Archive for mars, 2018

Fika i stan två dagar i rad

by on Mar.24, 2018, under Allmänt skrivande


I torsdags när jag lämnat Kevin i skolan så körde jag en sväng i stan och då jag kikade på klockan så hade den redan passerat nio. Slog en signal till Rebecca som hade lämnat deras son på dagis om vi skulle ta en fika. Å så blev det. Odenscafeét i Kneippen och där har jag aldrig tidigare fikat.

Jag tog en macka med pannbiff och ägg och Rebecca tog falukorv med ägg så mätta blev vi i alla fall. Hemma tebax i stugan gjorde jag lite nytta och elda även i kamin så det var varmt när Kevin kom från skolan. Nya visistkort beställdes och även flyers för studiofotograferingar. Snabb leverans är det också tydligen för de ska komma redan på måndag har de lovat.
En sväng förbi bolaget blev det också och på kvällen passade jag på att ta ett par whiskey när jag dessutom var ledig natten eftersom Rebecca jobbade.
Igår fredag så började jag med dammsugning och lite tvätt m.m i stugan efter att jag kört grabbarna till skolan Men framåt middagen slog jag en signal till en bekant och frågade om vi skulle ses på Maxi och ta en fika.

Å det var ju inte igår vi sågs och fika precis. Det är nog ett par år sedan vi sist satt å fika på Maxi. Jag skulle hjälpa honom med en app i mobilen men vi fick inte till det som jag ville så jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Så vem vet det kanske blir en fika snart igen.

Var nere vid pooldäcket på eftermiddagen och kunde konstatera att man allt får vänta ett tag till innan man kan sitta där nere och ta sin kopp kaffe och kika ut på fälten efter djuren som brukar gå där.

Eftersom Micke i grannstugan inte gillar pomme till middag så passade vi på att bjuda in Rebecca och Hugo på mat där de just fick pomme eftersom Micke var iväg och kommer inte hem förrän på lördag eftermiddag. Till pommen blev det ryggbiff men även fläskytterfilé. Salladen ja den glömde ja ju handla förstås så vi blev utan kaninfoder.

Rebecca hade gjort efterrätt åt oss och tog med in men så jäkla trött som jag var så glömde ja givetvis att ta en bild på den. Men jäkla god var den i alla fall. Hugo och Gjost är ett par riktiga bästisar å här sitter de och myser i fåtöljen. Själv sitter jag nästan och somnar. Straxt efter att de gått in så dök jag ner i sängen och kramade kudden några timmar. Nu är klockan snart 01 natten mot lördagen och nog är jag piggare än i eftermiddags i alla fall så nu är det bara att jobba på fram till 07.

Leave a Comment more...

Dit åker jag inte frivilligt

by on Mar.21, 2018, under Allmänt skrivande

Skrev för några dagar sedan efter att jag såg på Ullared på tvn att till det stället åker jag inte frivilligt. Har visserligen varit där när jag var gift men det var nog mest för husfridens skull man sa ja till det. Nu skulle jag aldrig sätta mig i en bil och åka runt 30 mil för att handla där det vistas 1000-tals och många tycks sakna hjärna helt.

Det här kortet kom i brevlådan efter ett par dagar och jag fattade direkt misstankar på vem avsändaren var då han gjort ett inlägg att han skulle besöka stället helgen efter.

Men jag klarar mej med att se ett foto och det både räcker och blir över för mej. Att åka dit och trängas och dessutom göra av med så mycket pengar som folk gör skulle aldrig falla mej in. Kläder finns att handla i den här staden och restiden in dit är inte fullt så lång :)

För ett par veckor sedan fick jag mina pennor som jag beställt eftersom jag alltså har haft företaget i 30 år. Många sa att min undergång var nära för 20 år sedan och nästa tillfälle jag hörde det var när rakel infördes på polis och räddningstjänsten. Men jag överlevde även det och företaget har alltså funnits i 30 långa år. Men nu har jag ju dragit ner på både verksamheten och takten något men det är frivilligt. Jag är ju liksom inte ung längre och lika energisk och snabb.

Grannen Rebecca jobbar ju extra ibland och så fotograferar hon även barn, porträtt och mycket mer inom företaget å då var det väl inte mer än rätt att hon också skulle få lite speciella pennor att kunna använda som reklam så idag kom ett paket med Postnord så här blev hennes pennor även de i flera olika färger.

När den här bilden är tagen minns jag inte riktigt men inte var Kevin så gammal inte och heller inte så skygg för kameran som han är idag.  Då vi åkte hem från skolan så hade jag köpt liniment för hans onda nacke och även en riskudde han kunde använda så vi får väl hoppas att nackvärken försvinner snart.  Ludde och han satt och diskuterade på hemvägen när de skulle börja åka moped igen till skolan och de kom överens om att fortsatte det å bli varmare nu så kanske de skulle testa på måndag som kommer. Men vi får se, tycker ju personligen att det inte bör vara minusgrader ute när grabbarna far iväg, men förstår ju också hans frihetskänsla när han kan börja köra igen.

1 Comment more...

När natten närmar sig

by on Mar.16, 2018, under Allmänt skrivande

Har vilat ett par timmar och vaknade lagom som det höll på att slockna i braskaminen. Plockade ju in ved igår så det räcker nästan över helgen och det kan ju behövas med tanke på att det är rejält kallt utanför stugan igen om nätterna. Just nu när klockan är 22 så är det ju ”bara” -7,9 grader ute men natten som var så hade vi ju över -11 grader som mest.

Den här bilden tog jag igår kväll när solen var på väg ner. Å jag kan ju inte låta bli att ta en bild om jag tycker det ser extra läckert ut. Men det gör ju solen varje dag den är på väg att gå ner förutsatt att den varit uppe förstås.
Idag såg jag till så våra tomma soptunnor återigen finns på gården och inte nedanför sandbacken. De tömde dom ju igår och nu tar det 14 dagar innan de kommer å jag behöver köra ner dom igen för de vägrar ju köra upp när det är snö på vår lilla skogsväg. Man kan ju tro att det är Stockholmare som kör sopbilarna här i stan.

Å så var det den där solnedgången igen ja. Den här bilden tog jag nu ikväll och taket som syns på båda bilderna är ju på vårt lilla lusthus där vi har vårt bubbelbad. Nu väntar en ny arbetsnatt och den kan bli lite rörig eftersom just fredagar brukar vara det nyhetsmässigt i Västerbotten men fotomässigt dålig i Norrköping :)

Leave a Comment more...

Lite nyhetsbilder och älgbilder

by on Mar.15, 2018, under Allmänt skrivande


Igår var jag inne i stan och körde en sväng när jag lämnat av Kevin i skolan och fixade lite bilder som går att använda vid nyhetsnotiser på webbsidan. Å fler bilder ska ja fixa då jag tycker det ser lite bättre ut om man har någon enstaka bild om man inte har några från själva händelsen.

Inatt när jag jobbade sprängde de vid ingången till Stopet på Gamla Torget. Jag struntade dock i att åka in då men körde en sväng efter att jag släppt av Kevin och de övriga vid skolan. Teknikerna fanns på plats och platsen var avspärrad. Misstänker att det är nog inte sista gången det smäller för börjar de väl så brukar det ske med jämna mellanrum.
Kevin slutade skolan tidigt då alla fick gå hem efter de nationella proven i skolan.  Han tränade en stund men inte lika länge som han brukar och när han kom hem så gick han och lade sig direkt. Vaknade till en stund då jag varit i stan en andra tredje gång idag och då passade jag på att köpa hem Kebabtallrikar åt oss. Var ju rätt länge sedan nu.
När han fått i sig det så dök han ner under täcket och nu när klockan är fem sover han fortfarande efter två timmar.

Rebecca som också varit i stan rapporterade på telefon att hon sett älgar ett stycke ifrån oss så när jag åkte hem så körde jag sakta och med kameran beredd. Å nog stod en älg kvar där i alla fall. Den andra var säkert bland träden nånstans.

Efter en kort stund kom älgen ut mellan träden och ställde sig och åt av björkskotten som börjar komma. Några bilder blev ju bra och nöjd och belåten åkte jag hem. Ved har jag burit in så det räcker över hela helgen nu för det ryktas ju om att det ska bli rejält kallt. Brasan är tänd och nu blir det en kopp kaffe och kanske lite vila efter det.

Leave a Comment more...

Idag stod jag inte ut längre

by on Mar.13, 2018, under Allmänt skrivande

Idag stod jag inte ut längre. När jag var på Ica och handla lite så frågade grannen Rebecca om jag skulle med till Mediamarkt en sväng och så fick det bli. Det var ju drygt en timma innan jag skulle hämta Kevin som hade någon gympalektion om allemansrätten i Vrinnevi.

Vi passerade av nån jäkla anledning raden med dammsugare och jag vill ju helst skaffa en centraldammsugare men de är ju så förgrömmade dyra de som jag tänker på  och vill ha.  Den förra gick ju i pension i höstas och den där lilla dammsugaren jag köpte kan jag gräva ner nånstans och glömma. Sladden är för kort, den suger dåligt och ja det är bara fel på fanstyget. Efter en stunds tittande och ett varv bort till fotoavdelningen så gick vi tillbaka och jag tog kartongen och gick till kassan. 9 m sladd bra sugförmåga. Ja nu menar jag att suga upp damm alltså. Jag testade henne förstås så fort vi kom hem. Sen blev det till att laga lite middag och även tända brasan idag för jag tycker allt att det är en aning svalt i stugan.

Kevin gick in i sitt rum och gardinerna åkte ju för fönstret som vanligt och jag hörde honom sucka av lättnad. Äntligen hemma och fick koppla av med datorn :)  Jag stod vid braskamin när jag fick se Frasse komma springande upp mot stugan. Det var första gången jag såg honom ha bråttom upp ända till våra foderautomater. Ja alla småfåglar slänger ju ut massor av fågelmat som sen hamnar på marken.

Han kikade med jämna mellanrum på mej medan han fortsatte att äta. Efter en stund så gick jag ut i köket men gick tillbaka efter tio minuter och nog stod han kvar.  Jag smög fram till rutan för att få en närmare bild men det skulle ja ju inte ha gjort. På tre sekunder så hade han sett mej och lyft från marken bort till stället där han sover. Jag vet ju exakt var han är men vill inte gå dit och störa honom. Rebecca är övertygad om att hon såg hans fru Amalia tidigare idag så nu väntar vi även på att få en bild på henne men den fotograferingen får allt grannen ombesörja. Vem vet ja kanske får en bild på en gråsparv :)  Nä nu ska ja inte vara elak.

Brukar ju plocka en bild från ”den här dagen” på Facebook mellan varven. Den här bilden togs 2012 och när Kevin gick i låg och mellanstadiet var det oftast 3-4 ungar med hem varje dag. På bilden är det Kevins klasskamrat Tindra och så Nelly bredvid sitter min yngsta dotter Cassandra som var här och hälsade på med barnbarnet Nicole som sitter närmast henne. Bredvid henne så är det ju Kevins lillasyster Tindra som var här och hälsade på också. Sen sitter klasskompisen Pontus och Kevin sitter ju med handen uppe för han vill ju aldrig vara med på bild. På bilden ser det ut som det räckte med en maträtt men nog minns jag att det hände många gånger att det blev två olika för det fanns alltid någon som inte gillade dagens maträtt på den tiden . Men nog var det kul men nu i högstadiet ”leker” man ju inte längre och grabbarna och tjejerna har skaffat sig olika intressen vilket gör att de inte ses. I höstas en kväll dök dock både Malin och Tindra upp på mopparna och hälsade på Kevin och jag tror nog att han får lite mera besök när vintern är över och mopederna kommer fram.

1 Comment more...

En bra låt som man lyssnade på förr i tiden

by on Mar.13, 2018, under Videor & Musik

Kommentarer inaktiverade för En bra låt som man lyssnade på förr i tiden more...

När stora Stygga Vargen kommer nära

by on Mar.12, 2018, under Allmänt skrivande


När stora stygga vargen syns då drabbas ortsbefolkningen av panik. Ja i alla fall om man följer ett inlägg på Facebook där en person lade upp en bild och även en film på en varg som syntes på Vikbolandet. Det tog inte lång tid tills de skrev till varandra att de skulle ta in hundar, se efter katterna och ungarna. Paniken var ett faktum såg det ut som i inläggen. Å det bara för att en varg har passerat på ett fält.  Inläggen fortsatte till sent på kvällen men då hade även inlägg kommit om att vargen hade varit synlig ett par mil därifrån. Visst ska man väl ha respekt för vargen för den kan skada djuren säkert.
Men om det går omkring kriminella och misshandlar folk, knivskär dom på gatan, rånar människor så inte fan blir det panik på facebook då att man ska ringa till ungarna att de omedelbart ska komma hem. Nej det tillhör ju vardagen trots att kriminaliteten är betydligt allvarligare än den här vandrande vargen.

Så varg eller inte så gillar jag att man sett en varg och det skulle inte göra mej något om en varg kom och gick här nere på mossen någon gång. Det skulle vara en upplevelse som man förhoppningsvis skulle kunna fotografera. Chansen att få ta en bild på vargen nere på fältet är dock väldigt liten så jag får väl fortsätta att fotografera kriminaliteten i stan. Den är betydligt lättare att finna.

Kommentarer inaktiverade för När stora Stygga Vargen kommer nära more...

Helg och ledigt från skolskjutsen

by on Mar.10, 2018, under Allmänt skrivande

Nu är det ju helg och man slipper fara iväg med bilen efter man har jobbat natten och det känns riktigt skönt att få krypa ner under täcket direkt.

Natten som var gick undan då jag hade häcken full och det var ju kul att se att min nattnotis låg som den mest lästa under dagen på Västerbottens Folkblad när kvällen närmade sig.
Återstår att se hur denna natt blir och förhoppningsvis jobbar även samma personal på polisen som natten som var för det skulle ju också underlätta rejält.

Efter ett par timmars sömn på morgonen hörde jag någon stor maskin kom farande och det var grannen Fors som kom med sin stora maskin och plogade upp vägen rejält och även vändzonen. Känns tacksamt och bra om det nu blir mildväder så blir det ju inte sån snösörja att köra i heller.

Den här bilden såg jag på Facebook och var postad för några år sedan. Ja det var ju då jag körde Chevan. Å såna här tankningar gjorde jag minst fyra gånger i månaden faktiskt och även mer när Cassandra bodde hemma också.

En annan bild var den här på våra små valpar och här var de bara ett par veckor gamla tror jag. Alla ligger där och kryper så tätt intill varandra som de bara kan. Man får ju vara glad att man inte behöll allihopa :) Då hade jag väl blivit skogstokig vid det här laget.
Dagen närmar sig slutet och om några timmar så ska jag dra igång nattuppdateringarna för mina kunder igen. Funderar på om jag ska ta en kopp kaffe och sen kanske vila en stund. Men jag ska fundera lite på saken först :)  Önskar mina besökare en riktigt fortsatt trevlig helg.

Kommentarer inaktiverade för Helg och ledigt från skolskjutsen more...

Åren rullar på fort

by on Mar.05, 2018, under Allmänt skrivande


Åren rullar på fort och även om jag nu har bilen kvar fortfarande så är det några år sedan den rullade på vägarna. Största anledningen att den står där den gör är väl att den drar ju mer än dubbelt så mycket bensin som Saaben, den andra är ju att skatten är ju sex gånger så mycket som Saaben också.
Nu ser den väl inte lika fin ut varken utvändigt eller invändigt men jag har fortfarande svårt att göra mig av med den. Men den som lever får se. Jag behöver ju i alla fall inte lösa parkeringsbiljett för den sån tur är.

En annan bild som dök upp på Facebook som jag lade upp för några år sedan är den här. När Kevin gick i låg och början av mellanstadiet så ville han gärna att jag skulle sitta i deras kapprum och vänta då de slutade skolan och jag vet inte hur många dagar jag gjorde det men åtskilliga hundra i alla fall. Det var väl sista året på Vilbergen som jag kunde vänta i bilen utanför men från sexårsgruppen och till och med femte klass så satt jag där.  Fast faktum är att jag satt inte helt själv alla gånger. Det var många dagar som en förälder även satt där och väntade precis som hans grabbs önskan.

Det är ju inte ofta jag ler på bilderna men när jag var över i grannstugan och fikade på förmiddagen så togs denna bild på mej och där ler jag ju faktisk en aning. Men som vanligt satt jag ju med mobilen i handen. Sen började jag städa stugan och jag skulle väl ha hunnit med lite mer igentligen men det fanns ju vissa orsaker som gjorde att det inte blev så.

Lite senare så knackade det på dörren och utanför stod lilla Hugo och frågade om han fick låna en hund då han skulle gå ut och jaga med sin mamma. Där stod han i jägarkläder och ett litet gevär å visst fick han låna henne. De här två bilderna har hans mamma Rebecca tagit

Efter det kom de in på tomten och då släpptes även de andra två vilddjuren ut och det blev mycket bus med snön vilket alla tre hundarna gillade. En sväng in till Mediamarkt blev det också och jag fann vad jag sökte också.
Sen hämtade jag Kevin från träningen och hemma blev det matlagning. Idag blev det köttfärslimpa med sås och potatis.  Brasan i stugan tändes förstås upp en stund också.  Efter ett par timmars vila så tog jag faktiskt nya tag med städningen men det är ju långt ifrån klart.
Nu är klockan 23.40 och snart drar nattpasset igång å det återstår att se om det blir en lugn natt eller inte.

1 Comment more...

Är jag totalt blåst eller är jag bara dum

by on Mar.04, 2018, under Allmänt skrivande

Ligger å kikar på vasaloppet och fundera på hur det skulle känna att genomföra det även om jag kom sist. Skulle jag fixa det eller skulle det skita sig totalt. Funderar vidare men har någon annan samma fundering så hör av dig via PM på facebook så får vi diskutera det. är ju trots allt 12 månader kvar :) hahah
Å för känndedom har jag troligen fixat boende utanför Älvdalen  så vem vet :)  Eller Rebecca du kanske vill haka på :)

1 Comment more...

Är jag dum i huvudet

by on Mar.04, 2018, under Allmänt skrivande

Ligger och kikar på när Vasaloppets start går. De interjuvar en kille som inte har tränat och ska köra sitt första Vasalopp i år.

Foto: Skärmdump från SVT Dalarna
Funderar på hur många på bilden som just då funderar på vad de verkligen har gett sig in på. Det är ju inte bara ett par tusen som åker utan åtskilliga tusen. Många kommmer att bryta innan de kommer i mål och många tvingas att bryta på grund av för lång tid innan de kommer till en viss kontroll.


Skärmdump från SVT Dalarna
Ändå  finns känslan där att som överviktigt troll på landet att utmana ödet år 2019 efter att ha tränat lite kanske utamana öde. Men ja vet inte , kanske bara en dröm eller …. Den som lever får se.  Å jag tänker inte berätta :)

Kommentarer inaktiverade för Är jag dum i huvudet more...

Idag körs Vasaloppet

by on Mar.04, 2018, under Allmänt skrivande


Idag körs Vasaloppet. En av mina vänner Erik Isberg på Folkbladet i Umeå åkte till Dalarna för att åka sitt Vasalopp. Vet inte hur många gånger han har åkt det men vet att han körde det racet förra året också.
Det är något jag inte riktigt förstår men man måste nog inte förstå heller förrän man har upplevt det. Känslan av att först kört en djäkla massa mil med bil till en plats där man sedan ska staka sig fram på skidor i flera timmar innan man kommer i mål.
Den här bilden tog han och jag har lov att visa den på min blogg. Vet inte exakt när bilden är tagen men känslan där jag sitter i det varma arbetsrummet och ser ut på småfåglarna som äter från min foderautomat känns jäkla bra i jämförelse med den situation han just nu befinner sig i. Å jag kan ju inte sluta fundera vad är det som gör honom så galen att han kan åka till Dalarna för att trötta ut sig i flera timmar. Är det känslan av att ” jag klarar det ” eller vad är det. Ja, jag ska fråga honom nästa gång  vi spåkas vid som man säger på dalmål.

Kommentarer inaktiverade för Idag körs Vasaloppet more...

En nattbild på stugan i skogen

by on Mar.04, 2018, under Allmänt skrivande


Igår kväll när jag var på väg hem från stan tog jag denna bild när jag kom upp för den lilla backen som leder till vår stuga i skogen.Månen lyser upp rejält och snön bidrar ju också till att det ser betydligt ljusare ut.
Det blev trots allt rätt kyligt i natt ute. Kikade vid fyratiden på termometern och kunde konstatera att den visade på minus 9,4 grader. Natten har ju dock gått riktigt skapligt och ju mer man har att göra ju lättare går ju natten.  Nu är dock klockan kvart över fem och om ett par timmar så hoppas jag att jag sover gött :)

Kommentarer inaktiverade för En nattbild på stugan i skogen more...

Dagarna går fort

by on Mar.03, 2018, under Allmänt skrivande


Dagarna går fort och det tycker ju även Kevin som gillar det förstås för det är ju skönt med lediga helger. Nu är vi ju inne i mars månad och det är bara ett par veckor kvar så har de två studiedagar. Å det är ju inte heller långt kvar till Påsklovet.
Idag när jag sovit faktiskt extra länge efter mitt nattpass körde jag in till Vilbergen för att handla lite. På vägen in kikade jag ut över Ensjön när jag passerade Öbonäs och nog såg jag bilarna for runt på isen där ute. Å jag vet ju vilka det är då de sa att de skulle ut å lika på sjön i helgen.
Hemma i stugan igen så blev det lite plock och även dammsugning. Framåt kvällen blev jag slö och tänkte först vila men sen skrev Cassi och undrade om jag var i stan men det var jag ju inte. Men jag kunde ju piggna till lite kanske om jag åkte hemifrån så jag skrev och svarade att jag var på plats om 15 minuter. Så både hon och Saban samt lilla Nicole var ju nöjda och glada för att slippa gå.
Fick med mig en del av en tårta hem också och det smakade ju bra även om jag nog borde låta bli att äta sånt med tanka på vad vågen visade ikväll. Men men…
Nu är det bara att fortsätta jobba och se hur den här natten blir då. Förra natten hade jag ju en hel del att göra.

Kommentarer inaktiverade för Dagarna går fort more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.