Archive for juni, 2019

Äntligen var man i

by on jun.09, 2019, under Allmänt skrivande

I lördags var det första gången det gick och gå i bassängen. Ett tag såg det ut som att det skulle sluta med att jag rev den men skam den som ger sig.

Värmen var det ju inget fel på för jag stängde av värmen när det var 26 grader eftersom poolen inte var ren men när jag gick i så var det ändå 24 grader. Förhoppningsvis om ett par dagar ska bassängen vara godkänd för bad och det mesta skräpet uppe från botten.

I lördags var jag ute vid Lindöpiren och plåtade den här skönheten på premiärturen från hamnen till Esterön och vidare till Kolmården. Kanske om man har tur så åker jag med en sväng till Esterön och kliver på igen på hemvägen. Skulle vara kul att besöka ön där man var mycket som barn med pappa och syrran.

Natten som var jobbade jag ju som vanligt men fick jobba lite längre än ja räknat med så jag sov gott när hundarna skällde till och for ut i hallen och skällde ihärdigt. Jag hade ju inte hört något men vid en liten titt ut så såg jag en motorcykel stående vid vändzon och det var ju Kevins morfar som kom förbi på hojen och hälsade på. Å Kevin kom ju också upp förstås och pratade. Efter fikat åkte han vidare innan regnet skulle komma för det började mörkna på himlen.

Själv bestämde jag mej för att åka bort till Lövdalen å köpa de sista växterna jag behöver sen är det ju bara tomatplantorna som ska hem också. När jag började rensa i rabatten runt dammen så fick jag se en liten groda i vattnet som omöjligt kunde ta sig upp därifrån. Så jag lyfte upp den å den lät sig fotograferas innan den hoppade iväg.
Vattnet fylldes på så fiskarna fick lite mer vatten och dessutom lite nytt syre :)

När jag var klar så blev det så här och jag känner mej rätt nöjd. Är gräset som ska ansas lite vid kanterna till dammen. Å i morn ska jag fara förbi och fixa åtta tomatplantor som jag ska ha på husgaveln precis som förra året.
Lite städa vid pooltrallen och det andra bordet ska jag göra också men sen kan jag nog sätta mej i ett hörn å njuta de stunder jag är ledig.

1 Comment more...

Besök frampå kvällen

by on jun.07, 2019, under Allmänt skrivande

Dagen var otroligt varm och det mesta gick nog på halvfart. För just nere vid pooltrallen så finns det ju som de flesta vet ingen skugga. Å att göra ren bassängbotten är inte det lättaste kunde jag konstatera och det kommer nog ta några dagar innan jag är klar med det.
Framåt kvällen så körde jag in till Vilbergen då Kevin ville gå på gymmet en stund.  Samtidigt ringde Cassandra och undra om inte de kunde få låna grillen här ute och grilla korv men de skulle först bada i Ensjön.

Så straxt efter att vi kom tillbaka från stan bröts tystnade där man enbart hört fågelkvitter av discomusik. Å det var ju Cassandra och Nicole som börja dansa till musiken på pooltrallen medans Kevins lillasyster som var med kikade på. Saban stod vid grillen och såg till att korvarna som skulle ätas blev tillagade. Efter ett par timmar så lämnade de gårde och åkte tillbaka till stan. Kevin fortsatte att spela på sin dator och jag fortsatte att jobba. Ett par timmars sömn kändes bra och nu när klockan är drygt tre på fredagsmorgonen är ja ju faktiskt riktigt pigg. Var nyss nere vid pooltrallen och kikade ut över fältet och där ligger dimman tät. Passade på att backspola sandfiltret till poolen så jag har det gjort.
Idag om vi har tur så kommer kylbilen från Bjursunds slakteri farande med allt kött jag har beställt men sen måste jag kolla så jag hinner beställa en gång till innan semestertiderna drar igång för vi äter ju rätt mycket nötkött eller vi kanske äter jättemycket nötkött. Det där kan ju diskuteras :)

Kommentarer inaktiverade för Besök frampå kvällen more...

Det blir en badsäsong till

by on jun.05, 2019, under Allmänt skrivande

Ett tag var jag tveksam hur det skulle bli med både poolen och pooltrallen. Skulle den bli skaplig i år eller skulle poolen rivas. Har ju en del andra stora utgifter så att byta pool i år som var tänkt är helt omöjligt.
Jag börja i alla fall med att fylla på vatten för några dagar sedan och i förrgår fick jag så igång pumpen. Å i och med det så åkte ca 4 kg kloor ner i bassängen också med en förhoppning om att den kan bli skaplig.


Å även i förrgår så bar det iväg till Lövdalens Handelsträdgård i Öbonäs där jag alltid köper mina blommor. Resultatet blev två resor eftersom jag inte fick plats med alla 10 amplarna i bilen på en gång. Ja för så många blev det uppsatta på staketet vid poolen. Men jäkla snyggt blev det.

Så igår var det dax för en dredje runda till Lövdalen men denna gång andra färger på amplarna. För de ska ju inte stå på staketet utan vara i krukorna runt poolen.

Å nog tycker jag att det blev vacker men jag är lite fundersam på om jag valde rätt färger runt själva poolen. Men nu är det ju försent att ångra sig men har man hälsan med sig nästa år så får jag nog ha det i åtanke :)
Å poolen jodå den är på bättringsvägen. Det grönbruna sörjan är borta men den är fortfarande väldigt gråblå men det beror ju på att det fortfarande är så mycket kloor i vattnet.

Slog igång lamporna på kvällen också och så kunde jag ju inte låta bli att ta en bild hur det ser ut. Men ännu är det en del kvar där nere att göra. Sopa rent mattan under paviljongen, koppla in internet där nere och även laddningskablar till datorer och sånt eftersom jag gillar att sitta och jobba där när det är vackert.
Idag gick det lite trögare att göra de grejerna där nere och det kan nog bero på värmen misstänker jag så jag sopade bara rent  i själva paviljongen men ska torka av stolar och bord och ställa in det i morn och fixa till solstolarna och kasta lite skräp.
Även poolvärmaren kom igång idag. Men redan innan den var igång hade termometern i vattnet visat på 18 grader och nu ikväll när jag var nere och vattnade blommorna så backspola jag filtret till bassängen och passade på att kika hur varmt det blivit. Hela 23 grader i vattnet så bara klooret försvinner så går det nog att bada efter lite dammsugning. Har man tur så har man doppat sig i helgen :)

Kommentarer inaktiverade för Det blir en badsäsong till more...

En fika med barnbarnet

by on jun.02, 2019, under Allmänt skrivande

Nattjobbet gick ju bra men efter bara ett par timmar vaknade jag och kunde inte somna om så det var bara att gå upp och möta dagen. Hann ju med desto mer i stugan då så på så vis var det ju bra. All tvätt klar och inhängd. Lite dammsugning och torka golv m.m.
På eftermiddagen så for jag in till Norrköpings Central eftersom ett av alla mina barnbarn var på väg hem och skulle byta tåg i Norrköping Hon skulle dock få vänta en dryg timma på nästa tåg.

Så vi tog en fika och prata lite innan det var dax för henne att kliva på nästa tåg för färden hem till sin mamma i Hallstahammar. Nu törs man ju inte säga mitt lilla barnbarn visserligen är hon bara 14 år men hon är längre än mej ju :)

Kommentarer inaktiverade för En fika med barnbarnet more...

Hundarna fick vara utan oss

by on jun.02, 2019, under Allmänt skrivande


I torsdags och fredags fick hundarna klara sig utan oss i stugan. Det var väl kanske inte så roligt för dom men de hade ju bra hundvakt då lilla Hugo och Rebecca kom in med jämna mellanrum och tog hand om dom och såg till att de fick komma ut på gården och busa runt lite.

Vart hade vi tagit vägen då. Jo Kevin gillar ju att spela CS och han och några killar från Umeå som han spelat ihop med i fyra år hade ju tävlat sig upp så de kunde få delta i ett Lan i Uppsala. Kostnaden var ju för varje deltagare några hundra kronor och så fick man sova i en sovsal och resorna dit fick man ju betala själv.

De allra flesta sov kanske i sovsalarna andra orkade inte ta sig dit utan sov på sina platser och jag misstänker att det var kanske inte så bekvämt. Men vad gjorde man inte för att vara med i ett så stort evenemang.

Men eftersom Kevin och hans lag hade tävlat sig upp så högt så fick de både resan, hotellrum, maten och avgiften till evenemanget betalt av arrangörerna och det var ju två tävlingar de skulle spela. Dels Gymnasietävlingen där enbart gymnasielag fick vara med och ytterligare en tävling. Dubbelrum var vad ungdomarna fick och det var ju betydligt bättre än att sova på golvet i en sovsal :)

Här nere är de igång och har plockat upp sina datorer och träningsspelar för Gymnasiecupen.  En cup som de tyvärr inte nådde ända upp för att vinna. Den sista tävlingen som skulle ta dem upp till Semifinal på lördagen förlorade de till slut. Den började klockan 22 på torsdagskvällen och skulle normalt ha slutat innan 23. Men det var hårt och det var jämt och förlängning efter förlängning gjorde att matchen inte tog slut förrän 02.23 på fredagsmorgonen där det tyvärr slutade med förlust. Matcherna fick inte spelas på deras egna datorer utan de fick sitta på en annan plats där arrangörerna hade lika datorer för båda lagen.

Här sitter de beredda för matchen som kunde ha tagit dom till Semifinalen. Killen som sitter bakom spelarna är deras coath och körde de som bodde i Umeå ner till Uppsala och hjälpte dom även med att fixa till om något strulade.
När så gänget hade förlorat den matchen så var det 5 stycken killar som var hur trötta som helst som nästan släpandes tog sig till Arenahotellet och de sköna sängarna. Deras huvud hade vinglat och jag hade sett hur slut de var under matchen så jag kunde tänka mig hur de mådde.

Klockan nio på fredagsmorgonen var dock samtliga vakna i gänget och satt och åt frukost på hotellet. Även den betald av arrangörerna förstås. Sen bar det av ner till Gränbyhallen igen för klockan 10 skulle första matchen spelas i nästa cup. Då var det Kevin och två av Umeågänget samt en kille från Uppsala och en från Haninge som skulle kämpa för att komma upp sig och vara med i kvartsfinalen. Pigga var de väl kanske inte men de hade ju trots allt fått vila lite efter nattens hårda match.

De tog sig upp och fanns bland de få lag som skulle få kämpa om Semifinalen där prispengarna var 20.000 och vann de hela tävlingen så skulle de få dela på 60.000 kronor. Här diskuterar de vilt hur de ska göra och vad de tror om motståndarna.

Den matchen skulle börja 19 och Coathen som skulle jobba på lördagen var tvungen att lämna Uppsala och åka hem till Umeå. En av Umeågrabbarna som inte var med i den cupen följde med. De kämpade tappert även denna match men efter drygt 1,5 timme tog den slut med en förlust och några besvikna grabbar började plocka ihop sina datorer och förbereda sig för hemfärden.
Mina vänner Andreas Nord och Emmelie var hyggliga och kom ner och transporterade Umeågrabbarna från Gränby ner till busstation i Uppsala där en buss skulle ta dom hem till Umeå. Den gick straxt efter 22 och de skulle komma hem först vid 06 på lördagsmorgonen.
Stockholmskillen blev hämtad av sina föräldrar och likaså Uppsalakillen. Kevin och jag packade in hans grejer i bilen och började färden hem mot Norrköping igen. Vi hade nog inte nått Stockholms län förrän Kevin hade somnat och vaknade till först söder om Nyköping.  Straxt före midnatt rullade vi in på gården hemma och ja hundarna var ju som galna när Kevin smög in sakta och bara visade huvudet för dom. Skällande hoppande och ett vilt mottagande blev det i alla fall.
Själv slog jag igång datorerna för jag skulle ju jobba vidare på hemmaplan nu och inte från spelhallen eller från mitt hotellrum. Jag hade ju med mig en ryggsäck med två bärbara datorer, 2 powerbankar med sammanlagt 50.000 milliampere så jag skulle slippa att ladda dom under mina arbetspass från Uppsala. Trots det fick jag gå ut i bilen ett antal gånger och jobba därifrån. Annars gick det bra att jobba från läktaren och även hotellrummet på natten.
Kevin var trots allt glad även om de inte vann. Han sa att det hade i alla fall varit en upplevelse att vara på ett Lan och även att ha fått tävla som proffs vilket arrangörerna kallade dom eftersom de betalt alla kostnader för laget. Å så hade han ju för första gången träffat spelkompisarna i verkligheten dom som han spelat med i flera år.  När vi kom hem så kom vi hem till en nyklippt gräsmatta som våra snälla grannar fixat till. Gräset hade ju växt rejält nästan så man kunde ha använt en lie till att slå ner det :) Men nu är det vackert.

Jag var ju trots allt inte bara i Gränbyhallen även om mycket av tiden var där. Men jag var även upp till Storvreta norr om Uppsala och hälsade på Andreas och Emmelie. Efter det så drog vi ner till ett matställe och käkade lite och pratade innan de for tillbaka hem och jag till spelhallen.
Men att vara med på en Spelturnering är tydligen inte hur lätt som helst. Jag kände att jag fick ont i hela kroppen och även i bröstet men jag kunde inte förstå varför jag fick det förrän mitt armband synka med min mobilapp :)

Jag fattar inte hur det kunde bli så men jag gick tydligen rätt mycket och det som jag ogillade mest var ju trapporna. Först en trappa upp och så en annan trappa ner för att komma till spelhallen å så stog bilen ett par hundra meter från hallen. Å så gick jag väl lite också å hämta kaffe, käka osv. Å då förstod jag varför jag kände mig mörbultad i hela kroppen för när faan gick jag denna sträcka två dagar i rad. :)
Under lördagen fick jag inte mycket gjort. Kom ju inte i säng förrän på morgonen efter nattpasset och det blev ett långt dygn vilket resulterade i en lång sömn också med några avbrott för lite jobb och handlande samt matlagning förstås. Nu är det snart söndagsmorgon och även om jag fortfarande har ont som jag skulle varit på världens slagsmål så är jag skapligt pigg i hjärnan.

Förra veckan var väl för övrigt lugn. Andreas och Emmelie kom ner förra helgen och hälsade på och givetvis hade jag lite datorjobb jag behövde hjälp med som Andreas fixade till.

Här ser det inte så farligt ut då det bara är en dator och lite annat. Men på matrumsbordet såg det ut som vi hade tömt ut en låda med datordelar ett tag innan allt blev i ordning. Men allt blev kanonbra innan de lämnade stugan på söndagen.

Eftersom jag inte kom iväg på helgen till gravarna eftersom det var mors dag så åkte jag till min mors, min mormors och till Kevins mors grav och satt dit en Liljekonvaljebukett som vi brukar även om det nu blev lite senare än vanligt.

I tisdags kom jag även iväg till min Farmors grav och fixade i ordning den så den också ser fin ut.  Hemma har det kanske inte blivit så mycket gjort. Jag har visserligen varit borta vid Lövdalen och tingat 10 stycken amplar som jag ska ha nere vid pooldäcket och i veckan som kommer nu ska jag se till att poolen kommer igång. Så här sent har jag nog aldrig startat upp den och det är väl bara att hoppas att den blir lika fin och badbar som tidigare år.
Nej nu har klockan närmat sig 05 denna söndagsmorgon och jag ska jobba ett par timmar till innan det blir dax att krama kudden en stund. Hann i alla fall å fixa iväg fakturorna och posta dom igår när jag var inne och handla så nu är det bara å jobba på och fixa poolen som gäller.

Kommentarer inaktiverade för Hundarna fick vara utan oss more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.