Archive for november, 2017

Jag fick lite hjälp på framsidan och gamla minnen

by on Nov.30, 2017, under Allmänt skrivande

Igår så tänkte jag väl hålla mej inne men så kom grannen över å hon skulle ut och fixa lite å då hakade jag på.

Hon hjälpte mej å se till att alla tomkartonger kom ner i en stor säck som vi sedan slängde på deras släp som skulle till tippen. Sen sneglade vi lite på tomtarna uppe vid skogskanten.


Å det slutade med att även några av tomtarna fick smyga ner och stå vid grusgången för det är ju ändå snart första advent även om vi nu inte fått något vitt puder på backen.
Deras släp som stod på gården drog jag ut med min bil så det ställdes upp i vändzonen.

Rätt som det var dök det upp en älg på fältet. Det var en fjolårstjur.
Lite plock blev det senare i stugan och givetvis brann braskamin hela dagen så Kevin var ju nöjd när han kom hem från skolan i alla fall.

På kvällen så fixade jag till så krykorna som har lite belysning kom ner vid dammen också. Blev ju rätt snyggt det också så nu får även blomsterrummet duga.

Idag jobbar jag som vanligt och plockar med lite gamla bilder som jag hittade i en låda. Kul att se hur det sett ut i arbetsrummet genom åren.

Har ju många fler bilder där det ser helt annorlunda ut än på dessa bilder å kanske så dyker de upp här också på sidan vartefter.

2 Comments more...

Räksmörgåsar

by on Nov.28, 2017, under Att lag mat

Förr gjorde jag ofta räksmörgåsar på fredagar men sista tiden har det inte blivit. I fredag tänkte jag att nu skulle det bli några och som alltid så räcker ju påsen med räkor till fem tekakor.
Två till Kevin en till mej och så brukar grannen få in två så de får en varsin också.


Det går ju åt ett ägg till varje tekaka då jag försöker hitta tekakor som dels inte är tjocka men som gärna får vara rätt stora i omkrets. I vissa gånger finns det på Ica men ibland finns bara de tjocka. Denna gång hittade jag i alla fall rätt.

Nu gjorde jag dom redan på dagen och så ställde jag in dom i kylen och det kändes skönt att ha dom klara för man vet ju inte om jag hade blivit trött på kvällen och kanske inte orkat göra dom. Å det är ju synd med tanke på att jag tagit fram räkorna tidigt för att de skulle hinna tina upp ordentligt.

Kommentarer inaktiverade för Räksmörgåsar more...

Julen närmar sig å lite snö kom det

by on Nov.28, 2017, under Allmänt skrivandeLite snö kom det ett par dagar men tyvärr så smällte ju det bort och de sista dagarna har det istället regnat. En dag så for Rebecca och jag in till stan då vi skulle förbi Rusta båda två. Det slutade ju med att jag köpte nya julgardiner till ett par rum.  Här hjälper hon mej att fixa upp dom. Lite tidigt eller… Nja men jag har kikat på min blogg från tidigare år och kanske ett par dagar tidig är jag men jag är ju den jag är och vill gärna ha julgardiner och allt annat uppe till 1:a advent.

Å eftersom jag hittade en gardinkappa även till det här rummet som hade samma mönster som i matrummet så tänkte jag ju på de där kuddöverdragen som även dom hade samma mönster. Det slutade med att jag for in ytterligare en gång till Rusta och införskaffade dom också.

Även i köket kom gardinerna upp efter att jag tvättat dom å den här gången slapp jag även att stryka dom. För det kan jag ju säga att jag inte gillar precis men har trots allt gjort det tidigare.

Kevin som log och skrattade då jag sa att jag skulle hänga upp julgardinerna undrade varför igentligen vi skulle ha det eftersom vi inte firar någon speciell jul med massa främmande. Jag frågade honom om han ville vi skulle bjuda några men som vanligt blev svaret att vi firar jul du och jag morfar som vi brukar.

Å fikar gör vi ju i stugan ibland. Häromdagen så skrev jag att det fanns kaffe i vår stuga till Rebecca och så gjorde jag två smörgåsar åt oss var. Straxt efter kom hon in och vad hade hon med sig då jo en varsin stor macka med stekt ägg och falukorv på. Ja behöver väl knappast tala om att vi åt upp det som fanns på bordet.

Kevin blev ombedd att komma in på Ica en dag i veckan. Där fick han ett intyg på att han haft prao. Å jag tog faktiskt en kopia på det pappret och kopian fick han allt ge till skolan. För orginalet behöll jag då det var något han kan vara stolt över.  Å inte nog med det så fick han en Ica-kasse med lite gott och blandat som tack för hjälpen å extrajobb lät inte helt främmande för personalen där uppe. Å de som INTE skulle ta in någon prao konstaterade ju när praotiden var slut att de allt tyckte det var synd att inte praon var flera veckor och det förstår jag ju för jag såg ju ibland i smyg hur effektiv han var när han jobbade där.

Fåglarna utanför stugan äter hej vilt. Fattar inte att de inte krockar med varandra. Två fulla foderautomater tömmer de på ett dygn och dessutom har jag två rör med talgbollar och en tub med talg också som hänger uppe.

Det är åtskilliga fågelsorter som man ser utanför stugan om dagarna. Ska försöka att få till en bild när det är riktigt många vid något av matställena utanför.


Någon som dock var lite försiktigare var denna fasanhanne som gick bland buskarna nära stängslet. För någon timma sedan så var den återigen på gården och gick och kanske hittade den lite mat då eftersom jag gick ner där den var förra gången och slängde ut lite fågelmat. Å han kom ju därifrån när jag såg den förut.

Rådjuren ser vi ju varje dag på fältet utanför stugan men nu har vi inte sett älgen på några dagar. Däremot såg grannen Rebecca ett 10-tal vildsvinskultingar rusa förbi ner på fältet på morgonen.

I går var det dax för Trollen att lämna stugan och motvilligt började de vandra ut från stugan och de har ju förhoppningen om att få komma tillbaka in efter nyår någon gång.

Så idag hade Tomtarna hört skvallret att Trollen hade fått gett sig av och då kom de instormande i stugan. De stora kom först för att kolla läget så inga troll fanns kvar. Å när de kikat ordentligt blev det grönt ljus.

Å då dök alla småtomtar upp också. När samtliga verkar vara inne i stugan och alla har kommit på plats räknar jag ihop dom om det saknas några. Å det är väl tveksamt för 86 st finns det inne i stugan nu räknat med de stora då också.
Sen finns det ju även ett gäng kvar ute och de vet ju att även de får komma närmare men de vet att de också får tillbringa julen utanför stugan och skapa julstämning. Men det tar ett par dagar till.

Å eftersom jag nu var klar med tomtarna så ja va faan. Det är väl bara å köra på. Så nu kom även advensstakar, stjärnor och annat upp och testades. Här är det blomsterrummet som är klart men där hände något mycket märkligt men det behåller jag för mej själv. Knepigt och riktigt lustigt var det i alla fall. Någon ville något så mycket vet jag.

Något som gick sämre var att parkera bilen i garagetältet idag. Leran och allt regn gjorde att bilen gled och det var lögn i helsike att få den rätt eller till slut ens få ut den. Efter en stund så gick jag ut och Rebecca var ute och kikade och jag bestämde mej för att göra ett försök att få ut den utan att riva tältet. Å med hennes hjälp bakom bilen så lyckades vi så nu har jag ringt till grannen på Evalund och hoppas på ett par skopor grus och fylla igen den leriga infarten. På något sätt ska det väl gå. Tills dess får den allt stå på infarten :)
Nu ska jag göra lite mer nytta sen blir det kanske ett par timmars vila innan jag drar igång nattpasset.
Idag är jag i alla fall nöjd med det jag hunnit uträtta förutom jobbet alltså. Det blev även en resa till Revisorn. Den nya alltså då min gick bort i somras efter många års sjukdom men nu tog hans kollega över och vi kom bra överens och han lovade att om han står på benen även nästa år så tar han hand om mitt. Man vet ju aldrig sa han och garvade. Även han är ju till åren kommen så man kan aldrig vara säker.

6 Comments more...

En vacker bild över Ensjön

by on Nov.20, 2017, under Allmänt skrivande


Idag när jag hade lämnat Kevin och Ludde på skolan körde jag ner till sjön och kikade. Tog en bild över vatnet och det var kyligt ute. Jag gick en liten stig upp och kom till en mindre väg som slutade vid en liten stuga.
Utanför stugan stog en stor tank med vatten. På gårdsplanen stod en lite översnöad bil. Ingen var hemma i stugan. Det visste jag ju. En bekant hade funnit den som bodde där död i fredags.
En bekant berättade det för mej men jag visste inte vem det var och jag hade inte något minne av att jag mött honom.  Hans hus och hans hund hade dött vid en brand då bostadshuset som han bodde i då brann ner för något år sedan.
När jag på eftermiddagen skulle åka in och hämta Kevin så mötte jag en bil. En av jägarna som skulle hälsa till mej från en bekant. Han hade varit ute på morgonen och lagt blommer vid stugan där mannen dött.
När han berättade vem som hälsade så kom jag också på vem mannen var som bodde där ensam i stugan. Jag hade ju mött honom ett antal gånger men det var många år sedan.  Han levde ensam efter ett sprucket äktenskap och ja han drack väl lite efter det också. Nu tror jag inte att det var det som orsakade hans övergång till andra sidan för när jag sist träffade honom såg han ju riktigt pigg ut. Men det var ju för några år sedan. Vem vet vad som händer om ingen bryr sig. Hade jag vetat vem det var så kunde jag ju kikat ner och pratat några ord men jag visste ju inte ens om att det var han som bodde där.
Innan jag hämtade Kevin från träningen i alla fall så körde jag föbi Circle K  och frågade vad Johan gjorde.  Jag misstänker att jag byter dina däck om fem minuter och det var ju ungefär det svar jag ville höra.

Efter fem minuter körde jag in bilen och efter ytterligare tio minuter körde jag ut den därifrån med vinterdäcken på, dock utan dubbar men det är i alla fall inte sommardäck.

Kommentarer inaktiverade för En vacker bild över Ensjön more...

Händer inte mycket i stugan just nu

by on Nov.19, 2017, under Allmänt skrivande


Det har väl inte hänt så värst mycket i stugan dagarna som varit. Häromdagen så åkte grannen Rebecca och jag till Maxi en sväng. Jag hade lämnat Kevin på praoplatsen och hon hade lämnat lilla Hugo på dagis.  Förr fikade vi ju rätt ofta på Maxi men nu vet jag inte när jag gjorde det sist. Så nu blev det räksmörgås och kaffe i alla fall.

En sväng till Rusta och Jula blev det också då jag skulle köpa ett element till blomsterrummet då det som var där som ser ut som en öppen spis hade tröttnat och lagt av helt enkelt. Å det fick bli ett vanligt för något annat prisvärt fanns ju inte. Inne på Rusta hittade jag Ulla.  Ja Ulla får den nya robotdammsugaren heta då både andra två i stugan somnat in för en tid sedan.
Var väl lite tveksam för vad får man för 500:- men hemma konstaterade jag att det nog blirytterligare en robotdammsugare vartefter för den var faktiskt helt suverän. Å jag testade den ju som vanligt i sovrummet där det blir mycket hundhår på golvet. Å nog gjorde hon sitt jobb alltid och det är ju huvudsaken.

Fågelfrön fick jag med hem också och köpte en ny blandning då jag konstaterade att den förra med många småfrön inte var till belåtenhet då de rensade ur alla små frön och tog bara solrofsfrönen. Så halva den påsen om inte mer låg på backen.
Men även denna gång var det fel ”maträtt” för de små liven. Havre, solrosfrön och några andra frön fanns i påsen. Å vad fann jag efter några timmar om inte massor av frönen från den nya påsen fanns på marken och hela automaten var tom på mindre än en dag. Så nu blir det bara solrosfrön i fortsättningen för det vet jag ju att de inte kastar ut.
Här sitter den lilla Domherrehonan och tuggar på ett solrosfrö. Å hon var allt bestämmande så fort det dök upp någon mindre fågel vid automaten så körde hon bort dom.

Det har ju varit rätt vackert väder även om det varit kallt nu om nätterna och även lite småkyligt om dagarna. Den här bilden tog jag nere vid Ensjön och man ser att det finns en mycket tunn isskorpa på vattnet när morgonsolen går upp.

Det blev ytterligare en fika ute denna vecka med Rebecca men denna gången i Vilbergen. Smakade förstås lika bra då även om det nu inte blev någon räkmacka.

Lite senare hörde Håkan av sig som funderade på om han ska köpa en drönare. Vi for ut till ett ställe och det var ju inte värst varm vilket verkar synas på bilden där han står å huttrar och testar min Mavic.

Å han är ju pilot på större plan i vanliga fall så han hade ju absolut inte någon svårighet att landa den lilla drönaren på den stoooora landningsbanan. Efter demonstration och provflygning så konstaterade han att frågan om han skulle köpa drönare var klar. Nu var frågan vilken han skulle köpa men han tyckte det kändes bättre med Mavicen så vi får väl se hur han gör. Min Phantom ska jag ju bygga om så jag enbart kommer att flyga den nattetid då det ska monteras starkare lampor i den. Å så har jag min Mavic till dagsflygningar.

Brukar väl inte storhandla på Ica i Vilbergen faktiskt men tänkte jag skulle testa det en gång. Å det fungerade ju rätt bra och det känns som jag kommer att fortsätta göra det också. Kronorna man missar på Maxi tror jag är minimala. Man köper oftast mer än vad man tänkt sig där, man får åka längre å det drar bensin, å så fikar man säkert där också osv osv.  På Ica i Vilbergen blev det handlat och så att åka hem efteråt :)  Å så gynnar man ju trots allt en mindre butik.

En olycka har jag faktiskt hunnit med att fota också under veckan. Denna gång på Söderleden där en lastbil och en personbil kolliderade. Inga allvarligare skador och någon förtjänst på den fotograferingen blev det inte.

Grannen och lilla Hugo ville låna lilla Candy och gå ut med häromdagen och visst fick dom det. Efter en stund kom denna härliga bild där både Hugo och Candy fick plats i den ihåliga trädstammen som ligger en bit bort där de har avverkat träd.

Det var ju länge sedan det lagades till Plankstek i stugan och Kevin förstås såg glad ut vad jag fixade till och när vi satt där och åt framför brasan sa han det här var verkligen länge sedan vi åt morfar.  Men det blir nog mest under vinterhalvåret jag lagar till just plankstek. Varför vet jag inte riktigt men så är det.

Under fredagen så bestod mitt arbete i stugan förutom nyheterna då att fixa mat som jag frös in då det är skönt att ha mycket färdiglagat o bara ta fram. Å även om jag nu ser ut som ja snart ska skita på mej så gör jag inte det utan jag hade så inåt helvete ont i ischiasnerverna så det var inte alls roligt. Å värre blev det framåt eftermiddagen. Men innan jag stängde av ugnen och spisen så hade jag lyckats göra köttfärslimpor av 3,6 kg blandfärs,  2,4 kg köttgryta och över 3,5 kg kålpudding.

Sen for jag in till stan och Ica och gick in för att höra om Kevin skulle ha något papper med sig tillbaka till skolan. På håll tog jag en bild på den hårt arbetande killen.  Ica som först hade bestämt att de inte skulle ta in någon praktikant i höst kunde konstatera en sak. Synd att praktiken bara var en vecka å det svaret innebar ju att de var nöjda med honom. Han hade jobbat supereffektivt och något papper skulle han inte ha men han blev ombedd att komma tillbaka ner nästa vecka för att…..
Jo för att få ett skrivet intyg och en ihopplockad påse som han förhoppningsvis ska gilla. Å det var ju ytterligare ett bevis på att han verkligen varit populär där. Å jag kunde sträcka på mej och känna mej stolt också för trots allt så har jag ju format och fostrat honom till en duktig och skötsam kille.
Å de skulle ha Kevin i åtanke och de behövde extrapersonal någon gång då och då.  Ska han inte bli någon spelnörd utan en Ica-nörd kanske :)

Lite senare på fredagseftermiddagen så kom ett meddelande att mitt kött var på gång till Västra Husby där jag kunde hämta det och det var ju som vanligt ryggbiff och några oxfileér för det är ju det vi äter av mest när vi äter nötkött. Grannen hade även beställt ett par kg lövbiff.

Kände mej lite bättre på kvällen och släppte käppen som jag fick vandra runt med ett tag i stugan. Har ju varit kallt i veckan och slangen som jag glömt å tömma har ju varit frusen. Nu hade det ju varit varm både natten mot fredagen och hela fredagen så då gick jag ner och fyllde på vattnet i bubbelbadet. Är ju länge sedan vi badade där men nu har ju Kevin haft praot och varit trött och innan det så var vi ju sjuka i stugan också. Så vem vet kanske det blir lite mer bubblande framöver.

I går kväll så tänkte Kevin åka in och träna en stund med Liam. Han tänkte nog ta moppen in till stan men jag frågade honom om han ville att jag skulle skjutsa honom och jag såg hur han sken upp och sa vill du det då.  Klart jag ville det och när jag släppt av honom i Vilbergen så körde jag runt lite i stan och tog några bilder. Här är en av bilderna jag tog. Sen for jag tebax och ställde mej att vänta på träningsfreaken.
Hemma i stugan blev det ett par timmars vila sån tur var för nu väntar andra nattens långpass som inte slutar förrän 10.00.  Å SMHI hade ju lovat massor med snö under natten men när jag kikade ut för en stund sedan då klockan var halv fyra så kunde jag konstatera att snömängderna hade kommit i form av regn å inget annat Jag som hade hoppats på ett litet vitt snötäcke utanför stugan.

Kommentarer inaktiverade för Händer inte mycket i stugan just nu more...

Det blev ett annorlunda slut på dagen i stugan

by on Nov.15, 2017, under Allmänt skrivande

Det blev ett annorlunda slut på dagen när jag fyllde år i stugan. Sent på kvällen fick jag reda på att Kevins gammelmormor hade vandrat över till andra sidan efter en längre tids sjukdom. Kevin träffade ju henne inte så ofta men misstänker att hans lilla inre kommer att rivas upp en del då begravningen kommer och jordfästningen kommer att ske i en grav bredvid där hans mor ligger.

Igår var skolan runt på praktikplatserna och dök förstås upp på Ica i Vilbergen där Kevin är. Han är ju som bekant inte någon linslus men acepterade en bild tagen bakifrån. Å fröken skrev på FB att även om han inte var någon linslus så jobbade han på bra under besöket.
Jag har ju kört in honom och även hämtat honom då temeperaturen ute har varit flera minusgrader under sista dagarna.  Å igår fick även Ghost följa med och vänta på honom i bilen å nog blev båda glada när de såg varandra.
När vi senare satt och åt så skämtade jag och frågade vilket som var bäst. Skolan eller jobb och då flinade han upp sig och sa för första gången. Jag vet inte :)   Han har ju många gånger sagt hur trött han är på skolan och att han hellre skulle jobba. Fast den här veckan verkar det alltså som han håller på att ändra uppfattning. Idag är det på nollan ute så vi får väl se om jag kör in honom eller om han hellre vill köra mopeden. Det är ett par timmar kvar innan den frågan besvaras då det inte är dax för honom att vakna ännu.

Kommentarer inaktiverade för Det blev ett annorlunda slut på dagen i stugan more...

Fick ju lite gjort idag i alla fall

by on Nov.13, 2017, under Allmänt skrivande

Jag fick ju lite gjort idag i alla fall. Var ju ledig natten men kunde jag somna då. Nej har man jobbat en vecka bara nätter så är det svårt å bara vända på dygnet så någon sömn blev det inte precis.
Så när klockan passerat fem på morgonen så gav jag upp och gick upp och satte på kaffet.
Vid sju väckte jag Kevin och eftersom det var rejält kyligt ute så körde jag in honom men denna dag inte till skolan utan till Ica i Vilbergen där han ska praktisera denna vecka. Sen hem till stugan igen och bära in ved och fixa i ordning utanför köket på altan. Lyfta upp ett par krukor m.m.
Sen var det så dax för mej å återvända till staden och till vårdcentralen där jag skulle ta prov. Visste ju redan innan jag gick dit att resultatet skulle vara något sämre å jag hade ju rätt. Men sköterskan och jag tjattrade och hon skrattade och tyckte det var trevligt med patienter som kunde skämta och inte bara gnälla.  Hon visade resultatet och hon konstaterade precis om jag gjort innan att det var lite sämre men inte alarmerande men att det nog finns risk för återbesök på röntgen för säkerhets skull.
När jag nästan var klar plingade telefonen till. Det var Kevin som hade lunch från praktiken en timma så han stod och väntade på mej när jag kom ut och vi stack till Mc Donalds så han fick lite i magen innan han återvände in på Ica och jag åkte hem. Dammsugning och lakansbyte hann jag med men sen segade jag till och slocknade drygt en timma.
Då ringde Kevin för då hade han tränat klart efter praktiken och ville bli hämtad.
När vi kom hem så kom Micke, Rebecca och Hugo in för jag fyllde ju år och vi är ju med nöd och näppe friska. En liten flaska Whiskey och en Trisslott  fick jag i present.  Å jag berätter inte om jag vann  eller hur mycket  :)
Nu har gästerna gått in och jag sitter vid arbetsdatorn och har nattpasset framför mej. Segt eller inte. Ja det vet man aldrig men med den lilla sömn jag fått sen igår borde jag kanske vila ett par timmar innan midnatt men vi får se.

Mins så väl denna dag för fyra år sedan när jag fyllde 60 år och där dagen avslutades med kaffe och tårta på Vikingavallens konstgräsplan efter fotbollsträningen.  Det är rätt kul men samtidigt sorgligt att se alla ”den här dagen” bilderna på Facebook. För man minns hur roligt det var och vi gjorde ju betydligt mer då än nu  men visst ser man även de sorgliga händelserna som jag skrivit om där. men den här bilden och texten kändes även i dag i hjärtat .

Kommentarer inaktiverade för Fick ju lite gjort idag i alla fall more...

Äntligen var det gjort

by on Nov.12, 2017, under Allmänt skrivande

Har oroat mig en del för grejerna vid poolen men har inte orkat bara å släpa mej ner och fixat det sen har det ju varit mörkt när jag fått den där tiden som behövs över.
Men idag så tog jag fram vad som behövdes och så ficklampan förstås för det var ju mörkt.  I början gick det inte så bra då två kopplingar gängade ut fast det bara var en som skulle det.
Men lite klurande och så fick jag fast ficklampan i taket å så lyckades jag få till polygripen och den stora polygripen så det lossnade rätt.

Tippade på den en aning och nog rann det några droppar vatten ur den så frusit har den nog inte gjort förhoppningsvis för det vore en katastrof. Pumpen och sandfiltret tömdes också så nu kan jag sova lite bättre när jag vet att det är gjort. Men än finns det lite pyssel kvar där nere. Å slangen har jag glömt å tömt så den får jag allt rulla in och tina upp i Kevins duschrum då den behövs när jag fyller på lite vatten mellan varven i bubbelbadet.

Vattnet i poolen såg inte så värst inbjudande ut heller då jag traskade därifrån. Kikade på termometern och konstaterade att jag nog hoppar över årets sista dopp då det visade sig att det bara vara +1,9 grader.
Nu fortsätter jag några timmar med jobbet men i natt blir jag ledig för det gäller ju att vara pigg i morn då jag ska till Vårdcentralen för kontroll. har tydligen gått ett halvår nu å så ska jag se om jag inte kan lura till mej ett extra stick så de kollar blodvärdena då jag är så jäkla trött jämt.

Kommentarer inaktiverade för Äntligen var det gjort more...

Regnväder hela natten men snart…..

by on Nov.11, 2017, under Allmänt skrivande


Det har regnat hela natten då jag jobbat men när jag kikade på termometern vid ett tillfälle så såg jag att det var nära nollsträcket och tog ficklampan och gick ut i köket och lyste ut.
Det var ju faktiskt inte rent regn utan snöblandat även om flingorna inte var många.

Å även om det regnar ute och man eldar utav bara attan så tar ju veden inne slut. Så då är det bara å traska ut och ta bort pressen och plocka ett par kassar innan man ger sig in i den varma stugan igen. Nu närmar sig klockan sex på morgonen. Kevin sover sedan ett par timmar men för mej får det dröja till 10.00 när dagpersonalen i Västerbotten kommer på plats och det blir min tur att krama kudden. Förhoppningsvis ska jag lyckas slita mig upp innan det blir mörkt igen.
Jag var ju i alla fall nere vid lusthuset och kollade in bubbelbadet så det var som det skulle och nog var det 39 grader alltid. Men badsugna har vi ju inte varit sista tiden eftersom vi är och har varit sjuka. Men kan i alla fall konstatera att vi är på bättringsvägen sen är det väl bara min jäkla trötthet jag blir förbannad över och på dåligt humör av.
Kanske jag kan be dom ta nåt extra prov på vårdcentralen på måndag när jag ändå ska dit för kontroll.

Kommentarer inaktiverade för Regnväder hela natten men snart….. more...

En dag för 7 år sedan

by on Nov.09, 2017, under Den här dagen


Ja så här såg det ut utanför stugan år 2010. Inte för att jag minns det men vet att ve hade rejälare vintrar förr och vintern började även tidigare. Så det återstår att se när vintern börjar i år och hur kraftig den blir. Men förstås så gillar jag ju om vi kanske får en meter snö. Det gör mej ingenting. :)

Kommentarer inaktiverade för En dag för 7 år sedan more...

Att locka läsare till en notis

by on Nov.08, 2017, under Allmänt skrivande


Det är inte alltid det händer något om nätterna och ibland händer det bara en grej att skriva in. Det är då det gäller att försöka fixa till en rubrik så notisen får många klick under dagen och ser jag sedan senare på dagen att den finns bland de mest lästa ja då känner jag mej nöjd. Ju högre upp på lista ju mer nöjd blir man ju. Brukar ligga en 10 artiklar under Dagens mest lästa.


Så även om jag nu har feber å känner mej risig så beror det alltså inte på att min rubrik gick hem :) Då den hamna i topp idag. Låg och jobbade mest hela dagen men mot kvällen gick jag ändå upp och fixa lite mat och så drog jag in till Vilbergen och handla lite som jag faktiskt behövde.
Det lutar nog åt att Kevin kommer att vara hemma även i morgon för även han har legat större delen av dagen i sängen så vi har nog faan drabbats av samma virus eller vad det nu är.

Kommentarer inaktiverade för Att locka läsare till en notis more...

Att bli hungrig på natten när man jobbar

by on Nov.08, 2017, under Att lag mat

Det där att bli småhungrig när man jobbar på natten  och då fundera på vad man ska äta. Det händer att jag blir det ibland och nu senast i natt. Även Kevin var vaken en stund efter att ha sovit flera timmar då han är sjuk och var lite hungrig. Jag hade bestämt mej vad jag ville ha och straxt efter kom han med sitt önskemål.

En stor bit Entrecote och pepparsås och så några  Jalapeno och en kall starköl fick det bli för mej. Jo jag jobbar men eftersom jag har jobbet hemma så slank det faktiskt ner en kall öl också.


Kevins önskemål var väl kanske lite annorlunda. Skruvmakaroner och oxfile men så fick det bli även om jag inte tyckte det passade ihop men det var ju han som skulle äta och nog åt han upp vad som fanns på tallriken alltid. Men sen somnade han igen.
Men jag brukar inte äta Entrecote och Oxfile om nätterna utan då dricker jag faktiskt mest kaffe.

Kommentarer inaktiverade för Att bli hungrig på natten när man jobbar more...

När vi körde Triken

by on Nov.08, 2017, under Den här dagen


Hur många år sedan den här bilden togs vet jag inte. Men med tanke på mopederna så bodde ju Cassandra kvar hemma och körde sin moped så det är kanske nio år sedan. Det var min kompis Annelie Brodin som var på väg från Göteborg upp till Stockholm som stannade till och övernattade. Å förstås fick ju Kevin och jag låna hennes Trike och köra ett varv. Jag minns hur jäkla glad Kevin var och tjatade bra mycket det dygnet att jag skulle köpa en sån för där satt han ju riktigt bekvämt. Å vi åkte ju en sväng bort vid Öbonäs och runt innan vi åkte tillbaka hem där främmandet fanns. Någon Trike blev det inte och det lär jag väl inte få råd med heller på äldre dar misstänker jag. Men nog var den häftig.

Kommentarer inaktiverade för När vi körde Triken more...

Vaknade som vanligt sent

by on Nov.07, 2017, under Allmänt skrivande


Ja att jobba natten och sen inte krama kudden direkt som jag borde gör ju att jag helt kommer ur balans med tiden. Någon som gillade att jag dock lade mej till slut och sov var den här lilla pajasen. En av våra hundar som krypit ner under mitt täcke och bara hade huvudet uppe så han fick lite luft. Hade ju bäddat rent igår men vaddå. Hundarna ska ju också njuta av livet. Till slut slocknade jag och  vaknade ju som vanligt alldeles för sent. Skulle vilja masa mig upp så jag hann med lite vid poolen och även köra lite med drönaren någonstans men när jag är klart med alla måsten efter jag har vaknat så är det ju faktiskt redan mörkt igen ute.

En stund innan Kevin kom hem ringde grannstugan och berättade att älgen var på fältet. Gick ut och tog flera bilder och det syns hur det ångar om älgkon när hon går fram på mossen. Många bra bilder blev det.

Här stannar hon dock till och lyssnar. Å det hon hör är ju Kevin som kommer farande på sin moped på vår lilla grusväg. Å tur var väl det att hon inte lufsade upp mot vägen för det hade nog inte Kevin uppskattat när han kom körande.

Men det var inte bara älgen som gick där nere utan även flera rådjur fast en bit från älgen. Här fångade jag två av dem på bild. Att de går just där beror på att de för några dagar sedan skördade morötter på fältet och det finns nog en hel del godsaker kvar.
När jag kom in så hade Kevin lagt sig framför brasan och även idag mådde han inte bra sa han. Kanske han trots allt är på väg att få det jag har å det är ju inte nåt vidare men vi som smittat oss ja det vet man ju inte.
Det blev torsk i ugn och potatis till middag och jag plockade ur diskmaskin när vi ätit klart. När jag sedan kom in för att kolla vad Kevin gjorde så var det en kille som redan krypit ner under täcket och sov. Hoppsan klockan var ju bara fem. Först vid 22.30-tiden vaknade han till men var bara törstig men blev kvar i sängen. Jag skickade pm till hans fröken där vi överlade vilket som var bäst. Å hon tyckte i alla fall att han skulle vara hemma i morgon. Är han inte bra på torsdag så är det ju inget att göra åt men de har ju prov då fast då får han väl göra det när han kommer tillbaka till skolan för jag ser ju helst att han är frisk till nästa vecka när han ska praktisera på Ica i Vilbergen.
Efter någon timmas kikande på sin mac-dator så slocknade han igen och hade han mått bra igår så kunde man ju ha trott att det var för stelkrampssprutan som han tog idag men då han redan kände sig risig dagen innan så är det nog feber med frossa och tröttheten som han fått av mej. Å var faan jag fick den ifrån kan man ju undra.
Nu är det nattarbete som gäller men nätterna går ju bra är ju bara den där sömnen på morgonen som blir för lång.

Kommentarer inaktiverade för Vaknade som vanligt sent more...

Nu ändrar jag lite på sidan

by on Nov.07, 2017, under Allmänt skrivande

Nu kommer allt inte att ses på första sidan som man brukar. Varför nja, ja vet inte men har lagt till en kategori till som heter ”Den här dagen”  Här lägger jag in någon intressant händelse för just den här dagen för ett antal år sedan och den syns just bara på länken  Den här dagen.
Likaså syns bara ”Att laga mat” på länken Att laga mat och inte på första sidan. Så antingen missar ni något eller också klickar ni in där :)

Å om någon undrar om jag är trött så känner jag mej så här. Men det beror nog mer på att jag inte är frisk. Ja riktigt frisk i huvet har jag väl aldrig varit och har aldrig utgett mej för att vara heller men nu har jag ju annat symptom som feber, ont i hela kroppen å då känner man sig som på bilden.

Kommentarer inaktiverade för Nu ändrar jag lite på sidan more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.