Archive for december, 2018

En lugn annandag

by on dec.26, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev en lugn annandag. Jag har hunnit med att både tvätta sängkläder och byta dom och även i Kevins rum. Lite dammsugande har jag också hunnit med. Å idag blev det inte någon julmat utan pomme och fläskytterfilé. Har nog ätit färdigt av julmaten känns det som nu men vi har ju lite skinka kvar i alla fall som man kan äta som pålägg.
Kevin har dock redan gjort förfrågan om Nyårsafton och om vi inte kan köpa en smörgåstårta då från Dillqvist så det lutar nog att det blir så.

Kommentarer inaktiverade för En lugn annandag more...

Blev ju ett par jobb igår

by on dec.26, 2018, under Allmänt skrivande, Blåljusbilder


Efter att Julafton var lugnt på Blåljusfronten så trodde jag att även Juldagen skulle bli det. När jag körde in Kevin till träningen så gick det dock larm till Sankt Persgatan där man kände röklukt. Inte mycket att fotografera men jag körde dit och lustigt nog så köpte även NT en bild på händelsen.

Ett par timmar senare när jag satt här hemma så hörde jag om en skadegörelse i Hageby och lyckades även hitta ett par väktarbilar vid Hagebyskolan. 17 st fönsterrutor hade blivit förstörda och även den bilden köpte NT in.

Kommentarer inaktiverade för Blev ju ett par jobb igår more...

Så var det dax att äta julmaten å en sväng på stan

by on dec.25, 2018, under Allmänt skrivande


På eftermiddagen var det så dax för Kevin och mej att äta julmaten jag fixat åt oss. Fast vi hade ju bestämt en sak å det var ju att alla skulle få sitta vid matbordet eller….

Så blev det ju också fast katten Pärson kunde ju inte hålla tiden och tur var väl det för han är inte så väluppfostrad så han hade säkert hoppat upp på bordet när hans mat på tallriken hade tagit slut. Ghost, Candy och Tussen uppförde ju sig som de skulle även om de tyckte att de fick lite för lite julmat.

Så när dom ätit klart så satt dom ju kvar och tittade när vi ”vräkte” i oss och Kevin kunde ju inte låta bli utan de fick faktiskt en liten portion till av köttbullar, korv och skinka för visst ser de ut att vara hungriga och bedjande ut på bilden. En kort stunds vila blev det på kvällen innan jag bestämde mej för att kolla läget.

Det där med Midnattsmässor i kyrkor mitt i natten, hur är det kommer det nåt folk eller får prästen stå där och predika för sig själv. Det var nog det jag mest fundera över. När jag var barn fanns inte Midnattsmässa utan då var det bara Julotta och just den här kyrkan tog min far med mig och syrran till och för att vi skulle stå ut så lurade han oss varje gång med att prästen nog skulle åka på ledstången ner från predikstolen men inte fan gjorde han det.

Jag gläntade på kyrkdörren och upptäckte till min stora förvåning att det faktiskt var fullsatt i kyrkan. Tog ett par bilder och smög tyst ut därifrån och tog bilen och körde in mot city. Var det någon fart och fläkt på stan när klockan närmade sig midnatt eller.

Passerade denna faktiskt vackra gran som står utanför Konstmuseét vid Kristinaplatsen. Tog en bild och parkerade utanför Biblioteket för att ta en bild på all aktivitet på Drottninggatan.

Nja så värst mycket aktivitet var det ju inte å spårvagnarna hade slutat gått. En och annan fotgängare och även en cyklist kunde man skymta längs trottoaren men mer livat var det inte så här natten mot Juldagen.

Hospitalsgatan låg även den öde och stjärnorna som hängde där fanns där även när jag gick där som barn. Jag bodde ju hos min mormor och var väl 10 år när vi ofta gick och handlade på Tempo som låg på gatan mellan Olai Kyrkogata och Drottninggatan.

Svepte förbi Olai Kyrkan och funderade om det var lika fullt här inne som i Sankt Johannes kyrka eller hur var det.

När jag gläntade på dörren och tog bilden kunde jag konstatera att där inne var det absolut ingen trängsel utan på sin höjd ett 50-tal personer fanns på bänkarna. Smet ut därifrån lika fort som jag kom in och fortsatte nattfärden.

Saltängsbron eller som den hette förr Oskar Fredriks bro var väl upplyst i natten och byggnaden i bakgrunden som har alla fönster upplysta är ju gamla Storan som förr var ett dansställe och där höll även TV4 till senare när de hade sin lokalredaktion där.

Körde vidare och körde Hamnbron upp där jag stannade till och tog en bild på vad man gjort där. Upplyst och vackert var det i alla fall. Å nu kom jag inte på så mycket mer att fotografera och inte heller hände det något på blåljusfronten så efter att ha kört runt i en och en halv timma så styrde jag bilen ut mot stugan i skogen. Kevin satt och spelade när jag kom men han hade allt varit och låst ytterdörren om stugan  vilket han brukar göra om jag ger mej hemifrån när det är mörkt.
Å nu har klockan närmat sig två natten mot Juldagen och jag kan konstatera att vi inte stressat ett enda dugg denna helg utan vi har tagit dagen som den kommer så även om det nu var julafton så har jag tvättat ett par maskiner med kläder också.
Det har lustigt nog inte hänt så många olyckor under Julafton men bränderna har börjat nu framåt kvällen och minst ett 10-tal familjer runt om i landet är just nu hemlösa på grund av brand. Flera villor och även lägenhetsbränder har det varit. Återstår att se hur resten av natten blir då för det är ju några timmar kvar innan jag får krama kudden tydligen.

Kommentarer inaktiverade för Så var det dax att äta julmaten å en sväng på stan more...

Tomten kom även i år

by on dec.24, 2018, under Allmänt skrivande


Även i år kom tomten till grannstugan och lilla Hugo. Hade ju tänkt att Tomtelivet var avslutad och att tomten gått i pension då det både blir varmt, svettigt å vara tomte. Men att gå över till grannstugan tar ju ingen tid. Så tomten kom även i år gående nere på fältet till Hugos stora förtjusning och visst ville han sitta och bli fotograferad i tomtens knä för klart är ju att han tror på tomten även denna jul.

Samma Tomte och samma killen men det var ju ett antal år sedan. Hugo var nog knappt ett år när han satt i knät och hans mamma Rebecca lyckades ta denna kärleksfulla bild.
Efter att tomten kommit tillbaka till sin egen stuga så straxt efter kom John och Linda upp och lämnade över en liten kasse med julklappar till Kevin och de skulle vidare på julfirande men den där masken de hade köpt såg ju inte så värst naturtrogen ut så jag kilade in i stugan tog fram min säck där allt lagts ner igen och så fick de låna den så det kommer en riktigt Tomte även till deras firande.

Kevin fick ju en ny snabbare och bättre datorskärm av mej och en musmatta som julklapp även om han nu fick öppna den ett par dagar innan jul eftersom den kom med postnord oinslagen så han visste ju vad det var. Den gamla skärmen fixade jag till så den står vid den gamla datorn så om det kommer någon kompis hit ut så kan man alltså spela på båda datorerna.

Å julmaten blev inhandlad och igår kväll så gjorde jag två formar med Jansons Frestelse och jag provsmakade faktiskt lite från den ena för att se att den var ätbar och det tyckte jag allt.
Nu kokas, det ägg, julkorv, potatis och prinskorv ligger i stekpannan. Revbensspjällen ska bara micras upp precis som köttbullarna. Så om någon timma så dukas det fram i vårt vardagsrum med våra matgäster hum…..

Å även jag fick faktiskt en liten julklapp av grannstugan. Men vad det är vet ja ju inte och jag tänker inte öppna den förrän ikväll :)

Kommentarer inaktiverade för Tomten kom även i år more...

Var är Julkänslan som man hade förr

by on dec.23, 2018, under Allmänt skrivande

Sitter och jobbar och har saknat den där Julkänslan som man brukar ha inför julen. Den har i alla fall inte hittat hit trots att jag försökt att fixat till det i stugan så det ser ut som julen närmar sig.
Har handlat allt som behövs inför julmaten så det blir som vanligt, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll julskinka, janson frestelse, lax och lite annat. Häromdagen gjorde jag 170 köttbullar men det gick ju åt en del när vi åt middag igår som blev potatis, brunsås med köttbullar. Så igår på eftermiddagen slet jag fram ett par stora paket med blandfärs och ställde mig i köket igen.

Å jag gjorde tre köttfärslimpor och drygt 100 köttbullar till så nu har vi ju både över jul och även några middagar om jag inte kommer på vad vi ska äta. Jag minns att jag gjorde ju samma sak förra året. Idag när jag vaknar efter att ha sovit några timmer efter nattpasset ska jag sätta igång och göra ett par formar med jansons frestelse.

För några dagar sedan så var Thomas Möller på NT och jag och inbjudna till Flygledartornet på lite kaffe och pepparkaka. Kul att se hur det såg ut där uppe även om jag varit där en gång för herrans många år sedan. Pratade med bland annat flygplatschefen och hon och jag ska ses efter årsskiftet å skriva ett avtal som gör att det blir något lättare att lyfta med drönaren även om det kan vara ett flygplan som är på väg att landa.

Efter besöket där så traskade vi ner till Kungsängens restaurang och käkade dagens lunch och det smakade inte illa. Å givetvis snackade vi en massa skit som vanligt. Trevligt var det i alla fall. Han berättade att han bara jobbade några dagar till sedan var marknaden min i en vecka då han skulle vara ledig.

Å nog fick jag å göra. Den här olyckan inträffade tidigt en morgon visserligen inte då han var ledig men han hade inte börjat så tidigt så det blev både film och bilder till NT.  I torsdags kväll så rasslade det till. Då hände grejerna på löpande band. Först for jag iväg på en olycka där en person skulle blivit påkörd nära Tingstad men det visade sig att det handlade enbart om en dikeskörning där ingen var skadad.
Hann knappt hem så gick larmet om en trafikolycka vid södra infarten till Norrköping och där köpte NT både film och bild. Väl hemkommen så hann jag knappt ta av mej skorna förrän det gick nytt larm om en älgolycka på E22 vid Tallbacken. Drog iväg förstås och även där köpte NT bilden. När jag rapporterade av till NT och berättade hur det var och att bilder var på väg så gick det ett nytt larm å nu brann det i en villa i Luddingsbo.
Närmaste vägen var ju över Mariehov och Venneberga så jag körde den vägen. Tog några bilder och lite film och åkte därefter hem. Väl hemma skickade jag filmer och Kevin kom lite försynt och frågade om jag köpte popcorn. Faaan.  Hade ju lovat honom dagen tidigare och när jag for iväg på älgolyckan lovade jag ju att köpa det då istället men branden kom ju emellan så jag missade det.
Men jag hade ju lovat så jag tog på mig skorna och körde in till stan och fixade popcornspåsarna och återvände hem. Hann att a en kopp kaffe och skriv in ett par nyheter så gick larmet igen. Klockan var precis midnatt och nu hade en lastbilsolycka inträffat på riksväg 55 nära Skriketorp.

Kan väl erkänna att det var det jobbigaste fotouppdraget på länge. Först att ta sig så nära olycksplatsen som möjligt vilket var att åka in över Åby ner i Graversfors och sen på en mindre väg så jag kom till Skriketorp. Där ställde jag bilen och traskade uppför en väldigt hög och brant slänt bland buskar, stenar och annat innan jag nådde vägen. Väl där konstaterade jag att blåljuset jag sett var första räddningsfordonet som ställt sig som varning för olyckan så jag fick traska ytterligare en bit för att komma fram till olyckan.
Samma väg tebax efteråt och sen pustade jag ut men ont i bröstet, ont i benen och kroppen hade jag. Man är ju fan inte van att göra såna där strapatser vid en fotografering.
Så igår var jag lite OFFLINE några timmar då jag kände att jag fick ta det lugnt. Kändes som jag varit på världens fyllefest och dessutom fått stryk över hela kroppen.
Men dagen och kvällen var ju lugn så jag kunde göra det jag skulle med maten. Nu återstår det att se om det blir mycket trafik idag, dagen före julafton så jag får åka och fota. Men jag kan ju säga att det var en lönsam kväll även om den var jobbig. Fyra bilder och en film till NT på några timmar.

Nu har det ju kommit lite snö och jag vet ju hur det var förra året. Sopbilarna vägrade åka upp när det kom några cm snö så i år var jag förberedd för att få tunnorna tömda så jag drog ner båda två med bilen så de kunde tömma dom.
I natt var jag och hämtade Micke som varit på Julbord med några kunder och det var riktigt nära att han kunde fått en extra utflykt då det gick larm om en brand på Mauritzbergs slott. Men efter någon minut kom återbud och vi kunde fortsätta färden hem. Annars hade det blivit en dryg timmes extra resa för trötta Micke då det tar nästan en halvtimma ut dit å så ska man ju hem också men nu slapp vi. När vi passerade tunnorna så häktade jag på en av dom och drog med hem till gården så det inte är så långt och slänga soporna. I morn kanske jag hämtar den andra men vi får väl se.
Klockan har närmat sig halv sex dagen före julafton. Kevin har lagt sig och sover men fick förstås provsmaka både köttbullarna som jag gjorde tidigare och så även den griljerade skinkan förstås.
Hade ju frågat honom vad han ville ha i julklapp men han ville som vanligt INTE ha något men jag visste ju att han pratat om en ny snabbare och mycket bättre skärm till sin speldator. Så häromdagen så frågade jag vilken han menade å igår så kom den med posten. En lycklig kille förstås även om det nu var en dyr julklapp men jag kompenserar lite då han inte får så många julklappar  eftersom han inte har kontakt med dom.
I år har vi i alla fall bestämt att vi ska ha tre gäster vid matbordet på Julafton. Nja gäster och gäster men ja ja.  Säger inte mer men många förstår nog och en bild lär väl komma upp här och även på Facebook och Instagram  :)

Har konstaterat att jag nog både tänker och grubblar alldeles för mycket. Nog så viktiga tankar men kanske trots allt får jag minska ner med tänkandet. Det är ju trots allt tur att det inte rör sig om några världsliga problem men det stör mig ändå att tankarna ändå finns där. Nu är det ju inte riktigt så många tankar som på bilden sån tur är. Å jag kan ju bara försöka påverka och i vissa fall besluta mig för det jag tänker på. Men som vanligt så tänker jag säkert vidare.

Kommentarer inaktiverade för Var är Julkänslan som man hade förr more...

Det blev en gran trots allt

by on dec.14, 2018, under Allmänt skrivande


Dagarna har rullat på och någon gran kom inte upp till 1:a advent som det brukar göra. Även 2:a advent kom men inte hade jag hämtat nån gran då heller. Övervägde att inte ha någon utegran i år. I så fall skulle det bli första året på säkert 30 år som det skulle stå tomt där. Men det kändes inte rätt inombords.
Så idag ringde jag min gode vän Lelle å fråga om det gick bra om jag tog en liten gran i skogen. Hade bestämt mig för att kompromissa. Det skulle inte vara ingen gran i på altan men det skulle heller inte vara en stor gran.  Hittade denna som var ca 150 cm hög och som jag sågade ner och tog hem. För att den skulle synas skapligt stoppade jag ner stammen i hålet på det stora bordet som står där och där ett parasoll ska sitta. Det passade perfekt. Fram med slingorna, lite julkulor och det såg ju riktigt bra ut.
Inte nog med att jag fixade granden så hann jag byta sängkläder i sängarna, dammsuga stugan och köra ett antal tvättar i maskinen.
I natt är jag för ovanligheten skull ledig då Rebecca ska jobba men risken finns ju att det händer något som gör att jag får ge mig iväg och fotografera. Det sista dygnet har jag ju varit ute på två fotojobb och båda har ju resulterat i att jag fått in bilder i NT. Ikväll är det bara en av våra små vovvar som sitter och värmer sig framför brasan annars brukar alla tre ligga där och trängas.

1 Comment more...

En halvdag med min dotter

by on dec.08, 2018, under Allmänt skrivande

Jag pratade på torsdagskvällen med min yngsta dotter om bävern som jag hade sett. Hon var ju sjukskriven så vi bestämde att jag skulle hämta henne efter jag lämnat Kevin och Ludde i skolan så kunde vi åka dit.
En trött dotter kom in i bilen och vi försvann men som jag sa så var det ju inte så säkert att vi skulle se den idag för jag visste ju inte om den ville vara fotomotiv varje dag.

Men när vi kom dit så såg vi en dam som stod med sin mobil och såg ut som hon filmade. När vi kom fram så nog fanns bävern på plats och nu på ett bättre ställe så även jag fick se bäversvansen som inte syntes på mina bilder igår. Cassandra tyckte den var så liten å gullig så hon ville förstås ha den men hon behärskade sig.
När vi stod där och jag tog min bild kände jag två armar som kramade om mig bakifrån. Kikade ner och såg att det måste vara en dam, men vem……
När jag vände mig om var det ju min näst äldsta dotter Elisabeth som gick förbi med en arbetskompis och skulle på en kurs.  Inte ofta vi ses heller men i dagens läge så är det ju arbete och andra viktiga göromål som tar överhand och tiden för att umgås med nära och kära minskar tyvärr.

Efter att vi fotograferat bävern så åkte Cassandra och jag vidare och vi hamnade på Lindahls på Maxi där vi satt och gottade oss en stund innan vi gick ut igen och åkte vidare.  Körde lite kors och tvärs i stan då vi kom på lite olika ställen om de fanns kvar och så vidare. Som avslutning åkte vi runt till alla gravarna och tände ljus. Vid min farmors grav, min mormors grav, vid Kevins mammas samt Cassandras systers grav. Sen körde jag hem henne klockan hade ju hunnit bli 13 och Cassandras dotter Nicole slutade ju skolan 13.30 och Cassi ville ju hem innan å bädda sängen i alla fall innan dottern kom hem från skolan. Vi kom överens om att ses nästa vecka och luncha på Dillqvist som jag tycker är ett bra ställe.
Efter Jag släppt av henne så åkte jag faktiskt till Dillqvist och tog en dagens och det blev fisk med kallsås och potatis.

Precis när jag hade ätit färdigt fick jag halvspringa till bilen då ett larm gick om en brand i Klockaretorpet. Vid framkomsten visade det sig att ”röken” var ånga och inget annat och någon bild blev inte såld och Möller som kom när jag var tillbaka till bilen log och sa faaaan Uffe var du först nu. Men vad spelar det för roll när det blir ”bomkörning” som jag kallar osålda händelser för.
Sen körde jag ner till Kevins skola och väntade på att Kevin skulle sluta. När jag satt där kände jag att jag skulle kunna somna i bilen sittandes men höll mej vaken och när Kevin kom ut åkte vi hem till stugan. Kevin hade ätit på pizzerian idag å var inte hungrig direkt. Det innebar att jag gick raka vägen till sängen och ja kanske efter någon minut så sov jag.
Knappt två timmar senare vaknade jag och steg upp och lagade mat till honom. Tre ryggbiffar och pommes var det han önskade och det gick ju fort och lätt så jag var glad för det.
Jobbade några timmar men sent i natt så kände jag. Jag MÅSTE vila en stund.  Så jag la mej och sov drygt en timma sen upp igen.
Vid 01-tiden var jag återigen ”pigg” eller i alla fall nästan det ordet.  Hände mycket i landet men inget här som gjorde att jag kunde fara iväg och fota.
Jag känner ju den lille killen rätt väl så straxt efter två gick jag ut till köket. Kevin satt och spelade CS och skratten avlöstes titt som tätt med pratet med sina vänner i Umeå. Men sen tystnade han.
Hörde en röst lite högre än vanligt och även steg som närmade sig. Det luktar kött morfar sa han och sken som en stor sol. Klart det gör jag känner väl dej svarade jag.

Fem minuter till så är pommen färdig sa jag. Tack svarade han som alltid och tillade att jag ska gå och lägga mej nu så jag äter gärna vid sängen. Efter en kort stund kom den glada killen ut i köket, hämtade sin tallrik och ordet SKOLA fanns inte i hans huvud för jag vet att han tycker det är otroligt jobbigt just nu och jag längtar verkligen efter att han ska få sitt efterlängtade vinterlov.  Maten Ja den svepte han försås i sig utan problem och nyss såg han på en fil på datorn men nu hör jag någon snarkning och den kommer inte från hundarna det lovar jag. Fast klart klockan är närmare fyra på lördagsmorgonen.

Kommentarer inaktiverade för En halvdag med min dotter more...

Att driva en gratissida är inte gratis

by on dec.06, 2018, under Allmänt skrivande


Att driva en gratissida är inte helt gratis. Det har Norrköping News, Linköping News och Jönköping News fått erfara. De tre gratistidningarna har hållt sig över vattenytan omkring ett år.
För några månader sedan gick man ut med att lägga ner Jönköping News och idag gick man även ut med att man varslat all personal på både Linköping News och Norrköping News då man måste ha tag i någon som vill satsa pengar.
Men vem vill satsa pengar på webbtidningar som har många besökare och en hel del personal och tydligen en dålig annonsförsäljare. Annonserna skulle ju göra att de skulle utvecklas och överleva sa Matts Ottosson när han och jag satt och fikade i slutet av förra året vid Spiralen. Ett samarbete var tänkt men jag kände på mej att de skulle inte överleva och vad jag minns redan då sa jag till några fotografer att om ett år finns de inte kvar.

Wighsnews som jag driver är ju också gratis men jag har minskat ner på nyhetsutbudet enbart för att tidningar som inte vill betala för att få nyheter inte ska kunna plocka dom gratis på vår sida. Sedan har jag ju inte bara min nyhetssida för den delen utan jag uppdaterar och även sköter nyhetsbevakningen till flera tidningar i Sverige.
Men det återstår väl att se om News drunknar eller om de lyckas hålla huvudet ovanför vattenytan till någon finansiär dyker upp om det nu gör det. Jag är tveksam.

Kommentarer inaktiverade för Att driva en gratissida är inte gratis more...

Solen går upp bakom dimman

by on dec.06, 2018, under Allmänt skrivande

När jag lämnat Kevin och Ludde på skolan så körde jag ner och tog en bild där ett godståg och en personbil hade kolliderat nära hamnbron. Endast mindre skador på bilen och då körde jag upp och tog bilderna på bävern innan jag fortsatte hemåt.

När jag kom till Bankmarken och den grävda lilla ”minisjön” där fåglarna brukar hålla till på våren så var jag ju tvungen att stanna och ta en bild. Dimman låg tät över fälten och solen var på väg upp bakom träden. Jag tycker det blev en rätt skaplig bild.

Kommentarer inaktiverade för Solen går upp bakom dimman more...

Bävern på besök

by on dec.06, 2018, under Allmänt skrivande


En bäver är på besök vid Hästskodammen nedanför Gamla Torget i Norrköping. Bävern är inte så vidare värst rädd utan låter sig fotograferas på nära håll där den sitter och barkar en liten pinne vid kanten till dammen.

Å jag var ju inte ensam på platsen för att fotografera bävern. Medans jag stod där kanske i 5 minuter så var det säkert ett tiotal som kom ner på gräset och tog upp sina mobiltelefoner och tog bilder.

Det finns en liten rörlig film i kategorin Video och musik.

Kommentarer inaktiverade för Bävern på besök more...

Bäverbesök vid Louis De Geer

by on dec.06, 2018, under Videor & Musik

Under de senaste dagarna har en bäver varit synlig i Hästskodammen utanför Louis De Geer. På morgonen efter att jag släppt av grabbarna vid Ebersteinska så körde jag ner och kikade och visst fanns bävern på plats.

Kommentarer inaktiverade för Bäverbesök vid Louis De Geer more...

Första advent men inget ljus tänt

by on dec.02, 2018, under Allmänt skrivande


Idag är det första advent men något adventsljus har inte tänts i stugan och det har jag nog inte tänt på många år. Räcker med adventsljusstakarna tycker jag som lyser så vackert i fönstret. Grått och trist utanför stugan är det och det blev bara några få timmars sömn på förmiddagen. Sen upp och tända på brasan, sätta på en tvättmaskin. Återstår det gamla vanliga då. Vad vi ska äta till middag idag.

Kommentarer inaktiverade för Första advent men inget ljus tänt more...

Restaurang rökfylld

by on dec.01, 2018, under Blåljusbilder


Jag hann inte mycket mer än hem från branden i ladan förrän nästa larm gick och denna gång var det på Kungstorget det börjat brinna i källaren.  Det var ett sopkärl som brunnit men röken hade även spridit sig till en restaurang så räddningstjänsten fick bryta upp dörren till den och sätta in fläktar för att ventilera ut röken.

Kommentarer inaktiverade för Restaurang rökfylld more...

Så fick man fara till stan

by on dec.01, 2018, under Blåljusbilder


Straxt före fyra i morse så gick larmet om en brand på Vattenverksvägen nära E4. När räddningstjänsten och även jag till slut kom fram så brann det rejält i den stora ladan som står längs med E4. Någon chans att rädda byggnaden som just hade börjats renoveras fanns förstås inte utan man såg till att inte branden spred sig till andra byggnader och terrängen.

Kommentarer inaktiverade för Så fick man fara till stan more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.