Archive for mars, 2019

Jag har inte glömt å blogga

by on mar.30, 2019, under Allmänt skrivande


Nej jag har inte glömt att blogga utan är nog mer att jag dels har haft mycket att göra och så har jag varit på sjukhusbesök, vårdcentralsbesök m.m.  Njurstensanfall som inte vill ge sig och så tröttheten som jag blir irriterad över. Annars är det nog bra i stugan. Å Vårdcentralen konstatera ju i alla fall att EKG såg bra ut å resten av alla blodprov har jag ju inte fått svar på ännu.
Om någon vecka ska jag tillbaka till sjukhuset på röntgen för att se om det hänt något med stenen eller om de måste ”spränga” den. Nja inte med dynamit men med ultraljud :)

En hel del fotojobb har jag ju varit ute på nu även om jag fått lite konkurrens då ”Sengångarn” kommit tillbaka ut igen och ett par jobb har jag väl mist men skam den som ger sig och jag tänker inte göra det.

Det har ju även varit våffeldagen och även om det nu blev en dag senare så blev det i alla fall våfflor med sylt på till Kevins stora glädje. En morgon när jag körde honom till skolan kom fick jag se att han kom tillbaka innan jag hann åka iväg och även hans lärare. Vi skulle ju boka in ett utvecklingssamtal men han undrade om jag hade bråttom och jag svarade att det var ingen fara. Men då kan vi väl ha det här i bilen så har vi det gjort sa han och flinade. Klart vi kunde det. Kevin i baksätet och lärarn bredvid mej. Å det jag hörde då fick mej att le hela dagen och jag är riktigt stolt över honom med tanke på det jag fick höra.

Några av träden på gården har börjat hänga ner över gräsmattan så det var dax att göra något åt det. Så det blev att köpa in en motorsåg som jag snabbt fick igång och testade på några träd.

På eftermiddagen kom Micke hem och då fortsatte han och till slut såg det ut så här utanför stugan. Men det blir nog kanonbra när vi väl får släpa bort eländet.
Bubbelbadet har jag stängt av och jag skulle ha gjort rent det men har inte hunnit och ett par dagar tyckte jag att det var för kyligt ute å hålla på med det också men har jag tur och känslan finns där så ska det bli av inom de närmaste dagarna.
Även altantrallen utanför matrummet måste ju fixas så det går att sitta där ute utan att ramla igenom trallen vilket det är stor risk för nu om man går på fel ställe. Men det ska väl bli klart det också. Det är ju trots allt inte sommar än. Poolen ser inte så värst inbjudande ut men det har den aldrig gjort så här i början av säsongen men när värmen kommer ja då har jag med grannen Rebeccas hjälp haft den fin och ren.  Skulle ju velat byta pool redan för ett par år sedan men det har inte blivit och den har ju hållt. I år så gick ju pengarna till fiberanslutningen som kostar närmare 24.000 och har vi tur så ska fibern vara i drift i maj enligt löftet som vi fick på mötet med kommun.

Kommentarer inaktiverade för Jag har inte glömt å blogga more...

En drönarflygning nära Hjortkvarn

by on mar.13, 2019, under Allmänt skrivande


För nån vecka sedan åkte jag upp mot Hjortkvarn mellan Hallsberg och Finspång där en trailerdragare kört av vägen. Hade ju hoppats att det skulle vara inne i Östergötland så jag kunde sålt några bilder men tji fick jag då det var ett par km på andra sidan gränsen. Men tog både lite film och lite bilder med min drönare. Här uppe var det vitt på backen men när jag åkte hemifrån fanns då ingen snö.

Men lite snö kom det och grabbarna som gräver ner fiberrören hade börjat gräva inne i trädgården och innan de lämnade den så var de klara. Så nu väntar vi bara på att de ska bli klara på de andra platserna också så de kan blåsa in fiberkabeln vilket de tydligen gör när allt annat är klart. Då slipper vi dåligt internet då jag bestämt att vi ska ha 250/250 i hastighet i stugan.

For förbi Jula en dag och införskaffade mig denna lilla stege.  Nja ja är inte så kort jag är ju ca 181 cm över markytan  men jag räknar med att ha användning av den vid vissa tillfällen. Vilka avslöjar jag dock inte här.

Har även varit på fotojobb i stan och plåtat till NT och när jag körde upp till Vilbergens centrum och stod där en stund så ville helt plötsligt inte bilen gå igång. Det blev att ringa bärgare och eftersom knappt några lampor lyste misstänkte jag att något var fel med strömmen. Han satt på sin boster men det hände inte riktigt något förrän han vickade till lite å då gick min lilla pärla igång. Trodde först att det var batteriet men det stämde inte riktigt så jag gjorde rent kabelskorna på batteriet och sen dess har den startat varje gång. Skulle ju vara tråkigt om man stod på nåt ställe långt bort från tätorten vid någon händelse. Men nu har jag laddat även min egen boster som jag har med mig i bilen också ifall.

Idag efter några dagars tystnad gick larmet om en singelolycka på E4 nära Norsholm.  Ringde NT som sa att Möller var på väg men jag hade bättre läge och bestämde mej för att ändå köra ut. Låg ju trots allt före alla blåljus ända till Norsholmsbron. Straxt efter såg jag olyckan som hänt i norrgående körfält så jag vände vid Norsholm. Jag klev inte ens ur bilen för att ta en bild och någon kö var det ju inte heller så även Möller som kom vartefter kom ju fram utan problem men inte heller han gick ur bilen då det varken var personskador eller några synbara plåtskador på bilarna.
Har ju varit lite krassliga i stugan men idag känner jag mig ändå skapligt frisk så här på kvällen men känns som det är sämre på morronen. Å jag har ju missat å gå å träna på Friskis och Svettis i flera dagar nu. Nä jag strävar inte efter att gå ner i vikt utan bara få lite bättre kondis :)

2 Comments more...

Det går framåt med fiberdragningen

by on mar.03, 2019, under Allmänt skrivande

Ja det går framåt med fiberdragningen men i onsdags grävde de av vår tele och adsl ledning där den går ner på fältet under vägen.

Så där lyste modemlampan röd till Kevins stora sorg. Men vi löste det skapligt då han kunde använda mitt mobila bredband en del. Å inom ett par månader ska vi förhoppningsvis kunna ha fiber och 250/250 i stugan istället för adsl 8 mb hastighet :)

I fredags kom Scanova och fixa till kabeln som var avgrävd och helgen var räddad. Både för Kevin och mej då flera av mina datorer går via det modemet från baracken vid masten. Så när Kevin klev ut från sin praktikplats sista dagen så var ju det första han fråga om hans träningskläder hade kommit och om internet funka och han fick till sin stora glädje svaret JA på båda frågorna. Å till min stora glädje hade han ju även på denna praktik fått beröm. Det var ju likadant på Ica när han praktisera där i nian. Beröm och lovord där också. Å han kan mycket väl tänka sig att praktisera på samma ställe även nästa år om han får chansen sa han.

Även Bjursunds kylbil kom körande till stugan och nu fick vi äntligen lite kvalitetskött . Tre oxfileer och 5 kg ryggbiff samt några kilo rostbiff hamnade i frysen.

Men förstås så åt vi ju gomat i helgen :)   Pommesklyftor med oxfile och pepparsås med sallad. Å idag blev det rostbiff med beasås och ris. I morgon är vardagen tillbaka och skolan. Så min slövecka är slut. För jag har ju kunnat sova vidare på morgonen eftersom Kevin har fått åka med Micke då han passerade Kevins praktikplats. Men i morn så kör den vita skolskjutsen återigen och passerar Öbonäs och hämtar upp Ludde också.
Å jo då jag har tränat några gånger veckan som gick på Friskis & Svettis. Å kanske det blir en sväng dit i morn också. Var ju där i går på lördagen när Kevin ändå var å träna i Vilbergen. Den här veckan som kommer ville han testa FS också så får vi se om han byter ställe.

Kommentarer inaktiverade för Det går framåt med fiberdragningen more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.