Vem är Trollet i skogen

Ja har svansen kvar

by on Apr.27, 2018, under Vem är Trollet i skogen


Det var ju någon besökare som undrade om jag fortfarande hade mitt långa hår och nog finns det väl någon bild där svansen syns. Men för säkerhets skull så lägger jag nu upp ett dagsfärskt foto på min svans. Även om den blir tunnare och tunnare med åren :)

Kommentarer inaktiverade för Ja har svansen kvar more...

Jag kan se respektabel ut också

by on Maj.29, 2017, under Vem är Trollet i skogen


Jag kan ju se respektabel ut också även om jag nu inte gör det så ofta. Jag är väl inte den sortens person som precis går omkring i kostym så värst ofta men här står jag i alla fall utanför kyrkan i Rejmyre på väg in till dopet av mitt barnbarnsbarn.

Mer normalt är nog att jag ser ut så här när jag är hemma i skogen. Fast jag kan väl erkänna att det är väl heller inte alltid jag är så välkammad men på bilden är jag ju rätt nyligen hemkommen från dopet också :)

Kommentarer inaktiverade för Jag kan se respektabel ut också more...

Ser ju inte ut som jag är

by on Maj.17, 2017, under Vem är Trollet i skogen


Ja kanske något lustig rubrik på inlägget men när jag kikar på selfien som jag tog så ser jag ju faktiskt riktigt pigg ut på bilden som är tagen i sovrummet vid middagstid. Men med tanke på att jag inte sovit så mycket eftersom jag jobbat natten som vanligt och det har nog blivit lite dåligt med sömn de sista nätterna så känner jag mej absolut inte pigg och fräsch men det känns ju rätt skönt att jag själv tycker jag ser ut som en piggelin :) Vad ni andra tycker ja det vet ja ju inte.

Kommentarer inaktiverade för Ser ju inte ut som jag är more...

Ett par färska bilder från sidan

by on Apr.04, 2017, under Allmänt skrivande, Vem är Trollet i skogen


Var ute och fotograferad och kikade på en del lämpliga sjöar med en kollega under förmiddagen. Å av någon anledning så blev tydligen jag fotograferad också å bilderna blev ju inte alls så dumma från sida då jag ogillar att vara med på bild.

Kommentarer inaktiverade för Ett par färska bilder från sidan more...

En tänkande man

by on Sep.11, 2016, under Allmänt skrivande, Vem är Trollet i skogen

16090601
Sitter i gräset längs med vår skogsväg och Rebecca ville ju träna lite fotografering å klart jag ställer ju upp för jag skiter i hur jag ser ut :) Bilden blev ju bra å nja kanske jag tänker också för än har jag några hjärnceller kvar.

Kommentarer inaktiverade för En tänkande man more...

Fotomodell det låter bra va :)

by on Aug.15, 2016, under Allmänt skrivande, Vem är Trollet i skogen

Eftersom Rebecca ville fotografera lite så frågade hon mej om jag ville ställa upp som ”modell” . Ja man tar vad man haver för hennes kille Micke vägrar ju i alla fall och Kevin här i stugan vägrar men jag är så gammal så jag skiter i det mesta.
16081410
Ja vad funderar jag på igentligen. Det skulle ni allt vilja veta men det lär jag inte berätta här i alla fall.
16081411
.
16081412
.
16081413
Här var det i alla fall några av alla bilder hon tog. Å jag är inte sur men jag hatar att le på bilder såvida de inte tas när jag inte vet om det :)
.

Kommentarer inaktiverade för Fotomodell det låter bra va :) more...

Gangstern i skogen

by on Apr.15, 2016, under Allmänt skrivande, Vem är Trollet i skogen

16041401
Ser jag ut som en gangster så gör jag väl det då på denna bild. Men jag är ju raka motsatsen. Men kunde inte låta bli att ta denna bild då jag skojade med lilla Kevin att jag passade väl i hans Kepa och ha bara sa. Morfar den där har du aldrig på dej när du hämtar mej :)   Nä då jag har den inte på men kunde inte låta bli att ta en bild i alla fall och så tog jag den som min profilbild på Facebook. Å när han fick se den där så skrek han bara. MEN MORFAR och asgarva förstås. Men man har inte roligare än man gör sig.

Kommentarer inaktiverade för Gangstern i skogen more...

Ett par färska bilder

by on Mar.17, 2016, under Vem är Trollet i skogen

16031301
Om man nu ska lägga upp några bilder på sig själv så blir det ju inte ofta då det är jag som håller i kameran. Men i mitten av mars var det Kevin som knäppte dessa två bilder på sin gamla morfar.
16031302
Nä jag brukar inte gå så här finklädd men vi var ju hos John som fyllde 30 år och det är ju Kevins morbror så då var vi där och blev bjudna på både Smörgåstårta och kaffe.

Kommentarer inaktiverade för Ett par färska bilder more...

En gangster eller

by on Jan.13, 2016, under Vem är Trollet i skogen

16011301
Satt och lekte med fjärkontrollen till min kamera idag och fick till ett par skrämmande bilder :). Jag ser ju nästan ut som en gangster men jag är ju raka motsatsen till det och mitt hjärta påminner nog mer om Nalle Puh. Bilderna är i alla fall färska men det ska plåtas nån dag där det blir bättre bilder och där jag ser mer ”normal” ut eller….
16011303
Det är i alla fall inte bara solglasögon utan det är glasögon som jag har för syns skull fast de behöver man ju igentligen inte ha inomhus :)
16011302

Kommentarer inaktiverade för En gangster eller more...

En färsk bild men…..

by on Jan.07, 2016, under Vem är Trollet i skogen

Här är ju en färsk bild på mej men den säger ju inte mycket om mej å är tagen på bion när jag var med mitt barnbarn på StarWars i slutet av December 2015.
16010802
Får väl ta en bra bild vid något tillfälle och ska se när fotografen Rebecca har tid i sin studio. Men hua mej. Bli inte skrämda då.
15121406
Den här bilden togs då jag räddade en liten Domherrehona som flög in i fönstret. Men hon fick vila upp sig och här sitter hon innan hon straxt efter flyger iväg. Bilden är tagen i mitten av December 2015

Kommentarer inaktiverade för En färsk bild men….. more...

Även jag blir med på bild ibland

by on Aug.19, 2015, under Allmänt skrivande, Vem är Trollet i skogen

15081901
Så ofta blir jag ju inte med på bild själv eftersom det är jag som håller i kameran men ibland händer det. Som här när Rebecca var inne med Hugo och hälsade på igår då Cassandra och Nicole var här också. Då passade hon på att knäppa en bild där jag sitter vid mitt skrivbord i sovrummet.

Kommentarer inaktiverade för Även jag blir med på bild ibland more...

Dagsfärsk bild

by on Maj.08, 2015, under Vem är Trollet i skogen

15050612
Ja riktigt dagsfärsk är den väl inte för den blev tagen igår bredvid dammen då vi testade hur det blir om man fotograferar personer där. Ser att den gamla väderkvarnen av trä som ligger där uppe ska bort i alla fall. Den är ju inte längre hel och den har trots allt stått där i 25 år minst.

Kommentarer inaktiverade för Dagsfärsk bild more...

En ny app i mobilen

by on Feb.19, 2015, under Vem är Trollet i skogen

Laddade ner en ny app i mobilen häromdagen och kunde ju inte låta bli att testa den.
15021909
Förutom denna häftiga bild fanns det otroligt många roliga grejer man kunde göra och det bästa av allt var att appen var gratis. Å med denna bild önskar jag mina besökare en riktigt skön natt.
PS: Bilden på mej är dock inte färsk utan är nog säkert 4-5 år gammal.

2 Comments more...

En bild på Trollet själv

by on Okt.12, 2014, under Vem är Trollet i skogen

14101104
Ja här är en bild där jag kanske inte alls liknar något Troll i skogen men så här kan jag också se ut.

Kommentarer inaktiverade för En bild på Trollet själv more...

Ett par färska bilder på Trollet i skogen

by on Aug.01, 2014, under Vem är Trollet i skogen

14073113

Den här bilden är tagen den 31 Juli 2014 då vi besökte Ölands Djurpark. Det var proffsfotografen Kevin som givetvis tog både ovanstående och nedanstående bild.
14073114
Visst sitter jag kanske ofta med telefonen i handen men då beror det på att jag faktiskt jobbar för jag är social och trevlig annars.
14072401
Så här kan jag också se ut om jag sitter vid poolen under parasollet. Lite mer lättklädd alltså.

Kommentarer inaktiverade för Ett par färska bilder på Trollet i skogen more...

Vem är då Trollet i skogen igentligen

by on Jun.05, 2014, under Vem är Trollet i skogen

Jag har väl kanske aldrig skrivit riktigt vem Trollet i skogen är och varför kallas jag det. Men nu kanske jag får ihop några rader i alla fall för den som vill veta mer om mej.
Jag är till att börja med faktiskt född Fredagen den 13 i November 1953. Jag ska ha ha hamnat på avdelning 13 sal 13 enligt min mor och även vara född runt 13 nånting.
Redan som liten så hamnade jag hos min mormor där jag också blev kvar tills hon gick bort då jag var 17 år gammal. Då flyttade jag hem till min mor i Söderköping och bodde där drygt ett år innan jag flyttade till egen lägenhet. Under hela min uppväxt hade jag dock väldigt god kontakt med både min far och min mor som skilde sig då jag var liten.
Vid 19 år blev jag pappa för första gången och med åren har det blivit 5 döttrar. Min äldsta är idag 41,5 år och den yngsta är 21 år. Jag har ju bott i Norrköpings kommun större delen av mitt liv förutom det året jag bodde hemma hos min mor.

I den här stugan i skogen har jag nog bott i snart 28 år om jag inte minns helt fel och här trivs jag allra bäst. Nära till stan men ändå naturen, skogen, djuren inpå stugknuten. Att vakna upp och höra fågelkvittret eller kika ut på kvällen och se alla stjärnor på himlen är hur fint som helst.
Jag har väl blivit både ödmjukare och snällare med åren men jag kan nog inte påstå att jag varit någon elak jäkel nån gång men ju äldre man blir ju ödmjukare, snällare blir man kanske. Trots att jag har fem barn så har jag tyvärr inte haft den kontakten som en far kanske borde ha haft. Men sedan många år tillbaka har vi kontakt bra även om vi kanske inte ses så ofta då barnen är vuxna och har egna familjer. Det fanns några år i mitt liv när vi knappt hade någon kontakt av flera olika anledningar som jag dock inte vill skriva om här. Detta för att inte någon ska känna sig utpekad som någon ”skurk”.

Jag är skild från min senaste fru sedan drygt sex år. Ja jag skriver senaste eftersom jag faktiskt varit gift tre gånger i mitt liv. :)
Under tiden jag var gift sista gången så tog vi hand om min före detta frus barnbarn då det var lite trassligt. Han växte upp här och när vi sedan skulle skiljas så ville han bli kvar här. Även om det inte är mitt barnbarn så har han ändå växt upp här och jag fann det självklart att han skulle få bo kvar också. Han är en så otroligt snäll liten kille och skötsam så bättre får man nog leta efter.
Jag har ett företag sedan snart 25 år tillbaka och jag har förmånen att kunna ha det i samma hus som vi bor vilket också gjort att det gått att ta hand om den lilla killen perfekt även om han varit sjuk har jag kunnat jobba och även om jag jobbat så har jag kunnat hjälpa honom med läxor, fixat käket, tvättat och städat. Men som jag brukar skämta om eller skämtar jag kanske inte….
Bra karl reder sig själv :) Men jag försöker hinna med det man ska som en bra förälder, å det gäller ju även möten i skolan, besöka klassen som ungarna hittills tycker om att föräldrarna gör ibland och även lärarna. Fotbollsträning, bandyträning som varit tidigare osv.
Sedan jag skilde mig har man väl haft ett par väldigt korta förhållande. Vad som gjorde att de blev just korta finns ju en anledning till och så tur är så har man valet att välja. Nu har man ju kommit upp i 60 år och även om jag nu inte känner mej äldre kanske än 50 så har jag nog gett upp på att finna någon kvinna mer. Å andra sidan så letar jag väl inte så febrilt heller men visst saknar man ibland någon att umgås med, sitta och prata med eller äta en god bit mat.

Jag är väl inte den mannen som springer på krogen och sist jag var ute nånstans var för några år sedan då jag hade barnvakt till den lilla killen som faktiskt aldrig sovit borta någon natt från sin ”morfar”. Men jag längtar inte efter något uteliv och resa bort är väl varken han eller jag någonting för. Visst skulle jag kunna tänka mej att vi kunde åka några dygn på semester men för honom räcker en dag så har han varit på semester och längtar hem till stugan och till våra tre små hundar och två katter.
Å klart vi har ju allt, En mysig stuga, stor pool, bubbelbad i ett lusthus, stor tomt med skogen och även fälten utanför stugan. Så vi har ju faktiskt ett semesterparadis.

Trollet i skogen
Att jag kallas just Trollet i skogen började nog med att dels är jag långhårig och när yngsta dotterns kusin var här ute när de var mindre så när man klev upp ur sängen kanske så var man ju inte så vacker i håret å då fick jag ju höra att jag såg ut som ett Troll. Sen blev det Trollet i skogen och på den vägen är det. Visst kan jag nog se ut så även ibland fortfarande men mestadels så tror jag inte jag skrämmer ihjäl någon i alla fall.
Sedan gillar jag Troll också och har säkert 100-tal små troll som jag brukar ha framme på våren och sommaren och några större som brukar stå i trädgården också. Fast nu har de gått och gömt sig i en förrådsbyggnad. Likaså har jag säkert lika många Tomtar som brukar smyga sig fram när julen närmar sig.

Så man kan nog påstå att jag är ett mycket snällt Troll, omtänksam, hjälpsam och aktar mig för att såra någon och jag somnar varje kväll med vetskapen om att jag inte har sårat eller gjort någon illa under dagen.
Jag brukar skriva på Facebook att Glöm inte…… Å de flesta vet vad jag menar då jag skrivit hela meningen ett antal gånger.
”Glöm inte att ta hand om varandra och visa att ni tycker om varandra. Några ord, en kram eller ett sms räcker. Man vet aldrig när det är sista gången.

Jag känner mej lite som jag tror att min mormor kände sig när hon tog hand om mej och jag försöker nog vara som min mormor var mot mej för jag vet att jag verkligen uppskattade hennes omtanke, hennes sätt att vara och hennes snällhet mot mej. Å jag vet att den lilla killen uppskattar mej för när jag lämnar honom på skolan så vänder han sig alltid om när han går ur bilen och säger orden, morfar jag älskar dig och så vinkar han innan han försvinner in i skolbyggnaden. Likaså på kvällen innan han somnar så säger han samma ord.
Jag vet ju att han är rädd att jag ska gå bort för jag är ju tyvärr den enda riktiga tryggheten han har. Hans mor gick bort för några år sedan och även om han är på banan igen så funderar han ännu mycket och tänker på det vet jag.

Kanske du som läst detta nu vet lite mera om vem Trollet igentligen är. Blev ju inte bara några rader utan en hel del rader som igentligen skulle kunnat förkortas ner till en rad.
”En 60-årig gubbe, snäll, omtänksam och hjälsam och som gillar att bo ute i skogen ” Enkelt va ;)

Sköt nu om er mina besökare och Glöm för faan inte……

Kommentarer inaktiverade för Vem är då Trollet i skogen igentligen more...

Jag kan faktiskt le

by on Jun.04, 2014, under Vem är Trollet i skogen


Jo då jag kan le om än inte så ofta i alla fall när jag är med på bild. Men den här tyckte jag ju blev riktigt skaplig. Tog den igår när jag satt vid lusthuset och höll Kevin sällskap medan han bubblade.
Idag skulle Liam och Kevin ner och bubbla och bada i poolen. Snopna blev dom när de tog av locket och upptäckte att halva bubbelbadet var utan vatten. Nu var det inte så farligt för jag kom på vad det var för fel och det var en av pumparna som jag glömde slå av igår kväll och som läcker lite men klart står pumpen igång 24 timmar och läcker kanske 5-10 liter i timman ja då blir det ju mindre vatten.
Så nu pågår påfyllning och värmen i badet är nog uppe till 39 grader innan kvällen kommer men något bubblande för busarna blir det inte idag då vi snart ska skjutsa hem Liam till stan och passa på att handla på ICA lite eftersom Kevin och hans klass ska till skogen i morn och de skulle visst ha med sig lite dit.

Kommentarer inaktiverade för Jag kan faktiskt le more...

Ett par bilder på mej

by on Maj.04, 2014, under Allmänt skrivande, Vem är Trollet i skogen

Det är ju inte ofta jag själv är med på bild på min egen sida och det beror ju på att jag håller i kameran. Men ikväll när jag satt ute på vår altan så bad jag Kevin att ta ett par bilder på mej.
14050403
Nu gillar jag ju inte speciellt att vara med på bild så därför blir dom också därefter. Men så här ser jag alltså ut, lagom trött efter att bara ha sovit tre timmar av 36. Okammad och halvsliten med andra ord.
14050404

Kommentarer inaktiverade för Ett par bilder på mej more...

Ett par bilder på Trollet själv

by on Jun.13, 2013, under Allmänt skrivande, Vem är Trollet i skogen


Jag är ju inte med så jäkla mycket på bilder själv och ibland kan det ju vara tråkigt att inte vara det eftersom jag ändå skriver så mycket på min egen sida fast aldrig syns.
Den här bilden ovanför tog Cassandra idag i alla fall när vi var på Kevins avslutning men jag ser ju ut att både vara tjock och förbannad. Men jag är varken det ena eller andra :)

Den här bilden klippte hon på mej då vi stressade in på Bauhaus igår för att jag skulle fixa några lampor till rabatten runt den lilla dammen. Svansen har jag kvar på skallen men undrar om den inte börjar bli sämre å sämre tycker ju att det är så jäkla mycket hår på borsten när jag borstar mej.

Kommentarer inaktiverade för Ett par bilder på Trollet själv more...

Vem är jag

by on Sep.06, 2011, under Vem är Trollet i skogen

Ja lite mer text om mej själv kommer endera dagen men passar på att lägga upp dessa bilder som jag fick idag och som är tagna de första dagarna i September 2011.
Det är Cassandras kusin som plåtat förstås och hon har en hemsida. http://www.rebeccas-foto.se

.

.

.

.

Nu har jag väl lagt upp färska bilder på mej själv så det räcker antar jag. Nu är det bara lite infotext som ska upp också men som sagt det kommer :)

Den här bilden togs försommaren 2010 då det var vamt och skönt och man kunde ligga och njuta en stund vid pooldäcket.

2 Comments more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.