Allmänt skrivande

Nu är det nog färdigpyntat för i år

by on dec.12, 2020, under Allmänt skrivande

Nu är det nog färdigpyntat för i år. Nu har belysningen runt ytterdörrarna kommit på plats också å även lilla stugan har ju förstås belysning runt om även om den nu står tom för tillfället.

I år bestämde jag mig att även ha belysning runt ett par fönster på gaveln mot vägen och det blev ju riktigt snyggt det också

Å så var det ju granen förstås. Jag är säker på att jag även i år hade fått gått ut och hugga mig en gran om jag frågat min gode vän men orken att gå i skogen är just nu lite taskigt med så jag åkte faktiskt upp till blomsteraffären på De Geersgatan i Eneby där han fick kapa till en gran lite bättre så den fick plats där jag ville. Å nog blev den snygg alltid med julkulor i och belysing. Fick plats som vanligt i parasollhålet på bordet på altan. Så nu syns den från det så kallade Blomsterrummet, matrummet, vardagsrummet och sovrummet samt köket. Kan knappast bli bättre.

Å faktum är att jag tog mig tid att göra runt 200 köttbullar, 50 st pannbiffar och 4 köttfärslimpor i december också. Jag brukar ju göra det. Hemmagjorda köttbullar smakar gott på julen men allt går ju också å äta till middag bara man tar fram det ur frysen. Så nu känner jag mej rätt så nöjd med det jag hunnit med.

Kommentarer inaktiverade för Nu är det nog färdigpyntat för i år more...

Det blir nog Jul i stugan även detta år

by on dec.06, 2020, under Allmänt skrivande

För någon vecka sedan när det var 1:a advent så var det full fart i stugan. Ja något julpyntande blev det ju inte då eftersom det blev en hel del jobb utförda i lillstugan bredvid av ett par goa vänner som kom hit.

Det såg mer ut som en byggarbetsplats där inne och även en hel del taklister hade transporterats hem från en byggfirma i stan.

De viktigaste listerna i köket blev bytta och i badrummet så kom det upp helt nya.

”Spindelnätet” med för grova och för långa kablar rättades till och även en hel del kablar ändrades om och byttes ut. Så det blev riktigt bra men frågan är om jag tänker göra något mera ja förutom att städa där inne igen då :)
Blev ju både skitigt och dammigt i samband med det arbetet.

Jag har alltid tyckt att det ser tråkigt ut med dessa jäkla plastkassar vid braskamin men varför ska ja ha annat å då får jag ju stuva om veden en extra gång har jag tänkt. Men nu blev det som det blev och det blev ju riktigt snyggt. Det är ju mycket ved där men faktum är att det går åt och efter 4-5 dagar är det slut igen och måste fyllas på.

Skulle jag julpynta eller inte. Har funderat många gånger om jag skulle strunta i det för det är ju trots allt bara jag och Kevin som ser tomtarna och även att jag har vår julgardiner uppe. Jag var tveksam men i veckan som var så bestämde jag mig och här kommer några bilder på hur det blev :)

bsh

Ja så blev det jul i varje rum förutom i sovrummet för dit har jag inga julgardiner men adventsljusstakarna lyser så fint här inne också faktiskt. Å utomhus skulle det ju finnas tomtar i alla fall det hade jag ju bestämt mig för eftersom jag dessutom i år införskaffat fler tomtar och några tomtar har jag ju också fått :) :)

Den här tunga tomten är nog gamlingen på gården. Jag minns faktiskt att jag köpte den på en gård långt upp i dalarna för många herrans år sedan.

Så visst ser det väl ut att vara lite julpyntat även detta år fast som sagt jag var mycket mycket tveksam.
Nu återstår det att jaga en liten gran som ska stå på altan och så vill ja ju förstås ha lite snö eftersom det trots allt är vinter ute eller……

Kommentarer inaktiverade för Det blir nog Jul i stugan även detta år more...

Nu kom de små figurerna till gården

by on nov.23, 2020, under Allmänt skrivande

Idag var jag uppe vid en gård där en svart bil stod. I den skulle det ligga lite grejer till mej å det var inte så lite minsann :)
Ett stort Troll och så två stora Tomtar och en liten Tomte. De kommer att pryda sin plats bra på gården.

Även Rörkrökaren kom och fixade dit en ny blandare i köket och så koppla han ihop avloppet och vattenledningarna i den lilla stugan som jag haft uthyrd tidigare. Nu är det bara lite taklister som ska fixas å så elarbeten. Men det var en snäll vän som skrev igår kväll och undra om stugan var tom i slutet av veckan å det innebar att jag får hjälp med både taklisterna och göra om de flesta elkablar som tyvärr hänger lösa i stugan av någon anledning. Jag funderade på att måla väggarna men har bestämt mej för att de får duga som de är ett tag till.

Fåglarna utanför stugan är nöjda med de maträtter de får som består av nötter, viltfågelfrön och solrosfrön m.m

Jag har ju hängt upp mat på flera ställen då de oftast är fullt på något ställe men nu har jag precis fyllt på lite å då försvinner fåglarna en stund innan de kommer tebax.

En hel del hamnar ju på marken och en fasanhane brukar vara här å äta ibland men idag var det två stycken fasanhonor som åt upp maten som hamnat på marken.

Även lilla Hacke Hackspett kommer hit och äter varje dag så vi har verkligen olika sorters fåglar i trädgården. Domherrarna har också börjat komma hit ibland.


Kommentarer inaktiverade för Nu kom de små figurerna till gården more...

Om drygt en månad är det Julafton

by on nov.21, 2020, under Allmänt skrivande

Ja om drygt en månad är det Julafton. Som för många kommer att bli mycket olik den de brukar ha med vänner och nära och kära. För oss i stugan blir det ingen skillnad då vi inte har haft något främmande på jul på flera år. Fast tro nu inte att vi inte äter någon julmat för det gör vi.

Kevin brukar i god tid påminna mig om att vi ska äta julmat å att han vill ha mina hemmagjorda köttbullar, å så prinskorv, skinka och allt annat.

Så snart försvinner mina små trädgårdstroll som jag skaffat under sommaren och hösten upp ett stycke mot skogen och ner kommer tomtarna och i år blir det ju även några nya då det kommer ett par nästa vecka.

Det bästa vore ju om man hitta en bra plats där de kan stå även över vintern men nä ja har nog för många tomtar och trollen och tomtarna gillar ju inte varandra så värst bra.

Även i stugan försvinner ju Trollen ner i en kartong tror det är runt 60-70 st och alla får ju inte plats i kartongen då de är halvstora. Å fram kommer då tomtarna både ute på gården men alltså även inne i stugan.

Ja har faktiskt börjat fixa en del å snart är närmare 2.100 små lampor uppsatta. Varje slinga jag har är 54 meter lång och har 720 små lampor. Å jag har ju tre slingor så det är ju lite pyssel å ja lurar även att sätta kanske några små runt fönstren på husgaveln och även på framsidan :) Men vi får väl se.

Det blir nog bra när det blir klart men jag tänker inte ta ner dom utan de lär få sitta uppe men jag kommer ju att släcka dom förstås när Jul och Nyår är över.

Igår var jag nere på Cirkle K på Gamla Övägen och Johan såg till att Kevin fick dit sina vinterhjul och även kollade så det fanns glykol så det räckte. Till våren däremot får han allt köpa två nya sommardäck i alla fall kunde vi konstatera. Å innan jag åkte därifrån så körde ja in bilen i tvätthallen också så han var glad när ja kom hem med hans bil.

Var inne i stan i natt en sväng och nu får ju inte krogarna sälja sprit efter 22 och det märktes minsann. Drottninggatan var nästan folktom, några stycken kom gående vid Söder Tull. Alla krogar i stan var nersläckta och det var verkligen en öde stad vid midnatt.

Har ju blivit lite taskig uppdatering på bloggen men ska försöka att bättra mej å uppdatera den lite oftare. Men nu får det räcka för denna gång.

Kommentarer inaktiverade för Om drygt en månad är det Julafton more...

Nej jag är inte Polis

by on sep.30, 2020, under Allmänt skrivande

Nej jag är inte polis. Visst fotograferar jag polishändelser men inte i polisuniform. Den här bilden fick jag av en kollega i Stockholm och jag själv trodde det var en ihopklippt bild. Men fick även se en film på vederbörande person. Det är en polis som är tekniker och som fotograferar brottsplatser bland annat. Men alltså, inte Ulf Wigh utan tydligen min dubbelgångare.

Idag när jag körde hem ifrån stan var jag tvungen att stanna till vid sommarstugegrannen och ta denna bild. Det är ju faktiskt det enda träd som ännu blivit klätt i höstens färger. Bakom är ett äppleträd dit rådjuren går varje dag för att mumsa i sig äpplen både på marken och i trädet.

Sist men inte minst bara en påminnelse till alla mina besökare att vi är trots allt inte odödliga utan vi ska alla vandra dit förr eller senare så tänk på följande text på bilden.

Kommentarer inaktiverade för Nej jag är inte Polis more...

Hösten är här och gräset blev klippt

by on sep.28, 2020, under Allmänt skrivande

Hösten är här men hör å häpna så blev gräset klippt i alla fall. Å kanske det blir ett varv till innan det vita trillar ner från himlen. Först såg den här maskinen till att det högsta försvann.

Innan nästa maskin pressade sig in genom grindhålet. Å det höga gräset var ett minne blott men klart mycket vek sig ju så som sagt en klippning till bör det nog bli.

Buskarna som växt och som gjort att man varken sett studsmattan eller skaterampen försvann på 15 minuter och låg som smulor på gräset så nu har jag även räfsat ner det och kört iväg det med skottkärran.

Även vändzonen blev i ordning innan maskinerna försvann från gården för denna gång. Men vi kom överens om en hel del vad som ska göras inom närmaste tiden. Ett lyft, jo visst å det kommer nog å bli jäkla bra.

Nere på mossen håller Lelles Odling fortfarande på och tar upp potatis och morötter från fälten. Det är nog ett rätt slitit jobb kan jag tänka mej.

Häromdagen var jag iväg till Kvarsebo och hälsade på en gammal bekant som flyttat ut dit från Åby. Å nog var stället fint och en härlig utsikt men fy faan för å bo så långt ifrån stan. Jag skulle nog aldrig klara av det.

Hemresan tog jag med Färjan från Kvarsebo som dagen till ära fungerade. Det har ju varit mycket strul med den färjan har jag läst på nätet men nu fungerade den i alla fall så jag slapp att åka den långa vägen som jag körde ut genom Getå å Strandvägen mm.

På vägen hem passade jag på att fara förbi gården som var min fars favoritställe de sista åren han levde. Å faktum var att det såg lika vacker ut nu som när han levde. Å samma planka såg det ut att vara också som höll upp ett av trädens tunga grenar. Ett litet växthus och en liten friggebod hade det dock satts upp på tomten.

En sväng till Söderköping blev det också häromdagen då ett Kustbevakningsfartyg gled på Göta Kanal och några bilder samt film levererades till NT som förstås blev nöjda och glada.

Nu är Kevin hemma igen från skolan genomförkyld och hostig och har fått order om att inte komma till skolan förrän han är frisk. Sån tur är så har de ju studiedagar torsdag och fredag och man får väl hoppas han är frisk till nästa vecka.
Själv var jag ju småkrasslig för ett tag sedan så det kan ju varit jag som smittat honom, om inte så kanske han smittar mig nu :( :( Men det märker man väl.

Kommentarer inaktiverade för Hösten är här och gräset blev klippt more...

En titt bakåt i tiden

by on sep.28, 2020, under Allmänt skrivande

Sitter och kikar på mina gamla FB-bilder som dyker upp ibland. Den här bilden på grävlingen är nog innan Facebook kom till faktiskt men den bodde under mitt hus i alla fall och kom fram varje kväll och såg om hundarna hade lämnat nåt gott i sina skålar. Den var inte alls rädd av sig och vid något tillfälle så nosade en av katterna och grävlingen på varandra. Katten stod på altan och Grävlingen på den plats där han är på bilden.

Den här bilden tog jag dock för ett par år sedan då den satt i ett träd nära vår stuga. Hann och ta flera bilder innan den valde att flyga iväg.

Den här bilden är dock bara några dagar gammal och hon lät sig fotograferas och stod länge och kika på mig innan hon vände och gick sakta bort över fältet.

Kommentarer inaktiverade för En titt bakåt i tiden more...

Idag var en bra dag

by on sep.15, 2020, under Allmänt skrivande

Idag var en bra dag men många mil körda. Men träffade otroligt trevliga människor trots mitt jobb som fotograf. Vid ett otroligt fint ställe nära havet bjöds jag på kaffe av den manliga husägaren som hade stället som sommarnöje. Han fråga mej om jag ville låna hans båt för att åka ut till branden på ön men när jag tackade nej så sa han då tar vi en kopp kaffe på soldäcket å så kan vi vänta in när räddningstjänsten kommer tillbaka.
Senare idag fick jag reda på vilken denna man var också, alltid intressant att veta men kunde aldrig ha anat det om någon gett mig några förslag.

Även en av konstaplarna vid olyckan i samma omoråde var ovanligt talför och informerade mig på plats vad som hade hänt och lite ytterligare uppgifter. Å så ska man ju inte glömma damen som bodde på gården där jag körde fel som berättade vilken väg jag skulle ner på för att komma rätt till havet :)

Nu har i alla fall hösten kommit och löven låg tätt på gräset vid Borgs kyrka då jag var ute där igår och planterade lite ljung på min farmors grav.

Förutom min farmor ligger det ju ytterligare en kvinna där och jag är inte helt säker men tror att det är min farmors mor.

Här så långt ifrån allmän väg man kan komma stod brandbilarna parkerade och där hade de åkt ut med båt. Jag nöjde mig dock att få förmånen att prata en stund med denna trevliga herre och han berättade vad han gjort för att få stället precis som han ville. Å jag förstår för han hade råd konstatera jag efteråt :)

Kommentarer inaktiverade för Idag var en bra dag more...

Hösten har kommit

by on sep.13, 2020, under Allmänt skrivande

Sommaren är borta och den var ju inte så där riktigt som jag ville ändå så det är väl bara att hoppas att hösten blir lite bättre.
Just nu finns det ju en lång ”Måste Göra” lista tyvärr. Först på listan är ju att få i ordning på den lilla stugan. Byta ut badkaret till en duschkabin å så måste ja byta ut spisen å likaså bänkskivorna i köket. Skaffa in en tvättmaskin och en diskmaskin ska ju göras också liksom torktumlare och lite annat som ska fixas innan nästa hyresgäst kommer in eller ska vi göra som vi tänkte ett tag….. Ja det återstår att se.

Poolen har vi i alla fall kommit överens om att vi ska fixa till igen i vår och nu har ju även bubbelbadet pajat. Tveksamt om det finns just det kretskortet som jag behöver annars blir det ett nytt bubbelbad i vår också. Lite knöligt blir det dock att dels få ut det gamla och så in med det nya i lusthuset men allt ska nog fixa sig.

En dag när jag var över till lillstugan så följde Ghost med och han viftade så glatt på svansen för i hans huvud fanns nog att han skulle få busa lite med Hugo men besvikelsen var nog stor då han upptäckte att huset var tomt och Hugo fanns inte kvar där.

En del frågar hur våra hundar ser ut och så där såg dom ut för ett par år sedan då var nyklippta. Bilden är ju svartvit men den lilla till vänster heter Candy och är brun och så ligger Ghost till höger och i mitten sitter då morsan.

Å igår skaffa ja mig en hund till men då den kanske inte är rumsren så får den sitta ute och vakta gården i stället. Kanske den får komma in under vintern men det är inte säkert.

Vi brukar ju få en hel del äpplen på våra trän men i år var det ont om äpplen men däremot blev det en hel del päron i trädet som knappt står upp och som är så ihåligt att man kan se genom det.

Å bilen som jag köpte efter att Saaben havererade fungerar kanon efter att en kompis bytte länkarmarna på den. Å nu är ju guppen lagade men ett å annat lite hål börjar komma upp igen. Ska nog försöka få den sladdad innan vintern gör sitt intåg eller vem vet den kanske uteblir i år.

Att plastpåsarna blev dyra vet ju alla och nu är det ju billigare att ta med hela kundvagnen tänker nog några. Kostar ju bara en femma och man får ju plats med mycket varor i den. Å sen när man lastat ur dom hemma så ställer man dom där snyggt intill buskarna, för att ta med dom tillbaka är ju ingen som har lust med. Det här är på Timmermansgatan nära Mirum Galleria.

Kommentarer inaktiverade för Hösten har kommit more...

Så blev det några middagar

by on aug.20, 2020, under Allmänt skrivande

Igår så bestämde jag mig för att göra som jag gjorde förr. Stå vid spisen större delen av dagen och så fick det bli.

Å det blev några middagar med Kålpudding, några middagar med Fläskfilégryta, några middagar med Köttfärslimpa. Å det kändes rätt bra när man till slut stuvade in det i frysen och det såg ut som förr med bara färdiglagad mat. Frysboxen är ju förstås som vanligt halvfull med nötkött å annat gott som måste lagas till :)

På morgonen innan all matlagning tog jag mig en sväng över till andra sidan sjön men med bilen och på vägen då förstås. Båten som jag hade en gång är ju såld sen jäkla många år sen. Häradsuddens bad såg snyggt och det såg ju ut att vara skaplig strand ändå mot vad jag hade väntat mig.

Nu svänger vägen ett stycke fram och går man inte vidare så vet man ju heller inte vad som finns runt kröken. Å vi får väl se men en hel del förändringar kommer nog att ske har jag beslutat mig för. Sen får förstås andra tycka vad fan dom vill att jag gör rätt eller fel :)

Kommentarer inaktiverade för Så blev det några middagar more...

Nu var hålen borta på vägen

by on aug.19, 2020, under Allmänt skrivande

Igår kom en granne som bor en bit bort upp med en traktor och en stor skopa grus och fyllde igen de stora hålen som blivit på vägen. Kommer det sedan lite regn så kanske vägen går att sladda också. Men nu är den ju fullt framkomlig även om man måste köra väldigt lugnt så inte gruset skvättar upp igen och hålen kommer tillbaka.

Å ryktas ju om regn under eftermiddagen men idag gör det inget om det är uppehåll å vackert då någon planerade bad senare i eftermiddag.

Kommentarer inaktiverade för Nu var hålen borta på vägen more...

Sommaren närmar sig slutet

by on aug.17, 2020, under Allmänt skrivande

Sommaren närmar sig slutet och jag har väl absolut inte hunnit med det jag hade tänkt från början. Men det är ju bara att konstatera.

De här bilderna är tagna vid Glan på det ställe där min far hade båten låg vid bryggan för sådär 60 år sedan. Hade från början tänkt att ta ett dopp där men vattennivån i Glan har sjunkit rejält så något bad blev det tyvärr inte.

Till slut var så duschrummet med toalett renoverat och klart. Även om det från början skulle varit klart veckan efter midsommar så blev det inte alls så. Förseningar på leveranser av duschdörrar och annat och så skulle visst hantverkarna ha semester också.

Men det ser betydligt snyggare ut med nytt golv och nya tapeter, ja allt är ju faktiskt nytt där inne.

Häromkvällen så blev jag uppbjuden till Käth och Jakob till deras sommarställe i Korkelösa. Första dagen på säkert ett år som jag kopplade av en lördagskväll.

Jakob var tydligen Kocken den här kvällen och det smakade utsökt. Förutom mat blev det ju mycket prat och skratt och även lite badande i den lilla sjön.

Igår kväll var det åter dax för en liten tripp ut i det okända eller… Nä inte riktigt jag visste vart vi skulle och hoppades bara att det inte var några andra där.

Inte någon fanns där och nog var det skönt att bada i den lilla sjön uppe i Kolmårdsskogarna. Visserligen var det ju inte så trevlig botten men det var avsvalkande och skönt att bara bada och njuta av tystnaden där ute i skogen.

Efter badet återvände vi mot stan och jag släppte av sällskapet och fortsatte hemåt där jag tog en fika innan jag for in till stan igen och fotograferade ett beställningsjobb till NT.

Å idag försvann den gamla Saaben från gården ståendes på ett bilsläp. Nu är det bara Chevan å lite annat som ska bort där uppe också.

Om två¨dagar börjar skolan och Kevin går sitt sista år på gymnasiet. Nu kan han åka till skolan själv oavsett vilket väder det är då han kör sin egen bil dit.

Kommentarer inaktiverade för Sommaren närmar sig slutet more...

Några bilder får gårdagen

by on aug.07, 2020, under Allmänt skrivande

Igår så for jag in till stan och hyrde ett släp så jag kunde köra in allt skräp som låg på altan sedan vi rev den ena toaletten med dusch. Sen fanns det ju kartonger och så en trasig gästsäng.

Framåt kvällen åkte jag en sväng uppåt Rodga och vidare upp. Såg många fina ställen och tänkte ta mig ett dopp i den här sjön men oj vad folk det var å de grillade där man kunde gå ner till vattnet så jag lät bli. Just här var jag som barn mycket med mina föräldrar när jag var mindre och vi plockade bland annat lingon på andra sidan sjön och så hade min far byggt en koja på mossen som var till höger om sjön och där kikade han och hans kompis på tjäder och orrar. Faktum är att jag minns att även min syster och jag sov över i den kojan en natt med vår far.

Men det finns ju många sjöar och till sist hittade jag en liten plats där jag gick ner och tog ett kvällsdopp. Många vackra bilder på sjöar och naturen blev det ju men vart fanns alla djuren som jag hade tänkt att fotografera då. Ja inte fanns dom intill vägarna som jag körde :)

Kommentarer inaktiverade för Några bilder får gårdagen more...

Det händer grejer i skogen

by on aug.06, 2020, under Allmänt skrivande

Det händer grejer i skogen, både bra och dåliga grejer. Allt beror ju på hur man ser på det. Det var ju några månader sedan jag skrev något å ja ska väl få till några rader innan jag lägger huvudet på kudden ett par timmar.

Våren gick väl skapligt även om Coronan härjade vilt i Sverige å vi här ute på landet försökte förstås att umgås så lite som möjligt med andra och det var ju inte svårt för min del i alla fall. Lite tråkigare var det väl för Kevin men det funkade ju.

Inte hittade jag något rävgryt med några rävungar att fotografera men några få bilder på andra djur har det ju blivit men som sagt väldigt dåligt med naturbilder i år trots att jag har fler och bättre kameror nu än tidigare.

Även om jag förstod att det inte skulle bli så mycket tid över för poolen så ville jag ändå fixa till blommorna som vanligt. Så det blev några resor bort till Lövdalens Handelsträdgård i Öbonäs och införskaffade blommor till såvål krukorna på trallen som krukorna på staketet runt poolen.

Å nog blev det snyggt och poolen blev även ren i år och värmen kom igång. Fast badandet blev det inte mycket av. Grannarna var inte nere alls något i poolen och Kevin var väl nere några gånger och doppa sig med kompisarna. Jag badade väl ett par gånger kanske.

Men som sagt. Vackert var det ju att titta på i alla fall. Å lite satt jag ju där nere och jobba också fast inte blev det många gånger.

Den 18 Juni så var det en lycklig kille som klev ur övningskörningsbilen vid Trafikverket och han hade hört orden. Du klarade dig Grattis. Så hemma tog han å tvätta sin Volvo som han har övningskört med och sen bar det iväg till träningen i Vilbergen.

Bubbelbadet har använts flitigt av Kevin och hans kompisar och klart det är ju roligare nu när han hämtar sina kompisar i stan å så tränar dom, åker hem hit och spelar och så har det ju badats i stora poolen men mest blivit bubblande.

I somras så bestämde vi att vi skulle renovera ett av duschrummen då det aldrig har renoverats rejält. Å tyvärr så orsakade även coronan där att det blev långdraget. Så även om det nu är 6 augusti så är det alltså inte riktigt klart än men nästa vecka hoppas vi. Då har de som fixar det här haft sin semester också. Så då blir det en färsk bild som bilden ovan kommer det att se ut. Men så här ser det ut just nu

Om ett par veckor är det dax för Kevin att återigen börja sista året på gymnasiet. Men nu slipper jag köra honom och hämta honom i alla fall då han kan köra själv.

Då är det slut på friheten då han har suttit och spelat nästan hela nätterna med sin kompisar bland annat i Umeå och andra ställen.

I Juli så rasade även Turbon i Saaben och fordonet fick göra sin sista resa med hjälp av bärningsbil. Sån tur är så hade jag ju en försäkring som gjorde att bärgningen var gratis och även hyrbil i en vecka. Enda som kosta var ju bensin.

Å jag hade tur å hitta en bil som trots sin ålder såg skaplig ut. Visserligen drar den lite mer bensin än Saaben men ack så skönt man sitter å åker i den alltså :)

Den här bilden tog jag samtidigt på månen när jag fotade bilen när jag fått på WighsNews reklamen på sidorna och bakrutan. Man måste ju synas lite i alla fall.

Kevin har varit ute och fiskat med sina kompisar flera gånger och en kväll undrade han om inte jag kunde följa med ut då han ville fiska. Klart när man får en sådan fråga så hakade jag på. Här står han på en berghäll vid Viudden och kastar lite. En lagom varm och lugn kväll även om nu fiskarna höll sig borta.

Men det var ju även avkopplande att bara sitta och njuta av kvällen och Kevin höll faktiskt med. Ett bra ställe att både fiska på och även njuta av kvällssolen alltså.

Jag har faktiskt varit på Färgargården två gånger i år. Första gången satt jag å tog ”morgonkaffet” med räksmörgås där. Kände bara för att dricka morronkaffet borta å då blev det på Färgargården. Sen har jag faktiskt varit där ytterligare en gång med en bekant å då såg det lika dant ut på brickan.

Att gå ut å äta gör man ju inte så ofta men av någon anledning så kände jag för att göra det en dag. Kevin hade käkat ute med sina kompisar och jag stannade till vid pizzerian vid Idrottsparken. Gott var det även om det kanske inte var så jäkla kul att sitta där själv och käka.

Har ju under våren och sommaren gjort lite reklam för en tjej som gör cementfigurer å hon vet ju att jag gillar Troll. Så tidigare i somras har jag fått några troll som står ute i trädgården redan och de här två får jag nu på lördag.

Om ett par veckor ska vi börjat titta på vem som ska få hyra denna stuga då de som bott här i drygt sex år flyttar in till Vilbergen. Så då blir stugan hyresledig.

Å så var det den där härliga poolen igen då förstås. För drygt en vecka började den läcka ut vatten å jag hittade fan inte var den läckte. Så till slut bestämde vi att vi river den och delar av trallen å så kanske vi bygger upp en ny till våren igen. Den har ju trots allt hållit i 17 år.
När vattnet fick fortsätta å läcka så slutade det ju läcka när man kom till hålet. Nej jag har inte gått ner och kikat var hålet är men jag vet att det är ett par dm över botten på sidan nånstans. Så runt 47-50.000 liter vatten läckte alltså ut. Men men. Nu slipper ja köpa kloor och värma poolen :)
Nu ska jag bara ha tag i någon som kan transportera bort såväl trallvirket som poolen till tippen.

Kommentarer inaktiverade för Det händer grejer i skogen more...

Mild vinter men hög elräkning

by on mar.09, 2020, under Allmänt skrivande

Trots att vi har haft en mild vinter om vi nu ska kalla det för vinter över huvud taget så har elräkningen stigit drastiskt å jag har kollat av det jag kan vad som kan dra mycket ström.

Å nu i helgen kom mina goda vänner Andreas och Emmelie ner från Uppsala. De rullade in på gården på fredagsmiddagen. Å det blev ju inte bara att leta elkonsumtion utan en hel del annat. Men mat var man ju tvungen att ha innan man startade projekten.

En del belysning byttes ut som var betydligt strömsnålare än de lampor jag har idag men som dessutom var riktigt fräna då man kan byta färg och styrka på belysningen från appen i mobilen. Prylnörd ?? Nä då bara gillade det.

En mobil elmätare byggde Andreas ihop och som kopplades in på bland annat lusthuset med bubbelbadet å det drog ju lite mer än vad jag räknat med men inte katastrofalt mycket mer. Sen konstaterade vi en del annat som elslukare också. En del har ja ju upptäckt tidigare och åtgärdat. Så har man tur nu så ska man ha minst en 1000 lapp mindre i elräkning varje månad för inbetalningkortet avser ju en månads elförbrukning :)

Att jobba tar på krafterna och då somnar man där man vill. Så Andreas somnade i fåtöljen medans hans sambo var vaken å byggde ihop några fågelholkar :)

Själv fixade jag med maten. En bärbar dator kom till liv igen med hjälp av Andreas och även en Rasperydator i boden som är kopplad till lite utrustning vaknade också till liv. Mycket prat blev det ju också så det var inte bara jobba för gästerna men på söndagseftermiddagen rullade de tillbaka mot Uppsala igen och klart man är riktigt tacksam för att ha vänner som kör 25 mil för att hjälpa mig med både det ena och andra. De är ju trots allt de enda vännerna som kommer å hälsar på numera å även om vi nu kanske inte är så sociala av oss i stugan så nog kan det vara trevligt med besök ibland :)

Kommentarer inaktiverade för Mild vinter men hög elräkning more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.