Archive for december, 2019

Familjen Fasan på besök

by on dec.02, 2019, under Allmänt skrivande

I lördags kom familjen Fasan på besök. Förra året så hade vi ju en som återkom nästan varje dag men i år har han tydligen bjudit in släkten också. Sammanlagt var sex hanar inne samtidigt tyvärr så gömde sig en under den stora enen. Även ett par honor har jag set och de känner sig nog trygga här då det bor på ett skyddat ställe där det inte blåser så mycket också.

Kommentarer inaktiverade för Familjen Fasan på besök more...

Nu har snön kommit till skogen

by on dec.01, 2019, under Allmänt skrivande

Nu har snön kommit till skogen med men SMHI lovade runt 10 cm och det som kom var 1 cm så att ta bild på det var inte någon ide då en del redan har försvunnit. Jag hann att fixa lite ute på altan vid framsidan i alla fall och även sätta Ljung i de blomlådor där jag hade sommarblommor tidigare.


Även de flesta av mina utetomtar kom på plats på gården också men några finns dock kvar i skogskanten men de ska väl komma ner de också inom några dagar. Hade väl gärna velat gjort mer ute men tiden och orken har inte funnits tyvärr. Har ju haft en hel del att göra å så har vi ju varit sjuka i två omgångar med, tråkigt men sant.

Kevin är i alla fall ute och övningskör med mig och sin bil rätt mycket och nu när praktiken tagit slut ska han börja köra på körskolan. Har ju blivit långa dagar och han valde att vänta med att köra på körskolan tills det fanns mer tid på kvällarna.

Var nere vid sjön en dag och det såg ju inte så värst inbjudande ut men några vackra bilder blev det tagna i alla fall och här är en av dom. Hade tänkt att tagit lite mer naturbilder under hösten både med vanliga kameran och med drönaren men som sagt. Tiden fanns inte. Men kanske man kan få lite snygga vinterbilder istället.

För någon vecka sen så fick jag hem en Tomtemor till stugan. Våran hund Ghost nosar och undrar vad det är för kärringskrälle som står utanför dörren men fin var hon i alla fall tycker jag.

Sista dagarna har jag försökt å ha den där nogranna städningen med att torka ur skåpen och gå igenom varje skrymsle och vrå i köket och det gick ju bra så i fredags kväll när jag lovat att vara barnvakt åt grannkillen Hugo så hade jag lovat honom att han skulle få vara med mig och ta bort alla Trollen och ta fram alla Tomtarna som fanns på vinden.

Å nog fanns det tomtar alltid. När han plockat fram och berättat för mej var vissa stod förra året så bestämde han också att där skulle de stå i år så var det dax att plocka upp alla småtomtarna på hyllorna igen.

När så det var klart så åkte även adventsljusstakarna upp. Alla utom en fungerade och trots jag bytte lampor så funkar den inte så det blir att skaffa en ny. Sammanlagt 8 ljusstkar lyser i fönstren och så två adventsstjärnor. Vackert blev det i alla fall.

Det tar på krafterna och hjälpa gubben i grannstugan och trots att han bestämt sig för att inte sova innan mamma och pappa kom hem och hämtade honom så slocknade han i alla fall. Å hundarna tyckte ju det var bra så fick de någon att ligga å mysa med också.
Räknade runt och konstaterade att runt 80 tomtar finns inomhus och ett 10-tal utanför stugan. Nu är det ju bara den där lilla adventsgranen som ska dit på altan också för en stor adventsgran har vi lagt ner då det blir för jobbigt.

Kommentarer inaktiverade för Nu har snön kommit till skogen more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.