Blåljusbilder

Blev ju ett par jobb igår

by on dec.26, 2018, under Allmänt skrivande, Blåljusbilder


Efter att Julafton var lugnt på Blåljusfronten så trodde jag att även Juldagen skulle bli det. När jag körde in Kevin till träningen så gick det dock larm till Sankt Persgatan där man kände röklukt. Inte mycket att fotografera men jag körde dit och lustigt nog så köpte även NT en bild på händelsen.

Ett par timmar senare när jag satt här hemma så hörde jag om en skadegörelse i Hageby och lyckades även hitta ett par väktarbilar vid Hagebyskolan. 17 st fönsterrutor hade blivit förstörda och även den bilden köpte NT in.

Kommentarer inaktiverade för Blev ju ett par jobb igår more...

Restaurang rökfylld

by on dec.01, 2018, under Blåljusbilder


Jag hann inte mycket mer än hem från branden i ladan förrän nästa larm gick och denna gång var det på Kungstorget det börjat brinna i källaren.  Det var ett sopkärl som brunnit men röken hade även spridit sig till en restaurang så räddningstjänsten fick bryta upp dörren till den och sätta in fläktar för att ventilera ut röken.

Kommentarer inaktiverade för Restaurang rökfylld more...

Så fick man fara till stan

by on dec.01, 2018, under Blåljusbilder


Straxt före fyra i morse så gick larmet om en brand på Vattenverksvägen nära E4. När räddningstjänsten och även jag till slut kom fram så brann det rejält i den stora ladan som står längs med E4. Någon chans att rädda byggnaden som just hade börjats renoveras fanns förstås inte utan man såg till att inte branden spred sig till andra byggnader och terrängen.

Kommentarer inaktiverade för Så fick man fara till stan more...

Svår trafikolycka på gamla E4

by on nov.29, 2018, under Blåljusbilder

Rebecca och jag satt och jobbade vid varsin dator då hon höll på att kolla priser på en Canvastavla till en bild som hon tagit till en kund. Hade precis hällt upp en varsin kopp kaffe när larmet gick.

Å det var mycket räddningsfolk framme vid personbilen där en äldre kvinna hade skadats då hon kolliderade med en lastbil vid avfarten till Klinga. Även denna gång blev det ett par bilder till NT förstås trots att deras egen fotograf var på plats men det gäller ju att vara snabb också å det var väl tydligen vi.

Kommentarer inaktiverade för Svår trafikolycka på gamla E4 more...

Brand i Moskégrunden

by on nov.29, 2018, under Blåljusbilder

Straxt efter 23 på tisdagskvällen så larmades räddningstjänsten till Moskebygget på Ektorpsgatan. Hade ju själv lagt mej precis för att bara vila en stund men efter en minut och 28 sekunder öppnade jag bildörren. -14 grader var det ute så inte fan var det skönt när man precis lagt sig under täcket.

Men det fick gå och in till stan kom jag medans det rök en aning och räddningstjänsten fanns kvar på plats. Så det blev att leverera bild till NT.

Kommentarer inaktiverade för Brand i Moskégrunden more...

Singelolycka på E4

by on nov.27, 2018, under Blåljusbilder


Var på väg in till stan en sväng på förmiddagen när det gick larm om en olycka norr om Norrköping. Tänkte strunta i den så jag fortsatte att köra långsamt men när jag kom utåt Mediamarkt så tänkte jag att jag kan ändå svänga förbi och kika ifall de var kvar. Å visst var dom det och visst blev det bild såld till NT.
En person skadades vid singelolyckan som inträffade vid påfarten till E4 från riksväg 55.

Kommentarer inaktiverade för Singelolycka på E4 more...

Skadegörelse på kyrkogård

by on nov.24, 2018, under Blåljusbilder


Fick ett tips under middagen om en skadegörelse på Sankt Johannes kyrkogård i Norrköping. Tog med mig kameran och rullade in och NT tog in både film och bild och även SVT köpte en bild.

Kommentarer inaktiverade för Skadegörelse på kyrkogård more...

Bil och spårvagn i krock

by on nov.24, 2018, under Blåljusbilder

Igår kväll när jag körde in till Vilbergen för att köpa lite godis så lagom när jag rullade in på parkeringen så gick det larm. Det var en spårvagn och en bil som hade kolliderat vid Brockmansplan vid Trozelligatan.

Även då hade jag tur och fick leverera en bild till NT som tyvärr tog in en lite oskarp bild när det fanns ett antal att välja på men de ändrade om det lite senare på kvällen.

Kommentarer inaktiverade för Bil och spårvagn i krock more...

Brand i pannrumsbyggnad

by on nov.20, 2018, under Blåljusbilder

Kevin ville åka in och träna vid 20-tiden och jag sa precis åt honom att göra sig i ordning så kunde vi åka när larmet började att tjuta. Pannrumsbrand vid Evertsholm och Kevin var klar snabbare än blixten denna gång och straxt efter var vi på väg genom skogen ner mot Loddby och bara en bit från Loddby mot Söderköping såg jag blåljusen.

Medans vi var på väg hade jag varskott NT att jag var på gång och fick nästen klart på att de ville ha en bild från platsen så här på kvällskröken från någon blåljushändelse. Å mycket riktigt så fanns det en bild på NT:s webbsida efter en stund. Kevin och jag lämnade platsen och körde stora vägen genom Västra Husby in mot stan och hans träning. Jag väntade en dryg timma och under tiden hände inget på blåljusfronten men jag hade i alla fall ett långt å trevligt samtal med en bekant. Var ju ett tag sen vi pratade så här länge om allt möjligt så tiden gick ju fort där jag satt på parkeringen.

Kommentarer inaktiverade för Brand i pannrumsbyggnad more...

En bomkörning mitt i natten

by on nov.17, 2018, under Blåljusbilder


Straxt före ett gick det larm om en trafikolycka på Hagagatan i Norrköping.  Misstänkte att Slöman tog en whiskey så jag slet på mig kläderna och for iväg. Men när jag kom fram såg jag den gamle mannen stå å fumla med kameran. Tog ett par bilder och skickade iväg och pratade en stund med Håkan som bor på den gatan. Sen gick jag mot bilen å jag passerade Slöman som var i full färd med att skicka bilder. Han hade ju sett att jag kom och fick lite ”bråttom”  Å den här gången hade han tur och jag kunde bara notera att min resa till stan blev en bomkörning.

Kommentarer inaktiverade för En bomkörning mitt i natten more...

Lastbil fast i viadukten igen

by on nov.16, 2018, under Blåljusbilder

Idag på morgonen när jag körde Kevin till skolan så bara ett par hundra meter från skolan så gick det larm om en olycka på gamla E4. Jag visste ju att jag skulle vara först och Kevin hoppade av ute på gatan och gick in till skolan och jag fortsatte upp mot Söderledsrondellen. Straxt innan jag kom dit fick jag exakt position på händelsen och det var ju en lastbil som kört fast i viadukten på gamla E4 i höjd med Finspångsvägen.

Men inte heller denna gång blev det någon bild såld då Thomas på NT jobbade dag och drog iväg från redaktion.  Å det var bara att konstatera att det blev en bomkörning denna gång men snart borde det väl hända något som går att kränga till NT och med lite tur även till andra tidningar och kanske tv.

Kommentarer inaktiverade för Lastbil fast i viadukten igen more...

Ytterligare ett jobb samma natt

by on nov.13, 2018, under Blåljusbilder


Efter bara några timmar när jag varit ut och fotograferat olyckan på E4 häromdagen så var det dax igen. Hade precis lagt mig för att vila lite en stund när larmet gick och jag var ju inte sen att få på mej kläderna och det gav ju resultat även om nu Björn var på plats så nöp NT en bild av mej i alla fall :)

Kommentarer inaktiverade för Ytterligare ett jobb samma natt more...

Så fick man vädra kameran

by on nov.11, 2018, under Blåljusbilder

Vid 22-tiden ikväll så gick det larm om en singelolycka norr om södra infarten till Norrköping i Norrgående fil. Såg när jag körde ut lite på gamla E4 hur köerna var och vände. Tänkte ta en chansning.
For ner på Vattenverksvägen och så nära som E4 som möjligt. Mätte upp avståndet när jag kom hem och jag var ca 300 meter från olyckan. Det regnade tätt och jag satt kvar i bilen och tog foto.

Det blev ingen bra bild men ändå tycker jag att den blev bra med tanke på avståndet, mörkret och att det regnade rejält. Å även NT tyckte tydligen bilden dög och plockade in två bilder.

Kommentarer inaktiverade för Så fick man vädra kameran more...

Djurräddning fick lyckligt slut

by on nov.10, 2018, under Blåljusbilder


Häromdagen fick jag rycka ut till en djurräddning inte så långt bort från mej. I början såg det inte så lovande ut då hästen hade legat länge på sidan med benen fast i ett dike. Men tidningen köpte både bilder och film och idag läste jag om fortsättningen eftersom jag inte var kvar till slutet. Med lite dropp, sockerlösning och värme med massage så reste sig till slut stoet upp och kunde ledas hem till stallet.

Kommentarer inaktiverade för Djurräddning fick lyckligt slut more...

Singelolycka i Vilbergen

by on nov.08, 2018, under Allmänt skrivande, Blåljusbilder


Räddningstjänsten larmades på förmiddagen till påfarten till Söderleden i Vilbergen där en personbil kört av vägen. Det visade sig dock att den fått motorstopp och när man försökte att rulla den åt sidan så gick det inte som man tänkte utan den hamnade i diket. Ingen skadad och räddningsenherna kunde återgå.

Kommentarer inaktiverade för Singelolycka i Vilbergen more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.