Archive for november, 2018

Min gode vän på besök

by on nov.29, 2018, under Allmänt skrivande


Häromdagen var min gode vän och granne Lelle på besök. Sliten efter att ha jobbat alla år och kanske inte alltid tänkt på hälsan så stötta ja honom då vi traskade in på gården. Jag hade ju lovat att han skulle få ta några granar som stod på min tomt som han hade kunder till. Något kaffe blev det dock inte då jag själv straxt efter skulle fara in till stan och hämta Kevin och Ludde i skolan.
 
Jag hade ju lovat lilla grannkillen Hugo att han skulle få vara med och sätta upp lite tomtar när jag tog ner dom från vinden. Men först hjälpte han mej att plocka ner alla Trollen som jag har i ett par stora kartonger.

Sen kom ju det intressanta att plocka upp alla små och även stora tomtar från kartonger och kassar och det gillade han ju.

Igår var Rebecca med ut på ett fotojobb på gamla E4 och då passade hon på att fota mej när jag var i full färd med att fotografera. Det var den här lastbilen som var inblandad i olyckan och bild på själva olycksbilen finns ju på Kategorin Blåljusbilder.

Men både Rebecca och jag kom med på en bild kunde vi konstatera i Norrköping News. Vi hade ju kunnat gå undan om han hade sagt till oss men nu fick det bli som det blev och vi kom med.

Så här blev hyllan i alla fall där lille Hugo var med och plockade upp tomtarna häromdagen. Antalet tomtar har nog minskat lite då några har gått sönder och nya inte har införskaffats men nog har jag mellan 50-70 st små och stora om man räknar med dom som finns ute på gården också som ska tas fram innan helgen.

I hallen precis utanför toaletten står de här två tomtarna tillsammans med den lille belysta stugan å träd. Den fick jag för många år sedan av Kevin.

Julgardinerna blev tvättade idag också och upphängda. Finns ett par stycken kvar men det fixar jag i morn. Men så här ser det ut i matrummet i alla fall och där det förstås även finns tomtar lite här och var.

Har ett par riktigt stora som står här inne i stugan också och som inte är utetomtar för då skulle dom bli förstörda men nog finns det plats för alla tomtar.

Så fort man stiger in genom ytterdörren blir man varse att det finns tomtar i stugan. Å här passade även lilla Candy på att komma med på bilden.

I det så kallade blomsterrummet där vi inte har fullt så varmt som i övriga stugan har även adventsljusstakarna kommit på plats och även några tomtar.
Men i morron som sagt vad ska jag fixa till resten så då kommer det nog några fler ”juliga” bilder.

Kommentarer inaktiverade för Min gode vän på besök more...

Svår trafikolycka på gamla E4

by on nov.29, 2018, under Blåljusbilder

Rebecca och jag satt och jobbade vid varsin dator då hon höll på att kolla priser på en Canvastavla till en bild som hon tagit till en kund. Hade precis hällt upp en varsin kopp kaffe när larmet gick.

Å det var mycket räddningsfolk framme vid personbilen där en äldre kvinna hade skadats då hon kolliderade med en lastbil vid avfarten till Klinga. Även denna gång blev det ett par bilder till NT förstås trots att deras egen fotograf var på plats men det gäller ju att vara snabb också å det var väl tydligen vi.

Kommentarer inaktiverade för Svår trafikolycka på gamla E4 more...

Brand i Moskégrunden

by on nov.29, 2018, under Blåljusbilder

Straxt efter 23 på tisdagskvällen så larmades räddningstjänsten till Moskebygget på Ektorpsgatan. Hade ju själv lagt mej precis för att bara vila en stund men efter en minut och 28 sekunder öppnade jag bildörren. -14 grader var det ute så inte fan var det skönt när man precis lagt sig under täcket.

Men det fick gå och in till stan kom jag medans det rök en aning och räddningstjänsten fanns kvar på plats. Så det blev att leverera bild till NT.

Kommentarer inaktiverade för Brand i Moskégrunden more...

Singelolycka på E4

by on nov.27, 2018, under Blåljusbilder


Var på väg in till stan en sväng på förmiddagen när det gick larm om en olycka norr om Norrköping. Tänkte strunta i den så jag fortsatte att köra långsamt men när jag kom utåt Mediamarkt så tänkte jag att jag kan ändå svänga förbi och kika ifall de var kvar. Å visst var dom det och visst blev det bild såld till NT.
En person skadades vid singelolyckan som inträffade vid påfarten till E4 från riksväg 55.

Kommentarer inaktiverade för Singelolycka på E4 more...

Efter lång och trogen tjänst

by on nov.27, 2018, under Allmänt skrivande


Ikväll gav den upp efter mycket lång och trogen tjänst i stugan. Vet inte hur många år jag haft denna bryggare men ikväll när jag skulle hämta nybryggt kaffe så fanns det inget i kannan och den lyste så den skulle ju brygga. Så det blev att koka lite vatten och hälla i filterhållaren så kroppen fick det den behövde så här på kvällskvisten.  I morgon blir det en sväng till Jula och kika på en ny.

Igår så stod jag och kikade på denna älg som fanns nedanför stugan på fältet inta alls långt bort. Fick några riktigt bra bilder innan jag var den första å ge upp och gå in igen. De är inte längre så skygga här ute för de hör väl oss rätt ofta kan jag tänka mej och morötterna är ju goda som ligger på marken.

Idag på förmiddagen så fanns de här fyra rådjuren på plats på nästan samma ställe och intog frukosten. Lite senare på dagen så kom även älgen återigen på besök men idag blev det ingen bild för jag fick så det räckte igår.
Även ett par fotojobb hann jag med under dagen idag och ett resulterade i att jag fick dagen att gå ihop fotomässigt då NT köpte bild. Men den finns ju under fliken Blåljusbilder.

Kommentarer inaktiverade för Efter lång och trogen tjänst more...

Ser ut att vara fullmåne ute

by on nov.25, 2018, under Allmänt skrivande


Var inne i stan en sväng på kvällen på ett larm som slutade med en bomkörning. På vägen hem fick jag se månen högt på himlen som försökte tränga sig igenom molnen. Stannade till bilen och tog bland annat denna bild.
Klockan har passerat 01 natten mot söndagen och jag kikar på termometern och nu ser det ju ut som vinterkylan har kommit. -5,5 grader utanför stugan och faktum är att det kom ju lite snö tidigt på lördagsmorgonen också men som sagt det var lite bara.

1 Comment more...

Vi äter inte bara oxfile

by on nov.24, 2018, under Att lag mat

Många av mina vänner tror nog att vi bara äter oxfile och ryggbiff men så är det faktiskt inte. Vi äter även vanlig husmanskost också. Idag blev det kycklinggryta med currysås och ris. Häromdagen så blev det köttfärslimpa och potatis med gräddsås.

Å även om det nu är husmanskost så försöker jag i möjligaste mån att få det att se riktigt smakligt ut på tallriken också. Å det blev två stora köttfärslimpor som jag gjorde och en av dom frystes in till ett annat tillfälle.

Kommentarer inaktiverade för Vi äter inte bara oxfile more...

Skadegörelse på kyrkogård

by on nov.24, 2018, under Blåljusbilder


Fick ett tips under middagen om en skadegörelse på Sankt Johannes kyrkogård i Norrköping. Tog med mig kameran och rullade in och NT tog in både film och bild och även SVT köpte en bild.

Kommentarer inaktiverade för Skadegörelse på kyrkogård more...

Bil och spårvagn i krock

by on nov.24, 2018, under Blåljusbilder

Igår kväll när jag körde in till Vilbergen för att köpa lite godis så lagom när jag rullade in på parkeringen så gick det larm. Det var en spårvagn och en bil som hade kolliderat vid Brockmansplan vid Trozelligatan.

Även då hade jag tur och fick leverera en bild till NT som tyvärr tog in en lite oskarp bild när det fanns ett antal att välja på men de ändrade om det lite senare på kvällen.

Kommentarer inaktiverade för Bil och spårvagn i krock more...

Lite drönarhjälp

by on nov.24, 2018, under Allmänt skrivande

Häromdagen hade Rebecca ett fotojobb som skulle göras ute på på en asfalterad väg. Jag hade ju lovat att ställa upp och hjälpa till med att ta några drönarbilder.
När dagen närmade sig så kunde både hon och jag konstatera att vädret var i alla fall inte till våran fördel.

Men vad gör man inte för att få en bra bild tyckte Rebecca som la sig ner på den blöta och skitiga vägbanan efter att en snöpinne tagits bort. Själv klarade jag ju mej med att stå och styra drönaren som igentligen inte tycker om regn men det var ju så kort tid så jag chansade. Jag har ju två ifall en skulle flippa ur.

Å här är en av de bilder jag tog på bilen med drönaren och återstår att se vilken de väljer att använda.

Kommentarer inaktiverade för Lite drönarhjälp more...

Brand i pannrumsbyggnad

by on nov.20, 2018, under Blåljusbilder

Kevin ville åka in och träna vid 20-tiden och jag sa precis åt honom att göra sig i ordning så kunde vi åka när larmet började att tjuta. Pannrumsbrand vid Evertsholm och Kevin var klar snabbare än blixten denna gång och straxt efter var vi på väg genom skogen ner mot Loddby och bara en bit från Loddby mot Söderköping såg jag blåljusen.

Medans vi var på väg hade jag varskott NT att jag var på gång och fick nästen klart på att de ville ha en bild från platsen så här på kvällskröken från någon blåljushändelse. Å mycket riktigt så fanns det en bild på NT:s webbsida efter en stund. Kevin och jag lämnade platsen och körde stora vägen genom Västra Husby in mot stan och hans träning. Jag väntade en dryg timma och under tiden hände inget på blåljusfronten men jag hade i alla fall ett långt å trevligt samtal med en bekant. Var ju ett tag sen vi pratade så här länge om allt möjligt så tiden gick ju fort där jag satt på parkeringen.

Kommentarer inaktiverade för Brand i pannrumsbyggnad more...

Grannen blev bjuden på middag

by on nov.18, 2018, under Allmänt skrivande


Många kanske undrar om jag inte kan laga någon annan mat än Hasselbackspotatis och Oxfile. Men det kan jag men nu har ju inte Rebecca och Micke i grannstugan blivit bjudna på middag här inne sedan i våras så då tyckte jag att de kunde få smaka denna goa rätt. För visst är det gott och alla verkade nöjda och mätta när de lämnade stugan.

Kevin ville ju som vanligt inte vara med på bild så det fick bli en bild på enbart gästerna.  Nu är disken inplockad och diskmaskin igång och själv tänker jag lägga mej en stund och vila för man blir ju absolut inte piggare av  att äta för mycket. Tänk om man lärde sig att äta till man blev mätt och sedan inte fortsätta bara för det är gott men nåt sånt har jag inte lärt mej tydligen.

Kommentarer inaktiverade för Grannen blev bjuden på middag more...

Att kunna jobba från bilen

by on nov.18, 2018, under Allmänt skrivande


Ofta sköter jag mitt jobb ifrån bilen. Så har jag kunnat gjort i flera år nu och jag kan sitta ute i skogen och njuta av solen eller fotografera djur utan att för den skull missköta jobbet. Men att kunna jobba från bilen  kräver också en del. Uppladdade mobiler, datorer, routrar, drönare, kameror och även nåbra powerbankar ifall nåt batteri tar slut och jag inte vill starta bilen.
Så var 14 dag går jag igenom allt och laddar upp det igen men en del av utrustningen laddas ju ett par gånger i veckan också.
Så när Kevin är och tränar i Vilbergen så har jag ju allt som behövs med mej så jag inte behöver åka hem för att bara efter en stund fara tillbaks igen utan då står jag där på parkeringen och sköter mitt jobb. Ibland händer det att jag far därifrån om det går något larm som är fotograferingsbart i Norrköping eller dess närhet.

Igår när jag satt och väntade på honom  så fick jag se två bekanta ansikten som kom ut från Ica. Jag visste ju att de var å handla men nu testade jag kameran och tog en bild på långt håll i mörkret. Det var ju grannen Rebecca och lilla Hugo.
Vi stod och pratade och hon tror väl att jag står å spanar in brudar på parkeringen men det gör jag faktiskt inte. Jaja  hade jag tagit ett kort på henne så skulle väl hon göra något också.

Så hon tog en bild på mej där jag satt i bilen som vanligt. Å hon nöjde sig ju inte med det utan min bil är ju rejält skitig och även på bakrutan.

Så då skrev hon det där så folk kunde se, men då var jag allt kvick och gick ut och torka bort texten :)   Efter en stunds prat så kom Kevin ut tillsammans med Liam som han hade tränat med och vi åkte tillbaka hem till stugan där jag fortsatte jobba.

Kommentarer inaktiverade för Att kunna jobba från bilen more...

En bomkörning mitt i natten

by on nov.17, 2018, under Blåljusbilder


Straxt före ett gick det larm om en trafikolycka på Hagagatan i Norrköping.  Misstänkte att Slöman tog en whiskey så jag slet på mig kläderna och for iväg. Men när jag kom fram såg jag den gamle mannen stå å fumla med kameran. Tog ett par bilder och skickade iväg och pratade en stund med Håkan som bor på den gatan. Sen gick jag mot bilen å jag passerade Slöman som var i full färd med att skicka bilder. Han hade ju sett att jag kom och fick lite ”bråttom”  Å den här gången hade han tur och jag kunde bara notera att min resa till stan blev en bomkörning.

Kommentarer inaktiverade för En bomkörning mitt i natten more...

En sväng upp mot Rodga

by on nov.16, 2018, under Allmänt skrivande


På förmiddagen så körde jag upp mot Rodga och tänkte hitta några nya små gölar som jag kunde fotografera men när jag passerat Sörsjön så körde jag in på den lilla vägen där Nanne har sin sommarstuga och där jag varit en gång tidigare.

Man var ju välkommen till Ängstugan stod det på den lilla stenen men det blev ju inget kaffe i den stugan eftersom hon inte var ute men jag parkerade bilen och gick ner där vi gick och plockade svamp sist. Å den här bilden tog jag vid en liten göl som ligger straxt intill vägen. och som är en fortsättning på sjön Rödgölen.

Efter en stund kom jag fram till Ysjön som låg en bit längre in i skogen där jag tog några bilder. Å fler små sjöar hittade jag men det får allt räcka med de här bilderna.

Faktum är att jag även hittade höstkantareller på flera ställen men de fick faktiskt vara kvar  eftersom jag hade bestämt mig för att fotografera.

Fortsatte sen på några ännu mindre vägar och till slut så kom jag ut vid Getsjötorp ovanför Svärtinge och kunde åka in mot stan lagom för att hämta Kevin som slutade vid tre.
En sväng till stan blev det förstås också ikväll eftersom Kevin ville träna men inte hände det något medans jag satt och väntade på honom utan det var bara att vänta tills han kom ut å vi åkte tillbaka till skogen.
Nu är klockan snart midnatt och det är dax att se om det händer något i Västerbotten så man kan uppdatera deras webbsidor i natt. Har ju faktiskt varit otroligt lugnt där uppe men det är ju inte något jag kan göra åt även om det känns trist att inte kunna uppdatera så mycket.

Kommentarer inaktiverade för En sväng upp mot Rodga more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.