Archive for november, 2019

Riktigt höstväder utanför stugan

by on nov.08, 2019, under Allmänt skrivande


Efter att jag kört sjuklingen till praktiken för han mådde inte alls bra men det är ju bara idag kvar sade han när han satt sig i bilen så styrde jag upp för att tanka bilen. Inne på plan vid macken mötte jag chefens fru som kikade på mig och flina. Är det inte dax att tvätta bilen snart. Häromdagen så såg jag ju att någon ritat  ” Tvätta mej <3 ” på bakrutan. Å när jag kom in på macken så stod en annan där i kassan å tyckte att det var dax för en biltvätt. Okej då för faan.

När det var klart gick jag in på ICA men passade på att ta ett kort på bilen som den ser ut som rentvättad. Om en eller två dagar ser bilen ut likadant som innan tvätten. Å jag tänker minsann ta en bild på bilen innan helgen är slut :)

Inne på Ica så fundera ja på om jag skulle scanna eller inte. Men det blev scannern och det funkar ju bra och Kristoffer som är basen där inne eller i alla fall försöker vara visade mej lite bra grejer som finns i själva scannern å jag får nog fundera på att testa det vid nästa köptillfälle.

Hemma i stugan beslöt jag mig för att det var dax. Har ju sett småfåglarna flugit och kikat mellan varven om jag börjat fylla på foderautomaterna. Så nu gjorde jag det och det var lika mycket trafik till den som det är på Söderleden vid 16-tiden. Men jag ska nog flytta på den lite och så ska jag nog skaffa ett par till automater.
Några koppar kaffe och så tvätta ett par maskiner, plocka ur diskmaskin och tänker även förbereda maten innan jag tar ett varv in till stan. För det gäller ju å försöka hålla ögona öppna även om jag nu inte mår lika risigt som Kevin så är jag jäkla trött.

Vid 13.30-tiden plingade det till i mobilen. Hade lagom fixat lite inför middagen. Det var Kevin å  misstänkte att han blivit ännu sjukare men konstaterade att det var nog likadant som i morse. Däremot var det FREDAG talade han om och då slutade de tydligen tidigare :) Å det var han ju inte ledsen för.  Berättade på hemvägen att jag faktiskt höll på med maten och fick ett flin till svar att han hade faktiskt sin matlåda med sig hem igen  då arbetsgänget gått till Spicy Hot i stan och käkat istället på middagen. Jaja det får väl bli kvällsmat då.
Ett leende till fick Kevin fram på hemvägen då han upptäckte dessa bilar. Det är ju de som fogar samman fibern och som gör slutarbetet. Visserligen är de inte hemma hos oss men de har i alla fall börjat och jag har ju ett löfte om vilket datum senast vi ska ha 500 mb hastighet i stugan.

Kommentarer inaktiverade för Riktigt höstväder utanför stugan more...

Dagarna rulla på fortare än vad jag vill

by on nov.07, 2019, under Allmänt skrivande

Dagarna rullar på fortare än vad jag vill. Höstlovet är över och både Kevin och jag drabbades av feber, skallebang och ont i halsen nån vecka innan vilket medförde att han missade första veckan av sin praktik tyvärr. Men när halva lovet var avklarat började han piggna till.

Min äldsta dotter med mitt äldsta barnbarn var på besök i stugan i slutet av förra månaden. Hon var ju i Finspång å hälsa på och passade på att passera stugan i skogen med å klart jag bjöd på middag.

Grannstugan kom över när det var Hallowendax och de hade varit i stan innan och hälsat på några så jag tror att den lilla mannen i masken var nöjd och belåten.

Även mina nya Nokia vinterdäck har blivit pålagda på fälgarna och påsatta på bilen. Så nu åker man betydligt säkrare när det väl börjar bli halt ute. Å enligt SMHI finns det ju risk för snö i helgen men det tar jag med en nypa salt, men såg på FB-minnena att vi hade faktiskt snö för nån vecka sedan för några år sen.
Fibern väntar vi ju på men idag fick jag svar på att det ska vara installerat och vi ska ha fiberanslutningen igång under vecka 50.  Drygt ett halvår försenat men hade vi haft IP-Only hade vi ju säkert fått vänta ytterligare nåt år då jag vet många som är förbannade på dom.

Älgarna har konstaterat att morötterna har kommit upp ur jorden då grannen Lelle har skördat klart. Å det blir ju mycket morötter som ligger på marken då. Bara på sista veckorna har vi sett minst fem älgar där vi vet att det inte är samma. Här är en fjolårskalv som fått lite små horn.

Han lät sig ju villigt fotograferas medans han tuggade i sig morötter. Bara några dagar tidigare såg vi en ko med två kalvar komma farande ut på våran grusväg när Kevin övningskörde in till stan. Å rådjur har vi ju förstås en hel del av men hjortarna var allt nån månad sedan vi såg.
Igår kändes det som jag får tillbaka skallebangen, febern igen, å nog faan så klev en hängig kille in i bilen efter sin praktikdag å nämde samma sak. Å tyvärr mådde han ju sämre idag men jag hoppas innerligt att han fixar ut dagen och även morgondagen också och att han piggnar till inför nästa vecka. Nu har han ju två veckor kvar av praktiken där han trivs på också.
Själv tog jag ner taket på paviljongen vid poolen så inte det blir förstört om  nu snön kommer. Å har ju hur mycket som helst å göra ute igentligen men orken den har försvunnit men hoppas den kommer tebax så man hinner med något av allt som ska göras.

På middagen for jag bort till Lövdalen och köpte kransar och så körde jag runt och tände ljus och la det kransarna på de gravar där nära och kära som gått bort.  Nu hemkommen igen och tröttare än tröttas så ska ja i alla fall tända brasan i stugan så det blir varmare och så fixa maten så den är klar när sjuklingen hämtas från praktiken. Hoppas bara han mår bättre än i går kväll och i morse.
Ett par maskiner tvätt har jag ju också lyckats hinna med under dagen så snart återstår städningen här inne och sen ska ja fan ta itu med det utanför väggarna oavsett vilket jäkla väder det är.

Kommentarer inaktiverade för Dagarna rulla på fortare än vad jag vill more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.