Archive for maj, 2017

Så kom det lite regn under dagen

by on maj.31, 2017, under Allmänt skrivande

Så kom det lite regn under dagen. Nu vet jag inte hur många mm det rörde sig om men några få mm blev det nog i alla fall. Nu mot kvällningen har det börjat spricka upp på himlen så risken för något mer regn idag är nog väldigt liten.
På middagen åkte Kevin och jag in till Skatteverket då vi skulle fixa ett id-kort till honom. Å dit kom ju även Kevins pappa då han var tvungen att vara med och intyga att det var Kevin. Det blev några ord mellan dom och det gladde mej att de träffades med leenden och pratade lite.
Tyvärr så konstaterade Skatteverket att det kunde ta upp till fyra veckor innan han skulle få id-kortet då företaget som levererar dom hade haft problem med en maskin och låg efter i produktionen.
Hemma igen i stugan så tränade Kevin på körkortsprovet och jag fortsatte att jobba förstås. Fick igenom det jag ville med en kund som gör att vi ska göra ytterligare uppdateringar under några morgontimmar varje helg. Likaså fick vi klartecken på badtemperaturerna i år igen och jag vet inte hur många år jag har hållit på att kolla badtemparna runt om i landet.

Lupinerna ute på tomten har börjat blomma och det är ju trots allt bara runt tre veckor kvar till Midsommar sen hör å häpna så vänder det åter mot vintern och mörkare tider :)

De små fågelungarna i boet i boden mår bra och även det femte ägget kläcktes så där ligger nu fem små fågelungar och är ständigt hungriga. Polen ser fortfarande skaplig ut men värmen är ju inte något man jublar åt precis. Kikade ikväll och då dags samt nattemperaturerna gått ner så har även pooltempen sjunkit så nu är det bara 17,5 grader men vi har ju inte fått igång värmaren men jag överväger att skaffa en ny som är större kapacitet på. Men ska fundera ett par dagar till. Nu ska jag fortsätta jobba några timmer men sen blir jag avlöst av Rebecca som jobbar natten i natt.

Kommentarer inaktiverade för Så kom det lite regn under dagen more...

Lite fotojobb och skrivjobb

by on maj.30, 2017, under Allmänt skrivande

Så blev det lite fotojobb igår men där Kevin höll i kameran. Sen ska han få skriva lite text också men idag var det annat som var planerat.

Men här är en av de bilder han tog igår. Å alla säger ju hur mycket avgaser en ko släpper ut men vad gör då ett tomt plan som kommer från Tyskland och så vänder tillbaka med ett par paket bara.
När vi plåtat en del så blev vi ju hungriga så vi drog till Athena på Kungsgatan och intog dagens middag.

Å det här smakade ju inte alls fel. Det fanns förstås mer pomme till men jag var sparsam med den för blir man för mätt så blir man ju också trött som attan :)   Både Kevin och jag tyckte det var gott i alla fall och mätta och belåtna styrde vi hemåt skogen.

Ibland blir det bara fel men i slutänden blev det ju rätt ändå å vad det gällde är skit samma men det störde mej ju en aning i alla fall under gårdagen.

För ett antal år sedan tog det slut med att kunna lyssna på polisradion. Ett nytt modernt system skulle införskaffas och det kostade betydligt mer än vad man räkna med. Å tydligen var det inte så bra heller för nu vill man ha ett nytt system som dessutom kostar betydligt mer än Rakel kostade och som dessutom kostar en hiskelig summa varje år. Ja funderar på om det inte vore bättre att lägga dom pengarna på fler poliser i stället för nog fungerar väl rakel. De skulle ju lösa fler brott och ha bättre komunikation med Rakel men det har varken blivit fler brottslingar gripna och inte heller har tydligen kommunikationen fungerat.

Idag var det så dax att åka ut till Bråvalla och det var dax för Kevins mopedkörning på allmänna gator och vägar. Det funkade ju perfekt tyckte körskolekillen och i morgon om allt klaffar ska han ha sin legimitation också då vi har bestämt tid med hans pappa då han måste vara med. Sen är det skrivningen klar å vi får se när den blir av. Han har ju några tester kvar att göra på datorn hemma innan. Vi har visserligen bokat en tid men vi får se om vi får flytta fram det någon vecka kanske.

Kommentarer inaktiverade för Lite fotojobb och skrivjobb more...

Jag kan se respektabel ut också

by on maj.29, 2017, under Vem är Trollet i skogen


Jag kan ju se respektabel ut också även om jag nu inte gör det så ofta. Jag är väl inte den sortens person som precis går omkring i kostym så värst ofta men här står jag i alla fall utanför kyrkan i Rejmyre på väg in till dopet av mitt barnbarnsbarn.

Mer normalt är nog att jag ser ut så här när jag är hemma i skogen. Fast jag kan väl erkänna att det är väl heller inte alltid jag är så välkammad men på bilden är jag ju rätt nyligen hemkommen från dopet också :)

Kommentarer inaktiverade för Jag kan se respektabel ut också more...

Den långa helgen är över

by on maj.29, 2017, under Allmänt skrivande

Det har inte blivit något skrivet på flera dagar men det var ju helg i torsdags och då började det ju hända grejer på gården i skogen.

Våran granne Rebecca med sin lilla Hugo körde upp med åkgräsklipparen och klippte gräset på den lilla vägen som går in i skogen utanför. Gräset skulle ju inte vara så högt tyckte hon så risken för ormar skulle vara mindre.

Efter ytterligare ett par timmar rullade husvagnsekipaget upp på gården och det var ju min äldsta dotter som kom med sin sambo och sina två yngsta barn Daniel och Nina.
Husvagnen skulle ställas rakt då de skulle vara här till söndag.

Rebecca hade gått upp och efter ytterligare någon halvtimma så var även yttertältet på plats på husvagnen. Nu kurrade det säkert i magarna. Å enligt de små barnen så blev det ju säkert ”morfarsmat”

Morfarsmat är ju pomme, sallad och oxfile förstås och denna gång blev det även potatissallad för de som ville ha. Å huset blev fullt och maten gick ju åt.

Lite senare på kvällen så bytte vi plats och gick upp i deras yttertält och satt oss och prata och skratta. Meta bort på vägen kom farandes och skakade tass med de övriga vid 23-tiden men blev inte kvar så länge. Å även jag fick ju gå ner till stugan då arbetet kallade.

På fredagen var det dax för ”mofarfsmat” igen men denna gången blev vi betydligt fler då jag bjudit ut Roger Waller med fru, min gamla klasskamrat Annemo och så Meta borta i Jonstorp. På bilden saknas Meta då hon var lite sen till matbordet å fotografen denna gång var grannen Rebecca.  Trevligt var det men även denna dag var det ju varmt.

Alla fick ju inte plats vid samma bord så de fyra minsta fick sitta vid soffan och äta i det rummet men det funkade ju också för vi var ju trots allt 14 stycken.

Når så Rebecca och Ann-Louise hjälpt mej duka av och allt kom in i diskmaskin så förflyttade vi oss ut till altanen och satt där och pratade och tog några glas. Ann-Louise och Roger med barnen gick upp rätt så skapligt till sin husvagn och nattade och efter ytterligare ett tag så for Meta hem till sin stuga.  Sen åkte Annemo och hon såg till att även Roger med fru kom hem till Vilbergen eftersom hon körde då hon bor utanför Söderköping.
Rebecca och Micke var kvar en stund till men till slut så var det bara Micke och jag som satt och pratade en stund innan det var dax att släcka ner i stugan. Rebecca hade ju åtagit sig att jobba eftersom jag skulle upp skapligt och vi skulle iväg på lördagen.

På lördagsmorgonen så var det dax att dra på sig kostymen och få till slipsen skapligt då vi skulle åka upp till Rejmyre där mitt barnbarnsbarn skulle döpas. Vädret var strålande och nog var det varm i kyrkan att sitta där med kostym.

Men det var trevligt och Prästen var bra. Det tog ju inte så lång tid heller och även prästen tyckte nog det var varmt då han öppnade kyrkdörrarna på vid gavel.

Här är mitt barnbarn med mitt barnbarnsbarn André i kyrkan. Innan vi lämnade kyrkan så passade vi förstås på att ta en bild på fyra generationer. Fotografen fick bli mitt barnbaran Daniel och det fixade han ju till riktigt bra.

Å efter kyrkan så åkte vi upp till Folkets hus där det serverades kaffe och tårta. Det var faktiskt mycket folk som kom.
Ann-Louise sambo Roger visste att jag skulle åka lite tidigare och han ville ju förstås inte vara kvar längre än vad som behövdes och även barnbarnet Daniel.  Så efter ett tag så lämnade han över bilnycklarna till hans sambo och så åkte vi iväg hem mot skogen. Passagerarna var överlyckliga till vi kom på gamla Övägen och svängde av på vår lilla väg då han insåg att han inte hade några nycklar till husvagen då de satt i bilnyckelknippan. Men de löste det ändå. Båda slet av sig kostymerna och kom farandes in i vårt hus i kallingarna. Ja för det var ju faktiskt riktigt varmt ute.
Efter någon timma så kom dock  min äldsta dotter farandes med bilen och grabbarna fick på sig lite mer anständiga kläder.

Det tog inte lång tid förrän några låg nere vid poolen och njöt av att fått ta av sig finkläderna och bara slappa en stund. Daniel och Nina doppade sig faktiskt i poolen men det var ju varmt eller ja det vara  i alla fall nästan 20 grader i vattnet.
Det blev ingen morfarsmat denna dag utan Kevin och jag åt resterna från gårdagen och de andra i husvagnen åt korv och potatissallad har jag för mej. Även denna kväll satt vi en liten stund i deras yttertält.

På söndagsförmiddagen kom mitt barnbarn Jennifer med sin sambo och lilla nydöpta Andre på besök och det var ju riktigt fullt av bilar på vändzonen och det stod ju faktiskt även bil inne på gården. När de hade fikat och lämnat platsen så var det dax.

Dax att riva yttertältet för idag skulle familjen återvända hem till Hallstahammar. Vädret var ju fint och det var ju bra med tanke på att yttertältet var tvunget att vara tort då man viker ihop det.  Så på eftermiddagen rullade de ifrån gården. Även grannarna for iväg då de skulle bjuda Rebeccas mamma med sambo på middag i Söderköping.

Jag var lite nyfiken hur det såg ut i det lilla fågelboet i boden och gick över dit. Där låg det några hungriga små fågelungar men fortfarande var det ett som inte är kläckt. Återstår att se om det blir någon fågelunge i det eller inte.

Sen traskade jag bort en bit på vägen och där mötte jag grannen Carina som var i full färd med att plocka Liljekonvaljer till sin mor Karin. Skrämde henne då hon inte hörde att jag kom klivande och vi pratade en stund. Hennes mor Karin är ju 87 år i år och hon var inte ute på landet utan i sin lilla bostad i Vilbergen. Jag plockade på så jag fick ihop tre buketter innan jag gick tillbaka till stugan.

Sen åkte Kevin och jag över till Söderköping och min mors grav och satt en bukett Liljekonvaljer som jag alltid brukar göra på Mors dag. Men jag var lite osäker på om jag skulle kunna det i år då det varit så kallt så jag var osäker på om Liljekonvaljerna skulle hinna komma upp ordentligt men det hade de ju gjort.
Sen åkte vi förbi Kockens gatukök så Kevin fick lite ”frukost” på eftermiddagen innan vi fortsatte in till Sankt Johannes kyrkogård.

Där gick vi förbi min mormors grav och satt en likadan bukett som på min mors grav. Jag har ju lovat min mor att ta hand om graven och den ser ju fin ut.

När vi gick därifrån så blev det väl lite tyngre steg för Kevin då vi skulle bort till hans mors grav och sätta en bukett med Liljekonvaljer också men det gick bra ändå idag.
Vi åkte en sväng i Eneby och på Haga å jag förklarade vissa trafikregler och hur man skulle tänka. Det är ju dax för moppeuppkörningen snart å han ville vi skulle åka en sväng. Efter det så körde jag upp honom till Vilbergen och han gick ner och tränade med sina kompisar Liam och Oliver innan vi till slut återvände till skogen.
Lite senare började det faktsikt komma små stänk från himlen. Å under kvällen och nu i natt så har det regnet lite men inte så värst många millimeter antar jag. Jag fortsätter att jobba men skulle ha sovit ett par timmar tidigare ikväll men det var för varmt för att kunna somna även då jag hade dörren helt öppen i sovrummet. Så lite seg måste jag väl erkänna att jag är.
Men men det är ju bara å bita ihop och jobba på.

Kommentarer inaktiverade för Den långa helgen är över more...

Det här är livskvalite

by on maj.25, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Att gå ut ur stugan tidigt på morgonen. Solen är på väg upp och det är precis tyst ute förutom….. Ja ha volymen på och lyssna. Detta kallar jag livskvalité

Kommentarer inaktiverade för Det här är livskvalite more...

Lösenordsskyddad: Å nog förstår jag det

by on maj.24, 2017, under Allmänt skrivande

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Kommentarer inaktiverade för Lösenordsskyddad: Å nog förstår jag det more...

En resa till Sankt Anna

by on maj.23, 2017, under Allmänt skrivande

På förmiddagen var det förhållandevis lugnt. Lite nyheter och annat pyssel.  Kevin och jag gick ner till poolen för att kolla hur varmt det var där men de lite svalare dagarna nu och nattemperatur på runt +6 grader hade gjort att termometern i poolen bara visade på 16,8 grader.

Hundarna följer ju ofta med ner dit och springer alltid fram till staketet och kikar om de kan se något rådjur på fälten. Ser de något så följer de det noga med blicken till det försvinner ur synhåll. Här har Ghost hoppat upp och spanar ut medan lilla Candy kikar mellan spjälorna i staketet. Tussen var ju som vanligt mer intresserad av vattnet  än på eventuella djur.
En sväng i stan utan något napp på fotojobb resulterade i att vi återvände rätt snart till stugan och väntade på nästa tripp som idag skulle bli ner till Sankt Anna.

Vi skulle ju göra ett litet reportage om den lilla brandbile med de stora resurserna. Kevin har tog de bilderna och i början av nästa vecka ska han även skriva reportaget  om han inte hinner med det under morgondagen vill säga.

Han får ju lite att skriva om då det berättades mycket om hur otroligt mycket man kan göra om man då man rycker ut med denna lilla bil.  En kopp kaffe och lite allmänt prat om förr blev det också och efter ett par timmar var det dax för avfärd.

Innan vi lämnade området åkte vi ner till deras brygga där de hade båten vid Gropviken. Otroligt vackert var det där nere och faktum var att varken jag eller Kevin tyckte det verkade så jäkla kallt i vattnet men så kände vi ju bara efter med händerna.
Hemma i stugan så satte jag fart å fixa lite mat och därefter bestämde jag mej raskt för att sova en stund så jag skulle vara piggare under nattpasset. Har ju blivit lite för lite sömn vissa nätter.

Men innan jag hann å lägga mej så kom grannfamiljen in till stugan en kort sväng. Jag fick en stor flaska Whiskey och Kevin en fin tröja som han gillade som tack för hjälpen.  Hum vilken hjälp? Ett par gångers bevattning av blommorna och lite mat när de kom hem från semestern. Hade ju faktiskt inte behövts någonting då de gör så mycket för oss i stugan annars.
När det gått så dök jag ner i sängen och faktum var nog att jag somnade rätt omgående och tydligen var jag så pass utvilad att jag vaknade även första gången då klockan ringde. Ut i köket och på med kaffet så var man nästan normal igen. Så nu sitter man här framför datorn men blir det lugnt så kan jag ju faktiskt ligga i sängen och jobba en stund också å kika på tvn samtidigt. Men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för En resa till Sankt Anna more...

Åter vardag och lite fotojobb på gång

by on maj.23, 2017, under Allmänt skrivande

Lite fotojobb på gång men hade ju inte bokat upp alla som jag ville ska göras denna vecka då Kevin praktiserar hos mej och ska skriva en del reportage som förhoppningsvis kommer ut i någon av våra lokaltidningar inom kort.

Bland annat fotograferade han detta torp som heter Klockar Torpet och som från början gav just stadsdelen Klockartorpet namnet.  Nu ska det antingen rivas eller flyttas.
Lite andra fotoobjekt hann vi också med men tyvärr så var inte alla fixade så vi får se om det blir lite skrivande i morgon och även datorpillande då han gillar en del teknik. Å jag har ju några datorer som man kan pilla på eller rättare sagt i utan att det gör något.
Lite senare föreslog jag att vi skulle åka till Angry Bull och äta middag efter ”jobbet” å så fick det bli.

Jag tog detta och det smakade väldigt bra även om nu grillspetten inte var de som vi var vana vid. Men gott var det.

Kevin gillar ju oxfile så han beställde det. Å hon var väl lite fin i kanten och frågade om han ville ha den välstekt men Kevin vet ju vad man kan välja på en oxfile då vi faktiskt äter det ett par gånger i veckan så han svarade snabbt. Jag vill ha den medium rare.  Okej, blev svaret med en liten förvånande blick. Hon hade säkert inte räknat med att han visste så mycket som han vet om just nötkött då vi äter mycket av det.
Även han blev mätt och när vi till slut hade ätit klart så  kom nån kommentar som jag absolut inte räknat med att höra.
Gott var det morfar men när vi går ut härifrån så gråter plånboken. Var han hört det vet jag inte men han hörde ju var vår middag gick på. Vi hade ju kunnat få två kilo oxfile av det om vi beställt hemma :)
Hemma i stugan var jag rätt seg och försökte vila en stund vilket var helt lönlöst. Jag checkade upp var Rebecca och dom var då jag visste att de hade landat. De var på väg ut och skulle stanna nånstans å äta.
Efter någon timma skrev Rebecca på Facebook och undrade om jag visste någon pizzeria som var öppen efter 22.  Jag hade ju erbjudit mig att fixa käk till dom tidigare men de hade ju bestämt att de skulle äta nåt på vägen. Någon pizzeria fanns inte öppen men det skulle lösa sig. Grrrr  Jag hade ju erbjudit mej å till slut lyckades jag övertala dom att få en middag serverad när de kom hem.
Så fram åkte oxfile, Entrecote och så pomme i fritösen. Den hann nästan bli klar innan bilen rullade in på gården. Hugo sov men vaknade kanske av hundarnas skällande och en skitglad kille kom springades mot dörren där tre små hundar både skällde och viftade på svansarna för fullt.

Lilla Hugo for in i stugan och hundarna anföll honom medans han mamma och pappa plockade in resväskorna. Skålen åkte fram med lite hundmat och han delade som vanligt ut en åt varje hund i taget. Det var noga med att just alla skulle få en varsin bit innan han fortsatte.
Mamma och pappa kom in och fick sin mat så de slapp att somna hungriga. Micke ska ju jobba redan i morron även om han kanske inte börjar så tidigt. Själv kanske vi tar en liten sovmorgon innan Kevin ska skriva sitt reportage om stugan som ska bort.
Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Som jag brukar säga. Den som lever får se.

1 Comment more...

En seg söndag

by on maj.22, 2017, under Allmänt skrivande

Gårdagen var riktigt seg faktiskt å förutom att jobba blev det väl inte så mycket jobb. Dammsuga, torka golven och så byta sängkläder.  Cassandra ringde och undrade om jag skulle in till stan så jag kunde köra henne till Rusta då hon behövde flyttkartonger å jag skulle ju det så på middagen for jag in och hämta dom och körde henne och när det var gjort handla jag lite på Vilbergen till oss och även till grannarna Micke och Rebecca så de har något i kylen när de kommer hem från sin semster idag. De kommer ju inte hem till skogen förrän efter 22 misstänker jag .

Var ute och riggade upp kameran och körde styrde den med en app i mobilen så jag fick en bild på den lilla honan då hon ligger och ruvar på äggen som jag upptäckte i lördags i boden där gräsklipparen och annat står.
Framåt kvällen funderade jag på att åka en sväng men kom inte på var så jag gick och lade mej att vila en kort stund. Något senare kom Kevin in och undra om inte vi kunde åka till Mc Donalds och köpa varsin sån där go glass med chokladsås. Å så blev det. Hemma i stugan igen så var det bara å sätta igång och jobba men hade turen att kunna vila en dryg timma innan nattracet körde igång.

Kommentarer inaktiverade för En seg söndag more...

En händelsrik lördag

by on maj.21, 2017, under Allmänt skrivande

Igår när jag kikade ut efter ett par timmars sömn konstaterade jag snabbt att gräset formligen hade exploderat i växandet de senaste dagarna. Så jag bestämde mej för att starta igång åkgräsklipparen.

När jag kom ut där den står så mötte jag en svart fågel som snabbt försvann ut därifrån. Kikade på hyllorna bredvid där några vedpinnar fortfarande ligger kvar och vad fick jag se. Detta lilla fågelbo med fem ägg. Fick snabbt igång gräsklipparen och försvann ut därifrån. Eftersom gräsmattan på flera ställen är rejält tjock  och jag dessutom hoppade över att klippa grannens lilla plätt förra gången så tog det faktiskt rätt lång tid även om jag nu körde åkgräsklipparen.

Men fint blev det när det var klart i alla fall och det är ju huvudsaken. Så kom den där funderingen på vad vi skulle äta idag till middag.  Men Kevin hade lösningen. Kycklingkebab från ströget morfar :)   Matfrågan var löst.

Men innan vi åkte dit så for vi in till Vilbergen och köpte en fin blombukett och satt på Kevins mors grav. Det såg så vackert ut och flera andra hade tidigare under dagen varit där och satt rosor och andra blommor.
Sen bar det av till Ströget å vi parkerade bilen och gick när jag hörde någon röst som jag kände igen och som ropade morfar. Det var ju lilla Nicole som kom med Cassandra. Så de gick med oss dit då de hade lite tid över och vi pratade en stund innan vi återvände till bilen med vår lilla ”middagskasse” och åkte hem.
Kom hem och åt och straxt efter rullade ett oväntat besök upp på gården. Fast hon hade ju ringt en stund innan. Det var nämligen Ghost och Candys bror Linus som skulle komma hit med sin matte och hälsa på en stund. Linus var lite försiktig och när han kom in på tomten försökte han först springa tillbaka ut då våran flock kom utrusande och skällande. Men det lugnade ner sig rätt fort och så mycket bus mellan vovvarna blev det inte då Linus är den lite försiktigare sorten och låter andra bestämma. Men Kevin lirade lite fotboll med dom ute på gården och det gillades ju av alla.

Så här ser Linus ut och visserligen är han lite större än våran Candy men annars var de väldigt lika. En snäll och go liten hund var det i alla fall och kul att få träffa valparna ibland. Men det var ju faktiskt första gången som han var här sedan han lämnade stugan som liten. De andra valparna har ju varit här då och då.
När de åkt härifrån så dök jag ner och kramade kudden ett par timmar inför nattpasset. Nu när jag skriver dessa rader så har klockan passerat fem och för fem år sedan satt jag och visste inte hur jag skulle lösa min svåraste uppgift. Att berätta för Kevin att hans mamma lämnat jordelivet. Det var en tuff tid länge men han har hämtat sig bra. Han har inte slutat sörja men han har lärt sig att leva med sorgen.
För någon timma sedan dök han ner i sängen efter flera timmars datorspelande. Men innan han gjorde det så tog han med sig sin lilla hund Ghost ner till poolen där han tog ett dopp för att svalka av sig. Å nu var det bara 18,7 grader i vattnet berättade han.  Jag hoppar nog över mitt morgondopp innan jag ska krama kudden och jag hoppas ju att jag lyckas sova lite mer än två timmar denna morgon.

Kommentarer inaktiverade för En händelsrik lördag more...

Att höra en hund snarka eller……

by on maj.20, 2017, under Allmänt skrivande

Satt och jobbade då jag hörde hur någon snarkade. Kikade på Ghost som låg där i korgen. Jösses vad han lät, eller var det han som lät. Reste mig upp och lyssnade vem av hundarna det var som lät igentligen.

Kevin låg ju där och såg på film såg jag ju. Eller…….  Nä han såg inte på någon film. Men absolut att man kunde tro det av bilden av döma. Vet att han inte gillar å bli fotograferad längre men jag kunde inte låta bli. Snarkandes och sovandes men fortfarande med headsetet på sig och handen vid datorskärmen. Tog bort headsetet och lyfte bort datorn. Ingen reaktion och efter någon sekund vände han på sig och sov vidare. Snarkningen slutade. :)

Kommentarer inaktiverade för Att höra en hund snarka eller…… more...

Mig lurar du inte eller…..

by on maj.20, 2017, under Allmänt skrivande


När jag hade lämnat Kevin i skolan på morgonen i går så stannade jag till på hemvägen vid det nya grytet som jag hade fått tips om. Det ligger bara tio meter från vägen och när jag klev ur och ställde mej upp på vägen så fick jag se denna nyfikna lilla krabat. Betydligt mindre än de som jag fotade tidigare på det andra stället. Den försvann dock snabbt ner när den upptäckte mej och jag stod kvar en stund men den hade nog bestämt sig för att inte komma upp igen.
Hemma så fortsatte jag att jobba men hann även med att dammsuga och torka golven. Sen skulle jag handla lite och det var lite oklart om Kevin skulle sluta tidigare. Nja vad gör man då.
Jag körde iväg hemifrån men fick återigen för mej att stanna till vid grytet vid vägen och vad fanns där.

Den låg där i solen och så hörde den mej. Kanske den tänkte att är du här nu igen och stör mej när jag låg så skönt och vilade ute.  Snabbt reste den sig upp och försvann ner i grytet. Eftersom jag nu inte hade så bråttom in till stan så bestämde jag mej för att gå runt och ställa mej bakom grytingången och vänta en stund.

Å när jag stått där helt stilla lutandes mot ett träd i nästan en timma så fick jag plötsligt se den lilla parveln dyka upp igen från grytet. Spanande och lite orolig om jag fanns kvar där ute på vägen.

Den smög sig upp lite till för att få bättre koll på läget men jag fanns ju inte där jag stod förut och kikade på den så det var nog lugn eller….

Ja den där farliga personen med kameran var tydligen borta så jag kanske kan lägga mej å ta igen mej igen då kanske den tänkte. Men vad var det som lät.

Aj faan, är det där du står nu.  Det sägs att räven är listig men den här gången var jag tydligen listigare något som dock inte den lilla rävungen gillade så värst mycket.

Den stannar upp och kikar på mej precis innan den ska gå ner i grytet igen. Nästan som att den vill kolla hur jag ser ut så den kommer att minnas mej. Sen försvinner den ner och jag reser mig upp och går därifrån. Nöjd med alla rävbilder jag fått under de sista dagarna. Å har ni tur nu mina besökare så slipper ni fler ”rävbilder”
Straxt efter att jag kom till stan skrev Kevin ett sms att han redan skulle sluta vid tvåtiden. Så efter en stund svängde jag upp mot Ektorpsskolan. Jag skulle ju ha handlat innan jag hämtade honom men nu fick det bli efter.
En kille med ont i magen och kanske en ny böld som han hade förra året gjorde att han inte alls mådde så bra. Vi måste handla fort ”morfar” sa han då vi gick in på Ica i Vilbergen och det var ju sån tur var inte mycket vi behövde införskaffa.
Snabbt hem och där klämde han på den misstänkta bölden så det kändes lite bättre och efter ett långvarigt toabesök kändes det även bättre i magen. Han vägrar ju gå på skolans toaletter då de är så grisiga säger han.
Efter att jag lagat till maten som fick bli oxfile och pommesklyftor idag så lade jag mej en kort stund och vilade då jag faktiskt känner mej som ja jag vet inte vad.  Efter bara några minuter kom det ett meddelande på Facebook att John i Snövelstorp var hemma.  Å jag hade ju lovat att fixa en sak om vädret var bra och det var det ju idag.

Så det var bara att last i prylarna i bilen och köra ut. Hade ju stora skärmen med mej så han kunde se och bestämma själv hur bilderna skulle tas från drönaren. Här är en av alla bilder jag tog på stället där de bor. Å jag är ju faktiskt glad att vi har den pool som vi har även om den kanske börjar bli lite sliten. Deras var 5,5 meter stor och jag upptäckte då hur mycket det skilde i storlek. Är verkligen tacksam att jag tog den största redan från början även om den nu efter 14 år börjar se lite åtgången ut i sargen och några fläckar på linern.
När jag kom hem ville Kevin gå ner och känna om det var badbart.  18 grader visade termometern på så nog skulle han doppa sig. Men han nöjde sig med att doppa fötterna och log. Nä, morfar lite varmare ska det nog vara om jag ska simma runt å så gick vi upp.
Efter lite arbete så kände jag att jag var nog tvungen att sova ett par timmar. Men det var ju varmt ute så jag bestämde att sovrumsdörren fick nog allt stå öppen, säkert till både mej och vovvarnas glädje så det blev lite svalare.
Låg ju ovanpå täcket och med mina jeanshorts och en T-tröja när jag vaknade. Det var betydligt svalare i sovrummet å fingrarna var väl inte så lätta att röra ja å resten av kroppen kände också av att jag hade legat där med öppen dörr.
Efter ett par timmar så var dock fingrarna så pass funktionsdugliga att det gick att uppdatera vår nyhetssida även om det nu blev ont om nyheter några timmar. Var väl inte pigg men jag var ändå vaken och fortsatte att jobba.  Det började ljusna ute och när jag släppte ut hundarna så hörde jag göken borta i skogen.
Klockan gick och det har hänt rätt lagom med nyheter denna natt.  När Kevin hade spelat färdigt så kom han in en sväng och frågade om han kunde få doppa sig i poolen innan han lade sig. Klockan närmade sig fyra men vad gör det. Jag bestämde mej för att gå med ner och tog med mej kameran om man skulle se några djur på fältet.

Lilla Ghost ville ju förstås med ner och han rusar före och fram till räcket där han kikar ut om han kan se några djur. Å nog såg han de tre rådjuren som stod där nere på fältet. Ivrigt spanande följde han dem med huvudet då de försvann springande in mot skogen när de upptäckte att vi kom.

Termometer visade på +8,4 i luften och 17,9 i poolen. Skulle Kevin verkligen i vattnet eller skulle han bara doppa fötterna även denna gång.
Han slet av sig badrocken och så ställde han ner fötterna på stegen.

Sen gick det undan. Efter bara några sekunder var han under med hela kroppen i poolen och hade doppat sig men någon simtur blev det inte och Ghost funderade säkert på vad hans husse sysslade med så här tidigt på morgonen.
Nu har vi kommit upp i stugan, Kevin har krypit ner under täcket och ser på en film på datorn. Själv jobbar jag vidare och nu känns väl kroppen rätt ok då lederna har fått röra på sig lite granna de sista timmarna och altandörren har varit stängd :)
Har vi tur så blir vädret vackert precis som igår. Fortfarande är det en klarblå himmel och det gör ju inget om det blir fortsatt vackert även denna dag. Någon ”rävfotografering” lär det inte bli utan idag blir det nog lite dammsugande i poolen och även om det inte är många dagar sedan jag klippte vår gräsmatta ser den faktiskt ut att behövas klippas igen. Men vi får se när jag vaknar efter ett par timmars sömn sedan. Men än har jag nästan två timmar kvar att hålla mej vaken men det funkar nog.
Önskar alla mina besökare en riktigt skön helg.

Kommentarer inaktiverade för Mig lurar du inte eller….. more...

Premiärdopp i poolen

by on maj.19, 2017, under Allmänt skrivande


Igår kväll straxt innan solen försvann från poolområdet traskade Kevin och jag ner. Skulle jag ta mitt premiärdopp eller inte. Temperaturen hade ju trots allt stigit till 16,8 grader. Kevin tog min mobil och var beredd när jag stod där på stegen och lustigt nog så kom jag i och doppade mej helt faktiskt.  Även Kevin kom i en stund senare men för honom var det ju andra gången då han var i poolen häromkvällen då det enbart var 11 grader. Men nu är det gjort i alla fall. Mitt premiärdopp är avklarat.
Snart ska Kevin väckas och jag tvingades ju till att även denna natt sova ett par timmar så nu är jag ju inte fullt så trött. Så jag tror nog att jag stannar till på vägen hem från stan sedan och ser om jag kan få någon bild på de små rävungarna vid det andra grytet som jag var vid igår kväll en stund.

Kommentarer inaktiverade för Premiärdopp i poolen more...


Kan man vara mera nöjd med dagen

by on maj.18, 2017, under Allmänt skrivande

Körde som vanligt in Kevin till skolan i morse. Efter det så återvände jag mot skogen men fick för mej att åka förbi rävgrytet som vi besökte förra året.

Lite oskarp blev bilden men där låg en rävunge och sov i solen i godan ro. Eller hade han någon koll på omgivningen måntro.

Jodå den hade noterat att jag kommit så nu var den vaksam men låg fortarande kvar. Jag började låta som en liten mus där jag stod ett stycke i från bland träden där inte solen nådde fram.

Å visst var den nyfiken och färgen blev kanske inte detsamma som i solljus men den smög ändå fram och iaktog mej på kanske 5-6 meters avstånd. men sen sprang den tillbaka igen till sitt syskon.
Ja kände mej otroligt nöjd och bestämde mej för att åka hem.
Hemma blev det lite jobb och annat sen bestämde jag mej för att åka till Ica och handla. Kanske skulle jag ändå ta ett varv till förbi rävgrytet även om jag fått en bra bild på rävungen. Jo så blev det. Å visst var de ute när jag kom.

Den hörde mej direkt och en av rävungarna iaktog mej nogrant vad jag sysslade med och straxt kom även mamman och ungarna försvann snabbt ner i grytet. Hon såg mej och kommenderade ner ungarna innan hon försvann iväg igen.

Efter en kort stund kom de upp igen och rävungen lade sig och kika på mej vaksamt.  Vem hade mest respekt för den stirrade verkligen på mej.

Rävungen var max 10 meter ifrån mej men låg fortfarande kvar och kikade medan syskonet låg på ett annat ställe i godan ro och vilade.

Jag rörde på mej lite granna hade jag fått de bilder jag önskade. Jo visst med råge och jag var ju hur nöjd som helst.  Rävungen satte sig upp och kikade en kort stund åt ett annat håll och jag fick en bra bild till innan den vände på sig.

Vaksamt iaktog den mej när jag backade tillbaka och samtidigt som jag vände mej om såg jag rävungarna kila ner i grythålet.  När jag ett par timmar senare hämtade Kevin i skolan så undrade han för ovanlighetens skull om vi inte kunde åka förbi en gång då han såg på bilderna.  Skulle vi ha en sån tur att jag kunde se rävungarna en tredje gång samma dag.
Jo visst fanns dom där och jag hade ju lättare att se dom än Kevin i början men efter en stund sken han upp och sa ser du båda två där morfar. Vi stod en stund och kollade men vi var ju lite längre ifrån denna gång så jag hoppade över att ta några fler bilder. Jag kunde inte vara mer nöjd med dagens fotografering.
Hemma lagade jag kålpudding och lagom när jag stod där så skrev en bekant på Facebook att det fanns rävgryt i hans närhet.  Jo där vi var förra året skrev jag som svar men han hade ett ännu närmare sig och jag skrev var jag misstänkte det var och det stämde.
Efter maten drog jag ånyo iväg bort på vägen. Stannade och klev ur och gick mot det aktuella stället som bara låg ca  10 meter från vägen. Å vad fick jag se. En liten rävunge som med all sannolikhet föddes någon månad senare än de som jag tidigare fotograferade. Tyvärr så slank den ner i grythålan då jag absolut inte var beredd att se någon så lien parvel direkt när jag kom.  Men om någon undrar vad jag gör efter jag har lämnat Kevin i skolan i morn bitti så behöver ni inte undra. Jag sitter på pass vid de små rävungarna och hoppas förstås på att jag ska få ytterligare några bra bilder från detta gryt.
Sommarvärmen kom och termometern har visat på över 20 grader i skuggan ute och jag noterade med glädje att även pooltemperaturen höjde sig rejält. När jag var nere vid 19-tiden så visade termomeern på 16,8 grader men tyckte faktiskt ändå att det räckte med att doppa fötterna för mej. Men i morn om vädret håller i sig kanske det stiger till 20 grader å då vet i faan .
Å om du vill se en liten rörlig film på rävarna så klicka på länken Videor & Musik till höger så hittar du den.

1 Comment more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.