Archive for oktober, 2018

Dax för lite fotografering

by on okt.17, 2018, under Allmänt skrivande, Vem är Trollet i skogen


Jag gillar ju inte å vara med på bild men den här bilden lyckades min granne Rebecca att ta på mej när vi var uppe hos Janne Skvättan i dag.

Alltid allvarsam och att kika in i kameran eller le är liksom inte min grej så därför ser jag väl buttrig ut hela tiden på bilder.

Kommentarer inaktiverade för Dax för lite fotografering more...

Vilken granne jag har

by on okt.17, 2018, under Allmänt skrivande


Så här fint utanför stugan ser det ut idag när grannen Rebecca har varit ute och fixat i hela trädgården i flera dagar. Det är ris, buskar, gräsmatta å annat bråte som kommit bort så nu är vi alltså beredda på snön här ute i skogen.

Häromdagen fixade hon ju till så drönaren fick lite färg också så jag hittar den lättare om den mot all förmodan skulle försvinna eller krascha men får väl hoppas att det räcker med en drönarkrasch. Här är Hugo och vår lilla Tussen med ut när jag testar drönare så den går problemfritt.

Å nog borde den här synas bättre så här på hösten om den skulle försvinna. Så nu är det bara de extra lamporna som ska dit igen så den är godkänd för nattkörning också.

Bubbelbadet har slutat läcka efter att jag stängt av kranarna till en pump så nu ska den skruvas bort och förhoppningsvis ska han som jag lämnar den till kunna byta packning så även den pumpen kommer igång igen. Å klart att Kevin har varit nere och testat badet.

Den här tjusiga bilden tog jag härom morgonen när jag körde Kevin till skolan. Solen på väg upp men väldigt dimmigt på fältet mellan backen och vår stuga.

Medans Rebecca har fixat gården så har Hugo tagit hand och även fått sällskap av Tussen. Å så här såg det ut igår när Hugo åt lunch på sin altan. Själv var jag ju i stan men Tussen viker inte en meter från Hugo vad han än gör på tomten så de är verkligen bästisar.

Å vad hörde jag i morse när jag gick upp utanför min toalett. Kikade ut och klockan var ju bara halv åtta men nog fan var Rebecca ute och fixade och Hugo väntade ju på Tussen.

Framåt förmiddagen så åkte vi upp och hämta potatis hos Lelle och Rebecca och Hugo hängde på. Efter det så körde vi vidare till Janne Skvättan och hälsade på som höll på att släppa ut sina hästar för dagen.

Hugo skulle få sitta på en av hästarna men han kom lite långt bak så hästen började krumbukta sig lite å då valde allt Hugo att avstå från någon kort hästridning.

Janne undrade om jag inte kunde ta ett par flygbilder nån dag eftersom han fått i ordning på poolen igen. Å klart jag kunde det och drönaren hade jag ju med mej.

Tussen har varit med Hugo hela dagen och först vid 19-tiden ikväll så kom hon tebaka hem in till stugan fast det var allt lite tveksamt att hon ville det hade det sett ut som å så här såg det ut lite tidigare inne i deras stuga å bilden fick ja ju av Rebecca.

1 Comment more...

Så var helgen över

by on okt.14, 2018, under Allmänt skrivande

Så var helgen över. En helg med strålande solsken och närmare 20 plusgrader på dagen.  Jag har dock inte fått så mycket gjort i trädgården som jag tänkt mej för skallebangen och allt annat gör att jag är stentrött men det blir väl bättre vartefter.
Tidigt i går morse så skrev mina vänner i Borlänge Godmorgon och platsen var i Ullared. Hade en liten känsla av att de skulle kika förbi på hemvägen och mycket riktigt.

Framåt kvällningen rullade en fullastad bil med Ge-Kåspåsar upp på gårdsplanen och Erica och Magnus berättade att nu var Julklappsinköpen klara för i år. Ja så kan man ju också göra. Lite fika och lite prat blev det innan de lämnade skogen och fortsatte sin långa resa hem till Borlänge.
Nattjobbet gick bra men hade attans så svårt att somna i morse så jag gick ut och satte mej på slipersen vid grusgången och åt lite frukost medans hundarna var ute. Sen gick jag in och lyckades somna ett par timmar.

Fick igång den lilla fyrhjulingen men så fort jag stannade den och skulle starta igen så var batteriet dött så det blir nog att införskaffa ett nytt batteri till den i veckan. Snälla grannen Rebecca kom in och körde med trimmern där man har svårt att komma åt med åkgräsklipparen för jag tänkte att gräset skulle klippas en gång till nu innan det blir kallt och den eventuella snön faller ner.

Hug som var på gården på framsidan var ju nöjd för han fick ut Tussen att leka med och hon rymmer ju aldrig hemifrån heller är ju en fördel.  Men nu har klockan närmat sig sex och Hugo har gått in till deras stuga och likaså Rebecca. Hennes gubbe Micke har lite ont i ryggen så han har hamnat i sängen framför tvn. Här i stugan sitter Kevin och ser på nån film på datorn. Själv funderar jag på om jag ska vila eller inte. Nu har vi ju i alla fall ätit Entrecote och potatis med pepparsås ja å så ett par stora ryggbiffar också förstås. Här räcker det ju inte med en kötbit var :)

Kommentarer inaktiverade för Så var helgen över more...

Nu är värmen i stugan tryggad för vintern

by on okt.11, 2018, under Allmänt skrivande


Ikväll kom den stora lastbilen med sex gallerkorgar fulla med prima björkved i rätt längder som förra året. Placeringen på korgarna blev nog lite bättre än förra året så nu kan vi elda på och det var ju verkligen kris. Vi hade väl kanske till ett par dagar kvar att elda med och även om det nu ska bli varmt igen så känns det bra att ha allt hemma.  Här har fyra korgar lastats av och ytterligare två kom på plats innan jag drog över presseningen.

Tidigare idag var jag ute vid Kungsängen då jag såg på min flygradar att Sjöräddningshelikoptern 006 var på väg in mot Kungsängen. Tog några bilder på den men blev ju inte helt nöjd av vissa orsaker så jag får nog lurpassa på dom nästa gång de kommer och äter här.

För faktum var att de flög från Visby till Kungsängen och så gick de in och åt lunch på restaurangen innan de satte sig i helikoptern och på radarn kunde jag följa dom tillbaka raka spåret till Visby. Måste ju kännas bra att kunna åka över till fastlandet och äta lunch. Men misstänker att det var någon som kanske behövde några flygtimmar extra å då var ju den utflykten rätt bra.

Kommentarer inaktiverade för Nu är värmen i stugan tryggad för vintern more...

Vilken tur jag hade

by on okt.09, 2018, under Allmänt skrivande

Idag när jag åkte in till stan så mötte jag Slamsugsbilen å jag trodde ju inte det växt upp något direkt men för säkerhets skull gick jag och kikade när jag kom tillbaka hem.
Det var totalt igenväxt så jag hittade en såg och så var det bara å börja. Jag hade ju inte lust att betala två körningar då de inte går in om det inte finns en gång till trekammarbrunn.

Så till slut fanns det en gång. Inte skitstor men nog så man kan både gå och dra fram slangen när han tömmer brunnen.  Pratade med honom och nu skulle han ju inte komma förrän i morgon. Då är det bara att hoppas att han inte kommer när vi ska fara till skolan för då lär vi väl komma försent men det märker vi ju.
Idag blev det ett par extra körningar till stan då Kevin skulle ta sitt första Gymnasieklassfoto och det var ju förstås två timmar efter att de slutade skolan så jag hämtade honom och så åkte vi hem och åt under tiden.
Lite senare ikväll så bar det av igen till stan då han skulle träna med Markus och efter 1,5 timmar så bar det av tillbaka hem. Idag hände det inget blåljusnyttigt när jag var i stan men igår lyckades jag ju kränga en bild på en singelolycka på E22 nära Tingstad. Även fast jag var hemma och positioneringen blev fel från början så hann jag fram och ta bilder.
Ska nog krypa ner och vila ett par timmar innan nattpasset nu för jag fattar inte men jag blir bara tröttare och tröttare för varje dag som går och skallebangen ja den får ja ha ett tag till då det inte finns några tider enligt vårdcentralen utan jag står på ”kö-listan”

Kommentarer inaktiverade för Vilken tur jag hade more...

2 Blyga Läppar

by on okt.07, 2018, under Allmänt skrivande


Igår kväll efter mycket velande bestämde jag mej för å åka in till Borgen en sväng. Min kompis Anneli på Öland skrev ju att 2 Blyga Läppar skulle spela där och dels gillar jag dom och så är det ju hennes son som spelar trummor också. Men betala 240 kr för några timmar med högt ljud. Näää
Så jag åkte in vid halv tolv och kom in utan att betala å där stod jag sedan och tog ett x antal bilder på gruppen som jag lovat dom å så förstås lyssna ja ju på deras låtar.

När spelningen var slut hängde jag med Fredrik in där gruppen satt i lorsen och pustade ut efter spelningen och vi konstaterade att han hade även varit med när Kevin var och spelade Ölandscupen för några år sedan och då spelade ju hans lillebrorsa mot Kevins lag :) Minns ju Anneli och hennes sambo Per men han berättade ju att han inte riktigt såg så vårdad ut på den tiden så det kanske var därför jag inte minns honom. Tyvärr vann ju Öläningarna den matchen.

Mycket folk kom det i alla fall för att lyssna och se 2 Blyga Läppar å när spelningen var slut låg det tyvärr ett x antal flaskor både hela och trasiga över stora delar av golvet kunde jag konstatera.

Ta en bild för faan så jag kan skicka det till morsan flina han å sa å jag som inte gillar å vara med på bild ställde trots allt upp och klart hon blev nöjd av å se två så stiliga killar eller…..

Kommentarer inaktiverade för 2 Blyga Läppar more...

En djäkla vecka å vara tråkig

by on okt.06, 2018, under Allmänt skrivande


Veckan som varit har väl kanske inte varit den bästa men jag får väl trösta mig med att det finns dom som har det värre. Denna bild togs i början av veckan och det är faktiskt en drönarbild hur dumt det än låter. Men på grund av slarv och glömska så blev det som det blev. Drönaren for in i några träd för att till slut dimpa ner på backen och där ta en bild där den låg. Själv tog jag bilen upp till positionen där den skulle finnas på ett ungefär. Hade ju redan konstaterat att den trots allt låg på marken och inte satt fast i något högt träd.

Lastade in ”delarna” i bilen och körde hem och la upp vraket på bordet. Den såg ju inte precis flygbar ut så jag packade direkt ner den i orginalkartongen som den låg i när jag köpte den och därefter fixa jag på en adresslapp med destination Mölndal i första skedet och sen transporteras den troligen vidare till DJI i Holland. Får väl se det positiva trots allt att jag har ju en exakt likadan i reserv om det nu skulle dyka upp något drönarjobb för den som syns på bilden får jag väl vara utan några veckor såvida de inte beslutar sig för att skrota den och då får man visst köpa en ny till reducerat pris då de tar denna som reservdelsmaskin.

Å som det inte räckte så började bubbelbadet att läcka och inte så lite heller. På ett dygn hade vattnet sjunkit rejält och först i går på fredagen hittade jag läckan och kunde stänga av den delen. Nu får jag visserligen skruva loss en pump och lämna in då det är packningen på pumpen som pajat och som gjort att den läcker. Men det blir ju förhoppningsvis inte lika dyr kostnad som drönaren.

En vacker höstbild har jag i alla fall tagit. Den här Eken står och växer precis innan man svänger ut på stora vägen hemifrån oss. Å jag kunde ju inte låta bli att ta en bild. Någon skrev  på Fejjan att är det sista drönarbilden innan den störta men så är det alltså inte. Den är tagen med min nya kamera som fungerar kanonbra.

Ett larm ut till Östra Husby på en misstänkt brand visade sig vara övning när jag närmade mej så jag vände och åkte hemåt. En bit på hemvägen dök den här upp lugnt spatserande sen gick den över vägen längs med och kom därefter upp igen på vägen fast nu bakom bilen för att sedan springa förbi bilen på fältet. Kanske var den påverkad av för många jästa äpplen vad vet jag.

En bilbrand och en singelolycka lyckades jag fota igår och vid bilbranden var Kevin och tränade så därför hann jag ut på E4 och kom snabbt fram vilket gjorde att jag fick sälja bild till NT.
Någon timma senare undrade Kevin om han kunde få gå och kika på en Vita Hästen match som började sju. Klart han fick det och vi hämtade Macke å så körde jag upp dom till matchen. Bara en kort stund senare så gick larmet. Singelolycka på riksväg 55 och jag styrde kosan dit och även här fick jag några bra bilder dom gjorde att NT köpte ytterligare en bild så två bilder denna vecka får väl duga även om det inte är bra.
Idag gick larm om en singelolycka på väg 209 och jag fick för mej att den var nära Östra Husby men när jag passerat den lilla byn fick jag reda på att olyckan inträffat nära Arkösund men hade jag åkt så här långt så kunde jag lika gärna åka resten. Tog några bilder till min egen nyhetssida för NT hade ju sin fotograf som bodde inte långt från olyckan redan på plats. Så det blev som man säger på taxispråk om man inte får några passagerare. Det blev en bomkörning.
Var i alla fall nere vid bubbelbadet ikväll och konstaterar att vattennivån håller sig och så länge jag inte kopplat loss pumpen som är trasig så går det ju också att bubbla så nu väntar jag på att termometern ska visa 39 grader också.
Ny jobbnatt även om jag nu känner mej som jag skulle kunna gå och lägga mej och sova i flera dygn. Hade ju velat gå till Borgen där 2 Blya Läppar spelar ikväll men dels är ja trött och jag är ju lite småsnål också. 240:- för ett par timmars lyssnande. Nja det slutade med att jag bestämde mej för att vara kvar i skogen.

Kommentarer inaktiverade för En djäkla vecka å vara tråkig more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.