Archive for juni, 2017

Regn och ruskväder utanför stugan

by on jun.30, 2017, under Allmänt skrivande

Idag regnar det rejält för första gången på länge. Har ju regnat större delen av dagen och när klockan är fyra nu på eftermiddagen har vi i alla fall fått 10 mm. Men det är ju bra för grundvattennivån även om det kanske inte är lika roligt för de som besöker Bråvallafestivalen som pågår nu torsdag- lördag.

Häromdagen så gick jag ner och satte mej vid poolen och jobbade och tog en liten Whiskey. Det var nog årets första Wirre nere vid pooldäcket. Gick att sitta där en stund innan knotten vakna till liv när solen var på väg ner och anföll mej. Då var det dags att fly upp till stugan igen.

Men innan dess så fick jag syn på dessa tre rävar ute på fältet. Letandes efter föda. Det är nog mamman och två rävungarn för rävungarna har vi ju sett tidigare här busa på fältet. Inte så bra bild kanske men de syns ju trots allt.

Även några tranor dök upp häromkvällen på andra sidan fältet. Grannen Rebecca hade sett ytterligare en trana som var där tidigare men jag fick nöja mig med att se tre i alla fall.

Å i går kom räven tillbaka igen och letade efter mat och gick där och kikade.  Mellan varven försvann den in i det höga gräset och rätt som det var hörde vi något.

Ut från gräset kommer den med något som den lyckats fånga och springer raskt mot platsen där de har sitt gryt.

Bara en kort stund senare kommer denna Råbock fram från skogen bakom baracken som jag har som förråd. Vaksamt går den fram och äter en stund innan den känner något och återvänder sakta tillbaka in i skogen igen.
Ja för övrigt har det väl hänt lite både arbetsmässigt och privat. Skulle ju igentligen bort på fest bortåt Mogata till i morgon men har hoppat av. Dels då fotografen i stan har svårt att ta sig fram då han bor nära Bråvalla och så kommer min dotter med familj hit med husvagnen å så får faktiskt jag besök också. Sen från i natt så ska vi ju börja med lite längre bevakning och uppdatera en kunds webbsida å klart man hoppas det går bra och att jag hann att lära mej det jag borde. Sista chansen för att lära är ju i värsta fall i morgon på dagen. Men det ska nog lösa sig. Nu ska ja sätta fart å fixa till mitt blomsterrum lite som har varit lite oreda i några dagar å sen en sväng ner till poolen och se hur många grader det är där och även hur vatten nivån är.
Önskar som vanligt mina besökare en riktigt skön helg och glöm inte att ta hand om varandra. Man vet aldrig när det är sista gången.

Kommentarer inaktiverade för Regn och ruskväder utanför stugan more...

Mysteriet med det försvunna vattnet

by on jun.27, 2017, under Allmänt skrivande


Gick ner till lusthuset och bubbelbadet ikväll för att kolla läget vilket jag brukar göra mellan varven. När jag lyfte på locket upptäcker jag till min förskräckelse att halva bubbelbadet bara har vatten.  Visserligen har jag en liten läcka på en packning av en av pumparna men det är endast någon liter som rinner ut per dygn. Tog bort väggarna och undersökte om det var rejält blött under men inte det heller.
Vad kan man mer göra än att fylla upp det med vatten igen. Å så gjorde jag och så slog jag igång värmen och allt som slår av automatiskt om vattennivån blir för låg. När klockan var två i natt så gick jag ner och kikade. Värmen hade stigit till 34 grader och vattennivån var som den skulle. Men funderar fortfarande på var läckte det vatten och framför allt så jäkla mycket. Något svar lär jag väl inte få på den frågan och för säkerhets skull ska jag kila ner innan jag kramar kudden på morgonen för att se att vattnet ”finns kvar”
Vattna blommorna ville ju Hugo göra idag på tisdagen och han hoppades ju att det inte skulle regna något för då behövs det ju inte vattnas. Men utanför stugan står regnet som spön i backen just nu men vem vet. Hugo kanske har tur att det inte kommer så många mm utan han kan få vattna ändå min lilla Trädgårdsmästare och djurskötare för det är ju han som kommer in på kvällen så glad när det är dax att ge våra vovvar kvällsmat.

Kommentarer inaktiverade för Mysteriet med det försvunna vattnet more...

Kramar kan bli dyra

by on jun.26, 2017, under Allmänt skrivande

Träffa ju många gamla bekanta borta vid Kårtorps festplats igår. Många kramar blev det å det fanns väl ett par som ville kramas lite extra.  Men hade jag inte fått några kramar så hade jag också säkert sluppit att åka till Mediamarkt idag på söndagen och spendera drygt 1100 kronor.

Vid någon av alla kramar så lyckades jag tappa min nyinköpta Bluetooth. Hade väl haft den ett par månader kanske. I förmiddags när det var tomt på folk så åkte jag bort för kanske fanns det en chans att den trillat rätt och låg nära där jag stod vid dansbanan.  Men sökandet var resultatlöst och det slutade alltså att jag fick rulla ner till Mediamarkt och införskaffa en ny.
Om kramarna var värda 1100 kronor får ni själva fundera på :)
Annars har det som vanligt bara varit lite pyssel i stugan, pappersarbete och annat arbete. Å nu är det nattpass som gäller men ska nog försöka vara ledig en eller ett par nätter denna vecka också. Hade något på gång i morron men har redan glömt vad det var så förhoppningsvis är det väl inget viktigt.

Kommentarer inaktiverade för Kramar kan bli dyra more...

En kväll vid Kårtorps festplats

by on jun.25, 2017, under Allmänt skrivande

Redan igår snackades det om att det var fest vid Kårtorps festplats på midsommardagskvällen. Å jag hade väl funderingar att åka dit. Men först blev det ju att jobba lite å lite annat pyssel. Men vid 21-tiden rullade jag i alla fall iväg.

Å nog träffade jag en hel del kända ansikten som jag pratade med och flera försökte allt få upp mej på dansbanan men jag ”höll” på mej och stod stadigt kvar nedanför istället. De här pinglorna är ju Luddes mamma och hans faster som givetvis log stort på bilden.

På scenen sjöng och spelade Lalles Bodega och faktum var att musiken var riktigt bra och nog var det mycket folk på festplatsen också. Flera hundra men exakt hur många vet jag inte.
En hel del annat folk träffade jag ju också å det är ju tur att jag väljer vad som ska dokumenteras för mycket fick man ju höra när man var där :)  Trevligt var det i alla fall. Vid midnatt bestämde jag mej dock att åka hem och när jag kom ut på Kårtorpsvägen stod där en rätt onykter dam som jag känt i många år. Vinglande förklarade hon att hon skulle ringa efter taxi för hon skulle ju hem till Vilbergen. Det var ju inte så många km så hon fick kliva in i bilen å jag körde hem henne. När jag berättade att det är väl här du bor så sa hon nää nästa hus men sån tur var så kände jag igen stället så jag pekade och hörde henne säga Ojdå det var visst här  :)
Hemma i stugan så undrade ju förstås Kevin vad jag gjort eftersom jag var borta i flera timmar en kväll för ovanlighetens skull. Men var nöjd med svaret han fick. Satte mej och jobbade men funderade en stund å så skrev jag ett pm till en på festplatsen å som förstås blev tacksam och glad att hennes syster skulle komma hem ordentligt då hon inte var riktigt nykter och dessutom hade tänkt att cykla in till Klockaretorpet. Så straxt efter ett satte jag på cykelstället på bilen och körde bort till Öbonäs  och Luddes hus. Där lastades cykeln på och transporten utfördes snabbt.  Hemma i stugan blev det att inta en ny mugg kaffe. Natten är ju lång och en timmas sömn ikväll och bara fyra på morgonen är ju inte så värst mycket men det där med sova är  nog rätt överskattat. Å jag kan ju fundera och le åt allt jag hörde viskas och berättas i mitt öra under kvällen.

Kommentarer inaktiverade för En kväll vid Kårtorps festplats more...

Midsommaren 2017 är över

by on jun.23, 2017, under Allmänt skrivande

Midsommarafton 2017 är över och trots att de flesta vädertjänster hade lovat regn över hela landet även under dagen så klarade vi oss ifrån regnet ända till klockan var nästan halv åtta på kvällen.
Men efter nattpasset i alla fall så vaknade jag upp och bestämde mej för att åka över till festplatsen i Kårtorp en stund på eftermiddagen. Kevin hade bestämt sig för att stanna kvar hemma i stugan.

Jag kom dit lagom som familjen i grannstugan kom dit också. Jag hade ju dock varit inne i stan en snabbis innan jag åkte till Kårtorp.

På festplatsen var det faktiskt riktigt mycket folk och på bilden syns ju bara de som dansar runt midsommarstången och det är ju trots allt inte hälften av alla som var där.

Lite trevliga damer träffade man ju också här som de här två. Det var ju damen från Lövdalens handelsträdgård och så Kevins klasskamrat Luddes mamma. Jo då det fanns fler på plats som jag hälsade på och pratade en stund med innan jag gick vidare. En kopp kaffe blev det i alla fall där borta men några lotter köpte jag dock inte.

Här är det Anton och hans pappa från Lövdalens handelsträdgård som i vanlig ordning höll i en del av transporterna ner till festplatsen från området. Å om någon undrar vad Anton i första Grålletraktorn kikar på så är det faktiskt Luddes pappa som var lite extra lat och som inte fick plats på andra vagnen men som ändå ville ha skjuts. Å då blev det en obekväm plats.
Hemma i stugan fortsatte jag att jobba en stund och Kevin smakade på lite jordgubbar som jag hade köpt med mej hem under gårdagen. Lite senare så skrev Rebecca att vi var välkomna in.

Vi blev bjudna på god grillad mat med sallad midsommaraftonen till ära. Å vi kunde även sitta utomhus och äta och det smakade riktigt gott. Kevin ville ju som vanligt inte vara med på bild så han slapp.

Här avhandlas det viktiga samtal mellan Hugo och mej. Bland annat att hans favorit Lollo alltså en av mina döttrar ska komma ner om någon vecka hit å likaso diskuterades det ju när han skulle få vattna mina blommor och om han fick komma in i morn bitti och mata hundarna. Klart han fick grönt ljus på samtliga punkter fast på morgonen blir det nog inte då jag ska sova en stund efter nattpasset. Precis när vi hade ätit färdigt och Hugo och jag hade pratat klar så började det dugga och vi flyttade in oss i deras stuga för en kopp kaffe innan det var dax för mej att kila in och jobba vidare.
Lyckades få drygt en timmas vila innan midnatt å jag var ju en aning seg när jag vaknade till förstås men efter en mugg kaffe hade jag piggnat till och nu ska nog de resterande timmarna gå utan problem också.
Å på midsommardagen kan det ju bli riktigt körigt. Ja förutom att jag ska jobba så snackas det ju om Skälläng också på eftermiddagen. Är ju visserligen fyra mil men var ju mycket där förr och jag får väl se om jag hakar på en stund på eftermiddagen. Var några som tyckte jag skulle komma till Kårtorps festplats i morn kväll också då Lalles Bodega är där och spelar. Men vi får väl se. Det som kan avgöra det hela är ju faktiskt vädret och sedan det började regna vid halv åtta har vi inte haft något uppehåll och nu har ju klockan precis passerat midnatt.

Kommentarer inaktiverade för Midsommaren 2017 är över more...

Så närmar sig Midsommarafton

by on jun.22, 2017, under Allmänt skrivande

Så närmar sig Midsommarafton och enligt vädertjänsten så lär det ju komma en massa regn men det vet man ju inte förrän man vaknar upp den dagen för de har ju haft fel tidigare. Å här i stugan blir det ju inte något midsommarfirande i alla fall. Möjligen blir det en sväng till Kårtorps festplats men allt beror på vädret.

I tisdags så beslutade i alla fall Riksdagen att från den 1 Augusti ska inte de så kallade drönarna omfattas av kameraövervakningslagen och då blir det alltså grönt ljus igen att flyga kommersiellt. Jag hann ju trots allt tjäna ihop vad den kostade förra året innan förbudet kom men nu kom ju nya tillstådsavgiften samt även försäkringen för ett år igen då jag faktiskt köpte drönaren på själva midsommarafton förra året.

Grannen Rebecca ringde över och sa att rävungar fanns och lekte straxt nedanför stugan. Jag hämtade kameran i bilen och gick fram till tomtgränsen och kikade ner över fältet. Jo då där fanns det två stycken busiga rävungar som visserligen hade växt och var rätt stora.

Efter en stund satte båda fart och sprang mot mossen till. Å nu misstänker jag att de kanske bor i grytet som finns borta vid Ekbacken men har ju även ett annat ställe som jag ska kolla på också.

Var ju tvungen å testa drönaren förstås då den har stått å blivit nästan dammig i skåpet. Passade på att ta denna bild där Trollet i skogen bor. Å visst är det vackert å även jag själv kom med på bilden där jag står och styr drönaren från pooldäcket.

Igår på förmiddagen kom Micke och Roger med släpet och hämtade båda fyrhjulingarna som det äntligen ska bli lite ordning på. Så nu blev de nertransporterade till Salles för reparation. En stor plyfaskiva fanns med också och lades på plats här hemma över sommaren då byte av några trallbrädor sker först i höst. Å efter lite pysslande så ser det ut så här på altan utanför sovrummet och matrummet förstås.


Även igår tog jag fram drönaren och luftade den en stund när en av Lelles anställda höll på och plöjde på fältet. Fiskmåsarna brydde sig dock inte om drönaren utan var mer intresserade om det kom upp något ur jorden efter traktorn.


På tillbakaresan steg den upp lite och jag tog en bild. Nedanför skogen hos oss och bara ett hundratal meter bort ligger den stora Vagnsmossen och nog ser det vackert ut.

Lite senare så kom lilla grannkillen Hugo över. Jag hade ju lovat honom att han skulle få hjälpa mej att vattna blommorna med slangen idag och även ge hundarna mat. Å han gillade väl kanske inte precis att bli blöt men det gick ju hur bra som helst och lagom när vi var klara med alla växter så hörde vi en motorcykel komma åkandes på vägen.

Det var cheriffen från Skvättan som kom och hälsade på och inspekterade min poolvärmare. Han hade ju satt igång sin pool igår och funderar kanske på att skaffa något liknande som jag har. En kopp kaffe blev han förstås bjuden på och efter en stunds snack om gamla tider tog han motorcykeln och återvände upp till sin gård.

Själv fortsatte jag lite att fixa på altan och vid 23-tiden så ser det ju ut så här när även de små lamporna kom på plats och igång. Känner mej riktigt nöjd. Ska eventuellt fixa några små grejer till på Rusta i morgon men allt beror på när jag vaknar efter nattpasset och så hur mycket det är att göra vad gäller jobbet. Risken finns att det blir en riktigt djävla körig kväll då jag tror att många reser iväg på sitt semesterfirande redan i morn efter jobben men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Så närmar sig Midsommarafton more...

Är jag klar nu ?

by on jun.19, 2017, under Allmänt skrivande

Är jag klart nu med trådgården. Jo faktum är att jag tror det och det ser faktiskt ut som jag är det också. Idag var jag dock borta vid Lövdalens Handelsträdgård en sväng igen och hämtade några till växter som skulle bytas ut mot de slokande penseerna i lådorna utanför fönstren.
Lilla grannkillen Hugo ville ju åka med mej förstås och tjatade hela tilden om att han skulle plantera blommorna sen hemma på gården. Å lite fick han ju allt vara med å göra.

Å när kvällen kom ser det ut så här på vår framsida av stugan. Riktigt snyggt om jag får säga det själv.

Vid vår ytterdörr står den lilla trädgårdstomten och hälsar eventuella besökare välkomna.  En större blomkruka med några växter finns förstås också där.

På eftermiddagen kom grannarna ner å lilla Hugo gillar att bada i det nu varma vattnet. 26.6 grader visade pooltermometern idag och jag vill ju ha upp värmen någon grad till innan jag är riktigt nöjd.

Efter det så gick de in och åt och även Kevin och jag käkade men vi var lite lata idag så det blev färdiggrillad kyckling, revbensspjäll samt pomme. Å efter det kom lilla Trädgårdsmästaren Hugo och hjälpte till att plantera de små tomatplantorna som stått i fönstret inomhus. Lite sent att plantera ut dom men vi gör i alla fall ett försök.

Innan han kom ut hade jag hunnit byta ut penseerna till andra vackra blommor utanför fönstren och även de blev riktigt bra. Nu är det enbart altan utanför matrummet som ska fixas men jag måste ha tag i en byggplyfaskiva innan då jag måste fixa till en provisorisk grej som funkar över sommaren. Så vem vet. kanske även det blir klart innan midsommar.
Nu är det arbetsnatt som gäller men i morn natt har jag sett till så jag är ledig igen.

Kommentarer inaktiverade för Är jag klar nu ? more...

Lite fler blommor att vattna

by on jun.18, 2017, under Allmänt skrivande

Efter några timmars sömn på förmiddagen så var det åter dax att stiga upp och försöka göra någon nytta. Igentligen skulle Cassandra och Saban ha kommit ut men de tyckte att det blåste lite väl mycket  så de hoppade över besöket idag.

Så jag åkte bort till Lövdalen och hämtade lite mer jord och förstås även mer växter. På hemvägen så stod det här fina rådjuret i kurvan precis innan man åker uppför backen till vår stuga.
Hemma fixade jag maten samtidigt som jag jobbade och efter att vi hade ätit så beslöt jag mig trots allt för att gå ut och göra lite nytta. Det var ju inte mörkt ännu.

Jag hade tidigare på dagen dragit bort markväven med allt ogräs och så lade jag tillbaka väven och fyllde på med ny jord. Sen petade jag faktiskt ner de blålila små växterna som nästan såg ut att dö. Ett antal liter vatten och så hoppas vi att de har piggnat till i morgon bitti.

Liljorna blommar så vackert och faktum är att det första skottet som var betydligt mindre fick ja säkert för kanske 25 år sedan av Mona och Vessla som då bodde i Kårtorp om somrarna men numera bor i Öbonäs året om.

Jag hann till och med plantera ner växterna som jag införskaffade idag och som ska stå i krukorna på framsidan. Men jag kom på redan på kvällen att jag ska allt byta ut penseerna i morron och sätta dit lite snyggare blommor. Vatten fick alla växterna ute i alla fall och även växterna inne. Några har tyvärr vissnat och dött men jag ska väl ta itu med insidan på huset i mitten av veckan.

Tog med mig en burk och gick ner till pooltrallen och satte mej en stund. Njöt av kvällen och passade även på att bada lite. Termometern idag har ju visat på 26,6 grader så nu är det inte långt kvar till 28 då den slår av. Lite senare på kvällen kilade även Kevin ner och han tog med sig hundarna som sällskap som stod och kikade på medans deras lillhusse badade en stund.
Nu är han uppe i stugen igen och jag har en dryg timmar kvar att jobba men sen ska jag faktiskt sova för jag är ju ledig i natt.
Å i morron ska ju lilla grannkillen Hugo få hjälpa mej att sätta ner alla tomatplantor som står här inne i de små drivhusen fortfarande. Å vattna det gillar han ju och det finns nog en hel del som bör vattnas i morron också.

1 Comment more...

Smakar det gott ihop

by on jun.18, 2017, under Allmänt skrivande

Sitter och funderar på om det jag tillagade nyss passar ihop verkligen. Det var ju inte jag som skulle ha det utan han som ville ha något i magen innan han går och lägger sig.

Om jag hade varit hungrig så hade jag nog valt oxfile och ris eller oxfile och potatissallad. Men att välja Pasta och oxfile det hade jag absolut inte gjort. Ska bli kul att höra om han gillade det när han har ätit klart. Å det är nog knappast normalt att äta det halv tre på natten. Men vem fan har sagt att vi är normala här ute i skogen då :)
I vilket fall så njuter jag, men inte av någon mat utan av allt fågelkvitter som börjar höras utanför stugan nu då jag sitter vid mitt skrivbord med altandörren helt öppen. Å det är ju faktiskt 15 grader varmt ute och idag lär vi nog nå upp till de där 28 graderna i poolen som vi eftersträvar men jag fick allt hälla i lite kloor i poolen tidigare ikväll så det blir i alla fall inget nattdopp för Kevin innan han kryper i säng. Natten som var spelade han ju länge eftersom det är sommarlov och vid halv fem smet han ner och simmade lite i bassängen innan han kröp ner under täcket.

1 Comment more...

Sommarvärmen och folk i poolen

by on jun.17, 2017, under Allmänt skrivande

Idag strålade solen från en klarblå himmel och värmen infann sig också vid stugan i skogen. Efter några timmars sömn efter nattpasset var det så dax att kliva upp.  Straxt efter plingade det till och det var min dotter Elisabeth som undrade om de kunde komma ut en sväng.

Efter bara en stund så hade ungarna sprungit ner till poolen och hamnat i vattnet. Även grannarna fanns där med lilla Hugo och det var ju faktiskt riktigt skönt.

Å den här temperaturen duger ju gott i poolen 26.3 grader. Fast vi fortsätter värma till 28 grader men sen får den slå av och hålla sig där.

Barnbaret Samantha och Nathalie med sin kille ville ju förstås även testa bubbelbadet och det gjorde de ju en stund till de upptäckte en Geting å då ville helt plötsligt hela gänget gå därifrån. Jag såg till att getingarna försvann förhoppningsvis för gott men man kan aldrig veta.
Jag böjd på Ryggbiff och pomme med Beasås och alla tyckte det smakade bra och efter det blev det kaffe innan Vikbolandsfolket lämnade gården och återvände hem. Jag började vattna blommorna vid poolstaketet när jag plötsligt hörde något kommande på vägen.

Det var Kevins kompisar Marcus, Malin och Tindra som kom på ett kort besök. Nu är det ju lättare att komma hit när det bara är att ta sin moppe och fara iväg också. Själv återgick jag till min vattning men fick straxt efter hjälpa av gårdens lilla Trädgårdsmästare som både gillar att vattna, plantera blomor och mata hundarna.

Hans mamma var med som fyllde upp en hink med vatten så han kunde vattna på så allt blev gjort noga. Sen följde han med mej upp till vår stuga och såg förstås till att hundarna fick sin kvällsmat också.

Lite senare hamnade även Kevin i poolen en stund och hundarna fick också följa med in på poolområdet men de fick allt inte bada.  Nedanför på fältet kom en räv springande och försvann snabbt in mot mossen.
Själv gick jag upp och fortsatte jobba förstås men måste väl snart lägga mej ett par timmar då jag även jobbar denna natt.

Kommentarer inaktiverade för Sommarvärmen och folk i poolen more...

Sommarlovet är här

by on jun.15, 2017, under Allmänt skrivande

Sommarlovet är här, i alla fall för Kevin och många andra elever. Efter några få timmars sömn så råkade jag ändå slå ihjäl väckningssignalen så vi försov oss men vaknade turligt nog av en signal på FB messenger. Slog upp mina ögon och konstaterade att klockan hade passerat nio redan.

Men vi hann ju in till tio och där träffade han på sin kompis Ludde. Å någon bild där Kevin kikar in i kameran är ju inte det lättaste att få. Men han kom ju i alla fall med på bild när han står och pratar  lite innan avslutningen börjar.

Efter avslutningen så var det som vanligt betygsutdelning vid det vanliga trädet på skolgården. Här får Ludde en kram av deras fröken och Kevin väntar på sin tur att gå fram och få betyget.

Å jo då fröken kramade även honom och även hans magister och här har han fått sitt kuvert med sitt betyg i. Nog hade han bättrat på flera ämnen under det här läsåret men han var väl lite besviken på att han inte fått det han önskade i ett visst ämne.

När vi åkte därifrån så styrde vi till Dillqvist och hämtade vår smörgåstårta. En riktigt stor var det med handskalade räkor. Å jäklar vad god den var också. Även Rebecca och Jennie från grannstugan kikade in en stund och fick givetvis smaka. Å det blev ju över så det räcker som en stadig frukost i morn bitti också.

Lilla Hugo tycker dock inte om smörgåstårta så han föredrog att ligga å gosa med Tussen på golvet som nyss kommit in efter att ha lekt jordfräs med nosen i trädgården. Å trädgården ja. Jag hann faktiskt klippa större delen av gräsmattan med handjagaren idag, Dammsuga gjorde jag också framåt kvällen eftersom vi drog in så mycket av det nyklippta gräset i stugan.

Å idag var det alltså dax för det riktiga premiärbadandet vilket innebär att man kunde simma runt en stund utan att frysa. Värmaren gör susen och idag var toppnoteringen 24,9 grader. Nu är det inte många grader kvar tills vi är uppe i den temperatur som vi bestämt :)   28 grader alltså eller kanske vi nöjer oss med 27 vi får se hur det känns för varje grad som går upp nu.

Igår hördes faktiskt åskan för första gången rejält i närheten. Den här skärmdumpen tog jag dock lite tidigare när det var på väg in över vårt område.

Det här vackra fotot tog jag någon timma innan och de här växer nere på platsen där växthusen en gång stod hos grannen. Å nog är Lupiner vackra trots att många kallar det ogräs.

På vägen in till stan då så såg jag vad som var i antågande. Åskan som kom och så regnet förstås.  Men sån tur så var det alltså vackert väder på Kevins skolavslutning när han gick ut årskurs åtta.
I morgon ska jag försöka fixa till rabatten runt dammen och om vädret tillåter så ska jag även klippa gräsmattan på uppsidan av gården. Det är ju inte så mycket å går rätt fort. Men nu har klockan närmat sig midnatt och nu ska jag uppdatera ett par tidningar i Västerbotten.

Kommentarer inaktiverade för Sommarlovet är här more...

Det blev ju lite justeringar idag

by on jun.14, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Det blev ju lite justeringar idag nere vid pooltrallen trots allt. Alla lamporna som satt där nere byttes ut till nya och en slinga kom även upp under parasollet. Men förbannat bra blev det så nu väntar jag bara på sommarvärmen och …..   så kan man va nöjd sen.

Kommentarer inaktiverade för Det blev ju lite justeringar idag more...

Äntligen är allt klart där nere

by on jun.12, 2017, under Allmänt skrivande


Nu äntligen är allt klart vid poolen. Den är ren temperaturen går upp för varje dag, blommor och buskar på plats och annat skräp borttaget. Har ju fått stor hjälp av våran granne Rebecca med sin lilla Hugo som varit med och fixat där nere. Nu är det bara borden som ska torkas av men det gör jag först när jag väntar något besök för de ser ändå likadana ut i morgon annars.
I lusthuset ser det också bra ut och även där är vattnet varmt och gott.

När jag ar nere vid 18-tiden så visade pooltermometern dessa siffror och de lär ju inte sänkas nu när värmaren går för fullt.

Å här nere går säkert bra att ta en kopp kaffe eller ett glas Whiskey någon dag i sommar. Fast de senaste dagarna har det ju regnat och det behövs ju också. Gratis vattenbidrag för att både vattna växterna och höja poolen med några mm vatten varje gång.

Å upp på grantoppen sitter en liten fågel och kvittrar så vackert medans jag själv står och beundrar både utsikten och platsen där jag bor. Nog är det härligt med sommar.
Men för att reta upp mina besökare en aning då vill jag bara tala om att om 10 dagar så vänder det och vi går faktiskt tillbaka mot vintern. Det blir mörkare om både mornarna och kvällarna. Så tänk på det och njut av varje dag du stiger upp.

Utanför ingången till gården står den gamla mannen fortfarande spanande. Efter vad, ja det vet man aldrig men lite nya växter har det även kommit i den stora formen å har vi tur så stor de sig över sommaren om jag inte glömmer att vattna förstås. Å det kan man aldrig vara säker på.

Nu ska jag fortsätta att jobba och kanske jag ska rulla mot Göta Kanal och ta en vacker kvällsbild när en av kanalbåtarna kommer om någon timma.

Det är i alla fall ingen kö till solstolarna här nere ikväll :)

Kommentarer inaktiverade för Äntligen är allt klart där nere more...

Var faan har du varit

by on jun.11, 2017, under Allmänt skrivande

Ja det var den frågan jag fick när jag kom till Lövdalens handelsträdgård idag på eftermiddagen. Brukar ju vara där betydligt tidigare på våren och införskaffa växter men våren har ju inte varit som den borde och jag har ändå legat efter i allt. Men idag så .

Så när jag åkte därifrån så hade jag fyra säckar jord, två amplar i framsätet, fyra i baksätet och tre längst bak bland fotoutrustningen. Men det saknas fortfarande ett antal amplar men det får bli i morn.

Fina var dom och lastade ur dom för att lite senare gå ner med dom till pooltrallen. Men när jag kom ut var grannen redan igång med att påbörja transporten av växterna ner till pooltrallen.

Å där fortsatte hon med att hjälpa mej få ner det som skulle ner i krukorna. Hon var ju smart och hade tagit på sig plasthandskar medans jag använde tvål å vatten när jag kom in.

Även jag kom med på en bild i början av arbetet där nere. Lite vatten fyllde jag på också under eftermiddagen i poolen som faktiskt blev tät i breddavloppet där jag lagade det i våras.

Så det blir nog bra men ska ta ett par bilder i morgon när allt är klart och vem vet det kanske är lite bättre fotograferingsväder också ute då.

Varmare än så här blev det inte i poolen å under natten går det ju inte upp något då temperaturen ute sjunker. Men står den kvar på samma under natten så är ju risken stor att den halkar upp tre grader även under morgondagen. Jag har ju ställt in den så värmarn ska slå av automatiskt när vi får 28 grader i poolen. Det är väl lagom eller :) Vi har ju 39 i bubbelbadet i lusthuset. Får ju inte bli alltför stora skillnader när man springer emellan eller hur.

Kommentarer inaktiverade för Var faan har du varit more...

En bild i natten

by on jun.11, 2017, under Allmänt skrivande

Jag skulle ta en bild mitt i natten tänkte jag men det blev fler bilder när jag väl kom ner till pooltrallen vid midnatt.

Bilderna är tagna med någon minuts mellanrum och med en rätt lång slutartid vilket gör att bilderna blir något ljusare än vad ögat ser.

Dimman ligger tät över delar av Vagnsmossen. Mossen där det enligt en sägen körde en vagn lastad med guld genom isen då mossen en gång var en sjö. Vagnen har aldrig anträffats och frågan kvarstår. Var det guld på vagnen och sjönk den :)

Zoomar in månen och upptäcker att det ju faktiskt är fullmåne. Månen lyster brukar man ju säga men månen lyster ju faktiskt inget alls utan det är solens strålar som lyser upp månen som gör att den ser ut som den lyser.

Kommentarer inaktiverade för En bild i natten more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.