Archive for september, 2019

Nya gardiner i sovrummet

by on sep.27, 2019, under Allmänt skrivande


Igår åkte ja in till Åhlens Outlet framåt kvällen men meningen med resan var igentligen att jag inte orkade laga mat så jag skulle hämta det på Spacy Hot. På vägen in fick jag för mig att svänga förbi och kika på mörkläggningsgardiner. Jag är ju inte så modern av mej så visst kändes det ovant men man kanske vänjer sig. Framför allt är de kanske bra om jag får för mej att sova dagtid nån gång och då blir det ju lite mörkare i sovrummet i alla fall. Men vi får se om de hänger kvar efter en vecka eller om några andra nya har kommit på plats.
Maten blev hämtad och den gick ju som vanligt att äta. Lite senare funderade jag på om jag skulle åka mot Östra Husby där en äldre man var försvunnen från ett äldreboende. Det slutade med att jag satt kvar hemma.
Senare på kvällen gick polisen ut med information om att mannen gått av en buss vid PRIX i Smedby och därefter hade han varit synlig på Oxelbergen. Skulle jag kanske åka in och se om jag kunde få några bilder på när polisen körde runt och letade i det området.

Tog bilen och rullade in men först gick jag in på ICA och köpte dricka som Kevin ville ha som är sjuk. Sen rullade jag vidare. Stod i valet och kvalet om jag skulle svänga av Albrektsvägen mot Ljura som var lite närmare eller om jag skulle åka rakt ner och sen kanske svänga av Södra Promenaden eller Repslagaregatan och ut till Oxelbergen.

Jag valde Gamla Övägen rakt ner och gissa vad jag mötte på Hörngatan. Den gamle mannen gåendes med sin rullator. Stannade till och frågade om han hette ….   Jo namnet stämde och han kom över mot min bil. Nej han bodde inte i Östra Husby utan på Storsvängen sa han. Jag frågade vad han gjorde där och fick till svar att han bara var ute och gick. På en facebookgrupp låg ju bilden på honom och nog stämde den alltid.
Den gamle mannen gillade mej nog inte utan gick upp på trottoaren och gick långsamt vidare medans jag vände bilen och ringde 112. Blev kopplad till polisen och berättade om att jag nog hittad den försvunna mannen. Ja i det området är vi ju inte alls och söker sa hon till mej och bad mej stanna kvar och hålla uppsikt till polispatrullen kom på plats.

Efter bara några minuter dök en polispatrull upp och polisen sa till den gamle mannen att de letat efter honom hela kvällen.  Varför då jag har inte gjort nåt illa blev svaret men även polisen var svårlurad och gick inte på den förklaringen.

Strax efter kom en polisbuss till platsen också. Efter en kort stund leddes mannen ner till den där hans rullator och han själv plockades in i bussen och transporterades tillbaka till äldreboendet i Östra Husby.
Ringde till NT och frågade om de skrivit nåt om mannen och fick till svar att Polisen hade hittat honom. Polisen svarade jag och sa JAG hittade honom och kikar du i mailkorgen så ser du. Han blev helt extas och helt plötslig så fick jag massa frågor och senare fanns texten att läsa med bild i NT.
Själv kunde jag vända tillbaka till stugan. Nöjd och belåten även om jag inte nådde fram till slutdestinationen Oxelbergen. Jag hittade mannen och fick även bilder levererade till NT å jag kände mej rätt nöjd med att veta att man kunde sluta leta efter honom för han var ju anträffad av mej.
Polisen skrev dock på sin sida att en polispatrull anträffade mannen men det är ju fult att ljuga. Visserligen kom de och hämtade honom men hittade honom det gjorde fan inte dom. :)


Vid 02.30-tiden var det åter dax att fara in till stan men inte för att fotografera någon försvunnen utan det var dax för en bilbrand igen tydligen. Denna gång brann det en bil på en gata bakom Folkborgen.  Hemma i stugan blev det en kopp kaffe och så en extrakoll till polisen i Västerbotten som fortfarande hade det väldigt lugn. Nu är det ett par timmar kvar sen blir det till att krama kudden några timmar på förmiddagen för tyvärr så är jag inte frisk än. Fortfarande skallebang och febrig.

1 Comment more...

Ett väldigt liv i luften

by on sep.26, 2019, under Allmänt skrivande


Var utanför stugan en morgon och jag hörde ett fasligt liv. Jag visste ju vad det var och de kom i flera hundra. Inte i en pilformad trupp utan många. Somliga fick liksom aldrig till det utan kom bara i en klunga. Men jag lyckades få en bild på en skaplig pilformad grupp.
Å nu är det ju höst å klart som faan skriver jag rent ut sagt så ska feber, influensa och andra djävulsskaper komma på besök. Trots att man bor i skogen. Först var det väl jag som fick skallebang och feberkänsla. Ett par dagar senare så var det Kevins tur så idag torsdag fick han vara hemma från skolan och det blir nog så i morn också.


Häromdagen så kom Kevins morbror ut och gjorde det tunga jobbet att börja gräva en grav till sin älskade hund Akilles. Han är ju trots allt drygt 13 år och det är ju tydligen inte vanligt att man blir så gammal. Efter några dagar så var det dax och i går så kom han och hans sambo ut och den älskade vovven fick vila bredvid deras andra hund som gick bort för ett par år sedan.

Den här bilden har jag tagit från hans husses fb-sida. En snällare vovve fick man allt leta efter. Jag minns när han kom hit å Kevins lilla Tussen stod flera meter därifrån å såg monstret som var kopplat vid grusgången. Hon skrek så man trodde att Akilles bet henne men han stod bara å titta. Sen lade han sig på altan i värmen. Tussen kom smygande och tvekade flera gånger men till slut kom hon fram och nosade på honom. Han låg kvar och kikade på henne precis som han sa jag är inte farlig. Å alla våra hundar har gillat denna goa hund och han har många gånger legat framför vår brasa med våra hundar och njutit av värmen. Han är otroligt saknad men så är ju tidens gång.

Hösten är i alla fall här och härom morgonen hade vi ju frost på bilrutan även om det nu bara var en morgon för sen har det trots allt varit några plusgrader på nätterna. Men det var väl en varning att nu kommer snart kylan. Jag har faktiskt bara eldat ett par gånger än i höst men det är nog snart dax att köra igång braskamin och elda varje dag.

1 Comment more...

Till slut kom vinsten till Kevin

by on sep.21, 2019, under Allmänt skrivande


För någon vecka sedan kom paketet han hade väntat på så länge. Laget han var med i vann ju då det spelades turnering på CS och 1:a pris var ett bra tangentbord och riktigt bra hörlurar. Tangentbord har han ju och även hörlurar som är riktigt bra så han valde att sälja tangentbordet till en kompis. Däremot behåller han hörlurarna då de kan vara bra i framtiden tycker han.


Så när vi skulle överlämna tangentbordet igår i stan så blev det Kevin som fick köra å det gick ju som vanligt riktigt bra. I förrgår när han ville träna på kvällen så tog vi hans bil och även där blev parkeringen riktigt schysst.


Igår var det nåt visning klasserna i åk 2 på gymnasiet skulle gå på utanför Olai kyrka. Det skulle vara slut vid 11 så jag lovade att om jag var i stan så kunde jag hämta dom och köra upp dom till Bråvalla igen. Men det var bara Kevin som var hungrig tydligen så vi blåste iväg ut till Spicy Hot och tog en lunch och sen bar det av till Bråvallagymnasiet igen.
Nu är bilen nästan fullbokad vid skolresorna. På vägen in så kommer en kille till Jonstorp där vi hämtar upp honom och så fortsätter vi till Vilbergen där vi hämtar upp nästa. Det finns ju en plats kvar men den är paxad av Ludde i Öbonäs när han slutar åka moped till skolan.


Såg på Facebook i natt på minnena. För sex år sedan så lyckades Kevin dra upp denna gädda från Motala ström då han var ute och fiskade med John. Noteras bör ju att draget är 17,5 cm stort så det var en rejäl gädda han fick.


I förrgår kom även det efterlängtade köttet jag beställt från Bjursunds slakteri. 3 stora oxfileér och drygt 10 kg ryggbiff å några kilo av rostbiff och även grytbitar.

Å det var ju klart att vi åt oxfilé pommes och lite kaninfoder dagen till ära. Det smakade mums kan jag lova å det blir säkert nåt gott även i helgen men blir nog ryggbiff då.


Den här lilla saken kom springade på ett fält nära oss häromdagen och jag stannade till och visslade på honom. Å då lät den sig fotograferas en kort stund innan den snabb försvann in bland buskagen igen.


För en tid sedan upptäckte jag att ”Ormhasseln” som jag kallar det hade fullt av Hasselnötter. Skulle bli intressant att se när de mognat till. Men för ett par veckor sedan upptäckte både Kevin och jag att det var minst en till som upptäckt dom. På en gren satt en liten ekorre och stirrade rakt in och kikade på oss från trädet. Ekorrar gillar ju nötter tydligen och igår när ja gick ut för att se hur mycket han roffat åt sig så fanns det bara några få kvar och det var såna som hängde på grenar där han absolut hade svårt att komma åt.

Idag är det lördag och klockan är halv tolv snart. Termometern visar riktigt behagligt hela 17,1 grader ute och en klarblå himmel. Återstår att se vad man ska hitta på idag.   Kevin njuter ju förstås för fullt av helgen och han har ju dessutom ledig på måndag också och även halva onsdagen.

Kommentarer inaktiverade för Till slut kom vinsten till Kevin more...

En sväng till Ensjön

by on sep.15, 2019, under Allmänt skrivande

Sov några timmar på förmiddagen efter nattpasset och sedan gick Kevin och jag in till grannstugan där Micke och Hugo firades eftersom Micke fyllde år i dag och lilla Hugo i förrgår. Mycket folk var det på plats i alla fall.
Efteråt så körde jag in Cassandra och lilla Nicole till stan samtidigt som jag åkte vidare till Spicy Hot och hämtade hem dagens middag till oss i stugan. På vägen dit ringde Rebecca och frågade om jag inte kunde hämta åt dom också då de liksom inte kände för att laga mat efter allt främmande å så blev det.

Efter maten så åkte Kevin och jag ner till Ensjön där han metade förr i tiden när han var liten. På vägen fram sa han så litet det ser ut här nere nu morfar. Nja, skrattade jag det är nog lika stort som förr men skillnaden är att du inte längre är liten utan du har blivit stor. Han blev dock utan fisk och vi var ju bara nere en stund men vi bestämde att vi skulle åka iväg till något annat ställe när han är lite ledig där det finns större chanser till napp.

Kikade på Rönnbärsträden och konstaterade att det var mycket rönnbär på träden i år. Förr i tiden sa man att om det kommer mycket rönnbär på träden så blir det en sträng vinter. Nu tror jag ju att det inte stämmer så värst bra men om det nu gör det så är det väl bara å bunkra upp så man har mat och även ved i stugan :)

Kannadagässen kom och flög över sjön med jämna mellanrum och både Kevin och jag funderade på hur många som vi igentligen hade sett under tiden vi var nere vid sjön. Säkert flera hundra konstaterade vi. Vart de flög inför nattens vila ja det berättade dom ju aldrig när de passerade men en jäkla liv förde dom i alla fall. Om de själva förstod varandra ja det kan man undra.
Nu är det snart dax för mej att krypa ner under täcket efter arbetsnatten. Det har regnat några mm och just nu är det bara 11 grader varmt utanför stugan. Vi får väl se om det blir varmare under dagen.

Kommentarer inaktiverade för En sväng till Ensjön more...

Hösten är här och vart var sommaren

by on sep.12, 2019, under Allmänt skrivande

Hösten har nått stugan i skogen och sommaren är ett minne blott, men var det nån riktig sommar eller hur var det.  Själv var det nog den sämsta sommaren på väldigt många år. Jag som brukar bada mycket på sommaren var bara i poolen ett par gånger och det var de gånger som jag gjorde den ren. Förra året satt jag många gånger nere vid poolen och drack kaffe och även i paviljongen och jobbade när det var fint väder men i år tror jag att jag bara druckit ett par koppar där nere och något jobb från paviljongen har det inte blivit heller.
Blommorna vid poolräcket vissnade ovanligt tidigt och gräset såg ut som jag vet inte vad. Men häromdagen var det tredje gången på en vecka som jag klippte det då det har vikit sig varje gång jag klippt det då det varit så högt. Så enligt mej så var denna sommar skit.

Det ska ju byggas en villa ett par hundra meter bort från oss och då tog de ner några björka av den allén som jag ansat och som växt. Björkarna har blivit enormt stora och sopbilen har klagat mellan varven att de skrapar i lacken på fordonen. Så då bestämde jag att de kunde fälla alla björkar. De har ju stått där i runt 30 år så jag får väl börja fixa upp en ny allé.

Så här såg den ju ut på försommaren när björkarna fick sina blad och visst var det vackert men som sagt den ska ju ansas också så nu blev det som det blev.

Denna bild är tagen på nästan exakt samma plats för några dagar sedan och man känner ju knappt igen vägen. Men det blir nog bra. Lite längre bort ligger virkeshögarna och allt riset.

Sån tur var försvann ju i alla fall allt riset längs med vägen snabbt så man slipper ha det liggandes längs vägkanten men det kommer nog att få ligga och torka lite längre bort till våren innan flisbilen kommer och hämtar det.

Här står Kevins två fordon. Mopeden köpte han sprillans ny och den har bara gått drygt 400 mil men varit strul med många gånger å nu sista gången så hade de glömt att sätta dit en slang vid en reparation så istället skar den i motorn. De erkände misstaget och kom och hämtade den med sin buss och ska fixa till den men nu är det höst och hösten och vintern åker han ju inte moped så vi har föreslagit att de ska köpa tillbaka den då han förhoppningsvis har körkortet och kan ratta sin volvo framåt våren.

Hjortarna har börjat komma fram mer och mer och för ett tag sedan så kunde man se dom från rummet där man satt och drack kaffe. Riktigt granna djur men några rävungar har vi inte sett till i år och älgarna har också lyst med sin frånvaro tyvärr.

Jocke tryckte upp textremsor som kom upp på bilen eftersom jag är så mycket ute och fotograferar blåljusnyheter så lite reklam skadar ju inte. Å det är väl också blåljusjobben som tagit mycket av min annars lediga tid i somras. Ett par varv i skogen har det dock blivit men det gula guldet har det hittills varit dåligt med.  Men visst vi har väl hittat några liter.
Kevin har långa dagar nu på andra året i gymnasiet och skolan erkänner själva att det är hårt och första året de provar såna här långa skoldagar. Börjar 08 och slutar 16.30 och en dag även 17.30 vilket de flesta ogillar. Men han håller igång med sin träning i alla fall även om han ibland kan vara helt slut efter skolan och bara lägga sig och sova några timmar först. Men snart är det ju helg igen å han får lite ledig. Vi ska dock gå över till grannstugan och fira Micke och lilla Hugo som fyller år. Tror Micke blir 41 år och Hugo fyllde ju 6 år idag men firas på lördag.
Fibern har vi väntat på nu några månader men här om veckan hörde jag lite livstecken om vad som händer och som det ser ut nu så ska det vara inkopplat och klart i slutet av oktober säger ryktet men sen återstår det ju att se om det stämmer också. I helgen ska ja även försöka få i ordning på en annan dator då min börjar vara på sista versen och låter inte alls bra. Funderade först på att köpa en ny men Kevin vill ju sälja sin gamla speldator och enligt min kompis Andreas så är den betydligt bättre än den billiga som jag tänkte köpa så nu kom Kevin och jag överens att jag köper den och han vart ju nöjd med det han fick för den.
Rebecca i grannstugan har varit duktig och börjat på Friskis & Svettis igen efter sommaruppehållet och jag skulle ju ha gjort det också men jag känner att det är inte rätt läge att göra det än men vi får väl se det kanske blir vartefter.

Men nu ska jag försöka sova ett par timmar innan midnatt för just nu känner jag mej så här så man orkar med natten för nog börjar jag känna mej sliten men sista tiden har det ju inte blivit så jäkla många sömntimmar per natt. I morgon har ju Kevin fått ledigt några timmar då det var en grej som klassen skulle göra som han absolut inte ville och där skolans personal tyckte samma så i morron börjar han 12.05 och slutar 15.50 så det blir ju en bra avslutning på hans skolvecka. Långt till skolan är det ju också nu då de flyttat alla hans och många andras ämnen till Bråvallagymnasiet på Finspångsvägen vid F13 istället för som förra året på Ebersteinska nära Idrottsparken så det blir ju några mils bilkörning varje dag men vi har ju redan en klasskompis som är nöjd och glad då han får skjuts och slipper onödiga resor och som det ser ut nu så blir det nog två till som kommer att åka med när det blir lite kallare och mopedvädret är slut.

Kommentarer inaktiverade för Hösten är här och vart var sommaren more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.