Vem körde nyktrast och billarmet tjuter

by on Feb.20, 2018, under Allmänt skrivandeI söndags kväll fick jag tips om en polisbil som kört av vägen och hamnat i diket. Eftersom jag även är fotograf så drog jag iväg med bilen och efter en stund var jag framme. Mycket riktigt stod polisbilen i diket vid påfarten till E4 vid Norsholm.
Det visade sig att polisbilen skulle stanna en misstänkt rattfyllerist men den föraren klarade av svängen men det gjorde inte polisbilen. Båda poliserna fick ju köras till sjukhus för kontroll och den misstänkte rattfylleristen kanske hann att nyktra till innan de anträffade honom eller var det polisen som tagit sig ett glas eller satt med mobilen i handen. Ja det kan man aldrig veta.

Sent igår kväll kom Kevin inrusande med andan i halsen från sitt rum. Morfar vad är det som larmar, bilen tutar och lamporna blinkar också där uppe. Jag gick snabbt ut i köket och mycket riktigt där inne i tältgaraget så både lät det och blinkade det. Men jag misstänkte att det var ett annat fel då jag bara en stund tidigare varit där uppe eftersom jag fixat till så bilen är varm och skön invändigt när man kliver in.
Kevin sa åt mej att ta med mej något jag kunde försvara mej med men jag lugnade ner honom och sa att det berodde nog på mej att larmet gått. Lampan som tänds när någon kommer in där bilen står hade ju heller inte tänts. Kevin valde dock att stå kvar vid dörröppningen till jag kom ut därifrån igen och sa att allt var lugnt. Då gick han in.
Å vi får väl se om det händer samma idag för jag vet inte om jag gjorde rätt eller inte.
Natten som gick var jag ju ledig och det var riktigt skönt att sova lite längre än vanligt men i natt är det dax att jobba igen. Nyss hemkommen från stan då jag handlade lite som behövdes och likaså lite mat till fåglarna ute så de har när de vaknar till och kommer å kikar om jag fyllt på.
Kanske det blir ett par timmars slumrande innan nattpasset kör igång men nu dax för en kopp kaffe.

Leave a Comment more...

Jag kände mig iaktagen

by on Feb.17, 2018, under Allmänt skrivande


Skulle bara ut en sväng igår och då jag klev ut genom dörren så fick jag se den här lilla råbocken stå och kika på mej. Inte alls långt från stugan utan där jag har vedkorgarna står. En bit därifrån stod ytterligare ett rådjur.

Hon var väl inte lika nyfiken på mej utan letade säkert efter lite att äta.  Ska nog åka upp och hämta lite morötter i granngården nästa vecka och slänga ut där för de brukar ju vara nära stugan rätt ofta.

Var inne en sväng i stan igår också och fick för mej att ta några snygga bilder men bilderna blev inte som jag ville så jag gav upp. Den här var väl den som blev bäst kanske.

Leave a Comment more...

Ny router i stugan

by on Feb.15, 2018, under Allmänt skrivande

Igår kom min nya router från Telia med posten. Tog knappt ett dygn innan jag hade den i handen. Nu fick jag ändå åka in till Maxi och Teliabutiken då mitt simkort som jag hade var ett gammalt och som inte gick att krympa ner som man kan göra nu.

Å innan den andra lilla dosan stängdes av så hann jag jämföra de båda och fick snabbare hastighet med denna router. Å när jag pratade med Telia dagen innan så lyckades jag fixa så jag fick rejäla sänkningar på mina abonnemang men ändå fick jag mera surf.

Treroutern som jag har får jag inte lika bra hastighet på och jag vet inte om jag ska säga upp det abonnemanget men har känt att det kan vara bra att ha en annan leverantör om Telia skulle gå ner exempelvis. Men frågan är om det är värt dom pengarna. Får fundera några dagar. Nu har jag ju 500 gb på Telia och 100 gb på Tre plus vårt vanliga adsl som Kevin kör CS på.

Leave a Comment more...

Så var det där med hälsan igen

by on Feb.13, 2018, under Allmänt skrivande

Ja hälsan är ju viktig sägs det å jag mår ju riktigt bra förutom lite värk i kroppen och trött för jämnan.  Så i fredags blev besöket av som jag skulle gjort redan i slutet av november men då var vi ju sjuka i influensa och vem ville gå till doktorn då. Å andra sidan ville nog inte doktorn ha dit mig då heller.
Men så i fredags var jag där hos ”virrputten” som jag träffat förr. Lika undrande, frånvarande osv som vanligt. Otroligt synd att läkaren som jag hade innan slutade och försvann till annan vårdcentral. Hon var ju förutom väldigt nogrann och trevligt jäkla snygg också. Skämt åsido.
Han lyssnade lite på lungor och hjärta och i och med att jag inte gått ner i vikt så var det ”nog” inget allvarligt sa han men talade om proverna som skulle tas sedan även röntgen på prickarna på lungan.
Ja gått ner i vikt ska man tydligen göra om man mår dåligt men jag bakar ju ofta weinebröd och det lär finnas en del kalorier i dom. Så vågen visade 97,8 så inte har jag gått ner och inte heller är jag skitviktig men närmast sanningen man kan komma är nog överviktig.  Står för min tro och åsikt och vikten beror på för lite kontakt med det motsatta könet. Punkt slut.

Så i måndags när jag lämnat Kevin och Ludde på skolan så stack jag upp till Vårdcentralen i Vilbergen. 22 st före mej men vad gör det. När jag klev in där var det ju faktiskt första minuten på resten av mitt liv.  Men kärringarna i provrummet körde tydligen på ackord och efter en halvtimma var jag ute därifrån också. 5 rör blod och ett stick i fingret nöjde de sig med.

Vidare upp till Vrinnevisjukhuset och där befarade jag ju att det var kö då det var drop in röntgen. Men jag hann knappt slå ner arslet så hörde jag mitt namn och jag fick förflytta mej till det lila väntrummet. Skulle just sätta mej ner när dörren öppnades och återigen mitt namn dök upp. Röntgen var gjord på 10 minuter och därefter lämnade jag stället.
Fast att få svaren går nog inte lika fort misstänker jag så det tar nog ett par veckor innan man vet vad det är för fel eller om det överhuvud taget kan konstateras något fel. Kanske jag är helt frisk och bara inbillar mej att jag är trött.

Eller kan det vara så att vattenkranen är syndaren. För hög flourhalt kan tydligen ge en hel del skador och symptom enligt Google.  Klart jag har ju druckit ur den där kran i över 25 år så vem vet. Det var ju en bekant på Facebook som tyckte symtomen på mej stämde överens med vattenkranen.
Kollade iag på morgonen vad ett filter kostade. Även om jag nu inte blir bättre på lång sikt så kan det ju vara förebyggande för de som bor här efter mej. Närmare 30.000 med installation och då skulle flourhalten vara 0 (noll) så vi får väl se.

Grannen Rebecca var inne en sväng på dagen och tog en bild på mej. Eller hon tog två men på den andra ser jag ju ut som jag skulle föda vilken dag som helst så jag valde den bilden som jag ser minst gravid ut på.

Det är då det känns skönt och drömma sig bort och kika på gamla bilder hur jag såg ut eller nä jag ser nog inte ut så där heller. men man kan ju drömma eller hur.

2 Comments more...

Så har man klarat av 30 år

by on Feb.11, 2018, under Allmänt skrivande


Den 9 Februari 2018 var det 30 år sedan mitt aktiebolag startades. 30 år med både medvind och motgångar. Så här såg den sista mottagaren ut som jag köpte där man kunde lyssna på polis, ambulans och räddningstjänst innan de gick över till det nya radiosystemet ”Rakel”.
Min nyhetssida Wighsnews har dock inte funnits lika länge men har konstaterat att den även detta år funnits i 20 år. Men på senare tid har jag både minskat på bevakningen och även uppdateringen av nyhetssidan. Är kanske inte så lustigt om man tröttnar till slut då jag är inne på mitt 51 år. Ja för så länge sedan är det sedan jag började leverera nyheter och även bilder till radio, tidningar och tv.  Å att jag började min karriär innan jag slutade årskurs nio syns ju faktiskt på mitt avgångsbetyg som inte är något att skryta över. Men på den tiden hade man ju jobb direkt om man bara ville. Jag hade ju skaffat mej jobb på Sveriges Radio Östkvarten i Folkets hus. Där jobbade jag före och efter skolan sista terminen i nian.

Den allra bästa mottagare jag haft är nog ändå DLS-160. Den var helt otrolig både då det gällde känslighet och räckviddsmässigt. Den lilla dosan till vänster om mottagaren var ett tillbehör vilket gjorde att man även kunde lyssna på Stockholmspolisen som då låg på 410 mhz-bandet.

Men även om det inte går att lyssna på de gamla vanliga hederliga mottagarna längre så innebär det ju inte att jag inte har några nyheter. Teknikens underbara värld kan man ju kalla det. Vissa nyheter hörs inte men man får ändå reda på dom. Andra nyheter hörs ju faktiskt och häromdagen kom ett efterlängtat paket som gör att jag hör mer. Å även om jag har den stora masten vid stugan så kan jag fortfarande med dagens teknik befinna mig var jag vill för att sköta nyhetsbevakningen. Ja förusett då att jag har mobilt bredband som fungerar.

Idag var grannarna på turne ute och åkte pulka vid sandbacken. Jag minns för trettio år sedan då även jag var med där borta och det var flera familjer som körde för fullt på vaxdukar då dessa fungerade hur bra som helst och man kunde ju även sitta flera på dom.
Micke tände även en liten eld då de skulle grilla där ute på förmiddagen.  Efter en stund så kom jag ut med mitt kaffe och så hade jag nybakade weinebröd som jag bjöd dom på innan jag traskade in i stugvärmen igen.

Den här bilden tog jag från min äldsta dotters facebook. Ett av mina barnbarn fyller ju 17 år idag och det är Daniel som är längst till höger. Min äldsta dotter är damen med glasögonen längst bak och så är det mitt äldsta barnbarn Johnny bredvid. I främre raden är det lilla Nina som står mellan bröderna och längst till vänster är det mitt barnbarn Jennifer med mitt lilla barnbarnsbarn i sin famn.
Tyvärr är det ju några mil som skiljer oss åt och i och med att jag jobbar nätterna blev det ju svårt att åka upp och fira honom.
En sväng till Ica blev det i alla fall på eftermiddagen då jag behövde handla lite. Var nästan töväder ute men nu framåt kvällen har det åter blivit minusgrader utanför stugan.

Kommentarer inaktiverade för Så har man klarat av 30 år more...

Ett par bilder över Vilbergen

by on Feb.07, 2018, under Allmänt skrivande

Har flera gånger försökt att komma på något motiv att fota med drönaren men då jag ska ha drönaren att fotografera blåljusnyheter med mest så vill jag ju ha just blåljusbilder i skarpt läge.
Men idag gav jag attan i vilket det var då jag körde in mot Vilbergen framåt kvällen och slet ut drönaren från bilen. Snöade rätt friskt och blåste lite också men man kan ju inte få allt som man vill och här kommer resultatet.

Är väl inte världens bästa bild men tycker den får duga åt mej. Vet ju hur det blir och vad man bör göra med kameran innan man lyfter för att få en något sånär skaplig bild.

Tog flera bilder givetvis men de här två var väl de som jag tyckte blev bäst. Men som det verkar nu så får man väl testa lite bilder på ”icke blåljushändelser” för så värst mycket händer det ju inte i det här området i alla fall.

Kommentarer inaktiverade för Ett par bilder över Vilbergen more...

Så kom det lite vinter och kyla

by on Feb.06, 2018, under Allmänt skrivande

Under fredagen och även natten mot lördagen kom så vintern till stugan i skogen. Så här mycket snö som vi hade igår har vi nog inte haft på flera år. Det kom så mycket så till och med min gode granne Lelle Ekman kom uppkörande med traktorn och plogade vägen.

En liten kille som dock gillade snön var ju grannpojken Hugo som tog i allt vad han orkade för att få upp en liten gångstig ut till brevlådorna då Rebecca hade fyllt 30 år och skulle få främmande så det var ju bäst å få ordning på gången in till deras stuga.

Nu var han ju inte ensam om att se till att få den framkomlig utan även hans pappa Micke var ju med ute.  Han hade tidigare försökt att få igång snöslungan. Den startade ju utan problem men bulten var av som ser till att den slungar ut snön också. Jag hade ju för mej att det var så tidigare men de påstod ju att jag hade lagat den så tyvärr hade jag ju litat på dom. Annars hade man ju kunnat fixa till den tidigare. Nu blir det att dra in den i hallen i stugan nån dag och fixa till den. Man vet ju aldrig det kan ju komma mer snö.

På eftermiddagen gick vi över till grannstugan och firade Rebecca som flera andra gjorde. Men det fanns i alla fall några sittplatser kvar å god smörgåstårta fick vi också.

Den här bilden tog jag natten till söndagen då de båda syskonen Ghost och Candy hade bestämt sig för att samsas på samma kudde i sängen eftersom jag satt och jobbade. Men de ser lite oroliga ut när jag tar bilden. Skulle de bli nerkörda eller inte. Nä de fick ligga kvar förstås.

En riktig vinterbild fick det bli med drönaren också i söndags. Ser ju riktigt mysigt ut där nere och visst är det så också. I stugan visar termometern runt 26 grader då braskaminen används för fullt.

Igår på måndagen vaknade man upp och då var det riktigt kallt utanför stugan. -16,7 grader visade termometern att det var utanför.  Kevin fick sovmorgon då vi fått en akuttid till tandläkaren då en bit av en tand lossnat som de hade lagt på för något år sedan. Men redan tidigare på morgonen hade Rebecca kört mej ut till Västra Husby och bilverkstaden där min bil äntligen skulle bli i ordning. Spjällhuset hade kommit hem och skulle bytas.
Å på eftermiddagen kunde jag hämta den och bilen gick ju som den skulle. En liten detalj kvarstår dock men den ska bytas idag men tar bara några minuter. Sen får vi se hur mycket pengar det försvinner från bankkortet idag när reparation ska betalas.

Igår på eftermiddagen kom Lelle åter en sväng och såg till att vägen blev plogad igen.  Nu återstår det å se om det blir fler gånger men faktum kvarstår att så här mycket snö har vi inte haft på flera år.
Idag hade jag lovat Cassandra att hämta barnbarnet Nicole då de sover hos Saban och så köra ner henne till skolan på Ljura.  Så när jag hade släppt av grabbarna ja det är ju minst en extra i bilen då vi brukar hämta upp både Ludwig och Malin i bilen. Men idag var det bara Ludde så när de var avsläppta vid Ektorpshallen eftersom de hade gymnastik så körde jag vidare till Sankt Persgatan och Cassandra och Saban.

Efter någon minut så kom den lilla tösen ut och var så nöjd när hon fick sitta fram bredvid morfar på vägen till Ljuraskolan. Men när hon var avsläppt så styrde jag åter bilen mot skogen och hundarna blev förstås nöjda när de fick frukost. Nu ska jag tvätta och städa lite och kanske plocka in lite ved.

Kommentarer inaktiverade för Så kom det lite vinter och kyla more...

Idag gäller de nya reglerna för fotograferingen

by on Feb.01, 2018, under Allmänt skrivande


Igår fixade jag till start och landningsplattan för drönaren vilket underlättar om man startar eller landar i ojämn terräng eller på en riktigt dålig grusväg för idag träder de nya reglerna in där avståndet för att ringa flygtornet krymper från ca 1 mil till 5 km men i mitt fall får jag nog oftast ringa ändå om det händer något inne i city då det blir närmare än 5 km.

På middagen igår beslutade jag mig för att gå en sväng även om det kanske inte var helt frivilligt.  Men två vänder vram och tillbaka blev trots allt 1,78 km och visst tog det lite tid.

Jag gick nämligen ner med våra soptunnor då man kan tro att det är en Stockholmare som kör sopbilen för Stockholmarna får ju panik bara det kommer några flingor och när han skulle hämta dom sist så kom han ju inte upp för det var några cm snö i backen. Men nu står de där nere och de får väl stå där tills snön försvinner så vi får våra tunnor tömda.

Precis när jag kom in i Kevins rum på eftermiddagen låg alla tre där i hans säng och väntade på att deras husse ska komma hem men Ghost hann att hoppa ner innan jag tog bilden.  De ligger ofta där på eftermiddagen precis som de känner på sig att han snart kommer hem.

Det är väldigt länge sedan någon bubblade i lusthuset och jag har nog funderat på att stänga av det när vi inte bubblar. Men igår undrade Kevin om han kunde få bubbla lite så jag gick ner och lyfte bort locket och såg att temperaturen var 39 grader. Straxt efter kom en lycklig kille ner och den här gången var han kvar i baljan länge nästan en halvtimma. Annars brukar han minsann nöja sig med 10 minuter men igår så njöt han länge.
Men efteråt stängde jag av allt men redan idag på förmiddagen började jag ångra mej och vi får väl se om jag slår igång det igen så det alltid är varmt och skönt när man väl kommer på att man vill ner en sväng.

Innan det började ljusna på himlen i morse såg jag fullmånen utanför mitt fönster där jag satt vid datorn och jobbade. Lite magisk bild så jag kunde ju förstås inte låta bli att knäppa ett par bilder.

Fast även om det nu var mycket moln på morgonen så försvann de flesta på förmiddagen och solen kikar fram rätt ofta nu mellan de ljusgråa molnen men vi ska ju få sämre väder under dagen så vi får väl se.

2 Comments more...

Det kom en bil till stugan

by on Jan.28, 2018, under Allmänt skrivande

Den här dagen fick jag inte mycket gjort då jag bara sov ett par timmar på förmiddagen och så var vädret inget vidare. Så på eftermiddagen lade jag mej en stund till och somnade förstås.
Vaknade till av att det var mörkt ute och klockan visade sig vara över fem. Upp och hoppa och fixa till lite mat i stugan och så bakade jag några weinebröd förstås.
Fick frågan om jag ville ha kaffe i grannstugan och tackade förstås ja och tog med mig mina bakverk in så vi fick smula ner lite för weinebröden smular ju rätt bra även om de är jäkligt goda.
Inkommen från grannstugan så satte jag mej och fixa lite vid datorn när jag fick se ett par bilstrålkastare rulla upp på vägen mot stugan. Obehörig bil !!  Slet tag i min ficklampa för att fånga upp regnumret å där ute i regnet stod jag och lyste när bilen plötsligt stannade och stängde av lysena.
Det visade sig att Kevins mormor och hennes sambo varit nere i Norrköping och kom förbi och hälsade på Kevin en stund. Jaja, Jag såg ju ut som jag gjorde men kaffe fick dom och Kevin fick träffa sin mormor. Det är nog över ett halvår sedan de sågs tror jag. Han fick en present också då han fyllt år nyligen.
Nu har klockan blivit nio och de har åkt in till stan där de skulle sova över hos en bekant innan de åker tillbaka upp till Älvdalen och vintern igen.

Kommentarer inaktiverade för Det kom en bil till stugan more...

Nu är det dax att krama kudden

by on Jan.28, 2018, under Allmänt skrivande

Klockan har passerat 07.30 och nattpasset är slut och det är snart dax att krama kudden i några timmar. Men faktum är ju att jag inte är så trött idag heller. Var ju likadant igår och då såg jag ju att vädret skulle bli fint utanför stugan så då hoppade jag över sömnen och sov några timmar i går kväll innan jag körde igång mitt nattpass.
Inte för att jag fick så mycket gjort ändå men man fick ju i alla fall se solen skina i några timmar.

När jag kikade mot sängen så fanns det ju en liten parvel som redan tagit kudden och värmt upp den åt mej. Där låg lilla Candy och kikade på mej och hon vet vad som är på gång snart.
Ett par muggar kaffe fick jag i mig på morgonen också och idag finns ett litet tunt snötäcke utanför stugan. Det fina vädret är borta och det ska vara mulet och även regna under dagen så det passar bra att sova.

Häromdagen kom ett stort kuvert med en reklampenna som man kunde beställa. Funderade på vad dom menade med 30 men kunde snart konstatera i mina papper att ja jag har faktiskt haft mitt aktiebolag i 30 år den 9 februari. I både mot och medvind förstås. Det har inte alltid varit så lätt när man ser tillbaka. Det fanns ju en tid för många många år sedan då hade jag 5 anställda och behövde inte ens jobba själv. Idag då jag trappat ner lite granna så har jag bara en extraanställd och så jobbar jag själv.

När jag konstaterade att jag haft företaget i 30 år blev jag nyfiken på hur länge jag har haft min nyhetssida www.wighsnews.se och kikade efter på det för det kan man faktiskt se på nätet.  En bekant till mej i Luleå var snabb som blixten och kollade upp det.  I slutet av det här året så har sidan varit igång i 20 år och så här såg sidan ut då. Nästan likadant men med ett betydligt enklare utseende.
Funderar på om det kanske är dax att planera ett avslut då det är jämna år på båda. Men vi får väl se är ju många månader kvar på detta år än så jag kan ju fortsätta att fundera.

Kikade på Facebook på morgonen under fliken den här dagen. Tycker det är rätt kul att se vad som hände då och jag kan ju se tebax ända till år 2010 då jag tydligen gick med.
Så här såg våran väg till stugan ut den 28 Januari 2014 . Kevin fick vara hemma från skolan och det var minst 50 cm snö på stora delar av vägen.

Då slutade det med att min goda granne på Evalund fick komma ner med en stor maskin och få vägen framkomlig. Här har han fixat det och är på väg tillbaka hem till sej.
Men sedan dess har vi inte haft någon ordentlig vinter tyvärr. Men det skulle inte göra något om vi fick 50 cm i år :)
Nej nu är det dax för kudden och några timmars sömn. Hoppas att alla mina besökare har en skön dag trots vädret och glöm inte att ta hand om varandra. Man vet ju aldrig när det är för sent och sista gången. Å visst vore det trevligt om någon gjorde ett tassavtryck i någon kommentar och berättar vem som besöker sidan.

Kommentarer inaktiverade för Nu är det dax att krama kudden more...

En sväng till stan på kvällen

by on Jan.25, 2018, under Allmänt skrivande

Inatt och på dagen har det blåst utav bara den. Den snö som vi hade igår är borta med vinden. Gräsmattan lyser grön och det är då inte svårframkomligt på våran väg nu i alla fall.
Ikväll så blev det en sväng till stan. Först in på Ica i Vilbergen där jag köpte en liten bukett blommor och några Trisslotter samt ett kort och så vidare ner till Såpkullen.

En av mina döttrar fyllde ju år. Har ju lite svårt det där med hur gamla de är men vi fick det å stämma i alla fall även om ja först sa fel på två år åt fel håll också. haha.

Lilla barnbarnet Samantha var ju hemma redan då jag kom och efter en stund kom även Nathalie hem från Miomöbler.  Tårtan som det bjöds på hade lilla Samantha gjort alldeles själv och den var riktigt god.
Men att gå uppför den lilla grusgången och så dessutom uppför tre trappor det frestade verkligen på alltså. Man kunde ju tro att man sprungit en mil eller nåt när man klev in innanför lägenheten.  Hon har ju nyss köpt en lägenhet i stan efter att ha sålt sin villa i Östra Husby så lite oftare kanske man lyckas komma dit förutsatt att man då får bättre kondis innan då :)
Straxt innan jag lämnade dom så ringde jag till Albrekts Pizzeria och beställde middagen som fick bli Kebabtallrik idag. Är ju inte ofta vi åter sånt men det händer någon gång i månaden och idag var en sådan gång :)

Kommentarer inaktiverade för En sväng till stan på kvällen more...

Här tar de Frasses mat

by on Jan.24, 2018, under Allmänt skrivande


Här har småfåglarna dykt ner i snön mellan huset och lusthuset å äter för fullt av ”Frasses” mat. Ja jag har döpt fasanhanen till Frasse. Han bor under granarna vid vårt staket och när han kommer så flyger han upp på lusthuset där han går och kikar så läget är lugnt innan han dyker ner vid det dukade matbordet. Han är inne och äter och går minst ett par gånger om dagen och har så varit en längre tid. Så fort han ser någon i fönstret eller hör att en dörr öppnas sticker han iväg över lusthuset och landar nära sitt gömsle.

Nu har ju även de små fåglarna upptäckte det ”extra” matbordet förutom foderautomaterna som jag har så då dyker de ner och käkar där dom med men när Frasse kommer då försvinner dom direkt. Vore ju trevligt om man kunde få den lite tam men det är nog svårt misstänker jag så skygg som han är trots att han varit här en längre tid.

Den här vackra bilden tog jag igår på väg hem efter att jag lämnat Kevin och Ludde i skolan. Efter en kort visit hemma så körde jag ut till Västra Husby och verkstaden för att förhoppningsvis få felet som jag har fixat. Grannen Rebecca kom ut och hämta mej så jag kom hem. Sen fika vi och jag gjorde lite nytta och vid halv två så körde hon återigen ut mej till verkstaden och han trodde nu att felet skulle vara avhjälpt.
Efter det var det så dax och åka in till Ica i Vilbergen och hämta det jag hade beställt och så hämta grabbarna i skolan.

Hemma i stugan bestämde vi oss för Pomme bearnesesås och Kevin valde oxfile medans jag tog en riktigt stor entrecote. Å nog var det gott när det var klart.

Sedan ”bakade” jag några weinebröd med blåbär. Ica säger ju att de är nybakade då de tar ut dom och ställer upp dom bland kaffebrödet så då kan väl jag också säga att jag ”bakar” dom.
Men det är sanning med lite modifikation. De är ju gjorda men inte gräddade utan fryses ned snabbt och levereras sedan till butiken. Så jag beställde en stor påse med 20 st i och dom hämtade jag och en stryt med glasyr ingick ju förstås. Å nog bakade jag weinebröden bra för även Kevin gillade dom starkt så det blev två åt oss var.

Idag när jag kom hem efter att ha lämnat dom så tände jag brasan och så satt jag på ugnen för jag hade ju lovat Rebecca att hon skulle få kaffe och ”nybakade” weinebröd när hon kom tillbaka efter att hon hade lämnat lilla Hugo på dagis.
Under tiden de stod i ugnen fixade jag dagens middag. Köttfärslimpa som jag ställde in i ugnen så fort kaffebrödet var klart. Lagom kom Rebecca och vi klämde glatt i oss två weinebröd var. Så nu finns det två kvar till ikväll som Kevin kan få.
Köttfärslimpan blev bra och Rebecca fick provsmaka en bit och instämde i min åsikt.  När hon gått så satt jag i gång med lite pappersarbete och när det är klart tänker jag sätta på potatisen. Skulle den hinna svalna innan Kevin hämtas från träningen efter skolan så är det ju bara å micra upp maten.
Ett par kassar ved har också kommit in men tveksamt om jag ska elda mer nu för det är ju trots allt +4 grader utanför stugan när klockan  närmar sig ett. Vi får väl se om det behövs framåt kvällen kanske.

Kommentarer inaktiverade för Här tar de Frasses mat more...

Ingen sopbil kom som den borde

by on Jan.20, 2018, under Allmänt skrivande

I torsdags skulle sopbilen ha kommit. Dels den på förmiddagen som tar den ena tunnan och så framåt kvällen den andra som tar den andra tunnan. Men båda två uteblev.  På fredagen ringde jag till de som har hand om sophämtningen och fick då till svar att chaufförerna hade väl bedömt att det inte gick att åka fram på vägen. Visserligen hade vi kanske 5 cm snö max på vägen men inte något fordon hade ens försökt syntes ju på vägen. Inte hade någon heller varit ute och kikat om det fanns sand på vägen under snön. Alltså så tyckte man det var smidigast att bara strunta i det och någon sophämtning innan nästa gång blir det inte talade damen i andra änden om. Nu ska jag ringa till den som har lite högre ansvar och prata på måndag så får vi väl se hur det går. Jag har bott här i över 30 år och vi har haft betydligt mycket mer snö på vägen men nog har sopbilen kommit. Men det blev ju ett nytt företag som tog över det förra året.

Häromdagen tog jag denna vackra bild över gården där jag bor. Ja jag höll ju inte i kameran men i spakarna som styrde en av mina drönare och jag finns faktiskt även med på bilden men då måste man nog veta var jag står för att kunna se det.

Ser ju vackert ut men absolut inte inbjudande att ta sig något dopp i poolen. Vi får väl se om det finns möjlighet att byta ut poolen i år mot en ny då den har lite skavanker. Det var ju tänkt att göra det förra året men då grundvattnet var väldigt lågt så är det tveksamt om jag lyckats köpa in vatten. Vi får väl hoppas att nivån är bättre i år om det blir aktuellt.

Då jag stod där och kikade så såg jag hur bara dimman plötsligt dök upp och jag kunde ju förstås inte låta bli att ta en bild.

Trodde ju att slangen var tom på vatten då jag blåst igenom den vid förra gången jag fyllde på lite vatten i bubbelbadet men nog var det ett par ställen på det var fruset så det blev att släpa in slangen och nu får den ligga i Kevins duschrum tills det tinat  upp och jag kan göra ett nytt försök att fylla på bubbelbadet.

En sväng in till grannarna Micke och Rebecca blev det också igår kväll på en kopp kaffe. Tog ju på mej finkläderna då man går bort :)  Kaffet smaka bra i alla fall och Rebecca kunde ju inte låta bli att ta en bild där jag satt förstås.
Nattpasset gick ju bra å jobba men efter det så sov ja ju lite för länge förstås så man tycker att dagen är helt borta.  Funderingarna kom på vad vi skulle äta men Kevin tyckte han kom på en smart idé. Max åker vi till morfar om du har lust och orkar.  Klart vi åkte dit och han fick vad han ville ha.

Själv gjorde jag en stor skål med sallad å i skålen kom även tomater rödlök, gurka räkor och kräftstjärtar. Så det smakade utmärkt å jag kanske ska börja äta mer sallad. Ett tag åt jag ju sallad rätt ofta men det har blivit sämre med det nu och det syns ju på vågen också :(

1 Comment more...

Det kan hända mycket på ett par dygn

by on Jan.18, 2018, under Allmänt skrivande


För ett par dagar sedan tog jag denna bild på vår lilla väg när jag hade lämnat Kevin i skolan. Jag tyckte bilden med lite rimfrost på Björkarna längre fram såg vacker ut. Men på ett par dagar kan bilden förändras helt.

På morgonen idag när jag åkte hem efter att ha skjutsat honom till skolan så såg det ut så här nästan på exakt samma plats som jag tog den tidigare bilden. Visserligen hade bilden säkert varit finare om det inte funnits några hjulspår alls men vår granne smiter ju iväg redan tidigt på morgonen och gör de första spåren och innan honom på natten kom ju tidningsbilen upp också.
När vi åkte hem idag konstaterade Kevin att det redan var fredag i morgon och han tyckte trots allt att veckan gått riktigt fort.
På eftermiddagen körde jag in till stan och handla och åkte förbi Mirum och köpte en liten whiskey. Det plingade till i telefonen och på meddelandet stod det. Hörde du inte jag visslade på dej från kön inne på Ica. Det var Möller en bekant sedan säkert 30 år tillbaka som jobbar på NT som skrev. Han bad mej stanna upp på vägen ut vid Apoteket dit han var på väg in.
Jag stannade till och där inne stod han och viftade med sin kölapp. Jag hade ju ingen brådska och jag tycker alltid det är kul att prata med honom. Han är inte bara ”Möller på NT” utan han är en vän utanför jobbet också även om man nu inte träffas så ofta så skriver vi ju på FB.  En kort pratstund blev en väldigt lång pratstund och jag fick nästan panik när jag kikade på klockan och såg att jag fick allt skynda mej på till Vilbergen. Jag skulle juåkt en sväng på stan men det var ju betydligt trevligare å chattra med honom.
Jag hann in på Ica och handla det jag missat på morgonen och lagom när jag kom ut kom Kevin ut från träningen. Hemma i skogen så tände jag brasan och fixade till maten. Om en stund kanske jag går och knoppar en stund för jag har ju trots allt inte sovit sedan igår kväll och ett nytt nattpass väntar om några timmer.

1 Comment more...

Vad gör man när det är lugnt på jobbet

by on Jan.18, 2018, under Allmänt skrivande

Fördelen med att ha jobbet i samma stuga som man bor är ju att man kan kila ifrån ibland, sätta på kaffet några gånger per natt och även kasta in lite smutstvätt i tvättmaskinen.

Även om vi nu bara är en vuxen samt en tonåring i stugan tvättar jag säkert i snitt en maskin om dygnet. Nu var det ju inte så mycket i tvättkorgen men tyckte att jag lika gärna kunde köra en maskin så är det gjort.

Kikade ut utanför dörren och lite snö har vi ju allt fått. Å enligt SMHI så ska det ju snöa mer under torsdagen men det återstår ju att se. Det vi fick i tisdags var ju en del också men det smällte ju bort efter några timmar. Jag gillar ju faktiskt snön så om jag fick som jag ville så skulle det allt gärna få komma några dm.

Kommentarer inaktiverade för Vad gör man när det är lugnt på jobbet more...

Varför uppdaterar jag inte så ofta

by on Jan.17, 2018, under Allmänt skrivande

Ibland tar det några dagar eller det kan ta nån vecka också mellan mina uppdateringar. Men om inte något speciellt händer och det bara är det gamla vanliga som att städa, laga mat, sova och jobba. Ja då brukar jag hoppa över å skriva.

Att just laga till mat gillar jag faktiskt och gör det minst 28 dagar i månaden för det händer ju att vi fuskar med nån pizza eller kebab nån gång också. Å äter gör vi och vi äter gott också. Många reagerar på att vi äter just Oxfilé, ryggbiff eller entrecote så ofta. Men det är gott, det är lokalproducerat och jag köper dessutom in det billigare då jag handlar direkt från en grossist eftersom jag beställer mellan 30-50 kg åt gången. Å eftersom jag inte har några direkta laster eller nöjen så lägger jag pengarna på gott kött :)
Vi äter även annan mat och inte bara sånt här som somliga tror. Både fisk kyckling och griskött slinker ner mellan varven.
Om någon undrar om jag hade främmande igår med tanke på köttmängden som syns på bilden så är svaret nej. Jag tog en entrecote och en oxfilé. Vem som stoppa i sig resten som middag och sen kvällspåfyllning kan ni ju gissa. Det var inte hundarna i alla fall. En liten bit av en ryggbiff var det som blev över när natten smög sig på.

Utöver mat så brukar jag slänga i mig några piller och ta en och annan klunk av dessa ingredienser eller..  Nä jag behöver inte allt men vet många som borde ta något varje dag. Det finns alltför många negativa personer i världen. Fast något piller för å bli piggare borde man ju få då jag tycker jag är ständigt trött. Men ska ju till farbror doktorn och ta prover. När jag skulle varit där så hade jag ju faktiskt influensan å sen dess har det inte blivit av.

Ikväll så ville Kevin gå ner och bubbla i lusthuset och jag var ju nere häromdagen och kollade så allt var som det skulle. Det var det ju DÅ också. Men när jag kom ner ikväll så vad kunde jag konstatera. Jo att vattennivån hade sjunkit med 2-3 dm så något bubblande för hans del blev det inte och jag får försöka fylla på badet under morgondagen. Varför det har sjunkit för önskar jag att jag visste men se det vet jag inte än i alla fall.

Kommentarer inaktiverade för Varför uppdaterar jag inte så ofta more...

Hänt mycket här i skogen

by on Jan.13, 2018, under Allmänt skrivande

Jobbet rullar på som vanligt men nog är jag trött men har hört av många av mina vänner att de är lika slitna och trötta som jag så det är väl den mörka årstiden som även påverkar piggheten. Å jag vet inte när solen lysta över stugan i skogen sist. Är ett tag sen i alla fall. Mulet, snöblandat, regn, ja det är väl det vädret vi har haft sista tiden.
I stugan hade jag ju några tomtar kvar då jag lovat grannkillen att få vara med när de plockades ner och så skulle han få plocka upp Trollen där de skulle vara också. Så efter att jag kört in Kevin och hans kompisar till skolan så återvände jag till stugan och det tog inte lång tid innan lilla Hugo och Rebecca kom in.

Å han var ju riktigt glad att först så fick han stoppa ner alla tomtar som fanns kvar i stugan i ett par kassar. Jag hade tur och slapp å hamna i kassen men å andra sidan vet han ju inte att jag är tomten :)
Sen plockades trollen upp och han ville ha dom på rad för han hade sett en bild som jag tog i december då trollen var på väg från stugan för att ge plats till tomtarna. Nu var det lite trångt på golvet så det fick bli en ring där alla stod i kö och väntade på att få komma upp på sina platser.
När det var gjort så ville han hjälpa till med veden och hans mamma hängde med ut upp till vändplan.


När man kommer en bit ner i varje bur blir det svårare att plocka upp veden så idag gjordes en smart grej. Vi lyfte ner Hugo i en bur och så fyllde han kassarna ordentligt med ved som vi sedan bar in. Lite fuktig är den ju men med tanke på hur mycket vi bar in så torkar den snart upp då jag fortfarande hade ett par kassar med torr ved inne. Å nu behöver jag nog inte hämta någon ved mer i helgen.
När sedan det var gjort så åkte jag in till stan och handlade lite. Körde även förbi systemet på Ingelsta och införskaffade en flaska rom till Micke då jag kom på att jag lånat en del av honom tidigare som jag glömt å lämna tebax.  Köpte mig själv en liten Whiskey. En sväng till Ica och så hem mot skogen igen.

Å ja det är nog dårarnas paradis här ute. Förhoppningsvis lär vi få mer snö och mer vinter men när jag rullade upp bilen på gården vad såg jag då. Grannen Rebecca och lilla Hugo höll på att vårstäda bort alla höstlöv och räfsade gräsmattan. Hade de gjort det i stan så hade nån jäkla granne säkert ringt polisen och sagt det var en galen kvinna i trädgården.

Enligt Rebecca var det den här lilla killen som ville gå ut och jobba i trädgården men undrar ja om hon inte bara skyller på honom. Hur som helst funderade jag på ikväll hur trädgården skulle se ut om jag inte hade dessa omtänksamma och hjälpsamma grannar.

Den här bilden dök upp i dag i mitt flöde på Facebook. Är ju knappast Julafton idag däremot samma lilla kille som står på bilden ovanför med skottkärran. Det är när man ser såna bilder som man förstår att tiden går fort.
Efter en stund var det vilodax för lilla Hugo och de försvann in i sin stuga. Jag gick in och började fixa middagen då jag skulle göra en köttfärslimpa idag. Passade även på att skala potatisen så den bara var att sätta på.
Man får ju vara glad att man får sätta på något här i stugan :) Kaffet, dammsugarn, å potatisen. Lagom när köttfärslimpan var klar rullade den bil som jag väntat skulle komma hit upp på gården.
Två mycket ledsna vänner gick sakta upp bärandes på deras kära husdjur som fått vandra över till andra sidan idag. Jag ville inte störa dom men han öppnade dörren och jag följde med upp en stund och pratade. Jag vet hur det känns då jag haft några fyrbenta vänner som lämnat oss genom de 30 år jag bott här ute. Det spelar ingen roll om de är mina eller ens vän man blir lika rörd och tårögd ändå. Å den vovven har jag ju träffat många gånger och hon har ju även varit här och busat mycket.
Men nu får hon vila straxt intill lilla Hugos Guldhamster Brunis.

Efter att de fyllt igen den lilla graven så tände de ett ljus och lade en bukett rosor. Jag lovade att tända ljuset om det skulle slockna. När de åkt och jag hade hämtat Kevin från träningen och tänt brasan igen så gick jag och vilade ett par timmar.  När jag vaknade så släppte jag ut hundarna och passade på att gå upp och ta ett par bilder från sorgens plats.


En liten ängel har kommit på plats liksom en liten sten vid Hugos lilla Brunis. Ljuset lyser så vackert och medans jag stod där uppe funderade jag på hur många djur jag har begravt där uppe. Varför det just har blivit där beror ju på att man aldrig springer där. Inga barn leker där och det enda man gör är att man klipper gräsmattan. Fyra hundar, tror att det är sex katter, två marsvin, två undulater, någon guldfisk också. Å nu har alltså ytterligare två små kära fyrbentingar fått sin vila där.

De som var ute skrev sent ikväll om även de fick komma ut och sätta en sten vid platsen och givetvis får de göra det. Jag är inte glad men jag är ändå det att jag haft möjligheten att kunna hjälpa någon att få en plats där deras fyrbenta fått sin sista vila. Vi får väl innerligt hoppas att det får räcka nu för på bara ett par månader har ju en bekant gått bort och två fyrbenta.

Lägger även upp denna bild som jag dock inte tagit själv utan faktiskt snott ifrån nätet. Det kanske många gånger är svårt att släppa taget men förr eller senare måste man det om man ska må bra.

Kommentarer inaktiverade för Hänt mycket här i skogen more...

Det känns för jäkligt

by on Jan.11, 2018, under Allmänt skrivande


Sedan ett par dagar uppdateras inte denna sida som tidigare utan jag får uppdatera Ägartidningen VK och med ett knapptryck kopieras exakt samma text till den här tidningen. Men vaddå kanske många tycker är det något fel med det.
Ja klart att det är fel. Att få exakt samma text på båda tidningarna ser inte bra ut. Det ser kopierat ut och några bilder på förstasidan kommer heller inte upp. Vissa mindre händelser hamnar dessutom i en högerspalt rätt långt ner på sidan.
Det innebär ju givetvis att den här tappar besökare och jag vet ju sedan tidigare hur det gått för andra A-presstidningar i landet som köpts upp av de stora tidningarna. De stora tar över mer och mer och till slut står det inte mycket i de små och så läggs de ner eller blir varannandagstidning.
Utvecklingen känns inte alls bra och jag tror säkert det kommer att bli tjafs vartefter om vårt avtal hur det är formulerat och vad som gäller. Men det återstår att se.

Kommentarer inaktiverade för Det känns för jäkligt more...

Varmt och skönt i stugan

by on Jan.11, 2018, under Allmänt skrivande

När jag kom hem efter att ha skjutsat Kevin till skolan så tände jag i braskamin. Å som varnligt så var det varmt och skönt i stugan efter en kort stund. Lite senare så kom grannen in och fick kaffe och hade även köpt med muffins hem efter att hon lämnat lilla Hugo på dagis.
När fikat var klart skulle hon in och jobba med lite bilder på sin dator men efter en kort stund så skrev hon att de hade ju inte alls lika varmt som jag.  Jag svarade att du vet var dörren är och en kort stund senare så satt hon där.

Ja framför braskamin förstås och jobbade och visst det är ju skillnad på 22 grader och 27 grader i våran stuga. Medans hon jobbade så passade jag på att göra maten till Kevin och mej så den var klar . Den skulle säkert hinna bli sval innan han kom från träningen i Vilbergen men vad gjorde det då var det ju bara att micra upp den.

En sväng ut på våran väg  blev det också då jag behövde testa en grej med min drönare. Någon flygtur blev det dock inte då jag konstaterat att det var rejält dimmigt och fuktigt i luften. Så det fick räcka med att den kom upp ett par meter i luften så jag kunde se om det som jag funderat på fungerade i praktiken. Å ja är lite tveksam.
När Rebecca åkte iväg så gick jag och lade mej en stund och kikade på tvn innan jag åkte in till stan och hämtade Kevin. Lika varmt nu förstås i stugan och jag vet en kille som njöt att jag eldat.
Sov ett par timmar tidigare ivkäll och nu är det  snart dax för 3 muggen kaffe då klockan närmar sig 03.30 på torsdagsmorgonen. Inte alls lika kallt som det var ute i går morse utan nu visar termometern på +1,3 istället för flera minusgrader.

Kommentarer inaktiverade för Varmt och skönt i stugan more...

En liten sorgsen dag för grannkillen

by on Jan.09, 2018, under Allmänt skrivande

Kevin kom upp som han skulle trots att han inte riktigt kom i säng så tidigt som han borde igår. Å vid tio i åtta rullade vi hemifrån stugan för att plocka upp hans två kompisar på vägen till skolan.
Å både Malin och Ludde stod vid sina grindar intill vägen när vi kom med bilen. Alla var väl lite slöa i bilen och det pratades inte så värst mycket.  Men när vi närmar oss skolan kommer Kevin på att han tog nycklarna som låg på hans lilla skoldatorväska men han tog inte skoldatorväskan.  Sån tur var så hade han ju Gymnastik första lektion på morgonen så jag körde hem och hämtade väskan och åkte sen in och lämnade den.
När så det var gjort så följde jag med granntösen Rebecca som var hängig då deras lille grabb Hugo hade fått en Guldhamster till julklapp och nu hade den blött av någon anledning hela natten och var dålig.  Hon kontaktade flera djurbutiker och även veterinär men det fanns tyvärr inte mycket att göra åt det så ett par timmar senare fick Hugos lilla Brunis somna in.
När jag kom hem från stan så förberedde jag middagen innan jag tog mig ett par timmars vila å därefter blev det in till Vilbergen och hämta Kevin som varit och tränat på gymmet efter skolan med Liam och Hugo.

Hugos pappa hade kommit hem tidigare från jobbet och hjälpte lilla sonen med att gräva en grav nära stenen som är mot masten. Där satt han ner sin lilla låda som han fått av mej. I lådan låg lilla Brunis med lite bomull omkring sig och han var ju jätteledsen över att ha mist sin nya vän.

Lite senare ikväll gick jag upp och kikade vid Brunos lilla grav och Hugo och hans föräldrar hade tänt ett ljus och satt dit några vackra röda rosor. Något senare skrev Kevins morbror att de kommer ut på fredag för då ska de begrava sin hund som ska få somna in då. Även den kommer ju att ligga vid kanten mot träden och skogen.
Livet har sin gång även om det för många är orättvist och kanske framförallt mot barn. Jag minns ju hur det var för snart sex år sedan då Kevin miste sin mamma. Å även Kevin har ju mist en katt och även två marsvin och givetvis ligger även de begravda på tomten nära de andra djuren.
Men det är livets gång och som vuxen acepterar man det bättre även om det känns tragiskt å det är ju alltid svårare för barnen.
Vid tiotiden satt jag åter vid arbetsbordet och jobbade och en straxt efter kom larm om flera nödraketer utanför Ölands södra udde ut i Östersjön. Flera fartyg hade observerat dom och flera räddningsbåtar, helikopter samt andra fartyg har börjat söka i området.

Det blåa som ser ut som ett fartyg strax öster om Öland är Helikoptern som är på väg till paltsen där flera båtar befinner sig. De blåa båtarna är Kustbevakningsbåtar och flera Sjöräddningsbåtar. De gröna och röda är lastfartyg och containerfartyg.  I det området ska man ha observerat nödraketerna och vi får väl se vad sökandet resulterar i vart efter.

Kommentarer inaktiverade för En liten sorgsen dag för grannkillen more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.