Utstickaren

Så anföll USA men det var ju väntat

by on apr.14, 2018, under Utstickaren

Så anföll USA Storbritanien och Frankrike Syrien i natt alltså. Men jag väntade mig inte något annat med tanke på den stollen som sitter och bestämmer på andra sidan atlanten. Mannen har ju redan från början fått rykte om sig att vara lite galen och nog kan man påstå att han är det på många sätt.

Bara timmar efteråt så kunde man läsa detta att ett krig kunde mycket möjligt bli verkligt mellan USA och Ryssland men som då utkämpas i Syrien.   Jo det är klart som fan att de kan kriga på bortaplan då inga skador sker på deras eget land mer än möjligen krigsoffer. Det har ju varit mycket skriverier om just giftattacken i Syrien vilket i och för sig är hemskt och där man påstår att Syrien får hjälp att tillverka giftas som USA har och FN har bestämt att det inte får användas. Då kan man samtidigt fråga sig varför USA innehar giftgaser även om man inte använder det nu men de har och kan använda det om de anser.
Man kan ju hoppas att den där Mr Trump blir en kortvarig president och att det förhoppningsvis kommer en något mindre galen person på den platsen annars lever nog världen farligare och farligare för den mannen gillar utmaningar och får han chansen att visa sin makt så gör han.

Kommentarer inaktiverade för Så anföll USA men det var ju väntat more...

Ett Tredje värdskrig -Nää …… Ett krig – Jaaa

by on apr.11, 2018, under Utstickaren

Galningen i väster som jag kallar Trump börjar bli mer och mer upphetsad och hotar nu även Ryssland. Visserligen kan de vara delaktiga i någon gasatack i Syrien men det är ännu inte bevisat.
Men nu hotar Trump med misiler fast det finns många ryska observatörer på plats och Ryssland svarar förstås med att de kommer att angripa alla som skjuter mot mål i Syrien.

Flygtrafiken över Syrien har upphört och flygplanen började ikväll att dirigeras om runt landet. Jag minns mycket väl Kuvaitkrisen där man trodde att helvetet skulle bryta löst. När Rapport på natten gick in i en extrasändning kunde den manliga redaktören som sågs i rutan inte behärska sig utan man såg hur chockad och ledsen han var. Men även det löste sig och även om nu Trump är en stor galning enligt mej så tror jag att Putin kan behärska sig och på något sätt dra sig ur med hedern i behåll. Medans Putin kommer att bli ännu galnare.
Men det var ju det som jag tänkte på när stollen Trump tillträdde att nu kommer det bli farligt i världen.

Tyvärr så anser jag väl Margot Wallström påminna om en miniatyr av Trump. Alltså lika galen men i mindre format. Hon vill visa vad hon kan även om hon inte kan och gapa och höja rösten fast hon inte vet om hon gör rätt. Å det sämsta av allt är ju att hon får vara kvar.
Men vi får vänta å se och ta en dag i taget men onekligen är läget rätt allvarligt men tidningarna blåser ofta på det lite extra för att få de där klicken på sidan.  Nu sent ikväll tonade några höga herrar ner situationen från USA men frågan är vad de har för makt och vem som bestämmer i slutändan.

Kommentarer inaktiverade för Ett Tredje värdskrig -Nää …… Ett krig – Jaaa more...

Det var ju inget nytt om aktiviteten

by on apr.05, 2017, under Allmänt skrivande, Utstickaren

Flera personer har slagit larm om en misstänkt ubåt i Västerviks skärgård de senaste dagarna, rapporterar Västerviks-Tidningen. Försvaret medger att man fått in minst tre observationer och uppger att man inte har haft någon egen verksamhet i det aktuella området.
Redan förra veckan så kunde jag dock själv konstatera att man från försvarets sida hade aktivitet i det aktuella området. Dock kanske inte under vattenytan men det var flygverksamhet i området och där jag gjorde bedömningen att man sökte efter något inom ett relativt litet område. Man kanske inte berättar hela sanningen om vad man vet på Försvaret för mina uppgifter som jag plockade ner var ju redan förra veckan medans dessa uppgifter har kommit till denna vecka.
Jag har dock konstaterat att det varit väldigt mycket aktivitet under senare tid runt Sveriges gränser men detta kan ju givetvis vara någon gemensam övning också. Men flera Nato-plan har absolut varit inne över Svenskt territorium.
Men det är ju klart. Allt ska ju inte allmänheten få reda på och det kan jag förstå men misstänker man att någon främmande undervattensfarkost finns i Svenskt vatten tycker jag man ändå ska berätta sanningen och inte bara berätta lite om det man redan vet.

Kommentarer inaktiverade för Det var ju inget nytt om aktiviteten more...

Hon gör anmälan till Justitieombudsmannen

by on mar.25, 2017, under Allmänt skrivande, Utstickaren


På denna kategori kommer jag att kanske inte alla gånger skriva så positiva inlägg. Utan sticka ut min vassa näbb utanför det gamla vanliga om mat, vad vi gör och annat som alltid är så trevligt. Här kommer du att kanske se vad jag tycker något är fel.
Kan väl börja med att fundera på mamman som gör en anmälan till Justitieombudsmannen för att hennes 15-årige son hålls inlåst på en säkerhetsavdelning bland vuxna 23 timmar om dygnet.
15-år är ingen ålder. Man kallas fortfarande för barn  men är i Sverige straffmyndig från denna ålder.
Han är häktad för mordförsök på en vaktmästare på en skola i Malmö.  15 år och redan försökt skada en vaktmästare på en skola. Mamman reagerar med bestörthet. Inte på vad sonen gjort utan att han hålls inspärrad 23 timmar av dygnet möjliga 24. Hon anmäler därför situationen till JO.  Sitter och funderar på vad hon gjorde under hans uppväxt. Den uppväxt som igentligen skulle format honom till en god medborgare och ungdom.
Jag anser ju personligen att det är inte att han sitter inne 23 timmar hon bör reagera på utan i första hand sätta sig ner och fundera på vad hon själv gjorde att det blev som det är. Allt handlar ju faktiskt om hur man uppfostrar och behandlar sina barn. Visar man dom att man älskar dom men samtidigt visar dom vad som är rätt och fel så borde det här som faktiskt hänt inte hända. Du får mer än gärna kommentera mina inlägg på min blogg. Oavsett om du har andra åsikter än mej så publiceras de givetvis förutsatt att det inte är några rasistiska kommentarer.  Å nej, jag vet inte om han som sitter där inne är Nysvensk eller inte.

Kommentarer inaktiverade för Hon gör anmälan till Justitieombudsmannen more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.