Allmänt skrivande

Nej jag är inte Polis

by on sep.30, 2020, under Allmänt skrivande

Nej jag är inte polis. Visst fotograferar jag polishändelser men inte i polisuniform. Den här bilden fick jag av en kollega i Stockholm och jag själv trodde det var en ihopklippt bild. Men fick även se en film på vederbörande person. Det är en polis som är tekniker och som fotograferar brottsplatser bland annat. Men alltså, inte Ulf Wigh utan tydligen min dubbelgångare.

Idag när jag körde hem ifrån stan var jag tvungen att stanna till vid sommarstugegrannen och ta denna bild. Det är ju faktiskt det enda träd som ännu blivit klätt i höstens färger. Bakom är ett äppleträd dit rådjuren går varje dag för att mumsa i sig äpplen både på marken och i trädet.

Sist men inte minst bara en påminnelse till alla mina besökare att vi är trots allt inte odödliga utan vi ska alla vandra dit förr eller senare så tänk på följande text på bilden.

Kommentarer inaktiverade för Nej jag är inte Polis more...

Hösten är här och gräset blev klippt

by on sep.28, 2020, under Allmänt skrivande

Hösten är här men hör å häpna så blev gräset klippt i alla fall. Å kanske det blir ett varv till innan det vita trillar ner från himlen. Först såg den här maskinen till att det högsta försvann.

Innan nästa maskin pressade sig in genom grindhålet. Å det höga gräset var ett minne blott men klart mycket vek sig ju så som sagt en klippning till bör det nog bli.

Buskarna som växt och som gjort att man varken sett studsmattan eller skaterampen försvann på 15 minuter och låg som smulor på gräset så nu har jag även räfsat ner det och kört iväg det med skottkärran.

Även vändzonen blev i ordning innan maskinerna försvann från gården för denna gång. Men vi kom överens om en hel del vad som ska göras inom närmaste tiden. Ett lyft, jo visst å det kommer nog å bli jäkla bra.

Nere på mossen håller Lelles Odling fortfarande på och tar upp potatis och morötter från fälten. Det är nog ett rätt slitit jobb kan jag tänka mej.

Häromdagen var jag iväg till Kvarsebo och hälsade på en gammal bekant som flyttat ut dit från Åby. Å nog var stället fint och en härlig utsikt men fy faan för å bo så långt ifrån stan. Jag skulle nog aldrig klara av det.

Hemresan tog jag med Färjan från Kvarsebo som dagen till ära fungerade. Det har ju varit mycket strul med den färjan har jag läst på nätet men nu fungerade den i alla fall så jag slapp att åka den långa vägen som jag körde ut genom Getå å Strandvägen mm.

På vägen hem passade jag på att fara förbi gården som var min fars favoritställe de sista åren han levde. Å faktum var att det såg lika vacker ut nu som när han levde. Å samma planka såg det ut att vara också som höll upp ett av trädens tunga grenar. Ett litet växthus och en liten friggebod hade det dock satts upp på tomten.

En sväng till Söderköping blev det också häromdagen då ett Kustbevakningsfartyg gled på Göta Kanal och några bilder samt film levererades till NT som förstås blev nöjda och glada.

Nu är Kevin hemma igen från skolan genomförkyld och hostig och har fått order om att inte komma till skolan förrän han är frisk. Sån tur är så har de ju studiedagar torsdag och fredag och man får väl hoppas han är frisk till nästa vecka.
Själv var jag ju småkrasslig för ett tag sedan så det kan ju varit jag som smittat honom, om inte så kanske han smittar mig nu :( :( Men det märker man väl.

Kommentarer inaktiverade för Hösten är här och gräset blev klippt more...

En titt bakåt i tiden

by on sep.28, 2020, under Allmänt skrivande

Sitter och kikar på mina gamla FB-bilder som dyker upp ibland. Den här bilden på grävlingen är nog innan Facebook kom till faktiskt men den bodde under mitt hus i alla fall och kom fram varje kväll och såg om hundarna hade lämnat nåt gott i sina skålar. Den var inte alls rädd av sig och vid något tillfälle så nosade en av katterna och grävlingen på varandra. Katten stod på altan och Grävlingen på den plats där han är på bilden.

Den här bilden tog jag dock för ett par år sedan då den satt i ett träd nära vår stuga. Hann och ta flera bilder innan den valde att flyga iväg.

Den här bilden är dock bara några dagar gammal och hon lät sig fotograferas och stod länge och kika på mig innan hon vände och gick sakta bort över fältet.

Kommentarer inaktiverade för En titt bakåt i tiden more...

Idag var en bra dag

by on sep.15, 2020, under Allmänt skrivande

Idag var en bra dag men många mil körda. Men träffade otroligt trevliga människor trots mitt jobb som fotograf. Vid ett otroligt fint ställe nära havet bjöds jag på kaffe av den manliga husägaren som hade stället som sommarnöje. Han fråga mej om jag ville låna hans båt för att åka ut till branden på ön men när jag tackade nej så sa han då tar vi en kopp kaffe på soldäcket å så kan vi vänta in när räddningstjänsten kommer tillbaka.
Senare idag fick jag reda på vilken denna man var också, alltid intressant att veta men kunde aldrig ha anat det om någon gett mig några förslag.

Även en av konstaplarna vid olyckan i samma omoråde var ovanligt talför och informerade mig på plats vad som hade hänt och lite ytterligare uppgifter. Å så ska man ju inte glömma damen som bodde på gården där jag körde fel som berättade vilken väg jag skulle ner på för att komma rätt till havet :)

Nu har i alla fall hösten kommit och löven låg tätt på gräset vid Borgs kyrka då jag var ute där igår och planterade lite ljung på min farmors grav.

Förutom min farmor ligger det ju ytterligare en kvinna där och jag är inte helt säker men tror att det är min farmors mor.

Här så långt ifrån allmän väg man kan komma stod brandbilarna parkerade och där hade de åkt ut med båt. Jag nöjde mig dock att få förmånen att prata en stund med denna trevliga herre och han berättade vad han gjort för att få stället precis som han ville. Å jag förstår för han hade råd konstatera jag efteråt :)

Kommentarer inaktiverade för Idag var en bra dag more...

Hösten har kommit

by on sep.13, 2020, under Allmänt skrivande

Sommaren är borta och den var ju inte så där riktigt som jag ville ändå så det är väl bara att hoppas att hösten blir lite bättre.
Just nu finns det ju en lång ”Måste Göra” lista tyvärr. Först på listan är ju att få i ordning på den lilla stugan. Byta ut badkaret till en duschkabin å så måste ja byta ut spisen å likaså bänkskivorna i köket. Skaffa in en tvättmaskin och en diskmaskin ska ju göras också liksom torktumlare och lite annat som ska fixas innan nästa hyresgäst kommer in eller ska vi göra som vi tänkte ett tag….. Ja det återstår att se.

Poolen har vi i alla fall kommit överens om att vi ska fixa till igen i vår och nu har ju även bubbelbadet pajat. Tveksamt om det finns just det kretskortet som jag behöver annars blir det ett nytt bubbelbad i vår också. Lite knöligt blir det dock att dels få ut det gamla och så in med det nya i lusthuset men allt ska nog fixa sig.

En dag när jag var över till lillstugan så följde Ghost med och han viftade så glatt på svansen för i hans huvud fanns nog att han skulle få busa lite med Hugo men besvikelsen var nog stor då han upptäckte att huset var tomt och Hugo fanns inte kvar där.

En del frågar hur våra hundar ser ut och så där såg dom ut för ett par år sedan då var nyklippta. Bilden är ju svartvit men den lilla till vänster heter Candy och är brun och så ligger Ghost till höger och i mitten sitter då morsan.

Å igår skaffa ja mig en hund till men då den kanske inte är rumsren så får den sitta ute och vakta gården i stället. Kanske den får komma in under vintern men det är inte säkert.

Vi brukar ju få en hel del äpplen på våra trän men i år var det ont om äpplen men däremot blev det en hel del päron i trädet som knappt står upp och som är så ihåligt att man kan se genom det.

Å bilen som jag köpte efter att Saaben havererade fungerar kanon efter att en kompis bytte länkarmarna på den. Å nu är ju guppen lagade men ett å annat lite hål börjar komma upp igen. Ska nog försöka få den sladdad innan vintern gör sitt intåg eller vem vet den kanske uteblir i år.

Att plastpåsarna blev dyra vet ju alla och nu är det ju billigare att ta med hela kundvagnen tänker nog några. Kostar ju bara en femma och man får ju plats med mycket varor i den. Å sen när man lastat ur dom hemma så ställer man dom där snyggt intill buskarna, för att ta med dom tillbaka är ju ingen som har lust med. Det här är på Timmermansgatan nära Mirum Galleria.

Kommentarer inaktiverade för Hösten har kommit more...

Så blev det några middagar

by on aug.20, 2020, under Allmänt skrivande

Igår så bestämde jag mig för att göra som jag gjorde förr. Stå vid spisen större delen av dagen och så fick det bli.

Å det blev några middagar med Kålpudding, några middagar med Fläskfilégryta, några middagar med Köttfärslimpa. Å det kändes rätt bra när man till slut stuvade in det i frysen och det såg ut som förr med bara färdiglagad mat. Frysboxen är ju förstås som vanligt halvfull med nötkött å annat gott som måste lagas till :)

På morgonen innan all matlagning tog jag mig en sväng över till andra sidan sjön men med bilen och på vägen då förstås. Båten som jag hade en gång är ju såld sen jäkla många år sen. Häradsuddens bad såg snyggt och det såg ju ut att vara skaplig strand ändå mot vad jag hade väntat mig.

Nu svänger vägen ett stycke fram och går man inte vidare så vet man ju heller inte vad som finns runt kröken. Å vi får väl se men en hel del förändringar kommer nog att ske har jag beslutat mig för. Sen får förstås andra tycka vad fan dom vill att jag gör rätt eller fel :)

Kommentarer inaktiverade för Så blev det några middagar more...

Nu var hålen borta på vägen

by on aug.19, 2020, under Allmänt skrivande

Igår kom en granne som bor en bit bort upp med en traktor och en stor skopa grus och fyllde igen de stora hålen som blivit på vägen. Kommer det sedan lite regn så kanske vägen går att sladda också. Men nu är den ju fullt framkomlig även om man måste köra väldigt lugnt så inte gruset skvättar upp igen och hålen kommer tillbaka.

Å ryktas ju om regn under eftermiddagen men idag gör det inget om det är uppehåll å vackert då någon planerade bad senare i eftermiddag.

Kommentarer inaktiverade för Nu var hålen borta på vägen more...

Sommaren närmar sig slutet

by on aug.17, 2020, under Allmänt skrivande

Sommaren närmar sig slutet och jag har väl absolut inte hunnit med det jag hade tänkt från början. Men det är ju bara att konstatera.

De här bilderna är tagna vid Glan på det ställe där min far hade båten låg vid bryggan för sådär 60 år sedan. Hade från början tänkt att ta ett dopp där men vattennivån i Glan har sjunkit rejält så något bad blev det tyvärr inte.

Till slut var så duschrummet med toalett renoverat och klart. Även om det från början skulle varit klart veckan efter midsommar så blev det inte alls så. Förseningar på leveranser av duschdörrar och annat och så skulle visst hantverkarna ha semester också.

Men det ser betydligt snyggare ut med nytt golv och nya tapeter, ja allt är ju faktiskt nytt där inne.

Häromkvällen så blev jag uppbjuden till Käth och Jakob till deras sommarställe i Korkelösa. Första dagen på säkert ett år som jag kopplade av en lördagskväll.

Jakob var tydligen Kocken den här kvällen och det smakade utsökt. Förutom mat blev det ju mycket prat och skratt och även lite badande i den lilla sjön.

Igår kväll var det åter dax för en liten tripp ut i det okända eller… Nä inte riktigt jag visste vart vi skulle och hoppades bara att det inte var några andra där.

Inte någon fanns där och nog var det skönt att bada i den lilla sjön uppe i Kolmårdsskogarna. Visserligen var det ju inte så trevlig botten men det var avsvalkande och skönt att bara bada och njuta av tystnaden där ute i skogen.

Efter badet återvände vi mot stan och jag släppte av sällskapet och fortsatte hemåt där jag tog en fika innan jag for in till stan igen och fotograferade ett beställningsjobb till NT.

Å idag försvann den gamla Saaben från gården ståendes på ett bilsläp. Nu är det bara Chevan å lite annat som ska bort där uppe också.

Om två¨dagar börjar skolan och Kevin går sitt sista år på gymnasiet. Nu kan han åka till skolan själv oavsett vilket väder det är då han kör sin egen bil dit.

Kommentarer inaktiverade för Sommaren närmar sig slutet more...

Några bilder får gårdagen

by on aug.07, 2020, under Allmänt skrivande

Igår så for jag in till stan och hyrde ett släp så jag kunde köra in allt skräp som låg på altan sedan vi rev den ena toaletten med dusch. Sen fanns det ju kartonger och så en trasig gästsäng.

Framåt kvällen åkte jag en sväng uppåt Rodga och vidare upp. Såg många fina ställen och tänkte ta mig ett dopp i den här sjön men oj vad folk det var å de grillade där man kunde gå ner till vattnet så jag lät bli. Just här var jag som barn mycket med mina föräldrar när jag var mindre och vi plockade bland annat lingon på andra sidan sjön och så hade min far byggt en koja på mossen som var till höger om sjön och där kikade han och hans kompis på tjäder och orrar. Faktum är att jag minns att även min syster och jag sov över i den kojan en natt med vår far.

Men det finns ju många sjöar och till sist hittade jag en liten plats där jag gick ner och tog ett kvällsdopp. Många vackra bilder på sjöar och naturen blev det ju men vart fanns alla djuren som jag hade tänkt att fotografera då. Ja inte fanns dom intill vägarna som jag körde :)

Kommentarer inaktiverade för Några bilder får gårdagen more...

Det händer grejer i skogen

by on aug.06, 2020, under Allmänt skrivande

Det händer grejer i skogen, både bra och dåliga grejer. Allt beror ju på hur man ser på det. Det var ju några månader sedan jag skrev något å ja ska väl få till några rader innan jag lägger huvudet på kudden ett par timmar.

Våren gick väl skapligt även om Coronan härjade vilt i Sverige å vi här ute på landet försökte förstås att umgås så lite som möjligt med andra och det var ju inte svårt för min del i alla fall. Lite tråkigare var det väl för Kevin men det funkade ju.

Inte hittade jag något rävgryt med några rävungar att fotografera men några få bilder på andra djur har det ju blivit men som sagt väldigt dåligt med naturbilder i år trots att jag har fler och bättre kameror nu än tidigare.

Även om jag förstod att det inte skulle bli så mycket tid över för poolen så ville jag ändå fixa till blommorna som vanligt. Så det blev några resor bort till Lövdalens Handelsträdgård i Öbonäs och införskaffade blommor till såvål krukorna på trallen som krukorna på staketet runt poolen.

Å nog blev det snyggt och poolen blev även ren i år och värmen kom igång. Fast badandet blev det inte mycket av. Grannarna var inte nere alls något i poolen och Kevin var väl nere några gånger och doppa sig med kompisarna. Jag badade väl ett par gånger kanske.

Men som sagt. Vackert var det ju att titta på i alla fall. Å lite satt jag ju där nere och jobba också fast inte blev det många gånger.

Den 18 Juni så var det en lycklig kille som klev ur övningskörningsbilen vid Trafikverket och han hade hört orden. Du klarade dig Grattis. Så hemma tog han å tvätta sin Volvo som han har övningskört med och sen bar det iväg till träningen i Vilbergen.

Bubbelbadet har använts flitigt av Kevin och hans kompisar och klart det är ju roligare nu när han hämtar sina kompisar i stan å så tränar dom, åker hem hit och spelar och så har det ju badats i stora poolen men mest blivit bubblande.

I somras så bestämde vi att vi skulle renovera ett av duschrummen då det aldrig har renoverats rejält. Å tyvärr så orsakade även coronan där att det blev långdraget. Så även om det nu är 6 augusti så är det alltså inte riktigt klart än men nästa vecka hoppas vi. Då har de som fixar det här haft sin semester också. Så då blir det en färsk bild som bilden ovan kommer det att se ut. Men så här ser det ut just nu

Om ett par veckor är det dax för Kevin att återigen börja sista året på gymnasiet. Men nu slipper jag köra honom och hämta honom i alla fall då han kan köra själv.

Då är det slut på friheten då han har suttit och spelat nästan hela nätterna med sin kompisar bland annat i Umeå och andra ställen.

I Juli så rasade även Turbon i Saaben och fordonet fick göra sin sista resa med hjälp av bärningsbil. Sån tur är så hade jag ju en försäkring som gjorde att bärgningen var gratis och även hyrbil i en vecka. Enda som kosta var ju bensin.

Å jag hade tur å hitta en bil som trots sin ålder såg skaplig ut. Visserligen drar den lite mer bensin än Saaben men ack så skönt man sitter å åker i den alltså :)

Den här bilden tog jag samtidigt på månen när jag fotade bilen när jag fått på WighsNews reklamen på sidorna och bakrutan. Man måste ju synas lite i alla fall.

Kevin har varit ute och fiskat med sina kompisar flera gånger och en kväll undrade han om inte jag kunde följa med ut då han ville fiska. Klart när man får en sådan fråga så hakade jag på. Här står han på en berghäll vid Viudden och kastar lite. En lagom varm och lugn kväll även om nu fiskarna höll sig borta.

Men det var ju även avkopplande att bara sitta och njuta av kvällen och Kevin höll faktiskt med. Ett bra ställe att både fiska på och även njuta av kvällssolen alltså.

Jag har faktiskt varit på Färgargården två gånger i år. Första gången satt jag å tog ”morgonkaffet” med räksmörgås där. Kände bara för att dricka morronkaffet borta å då blev det på Färgargården. Sen har jag faktiskt varit där ytterligare en gång med en bekant å då såg det lika dant ut på brickan.

Att gå ut å äta gör man ju inte så ofta men av någon anledning så kände jag för att göra det en dag. Kevin hade käkat ute med sina kompisar och jag stannade till vid pizzerian vid Idrottsparken. Gott var det även om det kanske inte var så jäkla kul att sitta där själv och käka.

Har ju under våren och sommaren gjort lite reklam för en tjej som gör cementfigurer å hon vet ju att jag gillar Troll. Så tidigare i somras har jag fått några troll som står ute i trädgården redan och de här två får jag nu på lördag.

Om ett par veckor ska vi börjat titta på vem som ska få hyra denna stuga då de som bott här i drygt sex år flyttar in till Vilbergen. Så då blir stugan hyresledig.

Å så var det den där härliga poolen igen då förstås. För drygt en vecka började den läcka ut vatten å jag hittade fan inte var den läckte. Så till slut bestämde vi att vi river den och delar av trallen å så kanske vi bygger upp en ny till våren igen. Den har ju trots allt hållit i 17 år.
När vattnet fick fortsätta å läcka så slutade det ju läcka när man kom till hålet. Nej jag har inte gått ner och kikat var hålet är men jag vet att det är ett par dm över botten på sidan nånstans. Så runt 47-50.000 liter vatten läckte alltså ut. Men men. Nu slipper ja köpa kloor och värma poolen :)
Nu ska jag bara ha tag i någon som kan transportera bort såväl trallvirket som poolen till tippen.

Kommentarer inaktiverade för Det händer grejer i skogen more...

Mild vinter men hög elräkning

by on mar.09, 2020, under Allmänt skrivande

Trots att vi har haft en mild vinter om vi nu ska kalla det för vinter över huvud taget så har elräkningen stigit drastiskt å jag har kollat av det jag kan vad som kan dra mycket ström.

Å nu i helgen kom mina goda vänner Andreas och Emmelie ner från Uppsala. De rullade in på gården på fredagsmiddagen. Å det blev ju inte bara att leta elkonsumtion utan en hel del annat. Men mat var man ju tvungen att ha innan man startade projekten.

En del belysning byttes ut som var betydligt strömsnålare än de lampor jag har idag men som dessutom var riktigt fräna då man kan byta färg och styrka på belysningen från appen i mobilen. Prylnörd ?? Nä då bara gillade det.

En mobil elmätare byggde Andreas ihop och som kopplades in på bland annat lusthuset med bubbelbadet å det drog ju lite mer än vad jag räknat med men inte katastrofalt mycket mer. Sen konstaterade vi en del annat som elslukare också. En del har ja ju upptäckt tidigare och åtgärdat. Så har man tur nu så ska man ha minst en 1000 lapp mindre i elräkning varje månad för inbetalningkortet avser ju en månads elförbrukning :)

Att jobba tar på krafterna och då somnar man där man vill. Så Andreas somnade i fåtöljen medans hans sambo var vaken å byggde ihop några fågelholkar :)

Själv fixade jag med maten. En bärbar dator kom till liv igen med hjälp av Andreas och även en Rasperydator i boden som är kopplad till lite utrustning vaknade också till liv. Mycket prat blev det ju också så det var inte bara jobba för gästerna men på söndagseftermiddagen rullade de tillbaka mot Uppsala igen och klart man är riktigt tacksam för att ha vänner som kör 25 mil för att hjälpa mig med både det ena och andra. De är ju trots allt de enda vännerna som kommer å hälsar på numera å även om vi nu kanske inte är så sociala av oss i stugan så nog kan det vara trevligt med besök ibland :)

Kommentarer inaktiverade för Mild vinter men hög elräkning more...

Är det kanske dax igen

by on mar.02, 2020, under Allmänt skrivande

Det är kanske dax igen men det är ju så jäkla tråkigt men skulle ju behöva gå ner minst 10 kg men med tanke på hur och vad vi äter i stugan så är det väl nästan ogenomförbart om jag inte börjar inbilla mig att jag är en kanin men så illa ska det väl inte bli.
Får väl fundera några dagar om jag kanske ska skaffa ett månadskort på Friskis och Svettis igen.

Kommentarer inaktiverade för Är det kanske dax igen more...

Det var ett tag sedan

by on mar.01, 2020, under Allmänt skrivande

Ja det var ett tag sedan jag skrev något på sidan. Orsaken är flera. För mycket jobb, Sjuk å sjuk å sjuk. Tycker att vi nästan varit sjuka lite smått sedan i höstas. Ett par svängar på vårdcentralen har det blivit också å ett till ska det tydligen bli.

Kevin övningskör med sin bil och även på körskolan men gymnasiet suger alltså som han säger ibland. Så mycket att han tränar sällan då han är helt slut när han kommer hem vid fem halv sex på kvällen efter skolan. Å så har han övningskörningarna med körskolan också. Så även han har haft det lite för rörigt.

Lite på gården har ju ändrats också men varför vet i faan men det är bara att konstatera. Bubbelbadet har också tömts och stängts av då vi skulle försöka laga belysningen i det men sen fick jag andra tankar så vi får se vilket det blir framöver. Eventuellt fyller jag på det kanske lite ett tag för det fungerar ju för övrigt förutom lamporna.

Skaffat mej en bättre begagnad kamera har jag också gjort och även bättre objektiv då detta behövs nattetid om man nu behöver zooma in något en bit från där jag står. Är det nära så är ju min DJI Osmo perkfekt men vid längra avstånd så får det bli den nya kameran.

Tankar finns det ju gott om också å har väl rätt mycket tankar men jag ska nog fundera och tänka ett tag till så vi får väl se hur det blir när sommaren är på gång. Man kan aldrig veta.

Kommentarer inaktiverade för Det var ett tag sedan more...

Familjen Fasan på besök

by on dec.02, 2019, under Allmänt skrivande

I lördags kom familjen Fasan på besök. Förra året så hade vi ju en som återkom nästan varje dag men i år har han tydligen bjudit in släkten också. Sammanlagt var sex hanar inne samtidigt tyvärr så gömde sig en under den stora enen. Även ett par honor har jag set och de känner sig nog trygga här då det bor på ett skyddat ställe där det inte blåser så mycket också.

Kommentarer inaktiverade för Familjen Fasan på besök more...

Nu har snön kommit till skogen

by on dec.01, 2019, under Allmänt skrivande

Nu har snön kommit till skogen med men SMHI lovade runt 10 cm och det som kom var 1 cm så att ta bild på det var inte någon ide då en del redan har försvunnit. Jag hann att fixa lite ute på altan vid framsidan i alla fall och även sätta Ljung i de blomlådor där jag hade sommarblommor tidigare.


Även de flesta av mina utetomtar kom på plats på gården också men några finns dock kvar i skogskanten men de ska väl komma ner de också inom några dagar. Hade väl gärna velat gjort mer ute men tiden och orken har inte funnits tyvärr. Har ju haft en hel del att göra å så har vi ju varit sjuka i två omgångar med, tråkigt men sant.

Kevin är i alla fall ute och övningskör med mig och sin bil rätt mycket och nu när praktiken tagit slut ska han börja köra på körskolan. Har ju blivit långa dagar och han valde att vänta med att köra på körskolan tills det fanns mer tid på kvällarna.

Var nere vid sjön en dag och det såg ju inte så värst inbjudande ut men några vackra bilder blev det tagna i alla fall och här är en av dom. Hade tänkt att tagit lite mer naturbilder under hösten både med vanliga kameran och med drönaren men som sagt. Tiden fanns inte. Men kanske man kan få lite snygga vinterbilder istället.

För någon vecka sen så fick jag hem en Tomtemor till stugan. Våran hund Ghost nosar och undrar vad det är för kärringskrälle som står utanför dörren men fin var hon i alla fall tycker jag.

Sista dagarna har jag försökt å ha den där nogranna städningen med att torka ur skåpen och gå igenom varje skrymsle och vrå i köket och det gick ju bra så i fredags kväll när jag lovat att vara barnvakt åt grannkillen Hugo så hade jag lovat honom att han skulle få vara med mig och ta bort alla Trollen och ta fram alla Tomtarna som fanns på vinden.

Å nog fanns det tomtar alltid. När han plockat fram och berättat för mej var vissa stod förra året så bestämde han också att där skulle de stå i år så var det dax att plocka upp alla småtomtarna på hyllorna igen.

När så det var klart så åkte även adventsljusstakarna upp. Alla utom en fungerade och trots jag bytte lampor så funkar den inte så det blir att skaffa en ny. Sammanlagt 8 ljusstkar lyser i fönstren och så två adventsstjärnor. Vackert blev det i alla fall.

Det tar på krafterna och hjälpa gubben i grannstugan och trots att han bestämt sig för att inte sova innan mamma och pappa kom hem och hämtade honom så slocknade han i alla fall. Å hundarna tyckte ju det var bra så fick de någon att ligga å mysa med också.
Räknade runt och konstaterade att runt 80 tomtar finns inomhus och ett 10-tal utanför stugan. Nu är det ju bara den där lilla adventsgranen som ska dit på altan också för en stor adventsgran har vi lagt ner då det blir för jobbigt.

Kommentarer inaktiverade för Nu har snön kommit till skogen more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.