Archive for december, 2018

En halvdag med min dotter

by on Dec.08, 2018, under Allmänt skrivande

Jag pratade på torsdagskvällen med min yngsta dotter om bävern som jag hade sett. Hon var ju sjukskriven så vi bestämde att jag skulle hämta henne efter jag lämnat Kevin och Ludde i skolan så kunde vi åka dit.
En trött dotter kom in i bilen och vi försvann men som jag sa så var det ju inte så säkert att vi skulle se den idag för jag visste ju inte om den ville vara fotomotiv varje dag.

Men när vi kom dit så såg vi en dam som stod med sin mobil och såg ut som hon filmade. När vi kom fram så nog fanns bävern på plats och nu på ett bättre ställe så även jag fick se bäversvansen som inte syntes på mina bilder igår. Cassandra tyckte den var så liten å gullig så hon ville förstås ha den men hon behärskade sig.
När vi stod där och jag tog min bild kände jag två armar som kramade om mig bakifrån. Kikade ner och såg att det måste vara en dam, men vem……
När jag vände mig om var det ju min näst äldsta dotter Elisabeth som gick förbi med en arbetskompis och skulle på en kurs.  Inte ofta vi ses heller men i dagens läge så är det ju arbete och andra viktiga göromål som tar överhand och tiden för att umgås med nära och kära minskar tyvärr.

Efter att vi fotograferat bävern så åkte Cassandra och jag vidare och vi hamnade på Lindahls på Maxi där vi satt och gottade oss en stund innan vi gick ut igen och åkte vidare.  Körde lite kors och tvärs i stan då vi kom på lite olika ställen om de fanns kvar och så vidare. Som avslutning åkte vi runt till alla gravarna och tände ljus. Vid min farmors grav, min mormors grav, vid Kevins mammas samt Cassandras systers grav. Sen körde jag hem henne klockan hade ju hunnit bli 13 och Cassandras dotter Nicole slutade ju skolan 13.30 och Cassi ville ju hem innan å bädda sängen i alla fall innan dottern kom hem från skolan. Vi kom överens om att ses nästa vecka och luncha på Dillqvist som jag tycker är ett bra ställe.
Efter Jag släppt av henne så åkte jag faktiskt till Dillqvist och tog en dagens och det blev fisk med kallsås och potatis.

Precis när jag hade ätit färdigt fick jag halvspringa till bilen då ett larm gick om en brand i Klockaretorpet. Vid framkomsten visade det sig att ”röken” var ånga och inget annat och någon bild blev inte såld och Möller som kom när jag var tillbaka till bilen log och sa faaaan Uffe var du först nu. Men vad spelar det för roll när det blir ”bomkörning” som jag kallar osålda händelser för.
Sen körde jag ner till Kevins skola och väntade på att Kevin skulle sluta. När jag satt där kände jag att jag skulle kunna somna i bilen sittandes men höll mej vaken och när Kevin kom ut åkte vi hem till stugan. Kevin hade ätit på pizzerian idag å var inte hungrig direkt. Det innebar att jag gick raka vägen till sängen och ja kanske efter någon minut så sov jag.
Knappt två timmar senare vaknade jag och steg upp och lagade mat till honom. Tre ryggbiffar och pommes var det han önskade och det gick ju fort och lätt så jag var glad för det.
Jobbade några timmar men sent i natt så kände jag. Jag MÅSTE vila en stund.  Så jag la mej och sov drygt en timma sen upp igen.
Vid 01-tiden var jag återigen ”pigg” eller i alla fall nästan det ordet.  Hände mycket i landet men inget här som gjorde att jag kunde fara iväg och fota.
Jag känner ju den lille killen rätt väl så straxt efter två gick jag ut till köket. Kevin satt och spelade CS och skratten avlöstes titt som tätt med pratet med sina vänner i Umeå. Men sen tystnade han.
Hörde en röst lite högre än vanligt och även steg som närmade sig. Det luktar kött morfar sa han och sken som en stor sol. Klart det gör jag känner väl dej svarade jag.

Fem minuter till så är pommen färdig sa jag. Tack svarade han som alltid och tillade att jag ska gå och lägga mej nu så jag äter gärna vid sängen. Efter en kort stund kom den glada killen ut i köket, hämtade sin tallrik och ordet SKOLA fanns inte i hans huvud för jag vet att han tycker det är otroligt jobbigt just nu och jag längtar verkligen efter att han ska få sitt efterlängtade vinterlov.  Maten Ja den svepte han försås i sig utan problem och nyss såg han på en fil på datorn men nu hör jag någon snarkning och den kommer inte från hundarna det lovar jag. Fast klart klockan är närmare fyra på lördagsmorgonen.

Leave a Comment more...

Att driva en gratissida är inte gratis

by on Dec.06, 2018, under Allmänt skrivande


Att driva en gratissida är inte helt gratis. Det har Norrköping News, Linköping News och Jönköping News fått erfara. De tre gratistidningarna har hållt sig över vattenytan omkring ett år.
För några månader sedan gick man ut med att lägga ner Jönköping News och idag gick man även ut med att man varslat all personal på både Linköping News och Norrköping News då man måste ha tag i någon som vill satsa pengar.
Men vem vill satsa pengar på webbtidningar som har många besökare och en hel del personal och tydligen en dålig annonsförsäljare. Annonserna skulle ju göra att de skulle utvecklas och överleva sa Matts Ottosson när han och jag satt och fikade i slutet av förra året vid Spiralen. Ett samarbete var tänkt men jag kände på mej att de skulle inte överleva och vad jag minns redan då sa jag till några fotografer att om ett år finns de inte kvar.

Wighsnews som jag driver är ju också gratis men jag har minskat ner på nyhetsutbudet enbart för att tidningar som inte vill betala för att få nyheter inte ska kunna plocka dom gratis på vår sida. Sedan har jag ju inte bara min nyhetssida för den delen utan jag uppdaterar och även sköter nyhetsbevakningen till flera tidningar i Sverige.
Men det återstår väl att se om News drunknar eller om de lyckas hålla huvudet ovanför vattenytan till någon finansiär dyker upp om det nu gör det. Jag är tveksam.

Leave a Comment more...

Solen går upp bakom dimman

by on Dec.06, 2018, under Allmänt skrivande

När jag lämnat Kevin och Ludde på skolan så körde jag ner och tog en bild där ett godståg och en personbil hade kolliderat nära hamnbron. Endast mindre skador på bilen och då körde jag upp och tog bilderna på bävern innan jag fortsatte hemåt.

När jag kom till Bankmarken och den grävda lilla ”minisjön” där fåglarna brukar hålla till på våren så var jag ju tvungen att stanna och ta en bild. Dimman låg tät över fälten och solen var på väg upp bakom träden. Jag tycker det blev en rätt skaplig bild.

Leave a Comment more...

Bävern på besök

by on Dec.06, 2018, under Allmänt skrivande


En bäver är på besök vid Hästskodammen nedanför Gamla Torget i Norrköping. Bävern är inte så vidare värst rädd utan låter sig fotograferas på nära håll där den sitter och barkar en liten pinne vid kanten till dammen.

Å jag var ju inte ensam på platsen för att fotografera bävern. Medans jag stod där kanske i 5 minuter så var det säkert ett tiotal som kom ner på gräset och tog upp sina mobiltelefoner och tog bilder.

Det finns en liten rörlig film i kategorin Video och musik.

Leave a Comment more...

Bäverbesök vid Louis De Geer

by on Dec.06, 2018, under Videor & Musik

Under de senaste dagarna har en bäver varit synlig i Hästskodammen utanför Louis De Geer. På morgonen efter att jag släppt av grabbarna vid Ebersteinska så körde jag ner och kikade och visst fanns bävern på plats.

Leave a Comment more...

Första advent men inget ljus tänt

by on Dec.02, 2018, under Allmänt skrivande


Idag är det första advent men något adventsljus har inte tänts i stugan och det har jag nog inte tänt på många år. Räcker med adventsljusstakarna tycker jag som lyser så vackert i fönstret. Grått och trist utanför stugan är det och det blev bara några få timmars sömn på förmiddagen. Sen upp och tända på brasan, sätta på en tvättmaskin. Återstår det gamla vanliga då. Vad vi ska äta till middag idag.

Leave a Comment more...

Restaurang rökfylld

by on Dec.01, 2018, under Blåljusbilder


Jag hann inte mycket mer än hem från branden i ladan förrän nästa larm gick och denna gång var det på Kungstorget det börjat brinna i källaren.  Det var ett sopkärl som brunnit men röken hade även spridit sig till en restaurang så räddningstjänsten fick bryta upp dörren till den och sätta in fläktar för att ventilera ut röken.

Leave a Comment more...

Så fick man fara till stan

by on Dec.01, 2018, under Blåljusbilder


Straxt före fyra i morse så gick larmet om en brand på Vattenverksvägen nära E4. När räddningstjänsten och även jag till slut kom fram så brann det rejält i den stora ladan som står längs med E4. Någon chans att rädda byggnaden som just hade börjats renoveras fanns förstås inte utan man såg till att inte branden spred sig till andra byggnader och terrängen.

Leave a Comment more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.