Allmänt skrivande

Besök i stugan

by on Sep.17, 2018, under Allmänt skrivande

Igår var jag inne en sväng och skulle se hur fotbollssupportarna skötte sig men det gick ju lugnt till väga så några nyhetsbilder blev det inte. Så jag återvände till stugan och tänkte åka in efter matchen ifall det skulle bli något då.
Men då ringer telefon och det är Rickard Sjödin som är på väg från Borlänge till Västervik och tänkte kika in en stund å visst var han välkommen. Frågan var ju om jag skulle hinna bjuda honom på mat men jag tog chansen. Men lagom som jag började med maten så gick det larm om en singelolycka utanför Västra Husby. Ringde upp Rickard och sa att jag skulle straxt vara hemma igen i stugan och han hade ju ett par mil kvar.

Framme vid olyckan som inträffat vid Vena mellan Västra Husby och Östra Ryd så tog jag ett par bilder och NT köpte in en bild och jag återvände hem.

Hemma på gårdsplan satt Rickard å vänta i sin bil och han hade ju nyligen kommit berättade han. Lite snack blev det medans jag på nytt började laga middagen som blev en Laxplanka.
Fick även ner datorn som har varit vid min mast i Leksand och som inte längre fungerar. Funderar på hur ja ska göra med den masten och anläggningen.

Men maten kom fram även om det nu inte blev riktigt så gott som jag tänkt men det dög åt oss alla i stugan och efter det så åkte Rickard vidare mot Västervik. Själv fortsatte jag jobba och framåt kvällen blev det ju även ett par timmars vila innan nattpasset drog igång.
Måndagen har väl gått sin gilla gång. Städat, tvättat bytt sängkläder osv. osv.  Alltså bara det gamla vanliga.

Leave a Comment more...

Riktigt körig eftermiddag

by on Sep.16, 2018, under Allmänt skrivande

I fredags blev eftermiddagen riktigt körig. Kevin hade glömt sina gympabyxor hemma å jag lovade att komma in med dom vid 11.30. Innan jag han åka hem därifrån så dök det upp ambulans och polis i Ektorp och efter en stund kom fler polisbilar och även avspärrningsband upp. Till slut fanns 3 ambulanser 12 polispatruller samt räddningstjänstens stegbil på plats.

Men innan hade jag förstås informerat NT att nyheten var min och att de inte skulle skicka någon fotograf. Men det drog ut på tiden så det slutade med att Thomas Möller fick komma upp med en dator och låna ett av mina minneskort för att tanka ner filmerna till redaktionen medan jag fotograferade vidare och till slut så fick jag ju även när den man som misshandlat en kvinna greps och fördes ut till ambulansen för omplåstring innan han transporterades vidare till polisen.

När pådraget var slut först tre timmar efter att det började så kunde jag återvända till skogen och stugan. Sån tur var så hade jag ju faktiskt lagat till en köttfärslimpa till middag redan på förmiddagen innan jag åkte in och lämna gympabyxorna.
Sen blev det bara att jobba vidare och natten var ju riktigt lugn och inte heller dök det upp något mer foto eller filmuppdrag och nu är det natten mot söndagen och det är lika lugnt denna natt.  Igår eftermiddag gick vi in till grannstugan där det var födelsekalas både för Micke som fyllt 40 år i veckan och så lilla Hugo som fyllt 5 år.
Sån tur var så kom vi in när det fanns sittplatser för det var riktigt mycket folk i den stugan ett tag av antalet bilar på gården att döma :)
Nu blir det snart några timmars sömn. Klockan närmar sig sex denna söndagsmorgonen och den där förbannade huvudvärken har inte gått över än. Men sån tur är så slipper man hostan och febern man har hade över en vecka i alla fall.
Kan ju önska att skallebangen är borta när man vaknar men den chansen är väl lika liten som att vinna på lotto verkar det som.

1 Comment more...

Nu är det färdigtshoppat med fotoprylar

by on Sep.13, 2018, under Allmänt skrivande


Igår lånade Rebecca och Hugo in våra hundar och efter ett tag kom detta foto: Är ju lustigt att hon fick dom att ligga och sitta still tillsammans å jag tycker bilden blev kanonbra.

Jag handlade ju lite varningsljus nu när mörkret börjar närma sig och som kan vara bra att ha med sig då man åker ut på olyckor och annan fotografering nattetid. Bara å festa på taket när man stannat så sitter den kvar med en magnet och lyser rejält.

Skulle åka och fota lite men lagom innan jag kom ut skicka Kevin ett sms och frågade om jag var vaken så istället för att åka upp på motorvägen så svängde jag in på vägen mot Herstaberg å så ringde jag upp honom. Han ville bara ha några kronor överförda då han inte trodde han hade några så ja stannade till och fixade det.  Sen ringde jag Rebecca då jag ändå vänt in mot stan igen och jag visste ju att hon var på Plantagen och kikade.  Hon hade precis klivit ut därifrån å vi bestämde för en fika på Lindahls på Maxi. Var ju riktigt länge sedan jag var där och fikade.

På vägen ut därifrån så mötte vi Rebeccas svärfar Nisse som var på väg in och skulle handla en skjorta. Annevie var sjuk och verkade ha samma skit som vi haft i stugan ute i skogen.
Efter att ha handlat lite på DollarStore när de öppnat så återvände jag till skogen och plockade lite. Var även nere vid sjön och testade hur det gick att fota husen  vid Åselsta från vår gamla badplats.  Det var ju ett bra stycke mellan oss och konstaterade att det var 1,5 km mellan huset jag fotade och där jag stod.
Å nog blev resultatet bra fast är ju svårt att hålla stilla när man plåtar något på så långt avstånd och mitt stora Manfrottostativ är ju klumpigt att ha med sig bara för min kamera så jag åkte in till stan en gång till och nu till Mediamarkt.

Hade ju tänkt att bara köpa det här. Litet men stadigt ändå och passar att ha med sig på fotojobb i mörkret säkert men så hittade jag ju ytterligare ett litet stativ som jag blev nyfiken på.

Så även det fick hänga med fram till kassan faktiskt. Men nu är det nog färdigshoppat vad gäller kameraprylar i alla fall.  Solen är på väg ner och jag har bestämt mej för att rulla in mot stan och tanka upp bilen då jag vet att det är lite bensin kvar bara och om det händer något långt bort så kan det ju vara bra å ha full tank.

Leave a Comment more...

Helgen blev inte som jag ville

by on Sep.12, 2018, under Allmänt skrivande

Efter att jag sovit ett par timmar på fredagen så åkte jag in till stan och tog några bilder på SD:s torgmöte där Jimmy Åkesson valtalade. Men sen framåt eftermiddagen kände jag skallebangen, hostan och febern smyga på mej. Å det blev ju inte nån rolig helg. Å har trots att det är onsdag fortfarande ont i ryggen av allt hostande men mår väl rätt bra ändå. Kevin kom iväg till skolan i fredags i alla fall och har hållt sig frisk sen dess.

I tisdags kom i alla fall mitt paket och det var ja ju snabb med att hämta ut. Det som finns i paketet släpptes ju den 17 i butikerna å är ju bara ett mindre antal som släpptes till att börja med men jag lyckades få köpa en genom ett företag i Lund.

Den nya Nikon Coolpix P1000 förstås. Den har ju flera finneser som inte föregångaren P900 har som jag också var snabb att köpa när den kom ut. Men nu får den kameran vara som reserv å jag får väl hoppas den här prylen tjänar in sig inom några månader.

Den är ju betydligt större och framförallt har den så man kan justera ljusstyrkan på natten när man filmar. Det kunde man inte på P900. Å likaså är det en enorm zoom.

Zoomen fick jag nytta av idag då jag drog iväg på en olycka men hamnade förstås i kön och kom inte närmare än 400-450 m. Gläntade på bildörren där jag stod och zoomade in och bilden blev klart godkänd. Var väl bara ddet att en lastbil stod ivägen där själva olycksfordonet var men det kunde man ju inte göra något åt.

När jag väl kom fram kunde jag ta bilder på bilen på nära håll. Hade sett Thomas Möller stående på en bro mitt över olyckan och han såg tydligen mej och knäppte förstås av en bild och skickade över. Men snart blir han ju borta i några veckor så då jäklar :)

Leave a Comment more...

En älg på besök

by on Sep.07, 2018, under Allmänt skrivande


Igår kom en älg på besök nedanför gården. Rebecca i grannstugan hann dock få fram sin kamera och knäppte en bild på älgtjuren. För några dagar sedan så de en älg ute på fältet och jag misstänker att det är Lelles morotsfält som hägrar och som gör att de kikar fram. Är ju länge sedan nu som vi hade älgar på fältet.
Kevin fick vara hemma även igår men idag så ska han komma iväg till skolan men jag bestämde med mentorn att han skulle sluta efter matten då det bara är gymnastik efteråt och han bör väl inte anstränga sig då han ändå inte är helt frisk än.
Jag var ju på informationsmöte på Ebersteinska gymnasiet och där träffade man ju några gamla bekanta och förstås så fanns ju Luddes mamma och pappa på plats också. Nu är det arbetsnatt och klockan närmar sig tre. För ovanlighetens skull kommer jag att vara ledig nästa natt som är natten mot lördagen och jag har bestämt mig för att ta en Whiskey nere vid pooltrallen och se om man ser några älgar eller andra djur framåt skymningen. Å händer det något stort i stan som är av fotograferingsvärde så har Rebecca som jobbar då lovat att köra mej dit.
Blir säkert en sväng in till stan redan på middagen då jag räknar med lite stökigheter i samband med att Jimmy Åkesson från SD ska valtala på Tyska torget och jag vet ju hur det var förra gången han var här. Så det blir att ladda kameran ordentligt innan man far in.

Kommentarer inaktiverade för En älg på besök more...

Det blev några svampar

by on Sep.05, 2018, under Allmänt skrivande

Rebecca ringde på eftermiddagen och berättade att hon såg någon med en korg traska inåt skogen vid kröken bortanför oss. Snabb som jag var så smet jag ut från stugan och sjuklingen och gick bort till ett ställe. För om svampen hade kommit så skulle den finnas där.

Å visst hittade jag lite men inte så mycket som jag ville så när Rebecca och Hugo kom tebax så hade jag satt mig på altan och börjat rensa lite.  Erbjöd dom att de kunde få svamparna men de hade sen förra året kvar och det har ju jag också igentligen även om det kanske inte är så mycket kvar så jag fortsatte att rensa.

Hugo ville låna en av våra hundar och gå en sväng och ja inte ensam förstås utan även hans mamma Rebecca också. Å helst hade han ju velat haft alla tre men det är jobbigt med tre vovvar i löplinor om man är liten så det fick räcka med den han önskade först å det var ju Candy.

På hemvägen så klev de ut i fältet bortanför oss och den här bilden fick jag på messenger. Vacker bild på de små.  Själv hade jag lagat maten som fick bli kyckling och ris idag och även lilla Hugo fick lite mat också innan de traskade vidare in till sig i sin stuga.
Kevin har i alla fall lyckats bra med att smitta mej för ikväll känns det nästan som jag har feber och han känns rätt varm också så det blir nog att vara hemma i morn också då jag konstaterat att han bara har tre lektioner. Bättre han blir frisk. Själv ska jag ju till skolan i morn kväll på något möte nu när de börjat gymnasiet.

Kommentarer inaktiverade för Det blev några svampar more...

Sjukling i stugan

by on Sep.03, 2018, under Allmänt skrivande

Kevin har varit lite hängig sedan i fredags och igår blev det inte lång träning innan han kom hem. Senare så hörde jag hur han lät och även under natten så vände han sig och vred och ojade sig.  Ont i halsen, yr, och svettig så det slutade med att jag fick sjukanmäla honom på morgonen.

Straxt före midnatt fick jag fara iväg ut på Gamla Övägen nära Luddenkrossen där en bil kört in i bergväggen. Ingen skadad och bilen var inte så demolerad ändå men jag fick i alla fall leverera en bild till NT vilket jag förstås var glad för.
Totte kom och kikade på altan vid halv nio och den måste ju bytas ut så det håller att gå på men sen är det ju vad det kostar. Å idag fullbordade jag ju beställningen på min P1000 som förhoppningsvis ska tjäna in sig rätt fort.
Efter det så lade jag mig att sova några timmar vilket jag kände att jag verkligen behövde.  Vaknade till och fixade lite i stugan.

En sväng in till Ica förstås och när jag kom hem så höll Micke och Hugo på att klippa min stora gräsmatta och han fick klippa i två omgångar eftersom det hade blivit så högt.

Rebecca plockade bort all fallfrukt från äppelträdet. En del slängde hon utanför tomten och en del togs i hinkar som Micke ska ta med sig ut till sitt jaktställe någon dag på Vikbolandet.

Själv tog jag jag i blomsterrummet då det har stått och förfallit över sommaren och så har vi ju bytt ut hydrofon mot en hydropress. Men nu är golvet över luckan tebax och växterna i ordning och vatten i den lilla dammen. Så i morn är det bara å torka golvet där så får jag vara nöjd.

Å det känns lite som även jag skulle vara på väg å bli sjuk för inte orkade jag mycket men svetten rann ändå så det fick bli en kopp kaffe på framsidan av stugan med två goa veinebröd. Sen fixades maten.
Sen bestämde jag mej för att göra något som jag inte gjort mer än ett par gånger i sommar. Gå ner till pooltrallen och sätta mej med en kopp kaffe och kameran och se om det kom några djur på fältet. Micke och Rebecca såg ju faktiskt en stor älgko häromdagen gå och äta bland morötterna men idag hade jag inte sån tur.

När solen precis var på väg ner så kom Kannadagässen och nog låter dom när de kommer flygande de syns på bilden högt upp på himlen och straxt efter tystnade ljudet av dom och jag gick tebax in i stugan. Nu blir det nog ett par timmars vila innan nattpasset drar igång.

Kommentarer inaktiverade för Sjukling i stugan more...

Lite smårörig helg

by on Sep.02, 2018, under Allmänt skrivande

Fredagen blev allt lite smårörig med ett flera timmar långt strömavbrott här ute i skogen. Men framåt sena eftermiddagen var strömmen åter tillbaka och jag kunde starta upp alla mina datorer och mottagare.

Framåt kvällen fick jag flera fotolarm och jag fick skicka iväg både film och bilder till NT på ett par händelser. Bland annat den här händelsen på Vrinnevisjukhusets parkering men även en singelolycka väster om Västra Husby. En singelolycka på E4 i höjd med Åby resulterade dock inte i någon bildförsäljning men man får väl vara nöjd ändå.

Var faktiskt inne på Vilbergsmarken och tog lite bilder bland annat några bilder som man kanske kan ha på nyhetssidan nån gång på vår nuvarande stadsminister. Men vädret var ju inte det bästa heller.
Lördagen var det i alla fall uppehåll och jag drog en sväng till jippot i Söderköping där det var Medeltiden i hela byn.  Å mycket folk var det ju och några bekanta hälsade ja ju på och bytte några ord men sen blev det skogen igen men bara en liten stund för rätt som det var så gick det larm.

Nu var det en olycka i Västra Husby vid avfarten till Norrköping och jag var ju snabbt på plats eftersom det inte var långt ifrån stugan i skogen och även här fick jag leverera en bild till NT.
Sen blev det inte några mer fotouppdrag men det var lika skönt det. Å nattpasset var skapligt lugnt också så jag kunde göra en hel del annat samtidigt.

Idag sken solen när jag vaknade efter nattpasset och lite senare så hörde jag någon på gården och det var Rebecca och lilla Hugo som var utanför. Han ville ha ut hundarna en stund och jag tog en kaffemugg och satte mej och njöt på altan.  Hundarna satt där och väntade för jag hade ju gett Hugo lite hundgodis han kunde mata dom med och nog gillade hundarna det alltid. Varför de just skulle sitta så där vet jag inte men de gillar ju Hugo så de var även på gruset och busade med stenar och annat.

Jag startade upp fyrhjulingarna och båda gick igång utan problem så vi tog båda och Rebecca tog Kevins och lilla Hugo åkte med mej så vi körde ner till sjön en sväng och kollade läget.

Å här står jag och kikar i kameran hur bilderna som jag tog blev men det var ju bara vatten och himmel så det är inte mycket att lägga upp här. Smög iväg till ett annat ställe och kikade på ett par små stugor som ligger nära vattnet också innan vi återvände hem.

Jag åkte in och tankade bilen och köpte olja till Kevins moped och är ju bäst och ha bensin i bilen ifall man får åka långt om det skulle hända något fotointressant. Men risken är väl inte så stor men säker kan man aldrig vara.
På vägen hem fick jag syn på hägern som gick i den lilla konstgjorda sjön vid Bankmarken ett stycke bortanför oss. Å jag kunde ju inte låta bli att slita fram kameran och ta ett par bilder.
Nu är klockan snart tio och Kevin kom nyss hem på sin moped efter att ha åkt in till Vilbergen och tränat en stund på gymmet. Själv ska jag lägga mej och vila lite innan nattpasset drar igång om ett par timmar.

Kommentarer inaktiverade för Lite smårörig helg more...

Oväntat besök i stugan

by on Aug.30, 2018, under Allmänt skrivande

Klockan var  runt sju igår kväll när Cassandra skrev och frågade vad jag gjorde. Hade väl tänkt å vila men de undra om de kunde komma ut en stund så okej. Vila kunde ja ju göra senare.
Så efter en kort stund var de här och då fick jag reda på att de var vid Jonstorp bara några km härifrån när hon skrev och frågade.

Lilla Nicole var ju med också men hon tog plats som vanligt vid trollen som står på hyllan i hallen.  Ghost tyckte han kunde ligga i Cassandras knä å även Kevin var med fast han vill ju inte vara med på bild. Å att han var med berodde ju på att det snackades träning och vad man ska äta och så vidare.  Men vid åttatiden hade de lämnat stugan och lovat att fixa ett par grejer under morgondagen så de kommer tebax i morn kväll igen.
Någon vila blev det ju inte för jag fastna på en tv-kanal och på den vägen var det fram till midnatt när uppdateringarna ska göras för kunderna i Västerbotten. Men får väl försöka sova några timmar på förmiddagen i morn.
Jag slipper ju i alla fall gå upp vid åtta för att förnya mina recept då Jocke i Kinna visste hur man gör på nätet och berättade så till slut kunde jag lösa det också.

Kommentarer inaktiverade för Oväntat besök i stugan more...

Det kunde ju varit en bättre dag

by on Aug.29, 2018, under Allmänt skrivande

Sov som vanligt några timmar på förmiddagen innan jag släpade mig upp och tog tag i det jag skulle. Konstaterade att jag glömt å hämta ut medicin som jag tar och jag körde in till Vilbergen.  Bestämde mig för att handla lite på Ica idag så slipper man fara runt där inne när det är Vilbergsmarknaden i morn och på fredag.
När jag stannar till på parkeringen kommer en dam fram och säger att jag inte har någon luft i bakdäcket.  Punka alltså. Hum…..

När jag handlat klart så går jag ut och byter däck på parkeringen och åker ner direkt till macken så han kan fixa det till mej.   Å givetvis var Johan på väg hem tidigare idag så det blev bara att lämna däcket och hoppas att man inte får nån mer punka innan man får tillbaka det andra i morn. Men likadan skruv som vid förra punkan var det i alla fall konstaterade jag.
Körde hem och fixa till maten i stugan och kommer på att jag glömde ju gå in på apoteket som jag skulle. Tar min turnummerlapp och sitter där och väntar. När jag kommer fram säger hon att det finns inget kvar att hämta ut utan jag har som vanligt glömt att förnya recepten.
Eftersom klockan inte var fem så kilade jag upp på Helsa i Vilbergen och där satt ju min vän i reception. Å vad vill du då var frågan. Ja ska beställa recept. Men det kan du inte göra längre här utan det måste du göra antingen via 1177 eller på telefon.  Det var bara å traska ut och åka hem med andra ord så den resan blev ju helt i onödan.

I förrgår så gick halva päronträdet av på grund av att det orkade inte bära all frukten. Å igår så vek sig andra delen av päronträdet så nu är det bara å fixa bort å släpa ut så kan ju djuren i skogen få frukten.

Även poolen hade lagt av då det var någon strömdipp häromdagen å då lade både pump och värmaren av. Men nu sätter jag inte igång den något mer utan ja får nog anse badsäsongen som slut för i år. Man ska ju komma ihåg att försommaren då var ju den här platsen välbesökt även om det blev glesare med besöken i augusti.

En hel del gula och även röda små tomater blev det i alla fall utanför stugan. Ska väl plocka in dom i veckan innan några djur kommer och äter upp dom för oss.  Nu ska jag koppla ur slangen som går ner till pooldäcket och så ska jag fixa i ordning den toaletten så Kevin törs gå in där. Han vägrar ju just nu då det kommer in en och annan spindel genom det öppna fönstret där slangen ligger.

Kommentarer inaktiverade för Det kunde ju varit en bättre dag more...

Händer inte mycket i skogen

by on Aug.28, 2018, under Allmänt skrivande

Det händer inte så värst mycket här i skogen de sista dagarna.  Fast jag ska väl inte klaga för så här mycket som jag åkt omkring i år har jag ju inte gjort någon gång. Har ju varit både här och där på evenemang och även om jag nu har fotat då jag varit iväg så har det ju varit för skojs skull.

Funderar på om hundarna tycker det är svalt i stugan för efter att de blev klippta har de trängts alla tre om att vara bland kuddarna i sängen. Å de nöjer sig ju inte med att försöka ligga där när det är tomt utan även på natten smyger de upp och trängs bredvid. Kanske är dax att slå på värmen i stugan snart.
Försökte klippa lite gräs innan hösten kommer och det är försent men det gick inte så bra men det blev ju i alla fall klippt framför stugan å så kan jag nog köra åkgräsklipparen i helgen om vädret tillåter på de övriga grästytorna. Är nog bäst att göra det innan helgen för SMHI påstår att vi ska få regn då.

Lägger väl upp några gamla bilder som dök upp bland minnena i mitt facebookflöde.   Den här bilden togs i Vimmerby vid Bullerbycup för många år sedan. Man glömmer ju inte den cupen i första taget med tanke på att jag körde fram och tillbaka varje dag och ändå jobbade jag på nätterna i stugan. Här får Kevin ett diplom i samband med avslutningen och vi far tillbaka till skogen.

En annan bild som dök upp var den här och då kan vi prata om nyhetstorka då Tidningen Arbetet i Göteborg la ut den här notisen.  Jag visste själv inte om det förrän för 5-6 år sedan då jag fick urklippet tillsänt mej av en före detta anställd på tidningen. Den här tidningen lades ju ner på 90-talet och senare även Arbetet Nyheterna i Malmö. Å de hade tydligen inte något annat att fylla ut tomrummet med på sidan den dagen.

Idag var det också fem år sedan vi var och hämtade vår lilla kattunge som Kevin döpte till Pärson. Å han har växt och verkar trivas i stugan fortfarande.  Nu börjar klockan närma sig midnatt och det är dax att köra igång med nattpasset snart.  Kan ju hoppas det känns bättre i morron efter några timmars sömn för idag klädde jag faktiskt inte på mej alls utan gick runt i stugan i kallingarna hela dagen.

1 Comment more...

Mycket har hänt i stugan sen sist jag skrev

by on Aug.26, 2018, under Allmänt skrivande


Mycket har hänt i stugan sedan jag skrev sist. Minns inte hälften av vad jag gjort och vad som hänt. Men sommaren är i alla fall slut och hösten har kommit närmare. Kevin har börjat gymnasiet på Ebersteinska i stan och här går han tillsammans med sin kompis Ludde som han har gått ihop med sedan han började sexårsgruppen. Å vi såg till att de hamnade i samma klass även på gymnasiet så Ludde får chansen att få skolskjuts av oss när vi passerar honom när det blir snö och kallt och inte mopederna används.

Vår hydrofon till vattnet har strulat en hel del så nu har det blivit en ny men hydropress installerad under huset. Hugo som alltid varit lite nyfiken på vad som finns där under golvet fick nu chansen att följa med sin pappa Micke ner och kika.

Har haft både fikagäster och matgäster i stugan i sommar och det har varit riktigt trevligt men nu närmar sig ju hösten så det kanske inte blir så många besökare eller också blir det lika många vem vet. Anna från Sörping var ute och hälsade på en dag och istället för fika så är det ju betydligt godare med middag å jag brukar ju bjuda mina gäster på middag

Å nog ser väl det här godare ut en en bulle eller weinebröd och en kopp kaffe. Å det är ju inte så svårt att göra heller och faktum är nog att det här är min favoriträtt.

Frukt har det blivit i år i alla fall både i päronträdet och i äppelträdet. Så mycket att det lilla päronträdet inte orkade hålla en stor gren uppe utan den knäcktes av tyngden av alla päron. Tråkigt för det blir nog bara att ta ner andra delen också fakstiskt.

Har varit inne som vanligt å storhandlat på ICA i Vilbergen men framförde mina klagomål rätt högt om den nya personal som har börjat och som verkar ha ätit taggsvamp med tanke på hur de bemöter kunderna i butiken. Så jag nämde att jag nog skulle börja handla i Söderköping och på Willys istället. Men de ska få en månad på sig så får jag se om något ändras i butiken som får mig att stanna kvar. De som varit anställda länge är ju trevliga och glada och hjälpsamma men de nya är ja jag ljuger inte om jag skriver ren bedrövelse. Finns väl någon som faktiskt ler och är trevlig men en av alla nya räcker inte för mej.

Å kött äter vi ju rejält i stugan även om det blev grillförbud ett tag. Vi har ju elgrill och en stekpanna. Så det blev till att beställa mer nötkött från Bjursunds. Den här gången tog jag i rejält så det blev 21 kg tillsammans å däribland 8 kg högrevsburgare 7 kg ryggbiff och 7 kg oxfile å så lövbiff och rostbiff :)  Så nu ska det kanske räcka till höstmaten börjat ätas alltså det där gamla vanliga. Köttfärslimpa, fisk, köttgryta, plankstekar osv.

Rebecca i grannstugan kom in och hjälpte mej att paketera och efteråt så tog vi en fika och lilla Hugo satt och gullade med en av våra hundar.

Idag var ja så inne och körde upp drönaren vid mässhallen där cruisingbilarna hade samlats på dagen. Lite senare på kvällen skulle det ju bli cruising inne på Kungsgatan som vanligt.

Så jag åkte in även då och mycket bilar var det ju som vanligt. Å vad gör man om man får stopp på bilen i Kungsgatebacken upp mot St Persgatan. Ja lyfter på motorhuven till att börja med men den går ändå inte igång. Kön bakom bilen är jättelång och rätt som det var kliver några passagerare ur några bilar och säger vi skjuter upp den. Jag trodde ju inte de skulle lyckas men visst gjorde de det.

Jag var kvar några timmar och träffade min arbetskollega Thomas Möller där också med hans hundar och även en gammal Teliaarbetare som var här ofta förr och hjälpte oss när det var fel.

Å Majsan från Dalom med sambo och taxen var nere i år också så det blev en kort pratstund med dom också. Även min storasyster och hennes sambo fanns på plats så det blev en pratstund innan jag körde ut mot skogen igen och påbörjade mitt vanliga nattpass.

En kväll för lite sen så gick larmet om en ”skogsbrand” nära Lillgården ett stycke bort. Å jag visste ju redan från början var det var och min misstanke var rätt. Han hade valt att elda och någon i hans närhet gillade inte det riktigt så räddningstjänsten kom och hjälpte honom att släcka sin lite sena majbrasa av skräp.
Ja vad har hänt mer…. Mycket men minns inte hälften som sagt var så det får väl vara.

Kommentarer inaktiverade för Mycket har hänt i stugan sen sist jag skrev more...

Lite bad & badgäster

by on Aug.12, 2018, under Allmänt skrivande


I onsdags kom det årliga besöket av prästinnan och sitt följe. Fast vi konstaterade att förra året blev det inget besök. Fast både hon och följet njöt ju av värmen i poolen och förstås av maten jag bjöd på. Följet ville dock inte vara med på bild vilket jag acepterade.
Å i fredags var det dax igen men då kom bara följet och inte prästinnan. Orsaken till besöket var ju inte vare sig mat eller bad utan något helt annat. Jag hade blivit lovad att hundarna skulle klippas å fixas.

Tussen var ju först upp på bordet och klippningen sköttes ute så vi slapp å få huset fullt av hundhår.

Å nog försvann pälsen och man kan ju tro att hon är en dalmartiner men om någon månad har en del av pälsen växt ut och hon kanske är lite lik sig igen. Fast hon verkade gilla sommarfrillan.

Jo å Ghost såg ju kanske inte ut som ett Troll i skogen men väl som en Trollhund. Även han var snäll och tycktes gilla behandlingen även om han vid ett tillfälle sa ifrån.

Å även han blev rejält korthårig men såg ut att trivas ännu mer i sin nya frisyr då han efteråt for omkring och skútta vilt.

Inte så lång päls men väl så tjock faktiskt å fruntimmer å liten som hon är så var hon väl den som försökte säga ifrån mest när trimmern börja köra.

Nöjd verkade hon med bli och vi alla var nog nöjda med hur de blev. Alla utom…..  Ja just det  När katten Pärson kom och skulle gå in så visste han inte riktigt vart han skulle ta vägen. Vad faan hade vi skaffat för nya hundar. Han sköt rygg, fräste och spottade å så försvann han.
Igår kväll dock så gick det skapligt med både lilla Candy och Ghost men vem faan är den prickiga saken så Tussen har han inte riktigt acepterat än men det blir väl vartefter.
Den gamla drönaren som varit på reparation är tebax också och nu är alltså flygstyrkan fulltaglig och båda är startklara för nya drönarfotograferringar.

Kommentarer inaktiverade för Lite bad & badgäster more...

Stressiga dagar

by on Aug.08, 2018, under Allmänt skrivande

Det har varit en aning stressiga dagar sista tiden vilket gjort att jag inte orkat skriva något. För drygt en vecka sedan så kom i alla fall min nya Mavic Pro drönare på posten. Den andra är ju i Holland på reparation och jag kände att jag behöver en lika stabil och pålitlig sak som reserv också då Phantom 3 inte är lika bra.
Men min nya Mavic strulade rejält i början men nu har jag i alla fall fått i ordning på allt och den fungerar som den ska. Återstår att se när den andra kommer tillbaka från reparation.

I onsdags var jag i alla fall nere i Jönköping där jag träffade mina fotokollegor Torbjörn och Joakim och där vi diskuterade en del teknik och även framtiden och vi var nog rätt överens om det mesta. Om ett år ses vi igen och då gör vi en utvärdering på både det ena och andra.

Åt gott gjorde vi i alla fall och det här är förrätten som jag bjöd kollegorna på. En Toast Skagen och den var riktigt stor och verkligen god.

Middagen var det en tjock pepparbiff gjord på Oxfile tillsammans med potatis och lite kryddad sås och inte heller det smaka illa.

Å efterrätten var det här 8 blåbär, två jordgubbar och så den där gula grejen som faktiskt var en glass med något gult sött strössel på. Men det smakade utsökt och så blev det ju kaffe förstsås.

Den här bilden stannade jag till vid en rastplats på E4 och tog ut över Vättern. Solen var på väg att försvinna helt efter en mycket trevlig kväll i Jönköping. Hemma i stugan blev det att fixa lite.

Ett par dagar senare så bar det iväg till Bergs slusar där jag käkade middag med en annan person. Inte heller här smakade maten illa utan det var perfekt. Men ordet ”bogfilé ” har jag dock aldrig hört talas om men skit samma gott var det i alla fall.

I helgen reste så den polska räddningstjänsten tillbaka och det blev både film och bild till NT. Å jag har ju inte bara varit ute på det utan även på Syrisk Ortodoxa kyrkan som brann häromnatten och där jag fick sälja ett antal bilder. Ett par skogsbränder å någon olycka har jag också hunnit med.

Tidigare idag var jag ute på en skogsbrand i Vrinnevi och tänkte låta bli Kanaldansen i Söderköping då det var tveksamt jag skulle hinna. Men det var ju sista gången för i år och jag brukar ju träffa några bekanta där och min syster och hennes sambo.

Men det var ju sista gången så efter att ha varit inne på Ica i Vilbergen styrde jag tillbaka ut på Söderleden med riktning Söderköping. Lagom när jag kom på plats så kom även kanalbåten Juno in mot slussen.

Syrran och Kenneth fanns på plats förstås å så även Christer och hans fru fast de sitter bakom på bryggan och pratar med ett annat par en stund. Jag lukta säkert inte så gott då jag slog ner arslet bredvid dom. Svettig och så stank det nog rök också efter skogsbranden men det bjöd jag på.

Å det var ju sista gången som Kanaldansen var för i år så det här slank faktiskt ner i magen medans vi pratade. Å innan vi skildes åt så passade jag på att önska syrran både God Jul och Gott Nytt År för risken att vi ses innan nästa sommar kanske är tveksamt :) Jo vi bor rätt nära varandra men det har ju bara blivit så.

I natt så fick jag fara ut då en person blivit påkörd på Söderleden. Det var en lastbilschaffis som gått ut för att kolla lasten som då blev påkörd av en bil som sedan avvek från platsen.
I dag framåt förmiddagen kommer ”prästinnan” med sällskap över. Hon brukar ju komma en gång om året och vädret är ju bra i alla fall för det lär väl badas och så bjuder jag ju på middag förstås.

Kommentarer inaktiverade för Stressiga dagar more...

Har det hänt nåt eller …….

by on Jul.30, 2018, under Allmänt skrivande


Ja det har nog hänt en hel del men jag har nog bara inte hunnit med att skriva å allt lär knappast bli nerskrivet här idag heller men en del i alla fall.  Var i alla fall nere i Tyrislöt och filmade och fotade på allsången de hade där. Träffade en gammal arbetskollega Ragnar Dahlberg och vi konstaterade att vi känt varann i närmare 50 år och där fanns även Claes Lövgren och Åsa Sjöberg som jag dock inte känt mer än ett par år. Men lite snack  blev det innan allsången drog igång och jag lyfte med drönarna. Ja jag hade faktiskt båda två med mej dit ner och det behövdes även om min Phantom inte är jämförbar med Mavic.

Men blev både film och bilder som jag lovat men borde kanske finjusteras en del men vi får se om jag gör om den och skickar ner en ny. När jag åkte därifrån körde jag förbi Källbuktens Camping men inte fan hade de öppet så de kunde bjuda på kaffe. Pratar ju med dom tre gånger i veckan och fick för mig att vi skulle skaka tass också men det blev inte så.

Häromnatten var den omtalade Månförmörkelsen och den inföll ju samma natt som det var den så kallade blodsmånen. Men den dök upp senare än vad jag väntat mej men till slut kikade månen fram.

Å några bilder fick jag allt och här är alltså två av alla bilder jag tog för det blev ju några.  När så månen kom tillbaka efter månförmörkelsen så kilade jag ner och tänkte ta ett par bilder till.

Å det blev ju en skaplig bild det också. Den lilla lilla pricken nedanför månen var nog planeten Mars om jag inte misstar mig och som syntes extra bra även denna natt.  Det gråa som syns bakom poolstaketet är faktist dimman som ligger så lågt men jag blev i alla fall nöjd med bilden.

Ett antal fotojobb har det blivit också till bland annat NT och här var jag ute vid Hällerstasjön mellan Västra Husby och Östra Ryd där man trodde det inträffat någon drunkningsolycka då man anträffat skor på platsen. Men det var så enkelt att det var en Östra Rydkille som helt enkelt hade glömt kvar dom där konstaterades det rätt snart.
I Fredags så körde jag då över tilll NetonNet med min Mavic drönare. Gimbalen fungerar ju inte som den ska och jag måste starta den i uppoch nedvänt läge innan jag sätter ner den igen och flyger iväg. Å det var ju faktiskt garanti kvar .
Någon vit bil  har figurerat här i  området också och Lelle bad mej flyga upp med min drönare och kika till gården vid morotsodlingen ibland och det var som vanligt att den kom knappt upp dit förrän den strejkade och ville flyga hem då han miste signalen. Kikade senare på kvällen om en annan reservmaskin och jag var nog nära att trycka på knappen och Kreditkortsbetalningen men avvaktade jag ville nog tänka lite till.

Å i natt var det dax igen att leverera en bild till NT då någon försökt att tända på en mindre stuga nedanför Färgargården i Norrköping. Funderingarna fortsatte medans jag jobbade och ja jag funderar inte bara på att skaffa en annan reservdrönare utan andra saker också.
Idag när jag vaknade så kom äntligen det omtalade regnet å även lite åska. Men regnmängden var inte något att skryta över 3 mm fick vi men i Mogata var det 95 mm som kom på kort tid. En del får allt och en del får knappt något.
Nu är i alla fall all tvätt fixad och inlagd och i morn ska ja försöka hinna med att städa huset också kanske. Å  jo sent ikväll så tryckte jag på knappen så om jag har tur har jag ytterligare en drönare inom ett par dagar. Vilken sort det är jaja  det framkommer nog senare. :)

Kommentarer inaktiverade för Har det hänt nåt eller ……. more...

När Hjältarna passerade Norrköping

by on Jul.22, 2018, under Allmänt skrivande, Videor & Musik


Igår var varje bro över E4 full av väntande människor som vinkade och ropade när den Polska brandbilskonvojen  körde genom Sverige upp mot Sveg.  Sammanlagt 44 räddningsfordon och över 140 brandmän ska upp och hjälpa till vid skogsbränderna. De kallas hjältar av många men jag vet inte om det är rätt ord. Hjältar är väl i så fall alla som bekämpar bränderna i norr just nu. Å  Sverige är ju med i EU och det kostar en rejäl slant varje år att vara med där. I avtalet ingår också att andra EU-länder ska hjälpa till vid större händelser i något annat EU-land. Men visst kändes det i kroppen ändå när den långa karavanen kom. Blåljus på och sirener vid varje bro och vinkningar från både de väntande och de som satt i brandbilarna. Så nog var det ändå en häftig upplevelse.

Nu är snart helgen över och natten som var fick ja ju i alla fall tillbringa vid arbetsbordet hemma och någon fotografering blev det inte. Återstår att se om även denna natt blir lugn eller om jag får ut och röra på mej med kameran eller drönaren.

Kommentarer inaktiverade för När Hjältarna passerade Norrköping more...

Det rullar på alldeles för fort

by on Jul.20, 2018, under Allmänt skrivande


I början av veckan så kom Hugos tidiga födelsedagspresent. Det var ju en liten drönare och han fyller ju inte förrän i höst å då kanske det inte går att köra med den ute så därför fick han den tidigare eftersom den kom från Wish redan.
I tisdags var det så dax å fara ner till Kanalen i Sörping igen och där träffade jag ju förstås Syrran och Kenneth och barnbarnet Martin. Blev prat och skratt som vanligt innan vi skildes åt och jag återvände till stugan.

I torsdags kväll så skrev Cassandra och frågade om de fick komma ut och ta sig ett sent kvällsdopp och visst fick dom göra det. Så Cassandra, Saban, Joakim och hans bror kom ut vid niotiden och plaskade en stund i stora poolen som höll 31 grader. Den här bilden var lite knepigt tagen men beror på att gimbalen i drönaren har pajat men nu har jag kommit på hur jag kan få den att fungera tills jag skickar iväg den på reparation.

I onsdags kväll när jag var ledig och hade tänkt att sova så fick jag plötsligt slita på mej kläderna och dra iväg till stan. En person hade anträffats skjuten i en park i Silverringen. Å det blev både bilder och film sålda på den grejen men sömnen den lediga natten uteblev ju förstås.
Att jag skulle vara ledig och sova berodde ju på att Syrran och Kenneth samt Martin skulle komma ut och bada och jag hade lovat att bjuda på mat också.

Så vid 13-tiden kom de ut och till och med syrran vågade sig ner i poolen. Kenneth valde att hålla sig på torra land och hålla i syrrans mobil samt ta några bilder.

Även om inte solen gassade utan det var lite mulet mellan varven så var det riktigt skönt då det blåste en aning också vilket gjorde luften lite svalare.

Så här såg våra mattallrikar ut när middagen intogs och enligt gästerna smakade middagen bra.

Efter maten smet Kevin och Martin upp till Kevins rum där de pratade och diskuterade dataspel och kikade på vad Kevin hade för något. Å visst var han väl lite impad Martin men de verkade trivas bra och det var väl bara ett par gånger jag fick komma in å tolka eftersom Kevin inte förstod Martins norska så bra alla gånger.

Lite senare så lämnade de stugan och åkte hem till Mogata. Jag fick en bild från Marcus om att min vedbeställning var klar och stog i korgarna färdiga för leverans :)   Ja snart är sommaren slut och det är dax att börja elda eller…..

Ja pooltemperaturen har nått sitt rekord i år.  32 varma grader i flera dagar under dagtid. Nästan så det är dax att stänga av värmaren lite så det blir lite avsvalkande å bada också.  Nu har jag i alla fall vräkt i kloor så nu är det badförbud både i natt och större delen av lördagen. Sen ska det dammsugas lite och fixas på botten.

Vid 01-tiden i natt så fick jag åka iväg till stan igen på en ny skottlossning. Denna gång var det en polisman som dragit sitt vapen och skjutit en person. Nu gick det så illa att personen avled. Men tidningarna skrek ju efter både film och bilder så för min yrkesmässiga del så blev det en natt med mycket jobb och skaplig förtjänst.
Ikväll ringde andra fotografen som finns i stan att han åkt till Öland och sin son och kommer inte tillbaka förrän efter helgen så det finns ju stora chanser att jag kan få kränga fler bilder och kanske filmer också innan han kommer tillbaka men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Det rullar på alldeles för fort more...

Så var livet normalt igen då

by on Jul.14, 2018, under Allmänt skrivande

Ja så var livet normalt igen då eller vad man ska säga. Vattnet är tillbaka i stugan. Hann med att sova några få timmar på morgonen men vid niotiden kom han körandes i sin bil.

När väl slangen var losstagen från borröret så tog jag en av fyrhjulingarna och drog iväg med slangen. Å det blir ju en sväng i rondellen utanför stugan innan man kör vidare på vägen men det är i alla fall behagligare med den än att gå å dra hela slangen för hand som vi gjorde för några år sedan och då fyrhjulingarna inte fungerade.

När pumpen så kom upp ur borrhålet så kunde vi konstatera att den här som håller fast slangen vid pumpen hade spräckts av någon anledning. Pumpen var efter mätande inga fel på och slangen kortades ner 5 cm och nu kopplinga sattes på innan det var dax att sänka ner pumpen igen.

Han hade visserligen haft med sig två nya pumpar som låg där bak i bilen men nu slapp jag ju byta pump och kostnaden blev istället 1.500 kr istället för 15.000 kronor så jag var ju inte alls ledsen och efter knappt två timmar så kom vattnet återigen ur kranarna i stugorna.

Igår natt så började det brinna i Vrinneviskogen igen och jag åkte som vanligt iväg. Trodde väl inte att jag skulle få sälja någon bild igentligen utan mest bistå räddningstjänsten lite med att svepa över området och kolla så inte fler glödbränder fanns i området. Men någon timma efter jag kom hem till stugan så dök bilden upp på NT:s hemsida.

Trött har jag ju varit idag men så kom det ett larm vid Åbylänken och även om nu Björn har betydligt närmare än mej så tog jag chansen att kanske någon skulle köpa en drönarbild.

Lyfte upp drönaren ett par hundra meter från platsen och flög bara fram och knäppte ett par bilder innan jag tog ner den igen och skickade iväg några bilder till NT. Pratade med Jocke i Kinna som tyckte jag skulle skicka dom till de stora drakarna också då drönarbilder är populära så jag gjorde det också.
Både NT och Aftonbladet tog in den här bilden medans Expressen valde att ha en varningstriangel som bild till sin text. Men tre sålda bilder på 1,5 dygn är ju hyffsat med tanke på hur ofta jag åker iväg igentligen. Men kanske ska börja åka iväg lite längre även om jag vet att Björn är på plats också.

Kommentarer inaktiverade för Så var livet normalt igen då more...

Bigaråer i massor i vårt träd

by on Jul.13, 2018, under Allmänt skrivande


Vi har nog aldrig haft så mycket bigaråer i vårt träd som vi har i år. Men nu börjar fåglar, bin, getingar och andra insekter att börja äta av dom. Ja brukar gå upp och ta några bigaråer och äta ibland när jag är ute men mer blir det ju inte oftast.

Tidigt i morse gick jag dock upp och plockade en liten plastpåse på ett par liter och det tog inte mer än 2 minuter så hade jag påsen full och gick in å lade i en skål så vi har och äta här inne. Å ja tror nog att när de nu finns på riktigt nära håll så är det nog lättare å äta upp dom också.

Kommentarer inaktiverade för Bigaråer i massor i vårt träd more...

Att vara utan rinnande vatten

by on Jul.13, 2018, under Allmänt skrivande


Så har man då drabbats av vattenbrist. Nja beror ju på hur man ser det vi har ju 50.0000 liter vatten i poolen och drygt 1000 liter i bubbelbadet. Men det rinnande vattnet finns inte just nu. Förhoppningsvis beror det på att pumpen har lagt av. Låter kanske galet å säga men det är faktiskt den billigaste kostnaden på mellan 10-15.000 kronor.
Det värsta är om vattnet helt enkelt sinat och tagit slut djupt där nere. Något som jag ännu inte vet men förhoppningsvis får reda på under dagen.  Men det kunde ju varit så att det kanske blivit ett stort strömavbrott som varat länge. Det är då det är bra att ha vatten på lager. Jag har ju en stor frysbox men man behöver inte ha en frysbox eller kallt utrymme utan det räcker med tydligen att det vattnet står mörkt. I natt tog jag i alla fall fram tre 2-liters flaskor med fryst vatten som får tina upp så vi får vatten att dricka om vi blir törstiga och även om jag vill ha kaffe.
Funderar på att skaffa en 25-litersdunk och stå mörkt bara å det man kanske bör göra då är väl att byta ut vattnet någon gång i månaden för att vara helt säker på att vattnet är ok.

Ja man kan nog bli galen och jag känner mej i alla fall så här inombords just nu med tanke på allt som gått galet i både tankar och händelser sista två dagarna men det går väl över vartefter men så värst pratbar är jag nog inte. Jag hade ju precis bestämt mej för att göra en bra investering i något nytt som straxt kommer ut men risken är överhängande att jag får lägga det på hyllan tills vidare.
Men när du det mesta har gått käpprätt åt helvete så ja vaddå. Jag har ju funderat på en sak många gånger och nu har jag bestämt men att eftersom jag är så förbannad och irriterad ändå så ska jag testa den grejen för går det åt helvete även där så kan ja ju knappast blir mycket galnare än vad jag redan är. Möjligen kan jag drabbas av en ekonomisk förlust men vaddå jag har ju redan drabbats av en så vad gör det om det blir ytterligare en.  Men det märker vi och kanske redan i helgen.

Kevin kom in för en stund sedan och diskuterade vårt vattenbekymmer. Morfar beror det här på att jag duschar flera gånger om dagen.  Klart det inte gör svarade jag för faktum är ju att pumpen har jag ju bytt två gånger under de här 20 åren som jag haft den borrade källan. Å vi duschar ju inte bara mycket utan jag fyller ju även på poolen rätt mycket och speciellt i år med tanke på värmen som varit och som gjort att vattnet har dunstat. Så jag tröstade honom med att det skulle han inte tänka på och förklarade att det blir slitage ju mer man använder pumpen. Å vi har ju rätt stor belastning på pumpen och även vattenkonsumtionen.  Så nog kan det vara bra å ha en dunk eller flera flaskor i lager men fan vet om jag vill handdiska. Blir nog att köpa in papperstallrikar i så fall. Värre är det med tvättmaskin och kläderna hum…. Ja det löser sig säkert sa han som sket på sig.

Kommentarer inaktiverade för Att vara utan rinnande vatten more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.