Archive for april, 2018

Luftade drönare ett par gånger

by on apr.29, 2018, under Huset där jag bor

Då det var rätt lugnt under dagen så hann jag med att både dammsuga och torka golven i stugan. Å sen har jag ju funderingar på att utnyttja drönare på mer än bara blåljushändelser och styrde upp den några gånger för att se hur det blev med de inställningarna jag gjort och det blir nog bra.

De här bilderna är något inzommade med drönaren och den vanliga inställningen men tog en bild å så här ser det ut i slutet av april hos Trollet i skogen.

Nu väntar jag bara på värmen så poolen blir varm snabbt. Visserligen har poolvärmaren satts igång men det är ju trots allt rätt kyligt på nätterna och då kyls den ju ändå ner ett par grader tyvärr. Men men har man tur så kanske man sitter där nere mer i år än vad jag gjorde förra året.

Kommentarer inaktiverade för Luftade drönare ett par gånger more...

Kan det vara så faktiskt

by on apr.28, 2018, under Allmänt skrivande

Det kan ju vara så faktiskt den rätta blev en nyhet å inte nåt mera :)   Skämt åsido kunde ju inte låta bli att lägga in bilden som jag hittade på FB.
Dagen har rullat på men tycker ändå inte att det blev något nyttigt gjort. Men jag slapp i alla fall laga maten idag då Kevin undrade om möjligen inte morfar var sugen på Kebabtallrik och det förslaget acepterade jag ju direkt för det är inte ofta han vill ha något sånt.

Å jag förstod ju det redan när vi åt Kebabtallriken att det skulle komma en fråga senare ikväll å visst hade jag rätt. Så han fick två hamburgare med sallad, dressing och tomat och så här såg dom ut innan locket lades på :)  Jodå jag gjorde en åt mig själv också även om jag kanske bara borde ha ätit en sallad men vaddå.

Kommentarer inaktiverade för Kan det vara så faktiskt more...

Så kom sommardrickat och nattljusen

by on apr.27, 2018, under Allmänt skrivande


Så kom sommardrickan med drinkarna och ölen hem till stugan och det här borde väl räcka över sommaren såvida jag inte får nån anstormning av besök till stugan. Helt säker kan man ju inte vara. Verkar som en del redan har bestämt sig å undrar hur det skulle vara om man drog ihop ett gäng på 15-20 personer :) Vem skulle grilla å vem skulle fixa resten. Å var skulle vi vara om det började regna haha  Jaja

Inte bara det kom utan även mitt lilla paket med nattljus. Ja nu menar jag inte nån belysning ner till pooltrallen utan små små lysen med ett otroligt starkt ljus till drönaren. Den nya lagen säger ju det att jag måste ha det om jag nu skickar upp drönaren under mörkrets timmar. Å resten av tillstånden som behövs och försäkringar har jag ju för båda drönarna. Kanske jag även beställer såna till den andra drönaren som jag förvisso inte kör med så ofta men ifall det nu skulle ske så kan det ju vara bra att ha. De var ju inte så hysteriskt dyra heller.

Kommentarer inaktiverade för Så kom sommardrickat och nattljusen more...

Ja har svansen kvar

by on apr.27, 2018, under Vem är Trollet i skogen


Det var ju någon besökare som undrade om jag fortfarande hade mitt långa hår och nog finns det väl någon bild där svansen syns. Men för säkerhets skull så lägger jag nu upp ett dagsfärskt foto på min svans. Även om den blir tunnare och tunnare med åren :)

Kommentarer inaktiverade för Ja har svansen kvar more...

Det blev mer än en flaggvimpel idag

by on apr.26, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev mer gjort än att hissa upp den nya flaggvimpeln idag. När Rebecca kom hem så hjälpte hon mej att bära ner paviljongen som jag köpt. Sen började vi bygga men avbröt efter en stund när det började regna rejält. Men regnet höll inte i länge å både hon och lilla Hugo tyckte vi skulle fortsätta så vi gick ner och gjorde det.

Efter ett tag var paviljongen uppe och fastskruvad i trallen. Nu var det bara stolarna och bordet som skulle in. Efter en stund kom Micke hem och kom ner och slog sig ner. Det här var ett lyft tyckte han och det hade jag tyckt redan från början att det nog skulle bli.

Så där inne satt  vi och njöt och några öl blev jag bjuden på också. Tiden rann iväg och Hugo var ju glad för nu kan ju även hundarna vara där nere eftersom ett staket är uppsatt runt hela pooltrallen. Blåste gjorde det väl lite utanför men inte där vi satt. Nu är det en liten 12/24 volts belysning som ska dit också sen är det helt okej för i år tycker jag. När vi lyfte våra bakar därifrån hade klockan tickat på snabbt och hundarna satt hos mej och gnällde. De brukar ju få mat vid 18-tiden, vadå var klockan mer. En titt på mobilen och kunde konstatera det var dax att både ge hundarna mat och fixa vår egen middag. Klockan var ju närmare halv åtta.

Kommentarer inaktiverade för Det blev mer än en flaggvimpel idag more...

En ny vimpel i flaggstången

by on apr.26, 2018, under Allmänt skrivande


Min vimpel gick ju sönder för ett par år sedan och förra året glömde jag helt av att köpa en ny. När jag nu ändå har en flaggstång så ska det ju också vara en vimpel eller flagga i toppen. Så idag stack jag ner till Jula och införskaffade en ny vimpen och hissade upp. Flagga har jag ju men det är ju inte så ofta som man hissar upp den precis. Födelsedagar och när någon nära faller av pinn.
Men hur som helst så är det ju snyggt med vimpeln.  Jag vet inte om det stämmer men förr sa man att om man inte är hemma ska vimpeln heller inte vara hissad utan enbart om man är hemma i stugan. Oj vilken jäkla hissande och halande det skulle bli här i så fall om jag skulle ta ner den varje gång jag åker till stan  för det händer ju några gånger om dagen. Så den får nog hänga uppe oavsett om jag är hemma eller inte.

Kommentarer inaktiverade för En ny vimpel i flaggstången more...

Lite gjort blev det i stugan

by on apr.25, 2018, under Allmänt skrivande

Lite gjort blev det i stugan idag. Var ju stan och gick på Jula och kikade på den där paviljongen å priset var ju onekligen intressant men skulle jag få in den i bilen. Jag skulle ju handla också så jag åkte därifrån tomhänt och så handlade jag på Ica i Vilbergen förstås. Hem och lasta av matvarorna å sen fälla ner säten ryggstöd osv å så begav det sig av till Jula igen.
Under tiden jag var hemma hade en varit och köpt samma paviljong och nu fanns det ju bara två kvar men vad gjorde det. Jag skulle ju bara ha en :)  Nu står kartongen utanför stugan och om vädret tillåter så kanske den kommer upp i helgen men det märker vi.
När det så var gjort så fixade jag maten. Kevin hade kommit hem och hoppat över träningen idag. Så det blev pepparbiff och ris.  Nu hade jag ju även skinkstekar i kylen som var tvungen att fixas så jag skar upp dom och gjorde grytbitar av allt och fixade tre middagar med grytbitar och sås.
När ja nu ändå var på gång så hade jag tagit fram 1,6 kg blandfärs och passade på att göra tre köttfärslimpor. Meningen är ju att jag ska ha det som jag hade det förr innan jag började operation tömning och förbruka allt som fanns i båda frysarna.

Så nu står det snyggt uppmärkt och även andra färdiga maträtter ligger prydligt synligt i köksfrysen.  Några maträtter till ska jag allt laga till och frysa in men det får allt vänta lite.  Jag har ju bytt sängkläder och tvättat dom också å man hinner ju inte allt.

Idag kom även kuvertet med T-tröjan som jag bett honom trycka upp till Rebecca eftersom hon hjälpt mej så mycket i trädgården. Nu fick hon inte bara en för så snål är jag inte men jag var ute efter att kolla så storleken stämde. Nu var den där inte urringad å hon skulle helst vilja ha V-ringade tröjor så resterande tröjor som hon ska få blir så men med samma typsnitt.
Det var ju min kompis sedan många år Joakim Eriksson som igentligen är fotograf men som även håller på med tryckerier och han tryckte ju upp mina T-tröjor med Wighsnews och faktum är nu efter 10 år börjar de bli färdiganvända. Har faktiskt fortfarande en som hela trycket finns kvar på men hur många gånger genom åren har inte den tvättats. :)

Idag beställde jag även två såna här små grejer men de är inte alls så stora som på bilden utan får plats på fingertoppen. Ja vad det är ska jag berätta och visa en bild på när jag får dom till dess får de som undrar fortsätta undra.
Förhoppningsvis kan de komma i morn eller på fredag. Men i morn ska i alla fall Kevins skor komma som vi beställde i förrgår.  Kanske blir det ett par timmars vila nu innan natten.  Kanske inte räcker med att sova 2 timmar vid ett tillfälle och max 3 timmar på morgonen. Ska kanske höja till 3 på kvällen också :)

Kommentarer inaktiverade för Lite gjort blev det i stugan more...

Det började närma sig läggdax

by on apr.23, 2018, under Allmänt skrivande


Det började närma sig läggdax och en liten försynt fråga kom från Kevin om han kunde få bubbla en stund. Tvekade först men ångrade mig och sa att okej det går bra och så gick jag ner och lyfte bort locket och tände upp i lusthuset.
Lite tidigare hade han frågat om vi kunde beställa ett par skor å de var ju en aning dyra men han ber ju inte heller om mycket så det gjordes också.
Så när vi kom upp och han hade torkat av sig och fixat så kom han in och med sin vanliga tacksamhet sa han.
Tack morfar för jag fick bubbla och för skorna du beställde. Det känns så bra att höra hur tacksam han är och man vet att han menar det han säger också. Hur många barn är så i den åldern.

Kommentarer inaktiverade för Det började närma sig läggdax more...

Regn och storm utanför stugan

by on apr.23, 2018, under Allmänt skrivande

Det har regnat rejält idag utanför stugan och man kunde ju nästan tro att det stormat också när man kom ner till pooltrallen på eftermiddagen.

Det låg ju stora grenar på en stor del av trallen men någon riktig storm var det ju inte utan möjligen min gode granne som stormat ner där med lilla Hugo innan regnet kom och rensat bort en hel del stora grenar så det blev bättre på trallen.

Å nu var tydligen även staketet som JAG hade tänkt sätta upp redan uppsatt så nu kan förhoppningsvis inte hundarna rymma iväg då de får vara där nere medans vi är där.  Snyggt blev det också å nu framåt kvällen så stormade grannen ner igen och släpade ut alla grenar därifrån också. Så visst har det stormat. Får nog lägga ut några landminor snart så hon håller sig lugn.

När nu sommarvärmen var som bortblåst idag så blev det ju inget grillande utan köttgryta och potatis från spisen. Värmen kom inte från solen heller utan från braskamin men det kändes rätt bra ändå.

1 Comment more...

En varm å härlig dag

by on apr.22, 2018, under Allmänt skrivande

Vaknade upp efter några timmars sömn och gjorde lite nytta inomhus innan jag gick i trädgården. Idag var det riktigt skönt ute igen och det var ju tråkigt att det var så svala vindar igår. För idag var det sommarvärme igen.

Så jag gick ner till pooldäcket och kikade på hur jag skulle göra då Rebecca och Micke har plockat bort staketet ner mot poolen så bör det ju vara en bra grind där så inte Hugo kommer in. Nu hade de en grind men givetvis var gluggen i mitt staket vid poolen för smalt så jag skruvade loss några sektioner och kunde flytta på det igen innan jag återigen skruvade fast det. Så ett gångjärn till i morgon så blir det perfekt å så ska jag fixa några skruvar till så jag kan få fast staket som jag har och kanske kan hundarna få fritt fram till pooldäcket när vi är där för då kan de inte rymma ut i terrängen.
Även den automatsika dammsugaren i poolen slängdes i och nog fick den upp en hel del skräp från botten. Det bliv även påfyllning av vatten eftersom jag backspolar så ofta de första dagarna när man kör igång systemet. I morn ska det ju bli sämre väder så det passar bra att man fortsätter å fylla på vatten då och låta dammsugaren gå av sig själv. Men sen är det dax att även slå igång poolvärmaren.

Kevin var i stan och tränade och ville vi skulle grilla även idag men vi kunde ju ta högrevsburgare tyckte han. Så han köpte med sig ost och tomater hem å jag satte på grillen.

Så Kevin var inte alls missnöjd när han fick dessa två serverade å det fick lustigt nog bli dagens middag då ingen av oss var hungrig på något annat. Jodå han har en hamburgare med ost och tomat även för kvällen som han brukar vilja ha.
Nu har klockan närmat sig halv tio och kanske det blir lite vila innan nattpasset drar igång igen. Men den här natten blir nog lugn för det är ju söndag.

Ser ju onekligen inbjudande ut men tror nog allt att jag vill ha några +grader till i vattnet innan man ger sig i. Bara +11,8 nu straxt före tio.

1 Comment more...

Första grillningen för i år

by on apr.21, 2018, under Allmänt skrivande

Nattpasset som var gick bra men vid tretiden så gick larm om att någon satt eld på majbrasan vid Söderledskyrkan så då drog jag in dit. Ett antal ungdomar fanns tydligen ute denna sena tid och när jag var på plats så hade man redan lyckats släcka branden så det var bara att åka hem utan att ha använt kameran.

Bara en stund efter att jag kom hem så gick ett nytt larm och denna gång hade någon satt eld på innehållet i en container vid Vilbergens centrum. Denna gång var jag lite snabbare så det hann och bli ett par bilder innan jag återigen återvände hem
Resten av timmarna gick bra å jobba och vid sju så dök jag ner under täcket men det tog en stund innan jag somnade.

Jag sov några få timmar innan jag vaknade till och gick upp. Idag  skulle det alltså vara dax för första grillningen för i år.  Vid 13-tiden så körde jag in till stan där jag hämtade upp min yngsta dotter Cassandra och barnbarnet Nicole innan vi åkte vidare upp på norr och hämtade Kevins lillasyster Tindra. Ett kort stopp i Vilbergens Centrum för att införskaffa salladen innan vi fortsatte färden ut mot skogen.

När vi kom ut så kom lilla Nicole med en påse och ett paket och i påsen fanns denna fina ros och i paketet så fanns ett par snygga shorts som de tyckte att jag skulle ha på mej istället för mysbyxorna för det var ju skapligt varmt ute. Inte lika skönt som igår för det var allt lite kala vindar som blåste.

Cassandra hjälpte mej ut med grillen då jag inte tagit ut den än eftersom jag inte riktigt bestämt mej för var den skulle stå. Här hamnade den och jag tyckte nog det blev bra mot den tidigare platsen nere vid Syrénbuskarna. Så nu kan man kånka bort den gamla grillen.  Sen gjorde Cassandra salladen som vi skulle ha till köttet.
Vid 15-tiden kom så hennes kille Saban ut då han hjälpt sin far med deras sommarstuga på andra sidan sjön. Idag hade jag bestämt mej för att jag skulle även bjuda på laxfileér som jag kryddade och rullade in i folie och lade på ugnen. Oxfile, Ryggbiff å så grillkorv till småtjejerna då de inte ville ha något kött.

Grillen tändes och fick stå ett tag då den är helt ny och i början luktade det ju lite granna om den men efter en stund försvann lukten och köttet lades på liksom laxen i folien. Det märktes ju att den här grillen var lite större och det gjorde ju absolut inte något eftersom när vi grillar så grillar vi mycket.

Det gäller ju att vara koncentrerad när man sköter sitt jobb och den här bilden var jag inte medveten om att Cassandra tog.  Medans jag fixade köttet så följde hon och Saban med småtjejerna ner till bubbelbadet så de fick bubbla en stund innan maten.

Sen kom de upp och Cassandra hjälpte mej att duka fram. Jag hade ju tänkt från början att vi skulle sitta ute men eftersom det blåste svala vindar i luften så bestämde vi gemensamt att vi skulle sitta inne och äta.

Så efter en stund var det dax att slå sig ner. Saban tog bilden och som vanligt ville ju inte Kevin vara med på någon bild. Hans syster Tindra var i alla fall glad av att få komma ut hit och även Kevin tycktes uppskatta besöket. När så maten var intagen och uppäten och resten på bordet var bortplockat så ville tjejerna bubbla en stund till. Så vi vuxna följde med ner till poolområdet och satte oss.

Även grannarna Rebecca och Micke samt deras lille kille Hugo kom ner och lilla Hugo försvann in och kikade på när tjejerna bubblade medan vi andra satt och pratade.

Men som sagt det blåste kalla vindar och på bilden kan man ju se att det är två som fryser en aning. Micke och Kevin sitter med luvorna uppe på sina luvtröjor och visst det var svalt och jag önskade ju att det varit lika varmt ute som dagen innan men man kan inte få allt som man vill.

Så när det var färdigbubblat så gick vi upp till stugan och satt oss och pratade istället. Tjejerna och lilla Hugo var ute en stund och hoppade studsmatta. Hundarna hittade en utväg genom staketet och både Candy och Ghost försvann en stund hemifrån men kom hem sedan som stinkbomber efter att ha sprungit i mossen och i leran nånstans.

När solen blev för stark där Micke satt i soffan så satte sig han och Kevin i matrummet för man ser ju varandra ändå och kan prata. När så barnen kom in så lekte de kurragömma och det fanns ju några ställe i början men sen tog ju gömslena slut.

Men jag visste ett gömsle, jag hade ju inte köpt hem ölen än så skåpet var ju inte fullt utan nedersta hyllan var ju tom. Kunde han få plats eller inte men kikar man på bilden så kan man se något innanför glaset.

Å en liten närbild kan man se en ihopkrupen liten kille le inifrån skåpet med dryckerna i. Men även om det gömslet var bra så hittade de honom till slut. Timmarna gick fort och vid 19-tiden så tog Kevin sin moped och körde in till stan och tränade i Vilbergen med sin kompis Liam som väntade på honom där. Å lite senare så körde jag hem de övriga till stan.
Hemma i stugan hade diskmaskinen blivit klar och disken plockades ur sen var det ju dax för sängklädsbyte idag igen så då gjorde jag det.
Vid niotiden kom Kevin hem och och lite senare så gick jag och lade mej att vila ett par timmar innan det var dax för att börja jobba natten.

Kommentarer inaktiverade för Första grillningen för i år more...

Skillan och Vårlöken blommar för fullt

by on apr.21, 2018, under Allmänt skrivande


Både Skillan och Vårlöken blommar för fullt vid det gamla päronträdet som urholkas mer och mer för varje år som går. Det är nog dax att fundera på om det ska kapas ner helt när sommaren är över innan det faller av sig självt. Problemet är ju att få bort det från tomten också. Men nog är det vackert och jag brukar inte klippa gräset där förrän blommorna har börjat att vissna en del.

Den svarta Korpen kikar vaksamt på mej. Först trodde jag att det var en Vråk som slog sig ner på fältet men när jag for in till stan ett ärende på eftermiddagen så stannade jag till och tog fram kameran. Å någon Vråk var det då inte utan självaste Korpen. Om det sedan var en olyckskorp eller inte ja det vet man ju inte. Finns ju gamla skrönor om att Korpen för med sig olycka men det finns också skrönor om att det är bra att ha Korpar i sin närhet.

Kommentarer inaktiverade för Skillan och Vårlöken blommar för fullt more...

Varmast i Sverige idag

by on apr.20, 2018, under Allmänt skrivande

Norrköping kunde notera den högsta temperaturen i hela Sverige idag och det var verkligen varmt ute. Även ja var ju ute lite granna på tomten. Det verkade nästan som hundarna tyckte det var en aning för varmt faktiskt men klart det har ju varit rätt svalt tidigare.

Rebecca hjälpte mej nere i poolen att få upp alla löv som hamnat där i under vintern och lilla Hugo hjälpte mej förstås och övervakade så jag gjorde det övriga rätt. Från att ha varit ett tjockt islager för nån vecka sedan så var isen helt borta och termometern visade på eftermiddagen på +9,8 grader.
Kloor hade jag hemma också så jag kunde pytsa in en del i poolen redan från start och inga läckage på slangar och sånt fick jag heller då jag kopplade igång skiten. Tyvärr låter pumpen en del så jag får nog sätta någon låda som gör att den hörs lite mindre.

Även om jag köpt på mej fläskfilé som attan så hade jag ju fläskytterfile som låg i den andra frysen så det fick bli det idag tillsammans med pomme. Å Kevin föreslog för ovanlighetens skull att vi skulle äta ute på altan.  Jag hade ju inte gjort i ordning på baksidan så det blev middag på framsidan av stugan men det smakade lika gott det också när vi fick ut tallrikarna.

Lite senare så lyckades jag få rent på vaxduken vid matbordet på den andra altan så nu är det alltså bara å slå ner arslet å njuta av värmen så länge den nu varar vill säga. Plockade lite och i morn så ska grillen bäras ut och gasoltuben kopplas in för då kommer årets första grillgäster.

Några backspolningar i bassängen och borstande och rensande av Rebecca så såg bassängen riktigt skaplig ut framåt kvällen. Ett par stora grenar vid gruppen där jag brukar ha parasollet blev nersågade och nu ska ja fundera på om det ska vara parasoll där eller om vi ska köpa ett tält och ha på det stället vilket nog ja tror mest på. Men vi får se.

Kommentarer inaktiverade för Varmast i Sverige idag more...

Snart är allt inköpt för sommaren och kanske även hösten.

by on apr.19, 2018, under Allmänt skrivande


Snart är allt inköpt för sommarn och vem vet kanske även hösten. Ja idag tyckte jag att jag var så pass friskt att jag rymde hemifrån och drog till bolaget i Ingelsta å inhadlade en del av  vad som tänkas kan gå åt under sommaren.
Men än så fattas både några flaskor vin liksom Whiskey och Rom.  Å inte bara det utan en hel del grillolja samt salladen som man har när man grillar men den går ju knappast att fövarara någon längre tid så det får väl ”gästerna ” se till att de har med sig om det nu kommer några.  Men blir det som förra året så räcket nog både köttet och drickat långt in på hösten Detta år har jag bestämt mej för att sommaren får bli som den blir och hör någon av sig så är de välkomna om de tar med sig det som inte går att frysa in  å det vill säga sallad, tomater, gurka, lök  och paprika. Resten verkar jag ju ha.
Bara att hoppas att de som kommer lämnar området som det såg ut när de kom då Rebecca varit så snäll och städat i ordning nere vid poolen också för jag vill inte städa efter gästerna.  Elakt. Näää  Bara lite bekväm kanske .

Kommentarer inaktiverade för Snart är allt inköpt för sommaren och kanske även hösten. more...

Lita annat kött än nötkött också inför sommaren

by on apr.18, 2018, under Allmänt skrivande


Å vi äter ju inte bara nötkött i stugan fast många kanske tror det. Men nu när jag jobbat hårt för att tömma frysarna så var det dax å bunkra upp igen och här är en dal av det jag inhandlade på Ica häromdagen. Blev togatlt 15 fläskfileer och 8 påsar med kycklingfileer å ett antal påsar med pomme.
Nästa varv till stan då vi frisknat till från magsjukan blir till bolaget å införskaffa lite olika viner samt några whiskeyflaskor. Å därefter är det bara att invänta sommaren, solen och mysiga grillkvällar.
Men som läget är nu lär det nog ta ett par dagar till innan jag far till stan och jag är ju glad att jag har jobbet i stugan där jag bor och nära till toan.

Häromnatten när jag jobbade så kikade jag ut genom fönstret och såg de här två rådjuren gå och beta. De kikade lite på mej men fortsatte sedan att beta lugnt.  Tyvärr så lär det väl inte bli någon fotografering av rävungar i år då jag såg en skabbräv för lite sen nere på fältet. Men jag ska i alla fall åka bort till de två gryten som jag vet om och se för säkerhetsskull om någon månad.

Kommentarer inaktiverade för Lita annat kött än nötkött också inför sommaren more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.