Archive for juli, 2019

Besök i stugan idag också

by on jul.20, 2019, under Allmänt skrivande


Vi fick besök ute i skogen även denna dag. Men idag var det Kevins morbror John och hans son Jazon som kom på besök.  Å det blev ju lite badande för gästerna men både Kevin och jag höll oss på torra land för det var ju bara 25 grader i vattnet ju :)
Blev mycket prat för Kevin och Jazon gillade som alla andra ungar som kommer hit mina troll så han sysselsatte sig bra och tjattrade rejält mot sist de var här men de har ju inte varit här på säkert ett halvår. Ris, fläskfilé och pepparsås bjöds det på till middag men lilla Jazon fick korv som han ville ha med ketchup.

Sent igår kväll gick det larm och jag stack iväg men var hemma efter ca 20 minuter men hade förstås glömt att stänga altandörren vilket resulterade i som vanligt när hundarna hör att jag kör iväg med bilen att det är fritt fram.
De slet bort det övre kompostgallret på ett ställe och försvann. Å på allt elände så hade jag ju tagit av Candy gps-bandet då det var så sent och det skulle laddas så jag hade ju noll koll på var de var. Först efter två timmar kom två trötta hundar hem till stugan igen till Kevins stora glädje då han var orolig att de skulle möta vildsvin som kunde skada dom.
Nu närmar sig klockan midnatt och det är arbete som gäller. För att få tiden att gå lite fortare i natt så hoppas man ju förstås att det ska hända lite så man inte bara får sitta och hänga och inget göra men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Besök i stugan idag också more...

Äntligen var den klar

by on jul.19, 2019, under Allmänt skrivande


Efter tre veckor på verkstaden var mopeden äntligen klar men ännu är ärendet inte avslutat då det lär gå vidare till Allmänna Reklamationsnämden om inte Yamahas Huvudkontor i Sverige går med på en uppgörelse. Efter 440 mil ska det inte bli sånt fel på en moped och det höll till och med en verkstadskille med om, dock när inte chefen där var närvarande.
Men nu låter vi ärendet rulla på för vi vill ha tebax de 5125 kronor reparationen kostade.

Tillbaka hemma i stugan hade Cassandra, Saban och lilla Nicole kommit och slagit sig ner vid poolen. Även Kevin kom med ner en stund och höll dom sällskap. Lite senare så grillade jag ryggbiff och efter middagen lämnade stadsborna landet och återvände till stan.

Den här bilden togs idag för åtta år sedan. En lite glad Kevin kommer bärandes på den hundvalp som han har bestämt att han så gärna ville ha. Dock fick vi inte med Tussen just den dagen men den var ändå hans kunde han konstatera.

Å inte var lilla Tussen stor inte då det är en vanlig kundgorg som står bredvid henne där hon tassar runt i gräst på gården där hon föddes.  Nu är hon stor men hon är fortfarande lika go även om hon inte är liten längre.

Kommentarer inaktiverade för Äntligen var den klar more...

Fin men kunde varit finare

by on jul.18, 2019, under Allmänt skrivande


Ja att vara glömsk på våren är väl en nackdel för då blir det ju inte att jag försöker få denna vackra blomma att slingra sig uppåt på altan utan det högsta den kommer är där det lilla staketet är på altan. Skulle säkert vara betydligt vackrare om den hade fått växa någon meter ytterligare uppåt men nu är det som det är. Med andra ord bara att konstatera. Fin är den i alla fall :)  Soligt och vackert än så länge men det syns mörka moln längre bort på himlen så vi får väl se hur vädret blir.  En sväng ner till poolen å känna hur mycket kloor det luktar och om det ser bra ut vattnet efter omgången igår.

En laddning 556 har den här fått och nu återstår det att se om bulten som är lite tilltygad går att få bort :) Så jag kan byta kniven som gick på grund rejält. Så i nuläget kan man kalla denna maskin för en jordfräs

Kommentarer inaktiverade för Fin men kunde varit finare more...

Hum jag gjorde nog lite för mycket

by on jul.18, 2019, under Allmänt skrivande


Klockan har bara passerat två och det känns som jag borde ligga fast jag har ju en hel del å göra så det skiter sig ju. Å märkte ju redan ikväll att jag nog gjorde lite för mycket i stugan idag men det är ju bara å konstatera. Fast känns bra att jag hann det jag hann så slipper jag det på några dagar i alla fall.
En sväng till poolen blev det också och backspola och dammsuga men det var då inte skönt å gå ner och dammsuga som jag gjorde. Bara 23 grader i baljan idag. Har ju den självgående men den tar inte allt å dessutom tar den lång tid så det gick bättre med att dammsuga den själv.
Hundarna har ju varit på rymmen ett par gånger sista tiden och samlat på sig fästingar konstaterade Kevin som såg till att leta upp alla och hålla fast de små vildarna så jag kunde ta bort de fästingar vi hittade men det gick ju riktigt bra. En sväng till stan blev det idag också men enbart för att handla. Fick larm om en olycka nu i natt söder om Söderköping men jag blev kvar hemma då det rörde på sig i Västerbotten vilket gjorde att det blev bildlöst i lokaltidningen i stan.
Nu sitter man här med en kopp kaffe och ska försöka få tag i polisen så man kan uppdatera det som hänt i Västerbotten på mina kunders sidor och förhoppningsvis så svarar de i telefon också men helt säker kan man inte vara.

Kommentarer inaktiverade för Hum jag gjorde nog lite för mycket more...

Var tog sommaren vägen

by on jul.16, 2019, under Allmänt skrivande


Funderar på var sommaren eller kanske rättare sagt värmen vägen. Det var ju varmt och gott i poolen några dagar men sen kom den svala luften in och temperaturen kröp ner till 23 grader i poolen och det gillas ju inte. För även om det nu ser vackert och inbjudande ut så nja inte har vi badat så värst mycket ännu men vem vet värmen kanske kommer.

Besök har vi faktiskt haft för ovanlighetens skull också. Kevins moster och hennes familj var här två svängar på sin semester från Dalarna och på bilden poserar Kevin med sin kusin Nour, även om han nu inte är någon linslus så ställde han ju faktiskt upp på bild.

Även hans lillasyster Tindra var med dom ut från stan och fick tillfälle att träffa sin bror några timmar. Det bjöds förstås på middag och de var nöjda och belåtna då de lämnade oss i stugan.

Kevin han har ju sitt vanliga intresse att spela CS då han försöker bli proffs. Å även om han inte är ett riktigt proffs än så är han duktig och hans lag har ju både vunnit lite pengar och även datortillbehör som varje deltagare i laget fick.

De här två godingarna plåtade jag bara en bit från stugan. De ser ut att gå och leta efter morötter som växer där nere och de poserade så fint innan de sakta gick vidare.

En ny köttleverans har också kommit till stugan och nu ska vi väl ha så vi klarar oss fram mot hösten hoppas jag men vi äter ju mycket kött men inte bara det utan vi petar väl i oss lite korv, fisk, kyckling också ibland. Men bara ibland :)

Fotograferat har jag ju gjort massor sista dagarna då det har hänt alldeles för mycket här i stan. Men Norrköpings Tidningar har väl varit nöjda. På den här platsen hade de själva två reportrar men jag åkte in ändå och tur var väl det då jag var den enda som fick lite dramatiska bilder som jag dock inte lägger upp här.
Att polisen pekar på mej och att jag inte ska komma närmare stämmer men jag backade inte heller utan fick det gripande jag ville ha på bild en stund senare. Reportrarna stod ett 50-tal meter bakom mej fast det var ju vikarier så jag får väl ha viss förståelse för det då eller….

Kommentarer inaktiverade för Var tog sommaren vägen more...

Hua mej så länge sen det var

by on jul.02, 2019, under Allmänt skrivande

Ja det var ju flera veckor sedan jag skrev något på sidan. Men så blir det om man har mycket att göra, är trött och inte hinner med det man vill.

Kevin har i alla fall gått ut första året i gymnasiet och njuter av ett skönt sommarlov där det inte finns några måsten i år heller. Själv försöker jag få tid att njuta utan några måsten men det är svårt att få till det :)
För lite sen var jag ute nära Gårdeby där det brann i terrängen. Branden var av mindre mofattning men på vägen hem körde jag en annan grusväg och fann detta vackra fält. Det är inte ofta man ser stora fält med just Blåklint längre. Förr som barn minns jag att man såg det ofta.

Blommorna nere på pooltrallen håller sig ännu i alla fall och jag har ju faktiskt kommit ihåg att vattna dom i år :) Är väl någon av växterna som ser lite knepig ut men tror att det beror på att solen har bränt dom helt enkelt för de ser bara ut så på en av sidorna.

Även detta år kikade familjen Sjödin förbi efter att Rickard och Magnus trampat runt i Vätternloppet. En stunds fika och prat blev det innan de försvann vidare hem till Borlänge.

Midsommarafton kom och skapligt väder var det också och faktum var att även Kevin fick för sig att följa med. På vägen in så ringde Cassandra och fråga om inte hon och Nicole fick haka på så då körde vi in och hämta dom först.  Nere på festplatsen träffade vi förstås de gamla vanliga. Luddes familj och Lövdalsgänget. Grannarna Micke och Rebecca med lilla Hugo dök också upp där nere.

Inte har det blivit så mycket grillande ute i år som jag vill och varför vi inte gjort det vet jag inte. Men några gånger har vi grillat och en gång har vi alla fall fixat grillspett också.

Trallen utanför matrummet skulle ju ha bytts ut i år men så blev det inte. Eller i alla fall inte än, kanske om man har tur att den blir bytt framåt sensommaren men det får vi se. Just nu väntar vi väl mest på att Fibern ska kopplas in i huset men det dröjer nog nån månad än.

Jo nog ser det somrigt ut i alla fall och jag ska nog försöka hinna  njut av såväl poolen som pooltrallen lite granna i sommar även om det ser tjurigt ut just nu. Förra året satt man ju där redan i Maj och njöt av sommaren och jobbade mellan varven då man doppade sig i poolen.

Kevin har allt varit i poolen flest gånger i år men det är ju för han tycker det är så varmt inne på nätterna trots att vi har en del öppet så han kilar ner mellan varven och tar sig ett dopp och svalkar sig.
Nu ska jag fortsätta att göra lite nytta och har man tur så kanske inte det dröjer lika länge till nästa gång jag uppdaterar  sidan.

1 Comment more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.