Archive for februari, 2018

Vem körde nyktrast och billarmet tjuter

by on Feb.20, 2018, under Allmänt skrivandeI söndags kväll fick jag tips om en polisbil som kört av vägen och hamnat i diket. Eftersom jag även är fotograf så drog jag iväg med bilen och efter en stund var jag framme. Mycket riktigt stod polisbilen i diket vid påfarten till E4 vid Norsholm.
Det visade sig att polisbilen skulle stanna en misstänkt rattfyllerist men den föraren klarade av svängen men det gjorde inte polisbilen. Båda poliserna fick ju köras till sjukhus för kontroll och den misstänkte rattfylleristen kanske hann att nyktra till innan de anträffade honom eller var det polisen som tagit sig ett glas eller satt med mobilen i handen. Ja det kan man aldrig veta.

Sent igår kväll kom Kevin inrusande med andan i halsen från sitt rum. Morfar vad är det som larmar, bilen tutar och lamporna blinkar också där uppe. Jag gick snabbt ut i köket och mycket riktigt där inne i tältgaraget så både lät det och blinkade det. Men jag misstänkte att det var ett annat fel då jag bara en stund tidigare varit där uppe eftersom jag fixat till så bilen är varm och skön invändigt när man kliver in.
Kevin sa åt mej att ta med mej något jag kunde försvara mej med men jag lugnade ner honom och sa att det berodde nog på mej att larmet gått. Lampan som tänds när någon kommer in där bilen står hade ju heller inte tänts. Kevin valde dock att stå kvar vid dörröppningen till jag kom ut därifrån igen och sa att allt var lugnt. Då gick han in.
Å vi får väl se om det händer samma idag för jag vet inte om jag gjorde rätt eller inte.
Natten som gick var jag ju ledig och det var riktigt skönt att sova lite längre än vanligt men i natt är det dax att jobba igen. Nyss hemkommen från stan då jag handlade lite som behövdes och likaså lite mat till fåglarna ute så de har när de vaknar till och kommer å kikar om jag fyllt på.
Kanske det blir ett par timmars slumrande innan nattpasset kör igång men nu dax för en kopp kaffe.

Leave a Comment more...

Jag kände mig iaktagen

by on Feb.17, 2018, under Allmänt skrivande


Skulle bara ut en sväng igår och då jag klev ut genom dörren så fick jag se den här lilla råbocken stå och kika på mej. Inte alls långt från stugan utan där jag har vedkorgarna står. En bit därifrån stod ytterligare ett rådjur.

Hon var väl inte lika nyfiken på mej utan letade säkert efter lite att äta.  Ska nog åka upp och hämta lite morötter i granngården nästa vecka och slänga ut där för de brukar ju vara nära stugan rätt ofta.

Var inne en sväng i stan igår också och fick för mej att ta några snygga bilder men bilderna blev inte som jag ville så jag gav upp. Den här var väl den som blev bäst kanske.

Leave a Comment more...

Ny router i stugan

by on Feb.15, 2018, under Allmänt skrivande

Igår kom min nya router från Telia med posten. Tog knappt ett dygn innan jag hade den i handen. Nu fick jag ändå åka in till Maxi och Teliabutiken då mitt simkort som jag hade var ett gammalt och som inte gick att krympa ner som man kan göra nu.

Å innan den andra lilla dosan stängdes av så hann jag jämföra de båda och fick snabbare hastighet med denna router. Å när jag pratade med Telia dagen innan så lyckades jag fixa så jag fick rejäla sänkningar på mina abonnemang men ändå fick jag mera surf.

Treroutern som jag har får jag inte lika bra hastighet på och jag vet inte om jag ska säga upp det abonnemanget men har känt att det kan vara bra att ha en annan leverantör om Telia skulle gå ner exempelvis. Men frågan är om det är värt dom pengarna. Får fundera några dagar. Nu har jag ju 500 gb på Telia och 100 gb på Tre plus vårt vanliga adsl som Kevin kör CS på.

Leave a Comment more...

Så var det där med hälsan igen

by on Feb.13, 2018, under Allmänt skrivande

Ja hälsan är ju viktig sägs det å jag mår ju riktigt bra förutom lite värk i kroppen och trött för jämnan.  Så i fredags blev besöket av som jag skulle gjort redan i slutet av november men då var vi ju sjuka i influensa och vem ville gå till doktorn då. Å andra sidan ville nog inte doktorn ha dit mig då heller.
Men så i fredags var jag där hos ”virrputten” som jag träffat förr. Lika undrande, frånvarande osv som vanligt. Otroligt synd att läkaren som jag hade innan slutade och försvann till annan vårdcentral. Hon var ju förutom väldigt nogrann och trevligt jäkla snygg också. Skämt åsido.
Han lyssnade lite på lungor och hjärta och i och med att jag inte gått ner i vikt så var det ”nog” inget allvarligt sa han men talade om proverna som skulle tas sedan även röntgen på prickarna på lungan.
Ja gått ner i vikt ska man tydligen göra om man mår dåligt men jag bakar ju ofta weinebröd och det lär finnas en del kalorier i dom. Så vågen visade 97,8 så inte har jag gått ner och inte heller är jag skitviktig men närmast sanningen man kan komma är nog överviktig.  Står för min tro och åsikt och vikten beror på för lite kontakt med det motsatta könet. Punkt slut.

Så i måndags när jag lämnat Kevin och Ludde på skolan så stack jag upp till Vårdcentralen i Vilbergen. 22 st före mej men vad gör det. När jag klev in där var det ju faktiskt första minuten på resten av mitt liv.  Men kärringarna i provrummet körde tydligen på ackord och efter en halvtimma var jag ute därifrån också. 5 rör blod och ett stick i fingret nöjde de sig med.

Vidare upp till Vrinnevisjukhuset och där befarade jag ju att det var kö då det var drop in röntgen. Men jag hann knappt slå ner arslet så hörde jag mitt namn och jag fick förflytta mej till det lila väntrummet. Skulle just sätta mej ner när dörren öppnades och återigen mitt namn dök upp. Röntgen var gjord på 10 minuter och därefter lämnade jag stället.
Fast att få svaren går nog inte lika fort misstänker jag så det tar nog ett par veckor innan man vet vad det är för fel eller om det överhuvud taget kan konstateras något fel. Kanske jag är helt frisk och bara inbillar mej att jag är trött.

Eller kan det vara så att vattenkranen är syndaren. För hög flourhalt kan tydligen ge en hel del skador och symptom enligt Google.  Klart jag har ju druckit ur den där kran i över 25 år så vem vet. Det var ju en bekant på Facebook som tyckte symtomen på mej stämde överens med vattenkranen.
Kollade iag på morgonen vad ett filter kostade. Även om jag nu inte blir bättre på lång sikt så kan det ju vara förebyggande för de som bor här efter mej. Närmare 30.000 med installation och då skulle flourhalten vara 0 (noll) så vi får väl se.

Grannen Rebecca var inne en sväng på dagen och tog en bild på mej. Eller hon tog två men på den andra ser jag ju ut som jag skulle föda vilken dag som helst så jag valde den bilden som jag ser minst gravid ut på.

Det är då det känns skönt och drömma sig bort och kika på gamla bilder hur jag såg ut eller nä jag ser nog inte ut så där heller. men man kan ju drömma eller hur.

2 Comments more...

Så har man klarat av 30 år

by on Feb.11, 2018, under Allmänt skrivande


Den 9 Februari 2018 var det 30 år sedan mitt aktiebolag startades. 30 år med både medvind och motgångar. Så här såg den sista mottagaren ut som jag köpte där man kunde lyssna på polis, ambulans och räddningstjänst innan de gick över till det nya radiosystemet ”Rakel”.
Min nyhetssida Wighsnews har dock inte funnits lika länge men har konstaterat att den även detta år funnits i 20 år. Men på senare tid har jag både minskat på bevakningen och även uppdateringen av nyhetssidan. Är kanske inte så lustigt om man tröttnar till slut då jag är inne på mitt 51 år. Ja för så länge sedan är det sedan jag började leverera nyheter och även bilder till radio, tidningar och tv.  Å att jag började min karriär innan jag slutade årskurs nio syns ju faktiskt på mitt avgångsbetyg som inte är något att skryta över. Men på den tiden hade man ju jobb direkt om man bara ville. Jag hade ju skaffat mej jobb på Sveriges Radio Östkvarten i Folkets hus. Där jobbade jag före och efter skolan sista terminen i nian.

Den allra bästa mottagare jag haft är nog ändå DLS-160. Den var helt otrolig både då det gällde känslighet och räckviddsmässigt. Den lilla dosan till vänster om mottagaren var ett tillbehör vilket gjorde att man även kunde lyssna på Stockholmspolisen som då låg på 410 mhz-bandet.

Men även om det inte går att lyssna på de gamla vanliga hederliga mottagarna längre så innebär det ju inte att jag inte har några nyheter. Teknikens underbara värld kan man ju kalla det. Vissa nyheter hörs inte men man får ändå reda på dom. Andra nyheter hörs ju faktiskt och häromdagen kom ett efterlängtat paket som gör att jag hör mer. Å även om jag har den stora masten vid stugan så kan jag fortfarande med dagens teknik befinna mig var jag vill för att sköta nyhetsbevakningen. Ja förusett då att jag har mobilt bredband som fungerar.

Idag var grannarna på turne ute och åkte pulka vid sandbacken. Jag minns för trettio år sedan då även jag var med där borta och det var flera familjer som körde för fullt på vaxdukar då dessa fungerade hur bra som helst och man kunde ju även sitta flera på dom.
Micke tände även en liten eld då de skulle grilla där ute på förmiddagen.  Efter en stund så kom jag ut med mitt kaffe och så hade jag nybakade weinebröd som jag bjöd dom på innan jag traskade in i stugvärmen igen.

Den här bilden tog jag från min äldsta dotters facebook. Ett av mina barnbarn fyller ju 17 år idag och det är Daniel som är längst till höger. Min äldsta dotter är damen med glasögonen längst bak och så är det mitt äldsta barnbarn Johnny bredvid. I främre raden är det lilla Nina som står mellan bröderna och längst till vänster är det mitt barnbarn Jennifer med mitt lilla barnbarnsbarn i sin famn.
Tyvärr är det ju några mil som skiljer oss åt och i och med att jag jobbar nätterna blev det ju svårt att åka upp och fira honom.
En sväng till Ica blev det i alla fall på eftermiddagen då jag behövde handla lite. Var nästan töväder ute men nu framåt kvällen har det åter blivit minusgrader utanför stugan.

Kommentarer inaktiverade för Så har man klarat av 30 år more...

Ett par bilder över Vilbergen

by on Feb.07, 2018, under Allmänt skrivande

Har flera gånger försökt att komma på något motiv att fota med drönaren men då jag ska ha drönaren att fotografera blåljusnyheter med mest så vill jag ju ha just blåljusbilder i skarpt läge.
Men idag gav jag attan i vilket det var då jag körde in mot Vilbergen framåt kvällen och slet ut drönaren från bilen. Snöade rätt friskt och blåste lite också men man kan ju inte få allt som man vill och här kommer resultatet.

Är väl inte världens bästa bild men tycker den får duga åt mej. Vet ju hur det blir och vad man bör göra med kameran innan man lyfter för att få en något sånär skaplig bild.

Tog flera bilder givetvis men de här två var väl de som jag tyckte blev bäst. Men som det verkar nu så får man väl testa lite bilder på ”icke blåljushändelser” för så värst mycket händer det ju inte i det här området i alla fall.

Kommentarer inaktiverade för Ett par bilder över Vilbergen more...

Så kom det lite vinter och kyla

by on Feb.06, 2018, under Allmänt skrivande

Under fredagen och även natten mot lördagen kom så vintern till stugan i skogen. Så här mycket snö som vi hade igår har vi nog inte haft på flera år. Det kom så mycket så till och med min gode granne Lelle Ekman kom uppkörande med traktorn och plogade vägen.

En liten kille som dock gillade snön var ju grannpojken Hugo som tog i allt vad han orkade för att få upp en liten gångstig ut till brevlådorna då Rebecca hade fyllt 30 år och skulle få främmande så det var ju bäst å få ordning på gången in till deras stuga.

Nu var han ju inte ensam om att se till att få den framkomlig utan även hans pappa Micke var ju med ute.  Han hade tidigare försökt att få igång snöslungan. Den startade ju utan problem men bulten var av som ser till att den slungar ut snön också. Jag hade ju för mej att det var så tidigare men de påstod ju att jag hade lagat den så tyvärr hade jag ju litat på dom. Annars hade man ju kunnat fixa till den tidigare. Nu blir det att dra in den i hallen i stugan nån dag och fixa till den. Man vet ju aldrig det kan ju komma mer snö.

På eftermiddagen gick vi över till grannstugan och firade Rebecca som flera andra gjorde. Men det fanns i alla fall några sittplatser kvar å god smörgåstårta fick vi också.

Den här bilden tog jag natten till söndagen då de båda syskonen Ghost och Candy hade bestämt sig för att samsas på samma kudde i sängen eftersom jag satt och jobbade. Men de ser lite oroliga ut när jag tar bilden. Skulle de bli nerkörda eller inte. Nä de fick ligga kvar förstås.

En riktig vinterbild fick det bli med drönaren också i söndags. Ser ju riktigt mysigt ut där nere och visst är det så också. I stugan visar termometern runt 26 grader då braskaminen används för fullt.

Igår på måndagen vaknade man upp och då var det riktigt kallt utanför stugan. -16,7 grader visade termometern att det var utanför.  Kevin fick sovmorgon då vi fått en akuttid till tandläkaren då en bit av en tand lossnat som de hade lagt på för något år sedan. Men redan tidigare på morgonen hade Rebecca kört mej ut till Västra Husby och bilverkstaden där min bil äntligen skulle bli i ordning. Spjällhuset hade kommit hem och skulle bytas.
Å på eftermiddagen kunde jag hämta den och bilen gick ju som den skulle. En liten detalj kvarstår dock men den ska bytas idag men tar bara några minuter. Sen får vi se hur mycket pengar det försvinner från bankkortet idag när reparation ska betalas.

Igår på eftermiddagen kom Lelle åter en sväng och såg till att vägen blev plogad igen.  Nu återstår det å se om det blir fler gånger men faktum kvarstår att så här mycket snö har vi inte haft på flera år.
Idag hade jag lovat Cassandra att hämta barnbarnet Nicole då de sover hos Saban och så köra ner henne till skolan på Ljura.  Så när jag hade släppt av grabbarna ja det är ju minst en extra i bilen då vi brukar hämta upp både Ludwig och Malin i bilen. Men idag var det bara Ludde så när de var avsläppta vid Ektorpshallen eftersom de hade gymnastik så körde jag vidare till Sankt Persgatan och Cassandra och Saban.

Efter någon minut så kom den lilla tösen ut och var så nöjd när hon fick sitta fram bredvid morfar på vägen till Ljuraskolan. Men när hon var avsläppt så styrde jag åter bilen mot skogen och hundarna blev förstås nöjda när de fick frukost. Nu ska jag tvätta och städa lite och kanske plocka in lite ved.

Kommentarer inaktiverade för Så kom det lite vinter och kyla more...

Idag gäller de nya reglerna för fotograferingen

by on Feb.01, 2018, under Allmänt skrivande


Igår fixade jag till start och landningsplattan för drönaren vilket underlättar om man startar eller landar i ojämn terräng eller på en riktigt dålig grusväg för idag träder de nya reglerna in där avståndet för att ringa flygtornet krymper från ca 1 mil till 5 km men i mitt fall får jag nog oftast ringa ändå om det händer något inne i city då det blir närmare än 5 km.

På middagen igår beslutade jag mig för att gå en sväng även om det kanske inte var helt frivilligt.  Men två vänder vram och tillbaka blev trots allt 1,78 km och visst tog det lite tid.

Jag gick nämligen ner med våra soptunnor då man kan tro att det är en Stockholmare som kör sopbilen för Stockholmarna får ju panik bara det kommer några flingor och när han skulle hämta dom sist så kom han ju inte upp för det var några cm snö i backen. Men nu står de där nere och de får väl stå där tills snön försvinner så vi får våra tunnor tömda.

Precis när jag kom in i Kevins rum på eftermiddagen låg alla tre där i hans säng och väntade på att deras husse ska komma hem men Ghost hann att hoppa ner innan jag tog bilden.  De ligger ofta där på eftermiddagen precis som de känner på sig att han snart kommer hem.

Det är väldigt länge sedan någon bubblade i lusthuset och jag har nog funderat på att stänga av det när vi inte bubblar. Men igår undrade Kevin om han kunde få bubbla lite så jag gick ner och lyfte bort locket och såg att temperaturen var 39 grader. Straxt efter kom en lycklig kille ner och den här gången var han kvar i baljan länge nästan en halvtimma. Annars brukar han minsann nöja sig med 10 minuter men igår så njöt han länge.
Men efteråt stängde jag av allt men redan idag på förmiddagen började jag ångra mej och vi får väl se om jag slår igång det igen så det alltid är varmt och skönt när man väl kommer på att man vill ner en sväng.

Innan det började ljusna på himlen i morse såg jag fullmånen utanför mitt fönster där jag satt vid datorn och jobbade. Lite magisk bild så jag kunde ju förstås inte låta bli att knäppa ett par bilder.

Fast även om det nu var mycket moln på morgonen så försvann de flesta på förmiddagen och solen kikar fram rätt ofta nu mellan de ljusgråa molnen men vi ska ju få sämre väder under dagen så vi får väl se.

2 Comments more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.