Ytterligare ett jobb samma natt

by on Nov.13, 2018, under Allmänt skrivande, Blåljusbilder


Efter bara några timmar när jag varit ut och fotograferat olyckan på E4 häromdagen så var det dax igen. Hade precis lagt mig för att vila lite en stund när larmet gick och jag var ju inte sen att få på mej kläderna och det gav ju resultat även om nu Björn var på plats så nöp NT en bild av mej i alla fall :)

Leave a Comment more...

Ja idag är det fem år sedan man satt ute på en löparbana.

by on Nov.13, 2018, under Allmänt skrivande, Den här dagen

Ja för fem år sedan när jag fyllde 60 år så var jag först på Kevins skola och var med och när den var slut så var det dax att fara ner till fotbollsträningen i Söderköping där det såg ut så här efter träningen.

Vem har suttit en Novemberkväll på Vikingavallen i Söderköping på löparbanan och ätit kladdkaka och hört ett fotbollslag sjungit ja må han leva. Jo jag har gjort det och tack grabbar i VHIF-P02 för era underbara röster och tack för kaffet och kladdkakan som fam Harrström gjort tidigare och tagit med sig  Nu blev det ju lite snabbt avbrott då den lille inte alls mådde bra.

Leave a Comment more...

Köpa eller göra Milkchake

by on Nov.11, 2018, under Allmänt skrivande, Att lag mat

Häromdagen var jag med min granne på DollarStore och där fanns en Milkshakemaskin. Ingen stor å inte dyr.  Kevin gillar ju milkshake och brukar ofta vilja ha en när vi är i stan så jag köpte med den hem.  Kevin sken upp som en sol när jag visade kartongen när jag hämtade honom från skolan.

Den tar ju inte stor plats på bänken heller men den första milkshaken som jag gjorde blev allt lite för tunn. Så efter en stund så fixade jag till en till. Å då hade jag lite mjölk, vaniljglass och så jordgubbar i.

Jag fick straxt efter höra att den där var minsann bättre än Mc Donalds i alla fall. Å jag kan väl säga att jag fick göra ett antal i helgen. Å idag när jag var på Ica så köpte jag med ett nytt paket glass hem och så några bananer.
Fixade en Bananmilkshake och den var ännu godare tyckte Kevin. Så även om nu maskin var billig så går det åt en hel del glass och bär i stugan nu. Men kul han gillar det i alla fall så jag inte köpte den i onödan.

Leave a Comment more...

Det där med mat

by on Nov.11, 2018, under Allmänt skrivande, Att lag mat


Igår när min dotter var här och mina barnbarn så bjöd jag på pomme och oxfile. Å jag ville ju äta något gott även idag. Så vad gör man.
Jag stekte upp några bitar av fläskytterfilén och så ett par ryggbiffar och fixade till Hasselbackspotatis och pepparsås. Lade dit lite sallad också på kanten å det ser ju riktigt smakligt ut och faktum är att det var riktigt gott å äta framför brasan när det regnade ut.

Leave a Comment more...

Så fick man vädra kameran

by on Nov.11, 2018, under Allmänt skrivande, Blåljusbilder

Vid 22-tiden ikväll så gick det larm om en singelolycka norr om södra infarten till Norrköping i Norrgående fil. Såg när jag körde ut lite på gamla E4 hur köerna var och vände. Tänkte ta en chansning.
For ner på Vattenverksvägen och så nära som E4 som möjligt. Mätte upp avståndet när jag kom hem och jag var ca 300 meter från olyckan. Det regnade tätt och jag satt kvar i bilen och tog foto.

Det blev ingen bra bild men ändå tycker jag att den blev bra med tanke på avståndet, mörkret och att det regnade rejält. Å även NT tyckte tydligen bilden dög och plockade in två bilder.

Leave a Comment more...

Djurräddning fick lyckligt slut

by on Nov.10, 2018, under Allmänt skrivande, Blåljusbilder


Häromdagen fick jag rycka ut till en djurräddning inte så långt bort från mej. I början såg det inte så lovande ut då hästen hade legat länge på sidan med benen fast i ett dike. Men tidningen köpte både bilder och film och idag läste jag om fortsättningen eftersom jag inte var kvar till slutet. Med lite dropp, sockerlösning och värme med massage så reste sig till slut stoet upp och kunde ledas hem till stallet.

Leave a Comment more...

Barn å barnbarn på besök

by on Nov.10, 2018, under Allmänt skrivande


Idag kom min äldsta dotter på besök och med sig hade hon barnbarnen Johnny, Daniel och Nina. Det var kul att träffa dom då vi nog inte setts i år faktiskt. Förr var de ju här på sommaren lite men nu har de ju haft husvagnen stående vid Liens Camping.  Nu har de ju separerat så vi får väl se hur det blir i fortsättningen. Å de fick ju som Daniel och Nina brukar säga ”Morfarsmat” vilket alltså är pomme å oxfile med beasås.

I veckan strulade modemet som Kevin använder till ADSL anslutningen till sin dator. Ringde å undrade om Telia hade något fel men det var inga problem men däremot konstaterade han att modemet som jag hade slutade att levereras för 10 år sen så nog skulle jag få ett nytt modernt som både fungerar på adsl och fiber. Efter bara ett dygn så kom lantbrevbäraren.

Å det var bara att ansluta kablarna och vips så fungerade allt utan problem. En stund efter jag startat det så ringde telefonen och det var Telia som hade sett att jag fått igång det och han undrade om det var några oklarheter eller om jag fixade ut allt själv. Snacka om service.

1 Comment more...

Singelolycka i Vilbergen

by on Nov.08, 2018, under Allmänt skrivande, Blåljusbilder


Räddningstjänsten larmades på förmiddagen till påfarten till Söderleden i Vilbergen där en personbil kört av vägen. Det visade sig dock att den fått motorstopp och när man försökte att rulla den åt sidan så gick det inte som man tänkte utan den hamnade i diket. Ingen skadad och räddningsenherna kunde återgå.

Leave a Comment more...

Ute på arbete

by on Nov.08, 2018, under Allmänt skrivande, Vem är Trollet i skogen


Den här bilden togs den 8 November av grannen Rebecca Järvinen som hängde med in till stan när det inträffade en singelolycka. Nog ser jag skärpt ut i alla fall eller hur :)

Leave a Comment more...

En bomkörning idag igen

by on Nov.08, 2018, under Allmänt skrivande

Lika grått och trist utanför stugan som det varit de sista dagarna. Å inte har det hänt något att fotografera heller. Även Kevin har varit seg och trött å hör å häpna så har han inte orkat träna på två dagar nu. Så återstår väl att se om han kommer iväg idag men det är en tuff vecka för honom då han har fyra prov i skolan.
Rebecca kom in å tog en fika efter att hon kört sin lille kille till förskolan. Lagom när vi hällt upp kaffet går larm. Bil i diket i Vilbergen. Båda rusar ut och hon hänger med in till stan.

Hon struntar i olyckan och tar bilder på mej istället å hon tog några stycken men de ligger ju på kategorin Vem är Trollet i skogen. Förstod från början att inte NT skulle köpa någon bild då det inte var någon skadad så det var bara att återvända hem till skogen och det halvljumma kaffet.

Leave a Comment more...

Dimmigt och grått utanför stugan

by on Nov.05, 2018, under Allmänt skrivande


Även om det nu inte var så kallt ute idag utan närmare 9 grader utanför stugan så såg det inte så inbjudande ut att gå ut i alla fall. Så när jag hade kört Kevin till skolan och återvände mot skogen så stannade jag till vid Karstorp och tog denna bild.
Hemma i stugan startade jag med lite pappersarbete och därefter bestämde jag mej för att göra ett par köttfärslimpor också. En fick bli dagens middag och den andra frös jag in så nu har man en middag i reserv. I  morn har jag redan bestämt att vi ska äta ryggbiff och pomme.
Hämtade Kevin på eftermiddagen och sen plockade jag lite och fixade innan vi drog in till stan igen då han skulle träna. Mopeden är ju avställd under vintern och även om man kanske kunde ha kört den så är frågan hur roligt är det när det är grått och duggar ute och mörkt. Å snart är ju faktiskt kylan här också.
Nu har vi ätit middag och jag har jobbat lite och funderar på om jag ska krama kudden en stund innan jag kör igång nattpasset. Var i alla fall i kontakt med vårdcentralen och påminde dom om att jag fortfarande levde och väntade på en läkartid :)  Men inte fick jag nån inte men de lovade i alla fall att återkomma innan veckan var slut men jag räknar inte med att få någon tid denna vecka i alla fall. Har jag haft skallebang i jag tror två månader kan jag väl ha det en vecka till.

Kommentarer inaktiverade för Dimmigt och grått utanför stugan more...

Jag träffar inga eller…..

by on Nov.04, 2018, under Allmänt skrivande

Jag brukar ofta säkert nämna att jag sällan umgås med några vänner eller fikar med någon. Jag kikade i natt igenom min blogg och konstaterade att jag nog ska hålla käften. Jag har ju faktiskt haft rätt många besök och även farit iväg på några fikaträffar där det inte finns bilder men här är några jag har träffat under året.

Även de små fåglarna har vid flera tillfällen kikat in i huset och sån tur är har jag lyckats hjälpa dom ut också innan vår katt Pärson har lyckats lokalisera dom. Några av de jag träffat finns tyvärr inte med på bild men kanske ska jag inte klaga. Det finns de som inte träffat alla dessa trevliga människorna. Å ni ska veta ni som jag träffat under året att ni har garanterat förgyllt min dag.  Kram till er alla oavsett om ni finns med på bilden eller inte. Somliga har ju valt att inte vara med.

Kommentarer inaktiverade för Jag träffar inga eller….. more...

Blåljusbilder ja

by on Nov.03, 2018, under Allmänt skrivande, Blåljusbilder


Ja som sagt uppdateringen på denna kategori har väl varit riktigt dålig då jag helt enkelt glömt bort denna delen. Men hur som helst så ska jag lägga ner lite energi på att uppdatera även denna i fortsättningen för de senaste månaderna har jag faktiskt varit ute på otroligt många fotojobb och även levererat film till TV4 riks, Aftonbladet men framför allt NT-concernen så dom om någon har väl märkt att jag återigen har vaknat till på fotograffronten.  Har säkert sålt mellan 40-50 bilder och filmer sedan i somras å som sagt jag lovar att även uppdatera denna kategori i fortsättningen.  Den här branden är dock den senaste som jag sålde och den fick jag åka långt för att få då den hände vid Svenneby ute på Vikbolandet för ett par veckor sedan.

Kommentarer inaktiverade för Blåljusbilder ja more...

Ett par Högrevsburgare

by on Nov.03, 2018, under Allmänt skrivande, Att lag mat


Tänkte jag skulle skriva lite mer på sidan om mat även om det kanske inte är så roligt. Men mat äter man ju varje dag och jag försöker mellan varven att få middagen att se riktigt inbjudande ut.  Häromdagen visste vi inte alls vad vi skulle äta så till slut frågade Kevin om vi inte kunde äta Högrevsburgare. Sagt och gjort å jag fixade till det.  Här är det bara ”locket” som ska på upptill innan de är färdiga att serveras och jag tycker nog de ser mer inbjudande ut än Mc Donalds slabbiga burgare :)

Kommentarer inaktiverade för Ett par Högrevsburgare more...

Hösten är här och mörkare tider

by on Nov.03, 2018, under Allmänt skrivande


Nu har det hunnit bli den så kallade vintertiden och det mörknar riktigt fort på kvällarna. För drygt en vecka sedan så började en pump att läcka rejält på bubbelbadet och jag trodde ett tag att det var färdigbadat i det men så kom Tim ut från Swebad och plockade bort pumpen, fixade ny packning å så gick den igen.
Ghost brukar oftast vara med ner till pooltrallen och ibland står han och kikar ut mellan staketspringorna om han kan se något djur. Ibland när jag är i lusthuset så hoppar han upp på en stol och så sitter han och kikar ut genom fönstret. Har många gånger funderat på hur han skulle bete sig om han fick syn på nåt rådjur utanför.

Å nu när jag börjat elda i kamin så letar man efter var hundarna är så är det ju bara å gå fram till braskamin för där trängs de om att få ligga närmast men jag förstår inte hur de klarar av att ligga i den värmen som blir framför brasan.

En morgon dök denna bild upp i min messenger på facebook. Det var Janne Åkesson som hade lekt lite vid en mordplats i Stockholm. Tyckte han fixat bilden bra men han bedyrade att han inte trixat mer med bilden än att lagt till texten. Det var min dubbelgångare påstod han. En kort stund senare så kom filmen som bevisade att han hade rätt. Men nog är bilden lik mej och dessutom går ju polisteknikern med ett kamerastativ och en kamera. Men när jag såg honom framifrån så var det lite som skiljde men inte var det mycket.

Andreas och Emmelie från Uppsala kom ner för drygt en vecka sedan och stannade några dagar då de båda var lediga. Å som vanligt fick jag massor av hjälp med de tekniska grejerna som jag hade och även Kevin fick grundlig hjälp av proffset med ett skolproblem då Andreas är både IT-utbildad och El-utbildad.

Å som vanligt hade vi ju mycket att diskutera men måste väl erkänna att jag är ju inte van vid att ha gäster i flera dygn men det gick ju bra. Å nog var Andreas lite imponerad av den senaste kameran som jag skaffat mej så jag misstänker att han snart sitter där själv med en egen.

Den här bilden tog Andreas på Tussen där hon låg i fåtöljen medans han lekte med kameran och jag tycker den är riktigt bra.

I söndags åkte de hem och det var tyst i stugan. Kevin var glad att det inte var skoldag på morgonen utan höstlov. Å på måndagen skickade Rebecca meddelande om att det fanns älgar på fältet men att de var långt borta. Så jag smet ut med kameran och kikade. Jodå fyra stycken fanns det där borta och även lilla Hugo stod där med sin kikare och tittade. Rebecca passade på att ta bilder på oss förstås. De älgbilderna blev inte riktigt som jag ville men efter bara ett par dagar fick jag en ny chans.

Men denna gång var det bara två älgar som var ute och åt av Lelles morötter som ramlat av vagnen eller som blivit kvar vid upptagningen. Det var ju riktigt länge sedan vi hade älgar var och varannan dag utanför stugan men den här veckan var det välbesökt och förhoppningsvis kommer de lite närmare också med tiden.

När Andreas och Emmelie var här så passade vi på att åka bort till Öbonäsbadet vid Ensjön efter att vi skjutsat in Kevin till sin träning. Å den här bilden som jag tog gillade jag. Det blev ju många bra bilder men det  räcker ju med att visa en.

Även Andreas fick prova lite och där hamnade jag som modell framför månen och även den bilden blev riktig bra. Zoomen på kameran ska man i alla fall inte klaga på och någon dag ska jag ta en riktigt bra bild som bevisar även på en karta avståndet till motivet.

Beställde en orienteringslampa med 1200 lums styrka och som kom denna vecka. Nej jag ska inte börja springa om kvällarna och nätterna ute utan denna ska vara på drönaren. Åkte upp till Evalund och där jag tog en bild utan belysningen på 20 m höjd och på 25 m avstånd. Den blev helt svart men med belysningen på och på samma höjd och avstånd går ju faktiskt bilderna att använda om det skulle behövas drönare vid skarpt läge på natten. Gäller ju bara att ha lampan uppladdad också.

Jag tycker inte det var länge sedan jag beställde kött men när jag kikade i frysboxen i veckan så såg man botten på den och det gillar jag inte. Fanns väl någon enstaka liten köttbit kvar men annars mest frysta grönsaker och så högrevsburgarna då förstås. Så det var bara att beställa mer kött.
Å igår kom det  8 kg ryggbiff och 6,5 kg oxfile. Men då orken sista tiden inte varit så bra och tröttheten har varit konstant så nöjde jag mig med att stycka upp en oxfile och en ryggbiff och det andra pressade jag in i kylen så det har jag bestämt mej att ta senare idag och fixa till. Kevin var i alla fall nöjd och glad för köttleveransen.

Framåt kvällen så skjutsade jag in Kevin till träningen och då passade jag på att köra ut till Borgs kyrka och lägga en liten krans och tända ett ljus på min farmors grav. Vintereken står sig ännu så den fick stå kvar men i veckan ska jag ut och sätta dit ett par plantor Ljung också.
När jag åkt tillbaka till Vilbergen så kom Ann ut från centrumet med sin lilla vovve och vi pratade en stund. Hennes mor och min far var ju tillsammans när han levde. Kort efter att hon gått så kom Kevin Hulken ut och vi åkte ner till Sankt Johannes kyrkogård.

Vi gick bort till min mormors grav och la dit en krans och även där tände vi ett ljus innan vi vandrade bort en liten bit till en annan grav där Kevins mor ligger begravd och sedan något år även hans gammalmormor. Tände ett ljus och lade ner en krans och så återvände vi till stugan i skogen. I dag framåt eftermiddagen ska jag åka till Söderköping och till min mors grav och så förbi minneslunden vid Borgsmo och tända ett ljus för min far.
Trodde denna natt skulle bli rörigt men den är ännu en väldigt lugn natt troligen. I Västerbotten vet man ju inte för där valde polisen att inte svara men jag ska ringa igen om drygt en timma så då får vi se om de svarar.

1 Comment more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.