Videor & Musik

Bäverbesök vid Louis De Geer

by on dec.06, 2018, under Videor & Musik

Under de senaste dagarna har en bäver varit synlig i Hästskodammen utanför Louis De Geer. På morgonen efter att jag släppt av grabbarna vid Ebersteinska så körde jag ner och kikade och visst fanns bävern på plats.

Kommentarer inaktiverade för Bäverbesök vid Louis De Geer more...

När Hjältarna passerade Norrköping

by on jul.22, 2018, under Allmänt skrivande, Videor & Musik


Igår var varje bro över E4 full av väntande människor som vinkade och ropade när den Polska brandbilskonvojen  körde genom Sverige upp mot Sveg.  Sammanlagt 44 räddningsfordon och över 140 brandmän ska upp och hjälpa till vid skogsbränderna. De kallas hjältar av många men jag vet inte om det är rätt ord. Hjältar är väl i så fall alla som bekämpar bränderna i norr just nu. Å  Sverige är ju med i EU och det kostar en rejäl slant varje år att vara med där. I avtalet ingår också att andra EU-länder ska hjälpa till vid större händelser i något annat EU-land. Men visst kändes det i kroppen ändå när den långa karavanen kom. Blåljus på och sirener vid varje bro och vinkningar från både de väntande och de som satt i brandbilarna. Så nog var det ändå en häftig upplevelse.

Nu är snart helgen över och natten som var fick ja ju i alla fall tillbringa vid arbetsbordet hemma och någon fotografering blev det inte. Återstår att se om även denna natt blir lugn eller om jag får ut och röra på mej med kameran eller drönaren.

Kommentarer inaktiverade för När Hjältarna passerade Norrköping more...

Båtar och Kanaldansen

by on jun.29, 2018, under Allmänt skrivande, Videor & Musik


Häromdagen var jag nere i Söderköping och filmade lite både med vanliga kameran men även med drönaren då jag ville testa och se hur det blev att lägga upp en separat ljudfil när drönaren filmade eftersom drönaren inte spelar in ljud då man bara hör proppelrarna.

Kommentarer inaktiverade för Båtar och Kanaldansen more...

Det är därför jag inte åker på semester

by on maj.17, 2018, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Många undrar varför jag aldrig åker iväg och kopplar av. Semester, en flygresa till värmen eller bara en wekendresa. Funderar på varför jag ska göra det igentligen. Å kanske ni som ställt frågan och som kikar på filmen kommer att förstå varför.
Det här är bara en liten del av trädgården jag har men den bästa platsen om solen skiner vill säga. Sol från morgonen till 21.30-tiden på kvällen. Playa de la Hollsta.

Kommentarer inaktiverade för Det är därför jag inte åker på semester more...

En bra låt som man lyssnade på förr i tiden

by on mar.13, 2018, under Videor & Musik

Kommentarer inaktiverade för En bra låt som man lyssnade på förr i tiden more...

Änglar och Andar finns dom

by on sep.09, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Hur är det med änglar och andar. Existerar dom eller är det bara ett påhitt. Jag har väl alltid trott att det finns något på andra sidan och att någon i vissa fall vakar över personer. Att höra knackningar fast ingen finns där och så vidare. Vi har under de 30 år som jag bott här upplevt en hel del som jag först tvivlade på men det fanns ingen annan förklaring.
För en tid sedan hade vi ett medium här och som berättade en hel del som stämde. Hon kan ju haft en jäkla tur men att kunna gissa sig till det hon berättade är omöjligt. När mötet här nästan var klart fick hon en uppgift som jag visste hon inte hade den blekaste aning om och heller inte vad som fanns i kuvertet. Men hon berättade mycket och allt stämde till 110 % så nu tvekar jag inte längre. Det finns något. Den här låten är ju bra och den handlar ju inte om änglar i himlen utan på jorden. Men någon levande ängel som hon menar i melodin har jag dock inte dykt på än.

Kommentarer inaktiverade för Änglar och Andar finns dom more...

Det blev ju lite justeringar idag

by on jun.14, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Det blev ju lite justeringar idag nere vid pooltrallen trots allt. Alla lamporna som satt där nere byttes ut till nya och en slinga kom även upp under parasollet. Men förbannat bra blev det så nu väntar jag bara på sommarvärmen och …..   så kan man va nöjd sen.

Kommentarer inaktiverade för Det blev ju lite justeringar idag more...

Polisinsatsen mot AIK supportrarna

by on jun.01, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Kommentarer inaktiverade för Polisinsatsen mot AIK supportrarna more...

Det här är livskvalite

by on maj.25, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Att gå ut ur stugan tidigt på morgonen. Solen är på väg upp och det är precis tyst ute förutom….. Ja ha volymen på och lyssna. Detta kallar jag livskvalité

Kommentarer inaktiverade för Det här är livskvalite more...


Tredje gången att vädra kameran

by on maj.10, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Det kom ett meddelande från en bekant på Markgärdet som såg en rejäl rökpelare långt bort. Vart brinner det var frågan. Det undrade jag med men tänkte först på bilbrand, soptippen med tanke på den kraftiga svarta röken.  Kom till Karstor och tvekade om jag skulle köra in där eller om jag skulle köra ut på E4 mot tippen. Precis då så kommer brandbilarna farandes och det var bara å hänga på. Kontrollerad eldning sa markägaren som visserligen hade dränkt området runt om med vatten och hade även en traktor med tank ståendes bredvid. Men frågan är om man inte bör meddela räddningstjänsten då den ”svarta” röken av ”lite” skräp syns flera km bort.

Kommentarer inaktiverade för Tredje gången att vädra kameran more...

Så blev det en sväng med bilen till

by on maj.10, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Så fick jag fara iväg en gång till med bilen men denna gången in mot stan då det inträffat en trafikolycka mellan två bilar på Gamla Övägen i Norrköping.

Kommentarer inaktiverade för Så blev det en sväng med bilen till more...

Så brann det i Snövelstorp

by on maj.10, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik

Jag var just på väg in för att köpa kloor till poolen när larmet gick precis när jag skulle svänga ut på Gamla Övägen. Så jag kunde ju inte låta bli att svänga åt vänster i stället och jag måste väl erkänna att jag var ju först i alla fall. Men så hade jag ju också närmast.

Kommentarer inaktiverade för Så brann det i Snövelstorp more...

För oss som är lite äldre å som gillar dansmusik

by on apr.03, 2017, under Allmänt skrivande, Videor & Musik


Lasse Stefanz, Vikingarna, Sven-Ingvars och många andra nog spelade man dom mycket på yngre dagar och nog har man dansat till dessa låtar.

Kommentarer inaktiverade för För oss som är lite äldre å som gillar dansmusik more...

Tankbil av vägen utanför Västra Husby

by on mar.08, 2017, under Videor & Musik


En tankbil körde på eftermiddagen av länsväg 210 och orsakade en hel del trafikproblem. Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen.

Kommentarer inaktiverade för Tankbil av vägen utanför Västra Husby more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.