Archive for april, 2019

Nära skjuter ingen hare eller vovven får inget grepp

by on apr.22, 2019, under Allmänt skrivande

Fick larm om en singelolycka på riksväg 51 i natt straxt bortanför Eriksberg. Visste ju direkt att det gick en väg paralellt med 51:an. Å ja stannade till när jag såg att jag var i höjd med blåljusen. Härifrån kunde ja säkert få bra bilder.

Jag stod där och lät mitt objektiv vila på viltstängslet ända till jag känd nån vibration. Det var ju bara jag som stod här eller…..   Efter en stund hörde jag en röst. Jaha är det du som står här och såg en polisman. En dm från mej men på andra sidan viltstängslet stod en polishund och nosade ihärdigt och som gjort att stängslet vibrerade. Jag bad snabbt om ursäkt och försvann ner mot bilen igen.
Körde runt och kom upp på riksväg 51 i riktning mot Norrköping då jag såg att det inte var några köer. Här kunde ja trots allt få några bra bilder så jag stannade till efter alla fordon.
Kom knappt ur bilen förrän jag hörde en barsk röst ropa. Å du går in och sätter dig i bilen igen !!!!   Jag försvann snabbt in i bilen stängde dörren och plockade ihop min strålkastare  för att köra iväg då jag hörde knacket på rutan. Utanför stod Gaphalsen alltså polisen.
Ja förlåt men vi spårar här och därför får du inte gå ut så missförstå mej rätt sa han.  Helt okej inga problem svarade jag å när han gick funderade jag på om jag skulle stanna till bärgarn kom för då var det väl grönt att fotografera eller.
Nån bärgare dök inte upp men efter bara några minuter fick jag en ficklampa rakt i ansiktet å jag öppnade försiktigt dörren.  Jag vet att du också har ett jobb att sköta men om du får ta ett par snabba bilder räcker det.  Helst hade jag velat filma men svarade förstås ja det skulle vara bra.
Kliv ur bilen och gå efter mej i yttre vägfilen vi har stängt av vägen och följ mej. Jag slet tag i min utrustning och traskade med efter honom . När vi var fem meter från fordonet sa han Ta ett par snabba bilder så slipper du vänta och jag knäppte och tackade för hjälpen och lämnade därefter platsen.

Å visst blev den här bilden bättre än den första. Å jag bockar å tackar för hans tanke att även jag hade ett jobb jag måste sköta.  Men kikade mig omkring lite förvirrat. Björn som fortfarande har avtal och som bara bor ett par km från olycksplatsen var fanns han.  Inte här i alla fall konstaterade jag. Ingen film men bilder som duger till NT.
Å framför allt . Jag är jäkligt glad att jag befann mig på rätt sida om viltsängslet när vovven var där. Vad hade kunna hända annars.

Den hade kanske nafsat lite på mej å det hade slutat så här. Men ett viltstängsel räddade mej eller. :) Var det att jag såg så djävla oskyldig ut som stod kvar vid stängslet då han var en dm ifrån :)

1 Comment more...

Idag var det Drönardagen

by on apr.21, 2019, under Allmänt skrivande


Ja man kan väl kalla den här dagen för Drönardagen då jag faktiskt hållt på med drönaren större delen idag.  Testat och fota lite mer och även fixat till så att bilder skickas till mottagaren medans drönaren fortfarande filmar i luften.

Den här bilden är fotograferad med drönaren när den befinner sig 100 meter upp i luften och jag har zoomat in vägen lite och sedan skickades bilder ner till mobilen direkt.
Ja har nog varit uppe i luften med drönaren ett par timmar idag. I morgon kanske jag fixar lite med den andra drönaren för att få den att funka lika smidigt. Det gäller ju framförallt att kunna leverera drönarbilder snabbt till de som jag jobbar åt.

Den här bilden tog jag ikväll och då passade jag på att ta tid. Jag startade timern när jag öppnade väskan drönaren ligger i. Sen startade jag upp drönaren på asfalten kopplade mobilen till handkontrollen och fick igång den. Steg upp 60 m och försvann bort ca 100 meter. Tog tre snabba bilder och så laddades de ner till min mobil medans kameran filmade. Bilderna skickades iväg visserligen bara till mej då jag testade men från det jag öppnade drönarväskan till det plingade till i mailen tog det åtta minuter och det får man nog anse som godkänt :)

Kommentarer inaktiverade för Idag var det Drönardagen more...

Dagarna går fort och mycket händer

by on apr.20, 2019, under Allmänt skrivande

Dagarna har rullat på fortare än vad jag vill. Har hunnit med en hel del men också fått hjälp med massor.

Både Skillan, Krokusarna, Vårlöken och Vitsipporna har tittat fram på gården i alla fall och ger lite extra färg och glädje. Men det tar heller inte lång tid förrän de blommar över och då blir det dax för utplanteringsväxter att placeras ut i rabatter och vid dammen.

För lite sedan var jag i alla fall nere på Norrköpings Tidningar eller Öst-Media som det numera heter och där tecknades ett avtal  på tjänster igen och det var ju glädjande och de har ju märkt skillnaden på när jag levererar bilder och film än när någon annan gör det. Så jag tog tillbaka det jag en gång släppte ifrån mej.

Det gamla fula staketet som fanns för att inte hundarna skulle rymma är bytt och ersatt med ett bättre som vi faktiskt hade på baksidan ståendes vid förrådet. Rebecca hjälpte till och fixade så vi fick det på plats. Å det var även hon som slet bort alla träd och buskar som vi sågat ner inne på min sida.

Ett par resor till Valdemarsvik har det också blivit och här använde jag drönaren att filma och ta bilder med som sedan levererades till NT men det var innan vårt avtal undertecknades. Sen har det blivit en resa till men det var på en mindre skogsbrand häromdagen.
Ett antal olyckor, spräningen i Norrköping var jag också inne på och levererade förstås kvalitebilder med snabbhet. Å det var väl bland de första jobben jag gjorde när avtalet var klart å det blev mycket beröm för hur jag hanterade och fixade materialet.

Den här fasanhannen stog nere på grusvägen och hade inte någon större lust att flytta på sig då jag kom med bilen en dag. Han höll ju på att just göra upp med en annan hane om vem som skulle ta hand om honan som stod en liten bit därifrån.

I torsdags så kom kylbilen från Bjursunds Slakteri med 28 kg nötkött som vi beställt. Det var både Oxfileér, Ryggbiff, Entrecote, m.m Så nu ska det väl räcka fram till midsommar men sen är det nog bäst å beställa igen så man har under sommarn.

Cassandra ringde häromdagen och erbjöd sig att komma ut och hjälpa mej med en del av allt jag inte hade hunnit med. Så hon och Saban med lilla Nicole kom ut och hon fixade pooltrallen och taket på det lilla tältet vi har där nere på sommaren å jag blev riktigt imponerad av hur fint hon fixat det, jag är ju inte riktigt van vid att hon är så nogrann :)
Även Peo och Teija kom ut då Teija hade lovat att tvätta mina fönster både ute och inne i hela huset och jag har ju några fönster :)

Så när det var gjort så fixade jag maten. Jag bjöd på Grönsallad, Potatissallad och oxfile och det smakade bra tyckte både hon och Peo.

Även Cassandra och Saban samt Nicole tyckte maten smakade bra men på grund av röran :) Så fick vi inte plats vid samma bord ute så dom satt i köket innanför fönstret och åt.

En till bil har kommit på gården. Den här köpte Kevin i början av månaden en Volvo S40 som verkligen är välskött och fin. Manuell växel så han kan övningsköra när vi nu ska börja med det men kursen är i början av maj så då blir det till att köra mycket Volvo :) För Kevin alltså ;)  Pengarna har hans pappa satt undan för körkort och bil istället för underhållsbidrag så det blev en bra slant som både räcker till bilen och till körkortet.

Även våra små vovvar har blivit sommarfina vilket innebär att kompisen från Tjällmo har varit här och klippte pälsen, klor och tog bort tandsten samt tvättade samtliga tre hundarna så de kommer säkert att tycka det är skönt i sommar med mindre päls. Här är det Candy som utsätts för behandlingen på ett bord i trädgården.
Nu är det påskaftonskväll och faktum var att Kevin önskade att vi skulle äta sån där påskmat som vi brukar han och jag. Så det blev, potatis, sill gräddfil, skinka, prinskorv, köttbullar , ägg och lite annat. Å som vanligt så blev det rejält så det även räcker till kvällen för honom.
Lite senare blev han rastlös och tog moppen in till Vilbergen och handlade lite dricka och godis. Sen blev det datorspelande men nu är det bara några dagar kvar av påsklovet innan det är dax för skolan igen.
Mina provsvar från Vårdcentralen har inte kommit och jag har heller inte fått svar på om stenarna har pinkats ut eller inte sen njurstensanfallet ja hade. Men klart är att ja mår betydligt bättre men sen är det ju provsvaren från vårdcentralen om mina blodvärden å annat som jag inte fått. Tröttheten finns ju kvar än tyvärr. Men de kommer väl vartefter hoppas jag.

1 Comment more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.