Archive for mars, 2018

Lite påskmat i stugan

by on mar.31, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev inte så mycket påskmat som vi från början hade bestämt men det som vi bestämde smakade i alla fall bra.

Vi hoppade över skinkan och även laxen bland annat men mätt blev jag ändå och även Kevin tyckte det smakade bra.  När vi ätit så tyckte Kevin vi skulle ta en kul bild så vad gjorde han.

Tog fram en tallrik som han försåg med prinskorv, lite gräddfil, potatis och köttbullar å så blev Ghost den som fick hoppa upp och sitta till bords och äta maten från en tallrik. Jodå de andra två fick förstås också men på lite lägre nivå.

Lite senare dök Kevins klasskompis Ludde uppoch hjälpte honom med att få bort bakdäcket som är punka på och han hade med sig skruvdragare och allt som behövdes för att få bort däcket. Även en lösning på hur vi ska göra när däcket ska dit. Ett par skruvar ska bytas å så tyckte han förstås att Kevin borde tvätta moppen också men flinade å sa att då får du väl göra det varje dag som eran väg ser ut. Nu lova han att komma tebax på tisdag när däcket förhoppningsvis är lagat.
Efter det var jag tvungen att lägga mig en stund. Middagen smakade tydligen för bra så jag blev så jäkla trött. Men blev bara en kort stund. Rätt som det var hörde jag hundarna skälla.
Gick in till Kevin och kikade å där fanns även Oliver och Liam som hade kommit på moppe hit ut en sväng eftersom Liam glömde sina nycklar här igår. Tror inte det finns en gång Liam har varit här utan att han alltid glömt någonting.
Nu har grabbarna åkt tillbaka till stan, Kevin spelar på datorn och jag har börjat mitt lite längre nattpass.

Kommentarer inaktiverade för Lite påskmat i stugan more...

Å så blev det en ny månbild

by on mar.31, 2018, under Allmänt skrivande


Å så blev det även en månbild idag med men denna gång är inte månen lika röd och lite tunna moln försöker dölja månen. Bilden tog jag straxt innan jag slutade mitt nattpass i morse och det var dax för mej å krama kudden.
Nu har dock klockan passerat ett å det är dax att sätta fart. För det är ju idag vi ska äta gott å blandat. Ja alltså inte godis utan påskmat :)

Kommentarer inaktiverade för Å så blev det en ny månbild more...

Vacker men lite kylig dag

by on mar.31, 2018, under Allmänt skrivande

Jag sov förstås några timmar på förmiddagen även om det kanske inte blev så många som jag själv önskat. Men det är bara å bita ihop.

Hade ju köpt tulpaner också men då jag inte riktigt fick till det som jag ville så hamnade en bukett bland björkriset men det blev ju heller inte så dumt tycker jag.
Vid tvåtiden så körde jag in Kevin till gymmet i Vilbergen då han och några kompisar till skulle träna. Micke försökte hjälpa mej få bort däcket på mopeden men det gick inget vidare då man var tvungen att ta bort ljuddämpare och lite annat också. Så Kevins kompis Ludde som har likadan moped skulle komma över i morgon å han hade de specialnycklar som behövs för att det ska lyckas. Kan ju vara skönt att slippa dra med mopeden in till verkstaden bara för å laga ett däck.

När jag hämtade Kevin vid 16-tiden igen så hängde hans klasskamrat Liam med ut också. Förstås slog de sig ner vid datorn först men sedan så försvann de även ner till bubbelbadet ett tag medans jag fixade middagen.

Å som vanligt så blev grabbarna nöjda med middagen. Vi åt i matrummet där braskamin värmde gott. För givetvis eldade jag även idag även om det kanske inte var riktigt nödvändigt men skönt är det.
Sen försvann grabbarna ut och upp på studsmattan en sväng innan de kom in lagom när det började mörkna ute. Vid 22-tiden kom Liams pappa för att hämta Liam och det var ju länge sedan han var här å fika. Så innan han kom hade jag bakat weinebröd å det var ju gott till kaffet. Efter fika och lite snack så lämnade de stugan och återvände till stan. Kevin satt sig och spelade vid datorn och jag förberedde nattpasset. Nu har klockan precis passerat midnatt och det återstår att se hur natten blir.

Kommentarer inaktiverade för Vacker men lite kylig dag more...

Det är dax att krama kudden

by on mar.30, 2018, under Allmänt skrivande

Klockan närmar sig halv sju denna långfredagsmorgon. Natten har gått bra och det har varit en del att göra men det är ju då man har lättare att vara ”pigg” eller vad man ska säga. Om en stund är det dax att försöka krama kudden men tröttheten har liksom inte infunnit sig ännu men hoppas att den gör det när jag kryper ner under det varma täcket.

Kikade ut genom fönstret straxt före sex och fick se hur månen lyste så vackert. Men från min altandörr blev det ingen bra bild så jag kilade över till granngården och ställde mej nära fältet och tog denna bild. Å jag tycker nog att bilden blev klart godkänd.
När jag kom in så tog jag ett par nyheter och när jag kikade ut var månen betydligt ljusare och på väg bort bakom skogsbrynet så det var ju tur jag kikade ut just den tiden jag gjorde annars hade jag ju missat bilden.

Kommentarer inaktiverade för Det är dax att krama kudden more...

Det blev inte som han tänkt sig

by on mar.29, 2018, under Allmänt skrivande

I morse så körde jag in gänget till skolan som vanligt och lite senare på förmiddagen gick grannstugan och jag ut och klippte lite björkris. För påskris med fjädrar det vill jag allt ha när det är påsk och Kevin har ju även önskat den vanliga påskmaten som han och jag brukar äta.

Så efter att riset kommit i sina vaser så kom Hugo och Rebecca in och han fick hjälpa till att hänga upp de små äggen som ska vara i riset medans hans mamma såg till att fjädrarna kom på plats.
Sen var det bara att jobba vidare och på eftermiddagen så for jag åter mot Vilbergen för att hämta Kevin då han hade tränat efter skolan.  Passade på att gå in och köpa lite tulpaner också på Ica.
På vägen hem så undrade han om jag kunde ta ut mopeden då han och Ludde tänkte åka en liten sväng och visst kunde jag göra det. Fyllde på bensin och startade upp den lite igen så jag såg att allt fungerade.

Straxt efter for han iväg på moppen bort mot Öbonäs. Jag skulle själv åka in en sväng och kolla trafikläget ifall det fanns något att fotografera. Passerade Vilbergen men såg inga mopeder där så jag ringde Kevin och frågade hur det gick och det var ju en liten besviken kille som meddelade att han lyckats ta sig hem men att det var punka på bakhjulet. Hålet var stort och jag kunde konstatera att han nog gjort som jag många gånger. Kört på en vass sten på den nygrusade delen nedanför granngården. Så nu blir det tyvärr inget åkande eftersom det är helg och vi måste skaffa ett nytt däck har jag konstaterat.
Ett par timmars vila blev det senare på kvällen innan det var dax att jobba natten så nu återstår det att se hur den blir. Det kan vara en lugn natt om det folk som reser bort är trötta när de kommer fram. Å i så fall blir det nog mer att göra i morn kväll. Men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Det blev inte som han tänkt sig more...

Det blir inge påskbild men våren kanske är här

by on mar.28, 2018, under Allmänt skrivande


När kylan kom tillbaka dök också alla småfåglar tillbaka. Visserligen har många varit här varje dag men det syntes när det blev kallt att fågelmaten gick åt betydligt snabbare. Å nog har de fått mat under vintern. Är säker på att jag köpt fågelmat för närmare 1000-lappen. Här är det Domherrehannen som kommer på återbesök och straxt efter kom även honan och åt lite granna.

Även ”Frasse” Fasantuppen kommer hit så gott som varje dag och äter av all fågelmat som småfåglarna petar ner på marken. Bilden är väl kanske inte så värst bra men han är bara ett par meter utanför sovrumsfönstret. Kikar ofta om något rör sig å så fort jag rör på mej försvinner han iväg till sitt gömsle en stund. Men jag vet var det är men stör honom aldrig. Kanske det blir en fasanfamilj som växer upp här men det återstår att se.

På spaning. Ja den här fina fågeln satt och spanade från en grantopp när jag körde på vägen in mot stan för att hämta Kevin häromdagen. Den var rätt långt bort och därför är heller inte bilden så skarp. Men den duger tycker jag att lägga upp på sidan.

Den här bilden tog jag strax innan Hylinge utanför Västra Husby då jag var på väg på en liten rundtur på landsbygden. Såg närmare 20 hjortar men det var först när jag kikade på bilden idag som jag observerade att även två tranor fanns med på bilden straxt bakom alla hjortarna. Även hit har tranorna kommit å det är väl det par som brukar häcka här. Jag har hört dom ett par gånger men inte sett dom ännu. Likaså hör jag ugglans hoande varje kväll när jag släpper ut hundarna men jag ser den aldrig. Man kan inte alltid få som man vill.

Även idag gav jag mej ut men denna dag norr över. Skulle ju sätta upp några reklamblad på anslagstavlor och idag gick färden till Åby och även vidare upp mot Krokek. När jag ändå var i de krokarna så fortsatte jag och tog färjan över bråviken och så vidare ner i skogarna till Gill.

Det är ju nästan ett år sedan jag kikade förbi hennes stuga i skogen och nog bodde hon kvar och visst fick jag kaffe.  Djuren fanns också kvar förutom Geta-bocken som hade gått och dött. Men hönsen, tupparna, hästarna och hundarna, katten, och en get fanns där.
Vi lovade att vi skulle ses lite oftare och hon skulle ta fram sin almenacka men jag bara skrattade och sa ring när du vill fika å det blir väl som sist. Det tar nåt år igen säkert.

När  jag körde därifrån så var det dax för nästa färja och det var den över slätbaken som gjorde att jag kom på ”rätt sida” för att fara hemåt.  Fick vänta nästan 30 minuter men det hade ju tagit betydligt längre tid att köra landvägen runt stan.

Även när jag stod på färjan fångade jag lite vårstämning i kameran tyckte jag fast det var ju rätt kyligt i luften även om nu solen sken så vackert. Senare så hämtade jag Kevin efter sin träning i Vilbergen och efter maten så bestämde jag mej för att det är vår i luften.

Jag tog med mig kameran och ett glas whiskey och så traskade jag ner till pooltrallen och satt mej. Ja reflexvästen behövde jag väl säkert inte där men den hängde ju på i alla fall. Det var trots allt skönt i luften framåt kvällen och jag kikade ut över fälten.

Ett par rådjur kom ut på fältet och gick och betade lite av det som fanns. Jag hade ju hoppats att se lite fler djur men fick trots allt nöja mig med dessa två.

Här är en bild på råbocken som är lite närmare mej. Solen försvinner snabbt men nog hann jag sitta där nere och njuta en stund men sen så kändes det helt plötslig rätt svalt i luften. Nej det berodde inte på whiskyn om ni tror det.

Jag vände mej om och såg att solen just var på väg att försvinna bakom kullen vid sandbacken och det var dax att resa på sig och återvända till den varma stugan. Kevin satt och spelade men undrade snällt om jag möjligen inte kunde elda lite för han tyckte det började bli kyligt inne. Å visst tände jag brasan och efter en stund var det betydligt varmare inne.

Lite senare på kvällen så undrade han om han inte kunde få bubbla också. Jo det går väl bra jag kan hänga med ner och hålla dig sällskap. Å jag vet för han har frågat förut om inte jag kan bubbla men jag har inte känt för det men när han frågade mej idag så fick han svaret att visst kunde jag bubbla också och jag såg hur han sken upp lite extra. Vi satt där och pratade hur vi höll på med sharader i bubblet förr och när vi berättade spökhistorier m.m. För visst spökar det på Hollsta Udde. Det har vi fått bevisat för oss.
Efter knappt en halvtimma så stängde vi ner bubblet och en nöjd kille traskade med upp till stugan där våra hundar i vanlig ordning satt vid altandörren och väntade troget på oss.
Nu blir det nog ett par timmar svila innan nattpasset kör igång och Kevin är rätt nöjd med att morgondagen är sista skoldagen innan påsklovet. Å visst ska han och jag äta påskmat även om det inte blir en amassa folk. Du och jag kan ju äta som vi brukar morfar så jag har ju handlat hem både skinka, ägg, prinskorv, sill, gräslök å så ska vi göra köttbullar å nåt påskgodis kanske det också blir men det får vi se på påskafton.
Många av mina Facebookvänner har säkert väntat på den där ”Påskbilden” då det var tänkt att bli en sådan men den uteblir. Jag har den tidiga vårbilen i tankarna istället. Den som vi skulle tagit förra året men som inte blev av. Så nån bild på mej med rött hår och tuppkam med gul kycklingdräkt blir det in så ni vet det.

Kommentarer inaktiverade för Det blir inge påskbild men våren kanske är här more...

Besök i stugan på kvällen

by on mar.26, 2018, under Allmänt skrivande

Framåt kvällen igår så skrev Cassandra om hon och Saban, Mickis samt Nicole och Mickis lilla son fick komma ut och bubbla och köra fyrhjuling. Nu är ju inte fyrhjulingarna startklara men bubbelbadet fungerar ju så jag svarade att de fick komma ut om de ville.

Så efter en stund dök de upp. Jag följde med ner och såg till att locket kom av och att rätt pumpar sattes igång. Saban ville inte bubbla så han och jag satt å pratade medan de andra vildarna bubblade en stund. Å det lät ju som en halv dagisklass faktiskt fast de bara var fyra. Å inte lät det mindre uppe i stugan sen när ungarna busade med hundarna, hoppade i sängarna. Det var så livat att grannstugan hörde dunkandet och undrade om vi slogs här inne :) Så det var rätt tyst och behagligt när de vid 21.30-tiden lämnade stugan och åkte hem. Men det är ju inte min sak att se till andras barn.
Idag under morgonen kommer det lite grynsnö från himlen och grabbarna är avlämnade på skolan och idag ska Kevin träna efter skolan efter en veckas uppehåll på grund av nackspärren han haft. Så vi får väl hoppas han inte tränar för hårt. Själv ska ja som vanligt fundera på vad vi ska äta till middag och så blir det lite tvättande också.

Kommentarer inaktiverade för Besök i stugan på kvällen more...

Tjenare Uffe Jag hade nog hjärnsläpp

by on mar.25, 2018, under Allmänt skrivande

Jag satt som vanligt och ringde några av polisdistrikten i Sverige i natt. När jag ringde ett område så var det första jag hörde. Tjenare Uffe.  Ja, jag börjar bli tjenis med vissa i ett visst område. Han berättade att det var lugnt förutom fyllon i natt  och vi diskuterade kvällens händelse i Norbotten där en polis sköt ihjäl en person vid en lägenhetsbrand.
Det är ju ingen som skjuter ihjäl någon av illvilja utan hade den nu avlidna mannen gjort som han säkerligen blev tillsagd hade aldrig något skott avlossats heller.
Brist på poliser i Sverige. Jag sa aldrig det men han sa det själv att det är ingen brist på poliser utan det är faktiskt bara så att det är alldeles för många som begår brott och nog stämmer det han sa.
Innan jag lade på så var ja ju tvungen att ställa frågan.
Du vem faan jobba natten som var ? Ja det var jag men vet du jag tror jag hade hjärnsläpp. Jaha.  Jo jag glömde koppla in det numret på min telefon så jag såg aldrig att du ringde.
Tack jag märket det svarade jag och han fråga mej om jag väntade länge. Nja  bara en timma och 49 minuter svarade jag. Då garvade han och sa att han lovade att det inte skulle ske nån mer gång. Å jag har ju mitt 011 nummer som visas när jag ringer.  Så jag sa okej då du är förlåten å då garva han och sa vi hörs om några timmar.

Kommentarer inaktiverade för Tjenare Uffe Jag hade nog hjärnsläpp more...

En sväng till Cassandra

by on mar.24, 2018, under Allmänt skrivande


Idag blev det en sväng till Cassandra i stan för att fira att hon fyllt 25 år.  Ja hon fyllde ju för nästan en vecka sedan men firades idag. Här var även Kevins lillasyster Tindra på besök och även Teija och så Patrik. Gott kaffebröd å tårta men kaffet hum…   Ja vet inte vad jag ska säga om det :)
Trevligt var det i alla fall och på hemvägen blev jag faktiskt lat och köpte med mej två kebabtallrikar som fick bli dagens middag i stugan. Flera plusgrader har det varit utanför stugan vilket gjort att snön smälter bort i rask takt och Kevin och Ludde funderar ju på att börja åka moppar till skolan nästa vecka. Så vi får väl se hur det blir.

Kommentarer inaktiverade för En sväng till Cassandra more...

Fika i stan två dagar i rad

by on mar.24, 2018, under Allmänt skrivande


I torsdags när jag lämnat Kevin i skolan så körde jag en sväng i stan och då jag kikade på klockan så hade den redan passerat nio. Slog en signal till Rebecca som hade lämnat deras son på dagis om vi skulle ta en fika. Å så blev det. Odenscafeét i Kneippen och där har jag aldrig tidigare fikat.

Jag tog en macka med pannbiff och ägg och Rebecca tog falukorv med ägg så mätta blev vi i alla fall. Hemma tebax i stugan gjorde jag lite nytta och elda även i kamin så det var varmt när Kevin kom från skolan. Nya visistkort beställdes och även flyers för studiofotograferingar. Snabb leverans är det också tydligen för de ska komma redan på måndag har de lovat.
En sväng förbi bolaget blev det också och på kvällen passade jag på att ta ett par whiskey när jag dessutom var ledig natten eftersom Rebecca jobbade.
Igår fredag så började jag med dammsugning och lite tvätt m.m i stugan efter att jag kört grabbarna till skolan Men framåt middagen slog jag en signal till en bekant och frågade om vi skulle ses på Maxi och ta en fika.

Å det var ju inte igår vi sågs och fika precis. Det är nog ett par år sedan vi sist satt å fika på Maxi. Jag skulle hjälpa honom med en app i mobilen men vi fick inte till det som jag ville så jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Så vem vet det kanske blir en fika snart igen.

Var nere vid pooldäcket på eftermiddagen och kunde konstatera att man allt får vänta ett tag till innan man kan sitta där nere och ta sin kopp kaffe och kika ut på fälten efter djuren som brukar gå där.

Eftersom Micke i grannstugan inte gillar pomme till middag så passade vi på att bjuda in Rebecca och Hugo på mat där de just fick pomme eftersom Micke var iväg och kommer inte hem förrän på lördag eftermiddag. Till pommen blev det ryggbiff men även fläskytterfilé. Salladen ja den glömde ja ju handla förstås så vi blev utan kaninfoder.

Rebecca hade gjort efterrätt åt oss och tog med in men så jäkla trött som jag var så glömde ja givetvis att ta en bild på den. Men jäkla god var den i alla fall. Hugo och Gjost är ett par riktiga bästisar å här sitter de och myser i fåtöljen. Själv sitter jag nästan och somnar. Straxt efter att de gått in så dök jag ner i sängen och kramade kudden några timmar. Nu är klockan snart 01 natten mot lördagen och nog är jag piggare än i eftermiddags i alla fall så nu är det bara att jobba på fram till 07.

Kommentarer inaktiverade för Fika i stan två dagar i rad more...

Dit åker jag inte frivilligt

by on mar.21, 2018, under Allmänt skrivande

Skrev för några dagar sedan efter att jag såg på Ullared på tvn att till det stället åker jag inte frivilligt. Har visserligen varit där när jag var gift men det var nog mest för husfridens skull man sa ja till det. Nu skulle jag aldrig sätta mig i en bil och åka runt 30 mil för att handla där det vistas 1000-tals och många tycks sakna hjärna helt.

Det här kortet kom i brevlådan efter ett par dagar och jag fattade direkt misstankar på vem avsändaren var då han gjort ett inlägg att han skulle besöka stället helgen efter.

Men jag klarar mej med att se ett foto och det både räcker och blir över för mej. Att åka dit och trängas och dessutom göra av med så mycket pengar som folk gör skulle aldrig falla mej in. Kläder finns att handla i den här staden och restiden in dit är inte fullt så lång :)

För ett par veckor sedan fick jag mina pennor som jag beställt eftersom jag alltså har haft företaget i 30 år. Många sa att min undergång var nära för 20 år sedan och nästa tillfälle jag hörde det var när rakel infördes på polis och räddningstjänsten. Men jag överlevde även det och företaget har alltså funnits i 30 långa år. Men nu har jag ju dragit ner på både verksamheten och takten något men det är frivilligt. Jag är ju liksom inte ung längre och lika energisk och snabb.

Grannen Rebecca jobbar ju extra ibland och så fotograferar hon även barn, porträtt och mycket mer inom företaget å då var det väl inte mer än rätt att hon också skulle få lite speciella pennor att kunna använda som reklam så idag kom ett paket med Postnord så här blev hennes pennor även de i flera olika färger.

När den här bilden är tagen minns jag inte riktigt men inte var Kevin så gammal inte och heller inte så skygg för kameran som han är idag.  Då vi åkte hem från skolan så hade jag köpt liniment för hans onda nacke och även en riskudde han kunde använda så vi får väl hoppas att nackvärken försvinner snart.  Ludde och han satt och diskuterade på hemvägen när de skulle börja åka moped igen till skolan och de kom överens om att fortsatte det å bli varmare nu så kanske de skulle testa på måndag som kommer. Men vi får se, tycker ju personligen att det inte bör vara minusgrader ute när grabbarna far iväg, men förstår ju också hans frihetskänsla när han kan börja köra igen.

1 Comment more...

När natten närmar sig

by on mar.16, 2018, under Allmänt skrivande

Har vilat ett par timmar och vaknade lagom som det höll på att slockna i braskaminen. Plockade ju in ved igår så det räcker nästan över helgen och det kan ju behövas med tanke på att det är rejält kallt utanför stugan igen om nätterna. Just nu när klockan är 22 så är det ju ”bara” -7,9 grader ute men natten som var så hade vi ju över -11 grader som mest.

Den här bilden tog jag igår kväll när solen var på väg ner. Å jag kan ju inte låta bli att ta en bild om jag tycker det ser extra läckert ut. Men det gör ju solen varje dag den är på väg att gå ner förutsatt att den varit uppe förstås.
Idag såg jag till så våra tomma soptunnor återigen finns på gården och inte nedanför sandbacken. De tömde dom ju igår och nu tar det 14 dagar innan de kommer å jag behöver köra ner dom igen för de vägrar ju köra upp när det är snö på vår lilla skogsväg. Man kan ju tro att det är Stockholmare som kör sopbilarna här i stan.

Å så var det den där solnedgången igen ja. Den här bilden tog jag nu ikväll och taket som syns på båda bilderna är ju på vårt lilla lusthus där vi har vårt bubbelbad. Nu väntar en ny arbetsnatt och den kan bli lite rörig eftersom just fredagar brukar vara det nyhetsmässigt i Västerbotten men fotomässigt dålig i Norrköping :)

Kommentarer inaktiverade för När natten närmar sig more...

Lite nyhetsbilder och älgbilder

by on mar.15, 2018, under Allmänt skrivande


Igår var jag inne i stan och körde en sväng när jag lämnat av Kevin i skolan och fixade lite bilder som går att använda vid nyhetsnotiser på webbsidan. Å fler bilder ska ja fixa då jag tycker det ser lite bättre ut om man har någon enstaka bild om man inte har några från själva händelsen.

Inatt när jag jobbade sprängde de vid ingången till Stopet på Gamla Torget. Jag struntade dock i att åka in då men körde en sväng efter att jag släppt av Kevin och de övriga vid skolan. Teknikerna fanns på plats och platsen var avspärrad. Misstänker att det är nog inte sista gången det smäller för börjar de väl så brukar det ske med jämna mellanrum.
Kevin slutade skolan tidigt då alla fick gå hem efter de nationella proven i skolan.  Han tränade en stund men inte lika länge som han brukar och när han kom hem så gick han och lade sig direkt. Vaknade till en stund då jag varit i stan en andra tredje gång idag och då passade jag på att köpa hem Kebabtallrikar åt oss. Var ju rätt länge sedan nu.
När han fått i sig det så dök han ner under täcket och nu när klockan är fem sover han fortfarande efter två timmar.

Rebecca som också varit i stan rapporterade på telefon att hon sett älgar ett stycke ifrån oss så när jag åkte hem så körde jag sakta och med kameran beredd. Å nog stod en älg kvar där i alla fall. Den andra var säkert bland träden nånstans.

Efter en kort stund kom älgen ut mellan träden och ställde sig och åt av björkskotten som börjar komma. Några bilder blev ju bra och nöjd och belåten åkte jag hem. Ved har jag burit in så det räcker över hela helgen nu för det ryktas ju om att det ska bli rejält kallt. Brasan är tänd och nu blir det en kopp kaffe och kanske lite vila efter det.

Kommentarer inaktiverade för Lite nyhetsbilder och älgbilder more...

Idag stod jag inte ut längre

by on mar.13, 2018, under Allmänt skrivande

Idag stod jag inte ut längre. När jag var på Ica och handla lite så frågade grannen Rebecca om jag skulle med till Mediamarkt en sväng och så fick det bli. Det var ju drygt en timma innan jag skulle hämta Kevin som hade någon gympalektion om allemansrätten i Vrinnevi.

Vi passerade av nån jäkla anledning raden med dammsugare och jag vill ju helst skaffa en centraldammsugare men de är ju så förgrömmade dyra de som jag tänker på  och vill ha.  Den förra gick ju i pension i höstas och den där lilla dammsugaren jag köpte kan jag gräva ner nånstans och glömma. Sladden är för kort, den suger dåligt och ja det är bara fel på fanstyget. Efter en stunds tittande och ett varv bort till fotoavdelningen så gick vi tillbaka och jag tog kartongen och gick till kassan. 9 m sladd bra sugförmåga. Ja nu menar jag att suga upp damm alltså. Jag testade henne förstås så fort vi kom hem. Sen blev det till att laga lite middag och även tända brasan idag för jag tycker allt att det är en aning svalt i stugan.

Kevin gick in i sitt rum och gardinerna åkte ju för fönstret som vanligt och jag hörde honom sucka av lättnad. Äntligen hemma och fick koppla av med datorn :)  Jag stod vid braskamin när jag fick se Frasse komma springande upp mot stugan. Det var första gången jag såg honom ha bråttom upp ända till våra foderautomater. Ja alla småfåglar slänger ju ut massor av fågelmat som sen hamnar på marken.

Han kikade med jämna mellanrum på mej medan han fortsatte att äta. Efter en stund så gick jag ut i köket men gick tillbaka efter tio minuter och nog stod han kvar.  Jag smög fram till rutan för att få en närmare bild men det skulle ja ju inte ha gjort. På tre sekunder så hade han sett mej och lyft från marken bort till stället där han sover. Jag vet ju exakt var han är men vill inte gå dit och störa honom. Rebecca är övertygad om att hon såg hans fru Amalia tidigare idag så nu väntar vi även på att få en bild på henne men den fotograferingen får allt grannen ombesörja. Vem vet ja kanske får en bild på en gråsparv :)  Nä nu ska ja inte vara elak.

Brukar ju plocka en bild från ”den här dagen” på Facebook mellan varven. Den här bilden togs 2012 och när Kevin gick i låg och mellanstadiet var det oftast 3-4 ungar med hem varje dag. På bilden är det Kevins klasskamrat Tindra och så Nelly bredvid sitter min yngsta dotter Cassandra som var här och hälsade på med barnbarnet Nicole som sitter närmast henne. Bredvid henne så är det ju Kevins lillasyster Tindra som var här och hälsade på också. Sen sitter klasskompisen Pontus och Kevin sitter ju med handen uppe för han vill ju aldrig vara med på bild. På bilden ser det ut som det räckte med en maträtt men nog minns jag att det hände många gånger att det blev två olika för det fanns alltid någon som inte gillade dagens maträtt på den tiden . Men nog var det kul men nu i högstadiet ”leker” man ju inte längre och grabbarna och tjejerna har skaffat sig olika intressen vilket gör att de inte ses. I höstas en kväll dök dock både Malin och Tindra upp på mopparna och hälsade på Kevin och jag tror nog att han får lite mera besök när vintern är över och mopederna kommer fram.

1 Comment more...

En bra låt som man lyssnade på förr i tiden

by on mar.13, 2018, under Videor & Musik

Kommentarer inaktiverade för En bra låt som man lyssnade på förr i tiden more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.