Archive for juni, 2018

Så försvann granarna vid poolen

by on jun.29, 2018, under Allmänt skrivande


Häromdagen så kom Björnligan till slut och tog bort granarna som både gjorde att det blev en hel del skugga i poolen på förmiddagar men också släppte ner en hel del skräp i poolen. Å nog kändes det ovant när man sedan kom ner och de var borta men bra blev det och bättre utsikt också.

Även en bild till NT har jag fått iväg den här veckan då det inträffade en singelolycka på vägen mellan Västra Husby och Östra Ryd. Man kunde nog gått ner 10 meter till och lite närmare med drönaren men då hade jag fått vänta då man inte ska smyga fram med den medans det är räddningspersonal kvar vid det aktuella fordonet.
Idag fick jag även gräset klippt och det gjorde jag faktiskt när jag slutat nattpasset straxt efter sju på morgonen. Men det funka det också och det känns skönt att ha gjort det då gräset faktiskt växt med över 1 dm sedan regnet föll för en vecka sen.
Annars händer inte så mycket här ute i skogen. Har haft fikafrämmande igår och så har man fixat lite hemma i stugan. Återstår att se om detta nattpass blir lugnt eller om det blir lite att göra så man håller sig vaken lättare.

Kommentarer inaktiverade för Så försvann granarna vid poolen more...

Båtar och Kanaldansen

by on jun.29, 2018, under Allmänt skrivande, Videor & Musik


Häromdagen var jag nere i Söderköping och filmade lite både med vanliga kameran men även med drönaren då jag ville testa och se hur det blev att lägga upp en separat ljudfil när drönaren filmade eftersom drönaren inte spelar in ljud då man bara hör proppelrarna.

Kommentarer inaktiverade för Båtar och Kanaldansen more...

Det blev Kårtorp trots allt

by on jun.25, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev trots allt ett besök på Kårtorps festplats fast det inte var tänkt så från början. Vädret var ju inte det bästa och blåste rejält gjorde det också. Men hade ju bestämt mej för att ta en bild med drönaren men först skulle jag förbi en bekant i Kårtorp och plåta deras hus med drönaren.
Det visade sig dock att det skulle bli ett helvete. Inte att plåta men väl få tillbaka drönaren som hade rejäl motvind på 30 meters höjd och som inte alls ville det jag ville på grund av den kraftiga blåsten. Men efter mycket lirkande och nervösa minuter fick jag ner den på den plats där jag startade.
Åkte ner till en väg nära festplatsen men kände redan då jag steg ur att jag behövde inte mer problem denna midsommarafton så jag lät drönaren ligga kvar i bilen och tänkte köra hemåt.
Då skrev Micke och Rebecca att de var på väg till festplatsen och tyckte jag skulle hänga med. Okej hade ju inget annat för mej just då så det skulle tydligen ändå bli ett besök där.

Just som vi kom ner till festplatsen passade solen på att kika fram en kort stund mellan regnskurarna. Jag hade ju som bekant bestämt mej att inte komma dit i år å det var ju många som visste det.

Å den första som informerade mej om vad jag tidigare hade sagt var ju Luddes mamma som kom traskande i regnkappa och luva. Paraplyerna hade återigen åkt upp på festplatsen. Å det tog inte lång tid förrän fler upptäckt att jag som inte skulle finnas där fanns där. Så kommentarerna var ju många.

Vi blev inte kvar så länge och efter ett tag så gick vi tillbaka Rebecca ville ju att jag skulle ta en familjebild på vägen därifrån och så blev det. Här är alltså familjen som jag bor granne med. Micke, Rebecca och så lilla Hugo. Jag tog min bil och återvände mot skogen. Kevin ville ju förstås inte med dit heller och valde istället att åka in med moppen till Vilbergen och gymmet.
Hade ju tänkt sommarmat och lite gott å äta men Kevin undra om vi inte kunde äta Korv Stroganoff istället. Å jag hade ju inte nån falukorv hemma men Ica på Ljura hade ju öppet så det blev en resa till stan å så åt vi det han ville ha.
Kikade på bilder från förr om åren på midsommarafton och kände det rätt skönt att just ha det bara lugnt och skönt i stugan. Utan en massa måsten att laga mat, fixa och ha massa främmanden. Så det blev ju bara vi i stugan och så som vanligt nattpass när kvällen kom.

Den här bilden bland annat tog jag dagen innan midsommarafton i Söderköping som visade de enorma köerna både på E22 men även på väg 210:an. Å det blåste ju inte fullt så mycket då sån tur var och även om det regnade mellan varven så var det uppehåll just när ja var uppe med drönaren och flygturen lönade sig då NT köpte in bilden till webben.

Natten som gick och dagen har inte varit som jag ville och vad det beror på vet jag inte men till sängs har jag legat i alla fall hela tiden förutom då jag gått upp å druckit något eller gått på toan.  Men framåt kvällen började min kropp piggna till lite å jag gick ner till poolen för att se hur det såg ut där då jag inte kikat till den de sista dagarna. Ute på fältet gick en Råbock och en get. Tog en bild på bocken då geten gick för långt bort för att komma med.  Poolen var rejält skitig och inte bara det. De kalla nätterna som varit med en temperatur på 7-8 +grader bara hade satt sina spår även i poolen som nu visade enbart 18 grader. Å filtret hade ju satt igen sig också så värmaren hade ju lagt av förstås. Men vid 23 tiden efter lite rensning och dammsugning och så då hade temperaturen nått +20 i alla fall. Men hur kallt är inte det om man tänker på att vi hade +30 för ett par veckor sedan. Men nu när morgonen kommer å jag har sovit några timmar och tagit badtemperaturen ska ja försöka att få ordning på pooltrallen å likaså klippa gräset som har exploderat en del efter de 10-12 mm vi fick de sista dagarna.

Kommentarer inaktiverade för Det blev Kårtorp trots allt more...

Det är noga med blomvattningen

by on jun.18, 2018, under Allmänt skrivande


Det är noga med att vattna blommorna så de inte vissnar. Å jag ska ju vattna dom varannan kväll. Men sist så missade jag det och kom på det vid tretiden på natten. Men eftersom jag jobbade så gick det ju lika bra då för solen hade ju ändå inte gått upp.  Är ju i alla fall ett 30-tal växter som ska vattnas å jag vill ju framför allt inte att de vid poolområdet ska vissna.

Nu har vi testat och kört båda fyrhjulingarna och de går helt perfekt. Så nu är alla motorfordon på gården fulltankade men måste väl kolla oljan kanske på fyrhjulingarna också å även bilen.

Kevin har ju även tränat lite boxning ner på gymmet så det blev som det blev. :) Han har ju varit duktig och även förra avslutningen så fick han ju en slant. Nu blev  det ett par boxhandskar och en boxningssäck. Han får ju dock ta in den varje kväll ifall det blir dåligt väder ut.

Igår så fick jag se att det var rätt rejäl aktivitet vid bubbelbadet av getingar och upptäckte att det var nästan E4-trafik in genom ett lufthål till bubbelbadet. Jag brukar väl inte ta död på getingar om jag slipper men de här fanns lite väl nära där man gick upp i badet. Så det blev Radar och idag så när jag konstaterade att det var lugnt på platsen så skar jag bort billan. Så nu blir det att dammsuga upp alla döingar på golvet innan bubbelbadet åter får användas.

Kommentarer inaktiverade för Det är noga med blomvattningen more...

Kevin hela dagen !

by on jun.14, 2018, under Allmänt skrivande


På morgonen när jag vaknde upp så gick jag ut och hissade flaggan. Varför då ? Jo för att idag går Kevin ur Grundskolan och lämnar Ektorpsskolan bakom sig och nu väntar gymnasiet med El-linjen på Ebersteinska.

Det skulle ju inte bli regn hade ju SMHI lovat och de höll löftet för en gångs skull. Rebecca som skulle på ett fotomöte vid 11-tiden kom ändå dit och kikade en stund liksom Kevin riktiga morfar

Solen strålade och Kevin och jag hade ju kommit överens om att köpa en blomma från honom till mentorerna då klassen i övrigt tydligen inte samlat in något. Men det blev allt lite varmt i bilen så jag hämtade ut blommorna och höll plastkassarna i handen.

Så när klockan var tio så kom alla niorna ut och först kom ju de som bar den Svenska flaggan.

Efter en stund dök min stjärna upp. Stiliga Kevin med sin klasskamrat. Kevin klädd i kostym förstås och en nästduk på kostymkavajen och så en för fluga.

Jag konstaterade att han var en av TRE som hade fluga på sig i hela klassen och jag kan bara konstatera att han var nog den stiligaste killen i hela klassen som var välklädd och välkammad denna dag. Sen fanns det ju givetvis fler som såg snygga ut men för mej som gammal man så är det en högtid så gäller vissa regler. Å lustigt nog så kändes det och även lät det på Kevin som han trivdes på morgonen när jag rättade till det sista i hans klädsel innan han steg ur bilen och vandrade in på skolan för sista gången.

Det kanske verkar tjatigt med bilder på en skolavslutningen men faktum är nog att jag var kanske mer stolt en Kevin över denna dag. En kille som fick bra betyg. Såg snygg klädd och som alltid varit omtyckt av sina kamrater. Den här bilden har någon av hans lärare tagit med sin fröken SO-fröken Anna-Karin och hans klasskompis Erik.

Här är ytterligare en bra bild och här är även hans skolkompis och moppekompis Ludwig som Kevin alltid åkt tillsammans med till skolan då Ludde bor i Öbonäs. Å fröken i mitten är han mentor Gunilla. Kanske till det yttre en reserverad person men jag hann att ändra mej.

Här är bara grabbarna med på en och samma bild. De har hållit ihop som vänner och då menar jag ”riktiga vänner” sen de började sexårsgruppen. Men konstaterade idag att det är inte slut än då båda ska börja i samma skola i gymnasiet å jag misstänker att de även då kommer att åka tillsammans till skolan.

Den här bilden tog Rebecca på Luddes mamma och mej när vi stod och pratade innan de kom gående i led. Tiderna som varit och hur det var första dagen Ludde och Kevin såg varandra. Hur båda grät och ville vi skulle vara kvar. Åren har gått fort och grabbarna har växt men fortfarande är de lika goda och omtänksamma vänner mot varandra. Å ja vi har så här i efterhand kommit överens om vissa avvikelser i skolplikten Luddes mamma och jag :) Men i och med avslutningen i grundskolan så måste det väl anses som preskiperat.

Sen var det dax i klassrummet efter avslutningen ute. Sven Johan talade om hur stiligt klädd Kevin var inför avslutningen och sa att han såg riktigt stiligt ut. Å den som hade sagt nåt annat hade jag nog kunnat nita till :)

Av sin mentor Gunilla fick han förts en liten lös kram som helt plötsigt blev en kraftig kram å Kevin visade lustigt nog inga protester. Vad som sades vet jag inte men han fick rosen som alla elever fick.

Å så var det kramen av Kajsa då…..   Ja jag säger inget men av avståndet av döma så förstår ni kanske själva att det mera var av en formalitet. Å jag känner ju henne privat  så jag vet och förstår.

Fröken Gunilla hade ju frågat mej om jag kunde ta några foton på hela klassen då de var finklädda. Å jag tackade och svara ja eftersom då kunde ja ju få med Kevin också även om han tittade bort. Men se på faan. Han kikade rakt fram som man ska göra på bilden och när jag kom hem så lade jag upp ett 20-tal bilder om Rebecca och jag hade tagit på klassens facebookssida.
När fotograferingen var klar så lämnade en efter en platsen och så även Kevin och jag. När vi kom ut på skolgården nedanför trappen så hörde Kevin någon ropa högt ” KEVIN”  å både han och jag vände oss om. Där kom hans fröken springande och kom fram. Tittade på honom och sa du ska veta Kevin att jag är glad att jag här fått lära känna dig. Å så var det en betydligt hårdare kram än i salen.  Sen vände hon sig och så fick även jag en riktigt kram och hon önskade oss båda lycka till och ha en skön sommar. Å det var där som jag fick min uppfattning ändrad. Den lite reserverade fröken springer inte efter en elev och kramar honom. Å jag såg det jag såg som inte lämnade mej oberörd å visstl, jag kan väl erkänna att även jag kände nån tår denna stora dag när Kevin slutade grundskolan. Å jag är otroligt stolt över honom.

Hittade ju en bild till som Rebecca Järvinen har tagit på sin Gudson när de stod upp å jag kan ju bara inte låta bli att lägga upp den bilden eftersom jag tycker han är så djävla stilig. Hum… Vaddå utmärker sig. Jo förstås En av de få som bar flyga och vit näsduk i kostymen.  :)
När vi kom hem konstaterade Kevin att betygen var ju rätt bra o visst hade jag väl lovat honom något.  Minns inte men han säger inte så om jag inte gjort det. Så en sväng till stan å inhandla det han önskar sig inför sin fortsatta träning. Å jag förstår mer och mer varför han kallades Klassens Hulken.
På hemvägen så hämtade vi upp Liam och som följde med ut å grabbarna busa och bubbla och bada för att sedan äta grillad kycklijngfilé och ris. Lite senare kom de på att de kanske skulle träna å Kevin och Liam styrde in till Vilbergen.

Jag själv gick ut och halade ner flaggan som byttes ut till den vanliga vimpeln. Kanske inge stor dag att flagga för men för mej var det en stor dag. Att se Kevin gå ut 9:an och nu väntar gymnasiet i höst men först blir det allt Sommarlov.  Å även om Ica frågar efter honom så har jag sagt att han får vara ledig om han vill.

1 Comment more...

I morgon är den stora dagen

by on jun.13, 2018, under Allmänt skrivande

I morgon torsdag klockan 10 vandrar Kevin och hans klass ut för sista gången från Ektorpsskolan. Högstadietiden är slut och sen väntar gymnasiet i höst. Vi var och köpte kläder som han ska ha på sig i morgon men delar av klädseln hade han på sig redan igår. Han hade ju från början vägrat att gå på middagen som skolan hade för avgångseleverna på kvällen. Men dagarna har gått och han var väl inte kanonglad när han skulle in dit igår men heller inte helt avig.

Så igår kväll så släppte jag av honom vid skolan. Straxt efter kom de klasskamrater som han gått ihop med sen första klass och som nog är hans bästa vänner. Ludde till vänster och så Kevin och därefter Liam och så Pontus.
Jag hade sagt att han behövde inte vara kvar tills det var slut om han inte ville utan jag kunde hämta honom efter ett par timmar om det var så men då hade han i alla fall närvarit.

En påpasslig fröken tog denna bild. De andra fyra grabbarna står och pratar men Kevins ögon verkar ha fångat in något annat intressant. Funderar på om fröken tänkte på det eftersom hon tog bilden :)

Å när jag kikade på resten av bilderna såg jag fröken och några av tjejerna i klassen men nog stod även killgänget där och Kevin bakom fast den här gången kanske han var medveten om att fotot togs och kikade bort :)   Ja det var ju samma tjej som han kikat in tidigare som var framför  :)

Alla i klassen var inte med på middagen men här är de som kom från klass 9C i alla fall. Men sen var det ju alla andra 9:or också där Kevins gamla klasskamrater gick som var på plats. Men här är även Kevin med på bild och han ser ju inte alls uttråkad ut där han står till vänster om den manliga läraren.

Det gick två timmar och det gick tre timmar men straxt innan allt var slut så kom grabbgänget ut på skolgården och Kevin kom gående mot bilen med ett rosa band runt halsen och en tallrik  med den lämpliga texten. Vem som kommit på det vet jag dock inte men nog stämmer det lite för han har fått rejäla muskler och ja har hört att det är många som försökt  men inte lyckats få ner han i armbrytning i skolan. Leende klev han in i bilen men då jag frågade om det varit trevligt så kunde han ju inte eränna det förstås utan svaret blev lite svävande. Det var inte så tråkigt i alla fall :)
När ungarna gick i låg och mellanstadiet så gavs det alltid blommor till lärarna både till Julen och vid avslutningen men i högstadiet är det tydligen inte lika intressant. Så jag frågade Kevin vad han tyckte om vi skulle köpa en bukett till varje mentor och han höll faktiskt med men tilläggde att vi behövde ju inte ge blommorna precis när de fick betygen.  Så ikväll for jag in till stan och handlade tre lika buketter och så skrev jag ut en liten text med underskriften av Kevin Järvinen.
Så vem vet. Kanske i morgon kommer det upp riktigt snygga bilder på den nu vuxna killen som har passerat 16 år och avslutar grundskolan. Men jag funderar om jag ska eller inte.

Den här bilden tog jag igår när det brann i en timmerbil på väg 210 mellan Västra Husby och Söderköping. Tog ju några bilder från marken också då det rök kraftigt från fordonet men sen åkte jag en bit och ångrade att jag inte slet ut drönaren så då tog jag en tur och ett par bilder även om det inte fanns någon rök kvar.

Det här motivet är väl kanske inte fullt så vackert. Kaffemuggen i handen och en jäkla Icakasse. Nä jag har inte varit och handlat i kalsonger så det kan vara soppåsen. Å den som tog smygbilden är ju förstås grannen Rebecca som var där uppe och röjde med trimmern på Svenska flaggans dag. För jag ser ju att flaggan är i topp. Å det ska den vara i morgon också.

Idag blev det i alla fall en fika i stan efter att jag lämnat kartonger på Returpunkten. Rebecca var nyfiken var kyrkan var som hon skua fotografera ett bröllop på snart så vi for iväg dit så hon hittar vägen när det är dax.
Sedan hör och häpna så fick vi faktiskt regn idag och det var inte bara några stänk utan det regna i ett par timmar. Något som behövdes med tanke på att vi inte fått regn på flera veckor.

Kommentarer inaktiverade för I morgon är den stora dagen more...

Nä jag har inte dött

by on jun.10, 2018, under Allmänt skrivande

Nej jag lever fortfarande även om inte bloggen har uppdaterats lika flitigt sista dagarna. Detta har dock berott på flera problem, strul och annat elände så jag har fått prioritera som det så jäkla fint heter.

Men igår hade jag i alla fall lovat att ha kalas för barnbarnet Nicole här ute. Det var väl tänkt nåt helt annat men man får inte allt att stämma. Som jag tänkte blev det inte i alla fall men hoppas väl att de som var här blev nöjda ändå. Det var ju trots allt inte jag som höll i kalaset utan bara platsen å resten skulle ju Cassandra hålla och fixa med.
Hade nog tänkt mej ett varv framåt kvällen till ett annat ställe också å bara säga hej men det uteblev.

Eftersom solen låg på större delen av dagen nere vid pooltrallen så passade ju badgästerna på att blöta ner sig rejält. Jag drog dock in till Mirum och fixade några myggnät till våra dörrar i stugan.
Natten som gick funkade trots att jag jobbade. Kände mej väl ganska sliten efter bara ett fåtal timmars sömn sedan fredags morse men det gick.
Idag blev det en sväng till Lövdalen igen och där träffade vid grannarna Per och Carina från Evalund. Ja jag skrev vi men det beror ju på att lilla Hugo med sin mamma Rebecca hängde med bort. Å så träffa vi ju Ann-Marie och Hasse som har Lövdalen å ja tjattret satte ju fart så det tog ett tag innan vi kom därifrån. Hemma så kom blommorna i jorden som de skulle å de som såg lite smårisiga ut går ju faktiskt å klämma ihop i två krukor i stället för åtta så dom fick Rebecca.
Hugo såg ju fram mot lite fyrhjulingsåkning och visst ställde jag upp på det. Så Hugo och jag tom min vägreggade och hans mamma tog Kevins och så for vi iväg en kort sväng. Å nog tyckte han det var kul och var ju förstås nöjd när vi kom tebax. Å det behövs ju inte mycket för att göra småttingar nöjda ibland så det känns bra. Men skulle ju testa om det gick å köra runt i skogen bakom stugan.

Jag hade ju varit inne tidigare på Ica i Vilbergen och handlat sallad som jag fixade till i stugan och för ovanlighetens skull så köpte jag faktiskt fläskkotletter med ben i storpack. Nja storpack det var ju bara 10 st kotletter i.

Slängde på dom på grillen och det blev ju riktigt bra å innan kvällen är slut så är också samtliga fläskkotletter det. Nej då det var bara Kevin och jag som ska äta i stugan idag men vi äter :)
Å Kevin han fick ris som han ville medans jag bara tog salladen. När jag satt och käkade ute på framsidan i skuggan kom Rebecca och hade lämnat soporna där ute. Grabbarna i hennes stuga hade somnat å vi bestämde oss för att testa vägen bakom stugan. Är ju dumt å köra ensam om man kör fast å måste ha hjälp så jag har ju alltid med mig bogserlina i min.

Rebecca körde fast ett par gånger på ett par ställen men nog faan hann hon få upp fyrhjulingen innan jag hade hoppat av och fått fram min kamera som låg i boxen bakom mej.
Men hon log stort när jag bara några hundra meter hemifrån körde fast och hon var då snabb med kameran. Klart vi fick loss fyrhjulingen å min är ju en aning lägre än Kevins  och det var ju det som gjorde att jag fastna som jag gjorde. Men jag klev av och gasade lagom och Rebecca sköt på så fick vi upp den som vi skulle och var straxt hemma från alla djäkla mygg och knott som fanns i skogen å vi konstaterade en sak. Det går att köra runt men är absolut ingen väg som man tar om lilla Hugo vill åka med.
Ett dopp i poolen blev det också ikväll å det var ju inte kallt heller då termometern visade 28 grader. Men nu väntar ytterligare en arbetsnatt å undrar hur den ska bli för nog är ja trött men det är bara å bita ihop och inbilla sig att ”sova är överskattat”

 

Kommentarer inaktiverade för Nä jag har inte dött more...

Hjälp ! Vart tog värmen vägen

by on jun.06, 2018, under Allmänt skrivande

På bara ett par dagar har det varma vädret ändrat sig och nätterna är riktigt kyliga. Å det gör väl kanske inte något igentligen men kikar man på pooltemperaturen så tycker man det är tråkigt. Från att ha varit 30 häromdagen så har det nu sjunkit med mellan 2-3 grader per dygn och nu visar termometeruslingen på enbart 23 grader. Mycket beror ju förstås på att jag inte har något överdrag men den är ju så jäkla stor bassängen och hade ju ett överdrag och varje gång var det ett helvete att få bort det och likaså få på det rätt.

Var uppe vid fyrhjulingarna och laddningen av Kevins var klar och nog hoppade den igång på första försöket. Efter ett par timmars laddning av min fyrahjuling så var det även dax att tesat den.

Även den hoppa igång men får nog spruta i 556 där tändningsnyckeln sitter för det verkar vara lite dålig kontakt där nere men nog fungerade båda som jag ville.

När det var klart smög jag mig upp för att se om krusbären börjat komma å det fanns en hel del. Både jag och Kevin gillar ju krusbären när de är sura så de får inte finnas kvar på busken så värst länge.

Den stora Rhododendronbusken har blommat klart och håller på att vissna ner. Tyvärr har det kommit andra buskar som växt upp och tryckt ihop den så den är ju inte lika vacker som den var förr men den finns där i alla fall.

Grannen Rebecca har farit runt större delen av dagen med trimmern och fixat å så har hon gjort små gångar där uppe där tomtarna står och gömmer sig i väntan på att de ska få komma fram när julen närmar sig.  Lilla Hugo kallar de små gångarna för Spiongångar för han är ju mycket för spioneri nu verkar det som.
En snabbis till stan blev det också på eftermiddagen då Kevin var sugen på Kebabtallrik å så fick det bli. Nu börjar solen försvinna utanför stugan och i natt är jag faktiskt ledig.

Kommentarer inaktiverade för Hjälp ! Vart tog värmen vägen more...

Idag är det Sveriges Nationaldag

by on jun.06, 2018, under Allmänt skrivande

Klockan 03.51 gick solen upp och kl 04.07 hissade jag den Svenska fanan.  Idag är det vår nationaldag och det kan ingen ta ifrån oss.

Kommentarer inaktiverade för Idag är det Sveriges Nationaldag more...

En dålig dag men den gick den också

by on jun.06, 2018, under Allmänt skrivande

Upptäckte på middagen att det uppstått en läcka på poolen vid utblåset av vattnet.  Åkte in på eftermiddagen och införskaffade tätning. Sen for jag vidare ut till MC-montörerna och hämtade de två däcken som varit på lagning.

Hemma igen i stugan så stack ja ner i poolen och tätade så gott jag kunde och efter det så kröp jag även ner under trallen på utsidan och kollade där läckan var. Förhoppningsvis så ska det hålla men det märker jag väl först när jag vaknar efter nattpasset var vattennivån står.
Sen kom Kevin hem från träningen och även hans kompis Liam var med så jag fixade högrevsburgare och pomme åt grabbarna innan jag gick upp till fyrhjulingarna och monterade dit däcken och satte dit laddarn så batteriet ska vara på topp. Fyllde även på luft i den andra fyrhjulingen för att se hur lång tid det tar innan den luften försvinner.
Sen lade jag mej och vilade en stund för det kunde ju bli fart i Sverigen så här natten till den Svenska Nationaldagen.

Kommentarer inaktiverade för En dålig dag men den gick den också more...

Vaknade till moln på himlen

by on jun.04, 2018, under Allmänt skrivande

Efter nattpasset så vaknade jag till på förmiddagen och upptäckte att det var faktiskt mulet ut.  Men det varade inte så länge efter ett par timmar så sken solen igen men det var ju lite svalare ute i luften också. Å när jag kom ner till poolen så hade även badtemperaturen sjunkit så idag var det ”bara” 27 grader men innan kvällen kom så hade det passerat 28 grader och får väl anses som badbart.

Våra lupiner som växer i slänten upp mot masten tycker jag är så vackra även om många tycker att just lupiner ska räknas som ogräs.  Köpte ju några växter till tre småkrukor på altan på framsidan men missade väl att vattna dom på några dagar så idag blev det en sväng bort till Lövdalens Handelsträdgård i Öbonäs igen.

Så nu skulle det se trevligare ut i krukorna igen och det gör det ju om man kikar på bilden också.  Men så har ja ju haft amplar vid de båda ingångarna men jag skulle väl inte ha det i år eller.

Ja det slutade förstås med att jag även hade med mig två stora amplar hem och hängde upp där de gamla brukar hänga och visst blev även det snyggt. Pratade med grannen Rebecca om vad jag skulle laga för mat idag då hon påminde mig om att de faktiskt hade bjudit mig och lilla Kevin på middag idag.  Hoppsan tur hon påminde mig annars hade jag stått där i köket och lagat mat men nu slapp jag ju det.

Å klart det smakade gott att äta borta även om det bara var 20 steg från vår egen ytterdörr :)  Efteråt fick jag kaffe å paj samt glass. Kevin som hade varit å tränat är ju sparsam med efterrätter och glass så han tackade och gick in i stugan igen.
Under eftermiddagen fick jag ta in och duscha och tvätta både Ghost och lilla Candy som rymt hemifrån nån timma. Var de rymt hittade vi inte men efter mycket fundering kom jag på att dörren var lite öppen när jag vattnade de nya växterna och säkert pep de iväg då för något annat ställe har jag inte hittat. Å de kom hem rejält skitiga. Tyvärr fanns inte tid till att ta nån bild utan tog hundarna istället så de slapp å skita ner hela huset.
Nu ett par timmars vila innan nattpasset väntar.

Kommentarer inaktiverade för Vaknade till moln på himlen more...

Ännu en varm och skön helg är över

by on jun.03, 2018, under Allmänt skrivande

Solen lyste som vanligt från en klarblå himmel hela dagen. En kort regnskur kom det tidigt på morgonen men den var snabbt borta liksom molnen så när jag vaknade upp efter mitt nattpass så var det som vanligt.

Jag brukar ju inte låta hundarna bada i stora poolen men värmen som varit har även inverkat på hundarna och idag när Kevin var i poolen så lyfte vi i hundarna så de blev rejält nedblötta och fick simma ett par meter innan lilla husse tog upp dom igen till pooltrallen.
Termometern visade på bättre och bättre temperatur men på eftermiddagen slog den plötsligt av då den visade 28. Kikade vad som kunde vara fel och upptäckte att den skulle slå av vid 28 grader så snabbt var jag vid panelen och ställde om parametrarna så nu slår den inte av förrän 32 grader :)

Så värst hungriga var vi väl inte i stugan. Kevin hade varit inne och tränat på förmiddagen och jag fixade lite tvätt och plockade. Han handlade vad jag behövde i stugan när han åkte hem.
Men till slut framåt kvällen så kurrade det lite i  magen så det fick bli grillad ryggbiff och grillad lax i folie med citron och så tog jag sallad medans Kevin tog pomme.

Å när så solen till slut började försvinna bakom granarna så kikade jag på pooltermometern o nu visade den på 30 :) Det var riktigt skönt sa Kevin som är van vid att duscha varmt. Jag har nog blivit beroende av varmt sa han och log. För tidigare har jag tyckt att det varit kallt i vattnet.
Men nu sjunker nog graderna något då jag fyller på med kallvatten och låter den automatiska dammsugaren göra sitt under kvällen. Lite renare blir det ju och resten gör jag i morgon men sen är det ju fritt fram igen i någon vecka innan den måste göras ren igen. Ja allt beror ju på besökarantalet i stugan under veckan förstås.

Kommentarer inaktiverade för Ännu en varm och skön helg är över more...

Termometern visar +30 grader

by on jun.03, 2018, under Allmänt skrivande

Nattpasset gick bra trots att det var väldigt rörigt i Västerbotten med Helgens Brännbollsyra som pågår även natten som kommer. Efter några timmars sömn så vaknade jag till och gick ner till poolen som vanligt för att kolla läget.  25 grader visade termometern och i luften 30 grader i skuggan. Å det kändes.
Även Kevin vaknade skapligt och han tog mopeden till stan för å träna en stund. Själv tog jag bilen till Söderköping och Willys och gick in och handlade lite. Köpte med mej en kartong svenska jordgubbar hem och de var inte så fasligt dyra och jäkla goda.  Skulle ju även se om nån skulle med ut på landet men planerna hade ändrats lite så det uteblev.

Framåt eftermiddagen kom Kevins gamla klasskompis Ellioth ut med sin dator och de brukar ju spela online tillsammans på kvällarna men nu kom han ut och de körde gemensamt i Kevins rum. Å jisses vad det blev varmt. Men med en fläkt öppen dörr och ett litet galler så inte hundarna stack ut så löste vi även det.
Idag blev det färskpotatis, burkskinka, sill och gräddfil till middag men grabbarna åt och tyckte det var gott.  Efter det konstaterade jag att jordgubbarna nästan var slut så jag tog bilen en andra gång och stack till Sörping.

Fyra kartonger fick jag med mig hem och så förstås ett stort glasspaket också. Å jag vet ju att även en liten kille i grannstugan tyckte jordgubbarna var goda så då finns det ju åt honom oickså i morgon för det här ska väl räcka och bli över.
Vid midnatt så körde vi hem Ellioth och för ovanligheten så följde även Kevin med in till stan och han hjälpte Ellioth att bära in datorgrejerna han haft med sig. Å när han kom ut igen från den mörka gården konstatera han snabbt att där i området skulle han inte vilja bo i alla fall.
Klockan har passerat 01 och än så länge är det lugnt på nyhetsfronten men det lär nog droppa på i Västerbotten i natt också misstänker jag. Ett redigt myggnät vid sovrumsdörren underlättar ju mitt jobb vid datorn  vid skrivbordet.

Kommentarer inaktiverade för Termometern visar +30 grader more...

En sväng till Söderköping

by on jun.01, 2018, under Allmänt skrivande


I går var ja en sväng till Dollarstore och inhandlade en del grejer. När jag var klar så körde jag föbi Jenny i Söderköping och blev ju bjuden på kaffe. Är ju några år sedan vi hördes av så vi hade ju lite å prata om.
Sen bar det av hem en stund innan jag återigen tog bilen men denna gång till Norrköping. Inhandlade lite produkter till poolen och bland annat kloor då det börjat se lite grönt ut. Men med min behandling försvinner det rätt snabbt :)

På vägen hem hämtade jag Gunilla i Folkparken som jag lovat skulle få komma ut och bada efter sitt jobb. Å så fick hon middag och bubbla också innan jag körde hem henne till stan så nu måste hon väl vara nöjd. Har ju fått ett antal pikar både från henne och Annevie min gamla klasskompis som för övrigt är Micke i grannstugans mamma.

Även lilla Hugo och Rebecca var med och då togs det ju förstås bilder och den här ser väl skaplig ut för att vara ett gammalt troll i skogen. Natten som var skulle ja ju vara ledig men det blev en hel del å göra så jag fick allt rycka in lite jag också.
På förmiddagen så körde jag Cassandra och Saban till Ingelsta där Saban skulle införskaffa Nicoles födelsedagspresent å det var ju ingen dålig present precis. En cykel för närmare 3.500:- .
Med släkten ska hon ju firas nästa lördag å jag har ju lovat att vi kan ha kalaset här ute förutsatt att det är vackert väder :)

Började bli orolig framåt kvällen att min leverans inte skulle komma men till slut kom Bjursunds Kylbil med köttet jag hade beställt. Ja det var ju igentligen inte länge sedan jag handlade där men eftersom det är sommar å varmt ja då äts det extra mycket kött i stugan å en å annan gäst har vi ju haft också. Så nu kom det nästan 20 kg.

Ett antal kg Entrecote, några kg rygggbiff och tre oxfileer samt ett stort paket med lövbiff. Grannen Rebecca kom in och hjälpte mej att packetera det. Hon la det i påsar och knöt och jag skar för fullt med kniven.

Så nu är det snart fullt i frysen igen å vi har ju inte bara boxen för vi har ju frysskåpet i köket också som är rätt fullt så nu kanske vi klarar oss till skolan börjar men man ska inte vara säker. Det kan bli en varm sommar.

Kommentarer inaktiverade för En sväng till Söderköping more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.