Archive for februari, 2019

Igång igen med träningen

by on feb.26, 2019, under Allmänt skrivande


Efter att ha varit lite rassliga i stugan över en vecka så blev det även en paus i träningen. Men idag var det åter dax att kliva in genom dörren på Friskis & Svettis. Å givetvis hängde grannen med också då även de har varit krassliga faktiskt längre än i vår stuga.

Blev nästan en timmas träning och det tyckte jag fick räcka innan vi lämna stället. Jag försvann till Stadium Outlett och Rebecca skulle tvätta deras bil.

Ett par träningsskor till mej blev det även om de nu var billiga. Jag vill ju inte köpa några dyra ifall jag skulle tröttna på FS. Å jag löste ju bara ett månadskort än så länge fast det var ju inte så dyrt då man numera klassas som pensionär :)
Kevin var på praktiken och det gick bra även om han var trött på morgonen eftersom han haft sportlov en vecka och kunnat sova lite längre. Men nu var det upp klockan sex och straxt efter halv sju så rullade Micke och han iväg. Riktigt skönt att slippa skjutsa honom då Micke ändå åker förbi hans praktik på vägen till sitt jobb.

Igår var det ju bara några dagar kvar å köra bilen innan det blev körförbud men jag körde in den i alla fall och jag visste ju domen. Dragkrokslåset har gått sönder och måste fixa ny krok. Men hade ju inte hittat någon än så det får bli ett återbesök på den där mottagningen för bilen som annars gick igenom utan några andra fel.

Kommentarer inaktiverade för Igång igen med träningen more...

Inte varje dag en skylt finns på vägen

by on feb.23, 2019, under Allmänt skrivande


Inte varje dag det finns vägarbetesskyltar på vår lilla väg men nedanför backen så är det en varningsskylt för vägarbete och nästan uppe på sandbacken finns denna skylt. Ett skåp håller även på att monteras upp och det närmar sig. Ja fiberanslutningen som jag beställt känns just nu inte så avlägsen.

Vid vägkröken står en liten grävare snyggt parkerad. Det är ju helg och nu sker inget förrän på måndag igen när de fortsätter att gräva. Å just i den här kurvan vid skogsslänten så om ett år så lär det även stå en villa på plats och en bit skog lär ju vara avverkad också. Jag har ju vetat om det ett tag men för lite sedan fick jag även tomtkarta som visar var det ska byggas.
Å det är ju inte så nära oss ändå men det blir nog lite problem att ta sig fram under tiden de bygger men jag har funderingar på hur man kan göra om det blir för bökigt.

Kommentarer inaktiverade för Inte varje dag en skylt finns på vägen more...

Ett steg närmare

by on feb.17, 2019, under Allmänt skrivande


I fredags när jag körde hem från stan fick jag plötsligt se två gula streck över vår lilla grusväg vid sandbacken. Det kan ju bara betyda en enda sak. Att de ska börja gräva för fibern inom kort för så länge lär väl inte färgen finnas kvar på vägen antar jag.
Å från början prata de ju om mars månad men om vintern blev hård så kunde det dröja till maj månad. Så nu blir det spännande att se när arbetet med att gräva ner fibern börjar å Kevin sken ju som en sol när jag berättade om de två sträcken och längs med vägen hem hade det kommit upp en hel del pinnar längs vägkanten också.

Igår så for jag in till Kjell & Compani i Mirum och skaffade en adapter till nya mobilen så jag kan koppla in minneskortläsare även på den då givetvis den nya mobilen skulle ha en ny kontakt och inte den gamla vanliga. Visserligen är kameran helt suverän i mobilen men om man nu använder Nikonkameran så kan det ju vara bra att få iväg filmerna snabbt också. För bilderna förs ju över automatiskt till mobilen.

På vägen hem beslöt jag mig för att bogsera upp våra soptunnor då det ändå inte är någon snö ute nu. Nu har ju sopis varit och tömt dom i torsdags så blir det ingen snö så får de allt stå kvar här uppe då han kommer om 14 dagar igen. Visserligen kan man ju ta med sig soporna när man åker men hur bekvämt är det inte att bara kunna gå ut från köket och slänga soporna direkt. Å det tror jag nog även grannen tycker som brukar glömma soporna i sin bil med jämna mellanrum :)

Kommentarer inaktiverade för Ett steg närmare more...

Så var Pärson tillbaka i stugan

by on feb.14, 2019, under Allmänt skrivande

Efter att ha varit hemifrån i drygt en vecka så kom Pärson tillbaka i söndags. Kevin trodde nog att något djur hade tagit honom men jag sa redan i slutet av veckan att jag kände på mej att han skulle komma hem i helgen. Å visst gjorde han det.

Å nog var han kelen alltid men först efter han ätit lite extragott ur sin matskål. Sen dök han upp i sängen och ville bli klappad medans han traja för fullt.

Hittade den här bilden på Facebook för några dagar sedan. Å det var väl några år sedan. Jag är väl lite yngre än idag i alla fall då jag sitter i min äldsta dotters knä.  Hon har säkert berättat vilket år det var men vem minns det.

Häromdagen så var jag på väg till Returpunkten när jag fick larm om en trafikolycka på Risängen. Samma område som returpunkten men konstaterade att Möller jobba på NT och att de skulle kunna komma 5-6 minuter före mej så jag ringde han. Vi har inte fått nåt larm sa han men jag sa specialgrejerna vet du och skrattade. När jag gled förbi där och tänkte ta ett par bilder så kom jag tydligen med på en bild själv också.

Igår blev det en fika med macka på Lindahls på Maxi med grannen Rebecca och en sväng på Mediamarkt och Teknikmagasinet. Å jag hittade förstås det jag sökte. Men det var ju bara laddkablar till min nya mobil.

Vid tretiden i natt så pep det för fullt och jag fick sticka iväg in till stan och fotografera och filma en källarbrand på Bergslagsgatan. Som vanligt testade jag nya mobilen men tog även en del med min Nikon P1000 för säkerhets skull. Sen skickade jag upp det den vanliga vägen och på förmiddagen efter några få timmars sömn kunde jag konstatera att NT tagit in både bild och film. Har mina misstankar att nattens brand har samband med söndagskvällens källarbrand bara något kvarter från varandra. Det börjar ju knappast att brinna naturligt i källarförråd sent på kvällen eller mitt på natten. Men det återstår att se.
Kevin fick vara hemma idag från praktiken då han var helt däckad igår och han har ju varit krasslig i vecken men ändå kämpat på. Men igår tog det stopp. Han hade inte ätit varken frukost eller middag som han fick med sig och bara en kvart efter att vi kom hem från stan så sov han. Vaknade vid 22-tiden och drack lite men somna sen om och sov till 10 idag. Så det blir nog till att vara hemma även i morn å sen är det ju sportlov å veckan därpå ska han väl vara frisk för sista praktikveckan. Å han verkar tycka det är kul att vara ute även om det är långa dagar som han säger.

1 Comment more...

Ett bra slut på veckan som varit

by on feb.09, 2019, under Allmänt skrivande

Praktikveckan är slut för Kevin och nog har det väl tagit på krafterna att praktisera och vakna vid 06 och inte vara hemma förrän vid 16.30-tiden. Den första dagen gick väl halvtrögt på praktiken men desto gladare blev jag idag när jag hämtade honom på firman på Lindövägen.
Klockan närmade sig ju nästan halv fem och det blev ju dessutom övertid så jag misstänkte att hans humör skulle nog inte vara det bästa även om det nu var fredag. Men till min stora glädje så var det en leende kille som klev in i bilen. Visserligen sa han att han var trött men sen rabblade han bara på vad han gjort och han hade ju nämnt något för killarna han jobbade ihop med å då fick han det svar som han behövde å det gjorde nog honom gladare å piggare också.

Hemma i stugan försvann Kevin in i duschen direkt och jag ut i köket där jag lagade fläskfilé pepparsås och potatis. Jag hade ju även eldat i kamin tidigare så det var även varmt i stugan när vi kom hem.  Efter maten och ett par timmar framför datorn så bar det av in till stan igen för idag skulle han träna eftersom han inte orkat det på ett par kvällar. Men ikväll så blev det av.  Även på vägen in till stan diskuterade han praktiken och företagen de varit på och hämtat material m.m.  I morgon hade han planer på att åka skridskor med Marcus Noren så vi får väl se hur det blir.

Hemma i stugan igen efter träningen så hade min nya ”leksak” laddat klart.  Nja leksak och leksak är det väl inte då den här nya telefon ska vara extrem bra och kameran ska vara bättre än både Iphons och Samsungs kameror vilket jag var nyfiken på med tanke på att jag fotar rätt mycket nu. Visserligen har det varit magert med fotojobben i Februari men det går nog i vågor. Än så länge har jag bara levererat två bilder men å andra sidan har det varit skönt å slippa åka ut på nätterna med.
Nu närmar sig klockan 02.00 och jag är ännu inte trött. Plockat in programmen i den nya mobilen och fixat synkroniseringen med både headsetet och kameran som fixar över bilderna direkt i mobilen så jag kan skicka dom till NT. Har ett par grejer till som ska fixas den närmaste tiden som gör att även drönarbilderna kan skickas direkt från luften medans drönaren är uppe. Vet inte om jag även lyckas kunna göra samma sak med fimerna men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Ett bra slut på veckan som varit more...

Andra dagen på Elfirman

by on feb.06, 2019, under Allmänt skrivande

Idag är det andra dagen på Elfirman. Nejdå jag har inte sadlat om och skaffat mej något vanligt jobb men för Kevin är det andra dagen på sin praktikplats på elfirman där han ska vara i tre veckor med en paus för sportlovet en vecka.

Här går han in på firman i går morse och när jag hämtade honom så tyckte han att det hade gått bra. Å helt utsliten var han ju inte för han klädde bara om hemma å så drog vi in till stan igen och han försvann ner på gymmet och jag in på Ica i Vilbergen.
Jag hade ju redan på morgonen varit på FS och motionerat lite.

Men idag bestämde jag mig att min häl med blåsan skulle få vila. Å jag bestämde mej för att städa och göra lite pappersarbete. Men igår kväll var ja i alla fall inne på Apoteket och köpte plåster mot blåsor. Man vet ju aldrig om det händer igen :)

När jag kom hem på morgonen efter att ha kört Kevin så tog jag en kopp kaffe och tände upp brasan. Några kassar med ved behövdes bäras in också å det fick bli dagens träning :)  Nu har vi så vi klarar oss i några dygn till med +24 kanske +26 grader inne i stugan. Gött med värme.
Ett par muggar kaffe har det blivit också och nu ska det bli lite pappersarbete innan jag ska städa lite också. Sen är det väl dax å fara in till stan och hämta den lille elektrikern :)

Kommentarer inaktiverade för Andra dagen på Elfirman more...

Nej jag har inte blivit vegetarian

by on feb.03, 2019, under Allmänt skrivande, Att lag mat


Nejdå jag har inte blivit någon vegetarian eller fått ett anfall att jag ska hårdbanta bara för jag har börjat å gå lite på Friskis & Svettis. Men jag brukar mellan varven få anfall att göra en stor salladskål som räcker ett par dagar och i salladen har jag även räkor och kräftstjärtar. Är riktigt gott och det duger gott när man blir lite småsugen så då tar jag salladen istället för ett par smörgåsar med korv eller ost på. Men nog äter jag vanlig mat också å jag har kanske dragit ner lite på portionerna men bara lite :)

Kommentarer inaktiverade för Nej jag har inte blivit vegetarian more...

Inte bara Gymmet som gäller nu

by on feb.03, 2019, under Allmänt skrivande

Nu är det inte bara gymmet och datorn som gäller för Kevin. Häromdagen så ville han åka skridskor med några klasskompisar efter skolan på Bollspelaren bakom polishuset och eftersom han inte velat åka skridskor de senaste åren så har vi ju heller inga nya köpt. Nu hade han tur att hans kompis Albin hade ett par som han fick låna. Men först på lunchen så skulle de ut till Klinga och käka istället för att äta på skolan. Jaha å hur tar man sig dit då. Jo det var inga problem upplyste han mej om då han skulle åka med i Albins Epa-traktor och Ludde skulle åka med den andra Ludde i klassen och så en annan kille i hans Epa-traktor. Men han sa att han ändå inte skulle vilja äga någon Epa för det var inte hans stil även om det nu var varm och skönt i den och musik också. Å han ska ju snart börja övningsköra och plugga till det riktiga körkortet.
Efter skolan så hämtade jag upp honom  då och körde ner honom till Bollspelaren å Epa-raggarna kom efter i två fulla fordon.

Jag kunde ju förstås inte låta bli att ta en bild på gänget men tre styckna kom inte med på bild då de gick bakom Kevin och Albin.  Själv blev jag kvar i stan och fixade en del innan jag hämtade upp honom och vi for tillbaka till skogen. Lite senare återvände vi eftersom han skulle träna på gymmet också.

Å i går på lördagen så hörde Macke av sig och fråga om han ville åka skridskor men nu uppe på bandyplan bakom ishallen. Inte hade vi hunnit köpa några skridskor men Macke hade så på eftermiddagen körde vi in till Vilbergen där vi hämtade upp Macke som kom kånkandes på klubba, hjälm handskar å klubba.

Där inne var grabbarna i nästan två timmar innan jag hämtade upp dom igen och jag hörde något jag blev nyfiken på. Macke hade gett bort ett par handskar och likaså skridskor till Kevin eftersom han hade köpt nya. Ge bort….  Någon måste ha köpt dom en gång å det kändes inte rätt sa jag åt Macke men det han ville ha i gengäld var ju Cola och ett bubbelbad.
Det vet han ju att han får utan att ge bort något så jag swicha över en slant till han så kändes det bättre för mej i alla fall.
Hemma så fixade jag till mat så Kevin fick äta och själv gick jag ut till bilen och körde in mot stan då man befarade snökaos under kvällen. Någon snö såg jag dock inte till så efter ett par timmar körde jag hem igen.
Hemma i stugan så undrade Kevin om han kunde få träna även idag och jag tog en kopp kaffe sen vände vi åter kosan in mot Vilbergen där jag väntade medans han tränade med Liam och Hugo. När de så kom ut så ville grabbarna med hem och det fick dom ju. De skulle snacka och bubbla om det gick bra.

Det hade ju börjat snöa igen så även denna gång släppte jag bara av dom hemma innan jag återvände in till stan IGEN. Sikten var på sina ställen rätt dålig och det snöade rejält när jag närmade mig Björkalundsrondellen.

Jag filmade och plåtade snöovädret och plogbilar, motorvägen och oplogade vägar för något annat hände det ju inte medans jag var inne. Man vet ju aldrig om NT får för sig att använda något av mina bilder eller film.
När jag till slut kom hem vid 00.30-tiden så stod Liams pappa vid infarten med sin bil och väntade på att Liam skulle komma ut. Hugo hade blivit hämtad lite tidigare av sin pappa tydligen. Grabbarna hade haft trevligt och jag gick ner till lusthuset och kollade så Kevin hade stängt av bubbelbadet och värmen rätt  och visst hade han det.
Nu är klockan tre natten mot söndagen och jag har fått i mig några muggar kaffe sen jag kom hem. Utanför stugan snöar det rejält nu och än har jag inte gett upp hoppet om att kanske få plåta något bättre till NT innan jag går och lägger mej på morgonen.

Så här kan min bil se ut när det är riktigt oväder ute. Den här bilden tog jag i veckan vid olyckan med en trailer på E4 vid Melby på natten. Vad jag har för registreringsnummer på bilen, ja det kan man ju undra. Men de röda varningsljusen som har magnet och som snurrar runt på taket syntes bra tillsammans med varningsblinkersen. Jag har ju ett anta varningsljus och som är samma som räddningstjänsten använder vid olycksplatser och som håller även att köra över med en bil om det skulle vara så.

Kommentarer inaktiverade för Inte bara Gymmet som gäller nu more...

Tiden räcker inte till

by on feb.02, 2019, under Allmänt skrivande

Tiden att uppdatera min blogg räcker alla gånger inte till. Orsaken till det är att jag har haft väldigt mycket fotojobb till NT så jag har fått prioritera mina dagliga uppgifter även på fritiden.

Om jag ser något vilsen ut på denna bild så stämmer det nog rätt bra och inte trodde jag i min vildaste fantasi att jag skulle gå in på ett gym någon gång i mitt liv och träna. Men av någon jäkla anledning så hamnade jag på Friskis & Svettis på Sprängstensgatan. Straxt efter att jag kört in Kevin och Ludde till skolan häromdagen.

Nu var ja ju inte helt ensam där utan även grannen Rebecca var med och jag tror om jag inte minns fel att det även var hon som kom med det galna förslaget att vi skulle kika in och se hur det var.

En gratis testvecka var ju bra för då kan jag ju känna efter om det här verkligen är något för en gammal gubbe som mej.  Visserligen behöver jag nog röra på mig och att gå gillar jag ju även om jag alltid har en anledning att inte göra det ute :)  Men här var det en klar fördel. Blev jag trött så tryckte jag bara på en knapp och bytte skor och gick ut till bilen. Nu var vi där någon timma och även i torsdags med.

I går åkte jag faktiskt dit själv eftersom lilla grannkillen Hugo inte gick på dagis å Rebecca avstod från att gå då. Men så här kan man alltså se ut även om jag kanske inte känner mej så värst bekväm på stället men vi får väl se på tisdag när gratisveckan är över om det blir nån fortsättning. I helgen tänker jag inte gå dit i alla fall.
Annars har väl dagarna bestått av mycket fotograferande och även på nätterna men konstaterade vid måndsskiftet att jag varit ute på över 35 fotojobb i januari och  29 gånger hamnade någon bild/film på nt:s webbsida.

Nu är det Februari och nya tag. Än så länge har jag bara varit ute en gång och det var i natt som jag åkte till Östra Ryd där det uppgavs att en villa var övertänd. Vid framkomsten kunde jag konstatera att det var en mindre brand på en altan och det hade även tagit sig lite i fasaden. Men det blev en bomkörning som jag kallar osålda fotojobb för.

Kommentarer inaktiverade för Tiden räcker inte till more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.