Allmänt skrivande

Snart är allt inköpt för sommaren och kanske även hösten.

by on Apr.19, 2018, under Allmänt skrivande


Snart är allt inköpt för sommarn och vem vet kanske även hösten. Ja idag tyckte jag att jag var så pass friskt att jag rymde hemifrån och drog till bolaget i Ingelsta å inhadlade en del av  vad som tänkas kan gå åt under sommaren.
Men än så fattas både några flaskor vin liksom Whiskey och Rom.  Å inte bara det utan en hel del grillolja samt salladen som man har när man grillar men den går ju knappast att fövarara någon längre tid så det får väl ”gästerna ” se till att de har med sig om det nu kommer några.  Men blir det som förra året så räcket nog både köttet och drickat långt in på hösten Detta år har jag bestämt mej för att sommaren får bli som den blir och hör någon av sig så är de välkomna om de tar med sig det som inte går att frysa in  å det vill säga sallad, tomater, gurka, lök  och paprika. Resten verkar jag ju ha.
Bara att hoppas att de som kommer lämnar området som det såg ut när de kom då Rebecca varit så snäll och städat i ordning nere vid poolen också för jag vill inte städa efter gästerna.  Elakt. Näää  Bara lite bekväm kanske .

Leave a Comment more...

Lita annat kött än nötkött också inför sommaren

by on Apr.18, 2018, under Allmänt skrivande


Å vi äter ju inte bara nötkött i stugan fast många kanske tror det. Men nu när jag jobbat hårt för att tömma frysarna så var det dax å bunkra upp igen och här är en dal av det jag inhandlade på Ica häromdagen. Blev togatlt 15 fläskfileer och 8 påsar med kycklingfileer å ett antal påsar med pomme.
Nästa varv till stan då vi frisknat till från magsjukan blir till bolaget å införskaffa lite olika viner samt några whiskeyflaskor. Å därefter är det bara att invänta sommaren, solen och mysiga grillkvällar.
Men som läget är nu lär det nog ta ett par dagar till innan jag far till stan och jag är ju glad att jag har jobbet i stugan där jag bor och nära till toan.

Häromnatten när jag jobbade så kikade jag ut genom fönstret och såg de här två rådjuren gå och beta. De kikade lite på mej men fortsatte sedan att beta lugnt.  Tyvärr så lär det väl inte bli någon fotografering av rävungar i år då jag såg en skabbräv för lite sen nere på fältet. Men jag ska i alla fall åka bort till de två gryten som jag vet om och se för säkerhetsskull om någon månad.

Leave a Comment more...

Det blir bara finare och finare i trädgården

by on Apr.14, 2018, under Allmänt skrivande


Å som vanligt fanns Rebecca och lilla Hugo ute på gården idag och slet för fullt och det blir ju bara finare och finare.  Nu är trädstockarna, stängslen och annat ris som låg upp mot jordkällaren också borta och där ser det ju också riktigt fint ut nu.

Förr i tiden såg det ut så här men då hade vi inga hundar och Rebecca som nu plockar och rensar sprang med John, Cassandra och Jennie där och lekte. Nu måste ja ju tyvärr ha mitt staket kvar runt min del annars så försvinner ju hundarna som en avlöning men vi ska fixa till en del så att de har möjlighet att kunna springa ner till pooltrallen när vi är där också utan att de för den skull ska rymma därifrån vilket är möjligt ännu.
Nu har ju isen tinat upp på poolen rejält på bara ett par dagar. Men i morn sägs det ju att det ska bli regn och det störde tydligen Rebecca men tror säkert hon behöver vila lite också som hon har släpat. Hennes sambo Micke ligger fortfarande däckad medans vi i stugan har klarat oss hyffsat men fått lite känning av  det. Rebecca ja hon har ju klarat sig bra för hon är ju knappast inne hos sjuklingen nåt :)

Leave a Comment more...

Mycket gjort i trädgården men inte av mej

by on Apr.13, 2018, under Allmänt skrivande


Gårdagen blev inte riktigt som vi tänkt. Kevin har ju känt sig lite krasslig men inte värre än att han gått till skolan men igår så gick det inte alls så han blev kvar i sängen. Å där låg han och sov ända fram till 15-tiden innan han gick upp några timmar. Även jag kände mej fortfarande lite körig i magen men det kunde ju bli bättre men det kunde ju också bli sämre. Att ligga inne är ju inte så roligt om man vet att man har tänkt att göra vissa saker. På båda drönarna skulle programvaran uppdateras och jag ville ju också testa dom så de gick som de skulle efteråt.
Det blåste ju rejält men det blev ju en extra prövning så jag skickade iväg drönaren på 70 meters höjd och drygt 300 meter bort å så tryckte jag på RH knappen vilket är Return Home å så gick jag och ställde méj på gräsmattan. Jo då han kom farande och gick ner och landade precis på plattan som han skulle. Den andra drönaren måste jag fixa ett par grejer på innan jag testkör den igen.

I grannstugan är ju Micke kanonsjuk och Rebecca och Hugo föredrog ju att vara ute istället för att dra i sig massa extrax baciller så de hade gått ner till poolområdet och börjat städa inför sommaren.

Där nere står lilla Hugo och spanar upp på drönaren och hans mamma håller nog på att sopa trallen på vänstersidan så hon syns ju inte.

Men så snyggt det blev när hon var klar. Allt gräs som växt upp i springorna längre ner på trallen var borta. Hugo hade torkat av solstolarna och när jag kom på plats så kikade vi på hur vi såg ut när drönaren fotograferade oss.

Efteråt så låg de och kollade på poolkanten men än så länge är isen rejält tjock och det är bara i kanterna som den smält en aning.

Om någon undrar hur en flodhäst som ligger på magen ser ut från luften så kan ni se det här. Bilden tog jag staxt innan jag tog in drönaren för dagen.

När Rebecca och Hugo hade tagit en paus så hörde jag dom igen nere vid poolen och nu hade de flyttat sig och börjat städningen mellan deras hus och poolen. Där bakom vid det lilla pumphuset har det ju inte städats eller plockats iordning de senaste 6-7 åren men nog gjorde dom det å här ligger alla trasiga badgrejer på säckkärran.

När jag var uppe med drönaren så passade jag på att ta en panoramabild. Den blev inte helt bra eftersom det blåste så pass mycket som det gjorde men den fick duga i alla fall.
Idag fick Kevin vara hemma med för han var ju inte bättre och frågan är om han och jag kommer å bli sämre eller om vi klarar oss med det här lilla. Micke som känt sig skaplig igår ändå hade idag igen börjat må sämre och låg däckad. Själv hade jag ett ärende uppe i Katrineholm då jag skulle äta middag med en bekant. Så jag tog bilen och for iväg.
När jag kom hem vid 14.30-tiden hade precis Kevin släpat sig upp och han såg ju inte frisk ut alls. Själv kände jag lite mer muller i magen men inte värre.

Det kom en bild tidigare på dagen hur fint det var och jag är ju så tacksam för hjälpen jag får från grannstugan. Så här snyggt har det väl inte sett ut på som sagt säkert 7 år. Så nu återstår att sätta upp lite mer staket runt pooldäcket så inte småbarn kan ta sig in och så ska lite stängsel rivas på ett annat ställe.
När jag kom hem hade köttet som jag beställt från Bjursunds Slakteri kommit men Rebecca hade lyckats få in det i deras kyl i väntan på att jag skulle komma hem å ta hand om det.

När jag tagit in det i min stuga kände jag att skallebangen kom och magen hade börjat mullra ännu mer så jag beslöt mej för att stuva in allt i kylen å så kan jag stycka det i morn om man mår skapligt.  Är ju 90 högrevsburgare som ska ner i påsar och de ligger ju i den stora kartongen. Pepparbiffarna var snyggt paketerade två och två så de var ju bara å stoppa i frysen direkt. Men sen är det drygt 6 kg oxfile 6 kg ryggbiff samt några kg entrecote som både ska skäras upp och paketeras i lagom förpackningar. Men som sagt det tar jag i morn för idag känner jag att kroppen nog gör bäst i å vila även om jag nu arbetar och tur är ju att man kan ligga i sängen å jobba. Så nog har man det bra alltid.

Leave a Comment more...

Vi får väl hoppas att vi håller oss friska

by on Apr.11, 2018, under Allmänt skrivande

Gänget i grannstugan har drabbats av kräksjukan och värst har ju Micke drabbats som har legat däckad hela dagen. Hugo och Rebecca har ju också visserligen spytt men inte lika mycket.  Men jag tänker ju på att de var inne här i stugan igår och frågan är om de han å sprida några bakterier. Lite ont i magen har både jag och Kevin haft idag men värre är det ju inte så har vi tur så kanske vi klarar oss annars blir det inte roligt.

På eftermiddagen skulle vi spola av några hinkar som Rebecca använt till att hämta sand i och lagom så kom Kevin hem så jag passade på att spola av hans moped lite granna men det behövs nog en högtrycksspruta för att det ska bli riktigt bra.
Natten som var visade termometern ute på nästan -4 grader och det kändes på dagen för det var alls inte så varmt i luften trots att solen var framme. Lilla Hugo var ju ute en stund då han var rastlös men ändå sjuk och kikade på och lekte med hundarna en stund.

Lite senare var det dax för mej att fara till stan på det viktiga mötet. Mötet om vi skulle beställa fiber ut till stugan och jag var ju nyfiken på när det garanterat skulle vara klart. Å som han berättade och visade så lät det ju bra men det är ju bara prislappen på 19.000 plus grävning inne på tomten också. Så det slutar nog på 22-23.000 kronor totalt men när jag klev ut därifrån hade jag ändå bestämt mej för att göra en beställning. Å enligt uppgifterna ska vi ha fiber senast maj 2019 så man får väl hoppas man hänger i så man kan testa det också eftersom man beställt det.
Hemma i stugan så var det bara att höta ner baken på stolen och börja jobba. Å någon vila blir det inte ikväll utan det blir å köra järnet natten lång å som sagt. Hoppas att vi inte börjar spy i stugan för vi vill inte vara mer sjuka nu. Vi har ju varit tillräckligt sjuka under hösten/vintern så jag tycker det räcker.

Leave a Comment more...

Dagarna rullar på

by on Apr.10, 2018, under Allmänt skrivande


Nu är väl ändå våren äntligen här när Krokusarna börjat kika fram. Den här och några till växer i slänten upp där bilen står.

I förrgår var det full fart på studsmattan och på gräset för hundarna när Kevin tog med alla och busade med bollar och annat som de gillar.  Å nog var de trötta och törstiga när de kom in då stod de i kö vid vattenskålen.

Igår på middagen kom slamsugningsbilen och jag tyckte det var något nytt bolag som körde då jag mötte honom så jag vände om på vägen och körde hem igen ifall han inte skulle hitta var brunnen var. Det visade sig dock vara samma kille men med en reservbil bara så det var bara att fara in mot stan igen.

Inne i stan hittade jag vad jag sökte och tung var den att få in i bilen men det gick i alla fall å där bak kunde ja ju inte ha den eftersom jag hade alla fotogrejerna i bilen och hade glömt ta ur dom. Så det fick pressas in i baksätet. Sen styrde jag upp mot Vilbergen där jag skulle handla lite också.

Å bakom mej på mopeden kom Kevin som skulle träna efter skolan. Å igår var ju första dagen som båda grabbarna åkte moped till skolan. Förra veckan var ju påsklov och innan dess så var det ju både halt och kallt på vägen så jag har ju kört dom till skolan. Men igår så var det moppedax.

Vi hade redan på morgonen bestämt att vi skulle äta ”sommarmat” å så blev det men denna gång sill, potatis med skinka och gräddfil. Fast Kevin gillar ju även det och grillen fick allt vara kvar i kartongen första dagen.

Men morfar måste du jämt ta bilder var Kevins ord när vi gick på mossvägen. Anledningen att vi gick där var att Kevin undra om vi inte kunde gå i rask takt en sväng och en av hundarna fick följa med. Den här dagen fick Ghost hänga med och det var han ju absolut inte ledsen för. Å riktigt lydig var han trots att han gick utan koppel.

Det blev ju inte världslångt men det räckte till att börja med och då vi hade Ghost med. Efter det så traskade vi hemåt och där fick Kevin nya idéer. Hur tjock är isen på poolen morfar. Får jag testa med spettet.

Isen håller nog inte sa han så ut på den ville han inte gå men klart han blev betydligt sturskare när han såg att jag gick ut och hoppade på isen och allt höll.

Så efter en stund så gick han ut och började hacka och han höll stadigt i spettet för när han kommit 20 cm ner ungefär var det mer sörja sista biten men jag kom igenom sa han stolt innan vi gick upp och nästa förslag kom. Nu ville han bubbla en stund och klart han gjorde det.

Själv valde jag att lite senare sitta och ta årets första whiskey nere vid pooltrallen å njuta av den. För det var ju faktiskt riktigt skönt ute men några djur syntes inte till.
Jobba lite efter det igen innan jag kröp ner och kramade kudden. För jag hade ju faktiskt ledig natt.

Den här bilden tog jag även igår på en ensam svan vid den lilla konstgjorda dammen som ligger längs vägen. Straxt innan dess hade jag hört tranorna en bit från stugan och lyckades lokalisera var de var.

Så då åkte jag dit också och tog några bilder. Annars brukar de alltid gå på fälten utanför stugan men nu var de på ett annat fält inte heller det så långt från oss men dock inte synliga från huset.

Så här halvslö kan man se ut när man tar en selfies på sig själv. Gillar ju inte å göra det men tänkte lägga upp en ny profilbild på facebook men det var bara å lägga ner. Vill ju inte skrämma mina facebookvänner med den där bilden.

Idag på förmiddagen kom grannen Rebecca in och lilla Hugo och hon var ju snäll och hjälpte mej sätta ihop den där grillen. Ja lite gjorde väl jag med men det var förbannat lite om jag ska vara ärlig :)

Efter ett par timmar så var det dock klart och den är ju helt klart godkänd för det priset jag gav. Håller den ett par år så är det bra så får man väl köpa ny då igen för det finns ju de som kostar både 6000 kronor och upp till 10.000 men någon sådan köper jag inte å tror inte de håller bättre heller eller grillar bättre.

Kevin och jag hade ju bestämt att vi skulle gå idag igen och då skulle Rebecca haka på. Nu blev det bara Rebecca och jag som gick och lilla Tussen fick följa med idag på färden men hon var inte alls lika lydig som Ghost så ska hon med nån mer gång så blir det allt koppel på den damen.
Sa det till Kevin att eftersom du inte gick idag ska du alltså inte få närma dig datorn i morn men han fann ju ett svar direkt. Men vi kan ju gå senare igen morfar. Hum skulle jag orka gå en gång till. Hum…. Skulle inte tro det va :)
Nu är den här dagen slut och solen börja gå ner bakom sandbacken. Kanske blir det ett par timmars vila innan det är dags att dra igång nattpasset.

Kommentarer inaktiverade för Dagarna rullar på more...

Årets första och sista grillning

by on Apr.07, 2018, under Allmänt skrivande

Så var det årets första och sista grillning ….  Nja det är inte så illa som det ser ut att vara men den här grillen konstaterade jag var inne på sista versen och det är dax att byta till en ny.

Men den fungerade sån tur var idag då Kevin hade önskat att jag skulle göra grillspett och gasol fanns det ju också kvar i tuben. Å i värsta fall går den kanske men bara kanske att grilla en gång till i.

Lagom när jag lagt mej på kvällen för att ta ett par timmars vila innan natten så gick larm om rökutveckling i villa i Öbonäs. Å då var det ju bara å dra iväg. Det var ju hos en kompis dotter det var rökutveckling men de klarade sig turligt nog med mindre skador på en vägg då det börjat brinna i ett proppskåp.  Å mina vänner Wessla och Mona var ju hjälpsamma då de bor mitt emot så de drog en skarvkabel över till deras fastighet så de i alla fall fick lite ljus i huset under natten.

Den här bilden tog jag häromkvällen och även om det bara är en bild på en himmel så gillade jag bilden och den starka stjärnan som syns högt på himlen så den fick hamna här på sidan också.

Kommentarer inaktiverade för Årets första och sista grillning more...

Det ser jag ju fram mot

by on Apr.07, 2018, under Allmänt skrivande

Var ju inne på en sida och kände igen en person även om det säkert var 25 år sen vi sågs. Å då var det ju säkert 40 personer till här i trädgården.  Skrev att jag tyckte jag kände igen damen men fick inget svar. Så nästa meddelande blev att skriva mitt namn å då skramlade det väl till i den hjärnan.
Nog hade vi jäkla kul på den festen och ett par av dom har jag ju fortfarande kontakt med på Facebook å nu även med den här personen. Hon bor ju inte så sketalångt bort så vi ska ses och minnas med förskräckelse den gamla goda tiden. När somliga inte hitta tältet, nån annan badade med sin rolexklocka i poolen, å så var det nån som fick huvudvärk och lånade min gamla cheva för att vila men jag såg ju mer än en person kliva in i den där stora chevabussen.

Somliga ville inte vara med på bild och kanske var de oroliga för vad som skulle hända med bilderna.
Å nog vore det trevligt om man kunde få ihop fler av det gänget som var med fast festen skulle nog inte bli lika vild för det skulle vi aldrig orka. Vid någon av festerna som jag hade var vi ju över 60 stycken här å då på den tiden sket de flesta i vad det var för sprit. Å det var ju folk både från Räddningstjänst, Sjöräddning, SOS-alarm och poliser. Men alla tyckte spriten var perfekt jag kan inte förstå vad dom menade med det. Kan det bero på att spritflaskorna stod i stora läskbackar och inte var plomberade. Jaja  Det är preskiberat nu men det gamla dasset som jag hade höll ju på att börja brinna då jag glömt att slå på vattenkran som slangen var ansluten till. Å det fanns ju extrakt å köpa på den tiden så det var inte bara Absolut Vodka som serverades på kvällen.

På morgonen efter nattens fest anlände en taxi vid sextiden med absolut nybakade frallor från nåt bageri i stan. Det fanns ju faktiskt några som var sugna på frukost. Somliga hade dåligt samvete och en polisman gav sig av betydligt tidigare än vad han borde. Men det skulle ja skita i sa han innan han försvann. Ja det är preskiberat men jäklar det kallar jag fest det vi hade då.
Å nog skulle det vara lattjo om vi kunde få ihop några i alla fall från de festerna på en liten ”Efterfest” även om det nu är 25 år sen.

Kommentarer inaktiverade för Det ser jag ju fram mot more...

Det var ju tur vi gav bort honom

by on Apr.07, 2018, under Allmänt skrivande


Redan som liten visade sig den här lilla krabaten sig kaxig även mot sin egen mamma. Vår lilla Ghost står undrande och kikar vad hans lillebror håller på med. Den där lilla sturska saken hade vi sån tur är redan lovat bort till min äldsta dotter.  Såg ju bilden idag på Facebook och den är ju några år gammal men gillar den och kunde inte låta bli att lägga upp den här också. Bilden är tagen den 7 april 2012.

Kommentarer inaktiverade för Det var ju tur vi gav bort honom more...

Tranorna syns inte till men Svanar

by on Apr.06, 2018, under Allmänt skrivande


Igår när jag åkte in till stan en sväng så kikade jag som vanligt ner på fältet utanför vår stuga. Ett 30-tal svanar fanns där men de flesta var utspridda så denna bild på 10-talet var de som kom med på bilden. Vanligtvis brukar de ju hålla till på ett annat fält men kanske fanns det mer godsaker nedanför oss detta år. Tranorna har ju anlänt men än så länge inte varit synliga för kameran men jag hör dom rätt ofta nere på mossen.

Jag var ju ledig i natt och det kändes inte helt fel. Å bråttom upp hade jag inte heller men när jag väl gick upp så kikade jag ut från sovrumsfönstret. Där gick fasanen Frasse och käkade för fullt. Jag trodde nog inte han skulle komma in på tomten så ofta när snön hade försvunnit men idag gick han här och käkade av all mat jag slängt ut till honom.
Det blåste faan rent ut sagt i natt och jag hörde det flera gånger när jag sov. På morgonen så vräkte även regnet ner och en och annan snöflinga kom det också men det försvann sån tur var efter ett par timmar.

När jag körde in Kevin till träningen så gick lagom larm om en trafikolycka på Folkborgsvägen. Det var ingen större olycka och någon bild blev inte såld heller. Efter det så körde jag upp igen till Vilbergen och handlade lite på Ica och straxt efter kom Kevin ut å vi styrde kosan mot stugan igen.
När vi kom hem så pratade han om morgondagen och sa att han nog visste vad vi kunde äta om jag bara gick med på det…..
Grippspett morfar kan vi inte göra det. Har ju själv funderat på det ett par gånger men det har stannat vid funderingar. Men lite senare styrde jag åter mot stan och Ica då jag gärna kunde inhandla vad som behövdes redan ikväll.
Straxt innan jag var på Ica plingade mobilen. Jo morfar bara en fråga alltså. Du skulle inte kunna åka förbi Mc Donalds :)  Vi var ju där i förrgår men nog kunde jag göra det.

Så efter jag hade handlat så styrde jag ner till Stockholmsvägen och Donken och inhandlade vad han ville ha. Jag behövde ju inte köpa något med tanke på ….  Ja just det. Jag nöjer mig med kaffe under natten nu när jag jobbar.

Kommentarer inaktiverade för Tranorna syns inte till men Svanar more...

Idag så kom Jockes paket

by on Apr.05, 2018, under Allmänt skrivande


Idag kom så det lilla paketet som Jocke har skickat upp till mej. Fast det är ju grannen som ska ha det och använda det eftersom det är hon som tar studiobilder på barn, vuxna, familjer och annat.
Förhoppningsvis ska bilderna kanske bli något bättre också och det finns ju fyra studioblixtar i studion.
Visst skulle det kanske vara roligt att lära sig fota i studion men det känns inte om min grej och skulle jag fotografera någon person så skulle jag nog göra det ute i naturen. Så jag håller mej nog kvar vid mina blåljusbilder.
På eftermiddagen åkte jag ut till MC-Montörerna och hämtade däcket till Kevins moped. Hade ju trott att det skulle kosta mer så även om det inte var billigt så var det billigare än vad jag trodde.
Nu lovade hans kompis Ludde att komma ut under lördagen och hjälpa honom med monteringen.
Lite senare så åkte vi in till stan och Kevin gick och tränade på gymmet, jag tankade bilen och körde en sväng innan jag återvände till Vilbergen. Efter en stund så kom han ut nöjd och glad och vi körde hem till våra små gläffsande vovvar.  Nu har jag fixat en kopp kaffe men i natt är jag faktiskt ledig. Känns inte helt fel. Ett par kassar ved bar jag in tidigare ikväll för enligt rykten så ska det ju både bli kallt framåt morgonen och även så ska det falla lite snö enligt SMHI. Men det tror jag inte på förrän jag ser :)

Kommentarer inaktiverade för Idag så kom Jockes paket more...

Nu som först kikade de fram

by on Apr.04, 2018, under Allmänt skrivande


Något sena men till slut kikade de fram. Misstänker att de kunde beskådas även i helgen men det var först idag som jag upptäckte dom nära vårt Fläderbärsträd. De brukar ju kika fram riktigt tidigt men i år var det ju en rejäl vinter så då tog det lite extra tid.
Under eftermiddagen drog jag ut slangen och fyllde på bubbelbadet lite och nu får allt slangen ligga ute som vanligt över sommaren. Jag både vattnar blommor och fyller på poolen och bubbelbadet och nu ska det väl inte frysa till så jäkligt så slangen blir obrukbar.
Lite senare så gick Rebecca i grannstugan ner och njöt lite i bubbelbadet. Kevin tillfrågades men han tyckte allt att det var för tidigt som vanligt. Vid 22-tiden kom han insmygandes lite småleende och undrade om vi möjligen kunde åka en sväng till Mc Donalds. Å visst kunde vi göra det, Förr hände det rätt ofta att vi smög iväg dit nån kväll i veckan antingen för något att äta eller också bara milkchake eller deras glass. Men nu var det verkligen länge sedan.
Kevin åt upp sitt på hemvägen och jag tog mitt när vi kom hem Så när det var klart följde jag med honom ner till bubbelbadet så han fick njuta en stund för nu var det tydligen tillräckligt sent för att bada :)
Nu närmar sig klockan midnatt och igentligen borde jag nog ha sovit ett par timmar men så blev det ju inte så risken finns att det kan bli en lång och riktigt seg natt om det sedan är lugnt på nyhetsfronten men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Nu som först kikade de fram more...

Det blev en körig helg

by on Apr.04, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev en minst sagt körig helg. När jag satt och jobbade framför datorn så kom automatlarm från Kopparhammaren och bara sekunder senare hörde jag på radion hur en väktare ropade och undrade var all rök kom ifrån på Korsgatan.
Fick på mej luvtröjan och västen och slängde mej i bilen. När jag närmade mej Vilbergen kunde man tro att det var där det brann för redan där låg röken tät.

När jag anlände till Korsgatan var röken tät och man såg lite lågor. Det small med jämna mellanrum inne i byggnaden och det beslöts att avspärrningarna skulle utökas vilket inte var bra ur mitt perspektiv. Men jag kom på en lösning.

Efterskom byggnaden låg nära Motala ström så körde jag över på andra sidan strömmen och började ta bilder. Sen in i bilen en stund. Skicka bilder samt även kolla om några andra nyheter hade inträffat i mina kunders område. En uppdatering på en webbsida i Västerbotten och så ut igen och tog några bilder till innan jag återigen var tillbaka i bilen. Tyckte jag hade fått vad jag behövde och körde åter hem mot stugan.  Expressen hade redan lagt in två bilder från mej och och ett större antal andra lokaltidningar runt om i Sverige hade bilden på ”Stor Restaurangbrand i Norrköping”
Hemma fortsatte jag att jobba med nyheter samtidigt som jag redigerade filmen som jag tagit då jag visste att NT ville ha den. Även TV4-riks hörde av sig men tyvärr avstod de då de ansåg att det inte var så stor händelse eftersom ingen kommit till skada.
Den natten gick fort och efter några timmars sömn på förmiddagen så fick jag i mig ett par koppar kaffe och summerade nattens brand. Det gav ju onekligen ett bra klirr i kassan. Ett par timmar senare så pratade jag med en ledig NT-medarbetare som föreslog mej att slå en signal till redaktion och fråga om de inte ville ha dagenefterbilder med drönare. Gjorde som han sa och nog var de intresserade och klartecken fick jag också från Flygledartornet att lyfta 15 minuter.

Det blåste rejält när jag kom ut med drönare på skaplig höjd över Motala ström och den drev i sidled flera gånger. Inte nog med det så fick fiskmåsarna för sig att försöka anfalla min lilla flygfarkost så jag var rejält orolig att jag skulle få se den drunkna i strömmen å då skulle lönsamheten vara borta för denna brand. Men jag parrerade och var uppe i luften så kort tid som möjligt innan jag landade på gatan och plockade in utrustningen i bilen.
När Kevin hade tränat så åkte vi till Maxi och han kikade in både byxor och luvtröja. Byxornas pris var väl ok men tröjan var ju ….   Men han fick i alla fall både den och byxorna innan vi åkte hem och åt Taccos.  Ett samtal senare  till SVT Östnytt resulterade i att även de beställde film på dagen efter. Så när helgen till slut var över kunde jag konstatera att det blev en riktigt lönsam helg.

Igår hände inte mycket i stugan förutom att Kevin tränade som vanligt. Jag blev kvar i stan under tiden. Jag valde att inte elda då det ändå var plusgrader ute men framåt kvällen rätt sent tyckte jag nog att jag borde ha gjort det men jag beslutade ändå att inte göra det eftersom klockan blivit så mycket.
Idag så blev det bara ett par timmars sömn sen var det kaffedax.  Utanför stugan faller regnet ner och jag har faktsikt redan tänt brasan. Även om det nu var plusgrader hela natten så känns det lite rått och svalt inne. Så då är nog Kevin glad när han vaknar upp och märker att brasan är igång.
Var jag fått skallebangen ifrån idag vet jag inte men det känns som om nån står och slår med en knytnäve på skallen mellan varven. För lite kaffe, för lite sömn eller….   Ja man kan aldrig veta men får väl hoppas att dn går över med den beryktade tabletten Iprem.

Kommentarer inaktiverade för Det blev en körig helg more...

Ja inte blev man rik på det där

by on Apr.01, 2018, under Allmänt skrivande

Idag har varit en riktigt seg dag men den har trots allt gått. Körde in Kevin till gymmet och jag hade ju ändå inget annat för mej så jag blev kvar i stan medan han tränade.
Hemma i stugan fixade jag maten som blev köttfärslimpa och potatis idag. Sen blev det ett par timmars vila för mej.

Brukar ju köra en 50-lapp på travet och gjorde det faktiskt både för lördagen och söndagen. Vinst blev det ju inte men jag fick tillbaka 23 kronor av dagens satsade 50 kronor. Lottot blev inte en krona i vinst denna helg. Jag brukar i och för sig inte vinna några stora pengar och det är väl sällan som man vinner utan man får tillbaka en del av insatsen.
Nu är det bara å jobba igen då så får man se hur den här natten blir.

För den som undrar hur helikoptern som landade i Vilbergens centrum natten som var så är den faktiskt inte gul som de flesta andra utn blå och vit. Den här bilden har mina vänner i Uppsala tagit för ett antal år sedan. Helikoptern är säkert bytt sedan dess men färgerna ska vara detsamma även nu. Grämer mej bara att jag inte hann in själv och ta en bild då den stod där på parkeringen.
Å så att den landade på Vilbergens parkering har jag också fått en del svar på.  Dels är ju Kungsängens flygplats stängd nattetid och helikopterplattan som finns på Vrinnevisjukhuset är för liten. Den var inte för liten tidigare men sedan vi gick med i EU så har den tydligen blivit det.

Kommentarer inaktiverade för Ja inte blev man rik på det där more...

Han är fortfarande den speciella

by on Apr.01, 2018, under Allmänt skrivande


Den här bilden togs idag år 2012. Vem visste då vilket sorgligt år det skulle bli. Men vår lilla Tussen hade fått 6 valpar och lilla Kevin som var 10 år ville så gärna ha den första valpen för den var speciell. Å så liten han är där. Idag har han växt och är störst av vovvarna i stugan men fortfarande lika speciell och omtyckt. Så nog valde Kevin rätt valp från början men sen fick han ju även behålla lilla Candy av en viss anledning. Å visst är hon go liksom sin matte Tussen men Ghost är nog den som är riktigt speciell av sig.

Kommentarer inaktiverade för Han är fortfarande den speciella more...

Å så hade vi besök igen

by on Apr.01, 2018, under Allmänt skrivande

Straxt efter elva så hörde jag att ambulanshelikoptern landade i Vilbergens Centrum. På bara några minuter var jag uppe och ute ur stugan. Kevin ropade  Ica har väl inte öppet nu.  Jag sprang till bilen och körde iväg. Ringde upp Kevin och frågade vad han ville ha och det han ville ha fanns ju på Cirkle K på Gamla Övägen.
När jag for ner på Urbergsgatan var det enda jag såg en personbil och tjejen som körde den bilen såg frågande på mej då jag undrade om hon hade sett någon helikopter här :) Jag förstår henne för hon kom säkert straxt före mej. Helikoptern från Uppsala som beslutat sig för att landa på parkeringen och lasta en patient som skulle till Akademiska i Uppsala hade lyft och försvunnit och jag som hade velat ha en bild.
Jag körde vidare ner till macken och han som jag känner jobbade som vanligt natten men det fanns fler där. En gammal Taxiåkare som jag kände igen och vi började diskutera Taxi och förr i tiden. Riktigt trevligt och så fanns ju en annan som jag kände igen mycket väl från förr i Vilbergen också. Jag handlade vad jag behövde å styrde hemåt.

Efter en stund hörde jag besökaren. Rebecca, Micke och lilla Hugo är ju i Skövde och hundarna var inne liksom katten Pärson. Kevin satt i rummet och spelade. Men besökaren gjorde sig som vanligt hörd ifrån innergården. Jag har ju fått reda på vem det är men för säkerhets skull tog jag ficklampan och gick ut och lyste lite granna. Men nej det fanns ju förstås ingen där. Men den var här, jag vet för jag hörde ju.

Kommentarer inaktiverade för Å så hade vi besök igen more...

Lite påskmat i stugan

by on Mar.31, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev inte så mycket påskmat som vi från början hade bestämt men det som vi bestämde smakade i alla fall bra.

Vi hoppade över skinkan och även laxen bland annat men mätt blev jag ändå och även Kevin tyckte det smakade bra.  När vi ätit så tyckte Kevin vi skulle ta en kul bild så vad gjorde han.

Tog fram en tallrik som han försåg med prinskorv, lite gräddfil, potatis och köttbullar å så blev Ghost den som fick hoppa upp och sitta till bords och äta maten från en tallrik. Jodå de andra två fick förstås också men på lite lägre nivå.

Lite senare dök Kevins klasskompis Ludde uppoch hjälpte honom med att få bort bakdäcket som är punka på och han hade med sig skruvdragare och allt som behövdes för att få bort däcket. Även en lösning på hur vi ska göra när däcket ska dit. Ett par skruvar ska bytas å så tyckte han förstås att Kevin borde tvätta moppen också men flinade å sa att då får du väl göra det varje dag som eran väg ser ut. Nu lova han att komma tebax på tisdag när däcket förhoppningsvis är lagat.
Efter det var jag tvungen att lägga mig en stund. Middagen smakade tydligen för bra så jag blev så jäkla trött. Men blev bara en kort stund. Rätt som det var hörde jag hundarna skälla.
Gick in till Kevin och kikade å där fanns även Oliver och Liam som hade kommit på moppe hit ut en sväng eftersom Liam glömde sina nycklar här igår. Tror inte det finns en gång Liam har varit här utan att han alltid glömt någonting.
Nu har grabbarna åkt tillbaka till stan, Kevin spelar på datorn och jag har börjat mitt lite längre nattpass.

Kommentarer inaktiverade för Lite påskmat i stugan more...

Å så blev det en ny månbild

by on Mar.31, 2018, under Allmänt skrivande


Å så blev det även en månbild idag med men denna gång är inte månen lika röd och lite tunna moln försöker dölja månen. Bilden tog jag straxt innan jag slutade mitt nattpass i morse och det var dax för mej å krama kudden.
Nu har dock klockan passerat ett å det är dax att sätta fart. För det är ju idag vi ska äta gott å blandat. Ja alltså inte godis utan påskmat :)

Kommentarer inaktiverade för Å så blev det en ny månbild more...

Vacker men lite kylig dag

by on Mar.31, 2018, under Allmänt skrivande

Jag sov förstås några timmar på förmiddagen även om det kanske inte blev så många som jag själv önskat. Men det är bara å bita ihop.

Hade ju köpt tulpaner också men då jag inte riktigt fick till det som jag ville så hamnade en bukett bland björkriset men det blev ju heller inte så dumt tycker jag.
Vid tvåtiden så körde jag in Kevin till gymmet i Vilbergen då han och några kompisar till skulle träna. Micke försökte hjälpa mej få bort däcket på mopeden men det gick inget vidare då man var tvungen att ta bort ljuddämpare och lite annat också. Så Kevins kompis Ludde som har likadan moped skulle komma över i morgon å han hade de specialnycklar som behövs för att det ska lyckas. Kan ju vara skönt att slippa dra med mopeden in till verkstaden bara för å laga ett däck.

När jag hämtade Kevin vid 16-tiden igen så hängde hans klasskamrat Liam med ut också. Förstås slog de sig ner vid datorn först men sedan så försvann de även ner till bubbelbadet ett tag medans jag fixade middagen.

Å som vanligt så blev grabbarna nöjda med middagen. Vi åt i matrummet där braskamin värmde gott. För givetvis eldade jag även idag även om det kanske inte var riktigt nödvändigt men skönt är det.
Sen försvann grabbarna ut och upp på studsmattan en sväng innan de kom in lagom när det började mörkna ute. Vid 22-tiden kom Liams pappa för att hämta Liam och det var ju länge sedan han var här å fika. Så innan han kom hade jag bakat weinebröd å det var ju gott till kaffet. Efter fika och lite snack så lämnade de stugan och återvände till stan. Kevin satt sig och spelade vid datorn och jag förberedde nattpasset. Nu har klockan precis passerat midnatt och det återstår att se hur natten blir.

Kommentarer inaktiverade för Vacker men lite kylig dag more...

Det är dax att krama kudden

by on Mar.30, 2018, under Allmänt skrivande

Klockan närmar sig halv sju denna långfredagsmorgon. Natten har gått bra och det har varit en del att göra men det är ju då man har lättare att vara ”pigg” eller vad man ska säga. Om en stund är det dax att försöka krama kudden men tröttheten har liksom inte infunnit sig ännu men hoppas att den gör det när jag kryper ner under det varma täcket.

Kikade ut genom fönstret straxt före sex och fick se hur månen lyste så vackert. Men från min altandörr blev det ingen bra bild så jag kilade över till granngården och ställde mej nära fältet och tog denna bild. Å jag tycker nog att bilden blev klart godkänd.
När jag kom in så tog jag ett par nyheter och när jag kikade ut var månen betydligt ljusare och på väg bort bakom skogsbrynet så det var ju tur jag kikade ut just den tiden jag gjorde annars hade jag ju missat bilden.

Kommentarer inaktiverade för Det är dax att krama kudden more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.