Archive for januari, 2019

Körigt i stugan

by on jan.17, 2019, under Allmänt skrivande

Det har väl varit lite körigt i stugan vilket gör att jag inte uppdaterar min blogg lika ofta längre. Fotograferandet har tagit mycket tid men genererar också en hel del inkomster å då får jag prioritera det :)

Senast igår så blev det både film och bilder till NT då en lastbil kört och vält med släpet vid Karstorp. Å där hade jag bara tur som kom på olyckan eftersom jag var på väg in enbart för att tanka upp bilen lite.

Häromdagen beställde jag i alla fall en laddare och två extrabatterier till min kamera. Å det var ju perfekt för då kunde jag också låna ut min gamla till Rebecca då hon har fotointresse och kanske dyker på någon olycka eller brand. Då har hon en bra kamera och fota med.

Hon fick ju rätt snabbt chans å prova på hur det var att fotografera brand då jag inte kunde åka då jag skulle hämta Kevin och Ludde i skolan häromdagen. Då brann en stor byggnad på Kanalgatan i Lindö. Å nog fick hon bra bilder som var säljbara men nu var ju Thomas från NT på plats också tyvärr :)
Men tror säkert att hon inom snar framtid kommer att se sina egna bilder på NT om man har tur.

Hon brukar ju komma in i den här stugvärmen och fika och vi pratar om allt möjligt men mest foto och jobb då hon fotograferar brudpar, barn, porträtt m.m  Här tog hon en bild när jag satt och pratade i telefon med Thomas Möller och det är ju inte ofta som jag skrattar på en bild precis.

Å en ny dam har kommit in i huset efter att den andra dog av hjärtslag troligen å trots laddningshjälp så ville hon inte starta. Den här var visserligen lite dyrare men jäklar vad bra den är och den kostade normalt 1500 på Jula men nu 1000 kronor. Den körde runt i stugan över trösklar också å när den märkte att den behövde laddas for den iväg tillbaka över trösklar och genom hallen till sitt laddningsställe å så hördes en röst  Start Charging.
Kevin hade ont i huvudet igår så någon träning blev det inte och i morse så mådde han inte helt bra heller och han kände det nästan som han skulle kräkas. Trots det så gick han upp och tog sin oboy och gick ut för att fixa iordning sig för skolan men kom ut och sa det går inte morfar. Så han fick vara hemma och han gick och lade sig igen och sov till nästan fem ikväll så först somna han straxt innan midnatt och sov till 07 sen somna han 08 och sov till 17. Frågan är väl om han kan somna ikväll men han verkar inte vara så pigg så han får allt vara hemma i morn med.

Kommentarer inaktiverade för Körigt i stugan more...

Många dagar sedan jag skrev

by on jan.07, 2019, under Allmänt skrivande


Det är länge sedan jag skrev nu men dels har tiden inte räckt till och inte heller har jag haft orken att göra det. Har ju faktiskt haft en hel del att göra. Men till Nyårsafton så beställde vi en stor smörgåstårta från Dillqvist. Det var ju mycket räkor på den men sen var det väl lite si och så med garnityren. Å när vi skulle ta en bit av den på Nyårsaftonskvällen så var vi fyra som sa. Vad faan har de haft i den här. Vi kikade och konstaterad att de formligen tömt ut flera lager av smögåsgurka som tog över smaken av hela tårtan.  Tur var så hade man ju lite gått kött så det slutade med att det blev Oxfile, pepparsås och hasselbackspotatis.  Behöver jag säga mer än att jag fotade lagren, skrev å klaga till Jonas som lovade kompensation. Å sen så slängde vi den för den gick faan inte att äta.

Men även om det är Nyårsafton så funkar det väl och träna eller..   Jo Kevin tyckte nog så och mig spelade det ju ingen roll eftersom jag ändå jobbade så på kvällen for vi in till stan och jag väntade nån timma innan han kom ut.
Jag åkte dock in igen straxt innan raketerna i stan skulle skjutas och mycket riktigt så brann det lite här och var så det blev lite levererat till NT.

Å lite är väl synd att säga. Sedan Nyårsnatten fram till idag den 6:e så har jag levererat 7 bilder och tre filmer till NT. Men så har jag nästan huggit på alla larm men någon bomkörning har det väl blivit också. Den här olyckan inträffade i lördags förmiddag då halkan återigen slog till.

Sabans pappa skulle byta bromsar, oljefilter och lampor på bilen och som en liten överaskning så kom bilen tillbaka hem rengjord både utvändigt och invändigt då Cassandra och Saban fixat det innan de körde ut bilen till mej.
Sån tur var så hade jag ju lånebil det dygnet och jag hade ju inga problem att fara iväg till Hagebystallet där det börjat brinna. Så även där blev det film och bilder till NT. När så bilen lämnades hos mej så berätta Cassandra att de tänkte komma ut på söndagskvällen och fira Kevin istället för på tisdag då han går i skolan och alla jobbar. Så då beställde jag en smörgåstårta men INTE på Dillqvist.

Å den smakade bra men det kanske var lite lite för mycket av pepparot iblandad men den smakade i alla fall betydligt bättre än den jag hämtade på Nyårsafton.

Eftersom även grannstugan fått reda på att Cassandra och Saban med Nicole skulle komma så passade dom också på att komma över en stund. Att Kevin inte finns med på den här bilden beror ju som vanligt på att han absolut inte vill bli fotograferad.

Men Cassandra lyckades få till en bild lite i smyg men han ser ju så allvarlig ut på bilden men ja ska väl inte säga något. Jag ogillar ju också å vara med på bild och om jag är det ser jag ju ut som en riktig surbulle.
Åren går fort och om ett par dagar är den ”lilla” killen 17 år. Det är snart dax att börja plugga och övningsköra för körkortet så han har det när han blir 18 år. Pengar till det har han ju då hans far ska ha satt över på ett konto istället för underhåll genom åren så det lär ju räcka både till körkort och lite annat.

Den här bilden hittade jag och den är ju några år sedan. Det var första och enda gången som han åkte skoltaxi till skolan och han började första klassen. Sen den dagen har allt morfar kört honom nästan varje dag till skolan och även Ludde har ju hämtats upp förutom sista året i nian då grabbarna körde moped till skolan. Å likaså nu på Gymnasiet. Fast nu på vintertid så blir det transport för båda i den varma bilen förstås.

Här är en annan bild där han heller inte är så gammal. Finklädd är han men lämnar platsen där han står då hans far och hans sambo gifter sig i Söderköping. Samma fina klädsel men med vit fluga hade han haft bara ett par månader tidigare då hans mor begravdes. Tänk vad åren rullar på fort.
Men som sagt på tisdag blir han 17 år och även den dagen börjar han gymnasiet igen. Om ett par veckor ska han prova på arbetslivet som elektriker  i några veckor då de ska ut och vara prao på olika firmor.

Kommentarer inaktiverade för Många dagar sedan jag skrev more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.