjön och där kikade han och hans kompis på tjäder och orrar. Faktum är att jag minns att även min syster och jag sov över i den kojan en natt med vår far.

Men det finns ju många sjöar och till sist hittade jag en liten plats där jag gick ner och tog ett kvällsdopp. Många vackra bilder på sjöar och naturen blev det ju men vart fanns alla djuren som jag hade tänkt att fotografera då. Ja inte fanns dom intill vägarna som jag körde :)

Kommentarer inaktiverade för Några bilder får gårdagen more...

Det händer grejer i skogen

by on aug.06, 2020, under Allmänt skrivande

Det händer grejer i skogen, både bra och dåliga grejer. Allt beror ju på hur man ser på det. Det var ju några månader sedan jag skrev något å ja ska väl få till några rader innan jag lägger huvudet på kudden ett par timmar.

Våren gick väl skapligt även om Coronan härjade vilt i Sverige å vi här ute på landet försökte förstås att umgås så lite som möjligt med andra och det var ju inte svårt för min del i alla fall. Lite tråkigare var det väl för Kevin men det funkade ju.

Inte hittade jag något rävgryt med några rävungar att fotografera men några få bilder på andra djur har det ju blivit men som sagt väldigt dåligt med naturbilder i år trots att jag har fler och bättre kameror nu än tidigare.

Även om jag förstod att det inte skulle bli så mycket tid över för poolen så ville jag ändå fixa till blommorna som vanligt. Så det blev några resor bort till Lövdalens Handelsträdgård i Öbonäs och införskaffade blommor till såvål krukorna på trallen som krukorna på staketet runt poolen.

Å nog blev det snyggt och poolen blev även ren i år och värmen kom igång. Fast badandet blev det inte mycket av. Grannarna var inte nere alls något i poolen och Kevin var väl nere några gånger och doppa sig med kompisarna. Jag badade väl ett par gånger kanske.

Men som sagt. Vackert var det ju att titta på i alla fall. Å lite satt jag ju där nere och jobba också fast inte blev det många gånger.

Den 18 Juni så var det en lycklig kille som klev ur övningskörningsbilen vid Trafikverket och han hade hört orden. Du klarade dig Grattis. Så hemma tog han å tvätta sin Volvo som han har övningskört med och sen bar det iväg till träningen i Vilbergen.

Bubbelbadet har använts flitigt av Kevin och hans kompisar och klart det är ju roligare nu när han hämtar sina kompisar i stan å så tränar dom, åker hem hit och spelar och så har det ju badats i stora poolen men mest blivit bubblande.

I somras så bestämde vi att vi skulle renovera ett av duschrummen då det aldrig har renoverats rejält. Å tyvärr så orsakade även coronan där att det blev långdraget. Så även om det nu är 6 augusti så är det alltså inte riktigt klart än men nästa vecka hoppas vi. Då har de som fixar det här haft sin semester också. Så då blir det en färsk bild som bilden ovan kommer det att se ut. Men så här ser det ut just nu

Om ett par veckor är det dax för Kevin att återigen börja sista året på gymnasiet. Men nu slipper jag köra honom och hämta honom i alla fall då han kan köra själv.

Då är det slut på friheten då han har suttit och spelat nästan hela nätterna med sin kompisar bland annat i Umeå och andra ställen.

I Juli så rasade även Turbon i Saaben och fordonet fick göra sin sista resa med hjälp av bärningsbil. Sån tur är så hade jag ju en försäkring som gjorde att bärgningen var gratis och även hyrbil i en vecka. Enda som kosta var ju bensin.

Å jag hade tur å hitta en bil som trots sin ålder såg skaplig ut. Visserligen drar den lite mer bensin än Saaben men ack så skönt man sitter å åker i den alltså :)

Den här bilden tog jag samtidigt på månen när jag fotade bilen när jag fått på WighsNews reklamen på sidorna och bakrutan. Man måste ju synas lite i alla fall.

Kevin har varit ute och fiskat med sina kompisar flera gånger och en kväll undrade han om inte jag kunde följa med ut då han ville fiska. Klart när man får en sådan fråga så hakade jag på. Här står han på en berghäll vid Viudden och kastar lite. En lagom varm och lugn kväll även om nu fiskarna höll sig borta.

Men det var ju även avkopplande att bara sitta och njuta av kvällen och Kevin höll faktiskt med. Ett bra ställe att både fiska på och även njuta av kvällssolen alltså.

Jag har faktiskt varit på Färgargården två gånger i år. Första gången satt jag å tog ”morgonkaffet” med räksmörgås där. Kände bara för att dricka morronkaffet borta å då blev det på Färgargården. Sen har jag faktiskt varit där ytterligare en gång med en bekant å då såg det lika dant ut på brickan.

Att gå ut å äta gör man ju inte så ofta men av någon anledning så kände jag för att göra det en dag. Kevin hade käkat ute med sina kompisar och jag stannade till vid pizzerian vid Idrottsparken. Gott var det även om det kanske inte var så jäkla kul att sitta där själv och käka.

Har ju under våren och sommaren gjort lite reklam för en tjej som gör cementfigurer å hon vet ju att jag gillar Troll. Så tidigare i somras har jag fått några troll som står ute i trädgården redan och de här två får jag nu på lördag.

Om ett par veckor ska vi börjat titta på vem som ska få hyra denna stuga då de som bott här i drygt sex år flyttar in till Vilbergen. Så då blir stugan hyresledig.

Å så var det den där härliga poolen igen då förstås. För drygt en vecka började den läcka ut vatten å jag hittade fan inte var den läckte. Så till slut bestämde vi att vi river den och delar av trallen å så kanske vi bygger upp en ny till våren igen. Den har ju trots allt hållit i 17 år.
När vattnet fick fortsätta å läcka så slutade det ju läcka när man kom till hålet. Nej jag har inte gått ner och kikat var hålet är men jag vet att det är ett par dm över botten på sidan nånstans. Så runt 47-50.000 liter vatten läckte alltså ut. Men men. Nu slipper ja köpa kloor och värma poolen :)
Nu ska jag bara ha tag i någon som kan transportera bort såväl trallvirket som poolen till tippen.

Kommentarer inaktiverade för Det händer grejer i skogen more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.