Archive for mars, 2017

Nu är det åter varmt i bubbelbadet å Årets första Åska

by on mar.31, 2017, under Allmänt skrivande

Idag så kunde jag konstatera att allt i bubbelbadet fungerade och termometern visade som vanligt på härliga 39 plusgrader.  Jag fick dock inte så mycket gjort som jag hade tänkt mej från början men vad gör väl det. I morgon är ju en ny dag med nya möjligheter och förutsättningar.

Testade en liten grej som jag köpt med Wish och där man kan fotografera ritkigt små saker eller växter å i morse tog jag in en liten Skilla från gräsmattan och lade på stället och tog en bild. Bilden blev ju riktigt bra och även de små vattendropparna som finns där på blomman syns ju också.

Gick en sväng på tomten och såg detta Lupinblad sticka upp ur marken. Det har ju regnat lite under natten och nog tycker jag bilden blev riktigt läcker där man ser alla ofantliga regndroppar som håller sig kvar på bladen.
Förutom det nöjet så hann jag ju med att både byta sängkläder, tvätta några maskiner, dammsuga och så laga mat förstås. Nu är klockan straxt efter elva på kvällen och utanför vräker det verkligen ner regn i massor. Men vad hjälper det. Grundvattnet har ju inte varit så här lågt på länge och jag som tänkt att köpa en ny pool och köpa transporter med 53.000 liter vatten fick lägga det åt sidan i år. Törs inte tömma poolen jag har å riskera att inte få köpa något vatten då den nya är uppbyggd.  Låter kanske knäppt men många kommuner har redan sagt nej till just inköp av vatten för att fylla pooler i år.
Å för den som inte hörde eller såg blixten så kan jag bara tala om att det kom ett par skapliga åskmuller nyss och även blixten ska ha synts. Jag såg dock inte blixten men hörde mullret samtidigt som det kom en riktigt åskskur igen.

1 Comment more...

Det gick trögt idag

by on mar.31, 2017, under Allmänt skrivande

Det gick riktigt trögt idag med det jag skulle hinna med. Morgonen började ju med att jag fick reta upp mej på någon som inte kunde stå för sin sak utan skyllde på mej att jag inte gjort det jag skulle fast jag hade ju bevis då det fanns kvar i en konversation. Men snart får jag väl börjar prata högt kanske så omgivningen vet hur det är.
Sen bar det av till skolan och det var ju inte något vidare skönt ute. Flera minusgrader visade termometern vilket innebar att även vattnet i slangen ner till bubbelbadet hade frusit så det blev  bara att vänta på att det skulle bli varmare.

Nu är det snyggt och rent bakom Fotostudiostugan. Å allt har faktiskt min snälla granne gjort. Ser ju förbannat snyggt ut även om inte jag såg det från min stuga när man stod ute fast var  man vid studsmattan eller Skaterampen så såg man ju de stora rishögarna. Men nu är det borta som sagt vad.

Eftersom det var kallt ute på morgonen så bestämde jag mej ju för att tända brasan idag å jag lät den brinna större delen av dagen å nog blev det varmt och gott i stugan.  Vid 11-tiden kom ett meddelande och det var Ludde som skrev att Kevin och han slutade 11.50 i skolan då slöjdläraren var sjuk. Var ju tur jag såg det för det var bara att åka in och hämta dom. Någon information på klassens Facebookssida fanns dock inte vilket jag tycker är dåligt då de begär att man ska vara medlem i gruppen så man får den information man behöver.  Många bor ju i stan och kan gå hem men lantisungarna då. Ska de vänta flera timmar på att få komma hem om de inte har någon som kan hämta dom. Blir så förbannad på den dåliga informationen.
Swebad kom i alla fall tillbaka idag och med sig hade han den lilla grej som skulle bytas ut i bubbelbadet. Å då fungerade det igen. Lite senare hade även vattenslangen tinat upp å jag kunde fortsätta att fylla på vatten. Värmde upp det till 30 grader idag men fortsätter i morn då jag vill vara vaken och kunna kika ofta så allt fungerar när den värmer upp till 39 så den inte fortsätter att värma. Så det får bli i morgon. Klockan har passerat midnatt och nu är det alltså Fredag igen. Bara att hoppas att den här dagen blir något bättre och att jag hinner med det jag ska idag och att man slipper å bli på dåligt humör idag också. Visserligen har jag vissa beslut jag tänker fatta i på dagen men jag vet inte vilket jag vill just nu. Kanske jag rentav skiter i hjärnarbetet och bara tar några bilder på något roligt i den lilla boxen som jag beställde från Wish för lite sedan och som jag fixat ihop idag.

Kommentarer inaktiverade för Det gick trögt idag more...

Ja det var ju ett tag sedan

by on mar.29, 2017, under Allmänt skrivande

Ja det var ju ett tag sedan jag uppdatera sidan Men nu tänkte jag inte riktigt så då jag skrev rubriken. För idag så kom det upp några bilder på Facebook. Sju år gammalt minne.

Den här bilden togs för sju år sedan. Jag vet inte riktigt om Cassandra hade flyttat hemifrån men Micke och Rebecca hade i alla fall hjälpt mej att tapetsera rummet å ett par dagar senare revs väggen till det andra rummet å det var kört för Cassi att flytta tillbaka hem till stuga i skogen. Det var ju ändå så djävla tråkigt att bo här mitt i skogen och aldrig kunna ta sig till stan för att ta bussen var ju omöjligt för henne hon skulle ju ha skjuts just på minuten när hon vill. Men tur nog så har hon växt till sig lite.

Å så här ser det ut idag från ungefär samma kameravinkel. Visserligen står Citygrosskassen där full med ved men man där inne finns en härlig soffa, två fåtöljer och ett bord. Å givetvis var det Micke och Rebecca som såg till att även det rummet fick tapeter och ny färg i taket.


Man kan ju tro ibland att jag bor i huset som Gud glömde ändå.  Tänkte ju köpa ny pool i år då den gamla börjar se tråkig ut och trallen behöver riktas upp men sån tur var så såg jag hur läget var i angränsande kommuner för de som ville köpa vatten å fylla pooler med. Tvärnit. Det kommer på grund av den vattenbrist som kommer att råda inte att säljas något vatten för att fylla på pooler. Så i år blir det alltså till att laga den gamla och försöka få botten skaplig så behöver jag bara fylla på 5.000 liter från min egen brunn än att köpa 53.000 liter från kommunen då det troligen inte kommer att gå att göra det.

Som om inte det räckte så fyllde jag på vatten i bubbelbadet och när jag sedan skulle kika på nivån så konstaterade jag att den inte värmde. :(   Grrrrr….  Hittade inget som var fel så jag fick ringa företaget.

Å idag kom de ut och checkade och kunde konstatera och troligen har jag tur att det bara är en säkring som ”brunnit” . Nu hade han inte någon sådan hemma men kommer och sätter dit den senast fredag. Å det känns ju inte helt fel att utgiften inte blir så stor ändå.

Några av de fem fågelholkar som en Facebookvän gjorde åt mej har också kommit upp. Tror det är en som är kvar som jag inte riktigt har bestämt mej för var jag ska ha. Å sen återstår det ju att se om vi får några hyresgäster.

I morse kom ett sms om jag kunde hjälpa till med en grej. Å klart jag kunde göra det. En liten kort skjuts i stan o så vakta Obama som inte fick följa med sin matte. Ja hunden heter faktiskt Obama och är en riktigt snäll liten hanhund. Men det gick bra fast han hade ju förstås ögonen på var hans matte gick in någonstans.

En sväng bort till Djurmagasinet och en ny klotång till våra egna små vovvar och därefter hämta Kevin innan vi åkte tillbaka till skogen. Å där började jag laga middag och idag hade vi bestämt att vi skulle äta Plankstek.

Nu blev det inte ryggbiff utan faktiskt svensk fläskytterfilé men det gick att äta det också Å som vanligt blir man ju proppmätt och efter det även trött. Men vad gör det jag är ju ledig i natt och ytterligare ett pass på fredag dag så det känns ju inte helt fel denna vecka.
Både Kevin och jag var nöjda med maten förstås eftersom jag är en djävla bra kock. Haha :)  Skämt åsido men den duger åt oss i alla fall. Snart är det dax att beställa några kg Oxfile igen och likaså några kg Entrecote. Det var ju inte länge sedan vi köpte massor av kött men både oxfilen och entrecoten har gått åt och snart är ju faktiskt grillsäsongen här.
Några få timmars arbete till sedan tar Rebecca i grannstugan över nyhetsbevakningen. Å hon har ju inte bara gjort det utan fixat till så det ser helt fantastiskt ut på uppsidan av tomten där studsmattan står nu.  Så nog har hon slitit i trädgården i år alltid.

Kommentarer inaktiverade för Ja det var ju ett tag sedan more...

Ladda batterierna

by on mar.25, 2017, under Allmänt skrivande

Man brukar ju säga det när man behöver vara ledig och få lite energi. Men jag har inte gjort det idag utan jag har laddat batterierna till drönaren å så har jag uppdaterat programvaran i både drönaren och batterierna.

Första gången jag skulle testa den idag så blåste det för mycket men lite senare så gjorde jag en testflygning precis utanför stugan. Å jo då den funka som den skulle.

Å även kameran skötte sig ser det ju ut som är väl bara motivet som kanske inte är så bra.

Hur som helst så ser jag faktiskt ut så just idag. Å även om jag nu ser allvarlig ut så är jag inte det utan mer koncentrerad på drönare och se hur den uppförde sig.
Nu är det åter kväll och jag ska nog vila ett par timmar så man orkar med även denna natt men det ska nog fungera.
I morgon om vädret är bra så ska jag nog försöka stapla upp den sista veden i en snygg liten hög på husgaveln så man kan ta bort den stora presseningen sen ser det ju faktiskt jäkla snyggt ut på tomten men det är ju för att grannen Rebecca har varit så snäll å hjälpt till att fixa faktiskt det mesta.

Kommentarer inaktiverade för Ladda batterierna more...

Ett icke fungerande bubbelbad

by on mar.25, 2017, under Allmänt skrivande

Igår när jag skulle fylla på vatten i bubbelbadet så upptäckte jag när det var klart att inte en enda pump fungerade. Ingen propp hade gått och ström finns det. Så nu är det bara å vänta på att jag får ut en reparatör som kan kika vad som pajat i baljan. För vem vill bada när det bara är 17 grader i bubbelbadet :)

Slänten bakom den lilla stugan som är fotostudio har ju jag haft som rishög. Där jag slänger gamla blommor, buskar, grenar med mera. Grannen Rebecca tyckte allt att det kunde se snyggare ut.
Å som hon har slitit i flera dagar men jösses så fint det har blivit också. Hennes lilla son Hugo har ju förstås varit med och fixat :)

Syns ju på bilden hur röd och trött hon är. Den här bilden tog hon på eftermiddagen då jag höll på att fixa nätet runt studsmattan som gått sönder på ett ställe.

På morgonen körde jag ju runt efter att jag lämnat Kevin. Fixade mer penseér och handla lite mat m.m.  När jag sedan kom hem skulle ju de planteras i blomlådorna. Å en gammal man som jag orkar kanske inte eller.  I vilket fall ville Hugo hjälpa mej så jag fick sitta där på altantrappen och bara hålla koll på att han skötte sitt jobb som han skulle.

Sen var det bara för mej att plantera blommorna och sätta upp blomlådorna och visst blev det snygt. Hugo fick några egna penseér av mej som han gick bort och planterade i sin egen kruka vid deras ingång.

Hade tänkt mej Torsk i ugn och potatis idag men när jag hämtade Kevin så undrade han om Liam kunde hänga med, å i nästa andetag så kom det om även Oliver kunde hänga med.  Klart de kunde hänga med och det blev torsk med middagen.   Frågade grabbarna vad de ville ha och när de fick höra ordet Oxfile så var tydligen valet klart.
Oliver har ju aldrig varit med hem tidigare men det är ju en av Kevins nya klasskamrater i högstadiet. Han gick ju i en pararellklass i Vilbergen så de kände ju varandra även då. Å så tränar de ju tillsammans på Wordclass i Vilbergen.
Maten verkade smaka bra och efter det så var det studsmattan som gällde innan jag fick övervaka när de sköt med Soft Airgunvapnen.  Å så blev det datorspel förstås. Men jag tror att båda kompisarna gillade att vara här. Själv gick jag och lade mej några timmar då jag skulle jobba och Kevin skulle väcka mej när någon behövde skjuts hem. Nu slutade det väl med att Liams pappa kom vid 21-tiden och hämtade hem båda grabbarna till Vilbergen å jag vaknade först ett par timmar senare.
Natten har dock gått bra å jobba men fortfarande är jag fan inte helt frisk känner jag. Men snart så :)   Klockan har hunnit blivit 10 minuter över sju denna lördagsmorgon. Jag har fått i mej ett par koppar kaffe och snart tänker jag dyka ner och krama kudden.

Kommentarer inaktiverade för Ett icke fungerande bubbelbad more...

Hon gör anmälan till Justitieombudsmannen

by on mar.25, 2017, under Allmänt skrivande, Utstickaren


På denna kategori kommer jag att kanske inte alla gånger skriva så positiva inlägg. Utan sticka ut min vassa näbb utanför det gamla vanliga om mat, vad vi gör och annat som alltid är så trevligt. Här kommer du att kanske se vad jag tycker något är fel.
Kan väl börja med att fundera på mamman som gör en anmälan till Justitieombudsmannen för att hennes 15-årige son hålls inlåst på en säkerhetsavdelning bland vuxna 23 timmar om dygnet.
15-år är ingen ålder. Man kallas fortfarande för barn  men är i Sverige straffmyndig från denna ålder.
Han är häktad för mordförsök på en vaktmästare på en skola i Malmö.  15 år och redan försökt skada en vaktmästare på en skola. Mamman reagerar med bestörthet. Inte på vad sonen gjort utan att han hålls inspärrad 23 timmar av dygnet möjliga 24. Hon anmäler därför situationen till JO.  Sitter och funderar på vad hon gjorde under hans uppväxt. Den uppväxt som igentligen skulle format honom till en god medborgare och ungdom.
Jag anser ju personligen att det är inte att han sitter inne 23 timmar hon bör reagera på utan i första hand sätta sig ner och fundera på vad hon själv gjorde att det blev som det är. Allt handlar ju faktiskt om hur man uppfostrar och behandlar sina barn. Visar man dom att man älskar dom men samtidigt visar dom vad som är rätt och fel så borde det här som faktiskt hänt inte hända. Du får mer än gärna kommentera mina inlägg på min blogg. Oavsett om du har andra åsikter än mej så publiceras de givetvis förutsatt att det inte är några rasistiska kommentarer.  Å nej, jag vet inte om han som sitter där inne är Nysvensk eller inte.

Kommentarer inaktiverade för Hon gör anmälan till Justitieombudsmannen more...

Nog gick den att starta

by on mar.23, 2017, under Allmänt skrivande


Nog gick Chevan att få igång igår alltid. Några liter bensin och så lite starthjälp med batteriet från Saaben. Å så flyttade jag ut den gamla ”pärlan” till parkeringen. Ska väl ta mej en titt i helgen på den hur jag ska göra men jag är inte riktigt säker på om jag ska göra i ordning den.  Trots allt är ju bara skattekostnaden drygt 6.000 om året och den drar ju runt 2 liter bensin också.  Var ju skillnad förr när man var ute och åkte och fotograferade mycket. Men vi får se har ju några spekulanter på den som den står.

Gårdagens middag blev potatis och morötter i ugn å så en bit oxfile och en bit rostbiff med pepparsås till. Smakade helt utmärkt. Lite sliten var jag ju så jag gick och la mej några timmar. Helt frisk var jag ju inte och dessutom rätt trött efter att ha varit vaken länge.
Nästa gång jag vaknade efter tre timmar låg jag där med feberfrossa och var risigare än på mycket länge. Slutade med att jag inte gick upp mer utan låg och jobbade natten från sängen. Men Kevin skulle ju till skolan så jag var ju i alla fall tvungen att ge mig ut på morgonen men när jag sedan kom hem igen så var det sängen som gällde. Grannen Rebecca var snäll och hämtade upp honom från skolan när han slutade så jag slapp å ge mej ut. Lagade till Högrevsburgare och pomme vilket var smidigt å så dök jag i säng igen. Nu har jag i alla fall kommit upp igen och mår faktiskt rätt skapligt. Bara å hoppas nu då att det går åt rätt håll. Kevin hade ju sitt i nästan två veckor och jag har ju bara haft det i en vecka Grrrrrr.

Kommentarer inaktiverade för Nog gick den att starta more...

Det hände ju lite i natt i alla fall

by on mar.22, 2017, under Allmänt skrivande

Trots att jag inte sovit sen tisdagsmorgonen så gick det ju riktigt bra att hålla sig vaken natten som var.  Det hände ju en hel del och lite fick jag ju uppdatera mina kunders webbsidor.

Vi uppdaterar ju till 07 och när det var klart så hade jag fått in tre små notiser på den här sidan. Även på andra sidor fick jag in lite nyheter liksom på vår egna då förstås men de nyheterna visades inte förrän efter sju så att inte tidningsmurvlarna kunde sno åt sig mina snabba nyheter gratis.

Vid halvsjutiden vaknade grannstuga och de har ju fönster neråt fältet så Rebecca skrev på Facebook att Tranparet fanns på plats. Smet ut med kameran direkt och tog några snabba bilder. Tyvärr blev inte skärpan riktigt hundra men den får duga för min privata sida i alla fall.  Blir ju säkert många tillfällen att fotografera dom på eftersom jag nu kan konstatera att inte hanen kom hit ensam. Har man tur kanske man kan hitta deras bo och fotografera också men det har jag ju försökt hitta så många år utan att lyckas så det är väl knappast troligt.

Stod och kikade ut genom fönstret på morgonen upp på den gamla Chevan. Nu måste jag nog bestämma mej hur jag ska göra med den om den ska göras i ordning eller inte. Får väl testa med å starta den till att börja med å så får jag väl bestämma mej vidare då :)

Den här bilden tog jag år 2011 när Kevin ville gå en sväng i skogen och kika på djur. Här ville han vara först fram vid öppningen så han fick chansen att se något djur först. Då sprang han och det syns en liten kille på vägen där framme. Det var på den tiden när han gillade att gå i skogen.

Kommentarer inaktiverade för Det hände ju lite i natt i alla fall more...

Vad gör jag när jag jobbar igentligen

by on mar.22, 2017, under Allmänt skrivande

Ja vad sysslar jag med när jag jobbar igentligen. Jag finns ju oftast på Facebook även under arbetstid men det beror till viss del på att man många gånger får in en del tips den vägen.

Men jag sitter vid det här skrivbordet som jag faktiskt har i mitt sovrum och som alltså är mitt arbetsrum nu för tiden. Förr hade jag ett speciellt arbetsrum men idag finns det alltid någon dator eller surfplatta i varje rum i stugan. Är väl enbart toaletten som är befriad från något sådant nu. Jag sitter dock inte och bara rullar tummarna och dricker kaffe hela tiden.  Visst kan jag dra iväg från stugan och in till stan men även i bilen har jag ju bärbar dator och surfplatta samt mobiler med mej så även därifrån kan jag sköta mitt jobb och likaså om jag står i köket och lagar maten.

Jag har ju några mobiler så klart och en av dessa använder jag för utgående samtal då jag ringer rätt mycket då jag arbetar och en har jag för enbart inkommande samtal.

Man måste ju alltid ha en koll på om Polisen uppdaterar sin sida med någon färsk nyhet som man inte vet om.

Sjöräddningsbåtar, Kustbevakningsfartyg och räddningstjänstbåtar har man också koll på och får en signal om någon lämnar sin ordinarie plats.

Ambulansflyg, Ambulanshelikoptrar kan alltid vara bra att ha koll på och likaså om något passagerarplan får problem i luften.

Något annat som är viktigt är att ha koll på polishelikoptrarna om de har någon aktivitet eller militärflygplan som är i luften.
Utöver dessa grejer så har jag ytterligare några speciella program och mottagare som jag faktiskt inte lägger ut på min sida här där jag har riktigt bra koll på vissa grejer.

Våran egen nyhetssida ska ju även den uppdateras liksom Wighsnews sida på Facebook. Idag gör vi det i mån av tid då man inte alla gånger hinner skriva allt som man önskar och ibland är vi heller inte först ut med nyheten trots att vi vet om den tidigt. Det beror på att Tidningar som inte är våra kunder ska inte ha någon chans att snyta nyheten gratis från vår webbsida.

Det är inte heller bara vår egen webbsida som vi uppdaterar. Nattetid mellan 24-07 ser vi även till att några dagstidningars webbsidor uppdateras med deras lokala nyheter.
Så det är inte bara att sitta framför datorn och kolla på Facebook som många tror. Men visst har jag ett bra jobb ändå. Eftersom jag har byggt upp om min verksamhet en del så i princip kan jag sitta mitt ute i skogen och fotografera djur och ändå sköta mitt jobb. Enda kravet är ju att jag har internetförbindelse och en liten mobilrouter finns givetvis alltid med mej.
Kan väl nämna att om någon månad är det exakt 50 år sedan jag lämnade min första nyhet till dåtidens Radio Östergötland som var beläget i Folkets hus på Slottsgatan här i stan. Där fick jag även mitt första jobb redan innan jag slutade 9:an vilket kanske gjorde att jag inte hade så värst bra avgångsbetyg då jag redan visste vad jag skulle syssla med resten av mitt liv.
Å visst har det hänt mycket under åren som gått. Jag minns den första polisconvertern jag hade som saknade brusspärr och där man bara kunde höra en station i taget och det var ju den närmaste. Idag hör man ingenting men redan innan Rakel satts i drift började jag tänka till och planera så jag var förberedd.  För och Nackdelar finns ju alltid. Idag avgör ju polisen i många fall om media ska få reda på en sak eller inte.

Kommentarer inaktiverade för Vad gör jag när jag jobbar igentligen more...

Snart är vi inne i rutinerna igen

by on mar.21, 2017, under Allmänt skrivande

Efter att Kevin har varit sjuk i över en och en halv vecka och därefter så blev det studiedagar så närmar vi oss vardagen i morgon igen. Å det gäller ju även mej eftersom jag fått krama kudden direkt efter jag jobbat natten så blir det alltså bilfärd till stan och skolan innan. Å som vanligt brukar jag ju ha svårt att somna när jag kommer tillbaka hem eftersom man piggnar till lite när man kommer ut.

När jag hade vaknat till idag så såg jag på FB att grannen varit ute redan och fixat i slänten bakom fotostudion.  Å det är ju tråkigt att det inte finns något foto på hur det såg ut innan. Jag hade nämligen min ris och lövhög där och den hade ju blivit större och det såg ju itne roligt ut heller när man var vid studsmattan. Idag ser man knappt att det varit någon sådan hög där. Gången ner till andra gården är också framkomlig då hon har tagit ner stängslet där eftersom hundarna ändå inte är lösa längre på framsidan om inte någon är med ute.

Ringde och beställde tid och klockan halv tre rullade så Kevin och jag in mot stan och Cecilias salong där håret skulle falla bort. Ja inte på mej nu för i så fall hade det legat en hög grått hår där utan Kevin ville klippa sig.  Snyggt blev det och nöjd var han när vi kom på att vi kunde äta ute idag å han föreslog Angry Bull på Kungsgatan. Men ack vad vi blev blåsta då de inte hade öppnat för dagen ännu och något tålamod så där har han ju inte som att åka runt en sväng och tebax senare utan då kunde vi lika gärna åka hem. Hemma blev det ris och kycklingfileer och det dög det också.
Lite fixande och trixande dels med en dator men även ute i köket. Kanske det blir någon timma till att krama kudden innan det riktigta nattpasset tar vid. Men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Snart är vi inne i rutinerna igen more...

Några snöflingor på morgonen

by on mar.21, 2017, under Allmänt skrivande


I morse innan jag somnade ett par timmar efter jobbet låg jag och kikade ut genom fönstret och såg hur flingorna började komma. Ja nu var det ju inga Kjellogsflingor som man äter utan snöflingor. Turligt nog blev de inte liggande kvar på marken utan smälte bort lika snabbt och när jag vaknade efter att par timmar så hade det även slutat att snöa.
Efter lite plockande i stugan och jobbande så slängde jag in säckarna med skräp i bilen och körde till Returpunkten. Därefter till Plantagen och köpte jordsäckar och även linte penseer.

En Penséampel skaffade jag också till varje ingång i stugan. Men tror nog jag byter ut dom när det blir varmare och sommaren verkligen är på gång.

Tyvärr så fanns det ju inte så många färger på småplantorna så det fick helt enkelt bli blå i år så får jag väl även byta ut dom till några andra blommor. Klart det beror ju på hur de ser ut då också :)

En liten Vätte sitter på stubben och ser fundersam ut.  En liten ensam pensé fick sitta i den lilla krukan bredvid.

Lilla Hugo med mamma Rebecca kom över och satt sig och prata en stund. Hon har slitit hårt de sista dagarna med slänten och allt som finns vid studsmattan och bakom fotostudion.

Hugo gillar ju verkligen och hjälpa till och jag hade ju planterat klart de som jag skulle å var på väg in. Men han ville ju plantera något också så han fick en liten pensé av mej och låna min lilla spade. Den här bilden tog hans mamma när han var i färd med att få ner blomman.

Å vattna måste man ju också.  Har bestämt mej att han ska få vara med här inne någon dag så han får plantera sin egen tomatplanta och något annat när jag börjar sätta fart med mina små drivhus inne.
Mat blev det i stugan också och efter det lite vila innan det var dax att slita sig upp igen och börja jobba. Så nu närmar sig klockan ett och jag har ”bara” sex timmar kvar.

Kommentarer inaktiverade för Några snöflingor på morgonen more...

En ny dag och nya tag

by on mar.19, 2017, under Allmänt skrivande

Natten som var den gick den också men måste väl erkänna att det var med nöd och näppe. Då jag bara sovit tre timmar mellan förra nattpasset så började jag känna mej rejält seg på efternatten. Men trots allt så höll jag ut till 07 innan jag lade mej och lustigt nog slocknade direkt vilket jag aldrig brukar göra.  Tyvärr så tyckte inte hjärnan att jag skulle sova mer än 5 timmar så vid 12 var jag uppe igen.

När jag stod där i köket och satt på kaffe tyckte jag att jag hörde något utanför stugan. Å visst var det så. Det var Rebecca som sedan morgonen varit ute med lilla Hugo och hjälpte mej att kratta slänten vid studsmattan.
Efter en stund gick även jag ut då jag ville bli klar med framsidan framför stugan. Då passade Rebecca på att föreviga det genom att ta en bild på mej men man ser ju inte ändå att jag just ser ut som ett Troll där.

Även sånt som jag slängt ut och som ska till Returpunkten packade jag ihop i säckar så det kom bort från altan. Så nu kan man sitta där faktiskt och ta en fika utan att man tror att man är på soptippen :)

Efter lite jobb inne så gick jag ut en sväng å fortfarande fanns Rebecca och Hugo ute i slänten. Nu kan ju både Blåsippor och Gullvivorna samt Lupinerna komma upp så de syns ordentligt bland tomtarna.

Solen började gå ner men hon slet och klippte ner några småaspar så det blev som förr med den lilla gången uppe i slänten och även bakom studsmattan är det numera fullt framkomligt.

Där den stora granen stod tidigare har inte något gräs kommit upp men massa ogräs och annat eländ men även det räfsade hon bort idag å förhoppningsvis kan man klippa där i sommar och då slipper vi ju få upp allt ogräs och det blir lättare att hämta alla bollarna som kastas ut från studsmattan.

Jag gick in i stugan och började laga maten, Jag tog Hasselbackspotatis faktiskt idag och Entrecote med lite sallad och Kevin valde ju Oxfile förstås  men för övrigt likadant. Å som vanligt när man äter så blir man trött så på kvällen lade jag mej för att vila men det blev även denna gång bara ett par timmar så var jag uppe igen. Så nu sitter jag här vid datorn och dricker kaffe och faktiskt fuskar med en muffins som jag fick av Rebecca igår :)
Om sju timmar får jag lov nästa gång att krama kudden å morgondagen om den blir bra så ska jag allt hinna fara till Returpunkten och fixa lite annat här på tomten. Kevin som är frisk äntligen har ju studiedagar både måndag och tisdag. Så det blev ju en mjukstart efter att han var sjuk. Själv är jag inte riktigt frisk känner jag å ikväll fick jag allt ta en alvedon. Men men det går över vartefter.

Kommentarer inaktiverade för En ny dag och nya tag more...

Inte blev det mycket sovandes av

by on mar.19, 2017, under Allmänt skrivande

Inte blev det mycket sovandes på morgonen så efter bara drygt tre timmar slog jag upp mina blå och inte kunde somna om igen så det var bara att gå upp. Plockade ur disken, satt på en tvättmaskin och fixade lite. Vädret var ju riktigt skapligt ute och solen sken också.

Jag duschade och fixade till mej så jag inte skrämmer alla kunder när man skulle åka in till Ica idag igen. Solen lyste fortfarande på eftermiddagen även om ett och annat moln dykt upp på himlen då jag åkte in och att handla tog inte lång tid alls. Köpte lite dricka och så sallad förstås.

När jag sedan kommer ut från butiken så haglar det rejält men jag klev in i bilen och styrde hemåt. På Gamla Övägen nära Valstorp möter jag den här äldre mannen komma cyklandes. Misstänker att han inte kunde drömma om att vädret skulle slå om så snabbt när han började sin cykelfärd mot stan.
Hann lagom in i stugan så slutade det och himlen sprack åter upp igen. Man kan ju i alla fall snacka om väderbyten.
Började fixa maten och Kevin ville ha fläskfilé och pomme och jag bestämde mej för sallad och pomme.

När jag börjar fixa salladen delar jag alltid salladshuvudet mitt i tu och så även idag. Men vad jag såg då var ju inte vidare värst roligt. Det var bara att kasta och sån tur var så hade jag ju ett till i kylen och det var sån tur som det skulle så nog fick jag ihop min sallad även idag.
När vi ätit och jag jobbat en stund så tänkte jag slänga mig i sängen och krama kudden ett par timmar men det gick bara inte. Huvudet ville inte fatta att jag borde sova så efter en timma gav jag upp och reste på mej. Satt på kaffet och började jobba istället.
Nu är klockan snart halv tre och lustigt nog är jag inte hysteriskt trött än men lite dåsig förstås. Men har man klarat så här långt så lär man nog klara resterande timmar också för det har ju hänt en hel del under natten redan.

Kommentarer inaktiverade för Inte blev det mycket sovandes av more...

Nu är det dax i alla fall

by on mar.18, 2017, under Allmänt skrivande


Efter att ha varit utanför stugan en kort stund på morgonen för att se om några djur fanns på fältet så fick jag nöja mig med att ta en bild på månen och nu är det så dax att krypa ner och krama kudden en stund. Brukar ju trots nattarbetet ha lite svårt att somna på morgonen.

Kommentarer inaktiverade för Nu är det dax i alla fall more...

Hemmagjord pizza

by on mar.18, 2017, under Allmänt skrivande, Att lag mat


Den här bilden är visserligen inte färsk utan några år gammal. Några få gånger gjorde jag hemmagjord pizza i ugnen. Vet väl igentligen inte varför det inte blev fler gånger men det kanske är dax att testa och göra någon sådan en dag. Ser ju onekligen gott ut även om det kanske inte är så hälsosamt :)

Kommentarer inaktiverade för Hemmagjord pizza more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.