Archive for maj, 2018

Ibland kommer fotbollen fram

by on Maj.25, 2018, under Allmänt skrivande


Ibland går Kevin ut på tomten och fotbollen kommer fram. Å jag ser när han trixar och håller på med bollen att han har fortfarande inte glömt hur det går till. Å det har verkligen inte hundarna heller då de är som attan på att jaga och försöka ta bollen för honom. Synd att han tvingades sluta men han kan ju inte springa länge på grund av sin häl. Annars hade han nog fortsatt misstänker jag.

Leave a Comment more...

Händer fortfarande en del intressant på gården

by on Maj.23, 2018, under Allmänt skrivande


Det händer fortfarande lite intressant på gården. Än är inte allt helt klart även om man skulle vilja det men nu är det inte några hysteriska måsten.
I förrgår så plockade jag av däcken som hade pyspunka på Kevins fyrhjuling för nu ska de lagas så man slipper fylla på varje gång. Men när däcken kommer hem igen ska det testas och laddas lite batterier så de går igång utan problem också.
Här hjälper grannkillen Hugo mej att bära in ett av däcken i bak på Saaben. Å nog är han hjälpsam alltid. Är nog inte någonting som han inte vill hjälpa till med.

När det var dax att köra ut däcken till MC-montörerna i Klinga passerade jag först Lövdalens handelsträdgård och köpte några växter och stannade till vid Borgs Kyrka och planterade på min farmors grav så det ser lite fint ut. Är ju ingen annan av oss ”yngre” som gör det tyvärr. Alla verkar vara för upptagna med annat.

Det blev även en sväng till Jysk där jag införskaffade mig ett större parasoll till det andra bordet vid pooltrallen ifall solen nu mot all förmodan skulle bli plågsam många gånger :)  Tyckte det blev bra och lite skyddar det ju i alla fall om man nu inte föredrar att sitta inne i paviljongen i skuggan.

Det var inte många dagar sedan jag klippte gräsmattan men tog fram åkklipparen och klippte en gång till och det är nog stor risk att det blir en klippning på fredag också så jag sen kan hålla det kort utan en massa torra gräsklumpar på tomten av klippt gräs. Men vi får se det är ju inte fredag än.

Äntligen så togs buntbanden bort och jag skruvade fast nya stora gångjärn ner till pooltrallen. Ny ska det lilla kycklingnätet dock bytas ut till annat galler så hundarna inte hoppar in där när vi inte är där. När man är där nere så får de ju också vara på området, men lilla Candy är en rymningsbenägen sak.

Igår kväll blev jag extra social då jag lovat grannkillen Hugo att komma till hans dagis på kvällen då det skulle vara någon invigning och där man kunde se vad barnen gör. Å hans farmor och farfar och pappa å mamma var ju också med förstås. Lite festligt är det att hans farmor och jag en gång i tiden var klasskamrater på Källvindsskolan. Men som sagt det var några år sedan.

Å idag på morgonen gjorde jag en hel del nytta. Bytte och bädda rent i alla sängar inklusive gästrummet då hundarna ligger där ibland. Fixade två köttfärslimpor så idag blev det köttfärslimpa och potatis till middag. Lite senare kom grannen Rebecca hem och jag bjöd på kaffe fast det blev lite för varmt och sitta i solen så det blev i skuggan på framsidan nära husväggen.
När vi satt där å fikade så kom det in en vespa på gården. Undrade förstås vem fan det var och stirrade väl ganska aggresivt och han fällde upp visiret men då såg jag allt vem det var.

Det var ju min gamla granne Åke som kom förbi. Han hade varit hos sonen i Lindero där även han har en liten sommarstuga och nu kikade förbi innan han skulle åka hem till Finspång. Det blev ett par timmars prat om gamla minnen och annat och nu bestämde vi att vi skulle ses nästa vecka då Hugo skulle få komma upp och kika på lite lammungar.

Rebecca hade införskaffat en litet flytetyg till Hugo men frågan är vem av dom som tyckte mest om flytetyget. Konstaterade att det ska nog införskaffas ett par grejer till att ha i poolen.
Ett par tvättar hann jag med framåt kvällen och en kopp kaffe hos grannen med på deras altan. Passerade poolen och konstaterade att temperaturen i poolen hade stigit till 26 grader idag.
Kevin hade lite han måste göra till skolan innan fredag och han ville ju gärna vara ute samtidigt så vi kombinera det genom att gå ner till pooltrallen och sätta oss och kika på djur samtidigt som han gjorde det han behövde till skolan.
Nu är klockan snart nio och faktum är att jag är ledig denna natt. Känns inte helt fel faktiskt. Vad morgondagen har att bjuda på är än så länge lite oklart men har man tur så får jag åka å hämta däcken till fyrhjulingen och det finns säkert något mer jag kan göra förstås.

Leave a Comment more...

Händer det inget så skriver ja ju inget

by on Maj.22, 2018, under Allmänt skrivande

Fick en kommentar att jag inte uppdaterat bloggen på ett par dagar men vad ska jag skriva om det verkligen inte händer någonting av värde. Efter att bubbelbadet läckt lite ett par dagar så lyckades jag ikväll få stopp på läckan och nu är vattnet kvar så i morgon så ska det åter vara badbart och 39 grader.
På förmiddagen så tog jag åkklipparen och klippte av gräset igen men bara på nersidan av stugan. Gäller å tukta det ofta så det inte blir de där gräshögarna hela tiden.  Grannpojken Hugo fick hjälpa mig att plantera de sista blommorna i en fönsterlåda som skulle upp utanför köksfönstret så han var nöjd och glad. Lite senare idag så fick han hjälpa mig att vattna alla blommorna nere vid pooltrallen också.
Lade mej för att vila ett par timmar på kvällen när det plötsligt pep till. Singelolycka på väg 210 och konstaterade att det var inte alls så långt från mej denna gång. Så efter max en minut satt jag i bilen och körde iväg från gården. När jag närmade mej Västra Husby så såg jag Norrköpingsambulansen komma bakom mej å när jag kom ut på 210:an siktade jag även räddningstjänsten från Söderköping i backspegeln. Jag var alltså rätt skapligt ute.

En personbil hade väjt för något litet djur på vägen och då kört ner i diket. Föraren som var ensam i bilen klarade sig bra från olyckan men fick följa med ambulansen för kontroll på sjukhuset. Jag åkte hem och efter en stund fanns min bild med på NT.se.
Senare så undrade Kevin om jag inte kunde följa med ner till poolen i mörkret så han fick ta sig ett kvällsdopp innan han kröp ner i sängen. Å visst gjorde jag det. Termometern visade på 25 grader så det var ju riktigt skönt. Nu är det ett nattpass som gäller å förhoppningsvid så fortsätter det vackra vädret även i morron.

Leave a Comment more...

En varm dag trots en kall natt

by on Maj.18, 2018, under Allmänt skrivande

Trots en kall natt som sänkte bassängtemperaturen några grader så blev fredagen riktigt varm å skön ändå.

När jag varit inne på förmiddagen och hämtat Cassandra och Saban åkte vi till systembolaget och bunkrade upp det sista å det blev rom och så ett par flaskor whiskey till. Så nu räcker det nog allt bra länge om det inte blir rusning av festfolk till skogen vill säga.

Hemma i stugan så tog jag ner min arbetsutrustning till poolen förstås å så tog jag mig ett dopp. Temperaturen hade trots den kalla natten stigit till 24 grader igen så det fick duga.

Saban spolade rent den där liggstolen man kan ha i poolen och lade sig på den. Det ser ju ut som Cassandra ska spruta vatten på honom men hon skulle bara dricka vatten ur slangen eftersom hon var törstig.
Då Cassandras dotter gick i skolan så var grannen Rebecca snäll å hämtade upp henne vid halv två så vi slapp fara in till stan å så fick hon skjuts ut hit.

Lite senare kom Rebeccas kille Micke hem och här ser han ju ut som en maffiaboss där han sitter och tittar in i kameran medan Saban och Cassi står å pratar för fullt.

Micke tog inget dopp men de andra bada ju i poolen och efteråt försvann ju samtliga ner i bubbelbadet som hade 39 grader i värme så där frös de ju inte i alla fall.

Cassandra tog den här bilden när de höll på framme på gräsmattan. Jag är övertygad om att hon har ett kid i närheten för hon har varit på samma ställe nu i flera dagar.

Igår stod hon på sidan av vägen i det höga gräset och hur jag än gjorde så stod hon kvar. Återstår att se om några dagar om vi ser något litet kid springa bredvid henne.

Visserligen åt vi oxfile och hasselbackspotatis igår men eftersom vi nu fick besök från stan så fick det bli oxfile och även fläskfile idag fast nu med pomme istället å det smakade tydligen gått för allt gick åt.

På kvällen så körde jag hem dom till stan och så körde jag upp till Ica i Vilbergen. Hade ju kollat lite i frysen hur mycket det gått åt under sista veckorna då värmen varit framme å det var trots att jag verkligen handlat massor tidigare dax att bunkra upp med en del. Så det blev 10 påsar pomme å 8 st påsar med kycklingfileer. Jag hade kunnat köpa fler men de tog slut i frysdisken så jag fick nöja mig med det å så slank det ju ner några fläskfileer till å så några paket glass.

Jo jag vet att jag tagit bilder på poolen men tog ändå en bild sent ikväll då jag tycker det ser så jäkla trevligt ut. Nu är det arbetsdax och något vila blev det ju inte men får väl sova ett par timmar på förmiddagen i morn. Har ju lovat å åka in å hämta gänget som var här idag om det är varmt och vackert i morgon.

Leave a Comment more...

Det är därför jag inte åker på semester

by on Maj.17, 2018, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Många undrar varför jag aldrig åker iväg och kopplar av. Semester, en flygresa till värmen eller bara en wekendresa. Funderar på varför jag ska göra det igentligen. Å kanske ni som ställt frågan och som kikar på filmen kommer att förstå varför.
Det här är bara en liten del av trädgården jag har men den bästa platsen om solen skiner vill säga. Sol från morgonen till 21.30-tiden på kvällen. Playa de la Hollsta.

Kommentarer inaktiverade för Det är därför jag inte åker på semester more...

Åter en dag med härlig sol

by on Maj.16, 2018, under Allmänt skrivande

Idag var det åter en dag med härlig sol och där jag fick mycket gjort tycker jag. Var ju ledig i natt så sent i går kväll traskade lilla Kevin och jag ner till poolen Det var ju faktiskt 25 grader så vaddå. Ett avsalkande dopp i poolen innan man gick och kramade kudden.

Å nog var det skönt alltid. Ja jag tyckte det i alla fall men Kevin tyckte fortfarande att det allt var lite kallt i poolen :)   Den här bilden tog han på mej innan han klev i en stund. Sen bar det in till stugan och kudden.

Jag hade ju några grejer på listan ”att göra” som fortfarande fanns i min hjärna. Så på förmiddagen tog jag med mig trasor hushållspapper och rengöringsmedel och började torka rent bubbelbadet. Tog upp det gamla filtret och satt fram det nya. Det är ju lite skillnad på dom. Det vänstra är helt nytt och ibland har det hänt att jag faktiskt kört ett filter i diskmaskin för det fungerar faktiskt men man får ju förstås bara köra filtret just då :)
Efter någon timma så var det dax att lägga ner vattenslangen och 2,5 timmar senare så var vattennivån uppe och jag kunde slå igång värmaren. Men ännu vid 22-tiden hade inte värmen nått upp till sina 39 grader utan bara nått upp till 30 men i morgon så är det badbart även där.

Gräsmattan fanns också med på listan och jag tog fram åkgräsklipparen och körde runt både på poolsidan som uppe framför stugan där studsmattan och allt annat är. Å trots att Micke klippte gräset för någon vecka sedan var det redan rejält högt.

Var ju lite svalt i natt ute så värmen i poolen sjönk ju ett par grader men på eftermiddagen visade termometern återigen 25 grader och lite senare även 26 :)

Nu hade det blivit så pass varmt att även grannen Rebecca torde sig i den stora baljan fast Hugo tyckte ju det var lite kallt först men det var just bara först för sen badade han förstås som vanligt.

Kevin kom hem från skolan skapligt då han inte tränat på gymmet idag. Å med sig hade han sin klasskompis Ludde då båda var sugna och ta sig ett dopp i poolen så här på eftermiddagen.
Lite senare åkte han hem och framåt kvällen så lagade jag maten. Kevin var ju inte så värst sugen på sill och potatis även om han nu äter det men han fick något annat om han ville.  Tack morfar kan ja få kött och potatis istället.  Jag slet fram några oxfilebitar, gjorde pepparsås och en glad kille fick vad han önskade sig.
Själv satte jag mig på altan och åt tre sorters sill med gräddfil och gräslök samt potatis. Fast gräslöken har inte kommit på tallriken än här.

Hade ju lovat grannkillen Hugo att han skulle få hjälpa mej att plantera blommorna vid dammen men då jag kände mej lite rastlös så gjorde jag det själv i kväll i alla fall och det finns ju trots allt några växter kvar som ska i en blomlåda vid fönstret på framisdan av stugan på den altan. Så den får han hjälpa mig med i morn. Å så till helgen ska jag fixa några tomatplantor som han får vara med och plantera också.

Straxt före tio kikade jag ut genom sovrumsfönstret vid mitt skrivbord. Vad skådade mitt öga. Moln på himlen. Hur ska nu detta sluta. Jag brukar ju jäklas med mina vänner och säga att snart är sommaren slut å regnperioden och höststormarna kommer. Å vem vet, kanske blir det sämre väder de närmaste dagarna men vad gör det. Jag har ju njutit i många dagar nu och så gott som allt är klart i trädgården å kommer sommaren tillbaka så har jag bara att njuta av läget :)

Å igår försvann Johns gamla båt Lilla Blå härifrån. Den har ju legat här och ingen ville köpa den och den låg mest ivägen och såg tråkig ut så då la vi ut en annons på en FB-grupp och några timmar senare var de och hämtade den. Nu är det den gamla rostiga kärran med fyra hjul som ska bort också å mitt gamla släp som ska fixas i ordning så är det nog bra.
I morgon om jag hinner så ska jag nog ta bort de hjul på fyrhjulingarna som det är punktering på och åka bort till Karstorps däckmarknad. Puspunka men tråkigt att ha det.

Kommentarer inaktiverade för Åter en dag med härlig sol more...

En riktigt het dag

by on Maj.15, 2018, under Allmänt skrivande

Idag har det nog varit årets varmaste dag hittils. I alla fall kändes det som det ute när jag efter några timmars sömn vaknade till efter jobbnatten. Men i natt som kommer är jag ledig och det känns inte helt fel.

I natt plingade det till i mobilen och då var det en bekant som berättade att det skulle faktiskt kunna gå att fotografera planeten Jupiter riktigt bra.  Nu blev väl min bild inte så värst bra trots långt försök med otroligt många bilder. Men å andra sidan finns ju den här planeten ett lite stycke bort :)  Men trots allt så blev det ju en bild i alla fall.

På middagen hängde Rebecca med mej bort till Lövdalen där jag handlade in lite fler växter att ha i fönsterlådorna utanför fönstren. Å lilla Hugo var ju förstås snäll och hjälpte till med både planteringen och vattningen av växterna. Lilla Candy sitter ju bara å väntar på att någon ska spruta vatten på henne så hon får bita efter strålen.
Några växter blev kvar då jag bara inte orkade göra det i värmen och det är ju de 12 växter som ska sitta runt dammen. Men det tar vi i morn.
Rebecca var snäll och trimmade gräsmattan där gräsklipparen inte kommer intill. Så vi får se om jag kan låna klipparen i morn å köra runt några varv :)

Skulle ju ha lagat potatis och morötter i ugn men när jag konstaterade att potatisen så gott som var slut så fick jag tänka om så det fick bli det här ute på altan i ljudet av fågelkvitter. Men det smakade inte illa det heller å ölen var ju skapligt kall.
Men idag blir det skapligt läggdax eftersom Rebecca jobbar natten å förhoppningsvis ska ja komma upp skapligt i morron så gräset blir klippt, plantorna vid dammen i jorden å så sist men inte minst ska ju bubbelbadet göras rent och fyllas på igen.

Kommentarer inaktiverade för En riktigt het dag more...

Värmen å vädret håller i sig

by on Maj.14, 2018, under Allmänt skrivande


Igår skrev en bekant på Facebook att jag skulle hålla utkik för det skulle nog komma en lufballong farandes rätt nära stugan i skogen. Å mycket riktigt efter några minuter dök den upp. Jag kan väl erkänna att det ser ju rätt vackert ut men det finns inte någon som skulle få i mej i en sån där jäkla korg i alla fall oavsett vilken utsikt det nu må vara.

Igår när Kevin var å träna i stan så efter en stund satte sig Tussen vid staketet och hon vägrade komma trots att jag ropade på henne. Dock fick hon en jäkla fart när jag sa poolen å då kom hon minsann med. Men efter en liten stund försvann hon upp igen och satte sig. Å troligen väntade hon väl på att hennes lilla husse skulle komma farande med sin moped.

Idag mötte jag Ekorren. Han var nog lika nyfiken som vi som stod och kikade på den. Men när vi kom närmare så rusade den upp högt i trädet men efter en stund var den nere igen. Den här bilden lyckades jag få på den när vi kikade på varandra. Efter en liten stund gick vi bort och då for den ner på marken och sprang iväg mot skogen intill. Kul att man har en ekorre på tomten men jag vet ju också att den är en jäkel på att stjäla fågelägg.

Lilla Hugo i grannstugan var ju ledig från förskolan idag så Rebecca och han kom ner till poolen där paviljongen fick bli min arbetsplats under större delen av dagen. Å jo då jag försvann allt ner i poolen mellan varven. Passade också på att tömma ur allt vatten i bubbelbadet så i morgon blir det städning av det för att sedan fylla på med nytt vatten å slå på värmen igen.
Dagens temperatur i poolen var 24 grader och blir det nu inte allt för svalt i luften i natt så ska vi nog kunna komma upp i 27 grader i morn men det återstår att se.

Här sitter Rebecca och redigerar bilder som hon har tagit på ett fotouppdrag och nog ser hon ut att vara allvarsam. Hugo lekte ju med hundarna och badade i poolen han också mellan varven.

Hundarna fanns förstås med och sprang runt å ännu roligare var det ju när Hugo stänkte lite vatten. Men solen och värmen tog på krafterna även för hundarna.

Lilla Candy lade sig i skuggan nära vattenskålen med det kalla vattnet de fick. Ghost låg under bordet i paviljonen och Tussen sökte skydd på gräsmattan i skuggan.

Senare på kvällen så ville Rebecca att vi skulle testa lite drönarbilder då det kan vara intressant att även ha med detta i hennes fotojobbserbjudanden. Å här blev en bild som jag tycker blev riktigt bra.

Efter en så hård och slitsam dag :)   så blev det kväll och jag gick ner till poolen och tog en Long Drink. Den kunde ju varit lite kallare men den fick gå trots allt. I morgon väntar en ny dag med nya uppgifter. Men först väntar mitt nattpass och jag ser på klockan att jag hinner med att vila ett par timmar innan dess.

Kommentarer inaktiverade för Värmen å vädret håller i sig more...

En tidig morgon vid poolen

by on Maj.13, 2018, under Allmänt skrivande


Klockan börjar närma sig fem på söndagsmorgonen och jag smög ner till pooltrallen för att se om jag kunde se några djur på fältet. Men dimman hade börjat smyga sig upp på fälten och långt bort kunde jag skymta ett rådjur som jag dock inte kunde få med på bild.

Även om nu det kändes svalt i luften där jag stod så var det ju faktiskt +9,2 i luften och 20.4 i poolen. Men det var nog dimman som gjorde att det kändes svalt. Kikade på alla amplar som kommit på plats och känner mej verkligen riktigt nöjd med att fått allt i ordning så tidigt detta år. Men mycket är ju tack vare att min goa granne har hjälpt mej annars vet i attan hur det varit.

Kommentarer inaktiverade för En tidig morgon vid poolen more...

Nu är poolområdet klart och blommor på plats

by on Maj.12, 2018, under Allmänt skrivande

Nu är poolområdet klart och de blommor som ska vara där också på plats för i fredags på middagen så körde jag bort till Lövdalens Handelsträdgård och grannen Rebecca och lilla Hugo hängde med då jag inte skulle få plats med alla blommorna i min egen bil.

Lilla Hugo gillar ju blommor och gick in i det stora växthuset och kikade. Jag hade ju redan bestämt mej men sen var ju frågan om det fanns så många blommor av den sorten som jag ville ha.

Lite allmänt prat med personalen blev det ju som vanligt men inte om blommor utan om våra pooler. Kunde konstatera att jag nog ligger riktigt bra i tiden och när jag dessutom kikade på facebook för ett år sedan konstaterade jag att den här dagen hade vi bara 10 grader och en rätt smutsig pool.
Idag ett år senare så är ju temperaturen 22 grader och en ren och färdig pool.

Det blev att lasta in 12 st amplar för det var väl det jag skulle ha eller…   Jo det var det nog allt. Så vi bar ner alla och satte ner dom i de krukor som redan står på trallstaketet.

Å visst blev det snyggt men hur var det nu med antalet amplar. Givetvis hade jag tänkt fel så det fattades ju en ampel .

En kopp kaffe och så lite jobbande förstås en stund men sen återvände jag till Lövdalen för man vet ju inte om just den sorten tar slut. Lite undrande var de allt när jag kom tillbaka och skulle ha fler plantor.

Men till slut var allt på plats och nu är det bara lite buskar och så om jag kan få bort de där granarna som jag en gång tidigare kapat av så blir ju sikten efter djur betydligt bättre också men det är ju trots allt ingen panik med. Nu är det ju klart, rengjord pool, paviljongen på plats, värmen i pollen fungerar, blommor på plats. Ja så gäller det ju bara å njuta av platsen också i år. Men jag konstaterade att jag har nog suttit här nere mer i år än vad jag satt där under hela sommaren förra året så det blir nog bra.

Lite senare så tutadepostbilen på mej och ytterligare en sak blev i ordning. Skyddet vid fjädrarna vid studsmattan har ju varit borta i flera år men jag tyckte det var dax nu att skaffa ett nytt innan något barn som kommer hit skadar sig. Å så här blev det när det var klart.

Det är inte bara vitsippor, blåsippor som växer i slänten där våra små djur ligger begravda. Nu har även Gullvivorna kommit upp rejält och det ser så vackert ut. Kevin kom hem efter träningen och idag var Liam med. Passade på att fixa mat och bjöd då även grannen på mat. Efteråt gick grabbarna ner och bubbla i bubbelbadet men passade även på att bada i den stora poolen.
Lite senare dök ytterligare ett par grabbar upp och det var Kevins klasskompis Ludde och hans gamla dagiskompis Emil från Lövdalen som kom med strandloppan.

Klart att lilla Hugo fick sitta i den bilen också å nog tyckte han att det var kul. En sån här skulle han nog vilja ha och jo jag skulle nog också kunna tänka mej en men nackdelen är ju att de inte går så jäkla fort utan bara som en moped.

Efter en stund så gick vi ner till poolen så Emil fick se vart alla blommorna som jag köpt borta hos dom tagit vägen. Å han tyckte allt att det blev snyggt också. Sen skulle grabbarna börja bryta arm och som vanligt så vann ju Kevin över mej medans Liam som gapa mest hade tränat munmusklerna mest och inte armarna så han förlorade. Lilla Hugo ville ju testa också om han var stark och det är klart att han vann över mej.

Sen skulle alla grabbarna åka in till stan men först fick ju lilla Hugo åka en sväng med Emil i strandloppan runt i vändzonen å nog sken han som en sol efteråt men sen körde alla grabbarna iväg härifrån och in till stan en sväng. Kevin och Liam på moppen och de andra två i strandloppan.  Efter ett par timmar kom han hem och då hade de kört runt lite i stan och så åkt till Mc Donalds vid Ingelsta och köpt Milkchake.
Jag fortsatte att jobba och något sova blev det inte så lördagen var allt rätt seg men en del pappersarbete blev det allt gjort även om inte allt blev klart.
Vid 19-tiden kände jag dock att varken hjärnan eller kroppen hängde med så då gick jag och lade mej en sväng så jag ska vara utvilad när jag kör natten. Å straxt före midnatt så vaknade jag upp och nu sitter jag framför skrivbordet och jobbar fram till 07.30

Kommentarer inaktiverade för Nu är poolområdet klart och blommor på plats more...

Så kom årets första åskväder

by on Maj.11, 2018, under Allmänt skrivande

Satt och kikade och såg ett ljust sken på himlen straxt före två. Straxt efter hördes mullret och bara några minuter senare så kom nästa ljusken och muller. Åskvädret höll sig dock borta i Norsholmstrakten och passerade sedan Glan och sen kom det några rejäla smällar uppåt Kolsta utanför Svärtinge.
En stund senare så hörde jag det började regna utanför stugan. Kikade på mina kartor och såg att där åskan gick utanför Finspång var det skyfall så man får väl vara glad för att det inte har blivit så här än så länge.

Kommentarer inaktiverade för Så kom årets första åskväder more...

Inte mycket ute idag inte

by on Maj.10, 2018, under Allmänt skrivande

Idag var jag inte ute mycket alls. Å det berodde inte på vädret utan att jag fick ett anfall att städa huset å tvätta och fixa. Å jag började ju med mitt blomsterrum där många växter tyvärr hade dött. Fyllde på vatten i den lilla dammen och slängde de döda växterna och så vattnade jag som vanligt alla växter. 55 liter vatten till 68 växter i stugan. Inte lustigt att nån växt dör ibland :)
Sen fylldes det på lite vatten till i stora poolen och eftersom det var rätt kallt ute i natt endast 4 plusgrader så hade ju poolvärmen sjunkit några grader så idag nådde den enbart upp till 22 grader.
Huset blev dammsugat och två tvättar fick jag kört och klart också. Middagen intogs på altan och kaffet efter maten blev jag bjuden på av grannarna intill. Sen var det bara att varva ner lite inför natten.  Skulle ju sovit lite men det lyckades jag inte med.

Kommentarer inaktiverade för Inte mycket ute idag inte more...

En dag med bra slut

by on Maj.10, 2018, under Allmänt skrivande

Blev ett par timmars sömn på morgonen innan jag körde Kevin in till skolan. Han borde ju legat kvar nerbäddad men det var ju nationella prov i skolan i mattematik så han åkte dig och gjorde så gott han kunde även om inte hans lilla hjärna hängde med så värst bra denna dag.

När jag gjort det så for jag ner till Biltema och fixade laglappar att ha om någon skulle hända med poolen i sommar, hittade en dimmer till belysningen i paviljongen.  Straxt efter fick jag  ett sms att den nya poolpumpen fanns att hämta i Vilbergen så jag körde upp och lastade in den.
Vid 10-tiden ringde Kevin å då var provet över och jag hade sagt åt honom att bara göra det så kunde han åka hem å lägga sig igen.
När vi kom hem tog jag pumpen och traskade ner till poolen. Där upptäckte jag att det runnit ut en hel del vatten ur poolen av någon anledning. Kollade där vi lagat poolen tidigare men det såg inte ut att läcka något där. Men jag bestämde mej för att först byta pumpen som körde på sista versen. Å det var när jag kom dit som jag såg hur det kom vatten strilande från pumphuset. Å nog gick pumpen på sista versen för nu hade väl packningar å allt gått åt skogen för där var orsaken att vattnet försvunnit under natten.
Lite extrajobb blev det ju då de hade gjort om kopplingarna så det tog en tid innan den nya pumpen var på plats och sattes igång. Men nog gick den tyst alltid. Upp till stugan och vred på vattenkran för att på nytt fylla på i poolen.
Nu medförde ju både vattenpåfyllningen och avbrottet vid byte av pumpen att värmen inte steg utan sänktes då det är kallvatten jag fyller den med. Så några 25 grader som jag hoppats på var inte att tänka på under denna dag konstaterade jag.

Idag blev  det en lättgjord middag på grillen. Två stora hamburgare med sallad, dressing och tomat på. Kevin var ju inte så värst hungrig denna dag men jag gjorde två åt honom också och han fick ju i alla fall i sig en fast han var ju kvar i stugan. Själv satte jag mig nere vid pooltrallen och åt där jag även kunde sköta jobbet.

Utanför stugan vid altan spottade ja ju en gång ut kärnor från bigaråerna som jag åt från trädet på andra sidan stugan. Men genom åren har ett nytt träd växt upp med nya bigaråer och nu blommar de båda träden rejält igen. Återstår att se om vi får några bär också.
Micke var snäll och kom över och klippte gräsmattan igen. Jo det har ju bara gått ett par dagar men då det var så högt när Rebecca klippte så klipptes det idag igen men nu med lite lägre klipphöjd och med åkgräsklipparen. Så Micke och lilla Hugo förstås for runt på gräset och nog blev det snyggt.
Lite senare gick jag över och tog en fika hos dom och vi kunde konstatera att det nog allt skulle bli betydligt svalare i natt då det faktiskt var riktigt kyligt att sitta ute i T-tröja.

Datorproblem och teknikproblem har det varit och som inte det räckte så började internet att spöka senare på kvällen. Det var nu inte bara mitt då även grannarna noterade att det var för bedrövligt segt. Men vad kunde man göra åt det. Innan midnatt så blev det ett par timmars vila och när jag gjorde testet senare i natt så verkade det fungera som det ska igen.

Det är väl nackdelen med mobilt bredband att det kan strula mer än vanligt och att man har begränsad hastighet och även datamängd per månad. Men jag har ju postat brevet som ska vara inne senast den 15.e maj om fiberanslutning. Å nog kostar det alltid men det är väl bara å bita ihop. Men det lär ju inte vara i drift och installerat förrän i maj 2019 enligt löfte av Norrköpings Vatten som sköter det.
Var nyss nere och kikade hur dimmern fungerade till kristallkronan vid paviljongen och det var nog bra att jag köpte den för det blev lite bättre med något mindre styrka på belysningen.
Nu återstår det fem timmar innan man får krama kudden men det ska väl fungera och lite händer det ju trots allt i vårt avlånga land.

Kommentarer inaktiverade för En dag med bra slut more...

Bara blommorna nu då

by on Maj.08, 2018, under Allmänt skrivande

Nu är det fasen mej bara blommorna som fattas i trädgården för att det ska vara perfekt.  Rebecca å lilla Hugo hjälpte mej i förrgår att klippa hela gräsmattan med handjagaren.

Det var ju trots allt ett par tusen kvadratmeter och dessutom var ju gräset rejält högt också. Men de slet på tappert och till slut var hela gräsmattan klar.

Fast Rebecca tyckte ju att hon fick ju både motion och blev solbränd då hon traskade runt medans jag fixade nere vid poolen och jobbade också förstås men med nyheterna.

Igår kom årets första badgäster, yngsta dottern och barnbarnet och Cassandras kompis fast något badande blev det allt inte i stora poolen då jag vräkt i klor och höll på att dammsuga den. Men sola kunde dom och likaså bubbla i bubbelbadet. Jag fixade slangkopplingar och höll på med min radioutrustning och lite annat.

Lite senare på kvällen gick jag ner till poolen och satt mig och njöt av tystanden och kollade in hur poolbelysningen och annat fungerade. En ny pump beställdes så man slipper höra den pumpen jag har nu som låter som den går på sista versen. Rebecca kom ner en sväng med sin kopp kaffe och samtidigt dök råbocken upp en bit nedanför.

Idag var vädret lika bra och värmen bara höjdes i poolen. Så när det stod 19,2 på termometern så pallrade jag mej i och faktum är att jag tyckte det var riktigt skönt. Innan kvällen hade kommit så visade termometern på 22,9 grader och det ska ju bli lika fint väder i morn så vem vet. Kanske vi passerar 25 grader.
I morse så åkte jag med Kevin till tandläkaren och han kunde ju åkt själv. Men han var febrig och rejält däven. Har ju sagt återbud två gånger på grund av nationella proven i skolan så det gick bara  inte å lämna ett återbud till tyckte jag. Nu kollade han bara och tog ett par röntgenbilder å så ska han tillbaka dit senare i maj. Så efter det så åkte vi hem och han tog igen sig. Låg i sängen redan vid 21-tiden och termometern visade 38,3 grader. I morn måste han ändå pressa sig iväg till skolan även om han nu får skjuts av mej då också för då är det nationella prov igen i skolan men sen misstänker jag att jag får plocka upp honom å köra hem honom. Sen har de ju ledigt både torsdag och fredag sån tur är. Så bara å hoppas han är frisk när skolan börjar igen på måndag.

Kommentarer inaktiverade för Bara blommorna nu då more...

En solig och bra dag

by on Maj.05, 2018, under Allmänt skrivande

Efter att ha sovit några timmar så vaknade jag upp av att solen sken från en klarblå himmel. Frågan var ju om det skulle fortsätta att vara så här fint. Fixade lite nere vid poolen och fyllde på mera klor. Tror ändå att kloret jag köpte på Rusta inte är så starkt för det luktar inte ett dugg jämfört med det jag brukar köpa och det verkar heller inte vara lika effektivt.
Lite senare så kom det ett pm på facebook. Enda som stod var Hemma ? Ja svarade att jag var det och nästa meddelande var  Ta in hundarna. Så det gjorde jag ju också förstås.
Misstänkte med en gång att det var till häst som personen kom.

Å mycket riktigt ett par minuter senare stod en stor häst och på den satt Ullis. Det är ju Kevins gamla klasskompis mamma och nu hade hon flyttat hästen till en sommarhage inte långt ifrån oss och tänkte kika förbi. Blev lite prat och när så Kevin kom ut och visade sig så sa hon direkt att honom skulle jag aldrig känt igen om jag mött honom på stan. Å klart det är ju några år sedan han och Tindra gick i samma klass på Vilbergsskolan.
När hon red iväg så gick jag in och fortsatte fixa lite innan jag återigen försvann ner mot poolen. Datorn sattes upp i paviljongen ljud fixades så man kan höra på musik i lagom volym. Sista skräpet som låg på pooltrallen sopades bort.

Där satt jag verkligen bra och Rebecca med lilla Hugo kom ner från grannstugan och åt sin middag där nere. Så här blir nog en bra arbetsplats under sommaren bara vädret tillåter.

Rebecca lånade vattenslangen och tog fram högtryckstvätten som Micke hade tagit med sig hem. Så nu blev både deras bil och min bil betydligt renare. Lilla Hugo fanns ju förstås med och hjälpte till.  Sen visste ju Hugo om att det hade varit en stor häst på gården idag när de inte var hemma så då ville han minsann upp till ”sin” kompis Skvättan och klappa hans hästar också.

Så eftersom de inte ville åka själva upp dit så hängde jag med å Hugo fick klappa hästen Nisse som dock ville pussas lite men det ville ju inte Hugo. Det räckte allt med att klappa honom.
Hade ju tänkt sova en stund men hur jag än låg och vred och vände på mej så blev det ingen sömn. Så nu har klockan blivit midnatt och det är bara å jobba på fram till morgonen.

Kommentarer inaktiverade för En solig och bra dag more...

När morgonen gryr

by on Maj.05, 2018, under Allmänt skrivande

Även nu på morgonen när jag klev ut straxt efter fyra så hördes göken. Det börjar ljusna ute och jag ville kolla om timern till poolbelysningen och kristallkronan hade fungerat och slagit av.

Det hade börjat ljusna rejält men mellan granarna kunde man skymta månen som fortfarande var uppe. Lamporna i poolen och kristallkronan hade släckts precis som jag ville de skulle göra.

Jag kikade ut över fältet från pooltrallen men några djur såg jag inte till. Bara månen lyste långt bort. Jag njöt av tystnaden och hörde på allt fågelkvitter som började vakna till liv.

Jag vände mej bort och fick se något mörkt stå längs vägkanten en bit från stugan. Å visst var det ett rådjur. Jag tog en bild och även om den inte blev så bra så ser man ju att det är ett rådjur. Kikade runt en gång till innan jag gick upp mot stugan. På min altantrapp satt vår lilla hund Ghost och väntade troget på att jag skulle komma in. Jag öppnade kylen och poof så kom de andra två hundarna å de fick en varsin skinkskiva. Nu fortsätter jag att jobba ett par timmar innan jag går och lägger mej och kramar kudden i brist på annat.

Kommentarer inaktiverade för När morgonen gryr more...

Första gången jag hörde göken i år

by on Maj.05, 2018, under Allmänt skrivande

I torsdags så hörde jag faktiskt göken för första gången i år. Det är ju ändå ett tecken på att sommaren är i antågande. Nu gillar jag väl kanske inte att höra den så där mycket som jag gillade den förr men trots allt blir jag glad av att höra den. Någon bild på någon gök har jag inte lyckats fixa men vi får väl se. Sommaren har ju nyss börjat eller ….. Kanske den redan är över. Det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Första gången jag hörde göken i år more...

Nu är det bara lite småfix kvar

by on Maj.05, 2018, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor

Nu är det bara lite småfixande kvar vid pooltrallen å så växterna förstås men det är ännu för tidigt att köpa in några dit. Däremot ska ett av de mindre borden bytas ut till ett ännu mindre :)
Sen ska ljudanläggningen fixas och jag funderar faktiskt på att sätta på en dimmer på Kristallkronan i paviljongen.

Ja för jag köpte till slut den där lilla kristallkronan som jag kikat på ett par gånger men tycker trots att det är en 30 watts lampa att den kan vara något för stark. Men vi får väl se. En vaxduk blev det även där inne och det blev riktigt bra.

Innan det blev riktigt mörkt var jag nere och kikade och tog ett par bilder och även poolbelysningen som Rebecca hjälpte mej med att fixa på plats blev helt perfekt. Å poolen behöver ju förstås dammsugas å värmen bör nog allt bli lite högre innan jag sätter ner kroppen i baljan.

Det här är dock en gammal bild men det ser ju likadant ut fortfarande där inne dygnet runt om man nu får för sig att ta ett dopp vid något tillfälle och slappna av.

Blir det varmt och soligt ja då finns det ju faktiskt plats att ligga och sola på pooltrallen och jag kan ju faktiskt jobba samtidigt då det går att ha arbetsutrustningen på bordet i paviljongen.

När klockan närmade sig midnatt gick jag ner och tog ytterligare en bild när det var riktigt mörkt ute och jo då det ser klart godkänt ut.

1 Comment more...

Nu är helgen över och nattgästen åker vidare

by on Maj.01, 2018, under Allmänt skrivande


Nu är helgen över och i morgon bitti så kör jag upp Fredrik till Evalund där hans lastbil står och han kör vidare mot Linköping för att lasta av och sen vidare söderut så om ett par dagar är han hemma hos frugan sin och barnen igen. Trevligt att träffas och snacka Foto och annat då vi känt varandra så länge men ändå bara snackat i telefon eller på FB.
Bilden ovanför tog han med sin proffskamera och lite extraprylar från min pooltrall och visst är bilden läcker.

Den här bilden tog han en stund tidigare när Tranan kom och flög neråt sitt bo. Att den kom ensam beror nog på att Tranhonan ligger på ägg nu kanske. Skulle så gärna vilja hitta boet och fotografera men det är nog svårt.
Nu kom Kevin in och undrade om han fick bubbla en stund och klart han får det sen blir det nog att krypa ner i sängen eftersom jag är ledig i natt. Å i morn ska ja ju upp 06 då jag ska köra upp Fredrik till Lastbilen.

Kommentarer inaktiverade för Nu är helgen över och nattgästen åker vidare more...

16 år har vi känt varandra

by on Maj.01, 2018, under Allmänt skrivande

I sexton år har vi känt varandra. Han hade nyligen fått moppekort och körde och fotade i Göteborg. Det har han dock slutat med och sedan flera år tebax kör han långtradare. Flera gånger har han passerat Norrköping men det har inte stämt för en fika så vi har alltså inte setts nån gång men haft kontakt på Facebook.
För nån vecka sedan fick jag frågan vad jag skulle göra i Valborg. Vara hemma å jobba och inte göra något annat blev mitt svar.  Han skulle köra upp från Göteborg och lossa i Örebro och sedan lossa i Finspång på Valborg men sen skulle han inte lossa förrän den andra Maj i Linköping och frågade om det fanns någon övernattningsmöjlighet.
Klart det fanns och en snabb signal i mobilen upp till mina grannar på Evalund så var även parkeringen fixad där de har sina lastbilar stående utanför sitt hus.

Så på eftermiddagen dök lastbilen med släp upp på Gamla Övägen där jag stod och väntade för att visa vägen. Å nog fick hans ekipage plats att parkera utan problem också på Per Fors gård. Å hemma i stugan blev det kaffe till att börja med och prat om gamla minnen, olyckor och elände och hur vi lärde känna varandra och hur många fotografer som lagt av under åren.

Sen fixade jag till middagen och idag blev det ja inget extra eller vad man ska säga då vi faktiskt äter det rätt ofta. Oxfile Hasselbackspotatis och pepparsås med sallad. Men det smakade bra.  Även grannen Rebecca kikade in en sväng när vi snackade kamera och foto och han hade ju lite utrustning som alltid följer med på hans jobbresor också.

Han putsade av sin utrustning som tydligen blivit lite dammig och lagom när han gjort det så skickade Rebecca meddelande om att en Råbock gick straxt nedanför stugan. Vi smög oss ut och Fredrik gick halvböjd fram till platsen där han kunde få en bra bild. Jag själv höll mig lite bakom då jag fotat Råbockar många gånger tidigare där å lät han få de bilder han ville ha.

Så här blev  min bild. Något sämre än Fredriks men det är ju också skillnad på den kamerautrustning som han smög sig ut med :)  Fast klar han hade ju Canon och där sjönk ju kvaliten något i mitt tycke.  När vi kom in igen så blev det ett par koppar kaffe ifall det skulle hända något vi kunde dra å fota på. Fredrik tog några öl men vid 23-tiden så sa han Gonatt och gick och knoppade. Själv fortsätter jag jobba natten. Å nog var det trevligt att träffas för första gången på 16 år.
Under dagen fick jag en vänförfrågan som jag blev lite undrande över.  Tyckte du var min klasskamrat blev svaret på varför jag blev addad som vän. Men jag undrar jag om det var sanning eller inte å svaret på det kanske jag får med tiden för det blev ju en del skrivande under kvällen trots att jag hade besök å jobbar.

Kommentarer inaktiverade för 16 år har vi känt varandra more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.