Archive for december, 2017

Sista dagen på 2017

by on Dec.31, 2017, under Allmänt skrivande


Sov ett par extra timmar för att orka med natten som kommer. Nej det blir ingen fest utan säkert en otroligt stressig arbetsnatt som dessutom är 16 timmar lång. Men innan jag körde igång så slet jag fram snabeldraken och dammsög huset och så kom skurhinken fram och då blev alla golven torkade också.

Sen startades alla datorer om så de inte segar under natten. Den tredje kaffemuggen intogs. Kevin vaknade rejält sent men vad spelar det för roll. Vi ska ju varken ha något främmande eller direkt nyårsfirande. Klart vi äter ju smörgåstårta gemensamt senare o dricker Pommac framför brasan i matrummet men sen återgår vi till det gamla vanlig.

Så med denna bild önskar jag alla Ett Riktigt Gott Nytt År för idag är sista dagen på 2017 och i morgon stundar ett nytt år.
Jag hoppas ni alla ska få må bra och hoppas förstås att ni tar hand om varandra för man vet aldrig när det är försent.
Njut av Nyårsnatten som kommer och var rädda om er. Utanför vår stuga hjar snöflingorna börjat falla och det är ett litet tunt lager av snö när klockan närmar sig halv nio denna kväll.

Kommentarer inaktiverade för Sista dagen på 2017 more...

Nu blir vi inte hungriga på Nyår

by on Dec.30, 2017, under Allmänt skrivande

Idag åkte vi in en sväng till stan på eftermiddagen och även Kevin hängde med för ovanlighetens skull.  När vi åkte hem så åkte vi förbi Ica och köpte Pommac som blir det starkaste i morgon när det är nyårsafton eftersom jag jobbar och jag lär nog få häcken full misstänker jag.

Efter Ica så åkte vi ner till Dillqvist Catering och hämtade smörgåstårtan som jag hade beställt. Någon tid att laga någon god middag lär nog inte finnas i morgon då jag börjar 16.30 och slutar 10.00 nyårsdagen. Å Kevin önskade ju faktiskt smörgåstårta till Nyårsafton så nu fick ju även han som han önskade.
Jag måste väl erkänna att vi faktiskt tog oss en varsin bit av smörgåstårtan redan ikväll. Men vad gör det, det som är kvar lär nog räcka till Kevin och mej. Han spelar vid sin dator och jag jobbar vid min dator.

Kommentarer inaktiverade för Nu blir vi inte hungriga på Nyår more...

Vinterbadande älgko i Göta Kanal

by on Dec.29, 2017, under Allmänt skrivande


Jag satt i arbetsrummet ikväll när larmet gick om en djurräddning vid Klämmans sluss i Göta Kanal. Eftersom jag inte bor så hiskeligt långt därifrån sprang jag ut till bilen och körde iväg. Skulle kanske gett fan i å pinkat innan så hade jag fått bättre bilder. Nu kom jag ju fram precis  när Räddningstjänsten dragit upp en älgko vid slussen. Då jag kom fram stod älgen på torra land och räddningstjänsten backade undan så den inte skulle känna sig trängd och hoppa i igen.  Efter en stund gick de över den lilla bron och stod på andra sidan och avvaktade. Å även älgkon avvaktade och var säkert lite frusen och chockad av händelsen. Efter en liten stund så vände den sig om och traskade sakta iväg upp mot skogen igen och samtliga lämnade platsen. Hade jag kört iväg direkt och kanske tryckt lite till på gasen så hade bilderna säkert blivit bättre då jag fått med när de drog upp henne men nu är det som det är.

Kommentarer inaktiverade för Vinterbadande älgko i Göta Kanal more...

Dagarna rullar på och snart är året slut

by on Dec.29, 2017, under Allmänt skrivande

Dagarna har rullat på och det har varit mycket att göra de sista nätterna. Någon riktig sömn har det ju inte blivit. Å i går så var jag ju tvungen å gå upp efter några få timmar då jag hade en tid på Opus Bilprovning. Men jag hade tur och fick använda bilen ett år till utan några anmärkningar. När jag kom hem jobbade jag en stund innan jag körde in Kevin till träningen.
Lite senare kom Cassandra och Saban med lilla Nicole på besök då de skulle hämta sin lilla hamster som Rebecca och Hugo i grannstugan tagit hand om medan de var i Skövde och firade jul.
Kevin fick en fin T-tröja i Julklapp och även jag fick en julklapp. En fin långärmad tröja. Vi fikade och jag hade ju bestämt att inga julklappar skulle köpas till mej då jag heller inte skulle köpa till någon vuxen. Så när de gick så skickade jag med lite gott nötkött i en kasse så fick hon i alla fall något.
Vid 22-tiden skrev Rebecca att hon hade lust att gå en sväng. Hum….. Mörkt ute men va fan klart jag hakade på då jag konstaterade att i maj var senaste gången vi var ute och motionerade.

Så efter bara några minuter så var vi iväg i mörkret. Jag har ju bra ficklampor och reflexvästar hade vi ju. Jag var inte orolig men hon var nog allt lite skraj om det skulle dyka upp något vildsvin men vi klarade oss. Vi skulle ju bara gå en liten sväng idag men vi gick ju asfaltsvägen bort till Lelles infart innan vi vände åter hemåt.
Å jag tror säkert att jag kommer å känna av lite träningsvärk under morgondagen men det återstår att se.

Även om det kanske inte varit så kallt ute så har jag ändå eldat i vår lilla braskamin så någon kyla i stugan har det då inte varit tal om. Men det är ju både mysigt och skönt med värmen i stugan så jag tänker fortsätta å elda.
Den här arbetsnatten har jag faktiskt också haft att göra då det gäller uppdateringar på Västerbottenstidningarna. Trodde det skulle lugna ner sig lite något mellan jul och nyår men tji fick jag och i helgen är det grispass igen. Å frågan är hur det ska gå Nyårsafton för jag hade ju mer än häcken full på juldagsnatten.
Kevin var sugen på smörgåstårta detta nyår och vi har ju firat nyår med Micke och Rebecca ett par gånger men nu ska de iväg till ett par bekanta och jag jobbar ju enormt mycket så smörgåstårta passade ju bra så jag slipper stå och laga till något gott. Dillqvist bara garva förstås när jag ringde och beställde den för han vet ju att vi oftast bara är två som äter den men beställer oftast för 16 personer men i år drog vi ner lite så vi beställde bara en 12-bitars som jag ska hämta på lördag kväll så slipper jag stressa på söndag.
Nu har jag ett par timmar kvar att jobba innan jag får krama kudden. Klockan närmar sig 05 och även i natt är det plusgrader ute. Vem vet kanske vår vinter är över men jag hoppas ju att det kommer mer snö men fan helt säker är jag inte på det. Men som sagt. Den som lever får se.

1 Comment more...

Julotta vad är det

by on Dec.25, 2017, under Allmänt skrivande

Sitter och funderar på hur många som vet vad Julotta är och hur många är det igentligen som varit på en Julotta. Oftast brukar de ju vara väldigt tidigt på Juldagsmorgonen och förr var det Julotta i var och varannan kyrka. Jag minns när jag som barn följde med min far och oftast var det Sankt Johannes kyrka vi åkte till. Men något år blev det även Borgs kyrka. Vem ville gå på Julotta när man var liten om man nu kunde få sova istället. Men på den tiden hade man inte något val samtidigt som det var en upplevelse och ett minne. Idag som vuxen vet jag ju vad en Julotta är men hur många yngre vet det. Antalet besökande har nog minskat drastiskt också i kyrkorna på Juldagsmorgonen misstänker jag då det bara är två kyrkor som har Julotta i kommunen.

Nejdå, nu ska ni inte förhasta er och tro att jag varit på Julotta i år. Den här bilden är tagen för ett par år sedan när jag var ute och tände ett ljus på min farmors grav vid Borgs kyrka.  Den här kyrkan och så en till har Julotta klockan sju på Juldagsmorgonen. Den ligger ju inte precis centralt så det gäller att besökarna denna morgon både är nyktra och har körkort om man nu vill släpa sig upp och lyssna på vad Prällen i predikstolen har att säga.
När jag var liten så gnällde jag nog rätt bra att jag inte gillade kyrkan men kan minnas än idag hur lättlurad jag var. Vet att min far sa vid flera tillfällen att vänta ska du se när prästen åker på ledstången ner från predikstolen. Ja blev tyst och väntade men inte gjorde han det inte. Å dum som jag var det så gick jag på det där vid minst två tillfällen som liten.
Skulle jag gå in till Kevin och säga att han skulle klä sig lite snyggt för att vi skulle fara på Julotta så skulle han nog mer tro att jag blivit galen än att ta mej på allvar. Så jag hoppar nog över att fråga honom och jag hoppar nog över Julottan jag också :)

Kommentarer inaktiverade för Julotta vad är det more...

Tomten gör sin sista entré

by on Dec.25, 2017, under Allmänt skrivande

Julaftonskvällen har kommit och det är tyst och lugnt i stugan. När jag slog upp mina ögon efter några få timmars sömn var det dax. Troligen den sista julen som ….. ja just det. Tomte.
Jag hade berättat för Kevin ifall han inte skulle vakna var jag tagit vägen men han vaknade för ovanlighetens skull tidigt.

Så rätt som det var så var Tomten på väg till grannstugan där lilla Hugo nyfiket stod på altan och ropade så tomten skulle hitta rätt. Han är väl den som eventuellt tror på att tomten finns men skulle han tro det även i år. Det var frågan det.

Han var i alla fall glad att tomten kom hem till deras stuga och han visade stolt upp vad han redan fått av sin fasters familj. En egen liten hamster i en bur så lycklig var han ju redan.
Nog kikade han lite extra ibland på tomten om han kunde finna något som han kände igen. Men i år hade Tomten tänkt till och han hade inte några foppatofflor på sig utan rejäla stövlar och inte heller händerna var synliga då han hade riktiga vintervantar på sig.

Besöket tog inte lång tid men tomten kände trots det av värmen å minns hur det var redan förra året. Men det gick trots allt bra och efter en stund vandrade tomten vidare.

När grannstugan skulle åka iväg och fira jul så kom de in till oss i stugan innan och Kevin fick ett paket från Micke och Rebecca samt Hugo och så ett litet eget från bara Hugo.

Till och med jag hade tydligen varit snäll så jag fick också en liten handgjord nyckelring av Hugo och så fick jag en chokladask och en Trisslott. Om jag vann…..  Det tänker jag inte berätta för någon men jag får i alla fall fortsätta jobba så mycket kan ja ju säga.

Någon timma senare var det dax för tomten att knöla in i sig i bilen och fara iväg mot stan. Hade ju lovat att vara på ett ställe klockan tre men innan dess bestämde jag att köra förbi hos en bekant till Kevin och lämna ett paket som Kevin köpt till Jazon som han är Gudfar till. Å där fick tomten förstås en förfrågan om han inte kunde komma tillbaka klockan fem igen men kände ju redan trots att jag körde med nervevad ruta att jag inte skulle klara det så jag sa nej.

På väg till nästa ställe så kände jag mej iaktagen och där bredvid stod en bil och en liten unge kikade för fullt. Klart det var ovanligt. Tomten kommer ju med renarna annars men nu så kom han körandes i en Saab.
Jag parkerade bilen en bit ifrån huset jag skulle till. Gick ur och låste och såg ett yngre par som kom gående i backen. Jag gick upp mot gången och fick se en liten tös som kom hoppande gången ner framför sina föräldrar. Men när hon fick se tomten så tog det tvärstopp. Hon vände och var snabbt vid sin mors sida och höll hennes hand hårt. Jag stannade och frågade om hon trodde på tomten och det gjorde hon ju men än hade ingen kommit till henne. Föräldrarna log och jag sa att tomten nog kommer till henne senare kanske om han hinner och så önskade jag god jul och fortsatte upp till huset.
Utanför ytterdörren fanns ett par kassar med julklappar som skulle ner i säcken och jag kände nästan paniken av värmen innanför all mundering men hade bestämt att det skulle göras.
Knackade på dörren och där öppnade någon och framför i hallen stod ju lilla Hugo igen. Det var ju till Mickes mamma och pappa som tomten hade anlänt.

Även fast balkongdörren var lite öppen så immade det igen på glasögonen och svetten den bara rann så man trodde ju att man nyss klivit ur en dusch. Så att läsa vad som stod på paketen fanns inte en chans utan det fick Linus göra. Några stod dock texten lite klarare på så det gick bra. Tomten kände sig även iaktagen denna gång av lilla Hugo men tomten kände ju igen honom sedan morgonen och visade armbandet som tomten fått på förmiddagen och som han satt på sig. Hugo tyckte dock att tomten var lite tokig.

Innan tomten lämnade lägenheten så fick han en kram av den lilla som fortfarande hade tron på att tomten verkligen finns. Även om jag då kände att det var nog sista året som tomte i alla fall.
Det blir som att trä en plastpåse över huvudet å inte kunna andas i den där munderingen å så har man en kudde innanför t-tröjan för att se tjockare ut också. Tomten tackade för sej och gick trappan ner fortfarande med immiga glasögon.
Trodde att ja var nere från trapperna när jag tydligen inte var det å stöp som en fura i trapphuset. Kändes ju i ena foten men jag hade ju käppen så det var ju bara å resa sig upp och traska vidare. Värken gick sån väl var över rätt fort och när jag kom in i bilen så var tomten helt försvunnen och det satt en vanlig bilförare i bilen dock med en röd rock på sig. Resterna av tomten låg i baksätet.
Så även om det är lite vemodigt att tänka på att det ar nog sista racet som tomte så känns det ändå rätt bra. Men man ska ju aldrig säga aldrig. Vem vet Tomten kanske mot all förmodan dyker upp även nästa år. Den som lever får se.

Hemma i stugan var ja förstås välkommen av både hundarna och Kevin. Det var tyst och lugnt och båda våra magar började kurra så jag satte fart med att fixa fram vår julmiddag.

När det var dax fanns julskinkan, kycklingskinkan, köttgrytan, sillen, strömmingen, laxen, äggen och prinskorvarna samt köttbullarna framme å så jansson förstås. En varsin julmust blev det dagen till ära istället för mjölk. Å nej då. Vi åt inte upp allt så vi kan fortsätta på julmaten även i morgon. Gott var det i alla fall.
Ett riktigt långpass håller jag på med också då jag började 16 och slutar 08 med att uppdatera en kunds webbsida men faktum är att ännu är det riktigt lugnt i vårt avlånga land. Något sova blev det ju inte ikväll men en stunds vila men det ska nog gå bra ändå. För morgondagen är ju morgondagen och inga måsten finns förutom jobba då förstås.
Tänker på att även denna jul fick man klara utan snön. Även om vi fick lite snö för ett tag sedan så har den ju försvunnit och det är ju faktiskt +2,9 grader nu natten mot juldagen. Frågan är om vi någonsin kommer att få en vit jul mer. Snö kommer vi säkert att få men jag kan konstatera att snömängden på vintern har minskat konstant de sista åren. Så tomtens renar kan göra som tomten. Pensionera sig :)

Den här bilden lade jag upp på Facebook igår och den gäller ju även mina besökare här på min blogg. Önskar alla en fortsatt God och Trevlig Julhelg och glöm inte att ta hand om varandra.

Kommentarer inaktiverade för Tomten gör sin sista entré more...

Hektisk vecka i stugan

by on Dec.23, 2017, under Allmänt skrivande

Det har varit en lite hektisk vecka i stugan men Kevin var i alla fall frisk så han kom iväg till skolan i måndags. Å även jag mådde skapligt så jag fick lite gjort på förmiddagen. Lite senare dök Andreas och Emmelie från Uppsala upp då han lovat att fixa ihop en dator åt mej.

Så de hann inte mer än att komma in så satte han igång med sin uppgift och här ser han ut å fundera på om han vi ska äta först eller om det ska byggas ihop först. Men så var det inte utan han fundera på var han skulle vara å bygga ihop den då det var rätt varmt i matrummet.

Lite senare blev det i alla fall mat som paus och efter ytterligare  några timmar så framträdde något på en skärm som visade att han byggt ihop den rätt.  En aning slitna så var det dags för gästerna att sova och själv jobbade jag vidare förstås.

På morgonen så fick förstås fåglarna sin frukost och här är första bilden på flera sjärtmesar. Har ju haft svårt att fånga dessa på bild men fick ju en häromdagen som av någon anledning kom ensam men här verkar den ha fått med sig sina kompisar också.
Det sista med datorn fixades i ordning och det blev pizza andra dagen de var här. Men det var tydligen inte nyttigt för alla blev trötta som attan och inte mindre trötta blev vi när grannen kom in med en kladdkaka och grädde som vi givetvis var tvungen att smaka lite på.
I onsdags så for gästerna tillbaka till Uppsala. Jag åkte in till stan på eftermiddagen och storhandlade på Ica i Vilbergen.

Det som syns på bild är ju trots allt inte allt som jag handlat då det fortfarande finns en del kvar på rullbandet vid kassan. Men jag fick ner det i vagnen och hemma var det ju bara att börja stuva in allt där det skulle vara.
Satt å lurade på i torsdags när jag skulle börja fixa julmaten men mitt huvud sa ju att det inte var någon panik då det inte var Julafton förrän måndag. Ända tills Rebecca upplyste mej om att Julafton var faktiskt på söndag :(  Hur tänkte jag där. Visste ju vilket datum det var på torsdagen men av någon anledning hade jag fått för mej att det var på måndag allt skulle vara klart.

Men eftersom jag tänkt fel så var det väl lika bra å börja med något å det blev några plåtar med köttbullar och som vanligt så provsmakade Kevin ett antal och jag fick med beröm godkänt på smak och kvalite :)

Å när fredagskvällen kom så var skinkan griljerad och även kycklingskinkan iordninggjord. Ett par formar med Jansson var klar och även Revbensspjällen var fixade innan jag pustade ut. Det sista kg köttfärs som låg i kylen gjorde jag två köttfärslimpor av så nu blev det ett par vanliga middagar infryst också.

Men när klockan närmade sig tio på kvällen så kunde jag konstatera att det såg ju riktigt bra och snyggt ut i köket. Sista formen med Jansson stog och väntade på att få lock och ställas in i kylen. Sen smet jag faktiskt in och lade mej ett par timmar innan jag fortsatte ett av flera riktigt långa pass. Är ju julhelg och då vill tydligen kunderna fira jul också så det blir en hel del extratimmar men vad gör det. Sova är väl överskattat och det är ju bara jag och Kevin som ska fira jul i stugan och vårt julbord ser jag till att det är framdukat när ”tomten” kommer tebax från stan efter att ha uträttat ett besök som den lovat.
Nu är klockan halv sex på lördagsmorgonen. Man brukar säga att snön lyser vit på taken så här vid jul men jag kan väl säga det kan vi som vanligt glömma i år för snön har smällt bort och chansen till en vit julafton finns inte på SMHI:s väderkarta.  Några timmars arbete till innan det är dax för mej att krama kudden några timmar.

9 Comments more...

Nötskrikan har hittat fasanens matställe

by on Dec.17, 2017, under Allmänt skrivande


Idag när jag satt och kikade ner mot pooltrallen upptäckte jag några nötskrikor och kunde konstatera att även de hittat stället där jag lägger ut mat till fasanen som kommer in på tomten nästan varje dag. Men maten räcker nog till dom med.

Å småfåglarna flyger värre en trafiken på en motorväg fram och tillbaka till det jag hängt upp och matar de med nu i vinter. Här är det förvisso fyra på samma talgkorv men som mest hade jag fem på bild och så ett par vid automaten med solrosfrön. Tyvärr så blev den lite oskarp så jag tyckte den här bilden var bättre å lägga in.
Skulle ju ha dammsugit idag men som vanligt så fanns inte orken där utan jag tog chansen å krama kudden ett par timmar innan nattpasset drog igång igen. Starta ju min lilla Ulla en stund. Ja jag har döpt min nya robotdammsugare till det alltså. De förra gick ju i pension och vägrade fortsätta. Så det värsta är ju i alla fall borta från golvet .

Kommentarer inaktiverade för Nötskrikan har hittat fasanens matställe more...

Vi närmar oss julen med stormsteg

by on Dec.14, 2017, under Allmänt skrivande

Har inte blivit mycket skrivande sista tiden men det beror ju på att vi är sjuka i stugan. Jag är glad att jag har lyckats få upp granen utanför stugan och att det är julpyntat för övrigt för det hade jag inte orkat om jag skulle gjort det sista veckan. Jag har ju varit sjuk i en och en halv vecka och Kevin två veckor. Men sån tur är så känns det lite som det går åt rätt håll. Även om det var attans så påfrestande då jag skulle åka in till Ica och handla idag.
Tidigare har ju grannen Rebecca handlat och ställt kassen utanför vår stugdörr men jag kände att jag behövde frisk luft och komma utanför stugan men innan jag var hemma från Ica så var jag både yr och svetten rann på mej å jag handlade ju inte så värst mycket.

För ett par dagar sedan kom snöflingorna till slut och vi fick nog 15 cm snö trots allt. Tyvärr så ser det inte ut att vara så värst länge då termometern så här ett par dagar senare visar på ett par plusgrader och snön börjar slaska utanför stugan.

Även om den på bild kanske inte ser så värst grann ut så beror det på all snö som jag nyss slagit av och som tyngde ner vår gran rejält så den ser lite ledsen ut. Men faktum är att det är nog den finaste granen vi haft på många år och som även är rätt stor.
Fåglarna äter för glatta livet ur mina fågelautomater och stänger och talgbollar som hänger utanför stugan. Å det är riktigt kul men det går ju åt lite granna också så nu är de faktiskt de djuren som är dyrast i drift här på gården.
I morgon om orken håller så ska jag fara iväg med bilen å köpa en pump till vindrutetorkarna fram som är paj. Har jag tur så får jag rätt snabbt hjälp med att fixa dit den också å sen är det bara skyltbelysningen som ska igång innan besiktningen. Men som sagt man vet inte hur man mår än i morgon. I natt är jag i alla fall ledig från jobbet.

1 Comment more...

Nu väntar jag på snön

by on Dec.07, 2017, under Allmänt skrivande

Idag var det dax att fylla på foderautomaterna till våra småfåglar igen förstås. Det skulle vara kul att få en bild när det är som värst aktivitet vid någon automat men man hinner ju inte med.

För ovanlighetens skull lyckades jag få med en Skjärtmesen på bild. Fast bara sekunderna innan så var det ett tiotal vid foderautomaten. Men blev ju trots allt en bild i alla fall.


Även Kurtan som jag nu döpt fasanen till kommer på besök varje dag. Å klart jag lägger ut mat åt honom också men dock en bit ifrån stugan nära pooltrallen där han kan gå och äta i lugn och rol

Idag kom lamporna i vår innegran eller. Ja den har ju kulor och ljus och skulle kunna vara inne också men eftersom den står där den står så syns den ju i nästan alla rum och även köket så den står där helt perfekt. Å inte barrar den heller. Så nu är det faktiskt bara snön och kanske den där tomten som man väntar på.

Kevins julklapp lär ju inte bli någon överaskning i år då det kommer paket nästan varje dag nu med datordelar. Har ju köpt datordelar och så kommer Andreas från Uppsala ner och bygger ihop den innan Jul. Å det blir ju nästan halv priset av vad den kostar om man skulle köpa en sådan dator färdig i butik.
Nu ska ja fortsätta jobba några timmar men i natt om jag har tur så får jag sova då Rebecca ska jobba natten.

Kommentarer inaktiverade för Nu väntar jag på snön more...

Idag gjorde vi så mycket som ingenting

by on Dec.05, 2017, under Allmänt skrivandeIdag gjorde vi så mycket som ingenting i stugan på dagen. Kevin hade ju feber igår och inte blev det bättre i natt då han väckte mej och mådde illa. Straxt efter rusade han ut på muggen och kräktes.
Själv kände jag att även febern fått fäste i min kropp. Försökte tvätta av den men den hade troligen bitit sig in redan och hade bestämt att inte lämna min kropp så lätt. Kevin svettades som attan så lakanet blev blött så vad gör man då. Byter sängkläder mitt i natten och öppnar dörrarna på vid gavel förstås.
Efter en stund somnade han och jag slog ihop mina ögon ett par timmar med. Jag var bara tvungen kände jag men vaknade upp som jag skulle efter knappt en och en halv timma. Fortsatte jobba men straxt före sju kände jag att kudden vråla efter mej. Den ville bli kramad. Så okej då.
Efter några få timmar vaknade jag till och fortsatte dagen i liggande ställning. Kevin vaknade till och gick upp och duschade innan han dök ner i sängen igen och somnade om.
Han har sovit större delen av dagen men gick upp en stund i kväll då han inte kunde ligga still längre och ville röra på sig lite.
Även jag tog mej upp och fixade lite mat, Jag avstod då jag kände att magen börjat leva livet som inte jag gillar men Kevin fick i sig lite mat i alla fall men långt ifrån portionerna han brukar äta.
Bytte sängkläder igen och tvättade en maskin och när jag ändå gjorde det så fixade jag till lite ute i köket. Såg ju faktiskt ut som ett slagfält där ute där man trodde att någon lämnnat huset i panik efter att ha varit instängd i flera veckor. Jaja lite överdrivet kanske men jag hatar när det inte är ordning i köket.
Nu är tvätten inlagd och vikt, disken inplockad i skåpen och jag fortsätter jobba.
Ibland har jag tänkt på hur det skulle kännas att hänga för några mörka gardiner för mina stora sovrumsfönster, stänga av datorer och mobiler och bara sova tills jag vaknar utvilad. Hua mej vilken tanke. Jaja tur man kan drömma och fantisera. Nu ska jag jobba så inga gardiner är fördragna och datorerna och mobilerna är igång.
En sjukling hostar och ojar sig och har förutom feber även ont i halsen och huvudet. Annars mår vi i stugan rätt bra :)

Kommentarer inaktiverade för Idag gjorde vi så mycket som ingenting more...

En dag i sorgens tecken

by on Dec.04, 2017, under Allmänt skrivande

Idag skulle min far fyllt år om han hade levt. Men det är många år sedan han lämnade jordelivet. Å idag var det dax att ta farväl av ännu en bekant. För mej kanske inte så nära  men för Kevin var det ju närmare släkt.


Så på förmiddagen var det dax att plocka på sig kostymen och en svart slips. Det var visserligen bestämt att det var valfri klädsel men jag är ju den gamla sorten å är noga med klädseln vid vissa tillfällen. Kevin hade ju vit skjorta och finskor men tog sina finbyxor även om de inte var svarta. På vägen dit fick vi reda på att de rosor som man hade inte skulle läggas på kistan i kyrkan utan vid själva jordfästningen.
Nu blev ju inte begravningen i Sankt Johannes kyrka som det var tänkt utan i Matteus. Jag var lite orolig på hur Kevin skulle ta trumpetsolot i kyrkan men det känns som han tog det bra och jag frågade honom om allt var ok och det var det sa han. Därefter fortsatte alla till Sankt Johannes kyrkogård. Där själva jordfästningen ägde rum bredvid Kevins mors grav. Det var ju hans gammalmormor som skulle få vila bredvid hans mor. Även om det gått fem år sedan han var på sin mors begravning så var jag lite osäker på hur han skulle hantera rosnedsläppet. Då hans mor jordfästes fick jag ta med hans ros fram och släppa ner den. Men idag stod han bredvid mej och släppte sin ros själv.

Det blev en vacker begravning om man nu ska skriva det men den var fin och allt gick bra. Många fick kramar av mej som inte fått det på väldigt länge men jag kände att de behövde få varje kram de kunde få i sin sorg.
När jordfästningen ägt rum så lämnade Kevin och jag. Vi åkte hem till stugan och vovvarna i skogen medan de flesta åkte till en samlingslokal och hade en gemensam avslutning med lite mat. Kevin hade ju sagt att han ville åka hem efter kyrkan men han förstod att han ändå borde åka med till kyrkogården vilket han också gjorde. Å med det tyckte jag att han gjort det som borde göras.
Å han hade ju trots allt feber och ont i huvudet med hosta så han tyckte det var skönt att lägga sig framför braskamin när jag tände den när vi steg in till hundarna.
Verkar dock som han har smittat mej å det känns inte riktigt okej då jag har läkarbesök på onsdag men mår jag så här så flyttar jag allt fram det besöket ett tag. Men det återstår att se hur vi mår i morron.

Kommentarer inaktiverade för En dag i sorgens tecken more...

Nu kan man köra in bilen igen

by on Dec.03, 2017, under Allmänt skrivande

När jag satt på middagen och kikde ut genom fönstret såg jag en bekant lastbil komma på kullen bortanför vår stuga. Det var Daniel från Evalund som var i antågande för han hade ju lovat att komma ner någon dag.

Ett rejält lass grus hamnade utanför den leriga infarten till mitt garagetält som i alla fall ska hålla snön och isen borta från bilen.

En stund senare dök han upp med grävaren och började sprida ut gruset men först skrapa han av skalet på den leriga ytan så det blev lite jämnare också.

Så här ser det ut när det var klart och nu vore det väl attans om jag ska köra fast där inne i alla fall och säkert är det ingen risk att den glider utanför heller då han fixade till plan flera meter utanför.

Samtidigt som han nästan var klar så kom de som skulle köpa Kevins gamla Crossmotorcykel. Han har ju inte kört på den jättemycket men istället för att sätta ett högre pris så satt jag ett lågt bara så den blev såld snabbt utan prutningar och annat besvär. Å den fick dom in i sin koffert också. Så slipper vi dra in den i boden igen.

Kommentarer inaktiverade för Nu kan man köra in bilen igen more...

Inte bara småfåglar inpå knuten

by on Dec.03, 2017, under Allmänt skrivande

Har ju två stycken talgkolvar och två automater med talgbollar och så har jag ju två automater med bara solrosfrö. Fågeltrafiken till dessa är som biltrafiken på E4 en fredagskväll fast här pågår trafiken hela dagen.

Men för några dagar sedan dök denna herre upp och gick på gräsmattan. Å snäll som jag är så slängde jag förstås ut lite mat på gräsmattan där jag såg honom. Å nu har han ju lärt sig och kommer på besök varje dag och äter lite granna.

Kommentarer inaktiverade för Inte bara småfåglar inpå knuten more...

Ny teknisk pryl i stugan

by on Dec.03, 2017, under Allmänt skrivande

I fredags middag kom Andreas från Uppsala ner och hälsade på. Ja inte bara hälsade på utan det blev en hel del jobb i flera timmar för honom.  Men till slut var utrustningen färdig och kunde testas.

Denna pryl ska förhoppningsvis göra att vi får lite bättre bevakning på vissa områden men vilka det behåller jag för mej själv. Efter att den fanns i stugan och testades så fixade jag maten.
Å i fredags fick det bli Hasselbackspotatis och fläskfilé med rödvinssås.
Lite senare eller många timmar senare kanske så blev vi ju hungriga igen och mackor var ju inte någon i stugan sugen på precis.

Så det fick bli pomme med ryggbiff och bearnesesås som en liten nattvickning. Men det slank ju ner utan problem.  Senare gick Andreas och lade sig och jag fortsatte att jobba vidare.

I går kom Håkan ut med en drönare och ville ha lite hjälp då han skulle få en Phantom att starta och fungera. Den var aldrig körd så han behövde lite hjälp på traven.
Å Andreas är väl den som har mest erfarenhet och kunnande så det var ju bra att han var på plats. Lite kyligt var det allt ute och man ser ju i alla fall att en fryser en aning.

Där nere står de och Phantomdrönaren syns ju lite över gräset där de står och kikar. Men det blev nog bra och efter provturen så gick vi in i stugvärmen igen och diskuterade både blåljus och drönare innan Håkan återvände nöjd mot stan.

Själv satte jag fart med maten efter att ha åkt en snabbis in till Ica och handlat lite som jag förstås i vanlig ordning hade glömt att handla i fredags. Men igår fick det bli Plankstek med oxfile.
Kevin som varit lite hängig under dagen dök upp och lade sig framför brasan med luvtröja, långa mysbyxor och nog var han sjuk alltid. Hade nog rätt hög feber och efter att ha bara ätit lite av maten försvann han och lite senare så kikade jag in och där låg han under täcket och sov.
Den lilla prylen var testkörd och jag tog med mej den och gick upp till baracken där den kördes igång i skarpt läge.  Sen blev det lite allmänt snack innan Andreas dök in i gästrummet och sov och jag jobbade vidare.
Nu är det söndagsmorgon och det känns ju att det inte blivit så värst många timmars sömn sedan i fredags men det får gå. Straxt efter sju i morse rullade Andreas iväg härifrån då han skulle vara i Stockholm klockan 10 då det var en kurs han skulle vara med i som startade då.
Utanför stugan regnar det och det blåser även rejält. Håkan som skrev sent i går kväll undrade om det kunde bli lite drönarkörning idag men det kan man nog glömma med tanke på vädret.
Adventsgran har jag faktiskt inte fått upp heller men det får bli när det blir. Jag vet var jag har min gran och den står ju bra där den står tills jag får tid och ork att fixa den.

Kommentarer inaktiverade för Ny teknisk pryl i stugan more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.