Allmänt skrivande

En halvdag med min dotter

by on Dec.08, 2018, under Allmänt skrivande

Jag pratade på torsdagskvällen med min yngsta dotter om bävern som jag hade sett. Hon var ju sjukskriven så vi bestämde att jag skulle hämta henne efter jag lämnat Kevin och Ludde i skolan så kunde vi åka dit.
En trött dotter kom in i bilen och vi försvann men som jag sa så var det ju inte så säkert att vi skulle se den idag för jag visste ju inte om den ville vara fotomotiv varje dag.

Men när vi kom dit så såg vi en dam som stod med sin mobil och såg ut som hon filmade. När vi kom fram så nog fanns bävern på plats och nu på ett bättre ställe så även jag fick se bäversvansen som inte syntes på mina bilder igår. Cassandra tyckte den var så liten å gullig så hon ville förstås ha den men hon behärskade sig.
När vi stod där och jag tog min bild kände jag två armar som kramade om mig bakifrån. Kikade ner och såg att det måste vara en dam, men vem……
När jag vände mig om var det ju min näst äldsta dotter Elisabeth som gick förbi med en arbetskompis och skulle på en kurs.  Inte ofta vi ses heller men i dagens läge så är det ju arbete och andra viktiga göromål som tar överhand och tiden för att umgås med nära och kära minskar tyvärr.

Efter att vi fotograferat bävern så åkte Cassandra och jag vidare och vi hamnade på Lindahls på Maxi där vi satt och gottade oss en stund innan vi gick ut igen och åkte vidare.  Körde lite kors och tvärs i stan då vi kom på lite olika ställen om de fanns kvar och så vidare. Som avslutning åkte vi runt till alla gravarna och tände ljus. Vid min farmors grav, min mormors grav, vid Kevins mammas samt Cassandras systers grav. Sen körde jag hem henne klockan hade ju hunnit bli 13 och Cassandras dotter Nicole slutade ju skolan 13.30 och Cassi ville ju hem innan å bädda sängen i alla fall innan dottern kom hem från skolan. Vi kom överens om att ses nästa vecka och luncha på Dillqvist som jag tycker är ett bra ställe.
Efter Jag släppt av henne så åkte jag faktiskt till Dillqvist och tog en dagens och det blev fisk med kallsås och potatis.

Precis när jag hade ätit färdigt fick jag halvspringa till bilen då ett larm gick om en brand i Klockaretorpet. Vid framkomsten visade det sig att ”röken” var ånga och inget annat och någon bild blev inte såld och Möller som kom när jag var tillbaka till bilen log och sa faaaan Uffe var du först nu. Men vad spelar det för roll när det blir ”bomkörning” som jag kallar osålda händelser för.
Sen körde jag ner till Kevins skola och väntade på att Kevin skulle sluta. När jag satt där kände jag att jag skulle kunna somna i bilen sittandes men höll mej vaken och när Kevin kom ut åkte vi hem till stugan. Kevin hade ätit på pizzerian idag å var inte hungrig direkt. Det innebar att jag gick raka vägen till sängen och ja kanske efter någon minut så sov jag.
Knappt två timmar senare vaknade jag och steg upp och lagade mat till honom. Tre ryggbiffar och pommes var det han önskade och det gick ju fort och lätt så jag var glad för det.
Jobbade några timmar men sent i natt så kände jag. Jag MÅSTE vila en stund.  Så jag la mej och sov drygt en timma sen upp igen.
Vid 01-tiden var jag återigen ”pigg” eller i alla fall nästan det ordet.  Hände mycket i landet men inget här som gjorde att jag kunde fara iväg och fota.
Jag känner ju den lille killen rätt väl så straxt efter två gick jag ut till köket. Kevin satt och spelade CS och skratten avlöstes titt som tätt med pratet med sina vänner i Umeå. Men sen tystnade han.
Hörde en röst lite högre än vanligt och även steg som närmade sig. Det luktar kött morfar sa han och sken som en stor sol. Klart det gör jag känner väl dej svarade jag.

Fem minuter till så är pommen färdig sa jag. Tack svarade han som alltid och tillade att jag ska gå och lägga mej nu så jag äter gärna vid sängen. Efter en kort stund kom den glada killen ut i köket, hämtade sin tallrik och ordet SKOLA fanns inte i hans huvud för jag vet att han tycker det är otroligt jobbigt just nu och jag längtar verkligen efter att han ska få sitt efterlängtade vinterlov.  Maten Ja den svepte han försås i sig utan problem och nyss såg han på en fil på datorn men nu hör jag någon snarkning och den kommer inte från hundarna det lovar jag. Fast klart klockan är närmare fyra på lördagsmorgonen.

Leave a Comment more...

Att driva en gratissida är inte gratis

by on Dec.06, 2018, under Allmänt skrivande


Att driva en gratissida är inte helt gratis. Det har Norrköping News, Linköping News och Jönköping News fått erfara. De tre gratistidningarna har hållt sig över vattenytan omkring ett år.
För några månader sedan gick man ut med att lägga ner Jönköping News och idag gick man även ut med att man varslat all personal på både Linköping News och Norrköping News då man måste ha tag i någon som vill satsa pengar.
Men vem vill satsa pengar på webbtidningar som har många besökare och en hel del personal och tydligen en dålig annonsförsäljare. Annonserna skulle ju göra att de skulle utvecklas och överleva sa Matts Ottosson när han och jag satt och fikade i slutet av förra året vid Spiralen. Ett samarbete var tänkt men jag kände på mej att de skulle inte överleva och vad jag minns redan då sa jag till några fotografer att om ett år finns de inte kvar.

Wighsnews som jag driver är ju också gratis men jag har minskat ner på nyhetsutbudet enbart för att tidningar som inte vill betala för att få nyheter inte ska kunna plocka dom gratis på vår sida. Sedan har jag ju inte bara min nyhetssida för den delen utan jag uppdaterar och även sköter nyhetsbevakningen till flera tidningar i Sverige.
Men det återstår väl att se om News drunknar eller om de lyckas hålla huvudet ovanför vattenytan till någon finansiär dyker upp om det nu gör det. Jag är tveksam.

Leave a Comment more...

Solen går upp bakom dimman

by on Dec.06, 2018, under Allmänt skrivande

När jag lämnat Kevin och Ludde på skolan så körde jag ner och tog en bild där ett godståg och en personbil hade kolliderat nära hamnbron. Endast mindre skador på bilen och då körde jag upp och tog bilderna på bävern innan jag fortsatte hemåt.

När jag kom till Bankmarken och den grävda lilla ”minisjön” där fåglarna brukar hålla till på våren så var jag ju tvungen att stanna och ta en bild. Dimman låg tät över fälten och solen var på väg upp bakom träden. Jag tycker det blev en rätt skaplig bild.

Leave a Comment more...

Bävern på besök

by on Dec.06, 2018, under Allmänt skrivande


En bäver är på besök vid Hästskodammen nedanför Gamla Torget i Norrköping. Bävern är inte så vidare värst rädd utan låter sig fotograferas på nära håll där den sitter och barkar en liten pinne vid kanten till dammen.

Å jag var ju inte ensam på platsen för att fotografera bävern. Medans jag stod där kanske i 5 minuter så var det säkert ett tiotal som kom ner på gräset och tog upp sina mobiltelefoner och tog bilder.

Det finns en liten rörlig film i kategorin Video och musik.

Leave a Comment more...

Första advent men inget ljus tänt

by on Dec.02, 2018, under Allmänt skrivande


Idag är det första advent men något adventsljus har inte tänts i stugan och det har jag nog inte tänt på många år. Räcker med adventsljusstakarna tycker jag som lyser så vackert i fönstret. Grått och trist utanför stugan är det och det blev bara några få timmars sömn på förmiddagen. Sen upp och tända på brasan, sätta på en tvättmaskin. Återstår det gamla vanliga då. Vad vi ska äta till middag idag.

Leave a Comment more...

Min gode vän på besök

by on Nov.29, 2018, under Allmänt skrivande


Häromdagen var min gode vän och granne Lelle på besök. Sliten efter att ha jobbat alla år och kanske inte alltid tänkt på hälsan så stötta ja honom då vi traskade in på gården. Jag hade ju lovat att han skulle få ta några granar som stod på min tomt som han hade kunder till. Något kaffe blev det dock inte då jag själv straxt efter skulle fara in till stan och hämta Kevin och Ludde i skolan.
 
Jag hade ju lovat lilla grannkillen Hugo att han skulle få vara med och sätta upp lite tomtar när jag tog ner dom från vinden. Men först hjälpte han mej att plocka ner alla Trollen som jag har i ett par stora kartonger.

Sen kom ju det intressanta att plocka upp alla små och även stora tomtar från kartonger och kassar och det gillade han ju.

Igår var Rebecca med ut på ett fotojobb på gamla E4 och då passade hon på att fota mej när jag var i full färd med att fotografera. Det var den här lastbilen som var inblandad i olyckan och bild på själva olycksbilen finns ju på Kategorin Blåljusbilder.

Men både Rebecca och jag kom med på en bild kunde vi konstatera i Norrköping News. Vi hade ju kunnat gå undan om han hade sagt till oss men nu fick det bli som det blev och vi kom med.

Så här blev hyllan i alla fall där lille Hugo var med och plockade upp tomtarna häromdagen. Antalet tomtar har nog minskat lite då några har gått sönder och nya inte har införskaffats men nog har jag mellan 50-70 st små och stora om man räknar med dom som finns ute på gården också som ska tas fram innan helgen.

I hallen precis utanför toaletten står de här två tomtarna tillsammans med den lille belysta stugan å träd. Den fick jag för många år sedan av Kevin.

Julgardinerna blev tvättade idag också och upphängda. Finns ett par stycken kvar men det fixar jag i morn. Men så här ser det ut i matrummet i alla fall och där det förstås även finns tomtar lite här och var.

Har ett par riktigt stora som står här inne i stugan också och som inte är utetomtar för då skulle dom bli förstörda men nog finns det plats för alla tomtar.

Så fort man stiger in genom ytterdörren blir man varse att det finns tomtar i stugan. Å här passade även lilla Candy på att komma med på bilden.

I det så kallade blomsterrummet där vi inte har fullt så varmt som i övriga stugan har även adventsljusstakarna kommit på plats och även några tomtar.
Men i morron som sagt vad ska jag fixa till resten så då kommer det nog några fler ”juliga” bilder.

Kommentarer inaktiverade för Min gode vän på besök more...

Efter lång och trogen tjänst

by on Nov.27, 2018, under Allmänt skrivande


Ikväll gav den upp efter mycket lång och trogen tjänst i stugan. Vet inte hur många år jag haft denna bryggare men ikväll när jag skulle hämta nybryggt kaffe så fanns det inget i kannan och den lyste så den skulle ju brygga. Så det blev att koka lite vatten och hälla i filterhållaren så kroppen fick det den behövde så här på kvällskvisten.  I morgon blir det en sväng till Jula och kika på en ny.

Igår så stod jag och kikade på denna älg som fanns nedanför stugan på fältet inta alls långt bort. Fick några riktigt bra bilder innan jag var den första å ge upp och gå in igen. De är inte längre så skygga här ute för de hör väl oss rätt ofta kan jag tänka mej och morötterna är ju goda som ligger på marken.

Idag på förmiddagen så fanns de här fyra rådjuren på plats på nästan samma ställe och intog frukosten. Lite senare på dagen så kom även älgen återigen på besök men idag blev det ingen bild för jag fick så det räckte igår.
Även ett par fotojobb hann jag med under dagen idag och ett resulterade i att jag fick dagen att gå ihop fotomässigt då NT köpte bild. Men den finns ju under fliken Blåljusbilder.

Kommentarer inaktiverade för Efter lång och trogen tjänst more...

Ser ut att vara fullmåne ute

by on Nov.25, 2018, under Allmänt skrivande


Var inne i stan en sväng på kvällen på ett larm som slutade med en bomkörning. På vägen hem fick jag se månen högt på himlen som försökte tränga sig igenom molnen. Stannade till bilen och tog bland annat denna bild.
Klockan har passerat 01 natten mot söndagen och jag kikar på termometern och nu ser det ju ut som vinterkylan har kommit. -5,5 grader utanför stugan och faktum är att det kom ju lite snö tidigt på lördagsmorgonen också men som sagt det var lite bara.

1 Comment more...

Lite drönarhjälp

by on Nov.24, 2018, under Allmänt skrivande

Häromdagen hade Rebecca ett fotojobb som skulle göras ute på på en asfalterad väg. Jag hade ju lovat att ställa upp och hjälpa till med att ta några drönarbilder.
När dagen närmade sig så kunde både hon och jag konstatera att vädret var i alla fall inte till våran fördel.

Men vad gör man inte för att få en bra bild tyckte Rebecca som la sig ner på den blöta och skitiga vägbanan efter att en snöpinne tagits bort. Själv klarade jag ju mej med att stå och styra drönaren som igentligen inte tycker om regn men det var ju så kort tid så jag chansade. Jag har ju två ifall en skulle flippa ur.

Å här är en av de bilder jag tog på bilen med drönaren och återstår att se vilken de väljer att använda.

Kommentarer inaktiverade för Lite drönarhjälp more...

Grannen blev bjuden på middag

by on Nov.18, 2018, under Allmänt skrivande


Många kanske undrar om jag inte kan laga någon annan mat än Hasselbackspotatis och Oxfile. Men det kan jag men nu har ju inte Rebecca och Micke i grannstugan blivit bjudna på middag här inne sedan i våras så då tyckte jag att de kunde få smaka denna goa rätt. För visst är det gott och alla verkade nöjda och mätta när de lämnade stugan.

Kevin ville ju som vanligt inte vara med på bild så det fick bli en bild på enbart gästerna.  Nu är disken inplockad och diskmaskin igång och själv tänker jag lägga mej en stund och vila för man blir ju absolut inte piggare av  att äta för mycket. Tänk om man lärde sig att äta till man blev mätt och sedan inte fortsätta bara för det är gott men nåt sånt har jag inte lärt mej tydligen.

Kommentarer inaktiverade för Grannen blev bjuden på middag more...

Att kunna jobba från bilen

by on Nov.18, 2018, under Allmänt skrivande


Ofta sköter jag mitt jobb ifrån bilen. Så har jag kunnat gjort i flera år nu och jag kan sitta ute i skogen och njuta av solen eller fotografera djur utan att för den skull missköta jobbet. Men att kunna jobba från bilen  kräver också en del. Uppladdade mobiler, datorer, routrar, drönare, kameror och även nåbra powerbankar ifall nåt batteri tar slut och jag inte vill starta bilen.
Så var 14 dag går jag igenom allt och laddar upp det igen men en del av utrustningen laddas ju ett par gånger i veckan också.
Så när Kevin är och tränar i Vilbergen så har jag ju allt som behövs med mej så jag inte behöver åka hem för att bara efter en stund fara tillbaks igen utan då står jag där på parkeringen och sköter mitt jobb. Ibland händer det att jag far därifrån om det går något larm som är fotograferingsbart i Norrköping eller dess närhet.

Igår när jag satt och väntade på honom  så fick jag se två bekanta ansikten som kom ut från Ica. Jag visste ju att de var å handla men nu testade jag kameran och tog en bild på långt håll i mörkret. Det var ju grannen Rebecca och lilla Hugo.
Vi stod och pratade och hon tror väl att jag står å spanar in brudar på parkeringen men det gör jag faktiskt inte. Jaja  hade jag tagit ett kort på henne så skulle väl hon göra något också.

Så hon tog en bild på mej där jag satt i bilen som vanligt. Å hon nöjde sig ju inte med det utan min bil är ju rejält skitig och även på bakrutan.

Så då skrev hon det där så folk kunde se, men då var jag allt kvick och gick ut och torka bort texten :)   Efter en stunds prat så kom Kevin ut tillsammans med Liam som han hade tränat med och vi åkte tillbaka hem till stugan där jag fortsatte jobba.

Kommentarer inaktiverade för Att kunna jobba från bilen more...

En sväng upp mot Rodga

by on Nov.16, 2018, under Allmänt skrivande


På förmiddagen så körde jag upp mot Rodga och tänkte hitta några nya små gölar som jag kunde fotografera men när jag passerat Sörsjön så körde jag in på den lilla vägen där Nanne har sin sommarstuga och där jag varit en gång tidigare.

Man var ju välkommen till Ängstugan stod det på den lilla stenen men det blev ju inget kaffe i den stugan eftersom hon inte var ute men jag parkerade bilen och gick ner där vi gick och plockade svamp sist. Å den här bilden tog jag vid en liten göl som ligger straxt intill vägen. och som är en fortsättning på sjön Rödgölen.

Efter en stund kom jag fram till Ysjön som låg en bit längre in i skogen där jag tog några bilder. Å fler små sjöar hittade jag men det får allt räcka med de här bilderna.

Faktum är att jag även hittade höstkantareller på flera ställen men de fick faktiskt vara kvar  eftersom jag hade bestämt mig för att fotografera.

Fortsatte sen på några ännu mindre vägar och till slut så kom jag ut vid Getsjötorp ovanför Svärtinge och kunde åka in mot stan lagom för att hämta Kevin som slutade vid tre.
En sväng till stan blev det förstås också ikväll eftersom Kevin ville träna men inte hände det något medans jag satt och väntade på honom utan det var bara att vänta tills han kom ut å vi åkte tillbaka till skogen.
Nu är klockan snart midnatt och det är dax att se om det händer något i Västerbotten så man kan uppdatera deras webbsidor i natt. Har ju faktiskt varit otroligt lugnt där uppe men det är ju inte något jag kan göra åt även om det känns trist att inte kunna uppdatera så mycket.

Kommentarer inaktiverade för En sväng upp mot Rodga more...

Så var 65-årsdagen över och dagarna rullar på

by on Nov.15, 2018, under Allmänt skrivande


När jag fyllde år så kom Micke, Rebecca och lilla Hugo över en sväng och jag hade ju faktiskt en liten tårta som räckte till oss alla. Vi satt och pratade en stund och fikade och lilla Hugo sjöng för mej också för det var ju viktigt då jag fyllde år tyckte han.

De här två stora Drömfångarna fick jag av dom och de hängdes upp dagen därpå där jag tyckte de passade bra. De andra två som hängt där tidigare hamnade i hallen.

Dagen efter så kom John, Linda och lilla Jazon ut och jag hade ju lovat att bjud dom på middag. Så när de kom hade de med sig en stor korg med fina glas en Whiskeykaraff och en stor flaska Whiskey och annat gott. Känns ju som jag skulle ha fyllt 70 för 65 tycker ju inte jag är något speciellt att fira.

Hade ju lovat att bjuda på oxfile men kom på att Linda inte gärna äter nötkött och lilla Jazon äter ju helst korv. Så i grevens tid fick jag fram en fläskfilé och korv ur frysen också så var det fixat.

En stor skål sallad och till det så serverades det ju pommefrites eftersom det tar så lång tid att fixa till Hasselbackspotatis eller nåt annat. Men det smakade bra och det mesta köttet gick åt men det fanns kvar så även Kevin fick ett andramål senare på kvällen.

Kommentarer inaktiverade för Så var 65-årsdagen över och dagarna rullar på more...

Ja idag är det fem år sedan man satt ute på en löparbana.

by on Nov.13, 2018, under Allmänt skrivande, Den här dagen

Ja för fem år sedan när jag fyllde 60 år så var jag först på Kevins skola och var med och när den var slut så var det dax att fara ner till fotbollsträningen i Söderköping där det såg ut så här efter träningen.

Vem har suttit en Novemberkväll på Vikingavallen i Söderköping på löparbanan och ätit kladdkaka och hört ett fotbollslag sjungit ja må han leva. Jo jag har gjort det och tack grabbar i VHIF-P02 för era underbara röster och tack för kaffet och kladdkakan som fam Harrström gjort tidigare och tagit med sig  Nu blev det ju lite snabbt avbrott då den lille inte alls mådde bra.

Kommentarer inaktiverade för Ja idag är det fem år sedan man satt ute på en löparbana. more...

Köpa eller göra Milkchake

by on Nov.11, 2018, under Allmänt skrivande, Att lag mat

Häromdagen var jag med min granne på DollarStore och där fanns en Milkshakemaskin. Ingen stor å inte dyr.  Kevin gillar ju milkshake och brukar ofta vilja ha en när vi är i stan så jag köpte med den hem.  Kevin sken upp som en sol när jag visade kartongen när jag hämtade honom från skolan.

Den tar ju inte stor plats på bänken heller men den första milkshaken som jag gjorde blev allt lite för tunn. Så efter en stund så fixade jag till en till. Å då hade jag lite mjölk, vaniljglass och så jordgubbar i.

Jag fick straxt efter höra att den där var minsann bättre än Mc Donalds i alla fall. Å jag kan väl säga att jag fick göra ett antal i helgen. Å idag när jag var på Ica så köpte jag med ett nytt paket glass hem och så några bananer.
Fixade en Bananmilkshake och den var ännu godare tyckte Kevin. Så även om nu maskin var billig så går det åt en hel del glass och bär i stugan nu. Men kul han gillar det i alla fall så jag inte köpte den i onödan.

Kommentarer inaktiverade för Köpa eller göra Milkchake more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.