Archive for augusti, 2019

Det händer mycket i skogen

by on aug.11, 2019, under Allmänt skrivande


Den här bilden tog jag för lite sedan på en ormvråk som gled runt i luften med sin unge. Ungen skrek förstås som ormvråker brukar göra och det var det som gjorde att jag fick syn på dom. Inte alls långt upp i luften och kanske lärde hon ungen hur man jagar på låg höjd.
Den där sommaren som jag väntade på så mycket och som skulle göra att jag kunde sitta nere på pooldäcket och jobba kom aldrig eller var det kanske att jag inte kom iväg ner dit för jag hade nåt annat för mej. Ja vet inte men är nog sämsta sommaren på länge som jag känner det som i alla fall.

När Rebecca var över å tog en fika en dag så satt Hugo och vaktade de tre små hundarna så de inte gick ut. Tussen är väl ingen fara med men de andra två rymningsbenägna gäller det att hålla ögonen på.

Den är bilden har jag ju visat på Facebook och de flesta trodde nog att den var photoshoppad men faktum är att den är orörd förutom texten som lagts dit. Jag har även sett en film på ”mig själv” men när man ser ”mej” framifrån är det lite som skiljer oss. Men helt otroligt att vi är så lika och den här personen jobbar ju tydligen som fotograf också men som tekniker på polisen i Stockholm.

Nanne och hennes kompis skulle ju kommit hit för ett år sedan men inte fan har de kommit. Hennes kompis bodde ju i den här stugan när hon var liten innan jag köpte den. Men nu har hon så mycket att göra så jag åkte in å hämta Nanne så i alla fall hon fick komma ut och äta middagen som jag lovat. Å det är ju inte svårt att räkna ut vad jag bjuder mina gäster på :)

Torbjörn och Agneta från Lidköping kom även och hälsade på i veckan som var. Det blev många timmars pratande och Agneta har jag ju aldrig träffat men Torbjörn såg jag ju senast då vi satt å käka i Jönköping för något år sedan tillsammans med Jocke från Kinna.

Han kommer aldrig hit och hälsar på det är för långt har min äldsta dotter sagt till sin sambo så jag lovar att de blev riktigt förvånade när jag dök upp på Liens Camping en eftermiddag. Det var ju trots allt ”bara” 17,5 mil för att ta en kopp kaffe och visa att jag faktiskt kom dit :)

Så här står dom tillsammans med mina hundars syskon lilla Ludde vid sin husvagn när jag är på väg att återvända till Norrköping. Lustigt nog så tycker man alltid att hemresan går snabbare fast den tar ändå lika lång tid. Kunde i alla fall konstatera att den lilla Saaben var snål på bränslet när man körde lugnt och den drog 0,65 i snitt.

Den här vackra bilden på ån som rinner ut i sjön Lien tog jag när vi gick en liten sväng på området. Barnbarnet Nina och hennes kille var ute och fiskade och lyckades få en fin firre som de mötte oss med när vi gick.

Hemma har även skogens guld kommit fram för när vi var ute och letade för några veckor sedan så var det bara små knoppar så vi lät dom växa till sig och nog hade de växt till sig. Rebecca var med och lilla Hugo och nog fick vi säkert 3 liter var på det stället vi gick till.

Å mot husväggen så växer tomaterna så bra och så här mycket tomater har jag nog aldrig fått på mina plantor. Blommorna runt pooldäcket har dessvärre gett upp och vissnat. Det hjälpte inte att jag vattnade dom och de fick näring. Så det känns verkligen som sommaren är slut nu.
Ikväll var jag borta vid Kårtorps festplats där man hade den sedvanliga höstfesten innan de flesta flyttar in till stan. Men regnet som kom tidigare på kvällen gjorde nog att besökarna valde att stanna hemma. Kanske 50 personer var där och tyvärr så kände jag inte en enda där borta så jag vände snart åter mot stugan.

Kommentarer inaktiverade för Det händer mycket i skogen more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.