Archive for juli, 2017

Äntligen så var det dax igen

by on jul.30, 2017, under Allmänt skrivande

Idag bestämde jag mej för att vi skulle äta ute. Men Kevin hade ingen lust med det så jag bestämde att i alla fall jag skulle göra det å Micke och Rebecca haka på ner till Söderköping.  Vi åkte ju i en bil eftersom vi inte var fler. Kevin ville tydligen äta det vi åt igår och som fanns kvar i kylen.


Här har vi parkerat bilen och är på väg upp mot kanalen. Lilla Hugo höll mig i handen han kanske tyckte att jag är gammal och borde hållas reda på vem vet.

Vi kikade på några ställen men bestämde oss till slut för Kanalkrogen för där fanns maten som vi var sugna på.  Medan vi väntade på den så kikade vi på båtar och spekulerade vad en båt som låg vid kajen kunde kosta. Å här har Micke googlat upp en bild och visar priset 14 miljoner :)

Sen kom så middagen in och det smakade absolut inte fel och oxfilen var rätt stekt också. Black & White är ju alltid gott å ska nog göra det hemma nån dag också funderar jag på. När det sen var dax att betala så fick jag inte betala mitt utan Rebecca och Micke bjöd mig på middagen.  Å det hade ja ju inte tänkt utan det var ju enbart trevligt att ha med dom ut en sväng.

Hemma i stugan igen satt Kevin och tränade lite som vi hade kommit överens om å vi får väl se hur det går på Tisdag och det är ju bara att hoppas. En kopp kaffe blev jag bjuden på ute på Micke och Rebeccas altan innan jag gick in till arbetsdatorn en stund.  Frågade om han skulle med ner och testa bubbelbadet men det var väl för tidigt än för han tackade nej. Jag hade ju städat lusthuset tidigare idag så det var rent och fint. Locken kom av och jag kom i badet och nog fungerade allt igen.
Äntligen för man har ju faktiskt saknat det och det har ju varit paj över en månad nu. Nu får vi hoppas det håller länge innan man måste göra något ingrepp. Visserligen ska ju en pumppackning bytas å då måste jag ju tömma badet och det ska nog bli innan hösten kommer i alla fall.

Kommentarer inaktiverade för Äntligen så var det dax igen more...

Ska man hoppas nu då eller

by on jul.29, 2017, under Allmänt skrivande

Natten som var hade jag ju i alla fall häcken full. Tyvärr så har det ju bara blivit 3,5 timmars sömn sedan i fredags morse men det får väl gå. Man får väl sova när man blir äldre istället.  Fick ju ett tips straxt före elva att det var något på gång i Åby så jag körde ju dit men jag fick inte fram något och troligen var det något som inte massmedia hade med att göra men man var ju inte säker.
Hemma i stugan fixade jag med disk och tvätt och straxt efter fyra rullade Andreas in på gården. Han var färdig på kursen i Skåne och nu på väg hem till Uppsala men han hade ju lovat att kika förbi och fixa en grej inom elen innan han for vidare.  Som tack så bjöd jag på middag innan han for vidare mot Uppsala och sin sambo som säkert längta efter honom då han varit hemifrån i 14 dagar.

När han åkt så gick jag ner till bubbelbadet och slog igång knapparna. Lamporna tändes och se på fan även pumparna starta upp denna gång. Nu är det ju bara att hoppas att de inte slår av vid 36 grader som de gjorde när det började krångla. Fast vi tror ju att vi kom på anledningen att det strulade sist men det återstår att se när temperaturen i badet börjar närma sig rätt gradantal.
Under kvällen har det faktiskt varit riktigt lugnt på nyhetsfronten och man kan ju hoppas att det inte blir fullt lika körigt under natten som det var på förra nattpasset men det är sånt som man märker.

Funderar på att ta mej en liten Wirre men frågan är ju vilken. Funderar starkt på att gå ut på altan med den bärbara datorn och jobba då det är riktigt skönt ute i kväll. Fortfarande 18,3 i luften och var nyss nere vid poolen och checka läget där det var 25,5 i poolen så här dax. Är nog toppnotering vad gäller natten både i luften och i vattnet.
För ett par år sedan satt jag ju faktiskt ofta ute och jobbade på kvällarna då det var skönt i luften å så här dax har ju faktiskt alla knott försvunnit liksom eventuella flygmyror :) Så vi får väl se hur jag gör.

Kommentarer inaktiverade för Ska man hoppas nu då eller more...

Njuter av kvällen

by on jul.29, 2017, under Allmänt skrivande


Vår lilla katt Pärson har traskar ibland över till grannstugan och igår kväll fick jag denna bild där han sitter och njuter och kikar ut över fältet. Fast just när bilden togs blev han ju störd av fotografen Rebecca och kikade in i stugan istället.
Dagarna rullar på i stugan å även om jag nu känner mej rastlös och skulle vilja göra något så orkar jag bara inte. Kanske det beror på för lite sömn eller…   Var i alla fall till Mediamarkt igår och lämnade in mitt nya headset som redan pajat efter en månad. Tyvärr fick jag inte ett nytt men det fixade sig ändå rätt bra med lite hjälp från personalen förstås.
Lilla Hugo fick äntligen traska runt med vattenslangen också och vattna alla blommorna men själv hade jag inte tid utan hans mamma fick följa med honom. Han är ju gårdens lilla Trädgårdsmästare som är både noga med att blommorna får vatten men även så att hundarna får mat.
Lyckades i alla fall vila ett par timmar på kvällen så den här natten har ju gått riktigt bra men det är ju tur det då jag inte slutar förrän 10 på förmiddagen eftersom det är lördag.

Fick fara in till Albrektsvägen och fota en bilbrand men var ju tvungen att slutföra en grej åt en kund innan jag kunde ge mej av så när jag kom på plats så var ju fordonet redan släckt så det blev nog inga extrakronor för den stadsturen.

Såg den här bilden för några dagar sedan på Facebook. Den togs när Kevin och jag var nere på Öland och bilden är tagen i Borgholm när vi gick och åt på en restaurang. Men åren går och nu är han inte lika pigg på att besöka någon Djurpark på Öland som vi gjorde då.
När jag kikar ut genom fönstret nu när klockan närmar sig sex på lördagsmorgonen syns inte ett enda moln på himlen och har man tur så kanske det blir en riktigt vacker dag. Idag väntas ju besök då Andreas från Uppsala kommer hit på vägen hem från Skåne där han varit på kurs ett par veckor.

Å om ett par dagar har man återigen chansen att tjäna några kronor på den här lilla farkosten då den nya lagen träder i kraft att det inte klassas som övervakningskamera.

1 Comment more...

by on jul.26, 2017, under Allmänt skrivande


Igår kom en bekant ner med sin grävare. Han skulle hjälpa mej att få bort den gamla baracken som stått där i många år närmare bestämt sedan stora masten byggdes å det är riktigt länge sen :)
Visste ju inte riktigt hur han tänkte men vagnen skulle väck för den var rejält möglig inuti och såg allmänt tråkig ut.

Men efter en stund så hade han fått grepp om den. Draganordningen på arbetsboden var ju bortsvetsad samtidigt som den ställdes på plats men han lyckades rucka på den. Å hör å häpna så fanns det fortfarande mycket luft kvar i ett av däcken i alla fall.

Grannarna Rebecca och lilla Hugo stod på behörigt avstånd och kikade på hur det gick. Hugo såg lite purken ut men det berodde inte på att han inte fick stå nära utan att han inte fått åka fyrhjuling med sin pappa som han ville.

Efter lite bökande så rullade till slut grävarn ut och på släp hade han den 16 kvm stora baracken med sig och det gick ju hur bra som helst.

Lite lite blev det ju kvar på backen men inte var det mycket inte.  Så lite ljusare och lite trevligare blir det nog när allt blir klart. Nu är det två skopor av grus som vi väntar på till sen är det klart. Då ska jag nog testa å plocka upp med garagetält å se hur det blir. Vem vet det kanske ser för jäkligt ut där uppe vid masten där jag ska ha det så jag plockar ner det igen. Man kan aldrig vara säker.

Middag måste vi ju ha i stugan och jag bestämde mej tidigt för att göra en varsin plankstek till mej å Kevin. Efter en stund så kände han väl lite matdoft och kom ut och frågade.  Morfar vad ska vi äta idag å så log han när han fick se vad det var. Nu hade vi ju inte allt hemma som skulle vara på plankan men den gick och äta i alla fall. Å förresten så tycker jag ju inte precis att plankstek är någon sommarmiddag :)

Vattna blommorna hann jag med också å efter att ha spridit ut 45 liter vatten på alla växterna i stugan så kände jag mej nöjd. Köksbordet fick en ny blomma å den fick jag av min dotter Cassandra och hennes kille när de var ute häromdagen och grillade.
En stund men alldeles för liten stund vilade jag innan det var dax för nattpasset. Å ett tag trodde jag nästan att det var fredagskväll.

Här är några av de nyheterna som jag skrev in på en av Västerbottenstidningarna under natten.  Bilderna är dock inte mina utan deras egna.

Däremot på en annan Västerbottenstidning klämde jag in några av de bilder jag har då jag lovat att bidra med några bilder från min dator. Fler behövs ju så kanske det blir en sväng någon dag å fånga fler ”blåljusbilder”.
Mycket hade jag att göra i alla fall men vid halv sju var det dax att förbereda anfallet. Anfallet mot kudden. Efter tre timmar så var det ändå dax å släpa sig upp för det var ju dax att ringa de 90 samtalen till många badplatser i landet då badtemperaturerna ska levereras till bland annat Aftonbladet.  Å faktum så tar det ju drygt två timmar med ihärdigt ringande.
Lite man bara lite pappersarbete har jag hunnit med idag och har bestämt mej för att jag faktiskt inte gör mer idag mer än att sköta nyhetsbevakningen och så blir det nog en sväng till Ica också.

Kommentarer inaktiverade för more...

Ännu en dag har gått

by on jul.24, 2017, under Allmänt skrivande

Ännu en dag har passerat och jag har väl inte fått så värst mycket gjort förutom att jobba då. Man går på halvfart å skulle jag få möjlighet att sova ett helt dygn så skulle jag nog klara av att göra det också.

Väntar förstås på den tredje lampan som ska lysa upp i poolen så fortfarande är belysningen lite provisorisk då jag måste ha en till för att det ska bli bra.  25,1 är poolvärmen nu när klockan är elva på kvällen. Skapligt varmt ute i luften också för att vara natt. +14,6 grader. Å själv kryper jag nog ner och kramar kudden om en stund för jag är ju faktiskt ledig i natt om det blir lugnt i ett visst län vill säga :)

1 Comment more...

Så var den långa helgen över

by on jul.23, 2017, under Allmänt skrivande

Ja lång och lång helg. För många är den väl som en vanlig helg men då jag har åtagit mej att uppdatera en kunds webbsida och köra en extra poliskoll så börjar jag ju 23 på fredagskvällen och slutar 10 på lördagsförmiddagen. Å lika gäller lördagen då jag börjar 23 å kör till söndagsförmiddagen klockan 10. Men nu är även den helgen gjord.


Men visst det blev ju lite nyheter under natten och eftersom jag varit ute några kvällar och tagit shangerbilder som tidningarna använder när det inte finns några andra så passade jag på att fylla på med lite bilder från mej på Västerbottens Folkblad också under natten.
Hann att sova ett par timmar innan jag vaknade till. Straxt efter plingade mobilen och det var Cassandra som undra om de kunde komma ut och grilla på eftermiddagen. Ok visst gick det bra.
Micke och Rebecca har hållit på hela helgen och slitit med grävare och räfsat för att få snyggt även utanför vår tomt vid vändzonen.

Så nu ser det riktigt snyggt ut och faktum är ju att det även går att klippa gräset som kommer upp då det inte finns något skräp eller stora stenar på stället.

Så efter en hård helg var det dax för dom att ta ett avsvalkande dopp i poolen med lilla Hugo som allt har hjälpt till i trådgården han också.  26,2 var dagens toppnotering då det gällde värmen i poolen under denna dag men det räckte.
Å jag tyckte ju att de verkligen var värda något så jag hittade lite i kylen som jag förhoppningsvis tror att de uppskattar. Lite men välment som vi gamlingar säger.

Cassandra kom med sin kille Saban och hans bror samt tjej var med å så lilla Nicole förstås. Eftersom de nu ville grilla så stod jag för käket men de fick faktiskt fixa maten och allt vad det innebar. Så Saban hamnade vid grillen och Cassandra hamnade i köket och fixade salladen och pommen och så dukades det fram på altan utanför matrummet.

Solen låg fortfarande på och det var allt lite varmt och sitta där i alla fall för oss som satt i solen. Maten smakade utsökt och Saban hade faktiskt lyckats grilla oxfilebitarna i medium rare.


Å för dom som inte vet det där med kött så har ni en liten lathund ovanför på bilden. Kan väl säga att oxfilen var mellan medium rare och Medium om man ska vara riktigt petig :)

Men gott smakade det i alla fall och efter maten plockade Cassandra och de andra av och ställde in det som gick i diskmaskinen. Jag beslöt och ta det tunga ansvaret att stoppa i disktabletten och sätta på maskinen.
En stund senare fixade jag kaffe och vi gick ner till pooltrallen och drack kaffe och åt en god morotskaka som Cassandra och dom hade haft med sig.  Lilla Nicole var dock den enda som vågade sig ner i poolen och hon visade glatt hur duktig hon var som lärt sig simma på sin semester på Cypern.


Å nog ligger det lummigt och vackert vårt lilla poolparadis även om nu bubbelbadet i det lilla lusthuset ännu inte fungerar men på något sätt ska det komma igång och det inom en snar framtid.
Ungdomarna spelade Kubb en stund efter kaffet vid pooltrallen å så blev det lite fyrhjulskörning också förstås då vi har tre fungerande fyrhjulingar på gården nu.
Men sen var det dax för stadsborna att återvända och tysnaden infann sig. Grävaren som Micke hade hyrt var uppkörd  på släpet, Kevin hade gått in och börjat spela dator, å stadsborna hade åkt iväg. Å för min del var det bara att gå in och fortsätta jobba. För visst jobbade jag när gästerna var här också men det är ju inga problem då jag har min minidator med mig och fixar allt därifrån.

Kommentarer inaktiverade för Så var den långa helgen över more...

Ett meddelande i natten

by on jul.23, 2017, under Allmänt skrivandeI natt när jag satt och jobbade plingade det plötsligt till i mobilen. Det var någon som skrev på messenger till mej. Klockan hade passerat fyra och så dax är jag inte van att få några meddelande. Det var en vän sedan många år tillbaka som skrev. Jag har ju förstått den sista tiden att allt inte var så bra men vännen har inte velat berätta något. Men så i natt tydligen så kom meddelandet som gjorde att jag förstod lite. Å jag hade ju redan misstänkt att det var så. Men livet är inte lätt och för många är det kanske lite svårare. Kanske gjorde mina rader lite nytta, kanske inte. Det kanske jag får veta med tiden.

Kommentarer inaktiverade för Ett meddelande i natten more...

Det var några dagar sedan jag skrev

by on jul.23, 2017, under Allmänt skrivande

Det var ju några dagar sedan jag skrev på bloggen men här kommer i alla fall ett litet inlägg med en del av det som hänt i skogen under sista tiden.


Tyvärr så har jag ännu inte fått ordning på mitt bubbelbad utan det står där halvfullt med vatten och luckorna öppna i väntan på att reparatörerna ska komma på vad som kan vara felet.  Min kompis Andreas från Uppsala passerade för en vecka sedan och hjälpte mej att byta ut trefaskontakten då det hade blivit någon överbelastning i den handsken men inte hjälpte det något vad gäller bubbelbadet.
Temperaturen i poolen har varierat allt från 22 till 26 grader då nätterna tyvärr har varit riktigt svala vilket gjort att även den stora poolen sjunker i temperaturen. Men ett par dopp har det blivit i alla fall och vattnet är ju klart och rent fast det finns några fläckar på botten.

Kevins morbror John var ute för ett antal dagar sedan med sin lilla kille Jazon och hälsade på. Var ju ett tag sedan men vädret var fint och vi bjöd på stekt oxfile och pomme . Våra små hundar gillade ju även Jazon förstås. Men de gillar ju alla barn.

Förra helgen så var jag även förbi en sväng vid Djurtorp där de hade en liten Westerntävling. Å där fanns det ju flera bekanta. Bland annat Rebecca med lilla Hugo å där Hugo fick sitta på Metas westernhäst. Även Roger var på plats med sin sambo och kikade. Jag var dock inte så länge då jag hade annat för mej som borde göras i stugan.

En stor flädergren rasade och Micke med Rebecca och lilla Hugo hjälpte till att få bort den från gräsmattan. Å även några grenar som hängde riktigt lågt ner på ett äppelträd försvann och kom bort från gräsmattan så nu är det ju betydligt lättare att klippa gräset bortanför flaggstången.

I går för sex år sedan togs denna bild. Kevin som önskat sig en liten hundvalp fick sin önskan uppfylld och vi åkte upp till Myckelmossa utanför Simonstorp och hämtade den lilla valpen som vi varit och kikat på tidigare en gång. Å åren går fort så nu är det alltså sex år sedan hon kom till oss i skogen.

Dammen mellan stugorna har växt igen och vi beslöt gemensamt att fylla igen den för några dagar sedan och i fredags så var det så dax. Staketet hade tagits bort och det var dax för Micke att leka lite med maskin som han hade hyrt hem.

Under grävningen så upptäckte vi att det fortfarande fanns rudor kvar i dammen. Något som vi planterade in där för många herrans år sedan. Å sju stycken hittade vi som vi förstås flyttade över till dammen nära flaggstången.

Lite senare fick jag en förfrågan om jag bjöd på kaffe i stugan då Christian från Uppsala var på väg med sin familj hem till Uppsala från Öland där de varit en vecka. Å klart jag gjorde det.

Grävjobben vid gamla dammen fortsatte i går och när Micke hade gjort va han kunnat med lilla maskin så kom det en riktigt stor maskin som tryckte till marken och fyllde på med grus.

Å när lördagskvällen kom så ser det ut så här vid den gamla dammen. Lite småjusteringar på sidorna med mera grus ska ju göras men nu kan man alltså köra in bilarna betydligt längre.  Men någon gillade inte vad vi gjorde. Det blåste ju faktiskt ingenting under hela dagen men en del lustigheter inträffade en då som gjorde att Micke övertygades om att någon protesterade mot förändringen som gjorts. Ett parasoll låg nere på gräsmattan och parabolen hade fått en smäll och ändrat riktning en aning. Men av vem…..
En parabol har ändrat riktning, ett parasoll ligger nere på gräsmattan en bit från altan och en torkställning ligger vält. Blåsten ? Nej det har inte blåst någonting under dagen det är vi tre som kan intyga.
Nu är klockan halv tre natten mot söndagen och jag fick ett par timmars sömn på lördagskvällen. Middagen bestod faktiskt av Gyrospizza och Kebabrulle å så fick det bli.

Fast kött har vi ju då jag beställde hem ett antal kilo oxfile i torsdags. Fast de ligger fortfarande i kylen men idag ska jag förhoppningsvis skära upp allt i skivor och frysa in det. Å det ska väl räcka några veckor i alla fall med tanke på att det är 13 kg totalt.

Även ett par nyhetsbilder har det blivit under sista tiden. Här var jag vid Mediamarkt och handlade en elgrill å på väg hem när larmet kom om rökutveckling i en bostad i Klockaretorpet. Å NT köpte i alla fall in en bild.

Å i fredags när jag var å handlade på Ica i Vilbergen inräffade en singelolycka på Sjukhusparkeringen och även den plockades in i tidningen så några kronor extra blev det ju i alla fall.

De små fågelungarne i boet utanför blomsterrummet växer och blir stora. Snart är det dax för de små liven att lämna boet och prova sina vingar. Hoppas att det går bra för dom. Har ju konstaterat att vi har haft minst 9 fågelbon på tomten i år vilket vi faktiskt inte brukar ha. Fast så satte jag ju upp fyra fågelholkar på försommaren också.

Klockan har passerat fyra på söndagsmorgonen och temperaturen ute är ju inte så värst somrig av sig.  +9,6 grader vid pooltrallen men i poolen är det fortfarande 24,2 grader så blir det vackert idag så kommer nog termometern att visa närmare 27 grader i vattnet.

Den här bilden tog jag häromkvällen och den får avsluta detta inlägg där jag kan konstatera att livet inte alltid blir som man vill och önskar när det gäller vissa grejer. Men det är bara å ta nya tag och se om det går bättre nästa gång.

Visst ja, glömde ju bilden på den där elgrillen jag införskaffade. Här är den och jag är faktiskt helnöjd med den. Betydligt smidigare än att steka oxfile, göra toast eller annat. Å snabbt går det också å helt perfekt blir det då man tillagar något i den. Vi har testat både kött och toast ett anta gånger redan så jag vet ;)

Kommentarer inaktiverade för Det var några dagar sedan jag skrev more...

En bra men även dålig dag

by on jul.10, 2017, under Allmänt skrivande

 


På förmiddagen ringde jag killen som ev kunde komma och kolla på bubbelbadet. Tyvärr fanns det inte någon tid till det idag. SÅ jag experimentera lite själv och kopplade bort värmaren och satt i en säkring. Å vips så startade pumparna och gick så hela dagen. När jag framåt kvällen slog igång värmen så gick säkringen igen och det innebär alltså att det handlar om att det är fel på värmaren.
Jag testade även drönaren med en ny platta och som gick betydligt bättre. Den hakade sig inte och bilden följde med bra hela tiden på skärmen. Den här bilden tog jag rakt uppifrån pooldäcket.

Varmt och gott i luften på förmiddagen och faktiskt visade termometern på över 26 grader på eftermiddagen i poolen. Så grannens lilla Hugo var ju i och bada. Sista chansen nu för i morn ska det ju bli sämre väder och jag skulle städa poolen framåt kvällen.


Körde även bort drönaren och tog en översiktsbild på där vi bor. Bilden blev både bra och skarp och där ser man hur ensligt vi bor. Bara potatisland och morotsland runt stugan och så lite gröna fält förstås.

På eftermiddagen skulle jag åka in till stan och upptäckte att det var punka på framdäcket. Jag lyckades fylla på luft och körde in till macken. Var ett litet hål så vi bestämde att det får bli ett par nya däck fram och de ska monteras under morgondagen. Å luften höll medans jag var inne på Ica och även vägen hem å så nån timma till men sen var det kört.

Så det blev att slänga på reservdäcket trots att det bara är 20 timmar tills jag får mina nya däck men jag måste ju ha en fungerande bil om det nu skulle hända något i natt  i närheten som kan vara fotograferingsbart.


Lilla Hugo kom ut och ville ju gärna se när jag körde drönaren lite och visst fick han det. Å han blir så glad för så lite å är alltid så tacksam.  Så han kikade glatt på när drönare stod där och snurrade för att sedan försvinna upp en bit och iväg ut på fältet.


Lika sprallig och glad var den när den kom tillbaka över fältet och närmade oss. Nu fungerar den som den ska och nu är det bara att invänta första Augusti då det är grönt ljus igen för att köra den kommersiellt.

Bestämde mej för att sopa bassängen och fylla på rejält med kloor så den blir fin igen. Är ju länge sedan den sopades och dammsögs. Jag gick där och man tänker väl inte så mycket just då förrän jag hörde Rebecca garva och stå där med kameran och ta kort. Kontroll alltså om jag städa poolen ordentligt.  Jo då det gjorde jag och därefter hällde jag i kloor så nu luktar det rejält nere vid pooltrallen. I morgon blir det att dammsuga botten å sen kan det nog vara badbart igen på onsdag om vädret tillåter.
I natt är jag ledig och jag känner mej faktiskt rätt seg redan fast klockan bara är 20.30. Men jag lägger mej nog och jobbar en stund sedan. Kanske jag slår igång tv:n också. Har faktiskt inte tittat på den på över två månader så kanske dax att testa så den fungerar :)

Kommentarer inaktiverade för En bra men även dålig dag more...

En ny morgon med nya möjligheter

by on jul.10, 2017, under Allmänt skrivande


En ny morgon med nya möjligheter. Solen har precis gått upp och jag fick ju upp drönaren lite för sent för att få en bild när solen precis kom upp i horisonten. Det ser ju ut att bli en skaplig dag och jag var nyss nere vid poolen och klockan fem så var det 24,2 grader i poolen. Om nu solen blir kvar och molnen håller sig borta ska vi nog kunna få upp värmen till 27 grader med lite tur idag.


Vagnsmossen som är belägen ett par hundra meter från vår stuga där ligger dimman som ett täcke över stora delar av mossen.  Lite tidigare hörde jag hur räven gick och skällde på mossen men då var det lite mörkare och jag lyckades inte se var den var utan hörde den bara.
Om drygt en timma får jag kram kudden en stund men det får ju inte bli länge eftersom jag ska ringa till killen som lagar bubbelbadet och se om jag kan lyckas få ut honom idag och kolla på vårt bubbelbad. Är ju bara att hoppas att det går att fixa.

Kommentarer inaktiverade för En ny morgon med nya möjligheter more...

by on jul.09, 2017, under Allmänt skrivande


Igår bestämde jag mej för att vi skulle äta Oxfile och klyftpotatis i stugan. Det var ju bara en dag innan min äldsta dotter å sambo skulle resa hem med sin husvagn. Så framåt eftermiddagen så stod jag vid spisen och fixade till det. När vi ätit klart kom Rebecca och Hugo in från grannstugan.

Med sig hade de en bricka med riktigt god glass å cholkladsås. Det dröjde inte många minuter så kom även Micke in i stugan.

Han hade med sig Rom och vin. Så där satt vi i rummet och diskuterade världsliga problem. Eller nä kanske inte riktigt så allvarliga men vi bestämde i alla fall en del viktiga saker. Vad märks vartefter på bloggen säkert.

Roger blev rejält trött efter middagen och lämnade stugan rätt tidigt och gick upp till husvagnen och sov. När han vaknade hade han tänkt komma ner men upptäckte då att Lollo hade kommit upp hon också.
Har ju några surfplattor och vi konstaterade att varken Nina eller Daniel hade någon så jag bestämde mej för att de fick en varsin å jag kan ju lova att de blev glada när de fick reda på det av sin mamma.

När huset var tomt på folk så gick jag ner till poolen för att kolla hur lamporna lyste. Å det var nästan magiskt där nere. Dimman låg tät över mossen nedanför pooltrallen. Lamporna lyste fint.

Månen lyste vackert igenom dimman. Å även om jag kanske inte från början trodde att det skulle bli så bra vi poolen i år så blev det klart vatten och faktiskt riktigt mysigt till slut.

Nu lyste inte de två strålkastarna till poolen upp hela så jag beställde ytterligare en liten så förhoppningsvis nästa vecka kan det vara upplyst helt. Men klart är att jag är jäkla nöjd i alla fall.

I mors var det så dax. Efter några få timmars sömn så gick jag upp och Roger och Lollo hade redan börjat förbereda för hemfärden och efter någon timma så rullade de båda bilarna ut från gården. Hoppas ju att de snart kommer ner och hälsar på igen.

Micke och Rebecca med lilla Hugo tog deras fyrhjuling för att kolla läget om det fanns några kantareller i skogen en bit bort.

Å jag visste ju var de åkt så jag körde efter en stund bort dit också. Mycket småsly var det och det var inte helt problemfritt att ta sig fram på ett par ställen men det löste sig i alla fall.

På jakt efter skogens guld. Men det blev riktigt dåligt resultat kunde vi konstatera när vi kom åter till stugan. De fick väl kanske så det räcker till ett par kantarellmackor.

Den här bilden tog jag på färden och rakt fram sticker masten vid stugan upp så någon risk att tappa bort sig fanns ju inte å det skulle jag ju inte göra även om inte masten stog där.

En kopp kaffe på grannens altan medan jag jobbade fick jag också vid hemkomsten. Vädret var ju faktiskt riktigt bra fast man hade lovat betydligt sämre väder från början.

På eftermiddagen kom en kaffegäst och vi passade även på att bada i poolen och lilla Hugo var ju med ner också då han ville svalka av sig. Hugo var ju först i och jag ser ut som om jag kliver ner i ett kylskåp men faktum var att det var 25,6 grader i poolen men på mitt utseende ser det mer ut om jag trodde det var ett par plusgrader bara :)
När kaffegästen åkt så fortsatte jag med städningen som jag påbörjat innan och bytte sängkläder. När så det var klart så for jag in till Vilbergen och handlade lite innan jag återvände till stugan.

Å då var det bara att gå över till grannen som bjöd på en riktigt utsökt middag. Kronhjortsryggbiff, sallad, pepparsås och potatis med morötter i ugn. Å därefter fick vi även efterrätt.  Nu är det tyst i stugan. Jobbar förstås som vanligt och på morgonen ska jag ringa Swebad så får vi se om de kan hitta felet i bubbelbadet. Men tyvärr är jag inte helt säker på det. Nu ska jag i alla fall fortsätta jobba. Har ju sex timmar kvar innan man får krama kudden ett par timmar.

Kommentarer inaktiverade för more...

En rörig och tröttsam dag

by on jul.08, 2017, under Allmänt skrivande

Dagen har både varig rörig och även tröttsam. Ett mail där jag ombads att köra 2 timmar längre alltså ett pass från 24 till 12.00 blir tufft. Men viking som man är så lovade jag att hålla ställningen även om jag nu tvingas sova någon timmar framåt morgonen vilket acepterades.
Bubbelbadet kom igång men efter några timmar lade det av igen och samma fel uppstod så nu får vi väl vänta till nästa vecka på att forsätta felsöka vad som är fel i badet.  Pooltemperaturen var dock rätt hygglig idag och termometern visade som mest 24.9 grader.
Framåt eftermiddagen så kom även min gäst tillbaka till gården men hon förstod nog att jag helt enkelt orkade inte att var så trevlig som jag borde vara.  Tänkte ju gå och läga mej men strax efter så rullade något in på gården.

Det var ju familjen Qvist från Västmanland som kikade in på hemvägen på väg från Skåne. Å visst var det riktigt trevligt att träffa dom Även om jag nu fick sympati för killen som beklagade sig för att han hade en taskig dator hemma och var som Kevin en stor spelnörd. Men förhoppningvis så kommer föräldrarna på en bra tanke på att ge honom en ”värstingsdator” till jul eller……

Kaffe och mycket prat blev det och Peter kunde ju inte dricka något då han fru INTE ville köra husvagnsekipaget hem till deras bostad.  Helt klart har han fostrat sin fru helt fel eller….
När vi tagit adjö och kramat om varandra så återgick vi till stugan och Lollo och Roger gick upp till stugan efter en stund.

Misstänker att Roger inte palla att dricka upp en hel flaska av denna ädla dryck som vi fick av Peter. Men jag klarade av det och fortsatte att jobba.  Sen gick jag ner till poolen mitt i natten.

Allt var mörkt tills jag tände lamporna jag köpt och grannen Rebecca kom ner och hjälpte mej å kolla vilket som blev bäst. Med två lampor blev det rätt bra men vi kosntaterade att vi behöver nog en lampa till då är all 100 % perfekt.
Nu fortsätter jag att jobba och tyvärr kan jag konstatera att jag har ju faktiskt hela 11 timmar kvar då klockan är 01.00  Hua mej :(   Va  har jag gett mej in på .   Givetvis  BKRSS :)
BRA KARL REDER SIG SJÄLV

Kommentarer inaktiverade för En rörig och tröttsam dag more...

En bild från mitt i natten

by on jul.07, 2017, under Allmänt skrivande


Klockan har nyligen passerat 00.30 och jag gick ner för att kolla vattennivån i poolen då jag fyllt på lite vatten ikväll. Nog såg det lite mysigt ut och där bland molnen försökte även månen tränga fram utan att riktigt lyckas.
Termometern i vattnet visar 22,5 grader och i luften uppe är det 12.9 grader. Knotten här nere har försvunnit sen några timmar tillbaka men de envisas med att återkomma om kvällarna och blir kvar några timmar.

Kommentarer inaktiverade för En bild från mitt i natten more...

Vackert och soligt väder i skogen

by on jul.06, 2017, under Allmänt skrivande

Idag vaknade jag upp efter bara några timmars sömn av att solen sken på en klarblå himmel. Min damgäst hade redan gått ut och satt på altan och drack kaffe. Dottern och barnbarnen hade också nyss vaknat till i sin husvagn.
Det tog ju inte så lång tid innan det var dax att ses nere vid poolen där det var varm och skönt fast inte så varmt i poolen. Men vad spelade det för roll. Nina och Daniel busade för fullt trots att det var knappt 23 grader i vattnet.

Lite senare på dagen kom så Kevins lillasyster Tindra på besök. Å hon gillade väl precis inte att det var så där kallt i poolen men doppade sig i alla fall. Men något längre bad blev det inte.

Blev lite lunch och de som var hungriga fick äta.  Efter maten så tog Kevin med Tindra på en sväng med fyrhjulingarna. Lite studsmatta och fotboll blev det också innan kvällen började närma sig och det var dax att skjutsa hem henne. Mitt besök lämnade även hon gården efter att ha varit här ett par dygn denna vecka. Å när Kevin och jag åkte och lämnade av Tindra passade jag på att hämta ut ett litet paket i kiosken också.

Det var ju minidrönaren som kom. Å den fick sättas på laddning en stund innan det var klart att testa den. Första flygturen blev ett fiasko och jag får nog lära mej lite hur man styr och kör den där lilla saken.  När vi var i stan så inhandlade vi även kvällsmaten som blev Pizza och några Kebabrullar.

Mina barnbarn Nina och Daniel tar tåget i morron bitti hem till Hallstahammar och sin pappa då de ska se Powermeaten i Västerås i helgen. Lite senare på eftermiddagen kommer min dotters sambo ner då han börjar sin semester då. Å han ska ju dra hem husvagnen då dottern inte får dra den med sin bil.

När kvällen kom så gick jag ut och körde några varv med barnbarnen och här är det Daniel som kör sist på Kevins fyrhjuling medan Nina sitter där bak på min fyrhjuling med mej som förare.

Då inte Daniel ville åka mer så fick Nina köra Kevins fyrhjuling själv och jag körde min. Det blev ju lite längre sväng på kvällen då jag var med så vi var nere vid Ensjön och även uppe vid Evalund och vände.
Nu är det som vanligt arbetsnatt och det återstår att se hur den blir.  Jag var i alla fall nyss ute och syndade lite. Jag hade ju lovat att Hugo skulle få vattna blommorna i morn men då jag ändå skulle fylla på vatten i poolen ikväll så beslöt jag mig även för att fara runt och vattna växterna runt dammen och passade på att ta de vid poolen också. Men han får väl vattna blommorna på framsidan i morn och hoppas han nöjer sig med det.
Ska även passa på att byta sängkläder i gästrummet och tvätta upp dom i natt. Så har man det gjort i fall man skulle få besök som behöver övernatta så är ju det klart.

Kommentarer inaktiverade för Vackert och soligt väder i skogen more...

Dagarna rullar på i skogen

by on jul.05, 2017, under Allmänt skrivande

Den där sommaren år 2017 har varit. Vilka få dagar den var kommer jag inte ihåg men har insett att sommaren trots allt är förbi. Å då skämtar jag inte. Visst kommer vi säkert att få varmt och soligt någon enstaka dag framöver också men den ”riktiga sommaren” som så många väntat på så länge kom aldrig riktigt. Våra Bigaråträd blommade men den där värmen kom inte och inte heller kom det några bigarårer på träden. 5 krusbär var allt som kom på vår krusbärsbuske också. Men sånt är livet och det är bara att konstatera att något gör så att jorden kommer i rubbning och årstiderna försvinner. Vi hade ju inte ens någon riktig vinter.  Å enligt mig så beror det på alla provsprängningar, flygutsläpp i luften. Andra anser att jag är en del av orsaken som äter så jäkla mycket nötkött. Men jag har tagit reda på att kossorna fiser inte alls lika mycket som flygplanen släpper ut och dessutom så försvinner kossornas fisar betydligt fortare än det flygplanen släpper ut.

Häromdagen så fick vi besök i stugan och både Kevin och jag blev bjudna på en riktigt god räkmacka var. Å det var ju ett tag sedan jag gjorde räkmackor kunde jag konstatera.
Även en person som har svårt att uppföra sig när andra personer är här hörde av sig och ville komma ut och bada. Men jag fick tyvärr lämna svaret att så länge man inte kan uppföra sig mot andra gäster så går det inte bra att besöka stugan i skogen. Å dessutom är det ju tråkigt att vederbörande enbart hör av sig när det är varmt å vackert å när det kanske är hungrigt i magen och man är hungrig.
Våra fyrhjulingar hjälpte mej Micke med att köra in till Salles straxt innan midsommar å för ett par dagar sedan så följde barnbarnet Daniel med och hämtade hem dom igen. Det blev ju ett par vändor eftersom vi bara fick plats med en fyrhjuling på släpet.

Här kör grannen Rebecca iväg och inklämd mellan mitt barnbarn Nina sitter lilla Hugo och jag undrar vad han tycker om den där färden. Men Rebecca visade och berättade hur man körde och så vidare. Så efter ett par varv så fick Nina köra fyrhjulingen själv. Visserligen så var väl antingen farten för hög eller också glömde hon att vrida på styret för jag fick åka bort med bilen och hjälpa henne ut ur skogen där hon hade hamnat med den av ”någon” anledning. Men ingen gjorde sig ju illa så det var ju ingen fara.

När Rebecca körde själv med lilla Hugo på vägen så sken ju Hugo som en sol förstås. Å även om det dammar så gick det ju inte så fort.

Även Daniel körde ju på fyrhjulingarna men han har ju lite erfarenhet av sin moppe så han fick äran att köra min fyrhjuling på vägen. Å det var ju inga problem.

Att vattna blommorna är ju viktigt och att mata hundarna är viktigt. Så den uppgiften sköter numera den lille Gårdskillen Hugo. Å han påtalar i god tid att han vill mata hundarna och vattna blommorna.

Nina och Daniel tog ett skönt bad i bubbelbadet häromkvällen å njöt riktigt länge där nere till ljudet av musiken från Daniels mobil men med min booster. Vi övriga satt i stugan och fikade och pratade en hel del.

Efter dom så gick grannen Rebecca ner men efter en stund så gick hon upp då värmaren slutade att fungera. Å hur jag än försökte så gick proppen i proppskåpet. Så en kontakt med Swedbad så har jag blivit lovad att de ska kika ut här så snabbt som möjligt och felsöka problemet. Vad som hänt är oklart men jag tror det handlar om något relä i en av lådorna som styr värmaren.

Å idag var det ju dax igen för badtemperaturerna men solen sken ute och det var varmt och gott på förmiddagen. Några låg och solade på pooldäcket medans jag nöjde mig med att sitta under parasollet och jobba och ringa runt.

Även grannen Rebecca hade ju lite fotoredigeringar att göra så hon kom också ner och satt och jobbade under parasollet. Fast framåt middagen så fick vi allt flytta in oss för då mörknade det på himlen trots att någon sa att det skulle bli vackert hela dagen.
Lite senare så kom regnet, haglet och även åskan. Men det gick snabbt över och nu lovar de ju vackert väder under torsdagen. Å det återstår att se om vi kan vara där nere vid poolen. Å kanske om jag har tur kommer han från Swedbad och fixar till bubbelbadet.

Kommentarer inaktiverade för Dagarna rullar på i skogen more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.