Archive for augusti, 2018

Oväntat besök i stugan

by on aug.30, 2018, under Allmänt skrivande

Klockan var  runt sju igår kväll när Cassandra skrev och frågade vad jag gjorde. Hade väl tänkt å vila men de undra om de kunde komma ut en stund så okej. Vila kunde ja ju göra senare.
Så efter en kort stund var de här och då fick jag reda på att de var vid Jonstorp bara några km härifrån när hon skrev och frågade.

Lilla Nicole var ju med också men hon tog plats som vanligt vid trollen som står på hyllan i hallen.  Ghost tyckte han kunde ligga i Cassandras knä å även Kevin var med fast han vill ju inte vara med på bild. Å att han var med berodde ju på att det snackades träning och vad man ska äta och så vidare.  Men vid åttatiden hade de lämnat stugan och lovat att fixa ett par grejer under morgondagen så de kommer tebax i morn kväll igen.
Någon vila blev det ju inte för jag fastna på en tv-kanal och på den vägen var det fram till midnatt när uppdateringarna ska göras för kunderna i Västerbotten. Men får väl försöka sova några timmar på förmiddagen i morn.
Jag slipper ju i alla fall gå upp vid åtta för att förnya mina recept då Jocke i Kinna visste hur man gör på nätet och berättade så till slut kunde jag lösa det också.

Kommentarer inaktiverade för Oväntat besök i stugan more...

Det kunde ju varit en bättre dag

by on aug.29, 2018, under Allmänt skrivande

Sov som vanligt några timmar på förmiddagen innan jag släpade mig upp och tog tag i det jag skulle. Konstaterade att jag glömt å hämta ut medicin som jag tar och jag körde in till Vilbergen.  Bestämde mig för att handla lite på Ica idag så slipper man fara runt där inne när det är Vilbergsmarknaden i morn och på fredag.
När jag stannar till på parkeringen kommer en dam fram och säger att jag inte har någon luft i bakdäcket.  Punka alltså. Hum…..

När jag handlat klart så går jag ut och byter däck på parkeringen och åker ner direkt till macken så han kan fixa det till mej.   Å givetvis var Johan på väg hem tidigare idag så det blev bara att lämna däcket och hoppas att man inte får nån mer punka innan man får tillbaka det andra i morn. Men likadan skruv som vid förra punkan var det i alla fall konstaterade jag.
Körde hem och fixa till maten i stugan och kommer på att jag glömde ju gå in på apoteket som jag skulle. Tar min turnummerlapp och sitter där och väntar. När jag kommer fram säger hon att det finns inget kvar att hämta ut utan jag har som vanligt glömt att förnya recepten.
Eftersom klockan inte var fem så kilade jag upp på Helsa i Vilbergen och där satt ju min vän i reception. Å vad vill du då var frågan. Ja ska beställa recept. Men det kan du inte göra längre här utan det måste du göra antingen via 1177 eller på telefon.  Det var bara å traska ut och åka hem med andra ord så den resan blev ju helt i onödan.

I förrgår så gick halva päronträdet av på grund av att det orkade inte bära all frukten. Å igår så vek sig andra delen av päronträdet så nu är det bara å fixa bort å släpa ut så kan ju djuren i skogen få frukten.

Även poolen hade lagt av då det var någon strömdipp häromdagen å då lade både pump och värmaren av. Men nu sätter jag inte igång den något mer utan ja får nog anse badsäsongen som slut för i år. Man ska ju komma ihåg att försommaren då var ju den här platsen välbesökt även om det blev glesare med besöken i augusti.

En hel del gula och även röda små tomater blev det i alla fall utanför stugan. Ska väl plocka in dom i veckan innan några djur kommer och äter upp dom för oss.  Nu ska jag koppla ur slangen som går ner till pooldäcket och så ska jag fixa i ordning den toaletten så Kevin törs gå in där. Han vägrar ju just nu då det kommer in en och annan spindel genom det öppna fönstret där slangen ligger.

Kommentarer inaktiverade för Det kunde ju varit en bättre dag more...

Händer inte mycket i skogen

by on aug.28, 2018, under Allmänt skrivande

Det händer inte så värst mycket här i skogen de sista dagarna.  Fast jag ska väl inte klaga för så här mycket som jag åkt omkring i år har jag ju inte gjort någon gång. Har ju varit både här och där på evenemang och även om jag nu har fotat då jag varit iväg så har det ju varit för skojs skull.

Funderar på om hundarna tycker det är svalt i stugan för efter att de blev klippta har de trängts alla tre om att vara bland kuddarna i sängen. Å de nöjer sig ju inte med att försöka ligga där när det är tomt utan även på natten smyger de upp och trängs bredvid. Kanske är dax att slå på värmen i stugan snart.
Försökte klippa lite gräs innan hösten kommer och det är försent men det gick inte så bra men det blev ju i alla fall klippt framför stugan å så kan jag nog köra åkgräsklipparen i helgen om vädret tillåter på de övriga grästytorna. Är nog bäst att göra det innan helgen för SMHI påstår att vi ska få regn då.

Lägger väl upp några gamla bilder som dök upp bland minnena i mitt facebookflöde.   Den här bilden togs i Vimmerby vid Bullerbycup för många år sedan. Man glömmer ju inte den cupen i första taget med tanke på att jag körde fram och tillbaka varje dag och ändå jobbade jag på nätterna i stugan. Här får Kevin ett diplom i samband med avslutningen och vi far tillbaka till skogen.

En annan bild som dök upp var den här och då kan vi prata om nyhetstorka då Tidningen Arbetet i Göteborg la ut den här notisen.  Jag visste själv inte om det förrän för 5-6 år sedan då jag fick urklippet tillsänt mej av en före detta anställd på tidningen. Den här tidningen lades ju ner på 90-talet och senare även Arbetet Nyheterna i Malmö. Å de hade tydligen inte något annat att fylla ut tomrummet med på sidan den dagen.

Idag var det också fem år sedan vi var och hämtade vår lilla kattunge som Kevin döpte till Pärson. Å han har växt och verkar trivas i stugan fortfarande.  Nu börjar klockan närma sig midnatt och det är dax att köra igång med nattpasset snart.  Kan ju hoppas det känns bättre i morron efter några timmars sömn för idag klädde jag faktiskt inte på mej alls utan gick runt i stugan i kallingarna hela dagen.

1 Comment more...

Mycket har hänt i stugan sen sist jag skrev

by on aug.26, 2018, under Allmänt skrivande


Mycket har hänt i stugan sedan jag skrev sist. Minns inte hälften av vad jag gjort och vad som hänt. Men sommaren är i alla fall slut och hösten har kommit närmare. Kevin har börjat gymnasiet på Ebersteinska i stan och här går han tillsammans med sin kompis Ludde som han har gått ihop med sedan han började sexårsgruppen. Å vi såg till att de hamnade i samma klass även på gymnasiet så Ludde får chansen att få skolskjuts av oss när vi passerar honom när det blir snö och kallt och inte mopederna används.

Vår hydrofon till vattnet har strulat en hel del så nu har det blivit en ny men hydropress installerad under huset. Hugo som alltid varit lite nyfiken på vad som finns där under golvet fick nu chansen att följa med sin pappa Micke ner och kika.

Har haft både fikagäster och matgäster i stugan i sommar och det har varit riktigt trevligt men nu närmar sig ju hösten så det kanske inte blir så många besökare eller också blir det lika många vem vet. Anna från Sörping var ute och hälsade på en dag och istället för fika så är det ju betydligt godare med middag å jag brukar ju bjuda mina gäster på middag

Å nog ser väl det här godare ut en en bulle eller weinebröd och en kopp kaffe. Å det är ju inte så svårt att göra heller och faktum är nog att det här är min favoriträtt.

Frukt har det blivit i år i alla fall både i päronträdet och i äppelträdet. Så mycket att det lilla päronträdet inte orkade hålla en stor gren uppe utan den knäcktes av tyngden av alla päron. Tråkigt för det blir nog bara att ta ner andra delen också fakstiskt.

Har varit inne som vanligt å storhandlat på ICA i Vilbergen men framförde mina klagomål rätt högt om den nya personal som har börjat och som verkar ha ätit taggsvamp med tanke på hur de bemöter kunderna i butiken. Så jag nämde att jag nog skulle börja handla i Söderköping och på Willys istället. Men de ska få en månad på sig så får jag se om något ändras i butiken som får mig att stanna kvar. De som varit anställda länge är ju trevliga och glada och hjälpsamma men de nya är ja jag ljuger inte om jag skriver ren bedrövelse. Finns väl någon som faktiskt ler och är trevlig men en av alla nya räcker inte för mej.

Å kött äter vi ju rejält i stugan även om det blev grillförbud ett tag. Vi har ju elgrill och en stekpanna. Så det blev till att beställa mer nötkött från Bjursunds. Den här gången tog jag i rejält så det blev 21 kg tillsammans å däribland 8 kg högrevsburgare 7 kg ryggbiff och 7 kg oxfile å så lövbiff och rostbiff :)  Så nu ska det kanske räcka till höstmaten börjat ätas alltså det där gamla vanliga. Köttfärslimpa, fisk, köttgryta, plankstekar osv.

Rebecca i grannstugan kom in och hjälpte mej att paketera och efteråt så tog vi en fika och lilla Hugo satt och gullade med en av våra hundar.

Idag var ja så inne och körde upp drönaren vid mässhallen där cruisingbilarna hade samlats på dagen. Lite senare på kvällen skulle det ju bli cruising inne på Kungsgatan som vanligt.

Så jag åkte in även då och mycket bilar var det ju som vanligt. Å vad gör man om man får stopp på bilen i Kungsgatebacken upp mot St Persgatan. Ja lyfter på motorhuven till att börja med men den går ändå inte igång. Kön bakom bilen är jättelång och rätt som det var kliver några passagerare ur några bilar och säger vi skjuter upp den. Jag trodde ju inte de skulle lyckas men visst gjorde de det.

Jag var kvar några timmar och träffade min arbetskollega Thomas Möller där också med hans hundar och även en gammal Teliaarbetare som var här ofta förr och hjälpte oss när det var fel.

Å Majsan från Dalom med sambo och taxen var nere i år också så det blev en kort pratstund med dom också. Även min storasyster och hennes sambo fanns på plats så det blev en pratstund innan jag körde ut mot skogen igen och påbörjade mitt vanliga nattpass.

En kväll för lite sen så gick larmet om en ”skogsbrand” nära Lillgården ett stycke bort. Å jag visste ju redan från början var det var och min misstanke var rätt. Han hade valt att elda och någon i hans närhet gillade inte det riktigt så räddningstjänsten kom och hjälpte honom att släcka sin lite sena majbrasa av skräp.
Ja vad har hänt mer…. Mycket men minns inte hälften som sagt var så det får väl vara.

Kommentarer inaktiverade för Mycket har hänt i stugan sen sist jag skrev more...

Lite bad & badgäster

by on aug.12, 2018, under Allmänt skrivande


I onsdags kom det årliga besöket av prästinnan och sitt följe. Fast vi konstaterade att förra året blev det inget besök. Fast både hon och följet njöt ju av värmen i poolen och förstås av maten jag bjöd på. Följet ville dock inte vara med på bild vilket jag acepterade.
Å i fredags var det dax igen men då kom bara följet och inte prästinnan. Orsaken till besöket var ju inte vare sig mat eller bad utan något helt annat. Jag hade blivit lovad att hundarna skulle klippas å fixas.

Tussen var ju först upp på bordet och klippningen sköttes ute så vi slapp å få huset fullt av hundhår.

Å nog försvann pälsen och man kan ju tro att hon är en dalmartiner men om någon månad har en del av pälsen växt ut och hon kanske är lite lik sig igen. Fast hon verkade gilla sommarfrillan.

Jo å Ghost såg ju kanske inte ut som ett Troll i skogen men väl som en Trollhund. Även han var snäll och tycktes gilla behandlingen även om han vid ett tillfälle sa ifrån.

Å även han blev rejält korthårig men såg ut att trivas ännu mer i sin nya frisyr då han efteråt for omkring och skútta vilt.

Inte så lång päls men väl så tjock faktiskt å fruntimmer å liten som hon är så var hon väl den som försökte säga ifrån mest när trimmern börja köra.

Nöjd verkade hon med bli och vi alla var nog nöjda med hur de blev. Alla utom…..  Ja just det  När katten Pärson kom och skulle gå in så visste han inte riktigt vart han skulle ta vägen. Vad faan hade vi skaffat för nya hundar. Han sköt rygg, fräste och spottade å så försvann han.
Igår kväll dock så gick det skapligt med både lilla Candy och Ghost men vem faan är den prickiga saken så Tussen har han inte riktigt acepterat än men det blir väl vartefter.
Den gamla drönaren som varit på reparation är tebax också och nu är alltså flygstyrkan fulltaglig och båda är startklara för nya drönarfotograferringar.

Kommentarer inaktiverade för Lite bad & badgäster more...

Stressiga dagar

by on aug.08, 2018, under Allmänt skrivande

Det har varit en aning stressiga dagar sista tiden vilket gjort att jag inte orkat skriva något. För drygt en vecka sedan så kom i alla fall min nya Mavic Pro drönare på posten. Den andra är ju i Holland på reparation och jag kände att jag behöver en lika stabil och pålitlig sak som reserv också då Phantom 3 inte är lika bra.
Men min nya Mavic strulade rejält i början men nu har jag i alla fall fått i ordning på allt och den fungerar som den ska. Återstår att se när den andra kommer tillbaka från reparation.

I onsdags var jag i alla fall nere i Jönköping där jag träffade mina fotokollegor Torbjörn och Joakim och där vi diskuterade en del teknik och även framtiden och vi var nog rätt överens om det mesta. Om ett år ses vi igen och då gör vi en utvärdering på både det ena och andra.

Åt gott gjorde vi i alla fall och det här är förrätten som jag bjöd kollegorna på. En Toast Skagen och den var riktigt stor och verkligen god.

Middagen var det en tjock pepparbiff gjord på Oxfile tillsammans med potatis och lite kryddad sås och inte heller det smaka illa.

Å efterrätten var det här 8 blåbär, två jordgubbar och så den där gula grejen som faktiskt var en glass med något gult sött strössel på. Men det smakade utsökt och så blev det ju kaffe förstsås.

Den här bilden stannade jag till vid en rastplats på E4 och tog ut över Vättern. Solen var på väg att försvinna helt efter en mycket trevlig kväll i Jönköping. Hemma i stugan blev det att fixa lite.

Ett par dagar senare så bar det iväg till Bergs slusar där jag käkade middag med en annan person. Inte heller här smakade maten illa utan det var perfekt. Men ordet ”bogfilé ” har jag dock aldrig hört talas om men skit samma gott var det i alla fall.

I helgen reste så den polska räddningstjänsten tillbaka och det blev både film och bild till NT. Å jag har ju inte bara varit ute på det utan även på Syrisk Ortodoxa kyrkan som brann häromnatten och där jag fick sälja ett antal bilder. Ett par skogsbränder å någon olycka har jag också hunnit med.

Tidigare idag var jag ute på en skogsbrand i Vrinnevi och tänkte låta bli Kanaldansen i Söderköping då det var tveksamt jag skulle hinna. Men det var ju sista gången för i år och jag brukar ju träffa några bekanta där och min syster och hennes sambo.

Men det var ju sista gången så efter att ha varit inne på Ica i Vilbergen styrde jag tillbaka ut på Söderleden med riktning Söderköping. Lagom när jag kom på plats så kom även kanalbåten Juno in mot slussen.

Syrran och Kenneth fanns på plats förstås å så även Christer och hans fru fast de sitter bakom på bryggan och pratar med ett annat par en stund. Jag lukta säkert inte så gott då jag slog ner arslet bredvid dom. Svettig och så stank det nog rök också efter skogsbranden men det bjöd jag på.

Å det var ju sista gången som Kanaldansen var för i år så det här slank faktiskt ner i magen medans vi pratade. Å innan vi skildes åt så passade jag på att önska syrran både God Jul och Gott Nytt År för risken att vi ses innan nästa sommar kanske är tveksamt :) Jo vi bor rätt nära varandra men det har ju bara blivit så.

I natt så fick jag fara ut då en person blivit påkörd på Söderleden. Det var en lastbilschaffis som gått ut för att kolla lasten som då blev påkörd av en bil som sedan avvek från platsen.
I dag framåt förmiddagen kommer ”prästinnan” med sällskap över. Hon brukar ju komma en gång om året och vädret är ju bra i alla fall för det lär väl badas och så bjuder jag ju på middag förstås.

Kommentarer inaktiverade för Stressiga dagar more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.