Archive for september, 2018

by on sep.29, 2018, under Allmänt skrivande


I torsdags var jag i Söderköping en sväng och tog även en fika på Jannes konditori som ligger vid Hagatorget. Passade på att ta ett par bilder och en gång i tiden som mycket ung så var jag anställd på kommuns parkförvaltning och jag minns hur jag klippte den stora gräsmattan här då. Men då fanns inte många växter där utan bara några enstaka blommor. Nu ser det ju helt magiskt ut.

Gick ner till ån och tog även en bild upp mot det gamla Stadshotellet och förr så fanns även systembolaget i samma byggnad. Långt där borta såg jag några änder och beslöt att zomma in en and och ta en bild.

Å nog blev bilden bra fast anden var säkert över 100 meter bort och stod i ån på en liten sten under ytan men det är inte mycket vatten i ån mot förr.

Sent igår kväll så gick larm om en singelolycka vid Skönbergakorset utanför Söderköping och jag for iväg ut till bilen och körde dit. Fick några bra bilder och även film. Men NT valde att bara köpa bilderna men man får väl vara nöjd ändå. Sen var det bara att fortsätta jobba och jag var rätt så seg när jag somnade runt halv åtta i morse.
Plockade och styrde här hemma och framåt kvällen så körde jag in Kevin till Vilbergen där han skulle träna en stund. Jag åkte en sväng på stan och det var otroligt mycket folk ute eftersom det är Kulturnatten idag.
Åter i Vilbergen så parkerade jag och bredvid mej stannade en stor amerikanare och frun i bilen hoppade ur och gick in och handlade på Ica. Straxt efter kom hon tillbaka med sina varor och de skulle starta bilen. Mannen försökte ett par gånger men jag hörde hur trött batteriet lät. Han gick ut och öppnade kofferten och jag öppnade min bildörr och sa.
Jasså du får inte igång bilen, nää svarade han och inga startkablar har jag heller har du några. Nä det hade jag ju inte men jag sa det fixar sig och så öppnade jag min låda med drönare powerbankar m.m.

Slet upp min något större powerbank som man faktiskt även kan starta bilar med och som jag köpt på Biltema men aldrig testat. Jag laddar ju upp alla mina batterier en gång i veckan som finns i den stora väskan så jag visste ju att det fanns ström i.
Han skrattade och sa att det där funkar inte. Jaja  sa jag och skrattade och frågade vilken av poolerna på batteriet som var + då de såg lika ut på den gamla bilen. När jag satt dit dom sa jag åt honom att gå in och starta den. Motorn gick runt och efter ett par sekunder så hade bilen startat å både mannen och frun såg lyckliga och glada ut. Nyfiken blev han ju var jag hade köpt den och vad den kostade. Några hundralappar på Biltema svarade jag och han tog mej i hand och tackade och frun gav mej en kram innan de gick in och körde därifrån.
Straxt efter kom Kevin ut från träningen och vi körde tillbaka ut till skogen och nu har alla powerbankar, drönarbatterier m.m satts på laddning då det är helg.

Kommentarer inaktiverade för more...

Ett varv till Maxi med Kevin

by on sep.25, 2018, under Allmänt skrivande

Igår bestämde jag mej för att organisera om lite i bilen när det nu börjar bli kallare om nätterna. Att ha utrustningen ligga kvar på nätterna gör ju att batterierna drar ur om jag nu inte har värmaren inne ibilen i gång som jag hade förra året. Så jag tog in allt igår och gjorde om min gamla hårda väska där jag hade filmutrustningen tidigare.

Å så här blev det. Under kontrollerna ligger dessutom extrabatterier till drönarna och även varningsljusen som kan användes vid behov nattetid. Min stora nya kamera fick däremot inte plats så den får allt hänga på axeln men hamnar även den inne nattetid. Är nog dax att backa in bilen i garagetältet nu så man slipper skrapa rutorna om det är bråttom iväg. I morse var ju faktiskt lite frost på rutan men jag slapp att skrapa dom i alla fall.

Körde in Kevin till skolan då termometern utanför stugan bara visade på någon plusgrad och det är nog inte så skönt att åka moped nu. Ludde valde dock att göra det även idag men det tar nog inte många dagar förrän även han vill sitta i en varm bil till och från skolan.
Kom lagom hem och fixade lite när mobilen ringer. Det var Kevin som undrade om jag var i stan. Men det var ja ju inte men då var det inget sa han. Men då jag frågade honom så berättade han att klassen hade fått håltimma på 2,5 timmar på grund av en slarvig lärare. Jag kommer å hämtar dig sa jag åt honom och han lät ju glad men på vägen in funderade jag på om vi inte skulle åka och köpa kläder på den tiden. Hade ju planerat klädinköp denna vecka å då skulle vi ju ha det gjort.  Så när jag kom till skolan å berättade min idé tyckte även Kevin det lät bra.
Fast först åkte vi till Mediamarkt då jag lovat honom tidigare att få Fifa19 edition när det kom ut och det kom ju faktiskt ut idag. Så han blev ju nöjd direkt. Han tyckte vi kunde kolla på Lager 157 om de hade några skapliga jeans men det fanns inga som passade i storlekar tyckte både han och jag men då väntar vi tyckte han.
Nämde att det fanns ju en märkesbutik på Maxi men han var lite tveksam å sa att han hade ju fått spelet nu även om han gärna skulle vilja ha märkeskläder. Så vi körde över till Maxi och gick in  i den butiken i alla fall. Å visst hittade vi rätt storlekar där som satt perfekt så det blev två jeans, två t-tröjor och så gick vi och åt på restaurangen de har där. Förr gjorde jag det ofta men de har nog bytt ägare flera gånger där och maten smakade ju inte så värst bra men som Kevin sa efteråt . Var ju inte så gott men man blev ju i alla fall mätt.
Nu har jag släppt av Kevin i skolan igen och är hemma i skogen och fixar en tvätt och hänger in Kevins nya kläder i skåpet. Om ett par timmar ska ja fara in igen och hämta honom. Men kanske jag har tur. Hade ju faktiskt tur igår när jag hämtade honom då det gick larm precis när vi körde på Ektorpsgatan så det var bara å dra till Norra Promenaden och fota och jag lyckades kränga en bild till NT.  I helgen hade jag ju olyckan på E4 där åtta bilar var inblandade i en olycka där jag fick kränga både bilder och film till NT.

Kommentarer inaktiverade för Ett varv till Maxi med Kevin more...

En riktigt blåsig helg

by on sep.22, 2018, under Allmänt skrivande

Igår så blåste det jäklar mycket och det blåste inte bara utan det vräkte ner regn och åskan gick också. Var inne några svängar i stan och tänkte jag kunde fånga någon stormbild som gick att sälja men det sprack. Kevin var och tränade och efter det så följde Liam med ut i skogen. Å eftersom nu bubbelbadet var fixat och rent samt varmt så passade grabbarna på att vara där en stund och lite senare på kvällen kom hans pappa och hämta honom.
Idag så var det dock vackert väder men blåsten hade inte riktigt gett med sig. Jag körde in Kevin till träningen och lagom när jag släppt av honom så gick ett larm om lägenhetsbrand på Vilbergsgatan.
Hade jag nu bara vänt mej om på Vilbergsparkeringen så hade jag nog fått bättre bild. Visserligen var jag framme före brandkåren men de boende hade lyckats släcka balkongbranden själva. Å när jag stod där så konstaterade jag att jag hade ju sett branden från parkeringen om jag tittat däråt.

Men om jag nu inte fick sälja nån stormbild igår så fick jag i alla fall kränga iväg en bild till NT idag som kom in så det var ju inte så dumt.  När Kevin kom ut så åkte vi till Pinnmogatan och hämtade Macke. Det var ju inte igår hans kompis Marcus var ute. Det blev väl mycket snack vid datorn men även nere i bubbelbadet dit grabbarna traskade ner. När de inte kommit upp efter en timma var jag tvungen å gå ner å se efter så de mådde bra men det var lugnt de satt där å prata och drack cola. Men vid 22-tiden så körde jag hem Macke till stan och vi får väl se när han tittar ut nästa gång. Jag tror dock att båda grabbarna tyckte det var trevligt. Förr när de var yngre så var de ju tillsammans och spela så gott som varje dag men de växer upp och även växer ifrån varandra lite och nu går de ju heller inte i samma skola längre.

Kommentarer inaktiverade för En riktigt blåsig helg more...

En Whiskey på pooldäcket

by on sep.20, 2018, under Allmänt skrivande


Igår när jag skulle göra rent bubbelbadet där det hade blivit massor av alger så fick jag syn på denna vråk som satt på en gren ett stycke bort från stugan. Jag traskade upp och hämtade min nya kamera och gick ner igen.

Jag hann att få ett par bilder innan den lyfte från grenen och flög ut över fältet. Själv fortsatte jag med rengöringen av bubbelbadet. Å på eftermiddagen kunde jag slå på vattnet och börja fylla på det igen. När kvällen närmade sig så var badet halvfullt å jag nöjde mig med det då vi inte har så jäkla mycket vatten och det är ju synd att ta allt så man får vänta på att vattnet ska rinna till.

Så jag satt mej ner vid pooltrallen och kikade ut över fälten om jag kunde se några djur. Whiskeyn smakade bra och kvällen var lagom ljummen ute fast det började blåsa en aning.
Eftersom jag var ledig i natt så låg jag och drog mig lite extra länge i sängen. Vaknade till vid 10-tiden och Kevin hade för länge sedan tagit sin moped och åkt till skolan.
Satt igång och fyllde upp det sista i bubbelbadet och på eftermiddagen kunde jag stänga av kranen och slå på värmaren i badet också. Så i morgon fredag lär det nog gå att bubbla.

När Kevin kom hem från skolan så sa han att han hade väldigt lite luft i bakdäcket och mycket riktigt hittade jag en skruv. Så när han skulle träna så skjutsade jag in honom och jag själv stack till Biltema och fixade ett set med ”Gör det Själv” lagning och det är ju precis så de gör på macken men nu kunde jag ju laga det hemma när vi kom tillbaka. Så nu är det bara att hoppas att jag gjorde rätt och då slipper jag ju köra honom till skolan i morgon. Men han börjar tycka att det är lite kyligt på morron å åka moped så snart är det väl dax attt börja köra de båda grabbarna till skolan. Ludde har ju tur som går i samma klass som Kevin annars hade han ju fått åka buss och krånglat och åkt betydligt tidigare. Nu slipper han ju det.

Kommentarer inaktiverade för En Whiskey på pooldäcket more...

Besök i stugan

by on sep.17, 2018, under Allmänt skrivande

Igår var jag inne en sväng och skulle se hur fotbollssupportarna skötte sig men det gick ju lugnt till väga så några nyhetsbilder blev det inte. Så jag återvände till stugan och tänkte åka in efter matchen ifall det skulle bli något då.
Men då ringer telefon och det är Rickard Sjödin som är på väg från Borlänge till Västervik och tänkte kika in en stund å visst var han välkommen. Frågan var ju om jag skulle hinna bjuda honom på mat men jag tog chansen. Men lagom som jag började med maten så gick det larm om en singelolycka utanför Västra Husby. Ringde upp Rickard och sa att jag skulle straxt vara hemma igen i stugan och han hade ju ett par mil kvar.

Framme vid olyckan som inträffat vid Vena mellan Västra Husby och Östra Ryd så tog jag ett par bilder och NT köpte in en bild och jag återvände hem.

Hemma på gårdsplan satt Rickard å vänta i sin bil och han hade ju nyligen kommit berättade han. Lite snack blev det medans jag på nytt började laga middagen som blev en Laxplanka.
Fick även ner datorn som har varit vid min mast i Leksand och som inte längre fungerar. Funderar på hur ja ska göra med den masten och anläggningen.

Men maten kom fram även om det nu inte blev riktigt så gott som jag tänkt men det dög åt oss alla i stugan och efter det så åkte Rickard vidare mot Västervik. Själv fortsatte jag jobba och framåt kvällen blev det ju även ett par timmars vila innan nattpasset drog igång.
Måndagen har väl gått sin gilla gång. Städat, tvättat bytt sängkläder osv. osv.  Alltså bara det gamla vanliga.

Kommentarer inaktiverade för Besök i stugan more...

Riktigt körig eftermiddag

by on sep.16, 2018, under Allmänt skrivande

I fredags blev eftermiddagen riktigt körig. Kevin hade glömt sina gympabyxor hemma å jag lovade att komma in med dom vid 11.30. Innan jag han åka hem därifrån så dök det upp ambulans och polis i Ektorp och efter en stund kom fler polisbilar och även avspärrningsband upp. Till slut fanns 3 ambulanser 12 polispatruller samt räddningstjänstens stegbil på plats.

Men innan hade jag förstås informerat NT att nyheten var min och att de inte skulle skicka någon fotograf. Men det drog ut på tiden så det slutade med att Thomas Möller fick komma upp med en dator och låna ett av mina minneskort för att tanka ner filmerna till redaktionen medan jag fotograferade vidare och till slut så fick jag ju även när den man som misshandlat en kvinna greps och fördes ut till ambulansen för omplåstring innan han transporterades vidare till polisen.

När pådraget var slut först tre timmar efter att det började så kunde jag återvända till skogen och stugan. Sån tur var så hade jag ju faktiskt lagat till en köttfärslimpa till middag redan på förmiddagen innan jag åkte in och lämna gympabyxorna.
Sen blev det bara att jobba vidare och natten var ju riktigt lugn och inte heller dök det upp något mer foto eller filmuppdrag och nu är det natten mot söndagen och det är lika lugnt denna natt.  Igår eftermiddag gick vi in till grannstugan där det var födelsekalas både för Micke som fyllt 40 år i veckan och så lilla Hugo som fyllt 5 år.
Sån tur var så kom vi in när det fanns sittplatser för det var riktigt mycket folk i den stugan ett tag av antalet bilar på gården att döma :)
Nu blir det snart några timmars sömn. Klockan närmar sig sex denna söndagsmorgonen och den där förbannade huvudvärken har inte gått över än. Men sån tur är så slipper man hostan och febern man har hade över en vecka i alla fall.
Kan ju önska att skallebangen är borta när man vaknar men den chansen är väl lika liten som att vinna på lotto verkar det som.

1 Comment more...

Nu är det färdigtshoppat med fotoprylar

by on sep.13, 2018, under Allmänt skrivande


Igår lånade Rebecca och Hugo in våra hundar och efter ett tag kom detta foto: Är ju lustigt att hon fick dom att ligga och sitta still tillsammans å jag tycker bilden blev kanonbra.

Jag handlade ju lite varningsljus nu när mörkret börjar närma sig och som kan vara bra att ha med sig då man åker ut på olyckor och annan fotografering nattetid. Bara å festa på taket när man stannat så sitter den kvar med en magnet och lyser rejält.

Skulle åka och fota lite men lagom innan jag kom ut skicka Kevin ett sms och frågade om jag var vaken så istället för att åka upp på motorvägen så svängde jag in på vägen mot Herstaberg å så ringde jag upp honom. Han ville bara ha några kronor överförda då han inte trodde han hade några så ja stannade till och fixade det.  Sen ringde jag Rebecca då jag ändå vänt in mot stan igen och jag visste ju att hon var på Plantagen och kikade.  Hon hade precis klivit ut därifrån å vi bestämde för en fika på Lindahls på Maxi. Var ju riktigt länge sedan jag var där och fikade.

På vägen ut därifrån så mötte vi Rebeccas svärfar Nisse som var på väg in och skulle handla en skjorta. Annevie var sjuk och verkade ha samma skit som vi haft i stugan ute i skogen.
Efter att ha handlat lite på DollarStore när de öppnat så återvände jag till skogen och plockade lite. Var även nere vid sjön och testade hur det gick att fota husen  vid Åselsta från vår gamla badplats.  Det var ju ett bra stycke mellan oss och konstaterade att det var 1,5 km mellan huset jag fotade och där jag stod.
Å nog blev resultatet bra fast är ju svårt att hålla stilla när man plåtar något på så långt avstånd och mitt stora Manfrottostativ är ju klumpigt att ha med sig bara för min kamera så jag åkte in till stan en gång till och nu till Mediamarkt.

Hade ju tänkt att bara köpa det här. Litet men stadigt ändå och passar att ha med sig på fotojobb i mörkret säkert men så hittade jag ju ytterligare ett litet stativ som jag blev nyfiken på.

Så även det fick hänga med fram till kassan faktiskt. Men nu är det nog färdigshoppat vad gäller kameraprylar i alla fall.  Solen är på väg ner och jag har bestämt mej för att rulla in mot stan och tanka upp bilen då jag vet att det är lite bensin kvar bara och om det händer något långt bort så kan det ju vara bra å ha full tank.

Kommentarer inaktiverade för Nu är det färdigtshoppat med fotoprylar more...

Helgen blev inte som jag ville

by on sep.12, 2018, under Allmänt skrivande

Efter att jag sovit ett par timmar på fredagen så åkte jag in till stan och tog några bilder på SD:s torgmöte där Jimmy Åkesson valtalade. Men sen framåt eftermiddagen kände jag skallebangen, hostan och febern smyga på mej. Å det blev ju inte nån rolig helg. Å har trots att det är onsdag fortfarande ont i ryggen av allt hostande men mår väl rätt bra ändå. Kevin kom iväg till skolan i fredags i alla fall och har hållt sig frisk sen dess.

I tisdags kom i alla fall mitt paket och det var ja ju snabb med att hämta ut. Det som finns i paketet släpptes ju den 17 i butikerna å är ju bara ett mindre antal som släpptes till att börja med men jag lyckades få köpa en genom ett företag i Lund.

Den nya Nikon Coolpix P1000 förstås. Den har ju flera finneser som inte föregångaren P900 har som jag också var snabb att köpa när den kom ut. Men nu får den kameran vara som reserv å jag får väl hoppas den här prylen tjänar in sig inom några månader.

Den är ju betydligt större och framförallt har den så man kan justera ljusstyrkan på natten när man filmar. Det kunde man inte på P900. Å likaså är det en enorm zoom.

Zoomen fick jag nytta av idag då jag drog iväg på en olycka men hamnade förstås i kön och kom inte närmare än 400-450 m. Gläntade på bildörren där jag stod och zoomade in och bilden blev klart godkänd. Var väl bara ddet att en lastbil stod ivägen där själva olycksfordonet var men det kunde man ju inte göra något åt.

När jag väl kom fram kunde jag ta bilder på bilen på nära håll. Hade sett Thomas Möller stående på en bro mitt över olyckan och han såg tydligen mej och knäppte förstås av en bild och skickade över. Men snart blir han ju borta i några veckor så då jäklar :)

Kommentarer inaktiverade för Helgen blev inte som jag ville more...

En älg på besök

by on sep.07, 2018, under Allmänt skrivande


Igår kom en älg på besök nedanför gården. Rebecca i grannstugan hann dock få fram sin kamera och knäppte en bild på älgtjuren. För några dagar sedan så de en älg ute på fältet och jag misstänker att det är Lelles morotsfält som hägrar och som gör att de kikar fram. Är ju länge sedan nu som vi hade älgar på fältet.
Kevin fick vara hemma även igår men idag så ska han komma iväg till skolan men jag bestämde med mentorn att han skulle sluta efter matten då det bara är gymnastik efteråt och han bör väl inte anstränga sig då han ändå inte är helt frisk än.
Jag var ju på informationsmöte på Ebersteinska gymnasiet och där träffade man ju några gamla bekanta och förstås så fanns ju Luddes mamma och pappa på plats också. Nu är det arbetsnatt och klockan närmar sig tre. För ovanlighetens skull kommer jag att vara ledig nästa natt som är natten mot lördagen och jag har bestämt mig för att ta en Whiskey nere vid pooltrallen och se om man ser några älgar eller andra djur framåt skymningen. Å händer det något stort i stan som är av fotograferingsvärde så har Rebecca som jobbar då lovat att köra mej dit.
Blir säkert en sväng in till stan redan på middagen då jag räknar med lite stökigheter i samband med att Jimmy Åkesson från SD ska valtala på Tyska torget och jag vet ju hur det var förra gången han var här. Så det blir att ladda kameran ordentligt innan man far in.

Kommentarer inaktiverade för En älg på besök more...

Det blev några svampar

by on sep.05, 2018, under Allmänt skrivande

Rebecca ringde på eftermiddagen och berättade att hon såg någon med en korg traska inåt skogen vid kröken bortanför oss. Snabb som jag var så smet jag ut från stugan och sjuklingen och gick bort till ett ställe. För om svampen hade kommit så skulle den finnas där.

Å visst hittade jag lite men inte så mycket som jag ville så när Rebecca och Hugo kom tebax så hade jag satt mig på altan och börjat rensa lite.  Erbjöd dom att de kunde få svamparna men de hade sen förra året kvar och det har ju jag också igentligen även om det kanske inte är så mycket kvar så jag fortsatte att rensa.

Hugo ville låna en av våra hundar och gå en sväng och ja inte ensam förstås utan även hans mamma Rebecca också. Å helst hade han ju velat haft alla tre men det är jobbigt med tre vovvar i löplinor om man är liten så det fick räcka med den han önskade först å det var ju Candy.

På hemvägen så klev de ut i fältet bortanför oss och den här bilden fick jag på messenger. Vacker bild på de små.  Själv hade jag lagat maten som fick bli kyckling och ris idag och även lilla Hugo fick lite mat också innan de traskade vidare in till sig i sin stuga.
Kevin har i alla fall lyckats bra med att smitta mej för ikväll känns det nästan som jag har feber och han känns rätt varm också så det blir nog att vara hemma i morn också då jag konstaterat att han bara har tre lektioner. Bättre han blir frisk. Själv ska jag ju till skolan i morn kväll på något möte nu när de börjat gymnasiet.

Kommentarer inaktiverade för Det blev några svampar more...

Sjukling i stugan

by on sep.03, 2018, under Allmänt skrivande

Kevin har varit lite hängig sedan i fredags och igår blev det inte lång träning innan han kom hem. Senare så hörde jag hur han lät och även under natten så vände han sig och vred och ojade sig.  Ont i halsen, yr, och svettig så det slutade med att jag fick sjukanmäla honom på morgonen.

Straxt före midnatt fick jag fara iväg ut på Gamla Övägen nära Luddenkrossen där en bil kört in i bergväggen. Ingen skadad och bilen var inte så demolerad ändå men jag fick i alla fall leverera en bild till NT vilket jag förstås var glad för.
Totte kom och kikade på altan vid halv nio och den måste ju bytas ut så det håller att gå på men sen är det ju vad det kostar. Å idag fullbordade jag ju beställningen på min P1000 som förhoppningsvis ska tjäna in sig rätt fort.
Efter det så lade jag mig att sova några timmar vilket jag kände att jag verkligen behövde.  Vaknade till och fixade lite i stugan.

En sväng in till Ica förstås och när jag kom hem så höll Micke och Hugo på att klippa min stora gräsmatta och han fick klippa i två omgångar eftersom det hade blivit så högt.

Rebecca plockade bort all fallfrukt från äppelträdet. En del slängde hon utanför tomten och en del togs i hinkar som Micke ska ta med sig ut till sitt jaktställe någon dag på Vikbolandet.

Själv tog jag jag i blomsterrummet då det har stått och förfallit över sommaren och så har vi ju bytt ut hydrofon mot en hydropress. Men nu är golvet över luckan tebax och växterna i ordning och vatten i den lilla dammen. Så i morn är det bara å torka golvet där så får jag vara nöjd.

Å det känns lite som även jag skulle vara på väg å bli sjuk för inte orkade jag mycket men svetten rann ändå så det fick bli en kopp kaffe på framsidan av stugan med två goa veinebröd. Sen fixades maten.
Sen bestämde jag mej för att göra något som jag inte gjort mer än ett par gånger i sommar. Gå ner till pooltrallen och sätta mej med en kopp kaffe och kameran och se om det kom några djur på fältet. Micke och Rebecca såg ju faktiskt en stor älgko häromdagen gå och äta bland morötterna men idag hade jag inte sån tur.

När solen precis var på väg ner så kom Kannadagässen och nog låter dom när de kommer flygande de syns på bilden högt upp på himlen och straxt efter tystnade ljudet av dom och jag gick tebax in i stugan. Nu blir det nog ett par timmars vila innan nattpasset drar igång.

Kommentarer inaktiverade för Sjukling i stugan more...

Lite smårörig helg

by on sep.02, 2018, under Allmänt skrivande

Fredagen blev allt lite smårörig med ett flera timmar långt strömavbrott här ute i skogen. Men framåt sena eftermiddagen var strömmen åter tillbaka och jag kunde starta upp alla mina datorer och mottagare.

Framåt kvällen fick jag flera fotolarm och jag fick skicka iväg både film och bilder till NT på ett par händelser. Bland annat den här händelsen på Vrinnevisjukhusets parkering men även en singelolycka väster om Västra Husby. En singelolycka på E4 i höjd med Åby resulterade dock inte i någon bildförsäljning men man får väl vara nöjd ändå.

Var faktiskt inne på Vilbergsmarken och tog lite bilder bland annat några bilder som man kanske kan ha på nyhetssidan nån gång på vår nuvarande stadsminister. Men vädret var ju inte det bästa heller.
Lördagen var det i alla fall uppehåll och jag drog en sväng till jippot i Söderköping där det var Medeltiden i hela byn.  Å mycket folk var det ju och några bekanta hälsade ja ju på och bytte några ord men sen blev det skogen igen men bara en liten stund för rätt som det var så gick det larm.

Nu var det en olycka i Västra Husby vid avfarten till Norrköping och jag var ju snabbt på plats eftersom det inte var långt ifrån stugan i skogen och även här fick jag leverera en bild till NT.
Sen blev det inte några mer fotouppdrag men det var lika skönt det. Å nattpasset var skapligt lugnt också så jag kunde göra en hel del annat samtidigt.

Idag sken solen när jag vaknade efter nattpasset och lite senare så hörde jag någon på gården och det var Rebecca och lilla Hugo som var utanför. Han ville ha ut hundarna en stund och jag tog en kaffemugg och satte mej och njöt på altan.  Hundarna satt där och väntade för jag hade ju gett Hugo lite hundgodis han kunde mata dom med och nog gillade hundarna det alltid. Varför de just skulle sitta så där vet jag inte men de gillar ju Hugo så de var även på gruset och busade med stenar och annat.

Jag startade upp fyrhjulingarna och båda gick igång utan problem så vi tog båda och Rebecca tog Kevins och lilla Hugo åkte med mej så vi körde ner till sjön en sväng och kollade läget.

Å här står jag och kikar i kameran hur bilderna som jag tog blev men det var ju bara vatten och himmel så det är inte mycket att lägga upp här. Smög iväg till ett annat ställe och kikade på ett par små stugor som ligger nära vattnet också innan vi återvände hem.

Jag åkte in och tankade bilen och köpte olja till Kevins moped och är ju bäst och ha bensin i bilen ifall man får åka långt om det skulle hända något fotointressant. Men risken är väl inte så stor men säker kan man aldrig vara.
På vägen hem fick jag syn på hägern som gick i den lilla konstgjorda sjön vid Bankmarken ett stycke bortanför oss. Å jag kunde ju inte låta bli att slita fram kameran och ta ett par bilder.
Nu är klockan snart tio och Kevin kom nyss hem på sin moped efter att ha åkt in till Vilbergen och tränat en stund på gymmet. Själv ska jag lägga mej och vila lite innan nattpasset drar igång om ett par timmar.

Kommentarer inaktiverade för Lite smårörig helg more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.