Archive for februari, 2018

Ett gott skratt förlänger livet

by on feb.28, 2018, under Allmänt skrivande

Jag brukar ju ta något dåraktigt foto till varje Jul. Men sista julen så kom vi faktiskt inte på något riktigt bra så då hoppade ja över det men fick en idé för lite sen om en bild som man skulle kunna lägga ut. Å så blev det Nu hade det ju snöat ett par dagar, snöslungan fungerade så nu var det dax och grannen Rebecca var beredd med kameran.

Så det var bara å ta på sig foppatofflorna, starta snöslungan och ge sig ut.  Ja de där 08-orna skriker om snökanon och kaos i Stockholm. Jag har sett otagliga bilder från Stockholm och mina fotografvänner där uppe och det vet i faan om inte vi har mer snö.  Igår var det 40-tal bilar i krock  och idag var det 60-talet.
Här nere kallar vi det normalt snöfall och jag var ju tvungen att testa snöslungan å jag misstänkte ju att den skulle bli populär både på Instagram och Facebook.


Man blir ju inte yngre med åren tydligen så man ser ju varken vacker ut framifrån eller bakifrån.  En bekant på Facebook skickade en kommentar och en bild att jag kunde åka över till grannbyn för där fanns det någon som passade mej tydligen.

Tyvärr skrev han inte vilken grannby och risken finns att man fått åka jäkla långt misstänker jag. Fast måste ju hålla med om att bilden faktiskt var trevlig :) Elller…..
Nu har jag ju faktiskt redan klurat ut vad för sorts galen bild jag ska lägga upp när det blir påsk också. Så den som väntar får säkert se. Kan det bli värre än de här två bilderna.  Nja kanske.
Men tanken for tillbaka till de nödställda Stockholmarna . Hur vore det kanske om de lärde sig att hålla avståndet till framförvarande fordon då hade det nog varit lugnt även i Stockholm. Nu har de kört ner bandvagnar i beredskap för att rycka in men enligt min kompis i Gävle som är förare till en av dom så har de inte använts ännu. Varför då det är ju ”kaos”.

Om ni nu tror att jag rusade in efter att bilderna tagits så har ni fel. Tyvärr kan jag inte ladda upp filmen som lades upp på Facebook och Instagram men jag hade faktiskt inte så bråttom och jag var nog ute i 10 minuter i alla fall. Inne i stugan kikade Rebecca på bilderna hon tagit och fixade över dom till min mobil. Å nog fick många av mina facebookvänner dagens skratt och det är ju alltid trevligt att få andra människor att le, det är ju bara å bjuda på sig själv.


Efter det så var det dax och åka in till Ektorpsskolan och hämta Kevin och skjutsa hem Ludde då vi ändå passerar hans hem. Väl hemma tändes brasan förstås för Kevin konstaterade snabbt att det var ”iskallt” inne.  Ja det var ju bara 18,6 å vi som brukar ha 25-28 grader.  Det blev i alla fall varmt i stugan till det var dax att äta dagens middag som bestod av Hasselbackspotatis, Ryggbiff, Fläskytterfilé, Pepparsås och lite kaninfoder.

Efter maten undrade Kevin om han kunde få bubbla och jag höjde ju temperaturen på badet för ett par dagar sedan men gick för säkerhets skull ner och kollade läget. Jodå, 39 grader och en härlig ishinna på hela golvet så man fick verkligen hålla sig i.
Ringde upp till huset och det tog inte lång tid förrän Kevin kom traskande i morronrock och mina stövlar på stigen ner.  Tänk morfar att det kan vara så skönt och krypa ner i det här badet. Det var ju länge sen jag gjorde det konstatera han.  Blir det lite vackert nu nån dag ska jag ner och fixa lite men det är ju ingen brådska. Efter en kvart var han nöjd och han gick försiktigt ur lusthuset innan han sprang in i stugan där det nu hade hunnit bli 27 grader varmt.
Nu är det snart dax för en kopp kaffe och kanske det blir en stund att krama kudden innan det här dygnets nattpass börjar. Önskar alla mina besökare en riktigt skön kväll och glöm inte att vara rädda om varandra.

Kommentarer inaktiverade för Ett gott skratt förlänger livet more...

Träning och snöoväder

by on feb.28, 2018, under Allmänt skrivande


I förrgår så fick ja för mej att traska lite på den här maskinen. Även grannen Rebecca och lilla Hugo kom in och traska lite. Jag gick tre gånger på den under dagen men bara en kortare stund varje gång.

Grannkillen Hugo trivdes där han låg i sängen och hade hundarna bredvid sig medan han kikade på sin surfplatta.

För bara ett par år sedan så var det nog bara lilla bruna Candy som gillade Kevin men idag är alla tre hundarna överförtjusta i honom och här myser han en stund med två av dom.

Lite senare på dagen var det dax å fara in till stan och hämta Kevin som gått till gymmet efter skolan med några av sina klasskamrater. Då passade jag på att köpa sån där smalmat som jag brukar fixa till. Blir ju en stor salladsskål och den räcker ju ett par dagar till mej.
Hemma blev det mat och och jag hade kanske tänkt mej att vila en stund när Rebecca skrev om jag skulle med och gå en sväng.

Klart jag hängde på även om det kändes lite segt. Men nu gick vi inte så långt för det snöade ute och blåste rejält och dessutom var det runt 10 grader kallt ute. Skulle gått på den där gåmaskinen senare på kvällen men kände att jag nog gått färdigt för idag då jag dels hade ont i armen och lite ont i bröstet hade ja nog också. Så sista turen på maskin fick utgå.

Igår så började det snöa lite granna på morgonen och det var rejält halt på vägarna. Kevin och hans kompis kom till skolan och på middagen körde jag in en sväng till stan ifall det skulle hända något. Å en singelolycka hände det på Cylindervägen som jag åkte till. En personbil körde av vägen och knäckte en belysningsstolpe. De båda som färdades i fordonet klarade sig dock utan skador.
En sväng hem igen och elda lite och fixa till en del men sen körde jag in till stan igen.
Var precis på väg in på Ica när larmet gick. Trafikolycka på E22 nära Tallbacken. Jag gick tillbaka till bilen och körde iväg.  När jag körde upp på E22 från Söderleden ångrade jag mej nästan. Vägen var som en isgata och hastigheten på samtliga bilar som körde söderut var inte högre än 50 km trots att det är en 100-väg där.

Olyckan var nästan nere i Söderköping och jag tog några bilder och svängde runt vid infarten till Söderköping innan jag återvände till Norrköping. Även vid denna olycka där en lastbil kört in i en personbil och även en skåpbil kört in i en personbil klarade sig samtliga oskadda.
När jag kom in till Vilbergen igen så satte jag mig och vänta på att Kevin skulle komma ut. För givetvis glömde jag att jag tidigare varit på väg in till Ica för att handla ett par grejer men det fixar sig i morgon.

Så här såg det ut när man närmade sig Vilbergen på väg in från landet. Sikten var inte lång och det både blåste och snöade en del.  När vi kom hem från stan så var det matdax igen men sedan så lade jag mej och tog igen mej ett par timmar innan jag körde igång det vanliga nattpasset.
Klockan har hunnit passera 01 och nu är det onsdag. Nästan kusligt vad fort dagarna går alltså. Kikade på termometern utanför stugan nyss och den visar -13,9 grader. Så vi får väl se om jag ska elda lite även under natten. Jag brukar ju inte göra det men risken finns nog.
Snöar gör det ute också och snöandet ska ju fortsätta hela natten och morgondagen tillsammans med blåsten så vi får väl se hur våran väg ser ut vid backen på morgonen om man tar sig fram.
Å händer det något större så får jag väl rulla iväg med kameran också i natt men hoppas att jag slipper det för jag har faktiskt inte någon lust att ge mig ut i natt.

Kommentarer inaktiverade för Träning och snöoväder more...

Nu är sportlovet slut

by on feb.25, 2018, under Allmänt skrivande

Nu är sportlovet slut för Kevin och i morgon väntar skolan igen. Både Malin och Ludde har redan skrivit på Facebook och frågat om det går bra att åka med på morronen. Å det är klart det gör eftersom vi ändå åker förbi och då behöver de inte ge sig iväg 07.20 med skolbussen utan åker med oss då vi passerar 08.20.
Sov några timmar på förmiddagen innan jag släpade mej upp efter nattpasset och solen sken så vackert utanför stugan.  Rebecca och lilla Hugo var ute från grannstugan och de var snälla och bar in två kassar med ved till vår stugan.
Efter det så bjöd jag på lite kaffe å en varsin bulle. När de gått så körde jag igång snabeldraken i stugan så dammråttorna försvann. Efter det var det bara att sätta igång med att laga middagen.

Pommstrips, Oxfile, Fläskytterfilé och så pepparsås och även bearnesesås och till slut lite sallad som fick plats på tallriken också.

Sen var det bara att inta maten vid bordet framför braskamin som värmde så gott.  Känns skönt å ha fullt med ved inne nu för det sägs ju att vi ska få ett par dm snö inom de närmaste dagarna och kallt ska vi få också fast det är ju redan kallt om nätterna. I natt visade termometern -10,4 som mest.
Nu blir det kanske ett par timmars vila innan jag drar i gång med nattpasset.

Å kanske man ska trampa lite på den där grejen som står i sovrummet. För trots allt äter jag för mycket vilket också innebär att jag väger alldeles för mycket.

Kommentarer inaktiverade för Nu är sportlovet slut more...

Ja blev ju lite jobbigare natt än tänkt

by on feb.25, 2018, under Allmänt skrivande

Då jag ändå bestämt mej för att inte sova innan nattpasset så slet jag fram ett par paket med dovhjortsfärs och satt på ugnen.  Sen startade jag med att göra två stora köttfärslimpor av färsen.

När så dom var insatta i ugnen så funderade jag till lite och bestämde mej för att ta fram ytterligare ett par paket å så blev det.  Sen fortsatte jag att göra två köttfärslimpor till. Men mitt i alltihop så hände något med vänsterarmen vid handleden. Vad som hände vet ja inte själv men smärtan var i alla fall för jävlig och den släppte inte. Så fort jag rörde handleden så var det som värst.
Å jag fick göra ett tillfälligt avbrott i matbestyren och la handen på skrivbordet så handen låg still å då kändes det ju bättre.

Hittade en elastisk binda i skåpet i badrummet å virade in skiten där värken var och då funka det lite bättre eftersom jag inte rörde just handleden. Sen var det bara å fortsätta med köttfärslimporna. Sen var det å slänga in dom i frysen när de svalnat en stund.  Lite nyheter gick också å skriva in så jag testade vid tretiden i natt å ta bort det där men det var inte nyttigt. Det gjorde fan så ont och nu var det knappt jag fick på mej skiten igen men efter lite bestyr och micklande så löste jag även det. Man är ju med i BKRSS.  Nu är det bara att hoppas att det går över snart fast ja undrar ju fortfarande varför ja fick ont men man behöver väl inte ha reda på allt här i livet. Ska väl sova några timmar nu å natten gick ju att jobba även om det tog lite längre tid att skriva än vanligt men ja hade ju inte bråttom :)

Kommentarer inaktiverade för Ja blev ju lite jobbigare natt än tänkt more...

Så fick man en del gjort idag med

by on feb.24, 2018, under Allmänt skrivande

Sov inte så värst många timmar efter nattpasset och det ser inte ut att bli någon sömn innan detta nattpass. Men jag har ju å andra sidan fått en hel del gjort i stugan.

Det började i alla fall med att jag tog mig en kopp kaffe och kikade ut genom fönstret. Solen sken från en klarblå himmel och det var ju lovande. Kanske skulle slangen som ligger ner till bubbelbadet kunna tina upp.

När kaffet var intaget så åkte stora vattenkannan fram. Det var dax för blommorna att få sin näring för veckan och det gick faktiskt åt 35 liter vatten innan allt var vattnat i stugan.

Några växter i mitt blomsterrum börjar tyvärr verka trötta och det kanske blir dax att byta ut dom. Fast den stora Julstjärnan lever ju lustigt nog ännu även om den har tappat några blad.

Däremot min lilla Julstjärna i köket växer och mår bra så det ska bli kul att se hur länge jag kan hålla den vid liv. Jag köpte den ju i början av December förra året å jag brukar inte kunna få dom att leva så värst länge.
När blommorna hade fått sitt så blev det ett par tvättar som blev körda och vikta och även inlagda i skåpen. Kevin vaknade skapligt ändå idag så när han kom ut ur duschen så hade jag ju lovat honom att vi skulle åka in till stan en sväng å köpa en god macka på Subway. Å goda var dom ju men också rätt dyra faktiskt men nu har vi i alla fall testat det också.
Tillbaka i stugan så bytte jag sängkläder och såg till att såväl påslakanen som täckena kom in i tvätten. När det börjat skymma på gick jag ut och skulle kolla om hur det var med slangen och till min stora glädje slapp jag slita in den för att tina upp och jag kunde släppa på vattnet som gjorde att det fylldes på lite granna i bubbelbadet. Läcker ju lite från den så i morn får jag allt se till att det lilla hålet som gör att läckande vatten ska rinna ut har frusit igen och det var någon cm is i delar av lusthuset. Men det tar jag i morn som sagt vad.

Lamporna lyser så vackert även om man nu inte vistas något på pooltrallen så här års. Snön ligger tjock över trallen och även över den frusna poolen. Å nästa vecka hotar ju SMHI med att vi ska få både kallare ute och mer snö. Men den som lever får se för SMHI brukar ju rätt ofta ha fel i sina prognoser har jag konstaterat.

Blev inbjuden till grannstugan på en kopp kaffe ikväll och där konstaterar man att jag lagt på mej några kilo och man gör ju det om man inte…   Ja just det.   Hugo provade om min mage var någon skön kudde att vila mot och det tyckte han.
Klockan närmar sig nio och jag har faktiskt inte eldat något i stugan idag och Kevin har inte hojtat att han fryser än trots att det bara är 22 grader inne :)
Två paket med hjortfärs har jag lagt ut på diskbänken och om ett par timmar så gör jag ett par köttfärslimpor till av den färsen. Tänkte jag skulle bli av med både viltköttet och nötköttet innan jag storhandlar från slakteriet och andra ställen inför våren. Då fyller man frysen nästan med nöt och viltkött och även en del fläskkött förstås.

1 Comment more...

En kall natt utanför stugan

by on feb.24, 2018, under Allmänt skrivande


Klockan har börjat närma sig fyra på lördagsmorgonen och det har varit en hel del att göra med jobbet. Utanför stugan visar termometern på -9,8 grader så än är inte våren på väg. För en liten stund sedan hörde jag ugglan utanför igen. Men denna gång var den riktigt nära och måste ha suttit antingen på vårt hustak eller i något träd precis utanför för den hördes rejält även när jag satt vid mitt skrivbord. Men efter att ha gjort sina lockrop ett par gånger så tystnade den och den flög nog ivär.  När jag vaknar till efter nattpasset ska jag allt försöka tina upp slangen där den har fryst så jag kan fylla på lite vatten i bubbelbadet i lusthuset. Men några timmars sömn får det allt bli när jag slutar sju.
Så här såg det ut utanför stugan ner mot lusthuset häromdagen då jag tog bilden.

Kommentarer inaktiverade för En kall natt utanför stugan more...

Ett sista avsked av en känd Norrköpingsbo

by on feb.23, 2018, under Allmänt skrivande


Det här är Eneby kyrka som ligger i utkanten av Norrköping. Det är nog inte ofta det är mycket folk i kyrkorna nu för tiden men idag var det dax före ett sista avsked för en gammal bekant som jag känt sedan jag var i 14-årsåldern. Lite äldre än mej men har jobbat  på en ungdomsgårdar sen vi var unga. Han var omtyckt av otroligt många och har nog fått många unga att byta väg och kommit på rätt riktning genom alla åren.

Långt innan begravningakten skulle börja var det mycket folk och en stund senare var kyrkan full av vänner, bekanta, skolungdomar som haft mycket kontakt med honom.  Har nog aldrig sett så mycket blommor någon gång som vid denna begravning.
Hemma i stugan igen så fixade jag lite och fåglarna fick förstås mat i sina foderautomater. Batterierna till mina kameror laddades upp och likaså till drönaren. Men något att fotografera hände inte under varken dagen eller kvällen.

Igår sa jag åt Kevin att vi skulle äta helt annat än det ”gamla vanliga”  Jag skulle laga till ugnstekt falukorv och till det skulle vi ha potatismos. Hans reaktion kommer jag att minnas länge.
Morfar du måste skoja. Nej då gubben svarade jag det är bara att gå ut i kylen för där är falukorven. Å han gjorde faktiskt det och någon ytterligare kommentar om fredagens middag blev det inte.
När åt vi då ugnstekt falukorv sist. Ja måste väl erkänna att vi äter ju mest kött, fisk, och kyckling här i stugan så falukorv har vi nog inte ätit här på i alla fall 10 år.
Så idag när han vaknade till och duschat och han började bli hungrig så var dagens middag klar. Han kikade lite avvaktande på maten men tog en rätt stor bit ändå. Efter en stund frågade jag hur det smakade då.  Jo det var faktiskt helt okej blev svaret. Så vem vet det kanske inte dröjer 10 år till nästa gång :)

När maten var avklarad så fixade jag en riktigt stor skål med sallad och kräftstjärtar och räkor i.  Jag kan nog tänka mej att bara äta sallad och kött i morron för nog behöver jag gå ner några kg. Har kollat så inte vågen pajat men den visar faktiskt rätt men tyvärr för många kg på just mej. När så sallade var gjord så tog jag fram hjortfärs och från början tänkte jag göra biffar på färsen men bekväm som jag var då jag började bli lite trött så gjorde jag köttfärslimpor och det blev ju två stora köttfärslimpor. Annars brukar jag ju göra dom på blandfärs så det ska bli intressant och se hur de här smakar men nu hamnade de i frysen några dagar.  Smakar de bra så blir det fler eftersom jag har en hel del just av hjortfärsen kvar i frysboxen.
En sväng till stan fick det bli framåt kvällen också bara för att komma ut en sväng. Å ett varv inne på ÖB blev det också där jag hittade två ugnsformar då våra börjat bli riktigt fula.  Så nu åker de gamla ut ur stugan.
Några timmars sömn hann jag med också innan det var dax för å köra igång nattpasset med uppdateringar på mina kunders websidor 23-07.  Nu är kaffet intaget och jag sitter vid skrivbordet i några timmar framöver.

1 Comment more...

Återigen en riktig kall natt

by on feb.22, 2018, under Allmänt skrivande

Nu är det torsdagsmorgon och nattpasset närmar sig sitt slut. Har kikat på termometern utanför stugan ett par gånger och den har visat över -12 grader större delen av natten men nu vid sextiden har den sjunkit till ”bara” -8,9 grader.

Igår morse fick jag in meddelande om att beväpnat polis stod utanför en fastighet i Norrköping. Jag fick på mig kläderna snabbt och körde iväg in. Tog några bilder och straxt efter kom en polisman ut som berättade att det rörde sig om en familjetragedi så det var bara att packa in kameran i bilen igen och ge sig hemåt.
Hörde efteråt vad som hänt och orsaken till att poliserna stått med vapnen framme och det är sorgligt att sådant måste hända.
Hemma i stugan fixade jag lite men tog det rätt lugnt på dagen ändå. Fixade mat och såna där ”måsten” uppgifter.

Framåt kvällen så körde jag inåt stan en sväng bara för att komma hemifrån en stund. Utrustningen som gör att jag kan sköta jobbet fanns förstås med och även den bärbara datorn på passagerarsätet bredvid mej.
Inte hände det något då inte. Det enda som hände var väl att min yngsta dotter frågade om jag skulle till stan något och hon sken ju upp på FB när jag skrev att jag faktiskt var i stan.
Så jag körde ut henne och Nicole till Mirum där de bytte mattan hon hade köpt tidigare idag. Å inte var mattan som hon hämtade stor så hon inte kunde ta den på spårvagnen utan det var nog mer att hon tyckte det var skämsigt :) Men det spelade ju ingen roll för jag var ju ändå i stan. Men efter att jag släppt av dom på Ljura så rullade jag hem till skogen.

På kvällen blev jag inbjuden till Micke och Rebecca på lite kaffe å givetvis togs det en bild när telefon ringde och jag satt med den. Konstaterar att det är bäst att börja äta sallad och röra på sig annars rullar man väl fram. Fast som jag alltid har sagt att hade man haft en dam så hade man varit magrare :) Å de som vet vad jag menar förstår.
Nu har klockan passerat sex på morgonen och om en stund ska ja krypa ner under täcket och krama kudden. Det är dax för några timmars sömn och vad den här dagen har att bjuda på när man vaknar till ja det vet man aldrig.

Kommentarer inaktiverade för Återigen en riktig kall natt more...

Vem körde nyktrast och billarmet tjuter

by on feb.20, 2018, under Allmänt skrivandeI söndags kväll fick jag tips om en polisbil som kört av vägen och hamnat i diket. Eftersom jag även är fotograf så drog jag iväg med bilen och efter en stund var jag framme. Mycket riktigt stod polisbilen i diket vid påfarten till E4 vid Norsholm.
Det visade sig att polisbilen skulle stanna en misstänkt rattfyllerist men den föraren klarade av svängen men det gjorde inte polisbilen. Båda poliserna fick ju köras till sjukhus för kontroll och den misstänkte rattfylleristen kanske hann att nyktra till innan de anträffade honom eller var det polisen som tagit sig ett glas eller satt med mobilen i handen. Ja det kan man aldrig veta.

Sent igår kväll kom Kevin inrusande med andan i halsen från sitt rum. Morfar vad är det som larmar, bilen tutar och lamporna blinkar också där uppe. Jag gick snabbt ut i köket och mycket riktigt där inne i tältgaraget så både lät det och blinkade det. Men jag misstänkte att det var ett annat fel då jag bara en stund tidigare varit där uppe eftersom jag fixat till så bilen är varm och skön invändigt när man kliver in.
Kevin sa åt mej att ta med mej något jag kunde försvara mej med men jag lugnade ner honom och sa att det berodde nog på mej att larmet gått. Lampan som tänds när någon kommer in där bilen står hade ju heller inte tänts. Kevin valde dock att stå kvar vid dörröppningen till jag kom ut därifrån igen och sa att allt var lugnt. Då gick han in.
Å vi får väl se om det händer samma idag för jag vet inte om jag gjorde rätt eller inte.
Natten som gick var jag ju ledig och det var riktigt skönt att sova lite längre än vanligt men i natt är det dax att jobba igen. Nyss hemkommen från stan då jag handlade lite som behövdes och likaså lite mat till fåglarna ute så de har när de vaknar till och kommer å kikar om jag fyllt på.
Kanske det blir ett par timmars slumrande innan nattpasset kör igång men nu dax för en kopp kaffe.

Kommentarer inaktiverade för Vem körde nyktrast och billarmet tjuter more...

Jag kände mig iaktagen

by on feb.17, 2018, under Allmänt skrivande


Skulle bara ut en sväng igår och då jag klev ut genom dörren så fick jag se den här lilla råbocken stå och kika på mej. Inte alls långt från stugan utan där jag har vedkorgarna står. En bit därifrån stod ytterligare ett rådjur.

Hon var väl inte lika nyfiken på mej utan letade säkert efter lite att äta.  Ska nog åka upp och hämta lite morötter i granngården nästa vecka och slänga ut där för de brukar ju vara nära stugan rätt ofta.

Var inne en sväng i stan igår också och fick för mej att ta några snygga bilder men bilderna blev inte som jag ville så jag gav upp. Den här var väl den som blev bäst kanske.

Kommentarer inaktiverade för Jag kände mig iaktagen more...

Ny router i stugan

by on feb.15, 2018, under Allmänt skrivande

Igår kom min nya router från Telia med posten. Tog knappt ett dygn innan jag hade den i handen. Nu fick jag ändå åka in till Maxi och Teliabutiken då mitt simkort som jag hade var ett gammalt och som inte gick att krympa ner som man kan göra nu.

Å innan den andra lilla dosan stängdes av så hann jag jämföra de båda och fick snabbare hastighet med denna router. Å när jag pratade med Telia dagen innan så lyckades jag fixa så jag fick rejäla sänkningar på mina abonnemang men ändå fick jag mera surf.

Treroutern som jag har får jag inte lika bra hastighet på och jag vet inte om jag ska säga upp det abonnemanget men har känt att det kan vara bra att ha en annan leverantör om Telia skulle gå ner exempelvis. Men frågan är om det är värt dom pengarna. Får fundera några dagar. Nu har jag ju 500 gb på Telia och 100 gb på Tre plus vårt vanliga adsl som Kevin kör CS på.

Kommentarer inaktiverade för Ny router i stugan more...

Så var det där med hälsan igen

by on feb.13, 2018, under Allmänt skrivande

Ja hälsan är ju viktig sägs det å jag mår ju riktigt bra förutom lite värk i kroppen och trött för jämnan.  Så i fredags blev besöket av som jag skulle gjort redan i slutet av november men då var vi ju sjuka i influensa och vem ville gå till doktorn då. Å andra sidan ville nog inte doktorn ha dit mig då heller.
Men så i fredags var jag där hos ”virrputten” som jag träffat förr. Lika undrande, frånvarande osv som vanligt. Otroligt synd att läkaren som jag hade innan slutade och försvann till annan vårdcentral. Hon var ju förutom väldigt nogrann och trevligt jäkla snygg också. Skämt åsido.
Han lyssnade lite på lungor och hjärta och i och med att jag inte gått ner i vikt så var det ”nog” inget allvarligt sa han men talade om proverna som skulle tas sedan även röntgen på prickarna på lungan.
Ja gått ner i vikt ska man tydligen göra om man mår dåligt men jag bakar ju ofta weinebröd och det lär finnas en del kalorier i dom. Så vågen visade 97,8 så inte har jag gått ner och inte heller är jag skitviktig men närmast sanningen man kan komma är nog överviktig.  Står för min tro och åsikt och vikten beror på för lite kontakt med det motsatta könet. Punkt slut.

Så i måndags när jag lämnat Kevin och Ludde på skolan så stack jag upp till Vårdcentralen i Vilbergen. 22 st före mej men vad gör det. När jag klev in där var det ju faktiskt första minuten på resten av mitt liv.  Men kärringarna i provrummet körde tydligen på ackord och efter en halvtimma var jag ute därifrån också. 5 rör blod och ett stick i fingret nöjde de sig med.

Vidare upp till Vrinnevisjukhuset och där befarade jag ju att det var kö då det var drop in röntgen. Men jag hann knappt slå ner arslet så hörde jag mitt namn och jag fick förflytta mej till det lila väntrummet. Skulle just sätta mej ner när dörren öppnades och återigen mitt namn dök upp. Röntgen var gjord på 10 minuter och därefter lämnade jag stället.
Fast att få svaren går nog inte lika fort misstänker jag så det tar nog ett par veckor innan man vet vad det är för fel eller om det överhuvud taget kan konstateras något fel. Kanske jag är helt frisk och bara inbillar mej att jag är trött.

Eller kan det vara så att vattenkranen är syndaren. För hög flourhalt kan tydligen ge en hel del skador och symptom enligt Google.  Klart jag har ju druckit ur den där kran i över 25 år så vem vet. Det var ju en bekant på Facebook som tyckte symtomen på mej stämde överens med vattenkranen.
Kollade iag på morgonen vad ett filter kostade. Även om jag nu inte blir bättre på lång sikt så kan det ju vara förebyggande för de som bor här efter mej. Närmare 30.000 med installation och då skulle flourhalten vara 0 (noll) så vi får väl se.

Grannen Rebecca var inne en sväng på dagen och tog en bild på mej. Eller hon tog två men på den andra ser jag ju ut som jag skulle föda vilken dag som helst så jag valde den bilden som jag ser minst gravid ut på.

Det är då det känns skönt och drömma sig bort och kika på gamla bilder hur jag såg ut eller nä jag ser nog inte ut så där heller. men man kan ju drömma eller hur.

2 Comments more...

Så har man klarat av 30 år

by on feb.11, 2018, under Allmänt skrivande


Den 9 Februari 2018 var det 30 år sedan mitt aktiebolag startades. 30 år med både medvind och motgångar. Så här såg den sista mottagaren ut som jag köpte där man kunde lyssna på polis, ambulans och räddningstjänst innan de gick över till det nya radiosystemet ”Rakel”.
Min nyhetssida Wighsnews har dock inte funnits lika länge men har konstaterat att den även detta år funnits i 20 år. Men på senare tid har jag både minskat på bevakningen och även uppdateringen av nyhetssidan. Är kanske inte så lustigt om man tröttnar till slut då jag är inne på mitt 51 år. Ja för så länge sedan är det sedan jag började leverera nyheter och även bilder till radio, tidningar och tv.  Å att jag började min karriär innan jag slutade årskurs nio syns ju faktiskt på mitt avgångsbetyg som inte är något att skryta över. Men på den tiden hade man ju jobb direkt om man bara ville. Jag hade ju skaffat mej jobb på Sveriges Radio Östkvarten i Folkets hus. Där jobbade jag före och efter skolan sista terminen i nian.

Den allra bästa mottagare jag haft är nog ändå DLS-160. Den var helt otrolig både då det gällde känslighet och räckviddsmässigt. Den lilla dosan till vänster om mottagaren var ett tillbehör vilket gjorde att man även kunde lyssna på Stockholmspolisen som då låg på 410 mhz-bandet.

Men även om det inte går att lyssna på de gamla vanliga hederliga mottagarna längre så innebär det ju inte att jag inte har några nyheter. Teknikens underbara värld kan man ju kalla det. Vissa nyheter hörs inte men man får ändå reda på dom. Andra nyheter hörs ju faktiskt och häromdagen kom ett efterlängtat paket som gör att jag hör mer. Å även om jag har den stora masten vid stugan så kan jag fortfarande med dagens teknik befinna mig var jag vill för att sköta nyhetsbevakningen. Ja förusett då att jag har mobilt bredband som fungerar.

Idag var grannarna på turne ute och åkte pulka vid sandbacken. Jag minns för trettio år sedan då även jag var med där borta och det var flera familjer som körde för fullt på vaxdukar då dessa fungerade hur bra som helst och man kunde ju även sitta flera på dom.
Micke tände även en liten eld då de skulle grilla där ute på förmiddagen.  Efter en stund så kom jag ut med mitt kaffe och så hade jag nybakade weinebröd som jag bjöd dom på innan jag traskade in i stugvärmen igen.

Den här bilden tog jag från min äldsta dotters facebook. Ett av mina barnbarn fyller ju 17 år idag och det är Daniel som är längst till höger. Min äldsta dotter är damen med glasögonen längst bak och så är det mitt äldsta barnbarn Johnny bredvid. I främre raden är det lilla Nina som står mellan bröderna och längst till vänster är det mitt barnbarn Jennifer med mitt lilla barnbarnsbarn i sin famn.
Tyvärr är det ju några mil som skiljer oss åt och i och med att jag jobbar nätterna blev det ju svårt att åka upp och fira honom.
En sväng till Ica blev det i alla fall på eftermiddagen då jag behövde handla lite. Var nästan töväder ute men nu framåt kvällen har det åter blivit minusgrader utanför stugan.

Kommentarer inaktiverade för Så har man klarat av 30 år more...

Ett par bilder över Vilbergen

by on feb.07, 2018, under Allmänt skrivande

Har flera gånger försökt att komma på något motiv att fota med drönaren men då jag ska ha drönaren att fotografera blåljusnyheter med mest så vill jag ju ha just blåljusbilder i skarpt läge.
Men idag gav jag attan i vilket det var då jag körde in mot Vilbergen framåt kvällen och slet ut drönaren från bilen. Snöade rätt friskt och blåste lite också men man kan ju inte få allt som man vill och här kommer resultatet.

Är väl inte världens bästa bild men tycker den får duga åt mej. Vet ju hur det blir och vad man bör göra med kameran innan man lyfter för att få en något sånär skaplig bild.

Tog flera bilder givetvis men de här två var väl de som jag tyckte blev bäst. Men som det verkar nu så får man väl testa lite bilder på ”icke blåljushändelser” för så värst mycket händer det ju inte i det här området i alla fall.

Kommentarer inaktiverade för Ett par bilder över Vilbergen more...

Så kom det lite vinter och kyla

by on feb.06, 2018, under Allmänt skrivande

Under fredagen och även natten mot lördagen kom så vintern till stugan i skogen. Så här mycket snö som vi hade igår har vi nog inte haft på flera år. Det kom så mycket så till och med min gode granne Lelle Ekman kom uppkörande med traktorn och plogade vägen.

En liten kille som dock gillade snön var ju grannpojken Hugo som tog i allt vad han orkade för att få upp en liten gångstig ut till brevlådorna då Rebecca hade fyllt 30 år och skulle få främmande så det var ju bäst å få ordning på gången in till deras stuga.

Nu var han ju inte ensam om att se till att få den framkomlig utan även hans pappa Micke var ju med ute.  Han hade tidigare försökt att få igång snöslungan. Den startade ju utan problem men bulten var av som ser till att den slungar ut snön också. Jag hade ju för mej att det var så tidigare men de påstod ju att jag hade lagat den så tyvärr hade jag ju litat på dom. Annars hade man ju kunnat fixa till den tidigare. Nu blir det att dra in den i hallen i stugan nån dag och fixa till den. Man vet ju aldrig det kan ju komma mer snö.

På eftermiddagen gick vi över till grannstugan och firade Rebecca som flera andra gjorde. Men det fanns i alla fall några sittplatser kvar å god smörgåstårta fick vi också.

Den här bilden tog jag natten till söndagen då de båda syskonen Ghost och Candy hade bestämt sig för att samsas på samma kudde i sängen eftersom jag satt och jobbade. Men de ser lite oroliga ut när jag tar bilden. Skulle de bli nerkörda eller inte. Nä de fick ligga kvar förstås.

En riktig vinterbild fick det bli med drönaren också i söndags. Ser ju riktigt mysigt ut där nere och visst är det så också. I stugan visar termometern runt 26 grader då braskaminen används för fullt.

Igår på måndagen vaknade man upp och då var det riktigt kallt utanför stugan. -16,7 grader visade termometern att det var utanför.  Kevin fick sovmorgon då vi fått en akuttid till tandläkaren då en bit av en tand lossnat som de hade lagt på för något år sedan. Men redan tidigare på morgonen hade Rebecca kört mej ut till Västra Husby och bilverkstaden där min bil äntligen skulle bli i ordning. Spjällhuset hade kommit hem och skulle bytas.
Å på eftermiddagen kunde jag hämta den och bilen gick ju som den skulle. En liten detalj kvarstår dock men den ska bytas idag men tar bara några minuter. Sen får vi se hur mycket pengar det försvinner från bankkortet idag när reparation ska betalas.

Igår på eftermiddagen kom Lelle åter en sväng och såg till att vägen blev plogad igen.  Nu återstår det å se om det blir fler gånger men faktum kvarstår att så här mycket snö har vi inte haft på flera år.
Idag hade jag lovat Cassandra att hämta barnbarnet Nicole då de sover hos Saban och så köra ner henne till skolan på Ljura.  Så när jag hade släppt av grabbarna ja det är ju minst en extra i bilen då vi brukar hämta upp både Ludwig och Malin i bilen. Men idag var det bara Ludde så när de var avsläppta vid Ektorpshallen eftersom de hade gymnastik så körde jag vidare till Sankt Persgatan och Cassandra och Saban.

Efter någon minut så kom den lilla tösen ut och var så nöjd när hon fick sitta fram bredvid morfar på vägen till Ljuraskolan. Men när hon var avsläppt så styrde jag åter bilen mot skogen och hundarna blev förstås nöjda när de fick frukost. Nu ska jag tvätta och städa lite och kanske plocka in lite ved.

Kommentarer inaktiverade för Så kom det lite vinter och kyla more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.