Archive for juli, 2018

Har det hänt nåt eller …….

by on jul.30, 2018, under Allmänt skrivande


Ja det har nog hänt en hel del men jag har nog bara inte hunnit med att skriva å allt lär knappast bli nerskrivet här idag heller men en del i alla fall.  Var i alla fall nere i Tyrislöt och filmade och fotade på allsången de hade där. Träffade en gammal arbetskollega Ragnar Dahlberg och vi konstaterade att vi känt varann i närmare 50 år och där fanns även Claes Lövgren och Åsa Sjöberg som jag dock inte känt mer än ett par år. Men lite snack  blev det innan allsången drog igång och jag lyfte med drönarna. Ja jag hade faktiskt båda två med mej dit ner och det behövdes även om min Phantom inte är jämförbar med Mavic.

Men blev både film och bilder som jag lovat men borde kanske finjusteras en del men vi får se om jag gör om den och skickar ner en ny. När jag åkte därifrån körde jag förbi Källbuktens Camping men inte fan hade de öppet så de kunde bjuda på kaffe. Pratar ju med dom tre gånger i veckan och fick för mig att vi skulle skaka tass också men det blev inte så.

Häromnatten var den omtalade Månförmörkelsen och den inföll ju samma natt som det var den så kallade blodsmånen. Men den dök upp senare än vad jag väntat mej men till slut kikade månen fram.

Å några bilder fick jag allt och här är alltså två av alla bilder jag tog för det blev ju några.  När så månen kom tillbaka efter månförmörkelsen så kilade jag ner och tänkte ta ett par bilder till.

Å det blev ju en skaplig bild det också. Den lilla lilla pricken nedanför månen var nog planeten Mars om jag inte misstar mig och som syntes extra bra även denna natt.  Det gråa som syns bakom poolstaketet är faktist dimman som ligger så lågt men jag blev i alla fall nöjd med bilden.

Ett antal fotojobb har det blivit också till bland annat NT och här var jag ute vid Hällerstasjön mellan Västra Husby och Östra Ryd där man trodde det inträffat någon drunkningsolycka då man anträffat skor på platsen. Men det var så enkelt att det var en Östra Rydkille som helt enkelt hade glömt kvar dom där konstaterades det rätt snart.
I Fredags så körde jag då över tilll NetonNet med min Mavic drönare. Gimbalen fungerar ju inte som den ska och jag måste starta den i uppoch nedvänt läge innan jag sätter ner den igen och flyger iväg. Å det var ju faktiskt garanti kvar .
Någon vit bil  har figurerat här i  området också och Lelle bad mej flyga upp med min drönare och kika till gården vid morotsodlingen ibland och det var som vanligt att den kom knappt upp dit förrän den strejkade och ville flyga hem då han miste signalen. Kikade senare på kvällen om en annan reservmaskin och jag var nog nära att trycka på knappen och Kreditkortsbetalningen men avvaktade jag ville nog tänka lite till.

Å i natt var det dax igen att leverera en bild till NT då någon försökt att tända på en mindre stuga nedanför Färgargården i Norrköping. Funderingarna fortsatte medans jag jobbade och ja jag funderar inte bara på att skaffa en annan reservdrönare utan andra saker också.
Idag när jag vaknade så kom äntligen det omtalade regnet å även lite åska. Men regnmängden var inte något att skryta över 3 mm fick vi men i Mogata var det 95 mm som kom på kort tid. En del får allt och en del får knappt något.
Nu är i alla fall all tvätt fixad och inlagd och i morn ska ja försöka hinna med att städa huset också kanske. Å  jo sent ikväll så tryckte jag på knappen så om jag har tur har jag ytterligare en drönare inom ett par dagar. Vilken sort det är jaja  det framkommer nog senare. :)

Kommentarer inaktiverade för Har det hänt nåt eller ……. more...

När Hjältarna passerade Norrköping

by on jul.22, 2018, under Allmänt skrivande, Videor & Musik


Igår var varje bro över E4 full av väntande människor som vinkade och ropade när den Polska brandbilskonvojen  körde genom Sverige upp mot Sveg.  Sammanlagt 44 räddningsfordon och över 140 brandmän ska upp och hjälpa till vid skogsbränderna. De kallas hjältar av många men jag vet inte om det är rätt ord. Hjältar är väl i så fall alla som bekämpar bränderna i norr just nu. Å  Sverige är ju med i EU och det kostar en rejäl slant varje år att vara med där. I avtalet ingår också att andra EU-länder ska hjälpa till vid större händelser i något annat EU-land. Men visst kändes det i kroppen ändå när den långa karavanen kom. Blåljus på och sirener vid varje bro och vinkningar från både de väntande och de som satt i brandbilarna. Så nog var det ändå en häftig upplevelse.

Nu är snart helgen över och natten som var fick ja ju i alla fall tillbringa vid arbetsbordet hemma och någon fotografering blev det inte. Återstår att se om även denna natt blir lugn eller om jag får ut och röra på mej med kameran eller drönaren.

Kommentarer inaktiverade för När Hjältarna passerade Norrköping more...

Det rullar på alldeles för fort

by on jul.20, 2018, under Allmänt skrivande


I början av veckan så kom Hugos tidiga födelsedagspresent. Det var ju en liten drönare och han fyller ju inte förrän i höst å då kanske det inte går att köra med den ute så därför fick han den tidigare eftersom den kom från Wish redan.
I tisdags var det så dax å fara ner till Kanalen i Sörping igen och där träffade jag ju förstås Syrran och Kenneth och barnbarnet Martin. Blev prat och skratt som vanligt innan vi skildes åt och jag återvände till stugan.

I torsdags kväll så skrev Cassandra och frågade om de fick komma ut och ta sig ett sent kvällsdopp och visst fick dom göra det. Så Cassandra, Saban, Joakim och hans bror kom ut vid niotiden och plaskade en stund i stora poolen som höll 31 grader. Den här bilden var lite knepigt tagen men beror på att gimbalen i drönaren har pajat men nu har jag kommit på hur jag kan få den att fungera tills jag skickar iväg den på reparation.

I onsdags kväll när jag var ledig och hade tänkt att sova så fick jag plötsligt slita på mej kläderna och dra iväg till stan. En person hade anträffats skjuten i en park i Silverringen. Å det blev både bilder och film sålda på den grejen men sömnen den lediga natten uteblev ju förstås.
Att jag skulle vara ledig och sova berodde ju på att Syrran och Kenneth samt Martin skulle komma ut och bada och jag hade lovat att bjuda på mat också.

Så vid 13-tiden kom de ut och till och med syrran vågade sig ner i poolen. Kenneth valde att hålla sig på torra land och hålla i syrrans mobil samt ta några bilder.

Även om inte solen gassade utan det var lite mulet mellan varven så var det riktigt skönt då det blåste en aning också vilket gjorde luften lite svalare.

Så här såg våra mattallrikar ut när middagen intogs och enligt gästerna smakade middagen bra.

Efter maten smet Kevin och Martin upp till Kevins rum där de pratade och diskuterade dataspel och kikade på vad Kevin hade för något. Å visst var han väl lite impad Martin men de verkade trivas bra och det var väl bara ett par gånger jag fick komma in å tolka eftersom Kevin inte förstod Martins norska så bra alla gånger.

Lite senare så lämnade de stugan och åkte hem till Mogata. Jag fick en bild från Marcus om att min vedbeställning var klar och stog i korgarna färdiga för leverans :)   Ja snart är sommaren slut och det är dax att börja elda eller…..

Ja pooltemperaturen har nått sitt rekord i år.  32 varma grader i flera dagar under dagtid. Nästan så det är dax att stänga av värmaren lite så det blir lite avsvalkande å bada också.  Nu har jag i alla fall vräkt i kloor så nu är det badförbud både i natt och större delen av lördagen. Sen ska det dammsugas lite och fixas på botten.

Vid 01-tiden i natt så fick jag åka iväg till stan igen på en ny skottlossning. Denna gång var det en polisman som dragit sitt vapen och skjutit en person. Nu gick det så illa att personen avled. Men tidningarna skrek ju efter både film och bilder så för min yrkesmässiga del så blev det en natt med mycket jobb och skaplig förtjänst.
Ikväll ringde andra fotografen som finns i stan att han åkt till Öland och sin son och kommer inte tillbaka förrän efter helgen så det finns ju stora chanser att jag kan få kränga fler bilder och kanske filmer också innan han kommer tillbaka men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Det rullar på alldeles för fort more...

Så var livet normalt igen då

by on jul.14, 2018, under Allmänt skrivande

Ja så var livet normalt igen då eller vad man ska säga. Vattnet är tillbaka i stugan. Hann med att sova några få timmar på morgonen men vid niotiden kom han körandes i sin bil.

När väl slangen var losstagen från borröret så tog jag en av fyrhjulingarna och drog iväg med slangen. Å det blir ju en sväng i rondellen utanför stugan innan man kör vidare på vägen men det är i alla fall behagligare med den än att gå å dra hela slangen för hand som vi gjorde för några år sedan och då fyrhjulingarna inte fungerade.

När pumpen så kom upp ur borrhålet så kunde vi konstatera att den här som håller fast slangen vid pumpen hade spräckts av någon anledning. Pumpen var efter mätande inga fel på och slangen kortades ner 5 cm och nu kopplinga sattes på innan det var dax att sänka ner pumpen igen.

Han hade visserligen haft med sig två nya pumpar som låg där bak i bilen men nu slapp jag ju byta pump och kostnaden blev istället 1.500 kr istället för 15.000 kronor så jag var ju inte alls ledsen och efter knappt två timmar så kom vattnet återigen ur kranarna i stugorna.

Igår natt så började det brinna i Vrinneviskogen igen och jag åkte som vanligt iväg. Trodde väl inte att jag skulle få sälja någon bild igentligen utan mest bistå räddningstjänsten lite med att svepa över området och kolla så inte fler glödbränder fanns i området. Men någon timma efter jag kom hem till stugan så dök bilden upp på NT:s hemsida.

Trött har jag ju varit idag men så kom det ett larm vid Åbylänken och även om nu Björn har betydligt närmare än mej så tog jag chansen att kanske någon skulle köpa en drönarbild.

Lyfte upp drönaren ett par hundra meter från platsen och flög bara fram och knäppte ett par bilder innan jag tog ner den igen och skickade iväg några bilder till NT. Pratade med Jocke i Kinna som tyckte jag skulle skicka dom till de stora drakarna också då drönarbilder är populära så jag gjorde det också.
Både NT och Aftonbladet tog in den här bilden medans Expressen valde att ha en varningstriangel som bild till sin text. Men tre sålda bilder på 1,5 dygn är ju hyffsat med tanke på hur ofta jag åker iväg igentligen. Men kanske ska börja åka iväg lite längre även om jag vet att Björn är på plats också.

Kommentarer inaktiverade för Så var livet normalt igen då more...

Bigaråer i massor i vårt träd

by on jul.13, 2018, under Allmänt skrivande


Vi har nog aldrig haft så mycket bigaråer i vårt träd som vi har i år. Men nu börjar fåglar, bin, getingar och andra insekter att börja äta av dom. Ja brukar gå upp och ta några bigaråer och äta ibland när jag är ute men mer blir det ju inte oftast.

Tidigt i morse gick jag dock upp och plockade en liten plastpåse på ett par liter och det tog inte mer än 2 minuter så hade jag påsen full och gick in å lade i en skål så vi har och äta här inne. Å ja tror nog att när de nu finns på riktigt nära håll så är det nog lättare å äta upp dom också.

Kommentarer inaktiverade för Bigaråer i massor i vårt träd more...

Att vara utan rinnande vatten

by on jul.13, 2018, under Allmänt skrivande


Så har man då drabbats av vattenbrist. Nja beror ju på hur man ser det vi har ju 50.0000 liter vatten i poolen och drygt 1000 liter i bubbelbadet. Men det rinnande vattnet finns inte just nu. Förhoppningsvis beror det på att pumpen har lagt av. Låter kanske galet å säga men det är faktiskt den billigaste kostnaden på mellan 10-15.000 kronor.
Det värsta är om vattnet helt enkelt sinat och tagit slut djupt där nere. Något som jag ännu inte vet men förhoppningsvis får reda på under dagen.  Men det kunde ju varit så att det kanske blivit ett stort strömavbrott som varat länge. Det är då det är bra att ha vatten på lager. Jag har ju en stor frysbox men man behöver inte ha en frysbox eller kallt utrymme utan det räcker med tydligen att det vattnet står mörkt. I natt tog jag i alla fall fram tre 2-liters flaskor med fryst vatten som får tina upp så vi får vatten att dricka om vi blir törstiga och även om jag vill ha kaffe.
Funderar på att skaffa en 25-litersdunk och stå mörkt bara å det man kanske bör göra då är väl att byta ut vattnet någon gång i månaden för att vara helt säker på att vattnet är ok.

Ja man kan nog bli galen och jag känner mej i alla fall så här inombords just nu med tanke på allt som gått galet i både tankar och händelser sista två dagarna men det går väl över vartefter men så värst pratbar är jag nog inte. Jag hade ju precis bestämt mej för att göra en bra investering i något nytt som straxt kommer ut men risken är överhängande att jag får lägga det på hyllan tills vidare.
Men när du det mesta har gått käpprätt åt helvete så ja vaddå. Jag har ju funderat på en sak många gånger och nu har jag bestämt men att eftersom jag är så förbannad och irriterad ändå så ska jag testa den grejen för går det åt helvete även där så kan ja ju knappast blir mycket galnare än vad jag redan är. Möjligen kan jag drabbas av en ekonomisk förlust men vaddå jag har ju redan drabbats av en så vad gör det om det blir ytterligare en.  Men det märker vi och kanske redan i helgen.

Kevin kom in för en stund sedan och diskuterade vårt vattenbekymmer. Morfar beror det här på att jag duschar flera gånger om dagen.  Klart det inte gör svarade jag för faktum är ju att pumpen har jag ju bytt två gånger under de här 20 åren som jag haft den borrade källan. Å vi duschar ju inte bara mycket utan jag fyller ju även på poolen rätt mycket och speciellt i år med tanke på värmen som varit och som gjort att vattnet har dunstat. Så jag tröstade honom med att det skulle han inte tänka på och förklarade att det blir slitage ju mer man använder pumpen. Å vi har ju rätt stor belastning på pumpen och även vattenkonsumtionen.  Så nog kan det vara bra å ha en dunk eller flera flaskor i lager men fan vet om jag vill handdiska. Blir nog att köpa in papperstallrikar i så fall. Värre är det med tvättmaskin och kläderna hum…. Ja det löser sig säkert sa han som sket på sig.

Kommentarer inaktiverade för Att vara utan rinnande vatten more...

Bättre dagar har ja ju varit med om

by on jul.13, 2018, under Allmänt skrivande

Började ju redan för ett par dagar sen å gå dåligt för mej överlag. Irriterad då jag hade tänkt fel försökte få denna torsdag att bli något bättre å jag gjorde ju en del nyttigt under dagen och framåt kvällen beslöt jag mej för att åka till Brådtoms sluss och ta en fika där det var musik och uppträdande. Jag var väl inte så intresserad av uppträdandet men tänkte ta nån drönarbild och en fika medans jag lyssnade lite på musiken. Nu var det väl inte riktigt som jag trodde att det skulle vara så den där känslan att det var kul å komma ut försvann det lite av.
Visste att passagerarbåten Diana var på väg och satt mej vid slussen och väntade. Tänkte ett tag å dra upp drönaren också men även det beslöt jag mej av någon anleding  att skippa. Fråga mej inte varför för jag har inget svar på det.

Till slut kom hon in sakta mot slussen och jag tog några bilder. Men sen fick det räcka och jag satt mej i bilen och återvände mot stugan.  Visste att blommorna började sloka vid pooltrallen och beslöt mej för att vattna dom. Satt på en diskmaskin och så gick jag ner och vattnade innan jag lade mej en kort stund. Vaknade av att grannen ringde och frågade om jag glömt att stänga av vattnet för det kom inget.
Hum….  Rusade upp och vattnet var ju på men dock så lite att det borde inte tagit slut. Stängde av vattnet för det rinner ju till direkt. Men inget vatten kom. Vad hade hänt nu.
Micke från grannstugan kom över och jag for inunder huset och kollade om allt fungerade och jag kunde inte hitta något fel men något nytt vatten kom inte.  Var det ett elfel eller.  Klockan hade hunnit bli närmare halv tolv när jag ringde min kompis Andreas i Uppsala. Jodå han sov men vaknade till och berättade hur jag kunde undersöka om det fanns el som det skulle på alla faser fram till kontakten som leder ner i den borrade brunnen.
Under tiden jag var där nere så gick det ett larm som jag dock inte visste om. En kraftig villabrand i Gusum som jag skulle åkt på om allt varit i sin ordning. Hade ju gett några tusenlappar men nu missade jag ju det. Upptäckte det först när jag kom upp därifrån och vi hade lagt på locken till allt som hade med pumpen å göra. Några 2 liter flaskor med fryst vatten plockades fram så vi kan dricka vatten sätta på kaffe osv.  Å spola toan är ju inga problem med även om man nu får göra det manuellt från hinkar med vatten som jag varit nere och hämtat vid poolen.
Klockan har passerat halv tre och jag hoppas verkligen att jag får tag i pumpkillen på morgonen och att han kan komma och byta pump och framförallt att det är pumpen som är paj så inte vattnet helt plötsligt tog slut.  Så jag är väl inte så värst pratbar med omgivningen i morgon. En kostnad på över 10.000 dök tydligen upp helt plötsligt för det är ju vad pumpen och arbetet kostar. Å jag som hade tänkt helt annat då det kommer ut en ny kamera snart som jag faktiskt vill köpa men men ….

Kommentarer inaktiverade för Bättre dagar har ja ju varit med om more...

Hjärnsläpp och så blir det som det blir

by on jul.12, 2018, under Allmänt skrivande

Ja hjärnan hänger ju inte alltid med och eftersom man jobbar de flesta nätter så blir man dag och datumvill.  Visste ju för ovanlighetens skull att det var onsdag och det var ju både bilträff i Vadstena med musik och så var det ju musik i Tyrislöt. Å jag tyckte ju att Vadstena låg lite väl långt bort bara för ett par timmars besök men ändrade mej senare även om Tyrislöt så det blev att vara kvar i stugan.
Läckan i poolen finns kvar men det läcker så lite så jag gick ner och försökte finna den men inte det heller gick så bra tror jag men gjorde ett par chansningar på ett par ställen och det återstår att se hur det blir. Fyllde på vatten i poolen men vad skulle ja göra sen då.

I brist på något trevligt så kan man ju göra något motsatt alltså slet ja fram fönsterputsargrejerna och plockade bort växterna. Å nu är klockan visserligen halv fem och arbetsnatten har varit lugn vilket gjort att jag hunnit med 7 fönster både inne och ute i stugan. Men det kvarstår ju ca 20 fönster tyvärr. Men de här som jag tog i natt är väl de som man kanske tänker mest på om man nu mot all förmodan skulle få besök nån gång eller själv vilja kika ut genom fönstret.

Dimman ligger rejält tät utanför stugan och på fältet nedanför poolen. Man ser inte värst långt om man kikar om det finns några djur där nere.  Kevin ska snart hoppa i säng har han sagt men undra ju om jag kunde hänga med och hålla honom sällskap då han bubblade och badade en stund å visst kan jag väl göra det.
När vi kom ner så sa han direkt  Faaan också. Bubbelbadet visade bara 37 då det av någon anledning slagit av. Men han dök trots allt ner i den 28-gradiga poolen. I luften är det ju faktiskt bara 11,9 grader så här dax och om ett par timmar får ja gå och krama kudden ett tag. Man kan ju alltid hoppas att den här dagen blir något bättre än onsdagen men tveksamt.

Kommentarer inaktiverade för Hjärnsläpp och så blir det som det blir more...

Det händer inte mycket i stugan

by on jul.10, 2018, under Allmänt skrivande

Det händer inte mycket i stugan och lite beror det väl på att jag känner mej lite sliten kanske. Trött som attans för jämnan men det blir väl bättre med det vartefter hoppas jag.
I förrgår åkte jag en sväng för att ta några vackra bilder på solnedgången men konstaterade rätt snart att jag var lite för tidigt ute så när jag kom till Hällerstasjön mellan Västra Husby och Östra Ryd så låg solen fortrarande alldeles för högt för en snygg bild.

Bilden får väl duga men det var ju absolut inte den bild som jag tänkt mej från början. Det blev bara att åka hem igen för inte tänkte jag sitta kvar där och vänta till solen gick ner.
Hemma blev det inte så mycket gjort men hade trots att jag skulle vara ledig natten svårt att somna. Så nog var jag vaken å igentligen hade ja ju då också kunnat jobba för jag hade ju tänkt att jag skulle sova lite rejält men är man uppe om nätterna annars så blir det ju svårt att vända om igen på dygnet.

Så straxt efter fyra i går morse så skickade jag upp drönaren och det blev ju ingen solnedgång precis men väl en soluppgång. Denna gången var jag dock lite för sen. Skulle skickat upp den någon kvart tidigare för att få bilden ännu mer effektfull. Men den duger den här bilden också. De mörka molnen å så solen som kikar upp där molnen inte finns.

När klockan närmade sig fem bestämde jag mej för att kila ner till poolen. I luften var det 13,6 grader varmt och i poolen 26 så det kändes riktigt skönt att krypa ner i baljan. En stunds badande så bestämde jag mej för att gå upp och försöka somna. Å denna gång lyckades jag tydligen.
Men trots lite mer timmars sömn än vanligt så har jag gått och varit trött hela dagen och nu är det ett nytt nattpass. Hade ju tänkt något helt annat i morgon på dagen men det har jag konstaterat att jag får lägga åt hyllan tills vidare.  Återstår det att se om det händer något också så man kan åka iväg och fotografera under natten.

Kommentarer inaktiverade för Det händer inte mycket i stugan more...

Ja blev ju lite ovanlig natt

by on jul.05, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev ju en liten ovanlig natt. Jag brukar ju inte äta något på nätterna när jag jobbar men i natt så gick jag flera gånger i kylen å kikade. Till slut bestämde jag mej.

Jag lagade till Pommes en ryggbiff och två oxfilebitar å så sallad å så en kall Norrlands Guld.  Ja Kevin fick ju precis samma förstås förutom att han allt fick vara utan ölen. Klockan hade precis passerat 04.30 å jag satt mej på altan och åt och lyssnade på fågelkvittret. Det var skönt ute.  Kevin hade ju spelat dataspel hela natten å rätt som det var kikade han ut genom altandörren. Han skulle just äta sin portion och konstaterade också att Gymmet i Vilbergen faktiskt öppnade 05.00. Han åt sin mat å så började han på att röra på sig och ta på sig adidasbyxorna å luvtröjan.

Vid 05.30 så for han iväg på sin moped in till Vilbergen. Kan vara skönt så har jag det gjort för idag var hans kommentar med ett flin innan han försvann från gården. Jo ja vet att den del tänker att vi nog inte är riktigt kloka här ute i skogen men det stämmer kanske men vi har heller aldrig utgett oss för att vara det. Men vi trivs å vi äter gott och lever som vi vill.
Nu har klockan passerat sex och om en timma ska ja krypa ner under täcket å krama kudden några timmar. Misstänker att Kevin kommer hem straxt efter då han sa att han bara skulle träna drygt en timma men det återstår att se och han om någon lär väl sova länge när han väl dyker ner och kramar sin kudde.

Kommentarer inaktiverade för Ja blev ju lite ovanlig natt more...

Dagarna bara rullar på

by on jul.05, 2018, under Allmänt skrivande

Dagarna rullar bara på och så värst mycket intressant händer väl inte här ute i skogen just nu. Värmen har ju kommit tillbaka så även poolen har blivit badbar igen. Fast någon rusning eller överbeläggning är det ju inte där nere precis.

Det enda lite udda var väl att jag i måndags kväll for iväg på en misstänkt skogsbrand i Vrinneviskogen. Lagom när jag skulle svänga ner vid Amucenter mot Vrinnevi så kom en tankbil farande upp därifrån med blåljus och körde ut på Gamla Övägen. Å jag hängde ju förstås på men vid Mamre i Hageby försvann den upp på ett motionsspår så jag stannade på parkeringen och tog ut min drönare. Något som observerades av brandpersonal som kommit i en tankbil och som stannat till straxt intill där jag stod. Ser du nåt Wigh hörde jag en sa å visst gjorde jag det men det var långt bort.
Brandbilen i skogen såg dock ingenting och efter samtal mellan enheterna blev jag ombedd att ta ner drönare och köra upp i skogen så skulle jag upptäcka brandbilen å kanske kunde jag hjälpa dom. Å visst observerade vi branden även därifrån men fortfarande var frågan var nånstans branden var. Det var ju trots allt mörkt men vi kunde ju konstatera riktningen på branden och ett ungefärligt avstånd.
Efter att jag tagit ner drönaren och följt efter igen så hamnade vi i slutet på en väg långt in i skogen. Återigen skulle ja ta upp drönaren men då for drönaren in i buskage och lingonris och det berodde ju på att jag precis hade passerat avgasröret som fanns högt upp på brandbilen.
En boende nånstans kom farande på cykeln och jag hörde hur han sa Hej Uffe. Kikade på vem den där nattliga cyklisten var och det var ju Kevins gamla lärare Sven-Johan som hade letat sig fram på småstigar då han känt röklukt i området där han bor men inte hittat.
Ett nytt försök med drönaren och nu kom den upp och vi kunde lokalisera att branden var nog nära sjukhuset å angreppsvägen borde nog bli från sjukhusområdet. Ner med drönaren igen och så bar det iväg tillbaka på vägen.

Polisen tyckte ju inte att jag skulle köra in på den förbjudna vägen men efter information från Räddningstjänsten så sa de kör bara å jag for in på skogsvägen som tog slut där en åker började. Fortsatte i sådden och följde spåren efter brandfordonen för att slutligen komma fram. Nu ville de veta om jag kunde se om det fanns fler brandhärdar i närheten av brandplatsen eller om jag på nåt vis kunde få en uppfattning om hur stort område som brann. Några fler brandhärdar fanns inte men tyvärr så blev det svårt att bedöma hur stort område som brann. Tog en bild på branden och innan jag landade tog jag även en bild rakt uppifrån där de första enheterna och jag stod. NT köpte en bild så resan gick ju ihop men konstaterade hemma att en propeller hade blivit skadad då den for in bland riset så det blev att beställa nya propellrar men sån tur är så hade jag ju en uppsättning av reservpropellrar ifall det skulla hända något innan jag får dom.

I tisdags kväll körde jag faktiskt ner till Sörping och Kanaldansen igen. Den här gången skulle ja ju varken filma eller fota utan bara koppla av en stund. På samma plats och på samma stolar där satt min storasyster och hennes sambo. Så jag bjöd på kaffe å det blev lite prat. Vid niotiden lämnade de platsen å åkte hem till sig i Mogata och jag åkte straxt efter till stan och Ica innan jag fortsatte hem. Återstår att se om vi ses nästa tisdag igen, man kan aldrig veta.

Idag när ja pratade med en bekant som är journalist så undrade han om jag sett att de skrivit om mej och branden tidigare i veckan. Å visst hade ja allt fått lite feedback om att jag hjälpte räddningstjänsten att hitta skogsbranden i Vrinnevi. Sen hände den ju inte vid tvåtiden men det saknar ju betydelse.

Kevin var sugen på Högrevsburgare idag å han fick två stora med sallad dressing och ost med tomat på. Å nog har köttet gått åt som faan för igår när jag gjorde en liten djupdykning i frysen konstaterade jag att jag borde både beställla ett antal kg Oxfile, Ryggbiff samt en kartong med Haögrevsburgare. Tror det är runt 50 st i den där kartongen ja beställer. Så förhoppningsvis så är matförrådet påfyllt i slutet av veckan igen.
Har jag tur så kommer mina propellrar i morgon från Göteborg och de var ju visserligen lite dyrare men tydligen ska drönaren gå tystare med dom å det kan ju vara bra om man ska smyga lite fram :)

 

Kommentarer inaktiverade för Dagarna bara rullar på more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.