Archive for augusti, 2017

Nu blev den klippt i alla fall

by on aug.31, 2017, under Allmänt skrivande


Så blev gräsmattan äntligen klippt. Det ryktades ju om att det skulle bli rejäla mängder regn och jag bestämde mej bara för att nu kör jag gärnet. Å det gjorde jag ju å faktum är att hela gräsmattan nedanför grusgången blev klippt i alla fall och det var det viktigaste. Den övre delen av tomten är det betydligt kortare gräs men har för mej Micke klippte där senare.

Ett par pausar blev det ju allt och vid en paus kom grannen Rebecca över med kaffe och en god macka. Var ju rätt skönt å sätta ner arslet en stund och bara vila. Men det gick bra med gräset och jag hann även tvätta ett par maskiner och vika in den tvätten.

Lite annat hann jag också med men här fick jag lite hjälp av grannarna med det sista eller näst sista ska jag väl säga. Det sista gör vi väl när det är vackert väder ute. Å vad jag ska ha det till ja det visar jag när det är klart.

När jag rullade in mot stan på eftermiddagen för att hämta Kevin då hans moppe fortfarande är på verkstad eftersom de inte hittar felet varför den inte startar om den står stilla mer än ett dygn. Men det ryktas om att den ska vara klar på fredag så det återstår att se.  Riktigt dimmigt var det på mossen i alla fall så jag passade på att ta en bild.

Idag skulle Kevins klass ut och vandra och göra lite tester i skogen bortåt Åby. Jag var ute och kikade i regnet och konstaterade att det kommit 42 mm regn. Men okej.  I sista minuten fick skolan arslet ur vagnen och vaknade till då de gemensamt bestämt att det var nog ingen bra idé att gå i skogen i det här vädret. Ärligt talat hade de kunnat meddela det redan i går kväll då varningarna gick ut från SMHI.  Det blev vanlig skoldag istället och vi körde in och hämtade upp Ludde på vägen då han inte gärna åkte moppe till skolan i det här vädret.

Å klart det var ju lite vatten både här och där. Den här bilden tog jag vid infarten till Statoil på Gamla Övägen. Men det var inte den enda platsen som var översvämmad.  Hemma i stugan igen så tog jag tag i det jag skulle göra och det var ju sängklädsbyte och tvätt av sängkläder. Men jag hann det och lite till innan det var dax att återvända till stan och hämta upp grabbarna från skolan eftersom de slutade 13.50.

Nä det var inte kallt i stugan men jag tände en brasa i alla fall och visst kom värmen så efter en stund hade vi 29 grader i stugan. Kevin gillade ju det förstås men jag la bara in pinnar några gånger innan den fick slockna ner igen.
En kille skulle komma ut och mäta antennkablarna ikväll vid sju men när han inte kommit till halv åtta ringde jag och då hade han inte åkt från Finspång än. Så då ändrade jag tiden till någon dag nästa vecka.
Lade mej en stund för att vila innan nattpasset men det blev bara några få minuter innan larmet gick att det var många polisbilar i Klockartorpet. Jag blåste förstås in och fick reda på att det var en misstänkt skottlossning.

Fick sälja lite i alla fall så resan gick ihop sig och lite till. På vägen hem mötte jag ambulanser som var på väg till en trafikolycka på E22 nära Mariehovskorset innan Söderköping men jag fick avstå den olyckan då jag var tvungen att åka hem och fixa till filmen.
Nu har jag gjort det jag ska och klockan närmar sig midnatt. Något vila blev det ju inte så det är väl bara å köra på.  I morgon kommer det ju besök från Uppsala som ska hjälpa mig att laga en utrustning som pajat i masten.

Kommentarer inaktiverade för Nu blev den klippt i alla fall more...

En trevlig och händelserik dag

by on aug.26, 2017, under Allmänt skrivande

Skulle ju ha sovit några timmar efter nattpasset men det funkade liksom inte utan efter knappt två timmar var jag uppe igen. Vädret såg ju ut att bli riktigt bra och jag hade ju lovat att Cassandra, Nicole och Saban skulle få hänga med till Söderköping där det var Söderköpings Gästabud i helgen.

Men innan jag åkte in till stan för att hämta upp dom så körde jag förbi Himmelstalundsfältet där bilarna som skulle vara med i kvällens Cruising hade samlats. Jag fick efter ett kort samtal klartecken från Östgöta Kontroll i Linköping att det var OK att lyfta med drönaren och här är bilden tagen på ca 40 meters höjd över fältet där bilarna står.
Efter bara några minuter var maskinen nere på marken igen och inlastad i bilen för vidare färd.

Hämtade Cassandra och Saban och lilla barnbarnet Nicole och så bar det av till Sörping. Grannen Rebecca och lilla Hugo kom med deras bil ner också och vi hittade förstås en parkering så vi slapp att gå så långt för lite lata är vi ju allt :)

Å det var otroligt mycket folk och många knallar på plats. Träffa min systerson Nalle där nere samt en bekant kille från Öbonäs som nu vuxit och blivit stor.

När vi var på väg mot Brunnskyrkan där många hade sina läger så stötte jag på ett bekant ansikte och inte bara ett utan två. Det var min lillasyster Mari och hennes man Tommy som jag inte träffat på väldigt väldigt länge. En stor kram blev det och en kort pratstund.

Å givetvis fick jag ta ett foto på de två som dagen till ära givetvis hade klätt sig i tidsenlig klädsel. Sedan traskade vi vidare mot parken där lägren var.

Där hade de förstås ponnyridning och vem höll i den då om inte min vän Jeanette från Vilbergen med sin dotter.  Här är det i alla fall lilla Nicole som får sitta på hästryggen en stund.

Å även lilla Hugo red ju runt men han var allt lite missnöjd för han hade ju helst velat rida på en STOR häst berättade han. Här är det Jeanettes dotter som håller i hästen och mamma Rebecca håller ett litet grepp om Hugo så han inte ramlar av.

Här är två glada juveler som för ovanlighetens skull ler normalt på bilden vilket Cassandra inte brukar göra annars. Så bilden blev ju riktigt bra.

Hungriga blev vi ju också så vi stannade vid en Pizzeria och beställde något att äta. Jäkla gott var det också och jag beställde en till sömntutan i skogen också som sov när jag åkte hemifrån och som inte ville följa med ner till Sörping.

Å alla verkade nöjda och belåtna när vi ätit klart och traskade vidare mot bilen och vidare färd. Jag körde in Cassandra och Saban med Nicole till Åselstad där de skulle fira Sabans bror på landet. Passade på att hälsa på hans föräldrar och bröder också så har man träffat dom också.
Sen åkte jag hem till stugan där lilla Kevin var vaken och satt och spelade. Mat hade han ju fixat tidigare och hundarna hade varit ute också. Så Pizzan fick vänta en stund.

Tog ur drönaren ur bilen då jag fått något felmeddelande på den när jag startade den på himpan men det visade sig bara vara kompasskalibreringen och Hugo stod ju förstås kanonlycklig och kikade på skärmen när jag testade drönaren en kort stund.
Efter en stunds arbete hemma i stugan så begav jag mej återigen in mot stan men denna gång var det Cruisingen i stan som gällde.

Många bilar även detta år kunde jag konstatera och för ovanlighetens skull så stod jag kvar på samma ställe under hela tiden i år. Kanske var det en nackdel då det var lite mörkare högt upp på Kungsgatan.

Rätt som det var hörde jag någon kommentera något och kikade mot fordonet. Såg ju inte riktigt vem det var förrän de kom lite närmare och konstaterade att det var Peo och Teija som kom glidande i deras bil.

Träffade ett par grannar som bor en bit bort och stod och pratade med dom när någon ropade Hej Uffe från baksätet på en bil. Hörde du sa han och jo jag hörde men vem var det. Försökte att se den bilen igen men nej  jag får leva med ovissheten vem det var som ropade :)

Bilarna burnade nog längre ner på Kungsgatan men vad dök upp om inte en motorcykel och ställde sig och burna mitt emot oss. Å  där konsumerade han lite däck på sin motorcykel.

Rätt som det var dök Micke Hjärtström och hans fru upp i deras bil. De hade åkt från Åtvidaberg och upp till Norrköping. Så några få meningar hann att utbytas innan de körde vidare.
Majsan från Ludvika med sin man hejade jag också på och växlade några ord med. De var ju nere även förra året men i år missade jag att ta någon bild då inte heller de återvände som jag trodde utan försvann kanske hemåt Dalarna igen för de hade ju några mil att åka.
Straxt innan tio så var jag i alla fall hemma igen i stugan och någon GV blir det ju givetvis inte. Klockan närmare sig snart midnatt och då sätter det fart. I morgon kanske Cassandra och Saban kommer ut en sväng på eftermiddagen men helt klart är det inte. Något som är klart är i alla fall att jag tänker sova någon timma mer i morn förmiddag än vad jag gjorde idag. Å så har jag ju faktiskt ledigt i morn natt också.

Kommentarer inaktiverade för En trevlig och händelserik dag more...

En morgon med regn

by on aug.25, 2017, under Allmänt skrivande

Efter någon timmas vila på morgonen så vaknade jag upp igen straxt efter sju av att det regnade rejält utanför stugan. Å jag har ju lovat. Kevins kompis Ludde hade redan skrivit och undrade om han blev upphämtad. Så idag blev det inte någon mopedköring till skolan.
Efter att ha lämnat av dom så återvände jag till stugan och höststädningen. Den gick trögt idag men nu har jag bara sovrummet kvar i alla fall. En kort sväng på Vilbergsmarknaden blev det också och jag kunde ju inte låta bli att köpa den jag såg igår.

Köpet en större Drömfångare och precis som jag räknat med så gick det bättre att pruta på priset idag än under första dagen.  Tyckte den blev riktigt läcker men så här framåt kvällen så funderar jag ändå på om jag inte hade fått plats med den som var lite större ändå.
Köttfärslimpa och potatis med brunsås fick det bli till middag idag och efter det bestämde jag mej för att ta ett par timmars sömn innan jag fortsatte att arbeta.
Vaknade lite tidigare än jag hade bestämt och det var fortfarande halvljust ute när jag tog tag i mobilen och kollade vad klockan var.
Cassandra hade skrivit på messenger och där stod det bara Vaken….  Ja nu var ja ju vaken så jag svarade Ja nu är jag det.
Efter bara några sekunder blev jag rejält förvirrad då jag tyckte mig höra Cassandras röst i hallen säga God morgon men sekunden efter stod både hon och Saban och flinade i hallen. Men jösses hur kom ni ut hit.

Vi cyklade förstås blev svaret och även lilla Nicole hade cyklat på tappert från Ljura och ända hit ut. De hade köpt med sig hamburgare man kunde grilla. Vi hade ju ätit för bara några få timmar sedan men de slog igång elgrillen och jag satt på kaffet. Kevin som först tackade nej till hamburgare åt straxt efter upp den i alla fall då han konstaterade att den var hemmagjord :)
Lilla Nicole hade med sig pastasallad i en skål de köpt på Ica i Vilbergen och åt det. Å det tar ju på krafterna att både cykla och så äta förstås.

Så efter ett tag kikade jag in i Kevins rum där han satt och spelade. Vem hade krypit ner under hans täcke och sov gott nu om inte lilla Nicole och lilla Candy låg förstås där och höll henne sällskap.
Jag hade ju lovat dom straxt efter de kom att jag skulle köra in dom så de slapp och cykla hem också och klockan gick ju rätt fort för snart var klockan elva och jag lastade på Cassandras cykel och lilla Nicoles cykel på stället bakom bilen innan vi rullade mot stan. Sabans cykel tar vi i morn då vi ska ner till Söderköping och Medeltidsdagarna om vädret tillåter vill säga.
Ett riktigt kul och oväntat besök som de gärna får göra om faktiskt.

Kommentarer inaktiverade för En morgon med regn more...

Nu har det gått över ett år

by on aug.23, 2017, under Allmänt skrivande


Nu har det gått över ett år sedan jag tog sista blosset. Den 20 augusti 2016 fimpade jag en cigarett men fimpen fick allt ligga kvar för jag kunde ju bli röksugen. Nu har den legat i den där skålen i ett år och idag när jag höll på att städa i köket tog jag ner skålen och tog den idag mycket torra fimpen och förpassade den till sophinken.
Natten som var gick ju annars bra att jobba även om den kanske var lite seg.  Lade mej en timma innan det var dax att väcka Kevin för skolan men denna dagen var lite extra speciell. Som vanligt gick han ju upp direkt men sen så sa jag för första gången.
– Du måste åka hemifrån senast kvart i åtta om du ska ha sällskap med Ludde till skolan som åker från Öbonäs  fem i åtta. Ja då svarade han och efter en stund hörde jag en inte liten kille men i mina ögon är han det ännu. Dörren öppnades ut och hörde hur han sa Hejdå morfar älskar dej. Jag med ropade jag trött tillbaka. Straxt efter hörde jag hur moppen åkte iväg från gården och jag fick fortsätta sova ett par timmar till.
När jag vaknade så jobbade jag vidare men fortsatte med min höststädning då jag plötsligt hörde ett par mopeder komma på vägen. Kikade på klockan och upptäckte att klockan bara var halv tolv. In på gården kom i alla fall Kevin och Ludde med  sina mopeder. Vi har håltimma fram till ett morfar berättade han. Sen försvann de ut i köket och gjorde varsin toast. De blev kvar hemma en stund men straxt före halv ett tog de sina mopeder och återvände till skolan. Men vid halv fyra kom han hem igen när skoldagen var slut. Leende och glad och han känner sig allt säkrare i trafiken med mopeden.
Men det tar på krafterna att börja skolan så redan vid femtiden lade han sig för att ”vila” en stund senare när jag kikade så sov han gott. Klockan har passerat tio och han vaknde och kikade på mej och fråga vad klockan var. :) Återstår att se om han somnar om eller om han blir uppe ett par timmar nu .

1 Comment more...

En sväng till Löfstad Slott och slut på skolskjutsen

by on aug.22, 2017, under Allmänt skrivande


Igår kväll så bestämde ja mej för att åka ut till Löfstad Slott där man hade årets sista kväll med gamla bilar och bland annat amerikanare. Gick några varv och kikade och det fanns ju en hel del att titta på.  Den här bilen som är närmast skulle absolut inte göra ont att äga :)

En gammal WV bubbla fanns där också. En sådan och samma färg hade min far när vi var mindre. Den packade vi oss in i när vi drog iväg på semester bland annat till Sandens Camping och tältade.
Efter ett tag så mörknade det på och det såg ut att kunna börja regna vilken minut som helst så då gick jag ner till bilen och rullade åter mot stugan i skogen där jag fortsatte att jobba.

I morse när jag vaknade efter drygt en timmas sömn så vräkte regnet ner men efter en kort stund så upphörde det och chansen fanns alltså. Jag har ju lovat att köra grabbarna in till skolan om det regnar för det är ju inte så kul att komma dyblöt till skolan. Hem är ju lättare för då är det ju bara att byta kläder när man kommer in i stugan.
Men regnet höll sig borta och vid åttatiden så försvann Kevin från stugan på sin moppe. Stannade upp vid Ludde så de hade sällskap till skolan. Jag åkte straxt efter då jag skulle till Biltema och även ut till Borgs kyrka. När jag närmade mej Vilbergen så fick jag se grabbarna körandes framför mej och kunde ju inte låta bli att ta en bild. Jag har ju både kört in honom och hämtat honom varje dag sedan han började förskolan så det är ju några år faktiskt men nu som sagt blir det bara när det regnar eller är snöigt och halt ute om vi får nån vinter vill säga.

Bytte skivbromslåset på Biltema och klockan hade närmat sig nio så jag körde bort till Plantagen och så for jag iväg till kyrkogården vid Borgs kyrka och fixade till lite på min farmors grav. Skulle behövt lite jord och en större spade men får fixa det nån dag de den närmaste veckan. Bättre blev det ju i  alla fall för det är tydligen bara jag av fyra stycken som åker ut dit.
Hemma så fortsatte jag med min höststädning inomhus och det går ju framåt men lär nog ta ett par dagar till innan jag är nöjd och klar.
På middagen stod jag ute på altan när jag hörde ett brummande ljud på vår lilla väg. Det var Kevin som kom hem från skolan och såg både nöjd och glad ut. Resan till och från skolan hade gått utan problem och han känner sig säkrare å fara runt på moppen nu.

Jag hade tidigare bestämt att jag skulle fara in en snabbis till Ica i Vilbergen och kevin valde för ovanlighetens skull att hänga med även fast han inte ville ha något där. Jag fick ett sms om att mitt paket med mina reservbatterier till drönaren hade kommit. Så nu när kvällen är kommen ligger de på hyllan fulladdade och klara att användas. Det förändar ju min flygtid avsevärt från 27 minuter till 3 x 27 min med korta landningar för batteribyte bara.
Klockan har passerat elva och Kevin har varit nere vid bubbelbadet och njutit en stund och har nu hamnat i sängen. I morgon är det ju vanlig skoldag då de börjar 08.10 och slutar 15.00 så även om vi nu även har en låg grundvattennivå så hoppas jag på uppehållsväder i morn :)  Så han kan köra in själv.

Kommentarer inaktiverade för En sväng till Löfstad Slott och slut på skolskjutsen more...

Himlen började mörkna

by on aug.20, 2017, under Allmänt skrivande


Efter några timmars sömn var det åter dax att kliva upp och försöka göra någon nytta. Inte blev det så mycket gjort i början i alla fall.  Men behövde handla lite på eftermiddagen så jag beslöt mej för att åka in till Vilbergen. När jag lämnade stugan sken solen precis över stugan och pooltrallen. Men bara några hundra meter bort så närmade de riktigt mörka molnen oss. Faktum är ju att jag såg på vår regnmätare nu ikväll att vi fått 38 mm regn de senaste dagarna här.

När jag kom upp på sandbacken såg jag hur regnbågen började träda fram och molnen hade nått till stugan. Passade på att ta en bild innan jag fortsatte mot stan.  Tänkte börja med att torka lister, prydnadssaker och allt annat rum för rum i stugan men det blev knappt ett rum klart sen slog tröttheten till och jag däckade i sängen ett par timmar. Nu har jag ju varit uppe några timmar igen men klockan närmar sig midnatt och om en stund ska jag faktiskt krypa ner och krama kudden för jag är ledig i natt då Rebecca ska jobba.
Å i morgon ska jag ju upp tidigt igen för då börjar skolan. Kevin ska ta moppen in tillsammans med Ludde om det inte regnar vill säga för jag har lovat att köra dom när det är snöigt ute i vinter och även när det regnar så vi får väl se när vi vaknar vilket väder det är då. I morgon är det ju kortdag då han börjar 10 och slutar 12.15. Det blir sista året han går på Ektorp då han börjar i 9:e klass nu.

Kommentarer inaktiverade för Himlen började mörkna more...

Ja vill ju helst sitta bakom ratten på den bilen igen

by on aug.20, 2017, under Allmänt skrivande


Sitter och funderar på hur jag ska göra med min gamla Cheva Tahoe. Alltså den är dyr i drift men den är min och jag gillar den. Skulle ändå vilja få den att gå på vägarna nån gång ibland men ….
Jag får nog snart bestämma mej i alla fall  Förutom några småfel faktiskt så bör den putsas upp utvändigt och det måste göras en mögeltvätt på den invändigt. Men ……
Någon som känner någon som kan ge ett prisförslag.

Kommentarer inaktiverade för Ja vill ju helst sitta bakom ratten på den bilen igen more...

En sväng till stan

by on aug.20, 2017, under Allmänt skrivande

Framåt midnatt så blev det en sväng med bilen till stan. Man vet ju inte. Otroligt mycket folk ute och det kunde ju hända något av fotointresse. Hittade en perfekt att parkera på nära Kristinaplatsen och där stod jag en stund.

Jag såg en stor lastbil kom körande på Södra Promenaden för att sedan svänga ner Drottninggatan. Kikade ner och såg att bussen som tidigare stått där i helgen rullade iväg. Nu ställde sig lastbilen där som skydd de sista timmarna för de som fortfarande var ute. Skydd för vaddå…. Hotet om IS som varje land har så fort man har något med mycket folk ute. Där står den säkert tills krogarna och människorna börjat vandra hemåt.

Jag startade bilen och rullade ner till Repslagaregatan och såg att även där var Spårvagnen som stått som skydd borta. Nu stod även där en stor lastbil och blockerade vägen ner mot Gamla Torget och festligheterna som fortfarande pågick.
Rullade en sväng i stan innan jag styrde färden hemåt mot skogen igen. Lite senare hemma kom det larm om en befarad drunkning vid Saltängsbron men det verkade vara mycket osäkra uppgifter. Räddningstjänsten och ambulans åkte dit men jag bestämde mej för att stanna hemma i skogen.

Kommentarer inaktiverade för En sväng till stan more...

Lite nytta fick jag gjort

by on aug.19, 2017, under Allmänt skrivande

Ja lite nytta fick jag gjort även om jag nu jobbade under dagen också. Några timmars sömn på förmiddagen sen var det bara att kravla upp och låtsas att man var pigg.  Tre tvättmaskiner har jag kört och bäddat rent i sängarna har jag gjort liksom tvättat täckena som jag brukar göra mellan varven också.
Middagen blev fläskytterfilé och pommeklyftor men det gick ju bra och så går det ju fort å laga till också.

Fast mitt i matlagandet gick det larm och det var ju vid Gamla Ö gård på Gamla Övägen där något träd fallit ner över ledningar så det låg och blixtrade i luften. Räddningstjänsten som kom på plats konstaterade att det inte var något för dom och jag gjorde likadant och åkte tillbaka hem. En bild knäppte jag i alla fall.
Nu är det återigen mörkt utanför stugan. Vovvarna ligger i sängen och två av dom snarkar vilt. Själv ska jag försöka vila någon timma men det går väl som vanligt. Alltså blir det inget vilande kanske. Men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Lite nytta fick jag gjort more...

Om några timmar får jag krama kudden

by on aug.19, 2017, under Allmänt skrivande


Klockan har passerat sex denna lördagsmorgon män ännu har jag några timmar kvar även om det inte är så många innan jag får krama kudden. Lustigt nog så är jag inte så jäkla trött ändå men jag vet ju hur jag känner mej när jag vaknar. Ett par timmars vila blir tyvärr lite för många timmar speciellt på helgerna då jag inte slutar förrän  med uppdateringarna av en kunds webbsida. Men så är det.
Det har i alla fall inte varit så kallt ute i natt. Runt 15 grader har termometern visat så jag har jobbat med altandörren öppen å det är riktigt skönt. Fast nog har jag hört hur det regnat ute större delen av natten. Så det återstår att se hur vädret blir under dagen som kommer.
Den här bilden har jag ju haft på min blogg tidigare men den är ju fortfarande lika aktuell och dessutom tycker jag bilden är vacker så jag lägger upp den igen. Den togs ju förra året när Rebecca och jag var ute och experimenterade lite med våra kameror vid Göta kanal.

Kommentarer inaktiverade för Om några timmar får jag krama kudden more...

I förebyggande syfte

by on aug.18, 2017, under Allmänt skrivande

Idag var det ju Augustifesten å jag var ju rätt seg och visste väl inte om jag skulle åka in till stan eller inte. Men när jag vaknade så gjorde jag i alla fall i ordning vad vi skulle äta och det fick bli kålpudding och potatis och det gillar ju Kevin också.
Lite senare så blev vädret bättre och jag bestämde mej att fara in ett varv för jag ville ju ha det jag brukar köpa där då de har rätt bra priser. Som vanligt var det ju svårt att hitta lämplig parkeringsplats för jag vill ju ha bilen på vissa ställen av en viss anledning. Men till slut fann jag en plats som var lämplig.

Vad mötte mej där för första gången. Stora lastbilsdäck kedjade vid varandra och betong i botten med stolpar upp och skyltar. Den första känslan jag fick var ju IS givetvis. Rädslan att även denna stad skulle drabbas av något då det inträffat både i Spanien och även i Finland under det senaste dygnet. För ingen är väl så blåögd att man  tror att Norrköping är förskonat från några från IS i denna stad. Det är klart det finns men frågan är hur många och var.
Mötte en dam som jobbar på sjukan och vi stannade och pratade en stund och även hon sa att den första känslan hon fick var att det var i förebyggande syfte för en eventuell attack. Hon hade även sett lastbilar stå på tvären långt ner och även en buss och spårvagn.

Jag gick runt kvarteret och mycket riktigt så stod det en buss som blockerade även Drottninggatan vid Söder Tull.  Visserligen var det någon form av aktivitet vid bussen för det hade ju sett dumt ut och oroväckande om det enbart stått en tom buss där.

Jag traskade ner och även på Repslagaregatan stod en gammal spårvagn på plats och även där var det någon form av aktivitet men utan att veta så är säkerligen inte jag den enda som tänkte tanken IS när man såg detta.

Traskade ner en liten bit till och fann vad jag sökte. Det gäller ju att kolla för jag såg ju ett stånd rätt långt upp där korvarna hade samma storlek men där man tog 100 kronor för tre stycken. Här fick jag ju sex stycken för 120 kronor :) Så jag köpte två av varje och det var ju både Renkorv, Pubkorv, Vildsvinskorv m.m.  Så nu har vi pålägg så vi klarar oss ett tag och de går ju även att frysa in om så skulle vara fallet. Men sen bar det av ut mot skogen och fortsatt arbete från den fasta datorn.

Straxt före midnatt fick jag indikationer om att det var extra stökigt vid Kristinaplatsen å då kunde jag ju inte låta bli att fara in förstås. Denna gång var det väl inte så allvarligt även om det fanns några polispatruller där och ett antal vakter. Ingen verkade behöva ambulans och man såg inte ut att ta med någon från platsen heller. Ett par bilder fick räcka sen åkte jag hem och satt på kaffet.
Som vanligt när helgen är har man häcken full och även denna fredagsnatt så rör det på sig rejält å så även i Västerbotten så nog är det rätt körigt men det är ju bra då blir man ju inte så trött :)

Kommentarer inaktiverade för I förebyggande syfte more...

Sliten å trött men det går väl åt rätt håll

by on aug.17, 2017, under Allmänt skrivande


Känner mej fortfarande trött och sliten men det känns som det går åt rätt håll.  Det värsta är väl just det att långpassen i helgerna som inte slutar förrän 10 på förmiddagen gör att jag knappt hinner hämta ikapp mej förrän det är helg igen. Ska se om jag inte kan komma på något knep men sista helgerna har jag ju faktiskt haft häcken full. Å nu är det ju snart helg igen.
Tänkte köra upp drönaren en tidig morgon i veckan men dimman låg tät och jag valde att ha den nere på backen till lite senare.

Men jag tog några vackra morgonbilder från pooltrallen med min mobil och det blev ju inte helt fel heller.  Temperaturen på nätterna har inte alls varit roliga i veckan. Ett par dagar har den varit knappt +7 grader.

Efter ett par timmar så körde jag ändå upp den när dimman försvunnit men fann ju inget roligt motiv så då styrde jag om den då jag visste att lilla grannkillen Hugo var vaken. Å nog såg han glad ut när drönaren närmade sig altan där han stod och kikade.

En bra mobilapp har jag i alla fall laddat ner som visar när man får flyga med drönaren för det är ju faktiskt inte när solen just går ner utan 46 minuter senare. Fast den tiden kortas ju varje dag ju längre mot vinter det går. Men varje dag får jag en uppdatering när på morgonen det är tillåtet och likaså på kvällen när det inte längre är tillåtet.

Kommentarer inaktiverade för Sliten å trött men det går väl åt rätt håll more...

Sommaren är slut det är bara att konstatera

by on aug.16, 2017, under Allmänt skrivande


Jag känner mej lite trasig även om jag kanske inte är det. Men humöret är väl kanske inte det bästa även om jag försöker dölja det .  Det är väl åldern kanske att man börjar bli en gnällig gammal gubbe. Eller också är det att sommaren inte riktigt blev som jag tänkte mej. Tänkte så mycket inför sommaren men nu när sommaren är slut kan jag summera att mycket av det jag tänkte göra aldrig blev gjort. Orken fanns bara inte även fast jag så gärna ville.
Funderat på en del och har i alla fall bestämt mej för att ett par grejer måste jag göra inom kort å jag får fan inte rucka på det nu. Å ett nytt projekt i masten är också på gång men sån tur är så slipper jag å bekymra mig över det eftersom det som vanligt är min gode vän Andreas som kommer ner och fixar till det.

Kommentarer inaktiverade för Sommaren är slut det är bara att konstatera more...

Nu börjar det likna något

by on aug.15, 2017, under Allmänt skrivandeIdag fick jag iordning det gamla hederliga fast istället för androidplattan fick det bli en av mina den lilla Ipaden som nu får pendla mellan bilen och drönarstativet. Å fick det faktiskt med lite pill och plock och ett varv till Biltema att fungera och sitta som jag ville.
Pappersarbetet som jag skulle gjort igår fick jag i alla fall klart på idag också. Städat och tvätta hann jag också med. Så faktiskt känner jag mej rätt nöjd med dagen även om jag fortfarande känner mej sliten
Å kikar på min högerfot och konstaterar att helt bra är den allt inte ännu. Kan inte böja tårna exakt som jag vill och lite röd är den allt fortfarande men väldigt lite :)  Får väl se om jag kanske ändå ska ringa vårdcentralen om det inte går över helt.

Kommentarer inaktiverade för Nu börjar det likna något more...

Jag skulle nog ha vilat

by on aug.13, 2017, under Allmänt skrivande

Jag skulle nog ha vilat en stund trots allt.  Men allt började ju med igår kväll att jag bad grannen Rebecca att köpa med en Coca Cola hem. När hon varit hemma en stund och precis när Kevin kom in och frågade om hon köpt den så skrev hon att hon glömt. Lugnt svarade jag. Jag fixar det.
Jag åkte in till stan och vad fick jag se när jag närmade mej Kättsätter.

En polisbil med avspärrningsband. Jag var hur tacksam som helst att hon glömt att köpa den där Cola flaskan. Stannade men polistjejen ville absolut inte berätta vad det handlade om.  Jag tog lite bilder och även film sen fortsatte jag till Ica.
När jag åkte tillbaka stod de fortfarande kvar och jag fortsatte hem men bara för att lämna Cola flaskan till Rebecca och en till Kevin å så tog jag faktiskt en kopp kaffe till för att piggna till ja var ju ändå lite trött.
När jag kom tillbaka så hade det precis dykt upp en polisbil till och föraren öppnade där bak och släppte ut sin polishund. Jag plåtade och filmade men efter drygt 1,5 timmar så lämnade de platsen och jag åkte åter mot skogen.
Det lustiga är att något sa mej redan på dagen att jag borde lägga ut en extradator i bilen och av någon djäkla anledning gjorde jag det, varför vet jag inte.
Jag jobbade på och ett par timmar senare fick jag ett meddelande på Messenger att det var massa polisbilar vid Skvallertorget. Åkte dit direkt men såg en enda polisbil. hum…..

Det tog dock inte lång tid förrän jag hittade vad jag sökte. Polisinsatsen mot Djurgårdssupportrarna. Å efter denna bild följde flera bilder från flera platser i stan.
Rätt som det var såg jag att de for över Saltängsbron å jag hängde på. Vid norra änden av bron fick jag bilderna jag ville ha.
Stannade förstås och laddade upp bilden direkt. Efter en kort stund kände jag mej iaktagen. Kikade åt höger och sedan åt vänster.
Där till vänster stod en polisbil. Varför då för…..


Hon undrade vad jag gjorde. Skickar upp bilder på webben svarade jag precis som om det var förbjudet.  Hon flinade och frågade mej om jag inte kunde hitta en lämpligare plats för det då jag upptäckte att jag forfarande stod kvar precis i korsningen av Drottninggatan och Hamngatan. Förlåt harklade jag ur mej och lyckades missa refugen som fanns där.

Jag svängde in på Fleminggatan och lyckades få en bättre bild som jag laddade upp utan att stå ivägen för andra fordon. Efter ytterligare några varv i stan och ett stort antal bilder så kunde jag återvända mot skogen. Men jag hade ju faktiskt lyckats skriva ut några nyheter och även redigera foton från den där datorn som jag lagt i bilen. Vem som nu gav mej vinken om det.
Nu är klockan snart halv sju. Trött nä det tycker jag inte men det hade nog den kvinnliga konstapeln tyckt om hon mött mej nu. Men än så har jag drygt 3.5 timmar kvar men sen djävlar ska jag krama kudden rejält i minst fyra timmar i alla fall för visst är sömn överskattat. I alla fall anser jag det. Det kommer nog faan en dag när man får sova för gott. :)

Kommentarer inaktiverade för Jag skulle nog ha vilat more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.