Archive for maj, 2019

Snart så kanske det går att bada

by on maj.23, 2019, under Allmänt skrivande

Snart så kanske det går att bada i poolen. Vill ju inte ens ta en bild på poolen hur den ser ut just nu för man tror knappt att den går att få ren. Allt har ju dröjt extra länge dels på grund av vädret å så konstaterade jag att breddavloppet läckte.  Att få bort det var inte helt lätt och jag fick ju tömma ut lite vatten ur bassängen också. Å värre var det att få dit det nya breddavloppet och få det tätt också.

Men sån tur är så har jag ju mina goa grannar Micke och Rebecca och Micke kravlade sig först under och monterade slangen på det nya breddavloppet innan han skickade upp det och jag höll kvar det till han kom upp på trallen igen och började skruva. Å det var faan inte lätt men till slut så var han klar och svettig värre. När man ligger så där och skruvar så får man ju inte något riktigt grepp heller å vem fan hade velat stå i den skitiga baljan med kallt vatten å skruvat. Ingen :) :)
Men nu har jag fyllt på vatten i två dagar och har jag tur så kanske i morgon så kan pumpen köras igång när jag tagit bort allt som flyter på ytan. Är ju synd att behöva backspola det första man gör så det får nog cirkulera lite och nåt kg kloor kommer nog också i innan själva rengöringen börjar.

Såg ett inlägg på FB att de sålde krukväxter billigt på Haga så jag begav mig dit igår och köpte några stycken då många av mina växter dog i vintras. Å det blev ju riktigt snyggt i flera fönster.

Visserligen hade jag lite blommor men inte så mycket som jag ville men nu får det räcka ett tag. Även i sovrummet hamnade det fyra krukväxter.  Nu är det snart dax att ta tag i uteväxterna som måste köpas in så det får bli ett varv bort till Lövdalens Handelsträdgård i Öbonäs där jag alltid köper mina växter. Både bra växter och trevlig personal med vettiga priser.

Precis vid utfarten från gården växer de här små blommorna. De är väl några avkommor från våra penseér som vi hade i den stora baljan förra året fast de här är betydligt mindre och växer på backen bredvid. Men vad gör det. Vackra är dom.

Syrenblommorna har slagit ut i de träd jag har och nog doftar de gott också. Liljekonvaljerna verkar även dom ha tagit stryk i vinter borta där jag brukar plocka dom och de som finns är nästan utblommade redan. Så frågan är om det blir några liljekonvaljebuketter att fara runt med på mors dag till gravarna. Det återstår att se.
I morgon kommer Andreas och Emmelie ner från Uppsala å det blir nog lite å göra i stugan då med han brukar ju alltid hjälpa mig med en del och jag vet ju ett par saker som jag vill få i ordning på. Man kan ju hoppas på att vädret blir skapligt så vi kan sitta ute och äta och inte bara inne i soffan :) men det märker vi i morn.

Kommentarer inaktiverade för Snart så kanske det går att bada more...

En sväng till kyrkogården med blommor

by on maj.20, 2019, under Allmänt skrivande


Idag körde ja Kevin till skolan fast han igentligen skulle ha tagit mopeden men vi skulle göra ett par grejer innan vi åkte hem på eftermiddagen. Så när jag hämtade honom så införskaffade vid en liten sommarbukett och satt på hans mors grav. Idag är det 7 år sedan hon lämnade jordelivet. Fast vi fick inte reda på det förrän först vid 03.30-tiden den 21 å det blev min svåraste uppgift jag haft att berätta det sorgliga för lilla Kevin när han vaknade.
Men han har lärt sig att leva med sorgen och jag vet ju att han tänker på henne då han nämner henne ibland och sorgen går nog aldrig över för den finns där inombords hos honom.

Vi hade ju kommit överens om att vi skulle äta på Bastard Burgers i stan idag. Han påminde mig sån tur var igår. Så efter kyrkogården åkte vi in och parkerade bilen å så gick vi ett par kvarter. Det smakade jäkla gott även om det inte var samma priser som på Donken men kvalitén på maten var ju också en helt annan.

Å Kevin gillar ju inte att vara med på bild och han var nog inte riktigt säker på om han kom med på fotot när jag tog det men det gjorde han. Stor kille nu men fortfarande lika skötsam och snäll som alltid.
Tidigare idag fick jag för mig att jag skulle byta breddavloppet på poolen men fick ge upp när jag kravlade under där för det var inte det lättaste och värst var nog att det inte hade torkat upp under trallen efter regnet häromdagen så det var ju lite lervälling så jag flyttade fram det projektet. Inte bra för att för varje dag som går nu blir det varmare i poolen och den blir skitigare och mer alger eftersom reningsverket inte går utan breddavloppet.

Lite senare undrade Kevin om han inte kunde övningsköra en stund och klart vi kunde det. Å jag hade ju turen att Rebecca kom ut från deras stuga så hon fick ett par bilder på den unga chauffören.

Här rullar vi iväg en kort sväng men höll oss på landsbygden detta varv. Dock kom han in vid 22-tiden och frågade om vi inte kunde köra ett varv till å han tog bilnycklarna å så for vi iväg igen. Denna gång markgärdesvägen ut och så genom Öbonäs mot Vilbergen. Där inne vände vi i en rondell å körde hemåt igen men när vi kom vid granngården nedanför backen frågade han om han kunde svänga höger istället och log. Klart du kan du bestämmer sa jag och så körde vi över mossen och upp över Evalund och ut på gamla Övägen igen. Sen rullade vi hemåt och han var riktigt nöjd själv med sin körning å undrade om morgondagen. Som svar fick han ju förstås att vi kan köra varje dag om han vill. Ju mer han kör ju säkrare blir han ju men jag känner mej verkligen avkopplad när jag sitter som passagerar med en så säker chaffis :)

Kommentarer inaktiverade för En sväng till kyrkogården med blommor more...

Det blev en liten tripp idag också med Volvon

by on maj.18, 2019, under Allmänt skrivande

Även idag blev det en liten tripp och övningskörning med Volvon för Kevin. Å nog går det bra men någon resa till stan blev det dock inte utan vi höll oss på vägarna här ute. På vägen upp mot Evalund fick vi tyvärr se detta.

Jag bad Kevin stanna så jag kunde ta en mobilbild. En skabbräv i en hästhage mellan Evalund och Skvättan. Känns tråkigt att den är tillbaka igen då jag hade förhoppningen om att kanske kunna fotografera några rävungar någonstans här i närheten.  Men rävskabben sprider sig ju snabbt.

För två år sedan så tog jag bland annat den här bilden på en liten nyfiken rävunge nära Jonstorp. Men som sagt chanserna ser små ut tyvärr i år.  Efter övningskörningen åkte jag bort till det gryt som jag trodde var bebott men kunde konstatera att ingen gått varken in eller ut i de båda grytingångarna och kanske var det här skabbräven bodde.
Ska göra ett försök till i nästa vecka på ett annat ställe annars får ja nog ge upp att hitta några små rävungar att fotografera.
Tidigare idag ville Kevin träna och då tog vi faktiskt min bil in och jag hann knappt släppa av honom i Vilbergen så fick jag åka vidare till Blixtholmen där det börjat brinna i terrängen på ön.

Räddningstjänsten slapp och lägga i sin egen båt för att ta sig dit då en privat mindre fiskebåt kom och hämtade upp räddningstjänstpersonalen och transporterade ut dom dit.  När jag så var på väg tillbaka till Vilbergen så ringde Kevin och meddelade att han tränat färdigt och då körde vi ut mot Lagersbergsvägen för att hjälpa Björn Persson med att få bort de stora plåtarna som han hade låg över sin pool. Det tog inte lång tid innan vi var klara och åter på väg hem. Men då har vi ju gjort dagens goda gärning i alla fall.

Kommentarer inaktiverade för Det blev en liten tripp idag också med Volvon more...

Det blev ett par svängar med Volvon

by on maj.17, 2019, under Allmänt skrivande

På förmiddagen åkte jag upp på andra sidan mossen i hopp om att hitta rävgrytet jag letar efter och lustigt nog så hittade jag ett gryt som såg bebott ut. Satt en stund men återvände efter ett tag hem utan att ha sett något djur. Senare så åkte ja in och handlade och sen hämtade jag upp Kevin som bestämde sig för att vila från träningen även idag.
Han hade dock en annan önskan som jag redan tidigare hade räknat med eftersom jag fick pappret från Transportstyrelsen igår att det var grönt ljus att börja övningsköra med mej som handledare.
Så det blev en lugn sväng med hans Volvo bort till Öbonäs och sen vände vi å körde hem igen. Han körde ju lugnt då det var första gången han rattade och växlade en bil på vägen men det gick jäkla bra.

Hemkommen i stugan igen så drog jag iväg upp till grytet igen och satt och kikade men inte heller nu såg jag några rävungar men däremot en råbock. Jag la några små grenar för ingången till grytet  å i morn ser jag ju om någon passerat där eller om det kanske är övergivet.
På vägen hem stannade jag till hos Skvättan och Pauline och fick kaffe och paj och en stunds prat. När jag klev ut därifrån hade det börjat regna men vad gjorde det. Inte heller Kevin tyckte det gjorde något att det regnade för han undrade i alla fall om vi inte kunde åka en sväng med Volvon igen. Ja visste ju att vi glömt köpa dricka på Ica så jag föreslog att vi skulle åka in där men då flina han å sa nä först men när vi närmade oss Gamla Övägen så sa jag att det är klart vi åker dit. Å nu blev det landsvägskörning in till stan och rondeller och klart det gick bra.

Å handla tog ju ingen tid och när vi körde hem så körde vi som vi brukar genom Öbonäs och han tyckte ju det var riktigt skönt att köra. Det spelar ju ingen roll om det regnar ute sa han och log när han rattade hem bilen lugnt och skickligt för att till slut parkera där bilen brukar stå. Så nu misstänker jag att det blir Volvo till träningarna även om det är vackert väder och det går att köra moppen. Å jag förstår honom och klart han ska få köra hur mycket han vill.

Kommentarer inaktiverade för Det blev ett par svängar med Volvon more...

Det blev en rörig kväll

by on maj.16, 2019, under Allmänt skrivande


Häromkvällen så var ja lite rastlös och visste inte vad jag skulle göra. Straxt efter när jag satt och funderade gick larm ”Övrig Räddning”  Nja ja hade ju inget att göra så jag gick ut i bilen och rullade neråt den aktuella adressen. På plats kryllade det av polisbilar.

Rätt som det var dök även en snabbgående båt från Kustbevakningen upp och även Räddningstjänstens båt kom farande. Det visade sig att de hittat flera båtar som var dyra och stulna. Dessutom hade de kunnat gripa tre personer. Men kanske det fanns fler kvar på ön Blixtholmen så därför tog man hjälp av Räddningstjänsten att transportera runt poliser i den båten och även Kustbevakningen kom på plats och hade poliser ombord. Så efter tre timmars fotograferande så vände jag till slut färden tillbaka till stugan.

Passerade ett gammalt industrispår på Butängen. Det var nog länge sedan det gick något godståg på de här spåren och inte vet jag vart spåren slutar hellre. Någonstans där inne i grönskan lär de ju ta slut i alla fall.

Den nya Säpoagenten i Vilbergen eller….  Nä det var bara Förskolans dag idag och då kom Hugos förskola till Vilbergen och visade upp sig och gjorde gympa för publiken som fanns.
Ikväll så hängde jag även på till hans förskola där de fick visa vad de gjorde å Micke och Rebecca hade tagit med sig kaffe och bullar så vi fika även där.
Efter det rullade jag ner till Biltema och köpte skylten ”Övningskör” då pappret från Transportstyrelsen kom idag och som innebär grönt ljus och övningsköra i sin egen bil på de allmänna vägarna för Kevin.  Så nu lever man snart farligt :)

Den här långa ringlande saken såg jag på Markgärdesvägen och det är visst en svart Huggorm sa Micke som har koll på läget.

Lite senare ikväll fick Rebecca se räven ute på fältet och ringde över så jag kom ut med kameran. Den gick och jagade mat till sina ungar förstås men jag har letat men inte hittat deras gryt och de gamla gryten som jag var vid förr är tyvärr obebodda så där finns inga rävungar att fotografera.

1 Comment more...

När kommer värmen och sommaren då

by on maj.14, 2019, under Allmänt skrivande


Efter att ha sett riktigt tråkigt ut så fick jag rycket en dag att göra iordning i mitt så kallade blomsterrum. Även om nu otroligt många av alla mina växter dog i vintras så finns det ju trots allt en hel del kvar också. Men det blev ju riktigt bra och jag flytta ju även korgmöbeln också.

Tidigare om åren har jag varit orolig för att inte Liljekonvaljerna ska blomma till Mors Dag då jag brukar åka runt både till min mors, min mormors, min farmors och till Kevins mors grav och sätta buketter. Men i år är de tydligen tidiga trots att det inte varit någon riktigt sommarvärme ute.

Även Gullvivorna på tomten har slagit ut och växer så vacker i kanten av trädgården där många av våra djur ligger begravda. Finns ju några stycken som gått bort under de dryga 30 år som jag har bott här.

Häromkvällen så fick vi oväntat besök. Det var Kevins klasskamrat William med sin mamma å så var det Markus som förser mig med veden så jag har varmt vintertid som kom. De dök upp en kväll när vi precis hade kommit hem från Kevins träning i stan.  Å då passade han på att hämta fyra av vedkorgarna som var tomma. Men det har ju faktiskt inte gått åt lika mycket ved i vinter som det brukar.  Jag brukar kanske ha lite kvar men inte två fulla korgar som nu.

Häromdagen så satt jag i alla fall ute på framsidan av stugan och intog middagen. Det var för en gångs skull riktigt skönt och jag njöt av att sitta där även om det nu var lite i skuggan.  Trots allt så tror jag inte att vi får en lika varm och vacker sommar som vi hade förra året. Blir nog en rätt sval tror jag. Poolen har jag börjat med lite idag men inte mycket. Måste ju få upp vattennivån så jag kan köra igång pumpen men om ett par dagar ska det väl göras rent även i den baljan. I morn ska ja sopa bort alla blomblad som fallit ner från träden där och så även hänga upp belysningen så det ser lite mysigt ut.

Trädgården i övrigt är ju fin och klar. Men nää  det är inte jag som har fixat det utan mina snälla granne Rebecca. Häromdagen när vi kom hem från stan Kevin och jag så höll Rebecca på med att köra trimmern där det inte gick att komma åt med åkgräsklipparen och på gräsmattan innanför staketet ja vem fanns där.

Hennes sambo Micke och deras lilla son Hugo och dom klippte gräsmattan så den blev fin också. Om någon vecka ska jag nog försöka köpa växter till både dammen och till de stora krukorna nere vid poolen och då kan man ju hoppas att det inte blir frost efter det  för då dör väl alla kanske.


Häggen blommar så vacker och jag minns när min kompis Roffa kom ut och de små träden skulle slängas där han jobbade. Å inte trodde han väl att de skulle ta sig men jag ville testa och så här vacker ser ett av dom ut.
Nu ska jag fixa lite utanför ingången och kanske skruva ihop ett litet bord som jag köpte till pooltrallen sen blir det nog vila en stund för som vanligt är det ju jobbarnatt.

Kommentarer inaktiverade för När kommer värmen och sommaren då more...

Dagarna går undan och sommaren är på gång

by on maj.02, 2019, under Allmänt skrivande

Dagarna rullar på och tiden går väl fortfare än vad jag vill igentligen. Sedan avtalet skrevs med Öst-Media så har jag haft rätt körigt på fotofronten då det faktiskt hänt en hel del.

Drönarna har använts flitigt vid flera tillfällen och även Räddningstjänsten har bett om hjälp vid ett par tillfällen för att kontrollera att inga fler brandhärdar fanns när det varit skogsbrand.  Jo ja har ju två lika dana drönare och meningen är ju att Rebecca ska lära sig att flyga dom också så hon kan använda en både vid blåljusfotografering och annan fotografering. Inom närmaste tiden ska Thomas på NT och jag testa våra drönare här hemma för att kontrollera ett par saker.
Min nya mobil fungerar kanon och kameran i den är helt suverän så vid vissa gånger har jag även filmat och fotat med den för att på så vis kunna få iväg materialet till Öst-Media snabbare.

Men är det mörkt ute eller om man zoomar mycket så blir det lätt lite skakigt på filmerna och för att få bort mycket av det så köpte jag in en DJI Osmo Mobile 2 som funkade helkt klockrent även när jag zoomar.
Var en sväng till Mediamarkt häromdagen och såg att de sålde en liknande men hade utförsälning på dessa då de skulle utgå från deras sortiment så ja köpte in en till så att även Rebecca när hon fotar med mobilen och blåljusnyheter ska få stabilare filmer. Inom någon vecka hoppas jag ju att NT får hem det som de beställt åt mej och som gör att Rebecca lättare har koll på blåljushändelserna om hon är i stan. Hon får ju överta den jag har då jag får en nyare.

Blommor har jag faktiskt också hunnit med att handla på Lövdalen och även på Plantagen. Kanske lite vågat att sätta ut dom redan men går det så går det och snyggt blev det ju i alla fall. En hel del Penseér har jag ju satt ut i vanlig ordning förstås där jag brukar sätta dom längs gången.

Både äppelträdet och bigaråträdet har blommorna slagit ut på och visst är det vackert. Sen återstår det att se om vi får några äpplen i år. Förra året var det inte många men desto mer bigaråer.
Förra gången jag skrev så var jag ju irriterad och besviken på en person som inte höll vad den lovade och nog blev jag förvånad när den plingade till i mobilen en dag och vederbörande hade gjort om och gjort rätt. Det kändes bra eftersom vi hade kommit överens om det för många år sedan.
Kevin har varit lite krasslig sista dagarna med ont i halsen, ont i kroppen och knoppen och även feber med förkylning men har gått till skolan ändå. Men i tisdags efter skolan så var han mer död än levande då han klev ut och satt sig i bilen efter skolan. Risken att han skulle bli frisk på drygt ett dygn var ju liten och jag var ju glad så länge han inte smittade mej.
Nu på onsdagskvällen konstaterar jag att han absolut inte kommer att gå denna vecka och han har lyckats sprida smittan även till mej fast jag är inte lika sjuk som honom än i alla fall.
Han har sovit både tidigt och länge både i går natt och i natt. Likaså så har han sovit flera timmer på dagarna och frusit dessutom. Är ju bara hoppas att det går över snabbt. De har ju Nationella prov i engelska i dag, torsdag i skolan men är man så sjuk som han är så presterar man säkert inget vidare om man skulle gått så det får bli som det blir man kan ju trots allt inte rå för om man är sjuk.
Häromdagen var jag uppe i Finspång en sväng ett par timmar för att testa en sak men tyvärr fick jag åka hem med dåligt resultat och nu lade jag det projektet i bra å ha lådan ett tag så får ja fundera på hur jag ska göra och plocka upp det igen när jag tror jag har en lösning.
Å inte fan har jag fått något svar på varken njursten eller mina prover om tröttheten. Men det är ju som vanligt det ska alltid dröja med sånt. Men ja överlever ju ändå fast skulle ju vara bra å känna sig lite piggare å inte så förbannade trött jämt.

Kommentarer inaktiverade för Dagarna går undan och sommaren är på gång more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.