Archive for april, 2017

Så var Valborgsmässoafton över då

by on apr.30, 2017, under Allmänt skrivande

Efter inte alltför många timmars sömn så kom jag upp och fortsatte jobba. Plockade med lite annat också och så vart det en sväng till Ica förstås som vanligt. Alltid är det något man glömmer att handla. Kevin var sugen på kycklingtallrik idag så inte mej emot. Körde förbi pizzerian och tog med middagen hem. Efter det så gick jag över till grannarna och tog en fika på deras altan.
Föreslog Kevin att vi skulle åka en sväng till Folkparken men han har ju växt ifrån det och valde att vara kvar hemma. Men jag bestämde mej för att åka en sväng och ta några bilder.

Precis när jag åkt hemifrån så nedanför backen fick jag se Herr Fasan kom och gick och läget var ju rätt bra för att ta en bild. Å så här blev den. Han var dock inte så vidare värst intresserad av att stå kvar någon längre stund utan försvann snabbt in bland buskarna intill. Straxt efter mig så såg jag grannbilen komma också å de skulle också in till Folkparken.

Jag smög som vanligt upp den vanliga vägen och tänkte ställa mej där jag brukar stå. Men helt plötsligt stod en av Hemvärnets bilar på tvären över vägen just där jag ville in. Det blev till att parkera på gräset längs med Krematoriet.
Men nyfiken som jag var så frågade jag förstås varför han stod där och fick förklaringen att de bytt plats för att skjuta raketerna i år och då för att inga bilar skulle stå nära så hade de stängt av.

Vi hann inte gå långt förrän vi såg ett par som vi kände igen. Där stod Kevins lillasyster Tindra och hennes pappa Patrik. Å jag tänkte med en gång att det var ju synd att han inte var med så de fick träffa varandra men vem visste vi skulle dyka på dom.

Tog i alla fall några foton som jag kunde visa Kevin när jag skulle komma hem igen och hon brukar ju inte gilla att vara med på bild men här log hon ju faktiskt lite också.

Lilla grannkillen Hugo ville ju bli fotograferad också förstås med ballongen som han fick av sin mamma. Vi traskade upp igen hela gänget mot platsen där vi skulle se bäst då jag såg ytterligare ett par kända ansikten. Ja känd och kända. Vi har väl inte setts på många herrans år men vi är ju ändå kusiner. Där stod nämligen min kusin Gunilla med sin man och min kusin Iréne.  Efter några minuter traskade vi vidare.

Jag knäppte några bilder till och här är en bild på Rebecca, Tindra och lilla Hugo.

Efter det sedvanliga talet i Folkparken så var det så dax att tända på brasan och nog brann den rejält alltid. Mycket folk hade samlats som vanligt men de små stånden med leksaker och annat var nästan borta. Ett par fanns kvar annars var det stånden där man sålde korv eller hamburgare som fanns på plats för de som var hungriga.

Efter några minuter så startade man fyrverkerierna och från den plats de sköts iväg i år syntes de ju betydligt bättre än tidigare.

Patrik och Tindra gick åt andra hållet då de skulle hem till sej och vi började gå i rask takt mot bilarna innan den sista raketen var avfyrad och det gjorde vi rätt i för vi slapp den värsta trängseln när vi rullade iväg därifrån. Å som vanligt tog vi den vägen jag tog dit.

Hemma i stugan igen så var ju förstås Kevin nöjd att jag var hemma igen då det börjat bli riktigt mörkt ute. En kopp kaffe fick det bli och så var det dax igen att börja jobba nattpasset som börjar en aning tidigare då det är helg.
Något mer sova blev det ju inte så nu återstår det att se hur natten blir för jag skulle ju vilja vakna skapligt i morron ändå så jag kan åka in och kika på mc-kortegen bland annat i morn middag. Men det återstår att se vad kroppen och knoppen säger.

Kommentarer inaktiverade för Så var Valborgsmässoafton över då more...

Ny natt och nya möjligheter

by on apr.29, 2017, under Allmänt skrivande

Ny arbetsnatt och nya möjligheter men jag har faktiskt bestämt mej för att ta det lugnt förutom då att jobba alltså. I natt fixade jag ju med så mycket annat å det var väl lite för mycket av det kanske.  Men det blev ju i alla fall bättre.

Tänkte ju att jag skulle göra rent kylen i natt innan jag handlar rejält nästa gång men redan tidigare ikväll tog jag tag i det så nu slapp jag att göra det i natt. Så nu kan man åka å storhandla igen då.

Fick en riktigt bra bild på ett rådjur under kvällen som gick nere på fältet utanför stugorna.  Det gick ytterligare ett till bara en bit därifrån men jag tycker att denna bild blev bäst. Om några minuter är det sista april och det känns ju helt sjukt.  Fast denna månad har det ju verkligen varit ”aprilväder” allt från sol, snö, regn och storm.” Å alla de där väderfenomenen har ju faktiskt varit på en och samma dag några gånger denna månad.  Men nu när vi ändå inte fick någon riktig vinter och våren vet i fan om den var eller är eller om den kommer så jag funderar på om sommaren kommer eller om den också uteblir men det återstår att se.

1 Comment more...

Go morron

by on apr.29, 2017, under Allmänt skrivande

Ja låter ju sjukt att säga gomorron när klockan har passerat fyra på eftermiddagen men det kändes skönt å få sova så länge utan att kunna bli störd. När jag vaknade så satt jag igång mina mobiler igen och de lät som kulsprutor med alla signaler men efter en stund tystnade dom. Det var alla, mail, meddelanden och larm som jag fått medans jag sov. Visst missade jag väl några nyheter men nu fick det bli så.
Hade ju tänkt att åka ner till Bauhaus när jag vaknade men då trodde jag ju att jag skulle vakna runt 13-tiden så nu får det faktiskt vara. Är ju inte så viktiga grejer jag behöver men hade varit kul å få till det jag inte riktigt blev färdig med i natt. Men ikväll har jag nytt projekt dock mycket mindre slitsamt sån tur är. Ja förutom å jobba då alltså :)

1 Comment more...

De var hungriga på morgonen

by on apr.29, 2017, under Allmänt skrivande

Det började ljusna ute och jag kikade ut genom fönstret. Flera fåglar var framme vid mina foderautomater men maten var ju slut.  Jag bestämde mej snabbt för att kila ut och fylla på dom två jag har.

Efter bara någon minut kom Domherrehonan och började plocka mat från den ena automaten och på den andra kom Domherrehannen och tog vad han fick med sig. Å klart jag tog ett foto på den färgrannaste av de två :)

Kommentarer inaktiverade för De var hungriga på morgonen more...

Nej jag krossade inte mobilerna

by on apr.29, 2017, under Allmänt skrivande


Nej, jag ställde mej inte och hoppade på alla mina mobiler så de dog nu på morgonen. Men gårdagens promenad var nog inte så nyttig som jag först trodde. Å så hade jag ju inte sovit så värst många timmar sen förra nattpasset och det gjorde ju inte saken bättre. Sen så försökte jag ju fixa en grej till och det var ju inte så klokt men jag försökte ju i alla fall å bättre blev det ju.  Okej det hände en hel del i natt. Storbrand i Kungälv och olyckor och bränder i Västerbotten. Men det räckte liksom inte till för att hålla mej pigg.
Å jag har faktiskt ingen lust att räkna upp alla ställen jag har ont på eller hur jäkla trött jag är. Jag bara vill nämna att jag säkert är onårbar under förmiddagen då jag faktiskt har bestämt mej för att stänga av mobilerna utan att krossa dom så jag slipper allt tjutande, pipande, plingande, som jag faktiskt oftast vaknar av. För jag känner att jag behöver nog några timmars sömn å det utan att bli störd. Dörrarna är låsta hundarna har rastats på morgonen och om en timma. Ja då slår jag av mobilerna. PUNKT SLUT.

2 Comments more...

Så var det då fredagskväll

by on apr.28, 2017, under Allmänt skrivande

Så var det då fredagskväll.  Idag skulle ju inte lilla grannkillen Hugo till dagis så det blev inget fika i stan men på vägen hem så fick jag meddelande om att kaffet var klart i grannstugan istället.

Å det smakade gott det också. Men sen var det dax för lite pyssel i stugan samtidigt som jag förstås skötte jobbet.  Började fixa i tvättrummet då jag kommit på en ny grej jag skulle göra som skulle göra det lite rymligare där inne.
Så framåt middagen körde jag till stan och till Rusta och införskaffade det jag skulle ha och så upp till Ica i Vilbergen förstås och handla det som skulle handlas inför helgen.
Hemma igen fixade jag till det som jag köpt in och det blev kanon i tvättrummet så nu åkte den lilla torkställningen som stod där på golvet ut därifrån och det blev betydligt rymligare och mer plats att hänga den tvätt som inte ska tumlas blev det också.
På eftermiddagen körde jag in till skolan och skulle hämta Kevin men det blev flera med i bilen. Både Liam och Oliver hängde med ut till skogen och de grabbarna kommer ju bra överens och de tränar ju även tillsammans på Gymmet i Vilbergen. Här ute så försvann de ut och lirade fotboll och styrde med annat utomhus å det är ju betydligt roligare att vara ute om man har några kompisar här också å det förstår jag ju.

Lite senare fick jag en förfrågan om jag skulle med och gå en sväng. Har ju inte gått på några dagar då det inte blev så lyckat att gå två gånger samma dag som jag gjorde sist så jag fick allt vila men idag kändes det lite bättre och jag hängde på. Nu blev det ju inte så fasligt långt och heller inte så bra tid men lite motion blev det ju i alla fall för oss båda.

Tillbaka i stugan så var grabbarna ute igen och lirade fotboll. Kevin inbillade sig att det var sommar och hade slängt av sig luvtröjan men tog på sig den när jag talade om att det var inte bra att vara tunnklädd när det var så här svalt ute.

Glömde ju faktiskt lägga upp den här bilden häromdagen. Den här lilla Trädgårdstomten där man även kan ha levande ljus i lyktan köpte jag på Jysk samtidigt som jag köpte lakanen häromdagen. Å den ser ju riktigt trevlig ut.
Vid halvtiotiden var det så dax att köra hem grabbarna som var här till stan för jag skulle ju hinna in en sväng på Ica förstås igen. Några Cola skulle vi ju ha. Å grannen ville att jag skulle handla till honom också vilket kändes konstigt när jag kom till kassan och sa till att jag skulle ha Långa Marlboro Light.  Det var ju trots allt drygt åtta månader sedan jag rökte mitt sista bloss.  Men de var ju faktiskt heller inte till mej.
Nu sitter jag vid arbetsbordet och gör lite nytta och snart ska jag vika lite tvätt som snart är klar. Nattpasset har ju inte riktigt börjat men något sova innan blir det allt inte. Blev ju knappt två timmar tidigare ikväll men det får väl räcka så vi får väl se hur natten går och blir.

Skulle ju köra V75 tidigare ikväll och fick för mej att köra ett 48 kronors Harry Boy på dagens V64 å se på faan. Jag gick med vinst även om nu inte vinsten var så stor.

1 Comment more...

Lugn natt ….. Hum….

by on apr.28, 2017, under Allmänt skrivande


Trodde nog att den här natten också skulle bli lugn men redan från midnatt började det rasa på. En misstänkt skottlossning i Västerås där även polishelikoptern kallades in  för att söka i området gjorde ju att man piggnade till redan vid 23-tiden. Vid midnatt sedan kom nästa för då började det brinna kraftigt i en klädbutik i Hultsfred och då affären fanns på bottenvåningen i ett bostadshus så tog sig många boende ut på sina balkonger och fick evakueras den vägen av räddningstjänsten. Å troligen fick en person sätta livet till när den blev påkörd av ett motorfordon på riksväg 40 i höjd med Göteborgsbacken utanför Jönköping. Vad personen gjorde ute på vägen och just där är i nuläget lite oklart. Klockan har ju bara passerat ett på natten och …..  Ja lugn natt vet i faan. Återstår att se hur Valborgshelgen blir då för även då sitter jag ju vid detta bord och jobbar.

Kommentarer inaktiverade för Lugn natt ….. Hum…. more...

Frukostmöten och Bröllopsinbjudan

by on apr.28, 2017, under Allmänt skrivande


Igår när jag släppt av grabbarna på skolan körde jag en sväng på stan för att kolla läget. Det var ju onsdag och så kallad Torgdag.  Ja förr var det ju torgdag på onsdagar och lördagar och det fanns mycket trädgårdsstånd med såväl grönsaker som blommor på Nya Torget. Sen tvingades de bort därifrån då det skulle bli parkeringsplatser och nu senare ska byggas hus där torget en gång i tiden var. Då flyttades torghandlarna ner till Gamla torget istället och förra året vet jag att det fanns några stånd där men även där har platsen krympt och nu är det inte stor plats de har längre.

För nu görs det även om på Gamla torget och torghandlarna har näst intill försvunnit och vad jag kunde se så var det faktiskt bara en kvar när jag passerade. Å andra sidan fanns det ju inte plats för s många fler. Tragiskt att det ska försvinna helt. Minns från förr i tiden hur mycket folk det var på Nya torget på lördagarna och mitt på torget stod även Frälsningsarmen och spelade en stund om jag inte minns helt fel. Klockan tre på eftermiddagen stod dock torget tomt igen då de bara hade rätt att finnas där mellan 07-15. Övrig tid var det parkeringsplats.

Tog även en sväng förbi Folkparken och Äventyrsgolfen för att se hur det såg ut. Jag förstod ju att det inte var öppet men ville ändå kika hur det såg ut. Tror de öppnar runt första maj och då öppnar även KFUM kiosken nere i parken där man kan köpa kaffe och även glass om jag inte minns fel.

Efter det kom jag inte på nåt mer att göra men hörde att grannen var i stan och hade lämnat Hugo på dagis. Kanske det var dags för en frukost i stan.  Jo då hon haka på men frågan var någonstans vi skulle inta den.  Vi bestämde Nelins vid Spiralen.

Å nog var det fint där inne men hua mej vilka jäkla priser de hade. En liten räksmörgås och den var inte ens en halv tekaka stor och en kopp kaffe skulle de ha 116:- för. Nä det fick allt bli en köttbullemacka för mej och vad grannen tog vet i attan. Men okej det smakade bra i alla fall.  Efter det körde jag ner till Jysk och köpte lite nya påslakan till stugan innan jag återvände till skogen och fortsatte att jobba från stugan. Ja sen fortsatte väl dagen att rulla på och Kevin blev som vanligt hämtad i skolan. Jag skulle ju vila ett par timmar på kvällen men tydligen var jag trött rejält för jag somnade och väcktes inte förrän i natt när Rebecca jobbade och behövde veta en grej. Men sen somnade jag om igen och sov gott.

Vart sticker vi idag då på frukost, I mobilen diskutera vi om vi skulle käka frukost idag med. Färgargården föreslog jag och vi sågs där. Men det var ju inte öppet så vi gick med våra kameror längs strömmen en liten stund och tog några bilder.

Vädret var ju vackert just då i alla fall även om det nu inte fanns så mycket annat än fåglar och fotografera. Det var ju en halvtimma kvar tills de skulle öppna.

På andra sidan var länge sedan jag var men jag minns när min far tog med min syster och mej och vi gick och matade änder där på söndagarna. Men då fanns inte den där paviljongen där.

Klockan 10 så öppnade Färgargården och vi beslöt att sitta inne då det dels började bli lite moln på himlen och så var det ju inte riktigt så varmt ute heller.

Gott smakade det i alla fall och betydligt billigare än på Nelins konditori var det ju också men så är det ju heller inte i city Färgargården ligger. När frukosten var avklarad så styrde jag hem och gick ner och städade lusthuset lite och slog på värmen i badet som jag förstås glömt och gjort efter strömavbrottet häromdagen. Men nu är det både varmt och rent där nere.
Medans jag stod där nere och fixade så ringde mobilen. Det blev lite allmänt prat i början sen fick vi en liten tidig inbjudan till ett Bröllop där jag och Kevin var välkomna. Det blir i början av Juni. Vem det är :)  Hemligt än så länge :)

Hämtade Kevin lite senare idag då han och Liam samt Oliver gick till träningen efter skolan. Jag hade bestämt att vi skulle bjuda grannarna på Plankstek. Micke skulle ju ut och jaga och han gillar ju inte plankstek så mycket så då bjöd jag in Rebecca och lilla Hugo. Hugo var ju förstås glad som fick leka och busa med sina älskade hundar. Jag fixade maten och Hugo fick ju en liten Köttbulleplanka istället för oxfile.

Min oxfile blev tyvärr lite mörk på utsidan men var lagom invändigt . Jag brukar få dom perfekta annars men idag blev det inte riktigt som jag ville. Men både Rebecca, Kevin och lilla Hugo tyckte i alla fall att det smakade bra och det var ju huvudsaken.

Å det är ju i alla fall ett par som brukar vara frusna av sig så för säkerhets skull så tände jag braskamin så värmen kom upp lagom som vi skulle äta.

Lite senare när grannarna gått in kom jag på att jag inte hämtat in posten. Å två små paket fanns där men vad var det. Jag hade ju glömt att jag inte fått alla. Å det ena var ju faktiskt ett par riktigt sköna mys/träningsbyxor som jag tog chansen att beställa. Å för 69 kronor så kan man inte begära mer och de var minst lika sköna som ett par för flera hundra här i Sverige. Nu hade jag ju beställt dom från Wish. I det andra paketet som var betydligt mindre men faktiskt tyngre låg något som Kevin frågat om han fick köpa och även han hade glömt bort att jag beställt det till honom  så även han fick ett extraleende idag.
Skulle ju vila en stund ikväll men hur blev det med det.  Nja vila kanske jag gjorde men jag somnade ju aldrig tyvärr men det ska nog gå i alla fall men kanske man är lite seg om sju timmar när man går av nattpasset. Nu en kopp kaffe och så får vi se vad som händer runt om i vårt avlånga land.

1 Comment more...

Ett ljud utanför dörren

by on apr.26, 2017, under Allmänt skrivande

Vid halv fem tyckte jag mej höra något som lät utanför altandörren till mitt sovrum. Kunde det möjligen vara så att vår lilla Pärson kommit tillbaka hem och ville in i stugvärmen och få lite mat.

Gläntade på dörren lite och snabbt smet det in en liten svart katt genom dörren. Strykandes längs mina ben så satte den fart ut i köket för att kontrollera om det fanns någon mat. Å nog fanns det mat. Efter en stund återvände han en sväng och gick lite husesyn för att se om den där elaka hunden fanns kvar. Jamandes mellan varven vilket gjorde att Kevin vaknade, reste sig upp och såg Pärson. Log och så kasta han sig ner i sängen igen nöjd av att se att hans lilla katt var åter i stugan.

2 Comments more...

Ännu en jobbarnatt

by on apr.26, 2017, under Allmänt skrivande

Natten som var så hade jag ju faktiskt chansen att sova då jag var ledig. Men tro inte att jag kunde somna då. Annars minsann brukar jag bli trött mellan varven men inte när jag är ledig. Så det slutade med att jag inte somnade förrän efter halv fyra på morgonen. Å vid sjutiden var jag ju uppe igen förstås som vanligt.

Ja och vädret är ju verkligen ett stort Aprilskämt. Under morgonen så kom det snö men som dock inte stannade kvar på marken då det ändå blir skapligt varmt på dagen.

Lite senare så var det snöblandat och sen regnade det på ordentligt en stund.  Ja det gjorde ju inte så mycket då jag höll på med mina växter inne i stugan. Planterade om flera stycken och några slängde jag också då de vissnat ner och inte kom igen. Så nu kunde jag konstatera när jag gick runt och vattnade alla att jag hade 62 växter i stugan. Cirka 20 liter vatten gick det åt för att vattna dom och är det varmt och soligt ute ja då går det åt det dubbla.
När min äldsta dotter var nere i helgen så jagade deras hund våran katt Pärson. Båda är ju lika stora ungefär och katten försvann in under altan. Men denna gång kom han inte hem när de åkte som han brukar göra utan sedan dess är han borta. Jag har letat och skrivit på Facebook ifall någon på byggden skulle se till honom men ännu inga resultat.
Frampå middagen skickade Kevin sms från skolan att de slutade redan klockan tolv då gympaläraren var sjuk. Å någon vikarie hittade de tydligen inte heller. Så det var bara att åka och hämta grabbarna och på vägen dumpade vi av Ludde förstås där han bor.

Fick för mej att gå en sväng lite senare ifall jag skulle se vår katt Pärson. Å det blev ju en sväng men tiden det tog var ju lite längre men det beror ju också på att jag stannade och pratade med några stycken på vägen.
Hemkommen kände jag mej rätt nöjd ändå att jag nästan gått 5 km. Jag hann lagom in och tog lite sallad, lade in ved i braskamin så såg jag att grannen skulle ut och gå en sväng också.

Å man är väl inte sämre än man kan hänga på en sväng till och så gjorde jag. Fast så här i natt kan jag nog konstatera att det räckt med den första svängen faktiskt.

Å så här glada ser vi ut eller kanske skenet bedrar men tillbaka hemma vid stugorna är vi i alla fall.
Nu är klockan snart halv fem och temperaturen ute ligger med nöd och näppe över nollan. Har satt på en kopp kaffe och ska väl få i mej det sen blir det duschen som gäller. Vad som händer och sker idag vet jag inte riktigt. Har väl lite planer på fotografering då jag behöver lite bilder på Blåljusfordon men jag får väl se hur det blir.

2 Comments more...

Våren har kommit av sig

by on apr.24, 2017, under Allmänt skrivande

Våren har helt klart kommit av sig. Natten som var så var det flera minusgrader ute och under dagen har det blåst kalla vindar och regnet har fallit ned i en strid ström. Det var väl ingen höjdardag direkt för Kevins klass att vara på Kolmårdens Djurpark men jag tror ändå de tyckte det var lite intressant och det var ju liksom ingen fri tid utan de träffade skötare och pratade om djuren och var riktigt nära djuren också. Men vid halv fem så stod jag där nere vid Resecentrum och väntade på grabbarna som kom med bussen. Med tanke på regnet så var de ju inte helt torra kan jag ju lova. Även Liam och Oliver fick skjuts till Vilbergen innan vi fortsatte ut mot skogen och på vägen där släppte vi av Ludde också.

Det var både svalt och mörkt i stugan en stund på eftermiddagen och även kvällen. Först blev det strömavbrott när jag var inne i stan på eftermiddagen och det berättade jag ju för Kevin som inte blev så mycket värst gladare för det precis.

På vägen hem kom dock strömmen tillbaka skrev vår granne. Så hemma hann vi slå på datorerna och jag skulle precis börja laga maten så knäppte det till igen. Strömmen försvann men straxt före sex så kom den till slut tillbaka och vi kunde fixa till Taccos som vi hade bestämt.
Bestämde tidigare idag att jag skulle ta ledigt i natt och även natten till torsdag så då jobbar Rebecca så jag får lite mer sammanhängande sömn. Kan ju faktiskt vara skönt det också.

På förmiddagen var grannen Rebecca och Lilla Hugo över en stund och vi tog en fika på framsidan. Hugo tyckte att mina blommor ute borde vattnas och de slokade ju verkligen. Så han gick runt och vattnade på. Sen upptäckte han ju några Penseér som stod och inte var i någon kruka. Så då undrade han ju om han skulle plantera dom och visst hade jag jord hemma och krukor så den lilla trädgårdsmästaren planterade rejält. Å snyggt blev det ju också till slut.

Solen sken dock vid några tillfällen även om regnet strilade ner rejält under dagen. Dropparna hängde och gnistrade från bigaråträdet på baksidan. Konstaterar nu att fåglarnas lilla foderautomat är tom så i morgon är det väl bäst jag fyller på den ifall vintern kommer tillbaka som de hotar med.

1 Comment more...

Det blev en liten sväng idag med

by on apr.24, 2017, under Allmänt skrivande


Det blev faktiskt en liten sväng idag också. Det tänkte jag väl inte från början men grannen hojta ju till och fråga om vi skulle gå en sväng. Så vi traskade iväg.

Nu gick vi ju bara 3,27 km men det blev ju en runda det också. Någon på Facebook kommenterade om mitt mobilpratande även under promenaden men jag jobbade faktiskt också under promenaden och den här bilden visste jag inte att Rebecca tog ens.
Hemma i stugan var det bara att fortsätta jobba. Jag tänkte och sova några timmar på kvällen men av någon anledning så blev det inte så :)   Klockan hann att bli mycket innan jag till slut bestämde mej och då blev det ju inte så lång vila men det fick räcka.
Nu har klockan passerat två och jag har ju några timmar kvar så snart är det dax att sätta på lite kaffe så man fungerar som man ska.

Hittade ytterligare ett par bilder från lördagens långa promenad. Här har vi precis startat från stugan och vet ju just då inte att vi faktiskt ska vara borta hemifrån i nästan två timmar.

Å i ett tidigare inlägg så fanns det ju en galen bild på mej och med denna bild vill jag bara visa att jag är inte den enda som är galen här ute i skogen. Å Roger vet i faan vad han gör om han letar efter Troll eller spöken.
Något som jag glömt berätta i alla fall var att straxt efter att vi gått hemifrån så såg vi fem hjortar uppe på åsen bara ett par hundra meter från min stuga.  Det var många år sedan man såg några här men tyvärr så var vi väl lite för högljudda och jag för långsam med kameran så ingen fick någon bild alls på dom men vi var ändå fem stycken som såg dom.

8 Comments more...

Helgen över

by on apr.23, 2017, under Allmänt skrivande


Ja i morn är det måndag igen och visst går helgerna fort. Men det är bara att konstatera och se glad ut för det går ändå inte att göra något åt.
I fredags kom min äldsta dotter med sambo ner hit då hennes yngsta dotters bandylag skulle spela cup i Katrineholm. Lilla Nina fick dock inte på grund av en handskada vara med och spela men ville ändå vara där och kika på så då passa de vuxna på att komma hit.

Roger hade ju jobbat innan de åkte hit och när vi hade ätit något sen middag så slocknade han en stund i fåtöljen men han fick vila för han behövde säker det.  Även vi andra gick och lade oss rätt skapligt så jag fick sova ett par timmar innan det där sega nattpasset.

På lördagsmiddagen åkte jag bort till Djurtorp och skulle ta ett par bilder på Westerntävlingen som var men det var ju bara en träningstävling för klubbens egna medlemmar och det var inte någon vidare fart på det.  Här fångade jag i alla fall Cheriffen på Djurtorp, Ronny Åman på bild.

En annan cheriff som hängde ut genom fönstret på Speakerbåset där uppe var ju min granne Jan-Owe Wiklund även han en Westerryttare men idag skötte han om speakerbåset.
En snabbsväng till stan blev det också och en fika med en vän innan jag återvände till de övriga i skogen. Där hade Ann-Louise skalat potatisen och skurit den då vi bestämt att vi skulle äta Oxfile och Hasselbackspotatis.

Å så här såg det ut innan någon satt sig vid bordet och huset hade bara en stund tidigare fyllts på med ytterligare några personer.

Så där är vi alla samlade förutom jag som står bakom kameran förstås. Det är min äldsta dotter och bredvid henne sitter hennes två äldsta barn Johnny och Jennifer. På gaveln sitter Jennifers kille Marcus med deras lilla son. Å min plats är tom förstås och bredvid mej sitter Kevin och intill väggen sitter Ann-Louise sambo Roger.
Efter maten och en stunds vilande i sofforna så skulle Marcus åka in till stan och Johnny hängde med. Vi övriga kom på en tokig idé. Vi skulle ut och gå en sväng för att få ner maten eller kanske få bort den rättare sagt.

De här bilderna tog grannen Rebecca som var med och gick också. Å varför ska man vara normal på bild om man inte är det i verkligheten.

Även jag hade ju med mig min kamera men på denna bild kan ni se hur riktigt sportig och muskulös jag är :)
Efter en stund så bestämde vi oss för att gå varvet. Ja det kanske skulle funka.
En bit bort passerade vi huset där Ann-Louise halvbror bor och stannade till och pratade en stund med honom innan vi traskade vidare. Roger heja på och gick men det var nog ändå han som tyckte det var jobbigast.

Eller var det grannen Rebecca kanske, nej hon rusa bara upp bland vitsipporna och ville bli fotograferad förstås och det blev hon ju.

På denna bild har vi traskat drygt halva vägen och passerar Jonstorp. Min äldsta dotter med sin dotter och i vagnen ligger hennes lilla son.

När vi sedan kom tillbaka till stugan så visade Runkeeper följande. Vi hade gått långt men varit borta länge men det var ju både paus vid Ann-Louise brors stuga å så var det pissepaus på ett ställe och så gick vi heller inte så fort som man brukar när man går runt. Men runt kom vi.
Inne i stugan satte vi oss ner och tog en kopp kaffe. Jennifers pappa kom och hämtade henne och mitt barnbarnsbarn då de skulle tillbaka till Rejmyre.
Sen tog vi det faktiskt rätt lugnt och bara satt och pratade och faktiskt så tog vi ett par Whiskey också.

Är några år som skiljer oss åt och det här är alltså mitt första barnbarnsbarn å frågan är om man får uppleva något mer barnsbarnsbarn eller hur det blir. Återstår att se.

Efter en bläng på Travet och Harry boy kunde jag snabbt konstatera att jag fick fortsätta att jobba ytterligare en vecka för någon storvinst blev det inte även om jag nu fick halva insatsen tillbaka.
Natten fortsatte jag att jobba efter ett par timmars slumrande. Å i morse så lade jag mej faktiskt och sov i några timmar men hörde att gästerna hade gått upp så jag låg inte så länge.
Vid halv tolv lämnade även dom stugan med sin lilla vovve Ludde som hälsat på sin mamma och sina syskon. Å nu råder tystnaden i stugan. Tvättning, städning och lite annat pågår denna dag och lustigt nog så funderar jag på om jag ska gå en liten sväng idag också eller om jag ska hoppa över det. Grannen Rebecca var ju hurtig och begav sig ut på förmiddagen redan och gick nästan 4 km. Ska jag vara lika galen nu ikväll. Nja,  det återstår att se.

1 Comment more...

Det var länge sedan världen var så osäker

by on apr.22, 2017, under Allmänt skrivande


Det var riktigt länge sedan världen var så osäker som den är just idag. Nu ska det Svenska Försvaret rustas upp på Gotland. Å Stadsminister Löfvens budskap  Vi vill skicka en signal till alla som har någon tanke på att angripa vårt territorium, att det kommer göra väldigt ont, säger han. Å syftar då med all sannolikhet på Ryssarna.
Ja ont möjligen på svenskarna för man ska nog inte jämföra Rysslands militär med det svenska försvaret. Det är nog en rätt dum idé. Kanske man skulle haft ett bättre försvar kvar sedan länge men istället så minskades det och det ena efter det andra lades ned. Hoten ansågs inte längre vara så stora. Men trenden har vänt och med en galning i Väster och en Galning i Öster kan vad som helst hända.
Personligen tror jag att han i öster är mer eftertänksam och inte fullt lika så inpulsiv som den nya presidenten i väster. Han vill visa sin makt och styrka och frågan är var det hela kommer att sluta.

För Ryssarna misstänker tydligen rätt starkt att Trump kommer att göra verklighet av sina hot och anfalla Nordkorea. Å ett sånt anfall kan snabbt sedan förvandlas till ett storskaligt krig och idag finns ju såna vapen som i princip kan få hela jorden att brinna.

Förhoppningsvis så går det inte så långt men det är ändå förbannat nära om man följer nyhetsrapporteringen och den håller sig till sanningen och inte vinklar den för att få större rubriker. Säker kan man inte vara längre. Inte ens på media. De kan ju fläska på med en rubrik för att få ett stort antal extraklick på sin artikel som sen genererar i bättre inkomster. Men vad är pengar värda om det blir krig. Inte så värst mycket varken för de stora tidningsdrakarna eller tv-bolagen.
Hur länge President Trump ska sitta kvar som president återstår väl att se men jag har svårt att tänka mej att han blir kvar i fyra år i alla fall men den som lever får se.  Att tysta galningen i Nordkorea som moppsar upp sig mot de stora och avrättar sina anhöriga och även medarbetare som inte tycker som honom är också en farlig person men där vet ingen hur långt han har kommit och hur mycket som stämmer av vad han säger.

De tre största planen som syns på skärmen är Natoplan och de två där nere flyger ju över internationellt vatten men vad det stora planet gör över södra Sverige det vet man inte.

Inte heller vet Trump vad Ryssarna gör så nära hans gräns. Men det upprör honom men någon notis i Svensk massmedia över flygkränkningar från Nato har jag dock inte se till och det bekymrar säkert inte Trump heller.

Kommentarer inaktiverade för Det var länge sedan världen var så osäker more...

Det blev ett par svängar i dag med

by on apr.20, 2017, under Allmänt skrivande

Dagen började med att jag slutade mitt nattpass förstås och fick ett par timmars sömn då Kevins klass skulle ses vid Folkets hus 08.30. Hämtade upp Ludde som vanligt och deras studiebesök skulle ta någon timma. Då jag ändå inte hade något för mej så stannade jag kvar och åkte en sväng med bilen. Skulle jag hitta något intressant att fotografera idag måntro.

Jag rullade ner mot Saltängen och mötte ett par som kom med sin packning på väg in till city där de skulle sätta sig utanför någon butik för att tigga ihop lite pengar. Funderade på om det ger så mycket att det är värt att bo så dåligt som de säkert gör här i Sverige.

Då jag såg vilket håll de kom ifrån fortsatte jag å körde neråt och efter en kort stund upptäckte jag lägret som fanns där. Tvätten hängde över ett högre staket och en husvagn samt en mindre lastbil stod utanför.

Ett antal sådana här bostäder fanns precis intill men jag har valt att inte ta med för mycket på bilden för att på så vis avslöja var de har sitt läger. Det kan ju inte vara så värst trevligt att behöva bo så här för att kunna få ihop några kronor per dag. Tyvärr så pratar ju inte dessa varken engelska eller Svenska för annars skulle jag gärna interjuva dom och höra vad det är som driver dom att stanna kvar.

Jag fortsatte min färd åt en helt annan riktning och hamnade till slut längs med järnvägen där många godsvagnar står. Konstaterade att det fanns någon enstaka vagn som de inte målat på. Frågan är när de smyger sig dit för att måla. Det är ju visserligen snyggt målat på de flesta och frågan är vilket som ser snyggast ut. De rostfärgade vagnarna utan Grafitti eller de med.

Färden fortsatte vidare längs spåren och till slut kom jag ner till den plats som jag många gånger letat efter. Vad som hänt den här båten vet jag inte. Men jag vet dock att den har legat där i många år då jag sett andra varit där och fotograferat. En liten bit därifrån sticker fören upp från en något mindre båt. Kan det kanske vara Norrköpings Båtkyrkogård.
Rullade ifrån platsen då jag såg att klockan tickade på och kom lagom tillbaka till Resecentrum när Kevins klass kom ut från Folkets hus.  Eftersom det var drygt en halvtimma innan de skulle vara på skolan så körde vi ut till Mc Donalds på Stockholmsvägen och tog en stadig frukost. Sen släppte jag av grabbarna i skolan innan jag fortsatte hemåt.
Jag hade redan då bestämt mej för vad jag skulle göra så jag släppte bara  ut hundarna en stund sen kom grannen Rebecca ut med sin fotoväska hängande över axeln och vi försvann iväg igen.

Jag kände ju till ett gammalt hus men frågan var i vilket skick det var. Å när vi kom fram så var det ju faktiskt i mycket sämre skicka än vad jag trodde men vi lyckades ta oss in och lite av det som fanns när den gamla magra farbrorn bodde där fanns fortfarande kvar. Köksbordet, några tidningar och lite tallrikar.

Tidningen var i alla fall från 1977 och jag vet att den gamle mannen har varit osynlig där de senaste 20 åren men hur länge han verkligen varit borta därifrån vet jag ju inte. Det såg ju nästan ut som det gjorde idag utanför stugan. Å själva stugan såg vi ju inte skicket på innan vi kom gåendes fram. Man får leta vidare efter övergivna byggnader.

Den här byggnaden fångade vårt intresse långt på avstånd där den låg djupt ner i en svacka. Ser ju onekligen inte ut som en kraftstation men det stod Nybble kraftstation och den var även i drift.

Vi fortsatte ut till nästa ställe där vi var på sensommaren 2016 men då var det inte något vatten i den lilla ån. Idag var det rätt bra med vatten ändå å vi traskade ner längs gräskanten och ner till den lilla bron där vi inspekterade området för framtida fotografering som dock kommer att göras när det blir något varmare ute och då det även bör vara lite sol.

Rebecca kikade ut en lämplig plats till det framtida tillfället och där såg hon ju ut att sitta bra. Rebecca Fotograf på Wighsnews Hon har ju även en Fotosida.

Hon fotograferar ju såväl Brudpar, barn, porträtt och annat. Så är man intresserad så är det bara att klicka på länken och kontakta henne. Men hon tycker som sagt även om annan fotografering också och inte bara fotograferingar i fotostudion som vi har på gården.

Å hon lyckades även få med mej på en bild där jag stod på behörigt avstånd från ån och kollade in området. Så nu får vi se om vi lyckas med den fotograferingen innan vattnet börjar sjunka i ån.
Vi hade lagom kommit tillbaka till bilen och åkt en bit när jag fick se att Kevin hade skrivit ett sms till mej. De skulle ha slutat 14.10 men hade alltså redan slutat och då var klockan inte ens 12. Han och Liam samt Oliver hade dock traskat direkt till gymmet i Vilbergen så när jag hade släppt av Rebecca så fortsatte jag in mot stan och Vilbergens centrum.
Hemma i stugan blev det som vanligt dax för att fixa till middagen och plocka med lite annat. Å sen fortsätta jobba en stund. Å nog måste jag nog erkänna att det är betydligt bättre nu mot tidigare då man kan sköta jobbet från skogen, från bilen eller någon annan plats där man befinner sig på.
I morgon blir det dock inte någon sådan här tur då jag har bestämt att jag ska fika med en gammal vän. Men i natt tänker jag i alla fall sova gott för då är jag nämligen ledig och det känns inte helt fel.

1 Comment more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.