Huset där jag bor

Nu är det bara lite småfix kvar

by on maj.05, 2018, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor

Nu är det bara lite småfixande kvar vid pooltrallen å så växterna förstås men det är ännu för tidigt att köpa in några dit. Däremot ska ett av de mindre borden bytas ut till ett ännu mindre :)
Sen ska ljudanläggningen fixas och jag funderar faktiskt på att sätta på en dimmer på Kristallkronan i paviljongen.

Ja för jag köpte till slut den där lilla kristallkronan som jag kikat på ett par gånger men tycker trots att det är en 30 watts lampa att den kan vara något för stark. Men vi får väl se. En vaxduk blev det även där inne och det blev riktigt bra.

Innan det blev riktigt mörkt var jag nere och kikade och tog ett par bilder och även poolbelysningen som Rebecca hjälpte mej med att fixa på plats blev helt perfekt. Å poolen behöver ju förstås dammsugas å värmen bör nog allt bli lite högre innan jag sätter ner kroppen i baljan.

Det här är dock en gammal bild men det ser ju likadant ut fortfarande där inne dygnet runt om man nu får för sig att ta ett dopp vid något tillfälle och slappna av.

Blir det varmt och soligt ja då finns det ju faktiskt plats att ligga och sola på pooltrallen och jag kan ju faktiskt jobba samtidigt då det går att ha arbetsutrustningen på bordet i paviljongen.

När klockan närmade sig midnatt gick jag ner och tog ytterligare en bild när det var riktigt mörkt ute och jo då det ser klart godkänt ut.

1 Comment more...

Luftade drönare ett par gånger

by on apr.29, 2018, under Huset där jag bor

Då det var rätt lugnt under dagen så hann jag med att både dammsuga och torka golven i stugan. Å sen har jag ju funderingar på att utnyttja drönare på mer än bara blåljushändelser och styrde upp den några gånger för att se hur det blev med de inställningarna jag gjort och det blir nog bra.

De här bilderna är något inzommade med drönaren och den vanliga inställningen men tog en bild å så här ser det ut i slutet av april hos Trollet i skogen.

Nu väntar jag bara på värmen så poolen blir varm snabbt. Visserligen har poolvärmaren satts igång men det är ju trots allt rätt kyligt på nätterna och då kyls den ju ändå ner ett par grader tyvärr. Men men har man tur så kanske man sitter där nere mer i år än vad jag gjorde förra året.

Kommentarer inaktiverade för Luftade drönare ett par gånger more...

Lite testkörning med drönaren

by on maj.13, 2017, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor

Stressigt å rörigt de sista dagarna gjorde ju att jag fick lite värk torsdags i hela kroppen så jag fick varva ner lite mot min vilja.  Kevin hade med sig sin klasskompis Liam efter skolan och han är ofta uppe vid fotbollsmålet och tränar lite fotboll även när han är ensam men klart det är roligare om man är två.


Så innan maten så höll de på och lirade där uppe en stund som vanligt. Är ju faktiskt rätt skönt att vi flyttade upp även fotbollsmålet där skaterampen och studsmattan är.  Å faktum är att de mellan varven även använder rampen lite.

Åren går snabbt och även om det inte är så många år sedan när jag tog denna bild. Där han kommer infarande på gården efter att vi varit ute på Hylingeplan där han fått lira lite boll med ett par kompisar. Å då höll han på Färjestad å givetvis skulle han ha en sån dress också. Den gamla portalen och grindarna som fanns då är borta. Portalen var ju så dålig att det var risk att den när som helst skulle ramla ner på någon eller på en bil.
Natten mot fredagen gick väl sisådär och jobba men det gick trots allt och när jag vaknade efter ett par timmars sömn så var jag visserligen inte så värst pigg men värken hade i alla fall försvunnit.
Efter att jag in kört Kevin och även hämtat upp Malin in till skolan så fortsatte jag med mitt pappersarbete så det blev klart. Det var ju riktigt vackert väder och för att kolla så allt fungerar med drönaren inför ett eventuellt kommande fotojobb så startade jag upp den och testade den.

Å det blåste ju lite och det gjorde ju inget för då såg jag ju också hur den betedde sig och hur pass mycket den flyttade sig i sidled. Har jag tur så kan det ju bli några kronor extra då det är en gård jag eventuellt ska fotografera och det får man ju göra men fortfarande inte köra den på allmänna platser.


Här är en bild från en annan vinkel och nog ser det rent och snyggt ut på tomten inför sommaren. Nu är det ju bara uteväxterna som ska dit nere vid poolen.  Men det går ju inte att sätta ut än för det är ju ofta flera minusgrader om nätterna utanför stugan.

Körde med den stora skärmen på stativ för att se att även programmet till drönaren vart uppdaterad med sista programvaran och att allt fungerade med den också. Å nog gjorde det så även om själva bildöverföringen släpade efter någon gång ibland.

Den här bilden tog jag i alla fall med drönaren på mej själv. Sen var det bara att plocka ner grejerna och sedan se till att allt är uppladdat till det ska användas nästa gång.
Men det var inte helt fel att göra något helt annat efter några dygn av både stress och mycket annat jobb. Lyckades även sova några få timmar i kväll å nu när klockan närmar sig fyra på lördagsmorgonen så känner man sig ju så gott som normal igen. Å det bästa är ju att poolen är klar också i fall nu värmen skulle råka komma på besök och som gör vattnet något varmare.

För vem vill hoppa ner i poolen när det bara är 11,1 grader i vattnet. Jag hade väl gjort det för några år sedan kanske men man har ju blivit äldre och kanske jag har blivit lite förståndigare också som låter bli att känna hur ”skönt” det är.
For ner till mediamarkt på eftermiddagen för att köpa en termometer till poolen men fick åka vidare till Biltema då Mediamarkt hade slutat med den produkten. Å så träffade jag en gammal bekant som jag inte sett på säkert 20 år. Å nog kände jag igen henne även om vi båda blivit äldre, lite rynkiga och lite rundare i omfånget. Men så är det ju. Var ju riktigt trevligt att växla några ord med varandra och vi har ju bestämt att vi ska ses igen.

Klockan har precis passerat fyra och termomern visar att det är -2,6 utanför stugan. En liten stjärna visas under minussträcket och det är risk för snö. Hoppas väl och tror dock att den risken är minimal än så länge i alla fall då det är en klarblå himmel. Fåglarna har åter vaknat till liv och man hör hur de börjar kvittra för fullt.
Tvättmaskinen går för fullt och det är ju bra att köra den på natten för då kan man ju ta lite extra mycket vatten på dagen för att fortsätta med det sista då det gäller poolen.

Gick ner till poolen en sväng. Månen syns högt på himlen och nere på mossen ligger det dimma på vissa ställen och gräset är precis frostigt. Jag kunde höra hur Tranorna lät längre in mot den stora Vagnsmossen. Å jag skulle allt gärna vilja veta var de har sitt bo så man kunde fotografera det. Men jag har ju försökt finna det i många år utan resultat.
Kikade på poolvattnet och konstaterar att det nog räcker med en dammsugning till och faktiskt även enbart någon timmas vattenpåfyllning sen får det allt vänta till vattnet blir varmare och man kan gå ner och göra kanterna rena också. För det går inte att göra uppifrån tyvärr.
Termometern var inte så värst rolig att kika på heller då vattentemperaturen hade sjunkit till 9,6 grader nu under natten. Så jag kan väl bara konstatera att badsäsongen har ännu inte kommit igång här ute i skogen.

Även de frön jag köpte tidigare i våras har kommit i jorden och de små drivlådorna. Å det gör väl inget att det dröjde lite med tanke på hur vädret varit ute för de lär ju knappas planteras ut ännu på någon månad.

Klockan går undan och har passerat fem efter en liten paus med uppdatering då jag jobbat. Tvätten är avklarad och har tumlats och jag intar en kopp kaffe till innan jag ska göra en sista rundringning för natten. Har ju faktiskt varit ovanligt lugnt för att vara en fredagsnatt.
Sen blir det nog ett par timmars sömn å får se om det blir något fika med en vän som jag lovat i flera dagar. Men det märker jag när jag vaknar hur det känns och om jag orkar vara social :) men jag känner mej ju oförskämt pigg ändå denna natt.
Funderar på grannarna och tänker på bilderna de har skickat hur de ligger där i solstolarna och njuter vid havet. Kanonsolbrända var dom och maten blev de serverade varje dag. Vilken lyx :)
Å mat ja….  Så kom den där tanke fram vad fan vi ska äta till middag idag. Jaja  är ju inte dax att laga maten än men kanske idé att ta fram vad vi ska äta ur frysen.

1 Comment more...

Lite nytta även idag i stugan

by on dec.18, 2016, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor

Ja inte har det väl blivit så värst mycket gjort i stugan idag förutom att jobba då. Fyllde på vatten i bubbelbadet då det försvunnit lite men fortfarande kvarstår problemet varför det blir så knottrigt på sidorna efter bara ett par dagar.  Att stänga till några rutor i lusthuset var heller inte någon höjdare för det var rejält fuktigt där inne då jag kom in i kväll Så jag plockade bort dom så får jag kika på det i morgon när det är ljust.

Idag torkade jag skåp och annat i köket i alla fall så nu ser det även riktigt skapligt ut där efter allt som jag fixat med där ute i veckan.

Å ved hade jag ju inne så även om det nu inte var minusgrader ute så tyckte även Kevin att jag kunde elda lite å då slutade det ju som det brukar att vi även åt middagen framför brasan i värmen.
För det är ju något som han verkligen gillar.

Å även gästrummet ser ju riktigt trevligt ut om det nu mot all förmodan skulle ramla in någon som vill knoppa över där. Nu återstår det bara att göra i ordning i sovrummet också men det har jag bestämt mej för att ta en dag i veckan. Nu ska jag trots att jag är skittrött eftersom jag inget sov tidigare ikväll fortsätta att jobba och förhoppningsvis hålla mig vaken till framåt sju innan jag kramar kudden.

Kommentarer inaktiverade för Lite nytta även idag i stugan more...

Några bilder innifrån stugan

by on dec.17, 2016, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor


Jobbar ju natten men har hunnit att plocka och styra lite inne i stugan trots det. Det är ju helg och Kevin är uppe lite längre än vanligt och spelar CS på datorn med sina kompisar. Han ger inte mycket väsen av sig i stugan förutom de få gånger han förlorar eller att datorn laggar.

Tog bort den lilla provisoriska grinden som jag hade ut till blomsterrummet tidigare då ET hade för vana att gå och lägga sig på fåtöljerna eller soffan där och hon fällde ju så mycket. Nu finns hon ju inte kvar och jag bestämde mej då att ta bort den.

Inte sitter man här ute ofta inte. Förut kunde jag ju sitta här när jag tog ett bloss och en kopp kaffe. Blossen har jag ju tagit ett icke tidsbestämt uppehåll ifrån och sista blosset tog jag ju den 20 augusti sen dess har jag faktiskt inte rökt. Å när jag tog paus från det så minskade också kaffeförbrukningen har jag konstaterat och alltså även besöken här ute i blomsterrummet.

Tomtarna står och vaktar dammen och det brukar ju vara flera troll där men eftersom jag i år lät en del Troll stå kvar också så tyckte jag att det räcker med de som finns där nu bland blommorna.

Lite extra ved bar jag in i en kasse idag och den står ju bredvid braskaminen. Det är väl där inne i fåtöljerna och soffan som man sitter oftast om någon mot förmodan kommer på besök. Det är ju inte ofta det händer men det händer dock nån gång.

Blommorna håller sig än trots att jag eldar rätt bra i braskaminen som dock inte syns då den står där jag tar bilden. Men här får man plats några stycken när man äter man. Nu är det ju väldigt sällan det är fullt vid matbordet men Kevin gillar ju och sitta där då det är extra varmt å skönt där.
Klockan har passerat två och än har jag några timmar kvar att jobba innan jag tar några timmars kuddkramande innan jag fortsätter dagen.

Kommentarer inaktiverade för Några bilder innifrån stugan more...

Snön ligger ännu kvar utanför stugan

by on dec.13, 2016, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor


Solen var på väg ner när jag passade på att ta denna vackra bild där vi bor. Några grannar som bor permanent har vi ju inte mer än vi som bor på gården.

Å nog är stället vackert där vi bor Nu har det ju inte kommit mycket snö men det är ändå några cm snö.

1 Comment more...

Här bor vi

by on nov.05, 2016, under Huset där jag bor

Har kikat och konstaterat att det finns ju faktiskt ännu ingen vettig bild på hur jag bor från luften. Även om jag nu har en drönare.
16110412
Så här kommer nu en bild. Visserligen fotograferad en gråmulen sommardag och inte är den kanske den bästa heller men jag ska nog ta en bild nu när löven fallit av och man ser lite mera. Så en färskare bild kommer vartefter.

Kommentarer inaktiverade för Här bor vi more...

Igår kom drönarbilderna

by on jul.30, 2015, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor

Igår fick jag bilderna från min vän Andreas i Uppsala som var här och övernattade på sin resa till Skåne för drygt en vecka sedan. Då hade han ju med sig sin lilla ”leksak”
15071809
En sån där liten flygmanick med en kamera på som filmade. Sen kunde man ta ut foton från filmen. ”Leksak” kanske är synd att säga för prislappen för det som syns på bilden plus handkontrollen som Andreas har i handen låg runt 18.000:-
15073012
Så här ser det ut rakt uppifrån. Eftersom masten är 100 meter med antennen som sitter på toppen så är nog bilden tagen på 120 meters höjd rakt över stugan där vi bor.
15073001
Den här bilden är ju tagen några hundra meter bort från stugan och lite senare på kvällen och därför en något mörkare bild.
15073002
Men här är en bild från inte alltför hög höjd där gården där vi bor syns. Längst till vänster i nedre hörnet är ju vår pool och det lilla lusthuset med bubbelbadet.
15073011
Å där nere snett framför flaggstången står vi och kikar på när den lilla farkosten surrar runt i luften och filmar. Visst önskar man sig en sådan liten ”Leksak” men det finns ingen lönsamhet på den så därför blir det heller ingen sådan till stugan i skogen.
15073013
Å här är en liten närmare bild å våra fyrhjulingar som vi fått ordning på kom också med på bilden då de står framför min Volvo. Å  vi också kom ju med snett framför flaggstången.
15073014
Å Rebecca i den lilla grannstugan hörde ju den lilla Bålgetingen komma farande i luften och vände bort huvudet. Micke fanns förstås med oss där Andreas stod och styrde.
Det var några av de bilder jag fick tagna med den lilla Bålgetingen i Juli 2015.

Kommentarer inaktiverade för Igår kom drönarbilderna more...

Så här bor vi i skogen

by on mar.10, 2014, under Huset där jag bor


Så här bor vi om man ser huset från luften och från söder. Bilderna är visserligen tre fyra år gamla så skogen bakom stugan har växt upp lite granna men inte hemskt mycket.

Många av mina FB-vänner bland annat har ju undrat hur det ser ut där vi bor och här är alltså bildbevisen på hur vi bor. Perfekt eller hur.

Kommentarer inaktiverade för Så här bor vi i skogen more...

En grå och trist dag

by on jul.10, 2013, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor

Hörde när jag sov några timmer på morgonen hur det både regnade och mullrade utanför stugan. Det gjorde ju igentligen inget för lite regn behövde vi ju för då slapp jag ju vattna blommorna idag också då inte solen sken och torkade ur krukorna.
Men å andra sidan har ja ju inte klätt på mej alls idag och tidvis har ja legat i sängen och jobbat och det har då inte alls varit helt fel. Till och med Kevin har slappat idag och inte haft någon kompis här.

Ikväll så gick jag min vanliga runda och kikade så allt var som det ska vid poolen och vid gäststugan. Solen höll på att gå ned bakom kullen och det är så underbart vackert här ute.

Gäststugan står tom och än har ingen kommit hit och sovit över förutom min äldsta dotter då för ett par veckor sedan. Funderar på att sätta ut den på blocket och se om någon nappar att hyra den veckovis eller nåt.
Cassandra och lilla Nicole blev utkörda hit av Johnny då hon ska sova över och hålla Kevin sällskap i morgon då jag ska gå och ta ett sista farväl av grannen som jag brukade hjälpa till att köra bort snön på vintern för. Han har lämnat jordelivet och i morgon är det begravning. Kevin vill ju inte vara ensam så det blir bra med sällskap av Cassandra.

Kommentarer inaktiverade för En grå och trist dag more...

Förmiddag vid poolen

by on jun.30, 2013, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor


Jag gick ned en stund till poolen och kollade hur det såg ut. Mycket skräp på botten var det ju men det får jag ta när jag får tid.

Visst ser det vackert ut med alla solsängarna och stolarna där man kan sitta. Men de används så gott som aldrig. Vi har ju inte så mycket främmande på gården och själv jobbar jag ju så mycket så tiden finns bara inte som man önskar. Jag har igentligen nästan allt jag vill ha men tiden och kanske något mer är väl det som jag skulle vilja ha men det går ju inte å köpa så då blir det som det blir.
Man får vara nöjd med att man kan gå ner och kika på hur vackert det är trots allt och låtsas att man får nog bättre tid lite längre fram.
Nu är det tyst i stugan för i morse körde jag ut Kevin till sista dagen på årets fotbollsskola och när jag kom hem så tog min ”lilla” dotter Ann-Louise och jag en kopp kaffe innan hon for in till stan åt mej och handlade lite på Jula och Rusta som behövs till den stora gäststugan om man skulle få besök eller av någon anledning hyra ut den en kortare tid.*
Nu ska badtemperaturerna tas som jag gör varje dag på sommaren åt ett företag och därefter ska jag rulla ut mot Västra Husby och se på avslutningen på fotbollen. Idag blir det Taccos till middag har Kevin önskat och både jag och Ann-Louise tyckte det var ok. Lättfixat är det ju också för den delen. :)

Kommentarer inaktiverade för Förmiddag vid poolen more...

Hos Trollet i skogen

by on okt.04, 2011, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor


Det kan vara grått och dimmigt på morgonen så man knappt ser den lilla stugan i skogen där jag bor. Men det är ändå lika mysigt här ute.

Men det kan också se ut så här om man stiger ut från stugan en riktigt tidig morgon på sommaren. Solen har ännu inte hunnit komma upp ordentligt och himlen är mer röd än blå.
Så visst har det sin tjusning att bo här ute i skogen oavsett vilken årstid, oavsett vilket väder det är.

Kommentarer inaktiverade för Hos Trollet i skogen more...

Här bor jag

by on sep.05, 2011, under Huset där jag bor


Ja så här ser det ut där jag bor om man står 96 meter upp och tar en bild rakt ned.

Kommentarer inaktiverade för Här bor jag more...

Lite bilder på en liten del av den plats där jag bor

by on sep.01, 2011, under Huset där jag bor


Här nere i vårt lusthus kan man antingen sitta på sidan av bubbelbadet och bara njuta av utsikten över fältet eller också sitter man här på kvällen och njuter av badet som alltid har en temperatur på +39 grader.
Kan väl bara säga att den här bilden är lite arrangerad och det är faktiskt jordgubbssaft i både flaskan och glasen :)

Här utanför min sovrumsdörr har jag altanen och om vädret tillåter så är det skönt att sitta här och dricka kvällens kaffe samtidigt som man ser solen gå ner.

Här är väl den platsen där man är mest om vädret tillåter vill säga. Skönt och om solen kikar fram så är den vid poolen från nio på morgonen till sent på kvällen.

Finns ju förstås plats för att ligga å njuta av bara solen också om man nu tycker att badtemperaturen i poolen är för låg. Jag brukar ha runt 27-29 grader varmt under sommaren i vattnet ;)

Så här ser sovrummet ut. En aning stort kanske då det är 47 kvm med garderober och en stor dörr ut på altan.

Delar av mitt blomsterrum såg ut så här förut men tyvärr så har många många växter dött och nu ligger jag lågt med det rummet då jag ska försöka göra om det på försommaren.

Kommentarer inaktiverade för Lite bilder på en liten del av den plats där jag bor more...

En bild från 28 meters höjd

by on aug.21, 2011, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor


Den här bilden tog Rebeccas kille Micke som ville testa och klättra en bit upp i masten. Vid 28 meters höjd tog han den här innan han återvände ner på fast mark.

2 Comments more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.