Archive for mars, 2020

Mild vinter men hög elräkning

by on mar.09, 2020, under Allmänt skrivande

Trots att vi har haft en mild vinter om vi nu ska kalla det för vinter över huvud taget så har elräkningen stigit drastiskt å jag har kollat av det jag kan vad som kan dra mycket ström.

Å nu i helgen kom mina goda vänner Andreas och Emmelie ner från Uppsala. De rullade in på gården på fredagsmiddagen. Å det blev ju inte bara att leta elkonsumtion utan en hel del annat. Men mat var man ju tvungen att ha innan man startade projekten.

En del belysning byttes ut som var betydligt strömsnålare än de lampor jag har idag men som dessutom var riktigt fräna då man kan byta färg och styrka på belysningen från appen i mobilen. Prylnörd ?? Nä då bara gillade det.

En mobil elmätare byggde Andreas ihop och som kopplades in på bland annat lusthuset med bubbelbadet å det drog ju lite mer än vad jag räknat med men inte katastrofalt mycket mer. Sen konstaterade vi en del annat som elslukare också. En del har ja ju upptäckt tidigare och åtgärdat. Så har man tur nu så ska man ha minst en 1000 lapp mindre i elräkning varje månad för inbetalningkortet avser ju en månads elförbrukning :)

Att jobba tar på krafterna och då somnar man där man vill. Så Andreas somnade i fåtöljen medans hans sambo var vaken å byggde ihop några fågelholkar :)

Själv fixade jag med maten. En bärbar dator kom till liv igen med hjälp av Andreas och även en Rasperydator i boden som är kopplad till lite utrustning vaknade också till liv. Mycket prat blev det ju också så det var inte bara jobba för gästerna men på söndagseftermiddagen rullade de tillbaka mot Uppsala igen och klart man är riktigt tacksam för att ha vänner som kör 25 mil för att hjälpa mig med både det ena och andra. De är ju trots allt de enda vännerna som kommer å hälsar på numera å även om vi nu kanske inte är så sociala av oss i stugan så nog kan det vara trevligt med besök ibland :)

Kommentarer inaktiverade för Mild vinter men hög elräkning more...

Är det kanske dax igen

by on mar.02, 2020, under Allmänt skrivande

Det är kanske dax igen men det är ju så jäkla tråkigt men skulle ju behöva gå ner minst 10 kg men med tanke på hur och vad vi äter i stugan så är det väl nästan ogenomförbart om jag inte börjar inbilla mig att jag är en kanin men så illa ska det väl inte bli.
Får väl fundera några dagar om jag kanske ska skaffa ett månadskort på Friskis och Svettis igen.

Kommentarer inaktiverade för Är det kanske dax igen more...

Det var ett tag sedan

by on mar.01, 2020, under Allmänt skrivande

Ja det var ett tag sedan jag skrev något på sidan. Orsaken är flera. För mycket jobb, Sjuk å sjuk å sjuk. Tycker att vi nästan varit sjuka lite smått sedan i höstas. Ett par svängar på vårdcentralen har det blivit också å ett till ska det tydligen bli.

Kevin övningskör med sin bil och även på körskolan men gymnasiet suger alltså som han säger ibland. Så mycket att han tränar sällan då han är helt slut när han kommer hem vid fem halv sex på kvällen efter skolan. Å så har han övningskörningarna med körskolan också. Så även han har haft det lite för rörigt.

Lite på gården har ju ändrats också men varför vet i faan men det är bara att konstatera. Bubbelbadet har också tömts och stängts av då vi skulle försöka laga belysningen i det men sen fick jag andra tankar så vi får se vilket det blir framöver. Eventuellt fyller jag på det kanske lite ett tag för det fungerar ju för övrigt förutom lamporna.

Skaffat mej en bättre begagnad kamera har jag också gjort och även bättre objektiv då detta behövs nattetid om man nu behöver zooma in något en bit från där jag står. Är det nära så är ju min DJI Osmo perkfekt men vid längra avstånd så får det bli den nya kameran.

Tankar finns det ju gott om också å har väl rätt mycket tankar men jag ska nog fundera och tänka ett tag till så vi får väl se hur det blir när sommaren är på gång. Man kan aldrig veta.

Kommentarer inaktiverade för Det var ett tag sedan more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.