Archive for oktober, 2017

Idag lyckades jag överaska en till

by on okt.31, 2017, under Allmänt skrivande

Idag lyckades jag överaska en till. Framåt kvällen när jag visste att hon nog var hemkommen så tog jag bilen och körde iväg. Kevin tog sin moped och körde in och träna.
Efter lite lokaliserande så fann jag huset jag sökte. Bankade på dörren och såg till att hon inte såg mej utanför.
Å det var en något förvånad dotter som öppnade men förstås glad. Jag hade ju åkt ut till min näst äldsta dotter Lisa i Östra Husby. När hon satt på kaffet så ringde hon så barnbarnet Nathalie kom upp från sin pappa och hon hade sin kille med sig. Vi fikade och pratade och innan jag åkte så kom även barnbarnet Samantha hem också men någon bild på henne blev det inte fast jag ville.

Man brukar säga kors i taket sa Lisa när vi satt där och pratade och jag hade ju faktiskt köpt med mig några weinebröd till oss också. Å efter en stund så knäppte hon ett par bilder på mej å så gick hon bort till fönstret, sträckte sig upp och ritade ett kors i taket :)

Å även om jag nu inte gillar å vara med på bild så värst mycket så tycker jag ändå att de här två fotona blev riktigt bra på mej. Efter ett tag så körde jag ner Nathalie och hennes kille till hennes far på Tåby gård innan jag styrde hemåt.
När jag kom hem hade Kevin kommit hem också och hundarna hade fått vara ute en stund med. Jag tände brasan och förbereder för nattpasset igen som vanligt. Lite pappersarbete skulle jag ha gjort för ett par veckor sedan men ska försöka ta det ikväll så jag får iväg pärmarna till Revisorn lite tidigare i år.

Kommentarer inaktiverade för Idag lyckades jag överaska en till more...

En annorlunda dag

by on okt.30, 2017, under Allmänt skrivande

Vaknade upp på förmiddagen efter några få timmars sömn och kikade ut genom sovrumsfönstret. Vacker väder !  Ok då kör ja.
Väckte Kevin som skulle in med sina kompisar till Parkour mitt emot Maxi. Eftersom de andra fick skjuts ner dit så fixade Kevin till sig lagom när det var min tur att dra ifrån stugan.
Släppte av honom och styrde ut på riksväg 55 för vidare färd.  Straxt före halv fyra så nådde jag slutpunkten. Smöblommevägen i Hallstahammar.

Födelsdagsbarnet hade inte kommit hem från jobbet än och barnbarnet Daniel följde  med mig ut och visade var jag kunde ställa bilen så hon inte skulle se att jag var där.
Så dök hon in genom dörren efter en stund. Var på väg in på toan när jag harklade mej lite i vardagsrummet. Å nog blev hon glad mitt ”lilla” födelsedagsbarn som fyllde 45 år. Å vi konstaterade att det faktiskt var nästan 12 år sedan jag var uppe hos dom. Fast de brukar ju komma ner till mej istället. Men den här gången överaskade jag henne i alla fall.

Daniel tog en bild på oss i Ninas rum och skickade till syrran sin som var hos sin pappa. Det tog nog knappt 5 minuter innan hon stormade in hemma och ropade hej morfar :)  Så nog kände man sig välkommen. Sen kom Lollos granne med dotter och så Rogers föräldrar å det var riktigt trevlig stämning. Men tiden gick fort och mörkt blev det också. Både kaffet å sällskapet var trevligt men nattpass väntar hemma i stugan och även Kevin saknar nog sin morfar lite i alla fall även om han börjat klara sig rejält själv. Hem till skogen från parkouren löste sig ju då vår snälla granne Rebecca hämtade honom.
Jag påbörjade min resa tillbaka, drygt 15 mil väntade. Kevin hade varit ute med hundarna och sa att han tog mopeden in och tränade en timma.  När jag hörde det plingade till i mobilen ett tag senare var jag i Katrineholm och signalen var ju att Kevin hade kommit tillbaka hem i stugan och släppt ut hundarna också.
Vid 21-tiden rullade bilen in på gården och 30,5 mil var avklarade idag. Var ju bara synd att tiden i Hallstahammar gick så jäkla fort men vem vet. Jag kanske gör om det så hon slipper vänta över 12 år till nästa gång.
Brasa är tänd i stugan och den rätta värmen börjar infinna sig i stugan och mitt nattpass drar igång snart. Men i morgon ska jag nog försöka ta det lite lugnt och fixa lite pappersarbete.

Kommentarer inaktiverade för En annorlunda dag more...

Ett par bilder på kvällen

by on okt.29, 2017, under Allmänt skrivande

I går var jag ute en kort stund på kvällen när jag rastade småvovvarna. Kikade upp mot himlen och såg månen och tyckte nog att det skulle kunna bli en bra bild. Smet in efter en av mina kameror.

Klockan var ju närmare åtta och det var ju inte helt svart på himlen.  Har ju tagit så många bilder på solnedgångar, månen och moln men varje bild är ju trots allt olika.

Så jag zommade in månen även då och tog en bild. Otroligt så skarp och så nära man kan komma med kameran.
Snart vankas det mat i stugan å idag blir det Black & White och Hasselbackspotatis i stugan.

Kommentarer inaktiverade för Ett par bilder på kvällen more...

Varför just denna helgen för

by on okt.29, 2017, under Allmänt skrivande

Natten som var gick ju av bara farten å jag lyckades även sova några timmar på förmiddagen. Men sen var det inte så kul när man vaknade upp och kände den där jäkla värken som jag brukar få vid väderomslag. Kändes mera som jag varit ute på ett riktigt slagsmål. Å inte gick det över heller men det är ju bara å bita ihop å se glad ut ändå.
Kevin vaknade sent och så fort han kom upp plingade hans kompis Liam och undra om de skulle träna. Å klart att Kevin ville det så han for iväg på sin lilla moped till stan.
Själv tog jag bilen bara för att komma ut en kort stund från stugan innan det var dax för nästa mardrömspass. Å jag tog en sväng till Vilbergen jag också men gick in på Ica och handlade lite.

Dagens middag blev faktiskt Hjortkött och det ni ser på tallriken. Men det gällde ju att inte äta för mycket för då blir man ju så jäkla trött och det här långpasset blir ju extra långt eftersom klockan ska vridas tillbaka i natt en timma också.

Maten intogs i alla fall framför värmen vid braskamin och sån tur var så hämtade jag ju in några kassar med ved idag också. Klockan har nu passerat 01 natten mot söndagen och termometern utanför stugan visar endast på +2,3 grader. Man får ju vara glad att man har det jobb som man har å som gör att jag kan sitta hemma och sköta det å blir det lugnt en stund kan jag ju faktiskt ligga och kika lite på tvn också.
Nu är det ju bara att hoppas att värken försvinner under morgondagen för jag har ju vissa planer men nu återstår det att se om det är genomförbart. Det är sånt som man märker.

Kommentarer inaktiverade för Varför just denna helgen för more...

Det blev en riktigt djävulsk natt

by on okt.28, 2017, under Allmänt skrivande

Natten som har varit har ju varit för djävulsk på nyhetsfronten. Hann ju inte uppdatera vår egen sida så mycket som jag ville även om det kom in över 20 nyheter på den. Men det rörde på sig rejält i hela landet och jag misstänker att natten som kommer kan bli lika jobbig.

Här är några av alla nyheter som jag hade i natt. Å dessa hamnade på Folkbladet i Västerbotten.  Men samtidigt är det ju rätt bra när det rör på sig för chansen att bli trött existerar inte. Det är bara det gamla vanliga problemet med fingrarna på hösten att de inte riktigt vill göra som jag tycker men det är bara å konstatera.

Å Kevin är ju glad förstås. Nu har han ju drygt en vecka ledigt eftersom det är höstlov och han kan både träna och spela hur mycket han vill utan att tänka på skolan. Å hellre att han spelar än att han drar omkring på stan som många yngre gör i hans ålder.
Klockan börjar närma sig fem på lördagsmorgonen men än har jag ju fortfarande fem timmar kvar av mitt pass innan det blir något vilande av. Konstaterade att jag borde i alla fall åka in till Ica en sväng när man vilat klart å handla ett par grejer som jag vill ha till middagen som jag tänker laga.
Utanför stugan har det faktiskt regnat lite till och från. Tror inte det har kommit så värst många mm men chansen att klippa gräsmattan en sista gång innan vintern kommer finns inte i alla fall för det lär även idag vara alldeles för blött. Så man får väl hoppas att det blir några blåsiga soliga dagar snart som gör att det inte är fullt lika fuktigt.
Å poolpumpen ska ju tömmas liksom värmaren och filtret men än så länge är det ju inte kallt så det finns gott om tid hoppas jag. Även om jag i och för sig skulle vilja se lite snö snart då det blir ljusare ute. Men den får nu vänta tills jag är klar med mitt :)

Kommentarer inaktiverade för Det blev en riktigt djävulsk natt more...

Nu jäklar så kommer de fram

by on okt.24, 2017, under Allmänt skrivande

Efter en lång arbetsnatt som även fungerade utan någon direkt vila så väckte jag Kevin. Strax efter hörde grannen av sig och berättade att hon såg två älgar ute på fältet. Jag fick förstås tag i min kamera och rusade ut.

Visserligen var de inte jättenära men nog såg de oss i alla fall då de stod och kikade vad vi tänkte och göra.

Misstänker att det var en ko och en kalv. Tog några bilder och frosten hade lagt sig över morotsblasten där de var. Var ju visserligen bara någon minusgrad ute men jag misstänker att Kevin kör moped på sista versen. Efter höstlovet är det nog min tur å köra honom och ungarna i Öbonäs till skolan. Men man vet ju aldrig. Har ju blivit lite kluven på det där med vinter. Tycker om massor med snö och lagom kyla men samtidigt så innebär det ju att jag inte får sova direkt på morgonen efter mina nattpass. Men jag tror ändå att snön är att föredra. Grundvattennivån bör höjas till nästa år.

Även småfåglarna har jag börjat mata sedan en tid tillbaka och även den här lilla krabaten kommer på besök mellan varven. Å även den är ju säkert hungrig så jag bjuder de som kommer.  Har funderat på att tillverka egna talgbollar men får se. Jag är ju lite bekväm av mej också :)
Nu är klockan 23.30 och en lång natt väntar. Det ska börjar regna skapligt redan vid 01 påstår SMHI och sen ska det regna ”enligt dom” ända till i morgon natt. Men vi får väl se men har bestämt mej för att jag kör ungarna till skolan så de kommer torra dit i alla fall. Sen hämtar man ju dom för efter bara ett par timmar ska vi ju tebax igen på Öppet hus.

Kommentarer inaktiverade för Nu jäklar så kommer de fram more...

Ingen vidare dag för Ghost

by on okt.23, 2017, under Allmänt skrivande

Idag var det så dax. Veterinären skulle komma på besök och kontroller vår lilla Ghost som hade fått en liten inflamation. Han gillade dock inte läget så värst men var ändå snäll och tyst.

Dock blev han lite för orolig när den där lilla rakmaskinen togs fram å veterinären tyckte att det kanske var bättre att söva honom lite. Han fick sin spruta och det var inga problem. Problemet var att han tänkte faan inte somna. Efter en stund när inget hände så fick han lite till och straxt därefter somnade han och hon kunde göra det hon skulle utan problem.
Han vaknar till snart sa hon när hon och hennes assistent lämnade stugan men när han inte vaknat på en kort stund bar jag in honom till hundkorgen där han skulle få ligga betydligt bekvämare.

Å jag skulle ju in och hämta medicin och en annan sak till honom men ville ju inte lämna honom innan han vaknade till. Efter ett par timmar kom grannbilen hem och de två andra skällde till.
Ghost vaknade upp med ett ryck och skulle springa iväg men där låg han på sovrumsgolvet som den lilla ”Bambi på hal is”  Lyfte tillbaka honom till korgen och då sa det pang igen för då somna han stenhårt. Efter ytterligare drygt en timma skulle ju hans lillhusse komma hem så jag tog korgen och drog den försiktigt in till Kevins rum då han skulle få vara där så jag kunde fara in till stan.  Han vaknade till när Kevin kom in genom dörren och viftade ett par gånger med svansen men sen sov han vidare.

Jag åkte in och hämtade medicinen och den där tratten han måste ha några dagar så han inte slickar på såret. När jag kom hem var han vaken men ojoj  fortfarande rätt groggy. Men när de andra skulle få mat i köket så lyckades han vingla ut och lägga sig vid matskålen och där låg han och åt sin mat.
Efter ytterligare ett par timmar tog jag av tratten så han skulle få gå ut och göra sina behov och det gick ju bra och lite piggare var han ju också. Så nu sent ikväll springer han på som vanligt här inne även om han krockar lite ibland med nåt stolsben för den där tratten :)

När jag åkte hem från stan så gick larmet om en trafikolycka på Söderleden. Bilarna i kön flyttade sig till en fil då ambulansen körde som jag släppte fram i själva korsningen. Så det var ju bara för mej å haka på. Och innan räddningstjänsten kom hann jag även passera olyckan så min bil stod framför händelsen. Så när jag tagit mina bilder kunde jag lugnt köra vidare medans de andra fick stå kvar en rätt lång stund innan trafiken släpptes på. Men någon bild såld blev det inte då lokalblaskan valde att ta en översiktsbild istället för en av mina som jag skickat.

Ett par timmars vila har jag fått så nu är det bara att köra vidare på mitt nattpass.

Kommentarer inaktiverade för Ingen vidare dag för Ghost more...

Maten smakar inte bättre

by on okt.23, 2017, under Allmänt skrivande, Att lag mat


Maten smakar ju inte bättre men nog kan det vara kul att kanske ibland lägga upp den lite extra fint på tallriken även om det nu bara är jag och lilla Kevin som äter här i stugan.  Hans tallrik tog jag ingen bild på för han vill ju inte ha något kaninfoder alls på sin tallrik.
Hasselbackspotatis, oxfile, pepparsås och så lite grönfoder å ett par kvistar timjan på köttbitarna. Jo visst ser det smakligt ut.

Kommentarer inaktiverade för Maten smakar inte bättre more...

Mycket blåljus på bloggen nu

by on okt.21, 2017, under Allmänt skrivande

Fredagen flöt på som vanligt och jag hann faktiskt vila två timmar på kvällen för att orka natten mot lördagen. Vid midnatt fick jag ett sms om att man hört skott i Vilbergen. For ut till bilen och hann med att starta den när nästa sms kom. Det är raketer de skjuter. In med kamrerna igen och fortsätta det vanliga jobbet.

Efter någon timma så var det något på gång på Korsgatan i Norrköping. Hämta kamerorna som stod på laddning och ut i bilen igen. Nu var jag dessutom säker på att det var något på gång.
När jag kom på plats var det fullt av blåljus påslagna. I backen ner stod tre målade polisbilar.

Precis när jag klev ur nära en mindre utfart från en går stod några konstaplar också vid en civil polisbil. Nära strömmen stod ytterligare ett par målade bilar. Jag tog några bilder och även en filmsnutt. Man vet ju aldrig.
På vägen tillbaka stod en ensam polis vid en annan civil polisbil och vi började prata. Jaha  du är här också sa han och skrattade.  Var ju skapliga bilder häromdagen du fick. Jo det var det svarade jag å sån tur var så pratade vi inte mer om det :)
Men han informerade mej i alla fall om att man tagit in några personer från platsen som sedan tidigare var kända av polismyndigheten. Snacket fortsatte å vi konstaterade båda att det var allt faan bättre förr i tiden.  När vi kom in på Ektorp så konstaterade han att det tyvärr inte bara är ungdomar som slutat skolan som är där och sköter affärer på nätterna eller krossar rutor utan det är även så kallade ”springpojkar” som är under 15 år. Tragiskt men jag har ju även förstått det på uppgifter som jag fått tidigare.
Nä nu åker jag hem å dricker kaffe sa jag till honom så stå kvar här du. Ja det lär jag ju göra sa han men du….
Å så kom frågan.  Hur tog du dig så nära igentligen häromdagen. Då berättade jag sanningsenligt att jag hade inte överträtt någon avspärrning men de hade faktiskt missat ett ställe å det hitta jag :)  Jaja  Bra bild var det i alla fall sa han å så åkte jag hem och fortsatte jobba.
Nu är klockan halv fem på lördagsmorgonen. Jag har drygt fem timmar kvar innan jag får krama kudden men det ska nog funka. Har jag tur kanske någon bild hamnar i tidningen och nattens tur till stan ger mej några extrakronor.  Men polisen som jag pratade med på RLC var mycket förtegen om händelsen på Korsgatan så någon information kanske blir svårt att få fram för de övriga inom media.

Kommentarer inaktiverade för Mycket blåljus på bloggen nu more...

Bombgruppen i Norrköping två dagar i rad

by on okt.20, 2017, under Allmänt skrivande


Inom loppet av 48 timmar har bombgruppen från Stockholm varit i Norrköping två gånger. Det har rört om i grytan ordentligt bland de kriminella. Inte till det bättre utan snarare tvärtom. Ett samtal under natten som kom från skyddat nummer fick jag höra en del intressant. Å med all sannolikhet kommer det nog att inträffa mer allvarliga händelser i Norrköping. Många har bytt sida och det ställer till problem. Många vapen är på drift i Norrköping också och det är bara en tidsfråga innan något rejält händer. Så man får väl som Newshunter vara lite extra allert även om man idag är mer beroende av tips från vänner på Facebook och andra tipsare som läser Wighsnews.

Kommentarer inaktiverade för Bombgruppen i Norrköping två dagar i rad more...

Bombgruppen tillbaka i Norrköping

by on okt.19, 2017, under Allmänt skrivande

Idag kollade jag igenom minneskortet i drönaren ordentligt för igår blev det ju lite annat arbete så någon riktigt kontroll på hur bilderna från Västra Husby kyrka blev hade jag ju inte.

Men här är en av de bilder som jag tycker blev bra. Hade ju tänkt att fotografera även Östra Ryds kyrka också men när jag kom dit stod det arbetsmaskiner precis utanför kyrkan så det får vänta till en annan gång.
På förmiddagen for jag in och handlade lite och så hem igen och tänkte börja med middagen men det blev inte riktigt som jag ville idag heller.  När grannen och jag hade fikat så hjälpte hon mej att hålla hundarna så deras klor blev klippta idag.  Straxt efter ringde plötsligt Kevin och sa att kryddorna hade kommit som han sålt. Rebecca lovade att hänga med och hämta dom för det var ju några kartonger. Men i år hade vi tur för kartongerna fanns på bottenvåningen och inte tre trappor upp. Å bilen lyckades vi ju köra in på gården så den stod precis utanför entren.
Ilastat och klart så återvände vi mot skogen och vi åkte som vanligt gamla vägen. Jag tyckte att Ensjön låg så spegelblank så vi körde ner till vår gamla badplats där vi badade för nja 25 år sen eller nåt :)

Å nog blev det vackra motiv man såg med kameran. Den här bilden är tagen rakt över mot Häradsviken vid Kårtorp.

Även denna bild på samma område men med lite mindre zoom på kameran.

Här ser man många av de villor som numera finns i Åselstad utanför Navestad. Fler och fler hus byggs på den sidan.

En and kikar fundersamt på mej där jag står långt bort och tar denna bilden. Men tycker ändå att bilden blev skaplig.

Funderar på om inte det där är Skarvar men helt säker på det är jag inte. De klassas ju av många som skadedjur då träden på de öar som de är på dör.

Hemma i stugan igen så ville ju lilla Hugo så gärna gå ut med hundarna i koppel så hans mamma och han traskade iväg med tre glada hundar som fick följa med längre än till tomtgränsen denna dag.
Maten fixades och brasan tändes så det var varmt å gott när Kevin kom hem till stugan. Vi hade ju faktiskt -1,2 grader i natt å Kevin tyckte att det var lite kallt å köra mopeden men skulle göra det i morgon också sen är det ju helg och så får vi se hur kallt det blir nästa vecka om mopeden ska ställas in kanske för vintern.
Jag hade klätt av mej och satt och jobbade när telefon plingade vid 22-tiden. Bombgruppen var tillbaka i stan fast nu på Klingsbergsgatan. Snabbt som attan fick jag på mej kläderna och straxt efter satt jag i bilen på väg in.

Lika dramatiska bilder blev det inte idag som igår. Detta tack vare att jag kom precis när de var klara på plats och lämnade platsen för att återvända till Stockholm. Men även här hade de hittat ett farligt föremål. Men jag hade nog inte fått lika bra bilder idag även om jag varit tidigare för det skedde i en lägenhet och insatsen ska börjat redan vid 16-tiden.

Men ett par bilder blev det ju i alla fall på vår sida men någon förtjänst blev det alltså inte idag. Men man får ju vara glad att man inte missade händelsen helt även om man nu kom sent.

Kommentarer inaktiverade för Bombgruppen tillbaka i Norrköping more...

En spännande dag

by on okt.19, 2017, under Allmänt skrivande

Började dagen med att ta några bilder med drönaren. Bilder som jag vid midnatt ännu inte hunnit kika på för dagen skulle bli helt annat än vad jag tänkt mej. Att skriva ut bokföringen och göra den klar. Fixa i ordning en god middag, dammsuga m.m.
När jag befann mig på mossvägen på vägen hem efter drönarfotograferingen kom ett ett meddelande på Facebook. Flera polispatruller på en parkering vid Nya Rådstugugatan. Misstänkt bomb.
Jag släppte ut hundarna så de fick göra vad de skulle innan jag slängde mej i bilen igen och drog iväg till stan.

Inne på plats kunde jag efter en kort stund konstatera att kaoset var ett faktum. Genomfartsleden från E4 till E22 som går över Hamnbron var avstängd. All trafik från Nya Torget och österut var också spärrad från Trädgårdsgatan och ner mot strömmen. Överallt stod polispatruller och avspärrningsbanden sattes upp snabbare än man drar i skithuspappershållaren om det är kris.
Gick runt och kikade utanför avspärrningarna och fann en grind som var öppen till en innergård. Kilade snabbt in och upptäckte en gallergrind med öppning mot den aktuella platsen. Hann att ta några bilder innan en polis upptäckte mej och skrek gå tebax.  Å jag försvann för säkerhets skull, ett tag i alla fall för platsen lagrades i min hjärna.

Många bilder han att fotograferas innan de till slut dök upp Bombgruppen med sina bilar från Stockholm. Kaoset var för länge sedan konstaterat då man stäng av trafiken redan innan hamnbron och en del försökte åka genom stan och det var som ett stort stopp. Likaså på gamla E4 som gick upp på Söderleden vid Himmelstalund. Där inträffade flera kökrockar då trycket på trafiken var enormt. Enda genomfarten till Hageby, Söderköping m.fl. ställen. En prövning för Norrköpings bilister.
När jag tagit några bilder försvann jag från min position med kameran innanför tröjan. Gick som vilken person som helst tills jag helt plötsligt försvann. In genom det grindhål där jag tidigare gick.
Kikade genom valvet om jag skulle kunna ta någon bild men nä precis utanför stod själva bilen som drog vagnen där det farliga föremålet eventuellt skulle transporteras i.
Gick lite bakåt och vad kom där. En dam och jag förklarade lite vem jag var och vad jag gjorde där. Skulle jag möjligen kunna få komma in i hennes lägenhet då hon var på väg in i fastigheten och hade fönster ut mot parkeringen. Hon öppnade entren och släppte in mej men sa att hon var tvungen å kolla med sin dotter som var hemma om det var ok.
Jag fick se entren en halvtrappa ner med fönster som var precis ut mot parkeringen och sa att jag nog klarar mej om jag kan vara kvar där. Så bra då sa hon för de har sagt att vi inte ska vara nära fönstren.
Jag smög ner och kikade genom entrefönstret. Inget syntes till och jag backade tillbaka. Efter en lång stunds väntan fick jag se en man i full mundering passera entren och kort efter smög jag mig ner igen. Han stod upp vid en bil bara några meter från den plats där jag ar. Jag backade igen en stund ifall det skulle komma nån mer.
Efter ytterligare en stund smög jag ner. Såg vad jag ville och la handen mot glaset och sedan objektivet till kameran så nära jag kunde.

Där låg han endast några få meter från mej och jag fanns i ett trapphus alldeles nära det misstänkta föremålet. Funderade en stund om han var nervös och svettig. Flera bilder tog jag när han backade ut och kikade på något.
Jag tänkte en stund på vad som skulle hända om det small. Skulle tegelväggen i entren hålla eller inte. Nja den borde ju inte göra det för annars skulle de evakuerat de boende i hela huset och det hade de ju inte gjort.
Efter ytterligare några bilder backade jag och försvann ut genom entren till bakgården som åter tog mej ut på Trådgårdsgatan. Nöjd och belåten med mina bilder förstås. Skulle någon möjligen nappa på mina bilder.
Ringde till Norrköpings Tidningar som skrattade och sa att Nää  vi är där med flera reportrar och har så bra bilder det går att få. Hon fråga mej aldrig vad jag hade för bilder men innan hon lade på så sa jag att kom ihåg vad du har sagt.
Hemma i stugan så mailade jag iväg bilderna och även till NT. Straxt efter ringde jag upp och hon svarade men jag sa att vi har så bra bilder som går att få. Jag frågade då om hon kikat på mitt mail. Nää  blev svaret. Gör det då sa jag och bara några sekunder senare så ropa hon högt på sin chef på webben.
Nästa ord hon sa till mej var Förlåt Ulf. Ja men dom vill du väl inte köpa och inte det rörliga heller för ni har ju de bästa bilderna som går att få.
Jag ber om förlåtelse Ulf. Jo men kom ihåg nästa gång jag ringer att fråga mej VAD jag har för bilder så slipper du be om förlåtelse.

Det tog inte lång stund innan NT kom upp med en länk och en bild till min rörliga film som visade det bästa som går att ha från händelsen. En vän skrev på Facebook messenger om jag tänkte på hur djävla nära jag var och hur farligt det var om det smällt.
Jo jag tänkte faktiskt på det flera gånger men hela tiden intalade jag mej att han kunde sitt jobb och det skulle inte smälla. Men något som jag fortfarande funderar på är om han själv var nervös, orolig och gav sina nära någon tanke när han kräp ner under bilen. Det är hans jobb men han är heller inte mer än en människa med känslor. Å när han fick se att det troligen rörde sig om en skarpladdad granat  men någon form av utlösning. Var han nervös då eller inte.  Ja det lär jag aldrig få reda på för  Bombgruppens personal visa aldrig sina ansikten. Jag vet jag har sett dom förr.
Nu har klockan passerat midnatt och jag är faktiskt ledig. Har tagit mej ett par öl, Kevin har fått bubbla. Dammsugningen sket sig, matlagningen likaså så till slut sent om sides blev det makaroner och bacon för Kevin. Jag beslöt mej för att fasta :)   Fast jag hade kunnat äta en jäkla god middag med tanke på vad jag tjänade på den exklusiva filmen och bilderna. Både SVT samt NT köpte båda och jag känner mej mätt bara med tanken på det.
Å hur bilderna blev med drönaren ja det vet jag inte. Kanske jag hinner med att kika på det i morgon när jag gjort allt det jag borde ha gjort idag och det jag ska ha gjort i morron :)
Kevin frågade innan han lade sig om han fick gå ner och bubbla och givetvis fick han göra det. Själv skulle jag ju ha fått besök under dagen men den personen hörde inte av sig å tur var väl det.
Tänkte ta en öl men bestämde mej för ett par glas vin i stället. Nöjd och belåten tänker jag nu lägga mej å sova. Kanske får jag sova hela natten det beror på folket i Västerbotten.
+2,4 grader visar termometern utanför stugan och det ryktas om frost i morron bitti. Bara en tidsfråga innan Kevins moped rullas in i boden och det återigen är dax för mej att vara skolskjuts till Kevin och barnen i Öbonäs.

Kommentarer inaktiverade för En spännande dag more...

Ett besök i Ödekyrkan

by on okt.17, 2017, under Allmänt skrivande


Igår fick jag för mej att fara upp och testa drönaren någonstans i Kolmården men under resans gång kom jag inte på något intressant ställe. Istället hamnade jag vid Krokeks ödekyrka och stannade till där. Grindarna var ju inte precis nybyggda och stenmuren som var runt om var byggd för många år sedan.

Enligt uppgifter som fanns att läsa vid ingången ska här ha legat tre kloster innan det till slut byggdes en kyrka här. Det här är vad som finns kvar av kyrkan då den 28 april 1889 brann ned efter att gnistor från en eldning hade antänt kyrktaket.

Några få gravstenar reser sig upp ur det höga gräset. Jag kikar på datumen på de som går att läsa och de flesta dog runt början och mitten av 1800-talet.

Ett och annat mindre kors sticker även upp men någon text går inte att läsa. Fortfarande sköts kyrkogården till viss mån om och på sina ställen har man även klippt gräset.
Efter en stund fortsatte jag min färd som gick från Stavsjö och gamla E4 hem tillbaka till Norrköping igen.
Nya bakgrundsrullen är upphängd i studion och Rebecca testade med att fotografera drönarna där inne då jag skulle ha  dessa på bild. Men det gick inget vidare. Men lite senare så gick även jag ut och testade och ja riktigt bra blev de kanske inte så jag kommer nog att göra om fotograferingen någon dag då jag är piggare.

Men så här får bilden vara tillsvidare i alla fall och nu jobbar jag med att få in lite text och filmer där också. Men kände jag behövde komma hemifrån en stund så jag drog in till Ica och handlade på kvällen. Även grannen Rebecca haka på då hon behövde handla en del och det är ju onödigt att åka i två bilar. Nu jobbar jag natten igen men i morn om allt går vägen så ska jag vara ledig på natten.

Kommentarer inaktiverade för Ett besök i Ödekyrkan more...

Ytterligare en helg är över

by on okt.15, 2017, under Allmänt skrivande

Så har ytterligare en helg gått och om det är något jag inte gillar så är det helger då arbetspassen är odrägligt långa och jag får ju inte krama kudden förrän klockan närmar sig 10 på förmiddagen. Men så värst många timmars sömn blir det ju inte och sen tar det flera dagar innan man återhämtat sig å då är det dax för nästa helg. Usch och fy.

Gick en sväng i trädgården framåt kvällen och kunde konstatera att många av de blommor jag köpte och satt ut blommar fint fortfarande som de här som är vid den lilla dammen på gården.

Även blommorna vid poolen har startat om och blommar för fullt. Inte blev det mycket av det jag tänkte här nere den här sommaren heller. Å vi får väl se nästa år.  Kikade ut över fälten men såg som vanligt ingenting.  Idag precis var det ju ett år sedan vi såg en älg här nedanför å jag la upp den bilden på Facebook idag.

Solen höll på att försvinna bakom horisonten och jag gick in och fortsatte att jobba. Straxt efter plingade det på Facebook och det stod bara ÄLG. Meddelande var ju från grannen så Kevin och jag for ut och över till deras sida.

Mörkt som attan var det å skärpan lyckades aldrig fokusera så någon sämre bild får man nog leta efter men lik förbannat är det en älg. Kanske den såg vad jag skrev på Facebook :) Så den dök fram här så jag kunde sluta gnälla om att vi aldrig såg älgar.

Kommentarer inaktiverade för Ytterligare en helg är över more...

Jag gav upp

by on okt.14, 2017, under Allmänt skrivande

Igår var det så dax att fixa drönarfotograferingen på Yxbackens topp. Klockan tre stod jag där och vänta men objektet syntes inte till. Jag är ”lite” sen kom det meddelande om å jag tänkte ju förstås ingen fara en kvart mer eller mindre.  Men tiden gick och även en hel timma. Jag är nästan framme kom ett meddelande då. Jag bestämde mej för att ändå vänta för jag hade ju stått och lekt lite med kameran under tiden jag var på toppen. Efter 1 timma och 20 minuter såg jag henne där nere och vad fick jag för meddelande då. Att hon tyvärr inte skulle orka med att gå upp. Men kanske i morn blev svaret. Men då visste jag redan. Att bestämma tid för en fotografering som dessutom är gratis och sen inte komma i tid eller orka ta sig upp räckte för mej. Hon fick ett meddelande att hon fick söka en annan fotograf som hade bättre om tid.

När jag hade stått där och väntat hade jag ju lekt lite med kameran. Såg ju husen på Mässvägen högst upp och frågan var hur nära kunde jag fotografera utan att bildkvaliten skulle bli för dålig.
Här är resultatet drygt 2 km från hyreshuset kan man fånga upp rätt bra vad som händer på ett tak eller en balkong. Bilden blir säkert bättre om man har kameran står på stativ då för det är ju rätt svårt att zooma så mycket och hålla punkten på objektet stadigt. Men som sagt helt klart godkänt.
Hemma i stugan jobbade jag på och igentligen hade jag tänkt sova ett par timmar men det blev inte något med det. Men natten gick trots allt bra ändå och det blev några få timmars sömn på morgonen.

Lilla Candy är väl lite frusen av sig och får hon chansen jag då ligger hon gärna under täcket med enbart nosen framme så hon får lagom med luft. Å visst det blir hundhår och lite gruskorn i sängen men hundarna är nöjda och jag bäddar rent 2-3 gånger i veckan.
Lördagen har det arbetats som vanligt och jag har även hunnit med att köra ett par tvättmaskiner och fixat lite i stugan. Pomme och flintastek blev det till middag idag och det gick bra tyckte Kevin även om flintasteken lagades till på elgrillen inomhus.

Det har ju blåst rejält sista dygnen men mitt skydd inför vintern för bilen står där stadigt än i alla fall. Ska dock förankra lite ytterligare och framförallt längst bak där det fladdrar en del men det får jag lösa under dagtid.

Det var ju ett par år sedan hon var på besök men så idag dök hon upp för en fika och pratstund. Var ju ute hos henne på gården och tog drönarbilder häromdagen å lovade nu att även fixa till en fin vinterbild.

Blev några timmars prat om förr och även andra händelser. Grannen Rebecca och lilla Hugo kom också in en sväng och tog en fika. Vid halv tio lämnade dagens gäst  skogen för att åka de nästan fyra milen hem till sin gård.
Själv fortsätter jag att jobba och hoppas förstås att natten går lika bra idag även om jag inte heller denna kväll sovit något innan. Men vaddå. Sova är väl överskattat eller…..

Kommentarer inaktiverade för Jag gav upp more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.