Archive for oktober, 2019

En höstkrans på dörren

by on okt.25, 2019, under Allmänt skrivande


Förra helgen fick jag min höstkrans som jag beställt men tyckte den var så fin så jag beställde även en till Kevins ingång också även om han nu kanske inte springer in och ut i den dörren så ofta. Så på söndag är det dax att hämta ett par kransar till för jag beställde ju en till en god vän av en viss orsak.

Jag får ju plockade kantareller av henne och hennes gubbe å då känns det ju bra att kunna ge något tillbaka.  Ska väl erkänna att det tog ett par dagar och rensa den där kartongen men det smakar ju bra när det väl används.

Var nere vid pooltrallen och tog bort väggarna på paviljongen och om vädret är med mej så försvinner även taket i helgen och faktum är ju att förra året användes det flitigt men i år har jag inte suttit en enda gång och käkat där nere och inte heller jobbat från pooltrallen. Tråkigt men sant. Höstlöven ligger i stora lager både på altan utanför stugan och även vid pooltrallen. Men vi får väl se om jag orkar med skiten vartefter innan de vita flingorna kommer. Annars finns säkert det mesta kvar i vår när snön försvinner :)

Igår såg det ut så här i Klockaretorpet. Det låg bojade personer lite här och var.  Tre på gatan och så satt det en bojad vid en lyktstolpe

När jag vred på huvudet så satt det även en bojad på trottoarkanten och ytterligare en låg på en grässlänt. Ett 10-tal poliser och massa polisbilar då förstås. Enligt polisen kontrollerade man ett par personer hette det men det var ju tur att jag fick bilder för det var ju inte direkt sanning det han påstod. Men enligt polisen var ingen av de gripna misstänkta för något allvarligt brott i alla fall. NT blev ju eld och lågor när de såg bilderna och filmerna förstås för det drog säkert läsare ”JUST NU  STORT POLISPÅDRAG”.  Nu är det ju den så kallade lönehelgen så vi får väl se om det händer något som går att fotografera, det kan ju även bli en lugn helg men det märker man.

Kommentarer inaktiverade för En höstkrans på dörren more...

Lite leende i stugan

by on okt.15, 2019, under Allmänt skrivande


På förmiddagen kom slamsugsbilen oanmäld och tjejen som klev ur var en smal lite tjej som precis gått ut gymnasiet berättade hon och han som brukar köra den här bilen var sjukskriven. Men hon sa att jag var inte den enda som inte hade fått något meddelande om att de skulle komma så frågan är om de hade missat att skicka ut meddelandet denna gång.
Men jag trasslade mig in bland buskarna och visade var trekammarbrunnen var och efter en bra stund så var hon klar och jag såg fordonet lämna gården.

Idag var det lite leende i stugan när jag berättade för Kevin om att fiberblåsningen i det närmaste var klar och att svetsningen vid varje kontaktpunkt skulle göras den närmaste veckan. Därefter gäller det bara å se till att vi lyckas hitta de som monterar boxarna i huset så vi får in den här å förstås vill ja ju att de börjar med det längst in i skogen. :)
Var inne på Mekonomen med hans bil på dagen och fick en halvljuskontakt bytt och då passade jag även på att köra in den på CirkleK och tvätta den på hemvägen. På Mekonomen träffade jag en gammal bekant å jag berättade vad vi pratade om och Kevin verkar nappa på det så även där blev det ett leende.

Efter att vi ätit så körde jag in honom till Vilbergen så han fick träna och själv satt jag och väntade på att något skulle hända på blåljusfronten. Men i och för sig räcker det ju med blåljus idag då jag varit ute på tre jobb för NT. På vägen hem undrade han om det var för sent å köra en sväng med Volvon men det kan det väl aldrig bli för sent för. Men ja sa att idag ville jag se lite mer av stan och då flinade han och sa ja vi får se.
Men jag fick som jag ville å det blev en sväng i Kneippen och även ner mot Södertull med omnejd innan vi styrde hemåt igen och idag tyckte han själv att det gick riktigt bra med körningen. Vi var ju ute rätt sent igår kväll och testade och parkera. Sjukhusets parkering var ju nästan tomt när vi rullade in till stan så där provade han på att både backa in i en parkeringsficka och köra in och nog gick det bra alltid.

Kommentarer inaktiverade för Lite leende i stugan more...

Nu börjar man känna sig sliten

by on okt.13, 2019, under Allmänt skrivande


Nästan varje natt har jag fått fara ut och fotografera och varje natt har det varit en eller flera notiser att skriva in för mina kunder i Västerbotten. Nu börjar man känna sig sliten men eftersom det händer grejer varje natt som jag måste fara upp på så kan man ju lika gärna jobba själv också. Den här bilden tog jag i fredags kväll då det var larm om att en brandvarnare lät i en lägenhet. Orsaken var vidbränd mat på spisen till slut men NT var ju glada för bilden.
I natt lustigt nog har jag fått stanna hemma utan att fara iväg. Kevin känner sig också sliten men ändå pigg men orkade inte träna så det blev ingen resa alls in till stan i går kväll.

Häromdagen så var Kevin och jag nere vid kyrkogården efter skolan och han satt en blombukett på sin mors grav. Han vill ju inte gärna åka dit och jag tror han blir lite mer nedstämd då han besöker graven. När vi var där så skulle hon ha fyllt 44 år och i år är det 7 år sedan hon lämnade jordelivet.


Våran fiber väntar vi ju på och en dag ringde jag dom men fick inte något svar alls på telefon. Men dagen därpå bestämde jag mej att nu djävlar skulle jag få reda på lite mer och nog blev jag snopen när jag kom i backen och fick se en bil vid skåpet. Vad gör du här då blev ju min första fråga och som svar fick jag att nu jäklar blåser vi in fibern. Efter lite diskussion så kom vi fram till att om några veckor bör det alltså vara klart och då ska vi ha 500/500 mbit till stugan. Men som sagt det kan dröja till slutet av November.


Även mina nya vinterdäck har kommit men jag lade in dom så länge för än är det nog allt lite tidigt att lägga på dom på fälgarna och börja rulla med dom men om några veckor är det nog dax. Är nog första gången på säkert 10 år som jag kommer att köra med dubbdäck. Men så mycket som jag far omkring och fotar så känns det riktigt bra att ha dom där på bilen vart efter.

Kommentarer inaktiverade för Nu börjar man känna sig sliten more...

Så var värmen säkrad i vinter också då

by on okt.02, 2019, under Allmänt skrivande


Så var värmen i stugan säkrad även denna vinter oavsett om det blir rejält kallt ute eller inte. Vi hade ju två kubik kvar sedan förra året så i år räckte det att få hem fyra kubik. Å som vanligt var det min gode vän som fixade rätt längder, lagom tjocklek och såg till att det hamnade i burar utanför stugan.
Har eldat ett par gånger men ännu inte så mycket. Men i natt var det frost utanför stugan igen så det är nog snart dax för det var inte skönt att kliva ut i köket och sätta på kaffet i kallingarna. Ville inte ens titta hur kallt vi hade det i stugan men under 20 grader var det i alla fall och då är det kallt enligt mej :)

Å nya däck till saaben är beställda. Efter konsultation med min gode vän i Lidköping så kom vi fram till att dessa är riktigt bra och då fick det bli dom. Så i nästa vecka är de nog här och sen är det bara att åka till nån verkstad så man får dom pålagda också :)

Igår när Kevin och jag var på väg hem från Bråvallagymnasiet och hade kommit till Öbonäs gick larmet. Trafikolycka på Riksvägen. Det var bara å vända om och köra tillbaka men jag tänkte klokt och åkte över Skarphagen och så under gamla E4 ner mot ishallen där vi parkerade. Sen fick vi gå en bit då den var i höjd med Himmelstalund. När vi gick tillbaka över bron så såg det ut så här på Riksvägen. Mycket beror ju på att man håller på att renovera Hamnbron så många väljer att köra över bron på Riksvägen i stället och så det var ta mej faan kaos men sån tur var så hade vi inga problem att komma hem.
Hann även med att tvätta flera maskiner igår, dammsuga och torka golven i hela stugan, handla och fixa mina recept och lite annat nyttig och givetvis så jobba ja ju samtidigt. Idag när jag hämtar Kevin är han säkert glad för nu har de två studiedagar och börjar inte igen förrän på måndag.

Idag dök den här bilden upp i mitt Facebookflöde bland minnena. Bilden är tagen år 2011 när Kevin ville ut och jaga med sitt leksaksgevär. Vi satt där i skogen och vi hade med oss kaffe och saft minns jag. Men inte kom det några djur den gången :)

Kommentarer inaktiverade för Så var värmen säkrad i vinter också då more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.